Hur man installerar

Fönsterinstallation i ett trähus

Efter förberedelsen, fortsätt till processen att installera fönstret.

Först och främst kopplar vi bort fönsterkarmen från facken, om fönstret är dövt – ta bort glasenheten. Vi tar inte bort skyddsfilmen från fönstren – det skyddar profilen från eventuella skador och repor.

Montering av en fönsterbräda

Fönsterinstallation i ett trähus

Installera en fönsterbrädan i ett trähus Om du vill installera en fönsterbrädan, först och främst monterar vi den. När du installerar, justera planet med en nivå och bakplattor (bitar av trä, plywood, etc.).

Om fönsterbrädan också är tillverkad av PVC, så är det under skruvkåpan nödvändigt att placera en brickor (så att skruven inte skruvas in i hålrummets hålrum). Skruva fast skruvarna på platser som ligger under den framtida ramen (så att den är vacker och att kepsarna inte är synliga). Men oftare är naveln det nedre breda fönsterkartonget, och därför behöver man inte installera en extra sill.

Monteringsram

Fönsterinstallation i ett trähus

Montering av fönsterramen i ett trähus Vi lägger ramen på staplar med en tjocklek av ca 1 cm, kontrollera installationsnivån efter nivå. På varje sida, var noga med att lämna ett mellanrum på minst 1 cm, sätt stavarna mellan ramen och fönsterrutan. De tillåter inte att ramen rör sig horisontellt, förhindrar en eventuell deformation av ramen under installationen och gör att du kan fästa fönstret säkert i fönsterkassetten ordentligt.

Kontrollera väggens ytplan (fönsterlådan) och ramen, så att ramen inte kan skjuta ut över fönsterkassans ramar.

Installera fönsterramen

Fönsterinstallation i ett trähus

Montering av fönsterkarm i ett trähus Fäst rammen med långa skruvar i fönsterkassetten, försök att inte skruva över skruven. Efter montering av ramen hänger vi rampen och installerar dubbelglasade fönster (i blinda fönster).

Vid installation av en glasenhet i en profil är det nödvändigt att det finns ett mellanrum på ca 5-7 mm mellan glasenheten och profilen. Detta förhindrar att glaset vrids och spricker på grund av eventuella deformationer av profilen (ram) under driften (säsongsvariationer i byggnaden, eventuella snedvridningar under krympning och under drift).

Vertikal justering producerade justeringsplattor.

Installation av glas

Vidare, med hjälp av en plastpärla, fixeras glasenheten i PVC-profilen. Spike shtapika ska klicka in i spåret på ramen. Anslutningen ska göras genom att försiktigt knacka på en trä- eller gummiband eller malleuspärla.

Zaining fönstret

Nästa, zapenivaem utrymme mellan fönstret ram och ram. Vi väntar tills skum hårdnar. Under denna tidsperiod rekommenderas det inte att öppna eller sätta ett fönster på luftningen för att förhindra att rammen deformeras från skumets expansion.

Efter att skummet hårdnar, skär av överskottet och du kan gå vidare till trimhuset.

Montering av plastfönster i ett trähus

Det sista steget är avlägsnande av skyddsfilmen, fönstret är klart för drift.

Hur man installerar fönster i ett trähus

Hur man installerar fönster i ett trähus? För närvarande, när man bygger hus av trä, installeras ofta plastfönster i dem. Processen att montera glas i framtiden kan vara komplicerat om installationen inte tar hänsyn till funktionerna i byggnader av trä. Hus av trä, i många år krympa. Uppförandet av ett hus av trä eller trä, till skillnad från ett betonghus, varar hela byggnadens livstid.

Fönsterinstallation i ett trähus

Vid installation av fönsteröppningar bör det noteras att trähuset sedermera över tiden.

Vid installation av fönsteröppningar är det nödvändigt att överväga krympningen av trähuset. Trähuset krymper. Största sänkning av strukturen sker under det första året efter byggandet av huset. Under de kommande 5 åren sker en kraftig krympning av timmerhuset. Ibland varar i vissa regioner hela krympningen hela huset.

När du sitter i trä kan höjden på huset minskas till 1,5 cm per meter byggnad. Byggnadshöjden kan således minskas med 6 cm.

Med den vanliga installationen av plastfönster lämnas ett mellanrum på högst 2 cm. Installationen av plastprodukter i ett trähus är dock möjligt tack vare byggandet av en speciell produkt som kallas ossyachka.

Vad är okosyachka eller obsad

Fönsterinstallation i ett trähus

Denna design är utformad för att ge fönstermönster oberoende av krympning av väggarna, för att förhindra belastning på ramen under deformationen av lagerväggarna.

Okosyachka utför följande funktioner:

 • tillåter inte brädor att röra sig vertikalt i fönstersöppningsområdet;
 • hindrar inte vertikal krympning av väggar;
 • accepterar mekaniska belastningar från lagerväggar;
 • stärker byggnadens vägg i fönstret.

Hur man gör ett hölje

Den enklaste höljesdesignen är som följer. Gör ett vertikalt spår i ändarna av fönstrenes öppningar, som har en storlek på 50×50 mm. I det här spåret sätts stången i samma storlek. Denna metod för monteringskåpa som används vid installation av träfönster.

Vid installation av plastkonstruktioner tillämpas en mer avancerad metod för montering okosyachki. Samtidigt skärs en speciell kam i ändarna av stockarna, på vilken en vagn med ett spår bärs. I detta fall kommer under krympningen på grund av närvaron av brädans åsna att röra sig inuti detta spår. De kommer emellertid inte att avvika från det vertikala läget och kommer således inte att trycka ner fönstret.

Fönsterinstallation i ett trähus

I vissa utföranden görs okosyachki-spåret i stocken, och spetsen utförs på fönstervagnen.

Vagnen är en vertikal stång med dimensioner på 150×100 mm. I slutet av denna bar görs speciella skärningar med dimensioner på 50×50 mm, som är konstruerade för att installera horisontella trälintar med dimensioner på 150×50 mm, som har speciella spikar i ändarna.

Okosyachka i färdig form är en produkt som har mindre dimensioner än fönsteröppningen med 8 cm vertikalt. Detta avstånd måste lämnas vid krympning av träväggen.

Vid tillverkning och montering av höljet i fönsteröppningen är det nödvändigt att sätta in räfflorna med släp och installera fönstervagnar ovanpå den. På grund av detta uppstår värmeisolering av strukturen, och väggarna kommer inte att knäcka under krympning.

Montering av fönster i ett trähus

Material och verktyg:

 • träbalk;
 • tunna brädor;
 • rulla
 • kvadratiska,
 • byggnadsnivå;
 • lod;
 • hyveln;
 • sandpapper;
 • cirkelsåg;
 • skruvmejsel;
 • en hammare;
 • självuttagande skruvar;
 • naglar.

Fönsterinstallation i ett trähus

Verktyg för montering av fönster: byggnadsnivå, skruvmejsel, hammare, skruvmejsel, mätband, penna.

Hur man installerar fönster i ett trähus? Först och främst, i väggen skär ut fönstret öppningen. Avståndet från golvet till fönsterbrädan ska vara 80 cm. Ett sådant avstånd är valt så att en person kan bekvämt vila sina händer på fönsterbrädan. Standardborden i rummet är cirka 80 cm höga. Fönsterkarmet bör vara något högre än bordsskivorna. Det är nödvändigt att ta hänsyn till skumskiktets tjocklek, vilket är 2 cm och tjockleken på fönsterbrädan 4 cm.

Därefter skär ut öppningen. Med hjälp av byggnivån görs markeringar för att rita horisontella linjer. Sedan, med hjälp av en rörledning, ritas de vertikala linjerna i den framtida strukturen.

Först håller du botten på öppningen. Markera sedan topplinjen.

Öppningshöjden för montering av dubbla glasfönster bör vara 14 cm högre än ramstorleken. Det beror på att från undersidan av öppningen till fönsterkarmsramen 4 cm lämnas för montering av skum och fönsterfönster, 4 cm för hölje och 5 cm för att bygga krympning över ramen.

Med hjälp av en rörledning ritas vertikala linjer. Öppningen ska vara 12 cm bredare än glasenhetens storlek. Samtidigt lämnas 1 cm på varje sida för skummet, 10 cm för höljet.

Därefter kontrolleras horisontella och vertikala linjer med hjälp av en byggnation och en rörledning. Detta är nödvändigt för att undvika att vrida strukturen.

Fönsterinstallation i ett trähus

Montering av ett fönster i ett trähus.

Installera sedan den lägre bygeln. Gör sedan kammen. Kullen är insvept med släp, de sätts på vagnar.

Därefter placeras i övre klyftan och fixeras i spåren på övre hopparen.

Den färdiga konstruktionen är fast med skruvar. Det är nödvändigt att observera särskild vård. Under inga omständigheter kan man inte fixa kammen, för på grund av detta kan allt arbete på installationen av okosyachki komma till intet – det kommer inte att utföra sina funktioner.

I räfflorna mellan stockarna och höljesbunten rullas.

Gör sedan installationen av plastprodukter i det förberedda höljet. Krympning av huset kommer inte att leda till förstöringen av ramen.

Därefter läggs tunna brädor i klyftan mellan åsna och loggarna på väggarna, som tidigare har överlagrat dem med valsdrag.

Efter en tid, när märkbar krympning av väggarna uppstår, tas dessa brädor bort och ersätts av andra. Det övre höljet, som endast är fäst vid okosyachka, avlägsnas. Gör sedan byte av tunna brädor och rulla släp. Därefter sätts det övre höljet försiktigt på plats.

Denna installation av glas i huset av trä slutar. Vid montering av fönster i huset från en avverkning eller en bar överensstämmer strikt överensstämmelsekniken för arbetet som beskrivs ovan.

Det viktigaste under installationen är att utrusta strukturen med en oktagus, vilket förhindrar den negativa inverkan av byggnadens krympning av trä.

Hur man byter ut träfönster med plast

Fönsterinstallation i ett trähus

Montering av fönster i ett trähus: topp och bottenvy.

Hur man byter fönster i ett trähus? Ofta finns det behov av att byta ut gamla träfönster med plastfönster i huset. För att göra detta, ta bort de gamla produkterna. Ta sedan bort trimmen för att utföra de nödvändiga mätningarna. I närvaro av cassation ersättning av produkter är lätt.

Men det finns sådana fall när det inte finns någon censur. Vid installation av träfönster är ofta liknande fall. Under sådana förhållanden spelar fönsteröppningsboxen rollen som ett hölje.

I det här fallet finns det 2 alternativ för installation av plastfönster. Det första alternativet: Installera mindre objekt. Men det är nödvändigt att minska storleken på ramen avsevärt. Under installationen kommer det att vara nödvändigt att lägga till tjockleken på ramen, storleken på awl, tjockleken på skumskiktet till storleken på det framtida fönstret. Då öppnar fönstret öppningen avsevärt. Plocka upp designen av glas kommer vara ganska svårt.

Därför brukar man i sådana fall vanligtvis använda den andra versionen av installationen: omarbeta öppningen för installationen av okosyachki. Därefter utföres ett fönster i ett trähus enligt ovanstående teknik.

Under inga omständigheter bör fönster tillverkas i ett trähus utan hölje. Endast högkvalitativ installation av fönster i närvaro av en okosyachki kommer att vara stark, pålitlig och slitstark och bevara designegenskaperna hos ett trähus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *