Hur man bygger

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Det finns många alternativ som veranda fäktning: smidda metall staket, trä snidade balustrar, trä i form av ett staket staket, etc.

Som ett material för att skapa en räcke kan du använda styrena kvar från konstruktionen av huvudstrukturen. Styrelserna måste först planeras, slipas och behandlas med antiseptiska medel. Mät avståndet mellan de vertikala stolparna och avlägsna räcken 2 cm längre än det erhållna avståndet. I stolpen i en höjd av 90-100 cm, gör skärningar 1 cm djup och bredden är lika med bredden på räcken. Sätt i brädet i skäret och fäst botten med en lång skruv.

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Avgår från golvet 10 cm på stången för att göra liknande skärningar och även sätta in ett bräda i dem. Mellan de erhållna horisontella parallella brädorna ordnar vi de plana brädorna tvärs och fäster dem med skruvar till stolparna. Således får vi ett vackert och pålitligt staket med egna händer för verandaen

För att förlänga livslängden på verandaen som är fäst vid huset, måste den behandlas med skyddande oljepregnering.

Bilder av veranda fäktning:

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Byggnad och angränsande verandaen till huset

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Verandaen är ett öppet eller glaserat rum som gränsar till huset. Det skiljer sig från terrassen genom närvaro av ett tak och en obligatorisk, även om ljus, fäktning.

Den veranda som bifogas huset är en extra bostadsyta.

I vårt långt från varmt klimat anses en glaserad veranda som kan användas året runt anses mer praktisk.

För att dra ut den maximala fördelen av ett rum måste den vara korrekt orienterad mot kardinalpunkterna, välja det optimala området och typen av glas, det är rimligt att närma sig isolerings- och uppvärmningsfrågorna.

Glaserad veranda främjar värmebesparing. Även i ett uppvärmt rum kommer temperaturen att vara 10-12-C högre än utsidan. Husets vägg vetter mot verandan kyler mindre under sådana förhållanden.

Effekten förbättras om veranda ligger på södra sidan och värms av solljus.

Verandaens syfte

Den öppna verandan i sitt avsedda syfte och arbetssätt duplicerar nästan terrassen: den används för sommar utomhusaktiviteter. Den glaserade verandaen är ett multifunktionellt rum. Det kan anpassas för en vinterträdgård, vardagsrum, matsal, sovrum, gästrum, lekrum för barn eller ett gym. Men en ouppvärmd och uppvärmd veranda kan bara fungera som bostadsyta på sommaren, plus 1-2 månader, beroende på region. Verandaen används året runt året runt, under den kalla årstiden är det bekvämt att lämna slädar och skidor där, för att lagra trädgårdsmöbler och utrustning.

Veranda konstruktion

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Anslutning av veranda med huset

Enligt sättet att ansluta till byggandet av huset är verandaerna uppdelade i inbyggda och fästa. I det första fallet är rummet byggt mellan husets huvudväggar: två vinkelräta (vinklade) eller tre – i detta fall liknar verandaen en loggia och har bara en glaserad sida. De inbyggda verandorna är integrerade med byggnaden av huset, de är varmare och säkert täckta från regnet. Stiftelsen som delas med huset kommer därefter att undvika problem som är förknippade med sedimentära processer. Inbyggda verandor ger utrymme för designen i huset.

Bifogad veranda intill byggnadens fasad (en eller flera) och har oftast glas på tre sidor. Sådana förlängningar uppförs ofta senare än byggnadens huvudvolym. Vissa verandor är byggda öppna, med avsikt att därefter glasera.

Källare veranda

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Om förlängningen inte ursprungligen planerades måste en separat grund byggas för verandaen.

Dess typ och djup på installationen väljs med hänsyn till typ av jord och byggnadens vikt.

Det rekommenderas att lägga en remsa grund av samma bredd och djup som under husets väggar under verandan av tegel och sten. Grunden för keramiska väggar och betongväggar är också tejp, men av mindre djup. För lätt trä eller ramkonstruktion kan du begränsa dig till den enklaste kolonnformen av betong eller tegel. Pelarna ligger i alla hörn av verandaen, liksom på de ställen där strömpanelerna är monterade.

Vad är bättre att bygga en veranda

Du kan bygga en veranda från något material, så länge det matchar husets stil. Men det mest populära materialet för förlängningar är trä. Konstruktioner av det är lätta, ekonomiska och lätta att göra. Trä används för ramställ, takbalkar, golvbeläggningar och ytbehandlingar. Verandaramens utformning består vanligtvis av vertikala stolpar, nedre och övre trim, horisontell eller vertikal trim, fönsterfyllning och tak. För reoler och bandningar är vanligt förekommande barer 100 x 100 eller 120 x 80 mm. I logghus används loggar med en diameter av ca 120 mm.

Anslutning av veranda med huvudbyggnaden – krympning

Eftersom husets och verandaens vikt- och driftsförhållanden är olika, ger de ojämn krympning. Kombinationen av två olika volymer hotar snedvridningar och sprickor i husets väggar. För att undvika utseende av deformationer av konstruktionselement bör huset och veranda inte vara styvt anslutna. Mellan dem lämnar en deformationssöm. Det representerar ett mellanrum på 1-2 cm, som går från grunden av byggnader till taket mellan alla delar av byggnader och låter dem självutkasta. Från fasaden är expansionsledet stängd med en splat och ibland fylld med material som inte stämmer överens med väggarnas gemensamma förskjutning: expanderad polystyren, plastmassa (bitumen, akryl eller silikon).

Tak och golv veranda

I de bifogade verandorna utför man vanligtvis ett lutatak, mjuktare än taket på huset. Klyftan mellan taket på verandan och huset är stängt med ett förkläde. Om verandaen ligger på sidan av sluttningen kan taket utföras som fortsättning. Takmaterial är vanligtvis valt samma som på taket av huvudhuset. I ouppvärmda verandor gör de ofta ett genomskinligt polykarbonattak – det är lätt och ger gott om ljus. Verandaens golv, liksom terrasserna, läggs ut ur brädorna och observerar temperaturluckorna mellan golvbrädorna. Men till skillnad från terrassen behövs inte sluttning av ytan för vattenflödet. Nivån på golvet sänks vanligen till 50-80 cm lägre än i huvudhuset, differentialen är stängd med en sockel.

Veranda glas

Stora fönster som ger ett överflöd av ljus – en oumbärlig och viktig egenskap hos verandan. Ramar är installerade för att uppnå effekten av fast glas. Vanligtvis använder de strukturer som är ljusare och tunnare än i vanliga fönster, och de är monterade i taket självt. Om fönster börjar från ett golv, sätt in speciellt härdat glas. Det bör tas i åtanke: Fönstren från golv till tak ser väldigt imponerande ut och ger maximal mängd ljus, men verandaen med döva underdelen är ännu mer praktisk. Det är varmare, och närvaron av bottenväggen kan vara användbar vid inredning. Ja, och fönsterluckor blir inte överflödiga – de kan rymma blommor.

Värmeisolering av verandan

Det är inte alltid lämpligt att värma verandan. Men om du planerar att använda rummet inte bara på sommaren måste du spendera pengar på isolering. Materialet för värmeisolering väljs beroende på tjockleken på de inneslutande strukturerna. För väggisolering är vanligtvis tillräckligt med mineralull eller polystyrenplattor 50-100 mm tjocka. Polystyrenkummet 30-50 cm tjockt används för tak och golv. Effekten kommer att vara komplett om du inte bara värmer upp strukturerna utan också av med de sprickor genom vilka värmen släpper ut. Enkeltglas är tillåtet på oisolerade verandor. Vid isolerade lokaler är det bättre att använda dubbelglas.

Att värma en veranda eller inte?

Förmågan att värma en veranda beror på många faktorer, främst på glasets syfte, storlek och storlek. Ju större rummet, ju fler fönster det finns desto hårdare blir det att hålla högtemperaturen på vintern. Uppvärmning kan vara mycket dyrt. Det mest fördelaktiga att värma de små inbyggda och välvärme verandorna. För uppvärmning kan du använda en elektrisk golvvärme och portabla värmare av olika slag. Det är möjligt att höja temperaturen på den uppvärmda, men uppvärmda verandaen, och öppnar dörren regelbundet till huset. En viss effekt kommer att ges genom användning av material som ackumulerar solvärme i efterbehandling.

Kostnaden för att bygga en veranda kan minskas genom att bygga lätta ramväggar och överge stora delar av glas och isolering. Användningen av dubbla glasfönster eller stora glasögon ökar avsevärt kostnaden för byggandet.

Förlängning av verandan – professionell rådgivning

Mer utrymme!

Vilken sommarboende drömmer inte om beundrande solnedgångar och dricker doftande örtte, svävar försiktigt i gungstolen på verandan. Det här extraområdet kommer att vara vägen till något hem, oavsett om det är ett stort hus eller en blygsam stuga.

Veranda är ett utrymme inhägnad från tre sidor av ljusa genomskinliga strukturer. På den fjärde sidan gränsar detta rum till huset och skapar tillsammans ett enkelt arkitektoniskt ensemble. Därför kommer verandaens utformning och dess form till stor del att bero på projektet i huset som det är fäst vid. Oftast görs det rektangulärt, men andra former (kvadrat, trapezium, triangel, halvcirkel etc.) är inte uteslutna. När det gäller taket kan höjden variera från 2,5 till 3 m. Lutningen till lutetaket beror på takmaterialet och utsidan av huset.

För ett bekvämt välbefinnande hos människor inomhus bör lufttemperaturen bibehållas vid 22-23 ° C. Detta är den viktigaste och samtidigt den svåraste uppgiften, eftersom verandaen kan användas som vinterträdgård med väggar och tak av glas eller annat ljusöverförande material, vilket oundvikligen leder till överkylning på vintern och överhettning av luft på sommaren inuti byggnaden. I det här fallet ska du inte göra utan bra ventilation eller ett kraftfullt luftkonditioneringssystem.

För verandaen är det mycket viktigt att välja den högra sidan av huset som det kommer att angränsande till. Den norrvända verandan kommer inte att bli väldigt varm under den varma säsongen, vilket möjliggör små insatser för att bibehålla en optimal temperatur i rummet.

På verandan mot öst, på sommaren blir det ganska mysigt: ljusets överflöd med ordentligt organiserad ventilation kommer inte att skapa svällande värme vid middagstid. I rummet som ligger på västsidan av huset kommer värmen att bevaras fram till sent på kvällen, så det här alternativet är lämpligt för både viloplats för människor och för att ordna en trädgård för växter.

Innan man går vidare till byggandet av en veranda är det nödvändigt att bestämma vad det ska vara och vilka strukturer som ska tillämpas för sin konstruktion. Många husägare försöker göra detta rum som ett hus med samma material som vid byggnad av ett hus (tegel, betongblock, metallram, etc.). Problemet är sammansatt när behovet uppstår för en förlängning av veranda flera år efter byggnaden av huset (figur 1). Tänk på detta alternativ mer detaljerat. Det viktigaste i detta fall är att bestämma grunden för verandaen. Det kan givetvis vara detsamma som ett befintligt hus, men det är inte den mest rimliga lösningen. Faktum är att ett hus byggt flera år sedan kommer att ha tid att slå sig ner och ta en slutlig position. Samtidigt kommer den nya förlängningen fortfarande att andas under en tid, eftersom jorden kommer att läka med temperaturfall och därigenom ändra stiftets position, vilket kan leda till att strukturen förstörs. Därför är det bättre att skapa en grund som inte är kopplad till huset (det kan vara skruvhögar med ett djup av 170 cm). Efter att ha skruvat pålarna i marken och förbinder dem med hjälp av metallstygn är det möjligt att uppnå en stabil och stabil grundkonstruktion (bild 4).

På toppen av varje stapel svetsas metallplattor på vilka balkar läggs, vilket utgör grunden för verandaens träram. Träbalkar är vattentäta från metallhögar med flera lager av takmaterial. Därefter kan du fortsätta till installationen av ramen.

Med etablerade ställen är de sammankopplade med träbalkar och tvärbalkar. Vertikala och horisontella strukturer är kopplade till stålplattor och vinklar. För att överlappa taket, istället för karmar, kan du använda nya mönster av trä I-balkar (Fig. 2), som kännetecknas av höga strukturella egenskaper och låg vikt. För närvarande används metallramen aktivt istället för trä.

Takmaterialet för verandaen ska vara lätt: det kan vara en kombination av flera lager polykarbonat och metallplattor som perfekt matchar varandra på samma tak (bild 1).

För glasrutorna på de tre yttre sidorna kan du använda en PVC-profil med ett eller två kammars dubbla rutor (helst för verandor med vinterträdgårdsfunktion) eller en lätt aluminiumprofil (om veranda inte är uppvärmd) (bild 5).

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Och slutligen: verandaen måste vara ordentligt inredd. För att göra detta måste du bestämma stilen på interiören och möblerna. Inte illa att dela ut mellanslag i flera zoner: för en avkopplande och aktiv semester. Det kommer att se fint ut med krukblommor och mönster med vertikal trädgårdsarbete (bild 3).

Hur steg för steg, med egna händer, att fästa verandaen i huset

Förlängning av veranda till huset med egna händer

En veranda i ett privat hus är en täckt terrass, som ofta är knuten till huset med egna händer. Det ligger längs huvudväggen och är ett rum utan uppvärmning, för en trevlig tidsfördriv under sommarsäsongen. Du kan ofta hitta moderna terrasser med glas, du kan vara i vilket som helst väder. Gör det själv, det är nödvändigt att observera det allmänna ensemblet i ett landhus eller ett landhus, att observera en likformig stil och att tillämpa samma material under konstruktion.

I ett lanthus av timmer är det bättre att göra en sommarterrass i form av ett timmerhus. belägen bredvid huvudbyggnaden. Uppförandet av en veranda i trästugor utförs ofta i samband med byggnaden av huvudbyggnaden och taket flyttar sig smidigt in i taket av en förlängning som har en vägg som gränsar till huset, ett enda takmaterial används. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de viktigaste punkterna i konstruktionen av en terrass av två typer: öppna eller stängda, med egna händer.

Allmänna bestämmelser för uppförande av en veranda

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Modern konstruktion av hus, stugor, på konstruktionsstadiet omfattar byggandet av en veranda för huset. För att spara pengar tar processen för byggnadstilläggskunder bort, för vidare färdigställande av egna händer. Låt oss överväga de viktigaste punkterna för att självständigt uppmärksamma den generella erfarenheten av att bygga terrasser.

Parametrar varav verandorna skiljer sig åt:

 1. Hur den placeras i förhållande till huset: vinkelkonstruktion, från slutet eller längs fasaden av huset.
 2. Säkerhetsgrad: öppen eller sluten (glaserad) förlängning. Med moderna material är det möjligt att göra en öppen från en sluten veranda, detta uppnås med skjutdörrar.
 3. I vilken struktur är den gjord: inbyggd – en gemensam grund med huset eller bifogat – egen grund.
 4. Konstruktion: rektangel, halvcirkel, polygon.

Veranda projekt

Vi får inte glömma, göra projektet till en förlängning av huset, att syftet är att förbättra prestanda hos huvudstrukturen: göra det rymligt, lägg till skönhet, komfort. Terrassen av den slutna typen har också funktionen att förbättra husets termiska prestanda. För att byggandet av sommarutbyggnaden ska byggas korrekt måste man följa de regler som anges i det utvecklade projektet.

Vad projektet består av:

 • Vi bestämmer på vilken plats i huvudbyggnaden vi ska bifoga verandaen. Huvudaspekten är att man följer den estetiska uppfattningen av hela ditt eget hem arkitektur, tillsammans med verandaen. Det är viktigt! Experter rekommenderar att utrusta verandaen i regioner med höga sommartemperaturer på västra eller östra sidan av huvudbyggnaden. Det blir mindre i direkt solljus.
 • Du måste ange platsen för ingången till terrassen (veranda). Anger ingången från utsidan och ingången från huset. Du kan göra en genomgång genom verandaen, när dörren till huset ligger mittemot entrén till verandan, är denna metod inte välkommen, eftersom det finns risk för att man får utkast.
 • Välj typ av dörrar och deras installation.
 • Vi bestämmer den totala storleken på sommarutrymmet som ligger längs huset. Längden är ofta tagen att vara lika med längden på väggen längs vilken verandaen byggs. Bredden brukar tas från 3 meter till 7 meter, det viktigaste är att observera andelen. Om du väljer storleken på verandan hänvisar vi dem till den totala storleken på huset för att observera ett enda ensemble av byggnadens yttre del.

Ett bra exempel på att bygga en veranda med egna händer, när projektet görs på hela byggnadens plan.

Tips! Experter rekommenderar inte att spara på projektet. Detta kommer att minska kostnaderna för dokument som medger förlängning och säkerställa att den är korrekt konstruerad.

Hur man bygger en veranda i ett trähus?

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Låt oss gå steg för steg genom att bygga en veranda i ett trähus med egna händer. Det bör noteras att förlängningen till huset kan startas först efter fullständig krympning. Logghus, eller av trä, sitta ner aktivt i tre år. Under denna period är det bättre att inte bygga en förlängning, annars kan vinkling ske. Erfarna byggare rekommenderar för dem som inte vill vänta, att bygga en övergångsdesign av verandaen med huset, vilket gör att ramen kan spela.

Hur börjar man bygga?

Omstruktureringen av huset bör återspeglas i tillstånden. För att få dessa tillstånd måste du kontakta den regionala arkitekturavdelningen och skicka in dokument:

 1. Till höger om ägande av en tomt (det land där huset står).
 2. Projektdokumentation av huvudbyggnaden.
 3. Skriftligt samtycke från alla i husen för registrerade boende för rekonstruktion, förlängning av verandan.
 4. Applikationsutvecklare på utformningen av förlängningen.

Det är lämpligt att börja utföra dokument för att möjliggöra byggandet av 3-4 månader före arbetets början. Från den generella erfarenheten av privata utvecklare är detta en lång process.

Byggandet av förlängningen kan ske utan tillstånd, men i det här fallet kan det uppstå problem när huset blir ett arv eller vill sälja det. Anledningen är förändringen i husets totala yta, eftersom verandaen är en del av den, och den totala ytan av lägenhetsbyggnaden anses vara henne. BTI-avdelningen kan överväga detta som ett obehörigt beslut att öka bostadsområdet. Detta beaktas särskilt när terrassen är stängd med uppvärmning.

Inget behov av att engagera sig och göra avvikelser i storleken på terrassen, som finns listade i projektet. En enkel kontroll kommer enkelt att räkna ut detta och en böter följer med dokumentationskorrigeringar. För vad som kan förväntas obehöriga utvecklare gå med i huset veranda anges i lagen i Ryska federationen.

Förbereda för konstruktion, välj materialet

Efter att ha bestämt byggnadsplatsen på verandaen måste den vara förberedd. En byggarbetsplats börjar längs den valda väggen, så innan arbetet påbörjas är det nödvändigt:

 • Förlängning av veranda till huset med egna händer

  Om det finns en visir ovanför huvudingången, ta bort den.

 • Demontera verandaen.
 • Hela området under veranda rena skräp och buskar.
 • Förbered en plats för förvaring av byggmaterial. Att bygga en sommarutvidgning blir mycket lättare när materialet för det är valt i förväg.

Vilket verktyg och material behöver vi?

När du gör en träförlängning med egna händer behöver du ett verktyg:

 • Att ha konstruktionskompetens är nödvändig: en hacksåg, en yxa.
 • Elverktyg: slädeshammare, hammare.
 • Märkning: måttband, plummet, nivå, märkledning, hörn.
 • För grund: skovel

Om en metallram tillverkas, tillverkas dessutom en svetsenhet och en kvarn med en skiva för skärning av metall. Ramen av denna typ anses vara den mest ekonomiska för byggandet av en förlängning.

Det skulle vara bättre att se ut som en tegel veranda eller trä. Det är viktigt! Överensstämmer med materialet i förlängningen och huvudbyggnaden.

Trädets sommartillägg kräver följande material:

 • Timmer: ved, timmer, bräda, rake.
 • Element av träfästen.
 • Blandningar utför skyddsfunktioner för trä.
 • Byggmaterial: krossad sten, betong.
 • Behöver en linolja och ruberoid.
 • Välja materialet för verandaens tak.
 • Fönster och dörrsystem.

Vid byggandet av ett extra rum, för sommarsemester, med användning av metallhörn, istället för trämaterial, används en metallprofil. kompositioner för metallbearbetning.

Det är möjligt att göra en förlängning (väggar och tak) av polykarbonat för bättre utsikt, panorama blir fullständigt och klart. De positiva egenskaperna hos detta material är, och förmågan att hålla sig varm är tillåten att applicera på väggarna och taket.

Tips! Material som kommer att användas i konstruktion och måste förbehandlas måste gå igenom denna process före konstruktion.

Stiftelsen för verandaen

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Det första du måste göra är att bestämma vilken typ av grund för din veranda. En populär vy är en kolumnbas. eftersom det inte binder till grunden för kapitalbyggande (hus). Om verandaen löser sig under lång tid och noggrann, behöver den en remsa grund.

Innan du grundar dig, måste du hänvisa till dokumenten i byggandet av huset, där det anges på vilken grund det står, från det här kan du välja typ av grund för förlängningen. Parametrar som behöver uppmärksamhet:

 1. Vad är jordens förmåga att absorbera fukt.
 2. Vad är jordens sammansättning på verandaens byggarbetsplats.
 3. Hur djupt fryser jorden i bostadsområdet.
 4. Hur nära ytan är grundvatten.
 5. Allmänna bestämmelser om jordstabilitet.

Välja typ av stiftelse för veranda, vi uppmärksammar grunden för huvudbyggnaden, dess konstruktion, och i vilket skick de bärande väggarna. Efter valet av stiftelsen görs markering på marken för vidare arbete.

Tips! En liten trä veranda kommer att ligga ganska bra på en kolumnär grund vid hörnen av bilagan. För breda verandaer och långa, används installeringen av pelare genom 600 millimeter i längden och bredden av förlängningen.

Pillar foundation, hur man gör det?

Stiftelsen (stiftelsen) för förlängningen är lika viktig som för huvudhuset, den ska vara gjord av kvalitetsmaterial. Arbetsordningens utförande:

 1. Vi gräver hål för pelare till ett djup av minst 100 centimeter, dess djup kan inte vara mindre än fundamentets djup under huvudstrukturen. Nivån på markfrysning beaktas, hålet borde vara djupare än denna nivå.
 2. Vi gör en kudde längst ner i grävhålen, det här är en blandning av sand och murar. Kudden kan göras lager, sand, krossad sten.
 3. Fyll på kudden med betong.
 4. Vi lägger ut stödstenar från tegelstenen när huvudhuset är tegelsten. Om huvudhuset är trä används trästänger som inlägg. Metallstöd eller asbeströr används i kolonnfundamenten för ramverkan.

Veranda ser vacker ut när den ligger på 2: a våningen. I det här fallet visas den markerade delen av förlängningsstödet enligt nivån på huvudkällaren under huset. När ett hus med en hög bas rekommenderas att visa verandaen på sin nivå.

Gör en remsa grund

Den används om du planerar en tung veranda med glas. För sitt arrangemang grävas en gräv runt omkretsen av den framtida verandaen, en formning installeras. Det läggs lite högre än det är planerat att fylla grunden med betong.

Efter att fundamentet är hällt med betong, fuktas det med jämna mellanrum med vatten tills det är helt format, vilket är nödvändigt för enhetlig grundhärdning.

Gör ramen på verandan

Förlängning av veranda till huset med egna händer

För ett trähus börjar verandaens ram med att träet läggs på stöden i bottenplattan. I hörnen använder vi ”svanshals” för gash, så det är bättre att gå med veden i hörnen. För tillförlitlighet används naglar, nogl fästning är möjlig.

Rekommendation! Ofta gör de bottenbandet dubbla, så är verandaens lår och pelare fästade på den.

Baren för en träveranda används med en sektion: 100×100 eller 180×80 millimeter. När loggar används i bandningen bör deras tvärsnitt inte vara mer än 120 millimeter. Stöd nära väggen gör över resten för att bilda ett stigat tak. När ramen är monterad är horisontellt monterade stänger basen för bågen. om glas tillhandahålls. Toppkanten kompletterar installationen av verandaens ram, den är grunden för spjällen, skapar styvhet för hela systemet.

Tillfälliga stutar bör användas för att undvika skarvning i ramkonstruktionen.

Tak veranda

Därefter, när du har bestämt dig för materialet för att täcka taket, fortsätt till installationen av batten på spjällen, som är fastsatta på överdelen.

Strukturellt för verandorna erbjuds följande typer av tak:

 • Shed tak. Detta är en enkel konstruktion, lätt att utföra. Kräver en sluttning från husets huvudvägg mot gatan.
 • Gabeltak. Den används om verandaen är fastsatt i slutet av huset med en smal sida.
 • Polygonaltak. Dess utformning är olika, viktigast av allt, att följa lutningen för avrinningen av vatten.

Stödsystemet är installerat baserat på det valda materialet:

 • Krat för metallplattor, skiffer och ondulin
 • Fast golv är gjord för flexibla takmaterial.

Golv veranda

Förlängning av veranda till huset med egna händer

Golvet görs enkelt med egna händer:

 1. Installera stockar på bottenplattan på veranda designen. Avståndet mellan lagsna är inte mer än 100 centimeter. Montering dem gör vi vinkelrätt mot golvbrädet.
 2. Vi täcker loggarna, kontrolleras av golvbrädans nivå.

Om du planerar att bygga en öppen veranda. många konvergerar på att installera golvet med en liten sluttning för en bunke med vatten. Brädet är fastsatt med självgängande skruvar, vars längd är två bredder på brädet. Det är nödvändigt att suga golvbrädorna med en lösning som motstår skapandet av svampavlagringar.

slutsats

Vissa delar av dekorationen kan snidas i en träveranda. Stor betydelse är arrangemanget av möbler på terrassen, det kommer att skapa ett interiör och lägga till komfort. Blommor och växter kommer att förnya rummet, ge en känsla av fortsättning av lägenhetsbyggnaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *