Hur man gör

Gör-det-själv-konstruktion

Gör-det-själv-konstruktion

Eftersom det inre området efter byggnaden av verktygsblocket kommer att delas upp i flera separata rum är det nödvändigt att arrangera ett fönsteröppning och dörröppningar i framsidan. Bredden på var och en av dem kan göras densamma. Det kan också variera. Mellan den tredje och andra pelaren, räknad från framramen, måste du ställa in diagonala axlar.

Skelettet på den bakre fasaden utförs i följande ordning: det finns redan slutna inlägg, du måste ställa in 2 mellan 2400 mm i längd med en höjd på 1800 millimeter och att göra diagonaler mellan de två första och de sista inläggen. Utför toppen trim från en bar i en höjd av 2000 millimeter från grillens ram. Det kommer att bestå av segment som är lika med avståndet mellan de vertikala stolparna och fästs på skruvarna genom en förstärkt stålvinkel.

Vertikala ställen är gjorda av 2 brädor som har ett tvärsnitt av 40 med 120 millimeter. Ett bräda är fastsatt på innersidan av trimmen med skruvar, den andra är fastsatt till första trimmen på ramen, antingen med inlägg eller med betoning. Varje komposithylla måste fästas med naglar efter 400-500 millimeter. Efter att ha kontrollerat vertikaliteten hos stället behöver du stärka stöttorna. Arbetet med konstruktionen av hozblok kan utföras genom att fästa den övre delen, som kommer att förlita sig på styrka på ytterstången.

Montering av spjäll och takläggning

Montering av spärrar utförs på marken, installationen på rackarna i det ekonomiska blocket är redan färdig. Rafters 5000 mm långa är gjorda av virke, som har ett tvärsnitt av 100 till 50 millimeter, de är sammankopplade med en kista med 30 mm kantad kartong med ett steg mellan spjällen på ca 850 millimeter.

Avståndet mellan kassen beror på vikten på takmaterialet som du planerar att ta taket till. När man använder metallplatta behöver man inte skapa en solid kista. Omvänt, när du använder ett mjukt tak, är det bättre att använda en kontinuerlig kista.

Gör-det-själv-konstruktion

Vid en vinkel på 10 grader är det nödvändigt att skära spåren i stativen där spärren vilar. Att sya överhängen och takskenorna bör vara innan du installerar taket, för att använda en 30 mm kantad kartong. För att installera spärrar på rack måste du förborra hål för skruvarna. Placera sedan strukturen på stockarna bakom det ekonomiska blocket på dem och vända uppåt, med hjälp av stoppen, lyfta dem till platsen.

Med omärkad sax, razbezhku spjälsar genom 0,8 meter, skapa en kista och täcka med överlappande takmaterial – minst 100 millimeter. Bottom up på ruberoid lay skiffer ark. Överlappa arkens sidor med en våg och fäst dem i kassen med skruvar, som tidigare har borrat hål i åsarna som har en diameter på 2 millimeter större än skruvens diameter. Var noga med att placera gummibrickor under skruvhuvudena. Om så önskas kan en värmare placeras i det interstitiella utrymmet. Höj taket med hårddisk eller hyvlade brädor.

Avslutningsarbete

Så du byggde en hozblok. Efter utförandet bör dessa arbeten vara engagerade i väggbeklädnad utanför. För att göra detta kan du använda väggpanelen, kantad bräda, platta OSB. För väggisolering är det bäst att ta mineralull. Det är också vanligt att lägga asfalt mellan isoleringen och den yttre huden, som fungerar som ett tätskikt. Asfalt är oönskade att ligga på insidan, eftersom det har en inte riktigt trevlig lukt. För vatten- och ångspärr av inre väggar rekommenderas att man använder folie som kan förbättra isoleringen av rummen.

Golv i hozblok bestämde sig för att göra från planerade 40-millimeter brädor. Vid arbete på golv av oförplanade brädor är det nödvändigt att dessutom sanda dem eller täcka dem med linoleum. Ledningar kan utföras utomhus eller dolda i väggarna, men det måste vara omslutet i speciella isoleringslådor för skydd mot brand.

I duschen i golvet bör det finnas en plats för att fixera pannan med installationen av en avloppsanordning för duschen – ca 800-800 millimeter. Lägg ett rent golv med en monterad bricka. Vardagsrummets och handfatens väggar är klädda med oplattformade ställningar och stoppade med hårdplatta. Mellan diskbänken och inklädningsrummet sätter en partition med en öppning men utan dörrbladet. Ramskärmsskivor för användning inuti hozblok utgör anslutningen ”halvt träd” och fästs på skruvarna.

Gör-det-själv-konstruktion

Efter byggnaden och duschen kan du göra toaletten. Toalett i hozblok gör utan en cesspool. Om du vill kan du installera en biotoilet i det här rummet eller dränera till en septiktank – en speciell plastbehållare som är installerad vinkel mot enheten och rengjord när den fylls. Du kan sätta både det och ett annat, även om den torra garderoben för första gången blir tillräckligt.

Dörrar och fönster installeras innan du avslutar efterbehandling inom det ekonomiska blocket. Alla luckor och skarvar måste blåsas med skum för att förhindra att drar går. Windows och dörrramar är det enklaste att definitivt köpa i nära byggnadsmarknaden, men du kan bygga dem själv.

Lådor ska vara gjorda av plankor som är ca 40 mm tjocka. Lådans övergripande dimensioner är 1,9 med 0,8 meter, på bakväggen på toaletten rekommenderas att man ger ett litet fönster för taket utöver den främre. Dörrblad är gjorda för att monteras på lödtangenter eller plankor från brädor, vilka skiljer sig i tjocklek ca 40 millimeter.

Efter att de byggde byggnaden med egna händer och slutade byggnaden, finns det fortfarande ett par arbetstimmar kvar. Vid lagring av dyra verktyg och utrustning i sommarstugan är det nödvändigt att skydda mot tjuvar och dessutom utrusta windows med speciella grillar. Även om det inte är ett bostadshus, behöver du fortfarande ta hand om integriteten och säkerheten hos dess strukturella element. Under regnet kan du märka hur vattnet strömmar från taket av hozblok till marken och stänker väggarna. Konstruktionen blir fuktig, med tiden börjar väggarna rota. För att tömma vattnet rekommenderas att du använder rännan.

Särskilda hängande tråg är gjorda rektangulära eller halvcirkelformade. För en halvcirkelrännare är det nödvändigt att bestämma diametern genom att lägga ca 3 cm från varje sida för att slå upp förstyvningsmedel. Runda av rännan på ett fast fastsatt rör. För rännans upphängning är det vanligt att installera två extrema konsoler, sedan är spänningen spänd mellan dem och de andra fästena är monterade på den. Stärka rännan på ett sådant sätt att en liten förspänning erhålls för flödet.

Nu vet du hur man gör en hozblok på dacha! Allt byggnadsarbete tar vanligtvis från en vecka till 30 dagar. Eftersom uppbyggnaden av kraften med egna händer är lönsamare än inköp av en nyckelfärdig lösning.

Relaterade artiklar

Gör-det-själv-konstruktion

Gör-det-själv-konstruktion

Började bygga en stuga eller ditt eget hus, förmodligen alla tänkte på hur man gör en hozblok med egna händer.

En shed är ett måste på alla ställen, det kan användas som ett lager av verktyg, trädgårdsredskap, kompakt utrustning kan lagras i kraftenheten, och vissa ägare expandera det med sommarkök, dusch eller badrum, organisera ett fjäderfähus.

På videon i artikeln kan du se vilka typer av hozblok och deras användning.

För närvarande kan byggnaden för trädgården köpas som färdig struktur, monteras eller demonteras, eller du kan bygga det själv.

Plats för framtida ladugård

För att välja en plats där hozblok ska placeras måste du först förstå för vilka ändamål den kommer att användas, baserat på detta, för att bestämma dess dimensioner.

Om du planerar att utrusta en byggnad för att hålla fjäderfä, små boskap, en toalett – det betyder att verktyget ska placeras på ett avstånd av minst 12 meter från bostaden och minst 4 meter från grannarna.

Om ladugården är utrustad för dusch, kommer byggnaden och den intilliggande sektionen att vara 1 meter från varandra, och avståndet mellan verktygsblocket och huset är 8 meter.

Det är bättre om hozblok i stugan kommer att vara universell, där du kan ordna ett badrum och en dusch vid kanterna och göra plats för affärsbehoven i mitten.

Om din webbplats är begränsad i området, överväga som ett alternativ byggandet av ett flerhusutbyggnad med en källare i källaren, ett sommarkök på andra våningen.

Vad ska man bygga en hozblok?

Efter att ha bestämt platsen för ladan i landet, tänk på det material som du kommer att bygga ett byggblock av: trä, metallprofil, skumblock. Kanske kommer det att kombineras.

Konstruktionen av wellpappar av wellpapp har nyligen haft stor popularitet.

Genom att välja detta material får du en snabb installation av strukturen, långsiktig användning – lättvikta korrugerade plåtar, har en korrosionsbeständig beläggning och olika färger.

På stugan för att bygga en ladugård. Använd oftare rammetoden, eftersom det är ganska enkelt.

Träramar används som en ram, varifrån ett byggblock uppföres, och sedan täckt med bägare av böljad plåt. Träramen kan bytas ut med en metallprofilram.

Byggnadsinstruktionen av bänkskivan består av följande steg:

Bygga grunden för byggnaden

Efter att ha bestämt dig för platsen och materialet, kan du gå direkt till byggnaden, det vill säga lägga grunden för verktygsblocket.

Först måste du göra en markering och markera placeringen av pelarna (rör) längs hörnen och i mitten av de långa väggarna runt omkretsen av framtida konstruktion.

Vi tar bort ett lager av jord på ca 20 centimeter, hälften av gropen som vi somnar med sand (10 centimeter djup), försiktigt tampar ner och bildar grunden.

Förbereda utrymme för pelarna. Vi gräver hål 1 meter djup och tappar ner längden på varje hål med en blandning av sand och grus, vilket skapar en grund.

Vi installerar rören, kontrollera nivån så att det inte finns några snedvridningar, fyll i tomrummet med sand. Och häll cement.

Först fyller vi den ihåliga delen av rören med cement med ungefär en tredjedel och höjer den lite. Häll sedan de återstående pelarna med cement.

För starkare fixering av rör är det möjligt att använda förstärkning, med att bygga den i basen av hörnpelarna och bukten med cement.

Grunden för kraftenheten bör torka ut, det tar ungefär 2 veckor. Det är nödvändigt vid denna tidpunkt att skydda det mot solljus och fuktar med jämna mellanrum den sandiga baskudden.

Vi kommer att basera hozbloka

Medan grunden för kraftblocket torkar, kan du börja montera skelettramen på skuren, från basen – ramen.

Trästänger med en tjocklek av minst 15 centimeter monteras i en rektangel på 6×3 meter. Fixa dem tillsammans med självuttagande skruvar, dessutom med hjälp av halvtree-metoden, som är representerad i bilden.

Foto monteringsbarer.

Gör-det-själv-konstruktion

Stiftelsen och ramen har ett skikt mellan dem. Vanligtvis används ruberoid som ett byggmaterial, vars ändar är vikta inåt så att vatten inte samlas in.

Vi bearbetar all antiseptisk för att skydda mot fukt, mögel, insekter. Som ett antiseptiskt medel är det möjligt att använda linolja, som täcker ytan med den i två lager.

Basen är förstärkt av tre tvärgående lager, placera dem på samma avstånd mellan dem.

Vi bygger rammen på ladan

För att göra en ladugård, eller snarare, dess ram, behöver vi trästänger med en tjocklek av 10 och 15 centimeter.

Vi monterar konstruktionen från och med änden, inte glömma fönsteröppningarna, om du planerar att installera fönstren.

Skruva vertikala stolpar till basen med skruvar, koppla mellan stängerna mellan varandra med stålhörn.

Lägg till för att fixera ramen med 2-4 vertikala stänger på varje sida, och för styvhet mellan dem installerar vi sneda plankor.

Där fönster kommer att ligga (vanligtvis på ändväggarna i mitten), mellan mittenstängerna installerar vi vertikala lintar, vilket skapar ett fönsteröppning från dem.

För att skapa en dörröppning sätter vi i mitten av väggen separata vertikala stänger på ett avstånd av 85 centimeter från varandra.

Den horisontella bygeln är inte lägre än 2 meter.

Om taket är sluttande, varierar höjden på de vertikala stängerna på fram- och bakväggarna, för ändväggarna, i det här fallet används rakar av olika höjd, skurna överst i vinkel.

För en enhet bestående av flera sektioner är partitioner dessutom installerade, dörröppningar bildas beroende på det förväntade antalet dörrar.

Exempel på sektionshockeyblock visas i följande videotyp.

För att underlätta för dig att montera ramen, rita ett konstruktionsschema. Ritningar förenklar byggnadsarbetet betydligt.

Montering av tak och tak

Samla spärrar rekommenderade på marken och sätt redan på ladugården i färdig form. Kassen uppsamlas, beroende på takmaterialet, fast eller med intervaller.

Rafters monteras på skruvar, och hålen måste borras i förväg – detta kommer att undvika sprickor. På parallellstavarna bör ytterligare skärning göras vid bindningspunkterna.

Vi lägger spärren på ramen, gör ut överhängen och gardinstängerna med hjälp av ett skärbräda.

Golvplattor kan läggas både före montering av spjäll och efter. När du lägger på brädor i tvärled, glöm inte att använda nivån så att golvet inte deformeras, det är bättre att använda självgängande skruvar som ”fälla”.

Det är viktigt! För tillfällig fästning av stänger använd vanliga naglar innan den slutliga anslutningen av delar med skruvar.

Framtidens ladugård måste behandlas fullständigt med ett antiseptiskt och först därefter kan taket täckas och ramens ram kan startas.

Vi gör taket, väggarna, isolera skuren

När du formar taket, kom ihåg att det kräver ett obligatoriskt vattentätlager. Om du planerar att sätta taket med träplankor, kan du säkert använda det traditionella takmaterialet.

Taket kan täckas med Euro-skiffer, plåtar av wellpapp. I detta fall kan takmaterialet ersättas med en polyetenfilm.

Hur man sätter taket och gör ett vattentätlager, se följande videotyp.

Väggarna kan vara klädda med spånskivor, wellpapp, klädbräda, spånskivor. Börja alltid från framväggen från botten uppåt. Värm konstruktionen av skum eller glasull.

Inuti ladugården som är täckt med plywood, skivor, korrugerade ark för inredning används sällan.

Hozblok redo, är det bara att leda elektricitet till det, göra socklar. Installera skåp, hyllor, andra möbler efter eget gottfinnande.

Hur man bygger en ladugård gör det själv

Skuret är en av de viktigaste och användbara uthusen. I denna byggnad kan du lagra alla slags trädgårdsartiklar, grill, verktyg för vård av trädgården och hus, verktyg. Med en stor önskan i ladan kan du även utrusta en toalett och en sommardusch.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Hur man bygger en ladugård gör det själv

Med rätt förberedelse för byggandet av ladan tar inte mycket tid och pengar. Det finns flera sorter av sådana uthus. Nybörjare uppmuntras att föredra ramkonstruktioner – de är de enklaste att bygga.

Anvisningar om arrangemanget av ramskuren kommer att ges nedan. Läs manualen och kom igång.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Hur man bygger en ladugård gör det själv

Välja en plats för ladan

När du väljer en plats för en ladugård, vägledas av personliga preferenser. Vissa ägare gillar det mer när ladan ligger i ett hörn av tomten. En annan är bekvämare när ladan ligger bredvid huset.

Det är mer rationellt att bygga en ladugård i området som är lämpligast för odling av trädgårdar och alla slags grödor. Nästan var som helst kan du hitta en liknande plats.

I det skede att välja en plats för att arrangera ett skur, överväga särdrag hos lokaliseringen av andra zoner i markritet, ta hänsyn till byggnadens dimensioner och dess externa data. Försök att få barnen att passa bra in i miljön och blanda ihop med byggnaderna i närheten.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Bygg en ladugård med egna händer

Ställ för arbete

 1. Träbearbetningsmaskin. Du kan göra utan maskinen, men med det blir arbetet snabbare och enklare.
 2. Elektrisk sticksåg.
 3. Handhållen cirkelsåg.
 4. Elplan.
 5. Skruvmejsel.
 6. Elektrisk borrning.
 7. Motorsåg.
 8. Board.
 9. Loggar.
 10. Fiberboard.
 11. Takmaterial.
 12. Fästelement.
 13. Växlar.
 14. PVA lim.
 15. Outlet.
 16. Vaxduk.

Varje byggnadskonstruktion behöver en pålitlig och hållbar bas som kan stödja sin vikt.

För arrangemanget av den skjutbara lämpliga baskolonnen, monolitisk, bälte och stapelskruvstyp. Kolumngrund är lämplig i de flesta fall, så experter rekommenderar att du föredrar bara en sådan design.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Markera marken för grunden. Detta hjälper dig med alla lämpliga pinn, sladd och måttband.

Mät med måttband sidorna på figuren och dess diagonala. Längden på elementen måste vara densamma.

Gräva runt det markerade områdets omkrets, i hörnen och vid skärningspunkterna i kammarens inre partitioner med ett djup av 500-700 mm (ibland djupare beroende på markens frysning) för att installera pelarna. Den optimala stigningsplatsen är 1,2-1,5 m.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Så här skapar du en kolumngrund

Utrusta stöd från asbeströr fyllda med förstärkning och betong, eller tegelstenar – välj efter eget gottfinnande.

Se till att monteringen av pelarna är jämn med hjälp av byggnivån, fyll ut utrymmet runt stöden i groparna med en sandgrusblandning ca 150 mm i höjden på urtaget och fyll i det återstående utrymmet med betong.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Skapa en grund för asbeströr

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Förstärkt pelarefundament

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Förstärkt pelarefundament

Lämna grunden för att få styrka i flera dagar.

Innan du fyller och betonar, kan du behandla de stödjande kolonnerna med speciell mastik. Det kommer att bidra till att förbättra vattentätningsbasen och förlängningen av dess livslängd.

Montering av ramar av trästänger

Fortsätt att montera ramen för framtida skjul. Förtorka alla träelement med en antiseptisk. Det bästa alternativet – impregnering med Kohler. Ett sådant verktyg är helt enkelt mer praktiskt att använda – inte bearbetade platser kommer att vara tydligt synliga.

Lägg ett stöd från en bar på den torkade basen. Välj måtten på virket i enlighet med dimensionerna på stallen som byggs.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Stiftelsen – grund och omkrets från timmer

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Montering av ramar av trästänger

Lägg timmerna på stödstolparna, som tidigare täcks med vattentätt material (takmaterial). Häfta inläggen på lämpligt sätt efter eget gottfinnande.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Lägg ut på ramen av träskivor med en tjocklek på 3-4 cm. Vid detta skede av arbetet är det viktigaste att noggrant klippa delarna av brädorna nära de vertikala stolparna så exakt som möjligt.

Fästning av brädorna till de sexuella lagarna följer ”i svett”.

Vid bestämning av det erforderliga antalet stödpelare, överväga närvaron av öppningar för montering av dubbla glasrutor och dörrar samt antal byggnadsvinklar.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Barer utsätts strikt på byggnivån. Använd skrapspinnar för utjämning. De låter dig ge en tillfällig fixering av staplarna i önskad position. För temporära fästelement använder naglarna. Blockera dem på ungefär halva längden så att det senare inte blir svårt att demontera de tillfälliga stöden.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Montering av ramar av trästänger

Fäst vertikala stödben till rammens bottenkant. Fix det med hjälp av vinklar, skruvar och stift som kommer ut ur basen.

Stommen kan byggas på tegelstöd. I det här fallet, först längs fundamentets omkrets, löses flera rader av tegelverk, och därefter installeras trä vertikala stolpar på dem.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Stängerna av toppbandet med klara bon är monterade på de installerade ställen.

Processera de tre inre sidorna av den vertikala linjen med en elektrisk planer. Av sidorna riktade inuti skuren, ta bort avfasningen. Utan bearbetning, lämna endast de sidor som kommer att täckas ytterligare med externa brädor.

Takarrangemang och väggbeklädnad

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Shed Shed Roof

Fäst toppkomponenten på stativets ram till de exponerade vertikala stolparna. Förbered i stångsnitten till storleken på ställen. Fixa anslutningarna med hörn och skruvar.

Traditionellt är skjul utrustade med enkeldelade takkonstruktioner. I detta fall måste längden på träpolarna på ena sidan överstiga längden på de motstående stöden.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Crate för att lägga ett mjukt tak på taket

En sådan placering kommer vidare att bidra till effektiv avlägsnande av sedimentfukta från takets yta.

Utrusta spärren på takplattformen på plattor 4-5 cm tjocka. Längden på spjällen ska vara cirka 50 cm längre än rammens längd.

På platserna för konjugering av spjälkar med stavar som är förskurna. Lägg spärren på ramen och säkra med skruvar. Steginstallationsspärrar – 40-50 cm.

Behandla ramen med en antiseptisk. Fäst skivskivan i ramen. Optimalt anpassade brädor med dimensioner på 2,5×15 cm.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Taket på brädorna kräver ett obligatoriskt arrangemang av vattentätningsskiktet. Traditionellt används vattentätning ruberoid. Om du planerar att installera en vackrare finish belägger vattentät utrusta från polyetenfilm.

Avslutningsskydd täcker efter eget gottfinnande. Du kan lägga metallplattan, profilarket, euroslate etc.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Skjut takenhet

För att fästa väggarna i byggnaden passar foder kan du också fixa spånskiva, brädor och andra liknande material. Först, sheathe framsidan av shed, och sedan trimma sidan och bakre väggar. Fäst brädorna utan luckor.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Single Shed Roof Design

Om nödvändigt behandlar du yttre sidorna av brädorna med ett elplan. Vanligtvis behövs denna behandling endast när man täcker väggarna med brädor. På grund av detta blir materialet mer attraktivt utvändigt och regnet på en jämn yta försenas mycket mindre.

Om så önskas kan du måla väggarna på ladan. För att måla sådana byggnader passar bäst olja och vattenbaserade föreningar.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Det färdiga skurans interna arrangemang utför efter eget gottfinnande. Om byggnaden är konstruerad för att lagra alla typer av verktyg och tillbehör, installera lämpliga ställen och hyllorna runt omkretsen. Hyllning gör det möjligt att maximera användningen av ledigt utrymme och att få tillgång till rätt saker.

Du kan köpa hyllor och hyllor i färdig form eller du kan göra dem själv, till exempel från brädor, fiberplattor, möbelrester etc.

På denna ladugård är klar. Du måste bara leda honom ledningar, om det behövs, och installera de nödvändiga enheterna.

Gör-det-själv-konstruktion
Gör-det-själv-konstruktion

Video – Hur man bygger en ladugård gör det själv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *