Installation

Golvplatta gör det själv

För trappor av intern kommunikation finns en öppning. Den kan delvis fyllas med ett bräda för bekväm promenad när det hälls, vilket lämnar en liten lucka med en tillfällig stege. Användning av flerskiktsplywood reducerar installationstiden, men uppskattningen fördubblas.

I sista skedet placeras konturerna av skiljeväggar och väggar med färg. Detta kommer att förbättra noggrannheten i övergången till elektriker, andra tekniska system.

Installera sidoskydd

Flänsande överlappning görs med hand från ett bräda med en tjocklek av minst 4 cm. Du kan använda ett bräda på 5 cm, köpt i början. För att undvika deformationer på väggarnas yttre plan, monteras bitar av timmer, vilka är stopp för förskjutningssidan avskärmar.

Gränssnittskretsens / väggarnas maximala styrka får följande sätt:

 • murverket lämnar ett längsgående spår i mitten av väggen
 • tre rader före taket, förstärkande stavar som sträcker sig 40-60 cm över taket läggs i omkretsväggarna
  Golvplatta gör det själv

Denna förstärkning böjs senare och kommunicerar med stavarna i plattans nedre, övre galler. För böjning i rät vinkel med önskad radie används en rörformad hammare.

Kommunikation, tomrumsformare, el

Inom varje tak utförs kommunikationer som är enklare att installera före hällning än att hammar en plåt med en perforator efteråt. Traditionellt observeras den maximala koncentrationen av tekniska system vid överlappningen av källaren / källaren:

 • avgaser i varje rum
 • elektriker i alla rum
 • avlopp för utomhusnätverk
 • kallvattensteg
 • panna skorsten
 • tekniska öppningar för lågspänningssystem, gasledning

För att installera dem med egna händer är det bäst att använda uttag för internt avlopp med pluggar. De är monterade i enlighet med markeringen av väggarna, pluggarna är fastsatta med skruvar från undersidan av formen (genom), sidoskydd (för ventilationsutlopp).

Golvplatta gör det själv

Elektriska kablar är märkta med elektriska tejp, taggar och andra praktiska sätt. Det är förbjudet att lägga en korrugering av kabeln längs underlaget av det pansarbältet under det. Detta kommer att minska skyddsskiktet, försvaga plattan i detta område. Därför måste elnätet efter förstärkningsledningar kontrolleras.

Golvplatta gör det själv

Strukturell förstärkning

I 90% av fallen är golvplattan förstärkt med två kontinuerliga förstärkningsnät, vilket medför materialöverföring. Mellersta delen av plattan fungerar inte praktiskt vid kompression, därför kan ett urladdat galler med stora celler användas här. Detta kräver emellertid en noggrann beräkning av streckmönstret i varje galler. Monteringsteknik med sina egna händer, se nedan.

Lägre bälte

Cellerna bildas under installationen, stavarna är bundna med tråd direkt på platsen. Detta gör att du kan ge samma skyddande skikt (vanligtvis 4 cm) på alla sidor. De viktigaste kraven är:

 • uppbrytning av leder vid förlängning av stången i angränsande rader från 60 diametrar
 • 3 cm höga dynor med en minsta storlek på 10 x 10 cm (betong, polymer)
 • böj ner i rät vinkel längs omkretsen för ett bunt med väggar
 • bindning av böjda stavar som sticker ut från väggarna
  Golvplatta gör det själv

Det är förbjudet att lägga krossad sten, bitar av rör, rördelar, trästavar under gallret.

Övre bältet

Klämmor, tillverkade oberoende, är billigare, med hänsyn till plåtens dimensioner, de specifika driftsförhållandena. De är böjda med samma fixtur som användes för att böja staplarna i väggarna.

Golvplatta gör det själv

Övre nätet stickar från stavar, läggs på borden. I mitten av cellen tillåts öka enligt beräkningarna. Vinklarna för tekniska öppningar för inre trappor ökar diagonalt. I formen frigör öppningarna stavarna i det undre gallret.

Seam Jumpers

Att fylla i ett försök är extremt obekväma i avsaknad av yttre byggnadsställningar runt byggnadens hela omkrets. Därför görs oftare överlappningen i steg. Vertikala lintar är monterade på följande sätt:

 • skär ner i botten för första bältesförstärkning
 • skär på toppen för andra bältesförstärkning
 • installation av skärmen på plats med installation av förstärkning i spåret
 • skumning av slitsar i slitsarna för stänger
 • flyr från golvet genom 60 cm
  Golvplatta gör det själv

För att säkerställa anslutningen av två golvplattor, hällda i etapper, är det möjligt att göra en snitt i den första plattan. För att göra detta är det tillräckligt att fixera längsgående planken inuti linteln i dess mittdel mellan förstärkningsbältena utan att förlita sig på de undre stavarna.

Golvplatta gör det själv

Fyll den första sektionen

Betong beställs från tillverkaren eller tillverkas på byggplatsen. Den måste matas, staplas, förseglas med en djup vibrator med avbrott som inte överstiger 2 timmar. Efter denna period i betongen börjar hydrering, förlorar den sin rörlighet, bildar inte en monolit med ett tidigare lagat lager.

Golvplatta gör det själv

Demonteringen av tekniskt svetsseptum är möjlig den 4: e dagen efter hällning. Skölden kan överföras till nästa avsnitt för att fortsätta arbeta samma dag.

Mellanplatta

Fyll på efterföljande överlappssektioner på samma sätt som ovanstående metod. När vibrokomprimering bör inriktas på att bubblorna upphör, döljer utseendet av cementgelé den flytande lösningen av stort grus. Alla dessa faktorer indikerar en normal tätning, du kan flytta vibratorens spets till nästa plats.

Golvplatta gör det själv

Området med trappa fylls vanligtvis senast, när du kan gå runt resten av ytan med hinkar, ett nivelleringsverktyg. Sömmen bearbetas efter 70% av härdning (på sommaren på den fjärde dagen). För anpassning av planet, slipning av möjliga flöden, används vinkelslipan med diamantutrustning av plåttypen. Stripping är möjlig om en vecka eller två beroende på vädret. De första tre dagarna betongen behöver fuktas utan tryck.

Den givna steg-för-steg-instruktionen garanterar största möjliga driftsresurs. Golvkvaliteten är nästan identisk med fabriksplattorna. Ökningen i tjocklek beror på oförmågan att spänna det pansarbältet hemma. Å andra sidan läggs kommunikationer i armerad betong på operativa platser, vilket dramatiskt minskar arbetskraftskostnaderna, budgeten för färdigarbete.

Relaterade artiklar:

Spela in navigering

Installation och beräkning av golvplattor gör det själv

Och vilken rysk dröm inte om att bygga ett hus för sig själv? Svaret är enkelt: bara den som redan har byggt den. Vid uppbyggnad av ett framtida hem är överlappningen av särskild betydelse som grunden för framtidens golv och tak. Det bör noteras att golvplattan med egna händer är en uppgift som är ganska möjlig för en vanlig person.

Golvplatta gör det själv

Det bästa alternativet för golvplattor är en monolitisk platta.

Men du måste först överväga några punkter. Till exempel beror tjockleken på överlappningen alltid på storleken på rummet. Om de väggar som plattan ligger monolitisk vid, bör du installera förstärkning för buntet eller lämna stiften 40 cm långt i förväg. Dessutom ska en detaljerad plan göras för rummet där det ska noteras varav avloppsrören passerar och var ledningar och kablar av kommunikation.

Beräkning av tjockleken på plattan

Plattjockleken beror på spännstorleken. Vanligtvis beräknas det från förhållandet 1:30. Längden på den längsta väggen tas alltid som spännlängden. Till exempel, om den längsta väggen är 4,5 m, blir platttjockleken 15 cm.

Men om ägaren bara räknar sig med sig och händerna när man gjuter golvet, är det bättre att planera en tjocklek på minst 17 cm. Dessutom är det för privata hus bättre att inte planera stora rum med stora spänner, eftersom tjockleken på en improviserad golvplatta inte ska överstiga 25 cm.

Typer av formning

Golvplatta gör det själv

Golvplattform.

För att montera formen kan du använda både fabriksbyggda teleskopiska rekvisita och träskivor eller vedar.

Teleskophållare, som hyrs från byggföretag, har en lyftkapacitet från 1,2 ton till 1,5 ton. De är utrustade med stativ som ger dem stabilitet. Teleskophållare tillåter gjutnaft upp till 4,5 m.

Om tak över 4,5 m planeras i huset, fungerar inte självmonterat träformat här. För gjutning av högt i tak, bör antingen byggnadsställningar från rack eller formningselement som block och turer användas.

Med låga tak, högst 3,5 m, är timmering av virke och brädor ganska tillförlitliga. Dessutom kan timmer och plankor användas vidare för byggnad av tak eller nästa våning.

Material och verktyg

För att snabbt och gott utföra allt arbete på takets tak med egna händer, bör du förbereda dig i förväg. Formning och förstärkning kommer att kräva olika verktyg och material som kan kombineras i allmänna listor.

De verktyg du behöver för att skapa din egen golvplatta:

 • Lasernivåmarkör för markering;
 • Borra med en diskmunstycke för skärning på metall;
 • Såg en bågfil;
 • Häckkrok för trådbindning;
 • Arbetsbänk, med vilken du kan böja förstärkning;
 • Djup vibrator för betong.

Material för gjutning av en tallrik gör det själv:

 • Brädor, vedar eller teleskophållare på vilka formen kommer att falla;
 • Skruvar för fästbrädor;
 • Kryssfiner, best laminerad (i sin frånvaro tas enkel plywood och film);
 • Förstärkt förstärkning av önskad längd och tjocklek;
 • Mjukt glödgad tråd med en diameter på 0,8-1 mm;
 • Särskilda stolar för beslag, helst 15-20 mm höga;
 • Delar av rör för att lägga hål för kommunikation, avlopp och rör för vattenförsörjning.

Förberedelse och montering av formen

Golvplatta gör det själv

Ordningen för montering av takbeklädnaden.

Först måste du fästa gardinstängerna på väggarna, där förgreningsstrålarna kommer att falla. För att fixa takskenorna är det bättre att välja de väggar mellan vilka längdens längd är minst. Cornices själva är gjorda av brädor av storlek 100? 50 mm. Fäst dem på de två motsatta väggarna i rummet så att skivans övre kant dras tillbaka från den avsedda taklinjen med 100-105 mm.

Därefter gör lagerbalkarna. För dem är det bättre att ta brädans storlek på 150? 50 mm. De är fästa i par, en till en annan, med hjälp av 4 skruvar. Kanterna på lederna i ett lager bör ligga över mitten av brädet från det andra lagret. På detta sätt monteras balkar av 150 × 100 mm. Det är på dem att takformen kommer att ligga.

Klarlagerstrålar spreds på takskenorna i en platt position med ett steg på 50 cm. Efter att balkarna är placerade kan du vinda under de vertikala stolparna eller trästöden.

För rekvisita är det bättre att använda brädor av storlek 100 × 50 mm.

Trästöden är placerade under alla lagerbjälkar på ett avstånd av 0,5 m från varandra.

För teleskophållare är detta avstånd betydligt längre. Fabrikspelare installeras i intervaller på 1-1,2 m. Men pelarna, som trästolpar, måste placeras under varje björn. Endast i detta fall kommer formen att vara ganska tillförlitlig.

Om det inte finns någon solid och jämn bas under framtida överlapp, ska träunderlag installeras längst ner. De är gjorda av brädor med en storlek av 200 × 20 mm, spikas parvis i tvärbalkarna. Substratet läggs så att varje stöds åtminstone 2 stöd eller rack.

Efter monteringen av bärvågen är plankorna fodrade med plywoodplåt på toppen. Det är bäst att använda för denna laminerade plywood. I sin frånvaro kan du lägga på balkarna vanliga plywood. För att förhindra att denna formning blötläggs när den läggs betong, är den täckt med en tjock plastfolie ovanpå den.

Formningen av sidorna av plattan är monterad från stödvinklar. I avsaknad av fabrikshörn kan de bytas ut med trä, handgjorda av bitar av brädor. Installationen av referensvinklarna görs antingen med hjälp av yttre stöder eller med hjälp av stift, som måste läggas i förväg i stödväggen.

När sidramen är klar är sidoväggarna fodrade med plywood. Efter det är formen klar och du kan installera förstärkningen.

Monteringsinstallation

Ordningen med armeringsplattor.

Armeringen av plattan är gjord av varmvalsad armering av stålkvalitet AIII. Stålfittings av stål AIV kan också användas, men det kostar mer. Förstärkningens diameter för överlappningen, som görs med egna händer, bör ligga i intervallet 8-14 mm.

Förstärkningen bör ligga på minst 15-20 mm avstånd från betongens kant. Detta säkerställer fullständigt stängning av stålet med betong, vilket gör plattan längre.

För montering och montering av gitter måste man köpa speciella stolar. Deras höjd varierar från 15 till 45 mm. För privat konstruktion används stolar med en höjd av högst 15-20 mm.

Förstärkning börjar med montering av stolar. Deras minimikvantitet ska vara 4 stycken per kvadratmeter. Därefter placeras stavar med längsgående förstärkning på stolarna. Avståndet mellan dem är högst 15-20 cm.

Då är den tvärgående förstärkningen upplagd på toppen med samma steg. För korta bitar förlängs av samma armatur överlappade och bundet ihop med en tråd för en bunt. Längden på överlappningen på varje sida bör vara lika med 40 diametrar av förstärkningen. Det vill säga för stavar med en tjocklek av 1 cm, bör överlappningen, både på den ena sidan, vara 80 cm.

Golvplatta gör det själv

Strukturen av armeringsplattor i en längsgående sektion.

En mjukglödgad tråd med en diameter på 0,8-1 mm används för förstärkningsknippen. För att snabbt och enkelt knyta slingan av tråd, kan du köpa en speciell krok.

Efter att skjuvningsförstärkningen har lagts, fortsätter den att binda cellerna i det framtida nedre gallret. Sedan läggs ett annat lager av längsgående och tvärgående förstärkning på toppen och fortsätter till övre gallerets bindning.

För att installera detta övre galler, samt att förstärka plattan ovanför de bärande väggarna, används U-formade konsoler med samma förstärkning. De kan beställas och klargöras vid inköpsplatsen.

För egenproduktion av häftklammer från stålpinnar används arbetsbänk. Förstärkningsstyckena är skurna så att sidoposterna i bokstaven ”P” har 60 cm längd, och den övre korsstången är lika med tjockleken på plattan minus multiplicerad med 2 stolshöjd. Då är ankaret böjd in i parenteserna.

Färdiga hakpar monteras mellan topp och botten. Om lagerväggarna planeras placeras över taket krävs förstärkt förstärkning.

Fästena är fästa vid varje cell i detta fall. Om det inte är tänkt att ha väggar och stor belastning, kan fästen byggas genom en cell. Fästarnas övre korsstång ska separeras från formen med 20 mm så att betongen kan täcka den.

Dessutom utförs ytterligare hörnförstärkning. Vid hörn av plattan är en armaturstav böjd med sidor av 90-100 cm lång. Vinkeln mellan stångens ändar ska vara lika med vinkeln mellan stödväggarna. Det läggs på lagerväggarnas inre kontur.

På de platser där planen har öppningar för verktyg och rör för hushållsbruk, bör rörstycken med den önskade diametern fästas på gallren så att nödvändiga luckor kvarstår i plattan.

Efter det kan förstärkningen anses vara komplett.

Betonghällning

Vid kanterna av plattan måste du förinstallera flera stolar för att se till vilken nivå du behöver fylla formen med blandningen. Sedan är formen fylld med betong. För bättre fyllning av betong kan du gå med en djup vibrator.

Sedan inom 2-3 dagar måste den stelnade plattan ständigt vattnas med vatten för att hålla ytan våt. Det bästa är att inte spraya vattnar, men stänker. Detta görs för att undvika bildandet av mikroskador i det övre betongskiktet.

Slutligen bör det noteras att när man väljer material för golvplattan måste man fokusera på kvalitet, inte pris. När allt kommer omkring, kommer denna tallrik att vara i många år, och för att tjäna det troget borde du inte spara på inredning eller lösning.

Golvplatta gör det själv
Golvplatta gör det själv
Golvplatta gör det själv
Golvplatta gör det själv
Golvplatta gör det själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *