Vilket

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Fördelar och nackdelar med ramhus: hur man undviker misstag under byggandet

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Byggandet av ramhus är populärt i många länder. Om honom som är känd i mer än 200 år. Den första byggnaden av hus var ramram. Men med utvecklingen av teknik, möjligheten att montera ramskärmsstrukturer. Här använder de färdiga sköldar. De samlas på en plats och levereras till byggarbetsplatsen. Dessa två typer av hus är nu de vanligaste.

Variety ram ram-konstruktion

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Variety ram ram-konstruktion

Det finns sådana sorter i ramkonstruktion:

Husen byggda på den första tekniken, lagerstrukturerna är stängda. Därför kommer ramen att skyddas mot exponering mot den naturliga miljön. Och det kommer att vara möjligt att ersätta trimmen helt eller delvis. Oftast är det nödvändigt att byta bottenbrädor, som ligger nära marken.

Mer hållbara, brandsäkra är hus byggda på denna teknik. Detta är möjligt genom användning av speciella preparat och antiseptika. skyddar materialet mot skador och brand.

För hem som är byggda på den andra tekniken, använd panelenheter. De ansluter på tornigt sätt och är monterade på en ram. Sköldar av trä behandlas också tidigare. Dessa strukturer har höga seismiska egenskaper och de är vindbeständiga.

Hantverkshus byggda av tysk teknik. Ett särdrag hos denna teknik är att timmerramen inte är täckt med plätering. Sådana hus har många fördelar, men en betydande nackdel är att ramen är i kontakt med den yttre miljön. Och det måste periodiseras eller bearbetas så att det inte blir oanvändbart.

Om du vill läsa mer om varje typ av hus, titta på forumet. Vanligtvis finns det många diskussioner och recensioner om hus, förutom det finns expertutlåtanden.

Fördelarna med rambyggnadshus

Bland de främsta fördelarna med panelhus är:

 • Huset är byggt väldigt snabbt, eftersom tekniken används som panelhus.
 • Kostnaden är överkomlig;
 • Huset behöver inte en tung, fullfjädrad monolitisk grund, och grunda djupet kommer att göra;
 • brandsäker;
 • Bra värmeisolering;
 • Året runt erektion.

Fördelar med ramhus

 • Hållbarhet. Men för detta är det nödvändigt att använda högkvalitativt material för konstruktion och reparation skada över tid.
 • Miljövänlighet;
 • Upprättas snabbt och deras kostnader är tillgängliga;
 • Krympning är minimal, så du kan omedelbart slutföra när huvudarbetet är klart.
 • De har låg vikt, så belastningen på fundamentet är reducerad;
 • Du kan dölja den lagda kommunikationen.

Vanliga misstag vid byggandet av ramhus

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Vanliga misstag vid byggandet av ramhus

Under byggandet av ramar görs hus flera vanliga misstag. Att ha bekantat dem, du för vissa kommer att kunna undvika dem.

Det första misstaget är att de kan använda trä som inte är tillräckligt torkat. Därefter kommer detta att orsaka att trädet deformeras när det torkar ut. Och detta kan leda till att huset kommer att skeva, och några skruvar och naglar kommer att svänga ut. Inte bara strukturen kommer att skadas, utan även ytbehandling med isolering.

Det tar flera dagar för träet att torka ut, det är ingen brådska här. Dessa krav måste följas så att brädorna och virket inte bågar och brister. Efter torkning ska träet omedelbart behandlas med skyddsmedel mot eld och gnagare.

Grunden för dessa hus är ramen. Om den är gjord av hög kvalitet, kommer huset eller tillägget till huset att vara hållbart. Därför är det omöjligt att ignorera de vertikala ställen, som är föremål för sidolastningar. Du kan stärka dem med diagonala anslutningar. De gör det antingen med hjälp av spacers, eller mantlar huset med OSB-tallrikar eller plywood, eller fyller en träkista. Brädorna för batten fixeras i en vinkel med ett intervall på 5-7 cm.

Plywood eller OSB trim används oftast. Deras tjocklek ska vara 10 mm, inte mindre. Skivor på ramen måste vara ordentligt fastsatta med skruvar minst 4 cm.

Om stiftelsen inte har vattentätning, över tiden på grund av exponering för grundvatten, börjar det att ruttna. Och efter några år kommer det att behöva bytas ut. Och det här är inte bara svårt, men också dyrt.

För att förhindra att detta händer, måste bottenprofilen skyddas från fundamentet med ett tätskikt.

Ett annat misstag är bristen på hydro- och ångspärr. Detta kommer att påverka väderbildningen negativt. Fukt som kommer i kontakt med isoleringen kommer att orsaka deformation, och det kommer inte att kunna utföra sina funktioner. Detta leder också till insekter.

Underlåtenhet att följa steget när vertikala stolpar är monterade kan orsaka problem. Tonhöjden ska motsvara isoleringsplattans bredd. Om dess bredd är 0,6 m, ska steget mellan stolparna vara 59-60 cm.

Om stativen inte är väl säkrade kan det också leda till problem.

Förutom självuttagande skruvar, använd extra naglar och några naglar. De kör i vinkel på båda sidor. Alla fogar måste vara ordentligt säkrade.

Funktioner av konstruktion

När du bygger hus av trä måste du också beakta dina egenskaper. Detta gäller också för ledningar. Ledningar i dem görs oftast på ett öppet sätt.

Med denna metod behöver du en hård kabel som placeras i en dubbel eller trippel isolering av eldfast material. Säkra kabeln med speciella fästen. För kabeldragning med konventionell isolering, måste under kabeln sättas asbest eller metall eldfast packning. Den måste skjuta ut på båda sidor med 10 mm.

En annan ledning görs i ett korrugerat rör, som i bilden nedan. Tekniken här liknar tekniken för öppna ledningar, men kabeln är placerad i ett korrugerat rör av värmebeständigt material tillverkat i enlighet med nödvändiga standarder. Den är fäst med clips. Två eller flera kablar kan läggas i ett sådant rör. Denna ledning kommer att se snygg ut än den öppna. Nackdelen med denna metod är att det blir svårt att dra åt kabeln i framtiden. Men denna metod anses vara säkrare, vilket ökar skyddet av ledningarna från olika skador. Med denna metod är det också möjligt att använda styva plaströr.

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Dold elektriska ledningar i ett korrugerat rör

En annan ledningssätt kan göras med hjälp av elboxar. På dagens marknad är de av olika färger och storlekar, så det blir lätt att välja de som passar bäst i inredningen. Också med den här metoden kommer du att kunna ändra konfiguration av ledningarna och kunna ytterligare rymma uttag och omkopplare.

Men att utföra denna metod för utstationering kan inte göra några av kompetens- och kvalitetsverktygen. Men liggande i kabelkanalerna kan bara göras när träet är helt torrt. Annars kan trädet varpa och boxen deformeras. Denna metod anses vara den mest optimala, men den är också den dyraste.

Det finns ett annat alternativ för att ledningarna är dolda. Det är ganska farligt för dessa typer av hus. Därför kan den utföras i metallrör. Detta är ett måste för denna metod. Och inuti röret före användning måste det behandlas, till exempel galvaniserat eller målat. Rören läggs under en viss lutning så att kondensat kan tömma.

Du kan inte använda ett metallrör och korrugerade. I det här fallet kommer kostnaderna att minska och brandens säkerhet i byggnaden minskar också.

Nackdelarna med ramhus

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Nackdelarna med ramhus

Trots att ramhus har många fördelar, finns det också nackdelar.

Bland nackdelarna med ramhus är värt att notera:

 • Brandsäkerhet. Väsentligt minska risken möjliggör användning av speciella impregneringar, ledningar utförs enligt tekniken, korrekt installation av värmeanordningar;
 • Om du vill hänga något tungt på väggen måste du förstärka det eller driva en spik på platsen där strålen är belägen;
 • Ljudisolering i dem är betydligt sämre än tegelhus.
 • Om gnagare tränger in i huset blir det svårt att hantera dem.

Nackdelarna med rambyggnadshus

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

Nackdelarna med rambyggnadshus

Panelhus har också sina nackdelar:

 • Ombyggnad är omöjlig;
 • Höjden på byggnaden är inte mer än 2 våningar;
 • Färdiga sköldar kan vara med dålig isolering och isolering;
 • De har ingen effekt ljudisolering;
 • I en värmare kan gnagare få.

Titta på en video om att bygga ditt eget ramskärmshus i 30 dagar.

Fördelar och nackdelar med ramhusens expertutlåtanden

På bara några år har ramtekniker erövrat den ryska marknaden för husbyggnadskonstruktion. Låt oss undersöka alla fördelar och nackdelar med ramhus. Självklart är fördelarna så viktiga att de på bara ett dussin år lyckats trycka på ramstugorna och halvera antalet tegelbyggnader.

Positiv återkoppling från ägarna ökar bara rush efterfrågan och ökar antalet föreslagna projekt flera gånger. Företaget SK Domostroy är väl medveten om den stora efterfrågan på ramhus och gör allt för att tillfredsställa det.

Frame hus fördelar och nackdelar, expertutlåtande

Fördelar och nackdelar med byggandet av ramhusteknologer är följande:

 • Möjligheten till konstruktion när som helst på året.
 • Det finns inget behov av att bygga tunga och dyra fundament.
 • Förmågan att utföra allt arbete i en brigad på 3-4 personer.
 • Nästan perfekt isolering.
 • Hög hastighet konstruktion.
 • Enkelheten i det yttre och inredningen.
 • Låg byggnadskostnad.

Ramskärmshus har många fördelar, vilket bestämde deras höga popularitet på byggmarknaden. Nackdelarna inkluderar endast sårbarheten för gnagare, som lätt löses genom särskild impregnering. Det avstör inte bara mus och råttor, utan skyddar också huset från mögel och mögel.

De senaste modellerna av rambyggnadshus kännetecknas av hög hållbarhet. Även utan ytterligare impregnering och bearbetning kan de stå i 60-70 år, vilket är ganska jämförbart med stugor byggda av stockar eller stockar. Sådana hus utgör cirka 50% av den totala bostadsbeståndet i Europa och USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *