Vilket

Gör-det-själv-fönster av träritningar

Hur man gör ett fönster med egna händer? Om det finns en önskan, kan du enkelt klara av den här uppgiften, då du känner till nyanser. Till exempel är hantverksgjorda träfönster särskilt efterfrågade när man bygger ett sommarhus eller en stängd veranda. Eller kanske du planerar att göra en verkstad? Sedan behöver hon också träfönster.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

Och om du försöker använda högkvalitativa material kan du göra ett fönster för ett hus eller en lägenhet. Det viktigaste är att din framtida enhet uppfyller kraven på god täthet och idealisk korrekt geometri. Plus, för att spara pengar får du ett varmt, hållbart och säkert fönster för människors hälsa.

Du kommer att kunna öka sin livslängd om du använder olika kompositioner i ditt arbete, vilket på ett tillförlitligt sätt skyddar träytor mot negativa effekter.

Naturligtvis är det osannolikt att du kan göra det med fabriksproduktion, eftersom det under manuell bearbetning lider en viss noggrannhet. Men med överensstämmelse med tekniken som rör fogarna i detaljerna i fönsterkonstruktionen är det ganska möjligt att få ett kvalitativt resultat.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

Lösningen av frågan: hur man gör plastfönster med egna händer kräver professionell utrustning och vissa färdigheter, vilket därför inte är tillgängligt för alla. Låt oss ta en titt på hur man gör ett fönster med egna händer, med hjälp av tillgängliga material, som trä.

Förberedande stadium

För att arbeta behöver du ett antal verktyg som måste förberedas i förväg. Detta är:

Gör-det-själv-fönster av träritningar

När alla nödvändiga verktyg är förberedda måste du göra mätningar och göra en storskalig ritning av framtidens fönsterkonstruktion. Med fokus på prestanda kan du enkelt beräkna den mängd material som behövs för tillverkningen av systemet. När det förberedande arbetet upphörde, kan du gå direkt till tillverkningen av lådan.

Träfönsterlåda

Träet, som oftast används för att skapa ett fönster med egna händer, är tall. Det skiljer sig åt i tillgänglighet, praktisk och rimligt pris. Naturligtvis blir fönstret av ek både starkare och mer hållbart, men om du för första gången bestämmer dig för att göra det själv är det bättre att inte experimentera med dyra material.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

  • Källmaterialets kvalitet måste uppfylla följande krav: vältorkad, fri från skador och andra defekter, såsom sprickor eller knutar. När du väljer ett material, notera att framtida rutan kommer att vara placerad i öppningen och den kommer att ha all huvudbelastning.

Vissa experter rekommenderar att använda för tillverkning av Windows limmade laminerat virke. Man tror att denna design har hög styrka och klarar sig bra med olika influenser som orsakar deformation.

Du behöver ett bräda vars storlek motsvarar ett värde på 150×50 mm. På lådans detaljer måste du göra spår som liknar bokstaven G i form, deras djup bör vara cirka 15 mm. Alla fyra ämnen i framtida lådan måste vara kopplade till varandra med trälim.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

Därefter måste du göra hål och placera i dem en stav av trä, vars längd är minst 3 cm. En sådan sätt att du säkerställer en tillförlitlig anslutning och den kommer att uppfylla de nödvändiga kraven på styvhet och immobilitet.

Montering av lådan i fönsteröppningen är gjord på ett sådant sätt att det är fixerat. För att göra det är det nödvändigt att borra hål i väggen och köra knölar i dem. Självgängande skruvar används för fastsättning.

Alla luckor som bildas mellan fönsterlådan och väggen måste behandlas med polyuretanskum, som fungerar som tätningsmedel. Observera att installationen är klar utan att ta hänsyn till styrelsens rörlighet, vilket är möjligt när det utsätts för temperaturskillnader.

Gör en ram med egna händer

Gör-det-själv-fönster av träritningar

För att göra ramen själv måste du köpa en stapel med en sektion på 6×4 cm. Det är möjligt att använda en stapel av stor storlek, detta beror på utformningen av ditt framtida fönster.

Profilformen på ramen beror på hur många glas du planerar att använda, deras tjocklek samt storleken på glaspärlorna.

  • Om profilen ska ha ett glas behöver du två spår av rektangulär karaktär, som är nödvändiga för att placera glaset och sedan installera det i lådan.
  • Om profilen i tvåglaset syns måste du utföra ett annat spår. För egenproduktion av ramprofilen behöver du antingen en elektrisk planer eller en router. Standardversionen av glas tjocklek motsvarar ett värde av 4 mm och en pärla på 10 mm.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

När brädorna är förberedda kan du börja montera ramen. För detta ändamål sågar brädorna i enlighet med måtten i en vinkel på 45 grader. Anslutningen ska vara ett taggspår. För att öka immobiliteten hos hela strukturen är det nödvändigt att även applicera skruvar.

Observera att de är inkopplade så att locken inte sticker ut över trädets yta och är försänkta i träet.

Glasarbeten

Särskilt viktigt i detta skede av arbetet är den exakta bestämningen av glasets storlek. Detta gör att du kan säkerställa en tätt passform, så att du kommer att rädda strukturen från möjliga broar av kyla. Mätningarna avlägsnas med beaktande av värden upp till 1 mm.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

För glasskärning behöver du en diamantglasskärare. Änddelen av det beredda glaset måste bearbetas med emerypapper. Och ändå är det mycket viktigt när man arbetar med glas för att uppfylla grundläggande säkerhetskrav. Dessa inkluderar:

  • Använd i skyddshandskarens arbete. På så sätt skyddar du dina palmer från möjliga nedskärningar.
  • ögonskydd är också obligatoriskt, eftersom ingreppet av glasstoft eller damm i dem kan orsaka ett minimum av obehag och högsta – allvarliga skador.

Vid arbete med en glasskärare görs skärningen med en linjal längs vilken verktyget hålls. Det är nödvändigt att linjalen var längre än längden på det glas som klipptes.

Därefter flyttas glaset till kanten av bordet och pressas för hand. Helst bör det bryta strängt enligt linjen gjord av glasskäraren.

Klipp glaset för att försöka på fönstret, se till att rätt storlek och dra ut.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

Nu är alla spåren i fönstret där glaset kommer att placeras bearbetas med hjälp av den hermetiska kompositionen och först då placeras glaset själv där. För ytterligare fäste använda pärla. Det hjälper till att fixera glaset i ramen. Dess fixering är gjord med hjälp av tunn nejlikor. Om du använder breda pärlor, kommer deras fastsättning att vara möjligt med hjälp av skruvar.

Med möjlighet till ett fönster som består av två delar, i mitten av ramen är det nödvändigt att montera en stång av vertikal natur, utrustad med spår av samma natur. Hälften av detta fönster ska utföras separat. Observera att den är smalare än den första. Den är kopplad till huvudkaraktärens ram med hjälp av slingor. Som ett resultat av dessa åtgärder får du ett blad som öppnas.
Det sista steget i installationsarbetet

När fönstret är helt klart måste det sättas in i lådan och ordentligt fixeras. Fästning sker med hjälp av skruvar som passerar genom lådan. För detta ändamål behöver du monteringspistol och metalldoppar.

Gör-det-själv-fönster av träritningar

Spalterna som finns efter montering bearbetas med skum. Efter det har torkat kan du fortsätta med plastering.

Precis som något annat fönster kräver trä att man installerar en ebb och en fönsterbrädan. Detta självtillverkande fönster kommer till ett slut. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *