Grunden

Golv i ramhuset

Golv i ramhuset

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Golv i ramhuset

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Golv i ramhuset

Vad säger näsens form om din personlighet? Många experter tror att genom att titta på näsan kan du säga mycket om en persons personlighet. Därför, vid första mötet, uppmärksamma den okända näsan.

Golv i ramhuset

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Golv i ramhuset

Varför behöver jag en liten ficka på jeans? Alla vet att det finns en liten ficka på jeans, men få människor undrade varför han kanske behövdes. Intressant var det ursprungligen en plats för xp.

Golvramhus med egna händer. Enhets- och stegvisa instruktioner

Poler och golvbalkar

Strålar – de viktigaste delarna av stödet, som är lagrade stockar. Stödena är pelare av trä, monterad på betong, som tjänar till att stabilisera balkarna och skydda dem från kontakt med betong. Dessa element är tillverkade av barrträd, impregnerat med en bioskyddande komposition.

 1. Vi utför markering av stöd. För att göra detta, rita en plan för deras plats, vilket anger höjden. Längs linjen av stödet placerar vi strängen och säkrar den på sängarna, där skärmen för strålarna är gjorda. Mät höjden på varje stöd och registrera resultaten i planen.
 2. Vi skär baren 100 x 100 mm i enlighet med mätningar. Vi placerar ämnena på plats och lägger ett lager av vattentätning på basen. Vi spikar stöden med naglar på de träspetsar som gjordes under hällning.
 3. Strålar läggs i fickan, använd linjerna för att justera höjden med golvet. Om ämnen är långa markerar du den andra änden av strålen och skär av överskottet. Om kort, vi går med i balkarna på stödet.
 4. Balkar fästas till däck och mellanliggande stöd bollpipor. Med en höjd på stöd mer än 1 m, stärker vi dem med hack från styrelsen.

Bindning och stockar

Bindningen utförs också av en plåt av 50 mm, bredden beror på den planerade belastningen och isoleringens tjocklek.

 1. Läggande omslag utfördes på sidorna av huset, parallellt med golvets balkar. Vi lägger brädorna i slutet, justera med ytterkanten på golvet och fäst dem med naglar med ett steg på 20 cm.
 2. Markera lagets placering. Vi mäter 40 cm från hörnet längs linjen på bordet. Lägg styren för stockarna på balkarna, sätt dem på sidplanet och rikta dem genom att markera.
 3. Med längden på brädan som täcker byggnadens längd görs märkningen på samma sätt. Lags skärs och fästs med naglar på sele och loggbäddar, kontrolleras och fästs vid strålarna vid korsningen.
 4. Om byggnaden är större, överlappar vi stockarna. Fogen ska ligga på takstrålen. Vi skär 30 cm mellanstammar och gör fogar mellan varandra, med hjälp av klädsel som struts. Efter att vi fixat loggarna på takbalkarna.
Golvisolering

Det bästa materialet för uppvärmning är mineralull. Nackdelen med den är förlusten av isolerande förmåga när den är våt. Därför skyddas ett lager av isolering med ångtätning och vindsäker film.

Om en lågdensitetsisolering väljs kommer vi att läka den undergolvbehandlade undergolvet under lagren.

 1. Ångisoleringsfilm läggs över loggen med sagging, vilket gör det möjligt att lägga isolering mellan lagren. Bandens leder sätts fast, vi fastar filmen med en häftapparat.
 2. Plattor av isolering placeras mellan lags, lämnar inga luckor. Vid dubbelläggningsisolering överlappar det andra skiktet de första lederna.
 3. Ovanpå isoleringen sätter vi fast och sätter fast med band en vattentätfilm som skyddar mot vätskeläckage i huset.
  Golv i ramhuset

Hur man gör ett golv

Golv i ramhuset

Ofta är golvet i rummen annorlunda, så ett lager av plywood på 16-20 mm läggs på stockarna, och finishen uppstår efter att konstruktionen är klar.

 1. Vi markerar ark av plywood så att lederna finns på stocken. Vi täcker loggarna med flytande naglar (eliminerar pip och stärker dessutom), vi lägger lakan av kryssfiner, vi fäster med naglar eller skruvar.
 2. Mellan arken lämnar du ett 2 mm mellanrum, så att golvet inte är ledigt vid hög luftfuktighet.
 3. På kommunikationsplatserna i plywood gör vi sågarna med en cirkelsåg, för vilken vi först märker den.
 4. Vi anpassar kanterna på plywooden med trimbordet, markera den med en belagd tråd och trimma den.

Efter golvläggningen kan ytterligare konstruktion utföras – monteringen av en ram av väggar och ett tak. Måttbeläggningen på golvet läggs efter installationen av interna partitioner.

Värmeisolerat golv i ramhuset

Golv i ramhuset

Det är nödvändigt vid planeringen av golvet att tänka igenom alla viktiga detaljer. Det är, om det är nödvändigt att golvet i badrummet eller hela golvet i huset uppvärmdes, är det nödvändigt att göra en termisk beläggning i förväg.

Det är nödvändigt att studera alla typer av värme och välj önskat. Värmd golv kan tillverkas i hela huset, och endast i vissa områden.

Den består av ett system av plaströr som placeras i hela rummet eller huset. Om ditt ramhus är utrustat med ett varmt golv. ta hand om ledningen av detta system, gör ett kontrollcenter beläget på ett ställe där det inte kommer att skada någon.

Spara alternativ för golv och golv

Att spara i tillverkningen av golv och golv kan använda:

 • används golv;
 • dörr lämnar istället för golv.

Inte nya golv är ofta ännu bättre än den som såldes till oss på byggmarknaderna. Det är vanligtvis torrare, och med hjälp av det minskar du risken för att det leder. Priset på sådant material kan vara flera gånger lägre än det nya råverket.

Du kan hitta det vid demontering av gamla byggnader och tekniska strukturer.

Golv i ramhuset

Sparar på golv med gamla innerdörrar

Det andra alternativet är att använda dörrbladet istället för brädet. Du kan hitta gamla innerdörrar och lägga dem istället för brädor. Överdelen är täckt med parkettgolv. Således kan du rädda tiotusentals rubel på ett medelstort hus.

Med hjälp av denna metod kan du spara i tid också, eftersom trädukar görs snabbare än brädor.

Det är möjligt att hitta gamla dörrblad under rivningen av gamla femhus hus eller i produktion av dörrar där avvisade partier löses för nästan ingenting

Enheten av ett golv i ramhuset

Golv i ramhuset

Foundation krav

Ytan på stiftelsen måste kontrolleras för jämnhet av ytan. Höjdskillnaden bör inte överstiga 1 cm per 1 gångmätare. Annars måste du dessutom använda cementsandskyddet.

Golv i ramhuset

Vid hällning av betongfundamentet, när det ännu inte har härdat, bör förankringsfästen installeras för att ligga i steg om 2 m.

Golv i ramhuset

Före fortsättningen av byggnadsarbetet bör du också ta hand om korrekt vattentätning av fundamentet. Detta säkerställer dess hållbarhet, skyddar den från gradvis förstöring, skyddar bottenvåningen och källare (om någon) från svamp, fukt och multiplicering av insekter.

Det är möjligt att vattentät fundamentet med hjälp av olika versioner av rulle, beläggning, ark och sprutmaterial. Du kan också använda betong med speciella hydrofoba tillsatser som ökar graden av vattenavstängning.

Betong vinster full styrka med 28 dagars härdning under normala förhållanden. Emellertid kan golvet börja om en vecka efter hällning, då stiftelsen redan har cirka 60-70% av den slutliga styrkan.

Golv i ramhuset

Om golvet läggs på väggarna och byggnaden av taket på nästa våning, måste arbetet utföras i torrt väder och se till att grunden är torr från nederbörd.

Enheten av golv av ramhuset på högar

Golv i ramhuset

När det gäller ett hus på stylter kommer golvet på första våningen att stiga mer eller mindre ovanför marken, vilket leder till betydande värmeförlust genom den. I det här fallet kan du inte göra utan bra isolering av grillen.

Om avståndet mellan grillen och marknivån är liten är det bättre att bygga en källarram runt byggnadens omkrets, som är isolerad och sedan täckt med dekorativa paneler, sidospår, dekorativ sten etc. Basen kan också byggas från tegel-, skum- och krossblock. Resultatet blir ett litet tekniskt rum som kan användas för hushållens behov.

Golv i ramhuset

I de fall då överlappningen på första våningen är för hög är grillen själv isolerad direkt – med beläggning, rulle eller arkisolering utvändigt och inuti.

Naturligtvis utförs uppvärmning innan du lägger golvbeläggningen.

Enheten av ett golv i golvet i ramhuset

Golv i ramhuset

Lägger ner

Mellan fondens övre yta och solstolar läggs ett lager av vattentätning (vanligtvis takmaterial). Längs fundamentets omkrets fästs brädor med en bredd som är lika med fundamentets bredd och 50 mm tjocka på de förinställda förankringsbultarna. Det mest populära träet för detta är lark, för Det är resistent mot förfall. Emellertid impregneras plattorna fortfarande med ett antiseptiskt medel, vilket får torka väl.

Poler och golvbalkar

Golv i ramhuset

Om spänningen har en längd på mer än 3 meter, så för att golvbrädorna inte ska böja mycket, bör ytterligare stöder ordnas under dem. De är tegelkolumner med ett tvärsnitt av en tegel och en betongförstärkt bas som mäter 40×40 cm, försänkt i marken med 30-40 cm.

Under dessa pelare dras hål ut något djupare än vad som behövs för deras konkreta fundament. Botten av dimmorna är ramad, en sanddyna ca 5 cm tjock hälls och försiktigt jämn. Botten och väggarna är täckta med polyeten eller liknande vattentätt material, och formen är installerad. Vidare håller armeringsnätet sig in och betongen fylls i.

Tegelläggning kan utföras inte tidigare än i 3 dagar, när betongen torkar ut och får minsta hållfasthet som kan motstå lasten från tegelstenarna.

Bindning och stockar

Golv i ramhuset

Vid fundamentets omkrets läggs stygnbräden på stötfoggen, på planen på framtidens golv läggs de i 40-50 cm i genomsnitt. Placeringen av brädorna på rumpen säkerställer hög styvhet och geometrisk utbytbarhet hos strukturen. Mellan sig är bandage och stockar anslutna med galvaniserade hörn. Det är också acceptabelt att använda naglar, men en sådan anslutning blir mycket mindre tillförlitlig. Om det inte finns några brädor till förfogande för en tillräckligt stor längd för att täcka hela spänningen på en gång, är det tillåtet att göra stockar av flera fragment. I detta fall bör lederna vara på tegelstöd.

För byggandet av rör och lagret används också impregnerat med skyddande föreningar, 5 cm tjocka och 20-25 cm breda.

Golvisolering

Golv i ramhuset

Golvet på nedre våningen är en källa till konstant kylning av rummet. Oavsett hur effektiva hemvärmesystem används, kommer de att vara värdelösa utan ordentlig golvisolering. Dessutom kommer kondensat oundvikligen att bildas i rummet, vilket leder till fukt, mögel, utveckling av svamp, försämring av trägolvskonstruktioner etc.

Golv i ramhuset

Byggmarknaden erbjuder en stor variation av naturlig och syntetisk isolering av varierande grad av effektivitet. När man väljer mellan dem bör man komma ihåg att naturliga material med hög miljövänlighet blir mycket mindre hållbara, dessutom är det hög sannolikhet att gnagare kan leva i dem.

Installation av isolering och golv

Golv i ramhuset

Att värmaren var där att ljuga, styrelserna hemmed till botten av lags. Om de misslyckas med att passa där i höjd, kan du laga stavar och skivor för isolering på dem. Om styva plattvärmare används, kan brädor bytas ut med ett vanligt nät. På golvplattan läggs vattentätningen. Nästa passande isolering. Man bör komma ihåg att ju tätare det läggs, ju värre det är värmeisolering och ljudskyddande egenskaper.

Dessutom ska värmaren inte nå höjden till lagrets topp med några centimeter för att ge golvventilation. Bland de populära materialen för isolering är expanderad lera, mineralull, polystyrenskum, skumplast, penofol, sågspån. Om mineralull är vald, bör man vid installationen ta särskild försiktighet för att skydda utsatt hud och ansikte från små partiklar av materialspridning överallt.

Golv i ramhuset

Efter isoleringen kan du gå vidare till installationen av golvbrädor. Jo mindre loggar läggs, ju större tjockleken på dessa brädor borde vara: till exempel vid ett steg på 70 cm skikt rekommenderas att lägga minst 4 cm tjocka, med ett mer frekvent arrangemang av fördjupningen var 40 cm tillräckligt för en trecentimeterbräda.

Golv i ramhuset

Golvplattor har spår och utskjutningar – spikar. Den första golvplattan läggs med en spik mot väggen med ett avstånd på 3-4 cm från det. Inrymmet är nödvändigt för att kompensera för fluktuationer i storleken på brädorna med förändringar i temperatur och fuktighet.

Det är bättre om plankens tvärgående leder faller på stockarna – det ökar golvkonstruktionens styrka.

Anordningen av ett vattenisolerat golv i ramhuset

Golv i ramhuset

Särskilda funktioner

I tegel- och betonghus är golvvärme vanligtvis anordnad i cementcement. Trägolvet kommer dock inte att behålla en sådan belastning. I sådana fall är golvvärmesystemet monterat på ett torrt polystyrenskumskikt.

Installation av golvvärme

Golv i ramhuset

Golvbrädorna är gjorda av expanderade polystyrenplattor (relaterade till skummaterialet) med rörbeslag. Dessa plattor har en extremt liten vikt och tjocklek på endast 2-3 cm. De är fästa tillsammans med en låsformad ledd (som laminat).

Golv i ramhuset

På plattorna i spåren passar rörens konturer. Längden på kretsen bör inte överstiga 100-120 meter, en krets är avsedd för uppvärmning av ett rum på högst 40 kvadratmeter. Det är oacceptabelt att använda en krets för flera rum, även om de tillsammans har en yta mindre än 40 m 2.

Golv i ramhuset

Efter att ha lagt rören är det nödvändigt att utföra sitt hydrauliska prov, vilket kommer att se till att systemet inte läcker och värmer rummet ordentligt. Efter kontrollen är det möjligt att stapla aluminium värmefördelningsplattor upptill, för att täcka dem med ett vattentätningsunderlag.

Golv i ramhuset

Vid enheten av ett värmeisolerat golv är det användbart att tänka över rummet på ett ögonblick. Så under de stora möblerna i närvaro av ett uppvärmt golv är det inte meningsfullt, och när det placeras under apparaterna (kylskåp, tvättmaskin, etc.) kommer det bara att skada det med ytterligare uppvärmning.

I genomsnitt kostar ett varmt golv mellan en och en halv – tre tusen per kvadratmeter.

Andra alternativ för golvvärme i rambyggnaden

Golv i ramhuset

Ett alternativ till ett vattenuppvärmt golv kommer att vara elektriskt kabel eller med en infraröd kolfil.

Golv i ramhuset

Kabeln läggs med ett steg på 10-20 cm på golvytan på värmeisoleringsmaterialet. För att öka temperaturen kan steget minskas något, men inte mer än 5 cm. Systemets kraft varierar beroende på om det uppvärmda golvet är det huvudsakliga sättet att värma rummet eller kompletterar bara traditionella batterier.

Golv i ramhuset

Handlingen av filmvärmesystem baseras på infraröd strålning av kolpasta inuti filmen. För att öka effektiviteten hos ett sådant golv placeras ett värmeisolerande substrat med en foliebelagd beläggning under den, vilket kommer att återspegla värmen tillbaka in i rummet. Fragment av filmen placeras gemensamt i foggen, med 10 cm inslag från väggarna. Om det är nödvändigt att skära en fast bit, kan detta endast göras på de platser som är speciellt märkta på filmen med streckad linje.

Golv i ramhuset

Uppvärmning finns också endast under den användbara öppna delen av rummet. Innan golvbeläggningen läggs måste även golvvärmesystemets prestanda kontrolleras.

Slutligt skydd

Golv i ramhuset

Materialval

Om du väljer ett rent golvbeläggning, bör du föredra material som är speciellt konstruerade för installation över ett varmt golv. De kommer att ha en hög värmeledningsförmåga, vilket innebär att de tillåter maximal mängd värme att gå till uppvärmningsrummet.

Mjukt golv som mattan eller linoleum kan sättas direkt på det varma golvet och för hård (laminat, kakel etc.) behöver du en extra bas av plywoodskivor eller fuktresistent gipsskiva.

Golv i ramhuset

Allt material måste vara ”vanligt” för rummets mikroklimat, för det måste det ligga i det innan det installeras åtminstone flera timmar.

För ett hus med trägolvskonstruktion är det bättre att använda de lättaste golvmaterialen. Dessa kommer att vara linoleum och laminat.

Linoleum läggs på ett tunt (1-2 mm) polyetylensubstrat, eller till och med utan det, om det har ett mjukt lager nedan, med en liten överlappning på väggarna. Efter att ha sett sig på golvet i ett par dagar kan det sitta lite eller, tvärtom, expandera, så du bör inte omedelbart klippa det längs väggens kontur.

Linoleum är fastsatt på tejp eller lim. Om beläggningen någonstans blåsar, är den bristande, då ska denna plats räta ut och pressa ner med något tungt. För att förhindra skift och deformationer av beläggningen, bör den installeras inomhus utan utdrag. Låt inte omedelbart ordna möblerna, limet måste ges tid att ta tag i.

Efter linoleumgolv är trä- eller plastplintar monterade runt omkretsen av rummet, och aluminiumsbanorna ligger vid lederna.

Golv i ramhuset

Laminat är monterat med en liten indragning från väggarna, som är nödvändig för att kompensera för förändringen i materialets dimensioner under temperaturfluktuationer. De tvärgående lederna av materialets enskilda brädor borde inte ligga i samma linje, de bör läggas separat.

slutsats

Golvanordningen i ramhuset är en arbetsintensiv, men ganska enkel sak, tillgänglig även för en nybörjare inom byggnadsområdet. Regulatoriska dokument kommer att bidra till att göra exakta beräkningar av den storlek och materialkvantitet som krävs. Överensstämmelse med tekniken och användningen av högkvalitativa material kommer att ge en design som kommer att pågå länge.

Vad du inte särskilt bör spara på är grundvattentätningen och antiseptisk impregnering av alla trägolvelement.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *