Hur man installerar

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Monteringsordning för ramhuset.

Att bygga ett pålitligt ramhus med egna händer, som kommer att kunna tjäna dig i många år, bör du använda ramträstrukturer. Naturligtvis kan du välja och metallmaterial, om det verkar mer praktiskt, men man bör komma ihåg att kostnaden för att bygga ett hus samtidigt kommer att öka betydligt.

För konstruktion är det bättre att använda ekbarn med en sektion på 150 * 150 mm. Det är möjligt, som en sista utväg, att använda material från andra träslag, om en ek inte kan hittas. För att minska hörnen med hjälp av ”torn-spår” -anslutningar, som måste justeras på ett visst sätt så att det inte finns några luckor. Det är bättre att vägra metallfästen, eftersom de oxideras i kombination med trä. Detta leder gradvis till förfall av enskilda delar av strukturen, och därefter lossas hela byggnaden. För att få en pålitlig långsiktig anslutning är det bättre att använda trästiften för fastsättning.

Basen av ramen, det vill säga den lägre bindningen, är gjord av staplar. Det är monterat på ett sådant sätt att det upptar stiftelsens hela omkrets, inklusive platserna för rummets framtida väggar. Mellan trädet och grundläggningen av vattentätning är obligatorisk: till exempel 2 lager av takmaterial. Detta förhindrar att fukt kommer in i veden och dess efterföljande förfall. Förvirke måste behandlas med antiseptiska medel.

Stänger av underdelen till basen kan fästas på följande sätt:

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Schemat för enheten överstämningsramhus.

 1. Stift med en diameter av 10 mm är betongad i hörnspolen eller i hörn av stiftelsen och är fasta på toppen med muttrar.
 2. Ankarbultar med en diameter av 16 mm. Ankaret ska gå in i fundamentet minst 10 cm, beräkningar kan göras enligt följande: balkens höjd är 20 + 10 cm = ankaret 30 cm långt.
 3. Hål för ankaret borras i betong, borrat i baren stock detaljer av bandningen. Strappstängerna är förstärkta med ankare, avståndet mellan vilket är ca 2 m.

När botten trimmen är fäst vid fundamentet och staplarna är fästa tillsammans, kan du fortsätta att lägga stockarna på golvet, montera vertikala stolpar i ramen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Installation av vertikala ramhyllor

Innan du börjar samla väggarna i ett ramhus, bör du se till att vid montering av golvet observeras en platt, strängt horisontal yta. Även små oregelbundenheter som görs under montering kan leda till en väsentlig skevning av strukturen – det blir svårt att fixa. Därefter kan du gå vidare till monteringen av ramen.

För stångens nedre del är avståndet mellan spåren ca 50 cm.

Vi mäter brädorna enligt deras höjd, vilket är nödvändigt för höjden på lokalerna: den ska vara ca 2,7 meter. Med mycket höga tak kommer rummet att bli mycket svårare att värma, glöm inte bort den alltför stora förbrukningen av material. Med låga tak, belägna i en höjd som är lägre än 2,4 m, skapas en känsla av täthet och tryck, och på sommaren kommer det att finnas fyllighet i sådana rum. Strukturen ska monteras på golvet och sättas sedan på plats.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Ordningen på takramhuset.

Barer förstärkta med tillfälliga strängar. Alla andra staplar, som är mellanliggande, är fästa. Det är möjligt att göra 2 korta hängslen på varje rack eller 1, men en lång, och fixa flera rack på en gång. Gräsklipparna ger strukturen ytterligare styrka.

Därefter installeras stödstänger som stöder takstrålen. De är placerade där det är meningen att placera inre partitioner.

För att utföra övre trimmen, välj barer med spår, där läget måste vara helt identiskt, annars kommer inte snedvridningarna att undvikas. När spåren är klara lägger vi överdelen på de vertikala stolparna, fäst den i ramen med naglar. På varje rack förbrukar 2 naglar, måste de gå in minst 10 cm.

Ramverket kan nu stärkas med permanenta nedskärningar och tillfälligt demonteras. Du behöver 2 nedre och 2 övre permanenta skär. Uppgiften med pinnar är att delvis lätta lasten från anslutningarna på den övre och nedre delen, och de kommer att lägga till mer styrka i ramen.

Gå nu till takbalkarna. Ligger på ett avstånd av 50 cm från varandra, måste strålarna vara desamma med de vertikala stolparna. Inuti huset finns stödbjälkar som stöder bjälkarna på platser där inre partitioner antas.

Monterings takbjälkar bör göras med hjälp av perforerade stålfästen i sättet att skära spår.

Från insidan kan ramen vara mantlade brädor. Används huvudsakligen för det här fodret.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Uppvärmning av ramhuset

Schemat för ramhusets yttre och inre väggar.

Innan du börjar arbeta med väderleksförändringen av huset bör du bestämma vad byggnaden ska vara: utformad för säsongsliv eller permanent. Först då kan man välja materialet för isolering.

Ett viktigt inslag i denna konstruktion kan kallas en ram av trä, som är en struktur av horisontella band och vertikala stolpar. De återstående hålen mellan dem är fyllda med isolerande material.

Externa och inre väggar i en privat bostadsbyggnad står inför byggmaterial i enlighet med utvecklarens preferenser.

Kvaliteten på isoleringen av hela strukturen beror på dessa faktorer.

För att hålla huset varmt under den kalla årstiden är det bättre att välja väggplattor med en tjocklek på mer än 10 cm. När det gäller isoleringsmaterialet kan du välja utökat polystyren, vilket många känner igen som det bästa materialet för uppvärmning av ramhus. Men om utvecklaren har andra preferenser för det, kan du välja någon annan.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fönsteröppningar i ramhuset

Installation av fönster – ett viktigt steg i byggandet av ett ramhus. I enlighet med fastställda standarder bör öppningarnas storlek vara ungefär 18% av väggområdet där fönsteröppningen är belägen.

När du installerar glas i huset, som är utformat för sommarboende, ska ramen väljas med ett glas. För ett hus där året runt lever förväntas är plast- eller träfönster utmärkt, där glaset är dubbelt eller tredubbelt.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man gör ett tak för ett ramhus med egna händer?

Byggnaden av taket i rambyggnaden bör börja med installation av ett mauerlat – timmer med god tjocklek, som kommer att tjäna som tak för taket. Efter detta fortsätter arbetet på följande sätt:

Vald stavar med huggade kanter (sektion 50 * 150 mm). Kanterna vid korsningen bör förenas i en vinkel på 50 °.

Spärren är fastsatta med naglar, varefter de är fixerade med en tvärgående bräda – det visar sig som bokstaven ”A”.

Var och en av dessa korsningar bör fixas med 2 virke.

Nästa steg är kassen formad – brädor på 25 * 150 mm används för den. De spikas på ett avstånd av 10 cm från varandra.

I övre delen måste kistan stärkas med hjälp av något syntetiskt material eller takmaterial, för att en möbelhäftare används.

Metalltak, skiffer eller profilerad plåt skruvas över takmaterialet. Taket ska läggas ut, från de nedre raderna och fortsätt till åsen, det vill säga den övre delen av taket. Skivorna överlappar varandra, en rad efter varandra, och så vidare tills de når åsen.

Den utskjutande kassen måste vara sågad.

Vid slutet av arbetet är det nödvändigt att förstärka åsremsan med hjälp av takskruvar av lämplig färg.

Efter det att arbetet på taket är slutfört, är det nödvändigt att bygga ett dräneringssystem med avlopp (en eller flera).

Efter färdigställandet är det självbyggda ramhuset täckt med ett antiseptiskt medel, sedan installeras dörrar, en veranda är konstruerad och byggnaden är exteriör färdig.

Från insidan är väggarna sys upp med mineralull, skumplast. Med hjälp av polyuretanskum fixeras materialet. Samtidigt utförs elektriska kommunikationer, reparationer görs till lokalerna från insidan.

Således är det inte så svårt att bygga ett ramhus med egna händer.

Gör-det-själv-hus utan byggupplevelse

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Tjänsterna från byggföretag som lovar att bygga ett hus går bara vild, och endast 2-3% av familjerna är tillgängliga för att köpa en lägenhet utan bostadslån. Vad ska man göra och hur man försörjer dig med bostäder? Om du har en sommarstuga eller en mark, är det mycket lönsammare att bygga ett hus med egna händer. Naturligtvis har inte alla sådan arbetserfarenhet, och vår artikel kommer delvis att presentera dig för grunderna för byggandet. Läs om stadier av arbete, nödvändiga material och en ungefärlig uppskattning med oss.

Hur börjar man bygga?

Det är omöjligt att helt enkelt ta och bygga ett hus, i första hand krävs ett projekt. Det färdiga projektet kan hittas på Internet eller med minimal erfarenhet att arbeta i speciella datorprogram.

Intressant att veta! En professionell arkitekt tar ungefär $ 50 / kvm. m plan.

Projektet är nödvändigt inte bara för planering av arkitektonisk form, men också för beräkning av material, enhetlig fördelning av lasten på fundamentet. Det ursprungliga projektet, tillsammans med ansökan, skickas till statsstrukturen, eftersom du behöver få bygglov. Bifogad till projektet:

1. Beräkning av den arkitektoniska delen med ritningar och inredningsplanering.

2. Tillägg på ingenjörsdelen, som omfattar el, avloppsvatten, vattenförsörjning och uppvärmning.

Efter det godkända projektet och det erhållna tillståndet installeras en släpvagn på byggarbetsplatsen där du kommer att tillbringa natten och lagra verktygen. Det andra steget är ett staket som snabbt kan byggas av sådana material:

Stiftelse om: typer och funktioner

Det första steget i husets direkta konstruktion är grundläggningen. Här måste du noggrant närma sig frågan om valet, eftersom den bräckliga grunden kommer att leda till den långsamma förstörelsen av hela strukturen:

1. För ett ljust sommarhus och växthus kommer en tegelsten att vara lämplig.

2. På svaga och höjande markar rekommenderas att hälla en stapel-och-stapelfundament.

3. En dyr, men monolitisk, högklassig grund är lämplig för icke-standardiserade hus, ovanför 1: a våningen.

4. Om du vill spara pengar är ditt val en grund grund, kännetecknad av hållbarhet.

5. När grundvatten utgör grunden för asbestcementrör. Den är konstruerad för lätta ramhus och växthus.

6. Jellied strip foundation, lämplig för lätta stugor. Kostnaderna mycket billigare än en fullfjädrad grund.

7. För torv ”flytande” jord idealisk plattform.

Hur läggs grunden?

I husbyggnad med egna händer använder de oftast tejp, platta, kolumnär. Hur man skapar en tejpfundament kan ses på videon.

Slabstiftet är svårt och dyrt att bygga: läggningen är gjord på huvudkudden så att den skiftar med marken. Tejpbasen ligger längs byggnadens projekt, betongen hälls och murar läggs. Stripgrunden är stark nog, så att du kan gräva en källare, ett garage, etc. under ett redan byggt hus.

Kolonnstiftelsen är det enklaste, därför används den oftast i hembyggande. Men vi bör observera att det är dyraste glädje att bygga ett hus och lägga omkring 20% ​​av budgeten.

Tips! Den totala arbetskraften med att lägga den billigaste grunden (utrustning, material, transportkostnader) är cirka 500 tusen rubel.

Ovanligt sätt att bygga väggar

Erkänt och populärt material för väggkonstruktion är tegel och betongblock tack vare vilka byggnader skapas ”i århundraden”. Kom ihåg att väggen kanske inte är tjock, men i det här fallet måste du lägga ett lager isolering, till exempel mineralull, vilket medför extra kostnader. Hur man gör ett hus ur tegel med egna händer finns i följande video.

Så för installation av väggarna är grundskiktet fyllt med takfilt och uppför den första nivån av tegelverk. Den första källarraden når 40 cm i höjd, bärstöd upprättas vid murarna med konstant nivåmätning. Stödena är monterade runt byggnadens omkrets enligt ritningen, se till att stödet inte täcker utrymmet för framtida fönster eller dörr.

Utrymmet mellan stöden för att spara låter billigt material som ihåliga gipsblock. Du kommer inte heller att förlora i kvalitet, och du kommer att värma huset väl.

Intressant att veta! Om det emellertid kommer att göras genom isolering med mineralull, så är det nödvändigt att placera ankare under den (5-6 per 1 m2). Ankrar kan vara mindre, men det kommer att påverka kvaliteten negativt.

Takkonstruktion

Taket kan vara av tre typer:

Tips! I mer komplexa arkitektoniska former praktiseras ett mansard eller multi-slope-tak. Det ser vackert ut, men med lite erfarenhet av konstruktion är det bättre att föredra en enkel eller gavel design.

Halm kan också användas för att täcka taket, men med ett antal moderna och billiga material bör du välja bland de bästa erbjudandena:

1. Mjukt kakel, vilket har ett lågt pris. Om du vill att plattorna ska fungera 50 år köper du sedan produkter med en kostnad på mer än 500 rubel / m2. Det finns förslag och 220 rubel. men de kommer att hålla dig mindre än 15 år.

2. Euro-kakel (ondulin), kännetecknad av låg vikt. Kostnaden börjar från 250 rubel. per ark.

3. Klassisk skiffer, vars kostnad är 150-200 rubel. per ark.

Typ av konstruktion beror på dina materialegenskaper, men du borde hålla fast på ett enkelt sätt med träspärrar och kasser. Spara inte på valet av beläggningsmaterialet, för om fukt eller solstrålar tränger in i taket, deformeras det. Hur man tar ett tak med egna händer, kommer du att lära av videon.

Montera fönster och dörrar i öppningar

Dubbelglasfönster är döva och öppna, de senare är dyrare. Gå runt i huset eller kolla på projektet för att förstå vilka fönster du öppnar och vilka du inte kommer att göra. Således kan du spara 20-30% vid köp av Windows.

Det är viktigt! Träfönster och dörrar, som övningar visar, är mer tillförlitliga, men plastkonstruktioner har en hög andel värmebehandling. Hur man installerar plastfönster i ett trähus själv kan du ta reda på genom att titta på vår video.

Hur man isolerar byggnaden?

Uppvärmning kan vara 2 typer:

1. Ventilerad fasad, täckt med gångjärnspaneler.

2. Våtisolering, som är skapad med lim och ett isoleringslager, täckt av förstärkning och ett plasterlager.

Vi kommer att prata om fasadisolering med konventionellt skum, vilket är den billigaste typen.

Billiga isoleringsskumplattor på fasaden

1. Primerprimer, vilket ger bra vidhäftning i ett par isoleringsväggar.

2. För att fästa isoleringen välj lim på en polymer-cementbotten som fixar skummet och förstärkningsnätet.

3. Det är absolut nödvändigt att installera profiler som ska fungera som stöd för isoleringskort. Dessutom kommer profilen att tömma överskottsvattnet, det är monterat nära basen.

4. För isolering väljs skumskum C 25, vars tjocklek beror på din region. Plattans tjocklek tas vanligtvis från 10 till 150 mm, det senare alternativet för de norra regionerna.

5. Dowels som kräver från 3 till 8 st. per kvadratmeter fasadområdet.

6. Förstärkande nät (glasfiberfasad), vars tjocklek är i intervallet 140-160 per kvadratmeter. m.

7. Gips för fasader.

8. Material för efterbehandling, oftast använd fasadfärg.

Börja arbeta med installationen av profilen längs källarlinjen, montera sedan skummet från hörnet och ha tidigare behandlat väggarna med en primer.

Tips! Lim appliceras på kanterna på plattan, centrum är utsmält med en punkt. Detta säkerställer god vidhäftning och besparingar av själva limet.

Rader är fastsatta med en liten blandning av sömmar horisontellt för att förhindra raster och kyla. När alla skumplastar är fästa kvar lämnar de i 3 dagar för att torka limet, efter det att plåtarna dessutom är fastsatta med klämmor. Den slutgiltiga beröringen – glasfibermontering.

Glasnätet fixeras genom att applicera lim på skumplattan, därefter glättas glasnätet i limet, täckes igen med lim och jämnas med en spatel. Som ett resultat får du en mjuk duk med knappt förekommande nät.

Låt kompositionen torka i ytterligare 3 dagar och applicera sedan gipset enligt tillverkarens instruktioner. Det är optimalt att applicera 2 lager på fasaden, som ett verktyg, en sprutpistol (hög materialkonsumtion!), En rulle eller borste (gäller länge!) Används.

Tips! Vid applicering av lackfärg, gör vertikala och horisontella slag, vilket också bidrar till frånvaron av kalla zoner. Hur man korrekt isolerar väggarna i huset beskrivs i följande video.

Takisolering

Isolering av taket är bättre att producera rullad mineralull, som läggs från vinden. Insidan, glöm inte att installera ett ångspärrlager, det är rekommenderat att använda folgoisol. Du kan täcka mineralullen med en blandning av lera och sågspån, om du i framtiden inte använder vinden.

Golvanordning

Vi pratar om den ekonomiska konstruktionen av huset, så golvet görs rörligt. Detta är ett lager av takmaterial, täckt med grus på toppen och tätt ramad. Efter spridning av vattentätning, och golvet är täckt med allt tillgängligt material. Det kan vara naturligt trä, kakel och allt som är tillgängligt för din budget.

Vattenförsörjning – den första frågan

Montering av ett primitivt badrum är att göra vid steget att lägga grunden. Det räcker att gräva ett avloppshål, men du måste vara försiktig så att du inte förorenar det vanliga vattnet. Om du inte har något specifikt projekt, koppla sedan vattentanken till septiktanken optimalt. I hushållskonstruktioner är septiktankar gjorda av flera betongringar, det förorenade vattnet i dem behandlas av bakterier, som gradvis passerar genom den naturliga filtreringen i jorden.

Dricksvatten extraheras från en brunn eller en brunn, naturligtvis, om byn inte är ansluten till den centrala vattentillförseln. Ursprungligen ta en titt på grannarnas hus, tveka inte att fråga om var de tar vattnet. Det är mer ekonomiskt att gräva en brunn från vilken vattenförsörjning kan göras, men din egen brunn ger dig autonom vattenförsörjning.

Det är viktigt! Priset på borrning av en brunn är ca 1,5 tusen rubel per sikt. Djup och den totala kostnaden beror på region och platsen för platsen.

Priser och besparingar

Vi har tagit de billigaste materialen från vilka du kan bygga ett hus med egna händer. I dag finns det många alternativ för byggande, men hur mycket kostar ett hus, till exempel från trä? Låt oss ta reda på:

1. Ledar listan över de dyraste tegelstenarna. Det är populärt, men kostnaden för 1 kvadrat. m. ett sådant hus kommer att kosta minst 15 tusen rubel.

2. Det är billigare att bygga ett hus med en metallram, fodrad med tegelstenar, vilket kostar cirka 112 tusen rubel per kvadratmeter. m.

3. Trähus är inte mycket billigare. Så kommer huset från en enkel logg att dra på 12 tusen rubel. för kvartalet. m. och från loggen, som behandlades manuellt, redan 25 tusen

4. Karmpanelhuset har en kostnad på 9-10 tusen rubel / kvm. m.

Det är viktigt! Stenhuset är byggt ca 6 månader, och rampanelen är bara 3. Den senare har låg vikt, så du kan spara mycket när du lägger grunden.

Kostnaden för interna och externa arbeten

Vid självkonstruktion finns också transportkostnader, uthyrning av utrustning, sällan när under konstruktion kan du göra utan grävmaskin. Här lägger vi till priset på efterbehandling, och ju fler rum – ju mer imponerande antalet nollor i den slutliga budgeten.
Är det så billigt att bygga hus på egen hand? Genomsnittliga beräkningar visar att konstruktionen av ett opretentiöst kanadensiskt ramhus bygger på 1 miljon rubel (ett område på 110 kvm):

1. Stiftelse: ca 35 tusen rubel kolumnar, minst 55 tusen rubelband.

2. Ram och paneler – i genomsnitt 120 tusen rubel.

3. Isolering för väggar, vindsvåning, golv – ekologi i genomsnitt 70 tusen rubel. minvata och lägg till. material börjar på 70 tusen rubel.

4. Ett 120 kvadratmeter tak av mjuk kakel kommer att ”dra” till 70 tusen rubel.

5. Inköp och installation av träfönster 50 tusen rubel. MP-fönster – 90 tusen rubel.

6. Utvändig finish ca 70 tusen rubel. sidospår kostar bara 40 tusen rubel.

Till ovan nämnda priser lägger vi till arbete på el, borrbrunnar, gas, inredning, uppvärmning och vi får den ökända miljön. Naturligtvis kan du bygga ett hus med ett område på 25-50 kvadrater, vilket omedelbart minskar kostnaden i hälften.

Sammanfattning

Av fördelar och nackdelar med självbyggande kan identifieras:
1. Utarbetande av en plan och självständigt godkännande kommer att vara billigare än att arbeta med en arkitekt.

2. Kostnaden för upphandlingsmaterial är mycket lägre.

3. Arbeta med el, värme och avlopp måste tilldelas en specialist.

4. Självkonstruktion kan variera från 6 månader till 4 år.

Bygg ett hus med egna händer utan byggupplevelse kommer inte att fungera snabbt, och du kommer säkert att locka assistenter som specialiserar sig i ett visst område. Men priset på lådan för ett enkelt hus, om du beställer byggande i företaget, kommer att vara ca 18 tusen rubel / kvadratmeter. m. och detta pris är inte för Moskva, men en avlägsen Eagle.

Inga relaterade inlägg.

09/04/2016 av
kategorier: hem

Vad borde vi bygga ett hus oss själva?

Det är omöjligt att bygga ett hus eller stuga själv utan ett projekt. Gör ett projekt kan en professionell arkitekt. Det lämpligaste alternativet är att köpa för en liten del ett projekt för ett typiskt budgetramhus.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Om du beställer ett projekt för en exklusiv byggnad eller ett ursprungligt lanthus, kommer det att uppgå ungefär $ 50 för varje kvadratmeter. På så sätt är det omöjligt att bygga ett billigt ramhus med egna händer.

Hur börjar ett hus?

Utan ett projekt är det mycket svårt att beräkna byggkostnaderna, beräkna alla laster och deras korrekta fördelning. Om huset eller stugan går slumpmässigt, behövs ännu mer pengar för korrigeringen. Denna kostnad blir svår att höja.

Byggandet börjar med att få tillstånd. Du kan bara få det genom att bifoga projektet med de arkitektoniska och tekniska delarna. Den arkitektoniska delen omfattar alla ritningar av byggnaden med dimensionerna av strukturerna. I verkstadsavsnittet ingår ett system för avloppsvatten, vattenförsörjning och värme och el.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Föreställ dig vad det skulle kosta att få tillstånd för byggande med ett icke-professionellt projekt. Men om projektet för ett hus eller stuga är klart och bygglovet är mottaget, kan du gå vidare.

Förbereda en byggarbetsplats

Utan erfarenhet är det svårt att bygga något, men ingenting är omöjligt. På byggarbetsplatsen behövs vatten och el. Utan vatten finns ingen lösning, och utan el kommer inget elverktyg att fungera. Det viktigaste verktyget är en betongblandare. Utan det ökar konstruktionen inte.

Det är också nödvändigt att ha en plats där du kan byta kläder, lägga ner hela verktyget. För dessa ändamål, lämplig släpvagn eller någon tillfällig byggnad, där du kan och gömmer sig från regnet och tar mat. Byggarvagnen måste lyftas på stöden så att vattnet inte kommer in under nederbörden.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Det är lämpligt att skydda byggnaden av staketet för att skydda material från eventuell stöld. Gör inte utan sådana faciliteter som toaletten. Skulle dessa anläggningar vara tillfällig eller kapital? Av ekonomiska skäl är det nödvändigt att bygga allt grundligt, för att inte kasta pengar ner i avloppet.

Vi bygger grunden

En byggmästare utan erfarenhet presenterar dåligt sådana typer av stiftelser. Och det står för all belastning hemma. På en felaktigt gjord grund kommer inte huset att vara länge. De minsta snedvridningarna kommer att orsaka sprickor, inte bara grunden, utan även väggarna.

Den bästa prestandan har en monolitisk grund. Det kräver inte stora utgifter. Tillförlitligheten och hållbarheten bekräftas av praktiken. Valet av typ av grund beror till stor del på jordens kvalitet.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

För att bygga en solid grund måste du installera formwork i vilken betong kommer att hällas. Förstärkning utför stålnät och stavar. I en öppen gräv, en bredd på ca 40 cm, montera träformning av brädorna. Fyllning kommer att påskynda användningen av skärmformning.

Inuti lägg armeringen, stärka den med trådstickning. Samtidigt är det nödvändigt att göra hypotekslån för kommunikations- och ventilationsrör. Betong hälls i formen och komprimeras med en vibrator.

Ramkonstruktion och väggläggning

Ramhuset är byggt från botten timmer trim. Detta är utgångspunkten för konstruktionen. Bindningen fastnar fast vid basen. Barrträd är föredraget.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

De är mindre mottagliga för fukt, mer hållbara och har ett överkomligt pris:

 • Innan rammonteringen monteras, är träet impregnerat med antiseptik, vilket skyddar träet från råtta och svamp.
 • Flamskyddsmedel ökar brandmotståndet
 • Kontrollera den horisontella grunden
 • Lägg vattentätning
 • Till grunden av ramkonstruktionens undre klämning fastar ofta ankare
 • Väggarna är uppställda från bottenplattan

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Materialet för ramhusets väggar kan vara en tegelsten, ett kvarter eller trä. Utökade lera och arbolita block används också. Arbolitovy block tillverkar cement, sågspån och speciella tillsatser. De håller sig varmt väl och inte vara rädda för eld. Det är möjligt att bygga ett hus från sådana block på kort tid.

Taket av huset

När väggarna växer, fortsätt till byggnaden av taket. Baserat på erfarenhet är den mest budgetutgåva av taket en dubbelhöjning. Innan du bygger ett trussystem måste du installera armopoyas. Det låter dig säkert fästa taket och undvika felaktig fördelning av belastningen på väggarna.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

De enklaste steg-för-steg-instruktionerna hjälper till att göra armopoyas rätt:

 1. En armerad betongkrona med fasta pinnar varje 60 cm installeras på väggarna.
 2. Vattentätning på kronan
 3. En träbalk som borras under tapparna läggs över vattentätningen
 4. Strålen är fixerad med muttrar med stora brickor till kronan

I pansarbältet är det nödvändigt att göra gash för montering av spjäll. Zapily måste vara utan luckor. Spärren är fästa med stålplattor, konsoler, naglar eller bultar.

Taktak

Materialet för taket på ett ramhus kan vara: mjukt kakel, ondulin eller skiffer. På spjällen är det nödvändigt att göra kista.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

För varje material har det egna parametrar.

 • Det vanliga steget med lådor är 20-40 cm mellan brädorna eller stängerna. Solid konstruktion görs med en höjd av 10-15 mm
 • Om en värmare av stor tjocklek är planlagt, utförs dubbel obreshetka. Crate är fäst med naglar eller skruvar
 • För skorstenar installerade speciella obreshetka. Avståndet till röret måste vara minst 15 cm

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Efter montering av batten läggs takmaterialet på det och fixeras. Detta jobb kräver viss erfarenhet och säkerhetsåtgärder vid arbete i höjd. Att lyfta och lägga takmaterialet är inte en lätt uppgift.

Veranda Byggnad

Materialet för tillverkning av veranda i ett ramhus måste väljas enligt väggens konsistens så att det harmoniskt väver in i det övergripande arkitektoniska utseendet på huset eller stugan. För tegelväggar kommer verandaen att vara tegelsten, för monoblockväggar – från betong, för träväggar eller väggar som är täckta med sidospår – från trä eller liknande sidospår.

Gör-det-själv husbyggnad utan byggupplevelse

Om entrédörren är hög över marken måste verandaområdet höjas till sin nivå. På grund av säsongsvariationer i markdensitet måste landningen ligga 50-100 mm under dörren.

Verandaen är det sista steget att bygga ett hus. Nu kan du börja arrangera teknisk kommunikation.

Mer artiklar om detta ämne..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *