Lägga

Gör-det-själv husbyggnad

Dessutom glöm inte att en kopia av projektet måste lämnas tillsammans med en ansökan om bygglov. Sammanfattningsvis är det värt att notera att husets projekt består av flera sektioner – det här är:

 1. Engineering del, som inkluderar: Elektriker. Avloppssystem Vattenförsörjning och uppvärmning.
 2. Den arkitektoniska delen – den innehåller ritningar och storlekar av strukturer.

När projektet är klart fortsätter vi vidare. Nu är det nödvändigt att utrusta vår hemsida. Först lägger vi en byggande släpvagn på territoriet – det är nödvändigt så att i de första stadierna av byggandet finns det var att byta kläder, och även var att dölja ett dyrt verktyg från regnet och inte inbjudna gäster, förutom att uppmana med varmt te när du är trött.

Gör-det-själv husbyggnad

I de inledande stadierna av konstruktionen kommer en byggvagn att fungera bra

Nästa steg i byggväg är byggandet av ett staket. Staketet är en mycket funktionell sak, för det första kommer det att skydda den ursprungliga konstruktionen från oinvigda gäster, liksom från djur som kontinuerligt vandrar in i din webbplats. Ett stakfäste är en mycket snabb och bekväm lösning som kommer att ge en oumbärlig service först. Vi rekommenderar även dig att läsa om ett staket av staketet. och naturligtvis det nu populära staketet från ett professionellt ark.

Gör-det-själv husbyggnad

Vackert staket för hem

Webbplatsen är utrustad med undantag för toaletten, glöm inte det, för det här stället är ganska besökt om toaletten i landet kan prata länge, men en sak är säkert, gör inte toaletten bråttom. Gör en bra cesspool på toaletten, om du har ledig tid, koppla omedelbart den med en septiktank (till exempel med en septiktank av betongringar), så behöver du inte göra omloppet av avloppssystemet flera gånger.

Gör-det-själv husbyggnad

Så med förberedelserna för byggandet räknat ut. Fortsätt nu till byggandet av huset:

I början ska vi lägga grunden. Stiftelsen läggs ut från typ av struktur, jordfrysning i regionen samt byggandet av huset. Naturligtvis måste du först bestämma sin typ och design, låt oss ge dem en kort beskrivning:

 1. Brick foundation – Extruderad teknik, men som fortfarande är lämplig för ljushus, växthus, gazebos, verandor eller bad.
 2. Stapel och stift fundament – Teknik som är perfekt för svaga och höjande markar.
 3. Monolitisk grund – Teknik, som används främst för byggande av hus av icke-standardbyggande konstruktion, har sådana fundament höga kvaliteter av tillförlitlighet och hållbarhet, men kräver höga kostnader.
 4. Grunt fundament – Bred användning av teknik som gör det möjligt att spara på konstruktion, men samtidigt har goda hållbara egenskaper.
 5. Grunden för asbestcementrör används huvudsakligen för lätta ramhus, växthus och så vidare. Denna teknik för att lägga grunden används också ofta i områden som är utsatta för översvämningar, eftersom denna typ av grund inte påverkas av grundvatten.
 6. Ribbon foundation – en typ av byggnad som används för att bygga hus och stugor. Ribbon foundation är ofta billigare än solid konstruktion.
 7. Flytande fundament – grunden, som används på flytande, höjande, torviga, myrmarker som är benägna att ständigt förflytta. Denna typ av fundament ligger på bulkkudden och blandas med jordens rörelse, det går inte djupt till frysningshöjden, vilket gör att du kan behålla sin integritet.
 8. Bored foundation – en grund som, som högen, används främst i områden med stor mängd grundvatten och flytande jordar.

Gör-det-själv husbyggnad

Byggande och förstärkning av stiftelsen

När du är klar med valet av typ och förstärkning av stiftelsen, förresten, välj noggrant lämplig betong för att fylla grunden. Därefter värmer vi grunden från utsidan och insidan för att hålla värmen inuti huset och inte spendera pengar på uppvärmningen.

Nästa steg är ramhusets bottenram. och uppbyggnaden av väggar, som för väggarna, bestämmer sedan på hur huset ska bestå av tegelstenar eller spjällblock, och kanske av trä eller expanderade lerblock. Förresten har byggandet av väggar ofta i vår tid blivit modernt att använda träbetongblock – det här är ett urval av material som är tillverkat av sågspån, cement och speciella föroreningar som håller värmen väl och är brandsäkra.

Efter det att väggarna har monterats kommer det ögonblick då monteringen av taket uppstår, måste du först göra armopoyas under strömplattan. sedan organisera taket system för att bestämma dess beståndsdelar och välj typ av tak:

 1. Sluttande tak
 2. Gabeltak;
 3. Tre tak och andra;

Gör-det-själv husbyggnad

Taket är täckt med material som finns till hands, vi råder naturligtvis inte att dekorera med halm eftersom nu är de populära:

 1. Mjukt kakel – ett utmärkt material med låg kostnad och utmärkt kvalitet.
 2. Ondulin takläggning är ett material som annars kallas Euro-skiffer, men till skillnad från skiffer har den mindre vikt och vackrare form.
 3. Slate är ett klassiskt takmaterial.

Innan du börjar täcka taket med klädmaterial, måste du naturligtvis göra manteln.

Så vi räknade också ut taket, nu måste vi börja göra en veranda, infoga fönster och andra lämpliga procedurer som faller inom ramen för designstrukturer. När vi talar om byggnaden av verandaen kommer vi att berätta hur man gör:

Gör-det-själv husbyggnad

Tegel veranda

Efter huvudstadierna i samband med konstruktionen kommer vi nu gradvis att flytta till yttre (yttre) dekoration av ett lanthus. Först ska vi göra monteringen av batten för sidospår. då ska vi göra installationen av vinylskärning eller metallskärning under trädet, grunden efter dess isolering är också önskvärt för att avsluta sidospåren eller termopanelerna med klinkerplattor – det här låter samtidigt värma och ge ett vackert utseende till ditt hem.

Gör-det-själv husbyggnad

Inredning dekoration

Tja, i allmänhet är huset byggt, nu ska vi gå vidare till avloppssystemet och dränering.

Vattenförsörjning på tomten är en mycket viktig sak tillsammans med el. Men om allt är klart om elkablarna i ett trähus, då när det gäller vattenförsörjningssystemet är det här en annan fråga, naturligtvis kan vattenförsörjningssystemet också tillverkas från en brunn. men här behöver du veta om grundvattennivån, men hur man får reda på det är vi inte geologer. Svaret är enkelt – fråga grannarna och ta reda på om de gör brunnar eller borrar brunnar. Skillnaden är ofta väldigt stor och det visar sig på kostnaden för arbete, så läs vårt avsnitt om brunnsbyggandet och brunnen där du hittar svar på frågorna: när är det bättre att gräva en brunn. bättre brunnar än brunnar och mer.

Nu om avloppssystemet: För det första måste vi göra ett avloppssystem. Det är antingen en dränering till sumpen. antingen till avloppshålet. Generellt sett om avloppssystemet är det bättre att utforma det enligt standarder, det vill säga att inte använda avloppsbrunnar, eftersom detta kan undergräva den ekologiska situationen på platsen och förorena vattnet till dig och dina grannar. Det är önskvärt att göra avloppsvatten vid användning av en cesspool, men då måste du ofta ringa en ashenizator maskin och det bästa sättet att bygga ett avloppssystem är att ansluta alla VVS-komponenter till septiktanken och sedan dränera det filtrerade vattnet till luftningsfälten.

Gör-det-själv husbyggnad

Avlopp gör det själv för ett lanthus

Talar om användningen av septiktankar kan de delas in i flera typer, vilken en att välja, låt oss bestämma:

 1. En septiktank av betongringar är en typ av septiktank som skapas med egna händer. I hjärtat av enheten finns betongringar där avloppsvatten behandlas gradvis med hjälp av bakterier och i slutstadiet rengörs och slutligen filtreras i grundvattnet.
 2. Septiktank aster – septiktank från tillverkaren, kännetecknad av kompaktitet och relativt enkel installation.
 3. En septiktank av eurokubar med egna händer – kännetecknas av en enkel installation (jämfört med en septiktank av betongringar), såväl som en liten kostnad.
 4. Septiktanken TANK är en inhemsk septiktank vars huvudsyfte är avfallshantering av hög kvalitet.
 5. Septic TRITON – ett annat prov av rysk produktion.
 6. Och om alla bestämde dig för att installera en septiktank, läs sedan om Topas septiktank och dess egenskaper.

Bygga ett hus från A till Z med egna händer

Det kommer att finnas det fulla innehållet i den fasade byggnaden av huset från det ögonblick som platsen väljs till invånarna. De som redan bygger kommer att kunna välja det material som han bygger huset från och det stadium där han stannade och att samla nödvändig information för sig själv. Precis lika viktigt är ditt deltagande i projektet, i kommentarerna kommer du att kunna lägga till material som i framtiden kan hjälpa till att studera frågan om att bygga ett hus.

Förbereder att bygga ett hus

Stiftelse och väggkonstruktion

Överlappa i huset

Tak och tak

Windows och dörrar

kommunikation

Gör-det-själv husbyggnad

Det är viktigt att förstå att bygga ett hus är bättre en gång, vilket innebär att det är nödvändigt att noggrant studera frågorna i varje steg för att undvika misstag. Fel kommer inte längre vara betydande och efter att ha byggt ett hus kan du korrigera dem på egen hand.

Lycka till att bygga ditt eget hem!

© 2010-2017 Det är förbjudet att använda materialet på webbplatsen utan samtycke från författaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *