Trägolv

Golv 2 våningar på träbjälkar

Golv 2 våningar på träbjälkar

Det finns en annan typ av överlapp på andra våningen – fyllmedel. Denna design är gjord av betongblandning i formen, monterad på ställen. Detta är också en ganska tillförlitlig typ av överlappning. Du kan hämta det själv. Tekniken för tillverkningen är emellertid fortfarande väldigt komplex. Fel vid hällning av monolitiska plattor kan inte tillåtas.

Överlappningen på andra våningen på träbalkarna serverar mindre än skivor eller sugor, men samtidigt är de helt saknade sina brister. Monteringstekniken för en sådan konstruktion är extremt enkel. Samtidigt förvaltar sådan typ av överlappningar billigt. Dessa strukturer arrangeras, som redan kan bedömas av namnet, på kullerstens- eller loggbalkar. Att samla dem är tillåtet i tegel- eller blockhus och i hackad eller sköld. Sådana tak monteras oftast i landsbyggnader.

Huvudstrukturella element

Det är helt enkelt att montera interfloor överlappande på träbjälkar själv. Huvudelementen i dess design är:

 • Verkligen strålar sig själva. De görs oftast från en logg eller en bar.
 • Hölje. För sammansättningen av detta element används vanligtvis en skärbräda med en tjocklek av minst 3 cm.
 • Ångisolator En sådan film är nödvändig så att den fuktiga luften från första våningen inte tränger in i den andra. Användningen av en sådan film förlänger avsevärt livslängden hos en sådan struktur som överlappningen av strålens andra våning.

Golvlocket är vanligtvis inkluderat och ett annat element – isolering. I detta fall installeras plattor av mineralull och polystyrenskum mellan balkarna. I vissa fall kan polyuretan också användas.

I utformningen av överlappningen på andra våningen i värmeisolatorn ingår ibland inte. Men oftast används det fortfarande. I det här fallet spelar den rollen som ljudisolator. Som ljuddämpare i taket på andra våningen används oftast mineralull. Detta material brinner först inte, och för det andra avger det mindre skadliga ämnen, vilket är viktigt för bostadslokaler.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Hur mycket kostar församlingen

Att göra ett projekt av sådan konstruktion som överlappningen på andra våningen på träbjälkar, bör du naturligtvis göra en beräkning av alla nödvändiga material och göra en uppskattning. Bestäm antal brädor och isolering är inte svårt. För att göra detta behöver du bara känna området överlapp och materialens dimensioner själva.

Om andra våningen i huset är bostad bestäms längden på balkarna, med hänsyn till bredden på spännvidden och de ersättningar som behövs för stödet. Om vinden ligger över huset, görs beräkningarna enligt följande:

 • Balkar ska vara lika mycket som takbalkar. Detta förklaras av takkonstruktionens egenskaper. Fästen fastar ofta på balkar. I alla fall bör dessa två element på väggarna konvergeras vid en punkt.
 • Längden på strålarna beräknas utifrån takramens konstruktion. Om spärren ska fästas på strålarna, för att beräkna deras längd till spännens bredd, lägg till 40 cm till takets överhäng på båda sidor. Om bjälkarna ska vara inbäddade i väggarna ska deras längd vara sådan, att mellan sina ändar och baksidan av ”boet” kvarstår minst 3 cm för luftning.

Beam styrka beräkning

För att överlappa andra våningen i träbalkarna visade sig vara tillförlitliga måste dess stödjande delar ha en tillräckligt stor sektion. Beräkna önskad längd och bredd på virket i vår tid är väldigt enkelt. För att göra detta, använd online-kalkylatorn.

För att beräkna överlappsstrålarna korrekt måste du känna till följande parametrar:

 • span bredd;
 • steg för installation av en bar;
 • träslag som används för tillverkning av timmer.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Steget mellan taken på taket av privata hus uppförda i centrala Ryssland är vanligen 80 cm. Därför är balkarna också installerade på samma avstånd från varandra. För spänner av normala, inte för stora privata hus på 6-9 m, tas material med en sektion av 150×150 mm vanligen under dem.

Vad behöver ytterligare övervägas

Efter att ha slutfört beräkningen av golvbalkarna och har köpt alla nödvändiga material, kan du fortsätta med installationen av själva strukturen. Men före detta är det önskvärt att utföra ett antal förberedande aktiviteter.

Trä är ett relativt kortlivat material. Med tiden kan strålbalkar och plankor rinna på grund av fuktigheten. För att fördröja denna process för den längsta möjliga tiden, innan det börjar montera överlappningen, ska allt sågt virke behandlas med ett speciellt antiseptiskt medel. Sådana föreningar skyddar vanligtvis trädet mot infektion med svamp.

Dessutom måste timmer och plankar täckas med ett sätt att minska risken för brand. I händelse av brand kommer det material som behandlas sålunda naturligtvis att skadas. Träet och brädorna som behandlas med sådana föreningar brinner emellertid inte, men smolder. Följaktligen kommer boende i händelse av eld att få mer tid att lämna huset.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Det är också mycket bra att montera brädor och balkar med insektsmedel innan du monterar golvet. Släpkvarnar i framtiden kan orsaka mycket problem för husägare.

Monteringsförfarande

När alla material är inköpta kan du fortsätta till den faktiska installationen av strukturen. Trägolv monteras i huset i denna ordning:

 • Alla nödvändiga material och verktyg är förberedda. För att balkarna ska lyftas till toppen behöver du nog en stege.
 • Beams själva är installerade. I monolitiska och tegelhus är bjälkar inbäddade i ”boskapen” kvar under väggens gjutning eller murverk. När man anordnar sistnämnda bör man överväga, naturligtvis, att strålens storlek överlappar varandra. Vid montering av vindar kan timmer fästas också av hörnen till mauerlat. Till väggar av huggade hus är balkar fixade på specialelement – ”skids”. Detta förhindrar förvrängning av golvstrukturen under krympning hemma.
 • Nedan på balkarna fyllda brädor. Från vinden är de först täckta med en ångspärrfilm, och sedan läggs isoleringsplattor på dem. Den senare ska monteras så att de passar så nära som möjligt till träet.
 • På toppen av plattorna installeras ett annat lager av ångspärr.
 • Fyllda golvbrädor på andra våningen.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Ett annat sätt att montera

Överlappningen på andra våningen på träbalkarna, som beskrivs ovan, har den enklaste konstruktionen. Den isolering som används i det här fallet förhindrar tyvärr endast att luftburet ljud kommer in i första våningen. Slagverk kan enkelt överföras längs en träram (genom balkar och brädor). Om det inte finns några små barn i huset och det finns ingen att göra ljud speciellt, kan en sådan enkel konstruktion vara en idealisk lösning. Annars är det bättre att ordna en bit av en annan typ av överlappning på balkarna i huset, med att ha samlat sk floatgolv på andra våningen. Deras design är ganska komplicerad. Men om du vill kan du montera dem själv.

Hur man monterar flytande golv

Efter installationen av strålarna i detta fall packas förstorkolvens styrelser först. Vidare håller paroizolyatorn inne. Hårda plåtar av mineralull eller polystyrenskum installeras mellan balkarna. Därefter monteras ett annat lager av ljudisolator. I detta fall kommer plattorna att falla redan ovanför strålarna, och golvet kommer helt att täckas med dem.

Du kan ljudisolerad interfloor överlappning på träbalkarna och lite annorlunda. I detta fall används även bomullsplattor. Men mellan balkar är de inte installerade. De läggs över dem en fast mattan. Materialet kommer samtidigt att tryckas lite mellan balkarna, utan att vidröra takplattorna på första våningen. Därefter skärs flera plattor i remsor. De är nödvändiga för att lägga lokalerna på andra våningen längs omkretsen. I framtiden kan de stängas med sockel.

En betongplatta med en tjocklek av ca 5 cm hälls över plattorna. För styrka måste den förstärkas med en 10 mm stångstapel. Betong bör hällas på ett sådant sätt att det rör de avskurna remsorna av bomullsull och inte väggarna i huset. Plattor av plywood bör läggas ovanpå betongen, och därefter – efterbehandling.

Golv 2 våningar på träbjälkar

En enklare och billigare metod för ljudisolering

Om du vill minska påverkan från andra våningen kan du montera trägolv i huset och använda en lite annan teknik. I det här fallet är balkar också installerade först. Då är speciella ljudabsorberande dynor monterade på dem. Den sistnämnda bör fördypas eller behandlas med en antiseptisk komposition. Vid montering av tak till andra våningen i privata hus i förorts används vanligen eller gummipackningar.

Dessa element är monterade direkt på balkarna. De läggs (utan fästelement) lags. Längden på den senare bör vara sådan att de inte rör husets väggar. Monterad lags över balkarna. Installera sedan en skivljudisolering. Lägg dem mellan balkarna och mellan lags (i två eller tre lager). På toppen av de resulterande ”tårta” stoppade brädorna. Ångisolatorn i detta fall bör också användas nödvändigtvis.

Golv 2 våningar på träbjälkar

slutsats

Enheten överlappar andra våningen på träbalkarna, som du kan se – proceduren är enkel. Det är möjligt att montera en sådan design, inklusive självständigt. Men, självklart, utför installationen av taket, du bör strikt följa den etablerade tekniken. I detta fall kommer konstruktionen att vara pålitlig och hållbar.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Golv 2 våningar på träbjälkar

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Dessa 10 små saker som en man alltid märker i en kvinna. Tror du att din man inte vet någonting om kvinnlig psykologi? Det är det inte. Inte en enda bagage kommer att gömma sig från en kärleksfull partners utseende. Och här är 10 saker.

Golv 2 våningar på träbjälkar

11 konstiga tecken som tyder på att du är bra i sängen Vill du också tro att du tar med dig din romantiska partner i sängen? Åtminstone vill du inte rodna och ursäkta mig.

Golv 2 våningar på träbjälkar

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk sjukdom erövrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt in i modevärlden snabbt, chockerande, inspirerande och förstörde dumma stereotyper.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Oberoende enhet av trägolv på andra våningen

Trähus åt gången åtnjutit enorm popularitet, då med utvecklingen av moderna byggmaterial var de lite marginaliserade. Men idag återfår trähus sina tidigare ära. Detta beror på det faktum att atmosfären är fylld med harmoni och lugn bara i ett trähus. Efterbehandling i ett sådant hus kan göras av något material. Men det här är inte särskilt lämpligt, eftersom väggarna som görs av stockar ser mycket mer attraktiva och mer naturliga än färg eller tapeter.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Systemet av interfloor överlappande i ett trähus.

Men frågan om ytfinish beror bara på personliga smakpreferenser. När det gäller byggandet av trägolv på andra våningen är det också gjord av balkar. Det finns inget annat alternativ. Förstärkta betongplattor läggs inte på träväggar. I färdig form är hela strukturen gjord av naturmaterial – trä.

Trä interfloor överlappning på första våningen

Trägolvets golv mellan första och andra våningen måste uppfylla vissa krav:

 1. Överlappsdesignen måste vara mycket hållbar och klara de förväntade belastningarna ovanifrån. Det rekommenderas att beräkna storleken på lasterna med en marginal.
 2. Träbalkarna i taket måste vara styva för att placera golvet på andra våningen och taket på den första.
 3. Överlappningen ska ha samma livslängd som hela trähuset som helhet. Tillförlitlig överlappning vid byggnadsskedet säkerställer säkerheten och förhindrar reparationsarbetet.
 4. För golvet är det mycket viktigt att utrusta ytterligare värme- och ljudisolering.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Ordningen med trägolv med separerade balkar.

Träbalkar som golv utför alla grundläggande funktioner, och de skiljer sig från armerade betongplattor i en enklare installation. Mänsklig makt är tillräckligt, det är inte nödvändigt att använda tung utrustning. Med hjälp av balkar är det möjligt att avsevärt minska den totala belastningen på fundamentet. Fördelarna med trägolv och det låga priset. Och med korrekt bearbetning och installation av en sådan struktur kommer att vara mer än ett dussin år.

Nackdelarna med trä innefattar en sådan destruktiv process som förfall. Förutom nackdelarna med träprodukter är en hög brandfarlighet vid brand. För att minimera sannolikheten för sådana processer är det väldigt viktigt att förbereda balkarna omedelbart före installationsarbetet. För överlappning är det bäst att använda barrträd. För att undvika avböjning av strålen rekommenderas det inte att spänna mer än 5 m. Om spänningen är längre måste du göra ytterligare stöd i form av kolumner eller balkar.

Beräkning av golvkonstruktionen i ett trähus

Det är på hur korrekt beräknad belastning beräknas att det är möjligt att skapa en högkvalitativ, pålitlig struktur som utför sina grundläggande funktioner och kommer att hålla mycket lång tid.

Strålarna i rummet staplas oftast i riktning mot den kortaste väggen. Detta gör det möjligt att göra spänningen minimal. Steget mellan strålarna beror huvudsakligen på sektionens storlek. I genomsnitt är denna storlek 1 meter. Att göra avståndet mindre är inte värt det, eftersom det bara kommer att öka förbrukningen av material och arbetets komplexitet.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Monteringsschema av golvbalkar.

Det är bättre att föredra strålar med ett stort tvärsnitt, snarare än att göra överlappningen med ett litet steg och en svag överlappning.

Huvuddimensionerna av strålarna i en viss storlek av spännvidden:

 • 2200 mm spänning – sektion 75 * 100 mm;
 • 3200 mm spänning – sektion på 100 * 175 mm eller 125 * 200 mm;
 • 500 mm spänning – sektion 150 * 225 mm.

Om överlappningen görs mellan bottenvåningen och vinden, ska steget mellan materialet vara detsamma, men balkarnas tvärsnitt kan väljas mycket mindre. Detta beror på att lasten på vinden blir betydligt mindre än på hela golvet.

Verktyg för att ordna interflooröverlappningen

Allt arbete kan ske självständigt. För att göra detta måste du förbereda verktyg och material som:

 • borr;
 • såg;
 • hatchet (stor och liten, om nödvändigt);
 • mejsel;
 • en hammare;
 • naglar, skruvar;
 • byggnadsnivå;
 • fästanordningar.

När det gäller byggmaterialet bör träet vara av hög kvalitet och vältorkad. Innan du utför allt arbete, är det nödvändigt att behandla varje separat element med ett medel som förhindrar ruttning och gör träet mindre brandfarligt.

Trägolv

Golv 2 våningar på träbjälkar

Tabell över beräkning av trägolv.

Du kan helt enkelt överlappa med egna händer, det viktigaste är att följa alla rekommendationer och tekniker. Balkar läggs på väggarna med ändar. För att de ska kunna säkras ordentligt skärs de speciella kontakterna i väggen för önskad tvärsnittsstorlek. Placerar en stråle i uttaget, det är omgivet från alla sidor med släp. Detta förhindrar ytterligare bildning av kalla broar. Om strålen har en snittstorlek som är mindre än väggen, kan urtaget göras inte till full djup.

Den andra varianten av att fästa taket mot väggen är ”svanshale”. För att stärka detta montering, används dessutom fästen i form av en metallfäste. Denna monter används oftast om husets väggar är gjorda av timmer. I ett trähus kan en bult med en stråle på samma nivå fixeras med en klämma.

Det är nödvändigt att markera den vanligaste typen av monteringsbalkar till bulten – det här är användningen av kranialstänger. Sådana stänger är fästa på bulten, och redan på dem är monterad stråle. Det rekommenderas att använda stavar med en sektion på 50 * 50 mm.

För ett panelhus läggs balkar med en något annorlunda metod. I väggen tillverkas speciella socklar i vilka golvelementens ändar läggs. Det optimala djupet på sockeln är 150-200 mm, och bredden ska motsvara sektionens dimensioner. Dessutom är det nödvändigt att lämna ett mellanrum på var sida om 10 mm. Som i det första fallet måste materialets ändar innan de läggs i boskapet vara lindade med släp.

Metallankar kan också användas för fästelement. Med detta berg kommer inte strålens ände att gå in i väggen.

Omdirigera: rekommendationer

För att göra taket på första våningen är det nödvändigt att rulla framåt. Denna fas av arbetet kan utföras med en mängd olika material.

Golv 2 våningar på träbjälkar

Avvecklad plan.

I den vanligaste formen rivs kranierna längs balkens sida. Sådana stänger bör ha ett tvärsnitt av 40 * 40 eller 50 * 50 mm. De ska inte skjuta ut under strålkastaren. Det är på dem att plana plattor senare kommer att monteras, vars tjocklek ska ligga i intervallet 10-25 mm. För att bana taket kan du använda lakan av plywood. Med plåtmaterial kan du få ett perfekt platt tak. Minsta tjocklek på plywood i detta fall bör vara minst 8 mm. Det är mycket viktigt att kontrollera att arkens kanter passar exakt mitt i strålen.

Istället för att använda kranialstänger kan speciella spår görs i strålarna. För att kunna använda en sådan metod måste balkens tvärsnitt genomgöras i förväg.

Som ett golvalternativ kan den undre delen av överlappningselementen vara öppen, för det här är kranelementen naglade inte jämnt, men något högre. Golvet utförs således mellan balkarna.

Efter att spolen är klar kan du börja lägga golvet på andra våningen. Om istället för andra våningen finns ett vindsvåning, är det tillräckligt med golvbeläggningen. Om det finns ett rum på andra våningen måste golvet vara av kvalitetsmaterial. Träbrädor läggs direkt på stockarna.

Golvisolering

I ett trähus är det mycket viktigt att göra bra värmeisolering. Detta måste också göras med interlapp överlappning. Isoleringsmaterial idag presenteras i ett mycket brett sortiment. Det handlar om hur korrekt valt material och ordentligt läggs, beror på rummets isolerande kvalitet. Detta är särskilt viktigt om en våning i stället för det andra hela våningen antas. För att värmen inte ska gå iväg från rummet är det därför nödvändigt att sätta värmeisolering mellan strålarna.

Mineralull är ett bra alternativ.

Den har mycket höga tekniska egenskaper, men det är inte ett mycket bra ljudisoleringsmaterial. Dessutom förändras dess struktur efter en viss driftstid, och mikropartiklar kan släppas ut i miljön.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ljudisoleringen mellan gränsytorna.

När du lägger på något material är det att kontrollera dess plats. Det bör inte finnas några luckor mellan lags och isolatorn. Plåtmaterial måste klippas strikt till storleken, rullar materialet staplas lite precis bredvid det.

Om taket är monterat mellan första våningen och vinden, är det nödvändigt att sätta en ångspärr. Polyetenfilm kan hantera detta. För att kondensat ska kunna fly från under filmen är det nödvändigt att lämna ventilationshål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *