Trägolv

Gör-det-själv-rumsdelare

För närvarande används två typer av skiljeväggar i ramhuset med trä – det här är fast och ram.

Gör-det-själv-rumsdelare

Träpartitioner används i hus av olika material, utan förstärkning av trägolv, de är perfekta för andra våningar av hus och vindsrum. Sådana strukturer är lätta att montera och demontera, så de är idealiska om du planerar att utveckla i framtiden. I rum med ökad luftfuktighet bör träskivor skyddas med vattentät impregnering.

Massiva skiljeväggar av trä som tillverkas av vertikalt stående brädor. För att öka ljudisoleringskortet monteras i två rader, fördelar mellan dem ljudisoleringsmaterial eller luftgap. Nackdelen med denna design är den höga förbrukningen av material och därmed kostnaden, liksom en stor andel jämfört med ramens inre partitioner.

Gör-det-själv-rumsdelare

Strukturella system baserade på en träram är gjorda av stänger och övre och undre remsor. Ljudisoleringsplattor installeras mellan ramens träramar.

Täcker på foder. plywood ark och grejer. Vid den inre partitionen av två rader av en träram med ett luftgap som skiljer dem ökar ljudisoleringsindexet signifikant. Denna design har en tjocklek på ca 18 cm, och inuti kan du enkelt installera teknikkommunikation.

Monteringen av dessa skiljeväggar i huset med egna händer görs enligt följande: På basen av den inre partitionen läggs en speciell stråle, som fast ligger på golvbalkarna. För att bilda en fast struktur på omslaget är det nödvändigt att fästa två horisontella styrningar, mellan vilka brädorna är vertikalt fastsatta och förbinder i sin övre del med en fäststol.

När du installerar en rampartition på bandstången, installeras ställen med en viss tonhöjd och kombinerar dem med toppbandet. Detaljer och element i en träram är fastsatta mellan sig med naglar eller skruvar, med hjälp av metallhörn. Å ena sidan installerar de höljet, och därefter är utrymmet mellan trästängerna fyllda med ljudisolering. Träramkonstruktioner är fastsatta på väggarna med metallkryckor, till huden med självgängande skruvar.

Vid korsningen av skiljeväggar med angränsande strukturer behöver du fixa ett speciellt metallnät. Detta skyddar hela strukturen från sprickbildning.

I ett träramhus måste interiördesign installeras ett år efter att huset är byggt, dvs efter signifikant krympning. Avståndet mellan överdelens inre och taket ska vara minst 10 cm. Det måste fyllas med drag och täckas med trekantiga stänger.

Gipsskiva partitioner

Gör-det-själv-rumsdelare

Gipsväggspartitioner

Ett modernt system för installation av gipsskivor gör det möjligt för dig att utföra byggnadsarbetet särskilt snabbt.

Lätta gipsskivväggar i huset kan användas av olika konstruktioner och byggmaterial och i alla andra lokaler, även med ökad luftfuktighet.

Strukturen i detta system omfattar metallprofiler – horisontella styrningar och vertikala rack och speciellt ljudisolerat byggmaterial.

Använd mönster med olika lager av plätering, såväl som på en dubbelmetallram. Ljudisoleringen för en interroom-partition beror på det totala antalet klädplåtar, den totala tjockleken på det inre ljudisoleringsskiktet och förekomsten av ett luftgap.

Dessa konstruktioner monteras under avslutningsarbeten före installation av golvbeläggningar. Polyuretan ljudisoleringstejp limmas till horisontella metallprofiler, och de är fastsatta på golv och tak med klämmor och skruvar. Rackmonterade metallprofiler är installerade i steg om 60 cm. Ramen på ramen måste fästas på ena sidan med självgängande skruvar och ett ljudisolerat material måste placeras mellan metallprofilerna. Därefter installeras trimmen på den andra sidan av partitionen. Allt grovhet och ojämnheter i klädningen, liksom skruvarna på skruvarna måste patchas med kitt.

För bättre ljudisolering installeras skiljeväggar i takets stödkonstruktioner, och först därefter läggs gipsskivan. Alla sömmar mellan gipsskivorna bör vara kitt i flera steg.

Invändiga skiljeväggar av glasmaterial

Gör-det-själv-rumsdelare

Glas inredning partitioner

För att skapa dessa inre partitioner med glasblock, som skiljer sig från varandra i en stor palett av olika färger, valet av ytstruktur och initiala storlekar.

Glasinterväggar används för att inte begränsa tillgången till naturligt ljus till de rum som ligger i ramhusets djup.

Alla glasblock har formen av ihåliga ”tegel” med väggar av transparent eller färgat glas. På grund av närvaron av luft inuti dem har de utmärkta ljudisoleringsegenskaper och sänder upp till 80% dagsljus.

Montering och montering av glasblock utförs enligt följande: block placeras som regel på efterbehandlingsstadiet för att avsluta rummet, men innan väggarna och taket avslutas slutligt. Glasblock placeras på cementskiktet. Den tekniska processen i deras läggning i väggen är lik processen för tegelverk, fastän sömmarnas ligering inte behövs. Tjockleken på sömmen erhålls ca 1 cm. För att applicera en cementblandning eller cementkalkmortel. Den appliceras på glasskärmens horisontella och vertikala ytor.

Anslutningen av den inre partitionen av glasblock till taket måste vara tillräckligt elastisk med korkpackningar, eftersom glaset är ett mycket bräckligt byggmaterial och väggen kan spricka under olika deformationer.

Det är bättre att installera glasblock på vit eller färgad cement, så kommer sömmarna att se snyggare ut.

Priser för inredningsdetaljer

Den slutliga kostnaden för den inre partitionen beror på olika faktorer.

Fukt och brandbeständigt byggmaterial kommer att kosta mer än vanliga material. Priset kan också öka kvantiteten och kvaliteten på slutänden, basramen och ljudisolerat material. Installationen av en inre partition är cirka 40% av kostnaden för hela byggmaterialet, och leveransen till destinationen och lossningen, speciellt vid val av tunga byggmaterial, kan vara lika med deras kostnad.

Det blir intressant att läsa:

Rumsdelare

Gör-det-själv-rumsdelare

Gör-det-själv-rumsdelare

Inredningspartitioner hjälper till att göra ombyggnaden av lägenheten till din smak. De tillhör inte de stödjande strukturerna, men delar bara utrymmet på den lägenhet som bildas av huvudväggarna. För närvarande finns det flera typer av partitioner, de kan tillverkas av material, oavsett vad huset är byggt från. Under ombyggnaden bör hänsyn tas till de krav som gäller för varje typ av byggnader. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om funktionerna i självuppbyggande inre partitioner och du kan se detaljerade videoinstruktioner för att arbeta med tegel, gipsbetong, trä, gipsskiva och glas.

Rumsavdelare varav bättre

6 förhållanden som måste beaktas före inbyggnad av inre partitioner

 1. Skiljeväggar för mansards, 2 och 3 våningar bör ha en liten vikt.
 2. I rum med hög luftfuktighet måste väggarna vara av fuktresistenta material, annars behöver du finér fuktbeständigt material.
 3. Om du planerar att genomföra ytterligare kommunikation, ska partitionen bli tjockare än vanligt.
 4. Skiljeväggen, som skiljer uppvärmda och ouppvärmda lokaler, ska isoleras.
 5. En glaspartition hjälper till att bevara naturbelysning inomhus.
 6. Färdiga strukturer ska vara hållbara, tillförlitliga och säkra.

Gör-det-själv-rumsdelare

Gör-det-själv-rumsdelare

Hur man ökar ljudisoleringen av inre partitioner

Ju högre ljudisoleringsindex, ju bättre partitionen förhindrar spridningen av ljud från TV, dator, konversationer. Isolationsindexet mellan rummen i lägenheten bör vara ca 43 dB, men det inkluderar inte lågfrekventa ljud som uppstår från industriell utrustning. Monolitiska väggar, i motsats till ramen, är mycket bättre begränsade av lågfrekventa ljud.

De absorberar perfekt ljudet från konstruktionen från skalsten, gas och gipsbetong och keramiska material. Ett isolationsindex på upp till 50 dB ger bafflar med en tjocklek av ca 150 mm och upp till 40 dB kommer att ge väggar på ca 100 mm.

Flerskiktsstrukturer garanterar en högre isolationsnivå, därför placeras basaltplattor och mattor ofta mellan beläggningen inom ramen för beläggningen. Ljudisoleringsnivån i ramsystem kommer att vara högre om du ökar avståndet mellan skikten, använder byggmaterial med förbättrade isoleringsegenskaper och ökar också vikten och styvheten på plåten.

Gör-det-själv-rumsdelare

En smal partition med flera lager har en mer komplex struktur, men samtidigt kan det spara utrymme. En massiv monolitisk partition kommer att ge exakt samma ljudisoleringseffekt som en smal, men det kommer avsevärt att minska rummet i rummet.

För att säkerställa god ljudisolering med egna händer. glöm inte att isolera med pads skarvarna i skivan med golv och tak. Gipsfiber kan användas för plätering (12 mm) och som mellanlager – mineralull eller glasfiber. Elektriska kablar är dolda i korrugerade rör, och rör från en luftkonditionering rekommenderas att isoleras.

Hur man gör inre väggar av populära byggmaterial

Invändiga väggar av kalksten, tegelsten, luftbetong installeras ofta i hus med armerade betonggolv. Tjocklegen på tegelväggen kan vara 12 cm eller 6,5 cm. I det senare fallet rekommenderas att lägga till ytterligare lager av mineralull, ca 5 cm tjock på båda sidor för ljud och värmeisolering. Oftast är rörledningar dolda i tegelpartiet, så det har en tjocklek på ca 40 cm. Den yttre ytan är utförd med gips.

Om byggnadsstrukturen är tillverkad av luftbetong, gör skiljeväggar upp till 12 cm tjocka från samma material. Invändiga väggar är gjorda av keramikblock av ungefär samma tjocklek som betongbetong. Dessa byggmaterial är lättare än tegelstenar, så det är fördelaktigt att använda dem i de fall du behöver minska belastningen på golvet.

Gör-det-själv-rumsdelare

Installationen av sådana skiljeväggar utförs efter det att huvudstödsväggarna redan har uppförts i byggnaden.

 1. Nivån golvet med cementmortel.
 2. Börja ligga med hörn och kontrollera ständigt sin nivå av vertikalitet.
 3. På de platser där partitionen är fastsatt på väggen är det nödvändigt att lämna spår upp till 6 cm.
 4. Mellan taket och toppen av den uppförda strukturen kör du i träkilor och fyll sedan klyftan med lösningen.

På grund av att blocken av massiva material är jämn, är det bekvämt att arbeta med dem även för en nybörjare. För att försäkra sig om att väggarna är mjuka, fixa träplattor på golvet och väggen. Om du arbetar med luftbetong, glöm inte bort vattentätningen, som måste läggas vid basen. Det rekommenderas att förstärka tegelväggar med alla dimensioner. Vid arbete med andra material är det värt att utföra förstärkning om väggen är hög eller tjock.

Gör-det-själv-rumsdelare

Hur man gör väggmurar av tegelsten och gipsbetong

Hur man gör väggmurar av tegelsten och gipsbetong

Idag på byggmarknaden hittar du mycket material baserat på gips. Det rekommenderas att göra väggar av dem i byggnader med golv av trä eller armerad betong. Materialen behandlas med vattenavvisande om luftfuktigheten i rummet är hög.

Gipsbetongskivor är mycket ljusare än tegelväggar och har en slät yta. Gips betongplattor är lämpade för att lägga hushållskommunikation, eftersom detta byggmaterial är lätt att skära. Tjockleken på den färdiga gipsbetongpartitionen är från 6 till 10 cm, beroende på utgångsmaterialets dimensioner. För att öka ljudisoleringen gör du en dubbelpartition.

Gör-det-själv-rumsdelare

Installation av gipsbetongskivor

 1. Gör partitioneringsinstallationspartitioner.
 2. Takmaterial läggs under bottenrad av gipsbetongblock, och sedan installeras hela systemet på cementmortellen.
 3. Det förstärkande nätet läggs i horisontella fogar, samtidigt som den fixeras i lagerväggarna.
 4. Alla luckor är förseglade med en lösning av gips.
 5. Upprättade väggar shpaklyuyut.

Tänk på att gipsmjölken härdar snabbt, så förbered inte det i förväg. Om de icke-bärande väggarna är gjorda i en ny byggnad måste du vänta 4 till 12 veckor efter konstruktionen av den färdiga strukturen, så att väggarna inte spricker. I de nya byggnaderna måste väggar installeras på golvskiktet. Innan installationen, glöm inte att göra märken i alla plan så att den färdiga väggen visar sig vara jämn.
Titta på videon: Invändiga partitioner från Knauf gipsskivor

Gör-det-själv-rumsdelare

Hur man bygger inmurar av trä

Hur man bygger inmurar av trä

Skivor av trä är fasta eller ramar, lämpliga för vindsvåning, 2 och 3 våningar i huset. Installera sådana väggar kan vara i byggnader av alla byggmaterial. Fördelen med träsystem är att de i framtiden är lämpliga att demontera och genomföra ombyggnad.

Monolitiska träväggar är gjorda av golv till tak. För att göra en bra ljudisolering måste du installera brädorna i 2 rader och lägg isolering mellan dem. Ett sådant system har betydande nackdelar – mycket vikt och materialförbrukning.

Om du vill tillverka en inredning av brädor och stänger var mängden material som konsumeras minimalt, gör ramkonstruktionen. Ramens grund är gjord av stavar, varav upprätt och strapping. Täcker på foder eller spånskiva. Tjockleken på den färdiga strukturen kommer att vara ca 17-18 cm, så ytterligare kommunikation kan placeras i mitten.

Gör-det-själv-rumsdelare

Installation av träpartition

Installation av träpartition

 1. Slipsstången ligger vid basen.
 2. Strålen är installerad på strålen och på bulten.
 3. Om partitionen är fast, måste du fixa de horisontella styrningarna på remmen och mellan dem – brädorna.
 4. Om ramkonstruktionen är nödvändig, är det nödvändigt att sätta racket var 400-600 mm. Alla ramelement är fästa med skruvar och metallhörn.
 5. Avståndet mellan staplarna fyller materialet för ljudisolering.

Så att sprickor inte dyker upp över tiden fixeras ett metallgaller i lederna. Klyftan mellan taket och den övre delen av strukturen bör vara ca 100 mm och mer. Fyll den med grova fibrer och triangulära barer.

Gör-det-själv-rumsdelare

Hur man gör innergäggar av gipsskivor

Hur man gör innergäggar av gipsskivor

Tillverkningsväggar GKL – idealisk för nybörjare och de som vill genomföra ombyggnad på kort tid. Gipsmur lämplig för byggandet av väggar i hus av olika material, såväl som i byggnader med hög luftfuktighet.

I ramsystemet ingår förutom gipsplåt metallprofiler och ljudisolering. Höljet kan vara singel, dubbel eller dubbel med ett luftgap.

Gör-det-själv-rumsdelare

Installera partitioner av gips

 1. Systemet installeras på screed eller överlappas innan golvbeläggningen läggs.
 2. För ljudisolering, fäst ljudisolerat band i profilerna.
 3. Fäst horisontella profiler på golv och tak.
 4. Lägg ljudisolering mellan metallprofiler.
 5. Försegla alla defekter och utskjutande skruvar med en kitt.

För att skydda lederna från sprickbildning, lägg ett förstärkande nät och zashpatlyuyte.
Titta på videon: DIY gipsskiva partition

Glasinspirationer gör oss själva

Idag är glasblock representerade på marknaden av olika storlekar, färger och ytrel reliefer. Oftast används dessa mönster för att inte minska mängden naturlig belysning i rummet eller för att göra ytterligare ljus.

Gör-det-själv-rumsdelare

Utseende ser ut som glasblock som kvadratiska tegelstenar med glasväggar. Det finns luft inuti blocken, så de släpper igenom ca 60-70% av ljuset och har bra ljudisolering. Måtten på tegelstenens kant är ofta 190 eller 240 mm.

Till skillnad från alla tidigare typer av inre partitioner, glas staplas efter golvet screed, på avslutningsstadiet, men innan du avslutar. Lägg glasblocken på principen om murverk på cementskiktet. Tjockleken på sömmarna är ca 10 mm. Glöm inte att smyga sömmarna vackert så att skivan ser estetiskt glädjande ut.

Eftersom glas är ett bräckligt material, använd korktätningar för att skydda strukturen mot sprickbildning. Vi rekommenderar att du använder färgad eller vit cement när du lägger block.

Kostnaden för att installera en inre partition är upp till 50% av materialets pris. Genom att följa instruktionerna från foto och video kan du själv göra ombyggnaden. Byggandet av skiljeväggar är ett bra sätt att förändra bostadsutrymmet. Nu är skafferiområdet lätt att använda för att utöka korridoren eller rummet, och enrumslägenhet kan delas upp i två delar. Använda olika material och råd om konstruktion. Du kan göra en partition med en tjocklek på 6,5 till 20 cm, medan konstruktionen kan vara både monolitisk och glidande.

Relaterade artiklar:

 • Gör-det-själv-rumsdelare

  Ljudisoleringsvägg gör det själv

 • Gör-det-själv-rumsdelare

  Trädgårdsstegen gör det själv

 • Gör-det-själv-rumsdelare

  Penoplex – vad är det?

 • Gör-det-själv-rumsdelare

  Hur man gör ett växthus från polypropenrör

 • Gör-det-själv-rumsdelare

  Hur man gör en källare vattentätning

 • Gör-det-själv-rumsdelare

  Priming väggarna innan du stavar tapeter

Vi bygger inre partitioner med egna händer

Publicerad: 21.04.2012 Kategori: Konstruktion

Visningar: 41,130

Gör-det-själv-rumsdelare

Gör-det-själv-rumsdelare

Det finns många mönster av inredningsskivor, de kan användas oavsett material som huset är byggt på. Det är viktigt att göra partitionerna tekniskt korrekta och för att säkerställa att de överensstämmer med de krav som är nödvändiga för vissa rum.

Bland de vertikala strukturerna inuti huset skiljer sig väggar och skiljeväggar. På första våningen och överlapp takkonstruktioner, bör de själva baseras på fundamentet och på andra våningen – på nedre väggen. Placeringen av lagerväggarna på husets plan är fast fastsatt.

Interroom skiljeväggar bär inte strukturer. De delar bara i separata rum husets inre utrymme, avgränsad av huvudväggar. Därför kan de tillverkas av tunga fasta material (till exempel tegel) och från lätta (till exempel gips, trä). Ljudisolering, miljövänlighet, estetik, möjligheten till rymdåterbyggnad beror på material och kvalitet på partitionerna.

Gör-det-själv-rumsdelare

Jämförande egenskaper hos skiljeväggar

Krav på inre partitioner

Alla inredningar i huset måste:

 • att vara hållbar och fjädrande för att inte skapa risk för hyresgästerna,
 • behålla den nödvändiga livslängden, i vissa fall lika med husets livstid;
 • inte ha sprickor på ytan och i ställen för korsning med andra strukturer (för att inte bli en fristad för insekter, gnagare och fuktlagring).

Dessutom finns det särskilda krav:

 • För skiljeväggar av badrum och tvätt är viktigt motståndskraft mot fukt och ånga. Det är önskvärt att bära dem ur vattentäta material, men det viktigaste är att förhindra att fukt kommer in i det inre av strukturen. Detta problem löses genom att vända mot vattentätt material;
 • För skiljeväggar på andra våningar och takvåningar i hus med golv på träbjälkar är låg vikt viktigt eftersom de kan tåla en lägre belastning än armerad betong.
 • om det är nödvändigt att belysa rummet i husets djup är det bättre att använda en genomskinlig skiljevägg – från glasblock eller strukturer med glasinsatser;
 • för att lägga till verktyg (ledningar, skorstenar, vattenrör etc.), kommer en stationär skiljevägg med ökad tjocklek att vara lämplig;
 • partitionen som delar zonerna med olika temperaturregimer måste vara massiv och garantera hög värmeisolering.

I de flesta fall bör systemet tillhandahålla ljudisolering av lokalerna. Massiva strukturer gör ett bra jobb med denna uppgift, och i lätta partitioner används ljudisoleringsmaterial mellan skinnen för detta ändamål.

Ljudskyddsnivå

Det luftburna ljudisoleringsindexet för interroomavskiljningar mellan rum, ett rum och ett kök, ett rum och ett badrum enligt föreskrivna krav bör vara minst 43 dB. Ju högre denna siffra desto bättre hindrar konstruktionen spridningen av hushållsbrus – från vardagligt tal, radio, TV. Det tar emellertid inte hänsyn till isoleringen av lågfrekventa ljud från en hemmabio eller arbetsteknikutrustning (ventilation, pumpning). Med lika index för luftburet ljudisolering, undertrycker en massiv partition lågfrekvensljud mycket bättre än en lätt ram. Det är också viktigt att notera att hålen i partitionen (till exempel luckan i dörren) minskar signifikant ljudisolationsnivån. När det gäller akustik är det mycket nyanser, och om det är av någon anledning att det är perfekt att ljudisolera rummet, ska du kontakta en akustisk ingenjör.

Traditionella typer av inre partitioner ger en bekväm ljudisolering. Strukturer gjorda av massiva och samtidigt porösa material – keramik, luftbetong, gipsbetong, skalrock – absorberar och reflekterar ljud av alla frekvenser väl. Sådana skiljeväggar om 10 cm tjocka ger ett akustiskt isoleringsindex på 35-40 dB, 15 cm tjocka – upp till 50 dB. För att förbättra ljudisoleringen av system som är gjorda av dessa material, vid behov, anordna ett luftgap mellan de två raderna av murverk eller dessutom revet väggen med gips.

Flerskiktskonstruktioner är också effektiva där externa hårda lager som reflekterar ljud (till exempel gipsplattor) kombineras med mjuka lager som absorberar det. I rampartitioner används mattor eller basaltfiberplattor som mjuka skikt, vilka placeras mellan finer. Nivån av ljudisolering av ramsystem är ju högre, desto större är klädskiktets massa och styvhet, desto större är gapet mellan dem och desto bättre är det isolerande egenskaper hos det mjuka materialet. Därför kommer absorptionen av ljud avsevärt att förbättra användningen av ett dubbelskikt av klädsel och speciellt ljud och inte värmeisoleringsmaterial.

För att uppnå samma ljudisoleringseffekt måste ibland välja mellan tjocka monolitiska och smala flerskiktspartitioner. Den senare kan spara användbar golvyta hemma.

Att säkerställa ljudisolering av inredningsskivor

Gör-det-själv-rumsdelare

Ställen för att fästa ramarna på styva strukturer, liksom platserna för anslutning med golv och tak måste isoleras med elastiska tätningar

Gör-det-själv-rumsdelare

Som ett mellanskikt används ett material med en tjocklek av 100 mm eller mer (glasfiber, mineralull, cellulosaisolering) för plätering – HL eller GF (12 mm)

Gör-det-själv-rumsdelare

Ta hand om säkerhet, elektriska kablar läggs i korrugerade rör. air conditioner freon rör är isolerade

Inredningspartitioner från massiva material

Den massiva inkluderar partitioner av keramiska material, skal rock, luftbetong, kiselsten.

tillämpningsområde

Sådana strukturer används i hus av lämpliga material med armerade betonggolv. Betongväggar är oönskade att användas i rum med hög luftfuktighet.

Material och strukturer

Tegelväggar är gjorda av keramik eller silikat tegelsten av en klass inte mindre än M25. Tillräcklig tjocklek på ett enkelskiktssystem är 12 cm (en halv tegel), om partitionen är liten – 6,5 cm (från en tegel som läggs på kanten). För att förbättra ljudisoleringen av strukturen kan den göras tre skikt – mineralull (5 cm) placeras mellan två 6,5 cm tjocka väggar eller ett luftgap kvar.

Om i en tegelavdelning (eller delar) anordnar ventilationskanaler eller döljer rörledningar, når tjockleken 38 cm. Sådana system är redan för tunga för installation på golvet. På första våningen stöds de på fundamentet, på andra sidan – på väggen på nedre våningen. Traditionell finish tegel partition – gips 1-2 cm.

I ett hus av keramiska block kan du helt eller delvis göra partitioner av samma material, nämligen från ett lager av block med en tjocklek av 10-12 cm. För byggnader av luftbetong används block med en tjocklek av 8-12 cm i ett lager. Skiljeväggar av dessa material är lättare än tegelstenar, det är fördelaktigt att använda dem om det är nödvändigt att minska belastningen på golvet, dessutom är de lättare att klara.

Installationen av massiva skiljeväggar börjar efter installationen av byggnadens stödstrukturer. Basen är jämn med en cement-sandmortel. För att säkerställa noggrannhet när du lägger hörnen, används ett trä (från skärmar) eller metallmall, kontrolleras vertikaliteten hos murverket med en rörledning. För att ansluta skiljeväggarna med väggarna, när de lägger den senare vid skiljeväggen är spår (spår) 5-6 cm djup kvar. Tegelstenar är gjorda i dem under installationen av systemet. Om spåren inte lämnas är partitionen och väggen anslutna till metallstavar. Trä kilar hamras in i gapet mellan partitionens och takets överdel, och gapet är fyllt med gipsmörtel.

Samtidigt består funktionen av monteringsstrukturer av keramikblock och betongbetong av att kvarterens stora och exakta dimensioner gör det möjligt för muren att arbeta utan mallar. För att säkerställa släta linjer, på golvet och på väggen vid korsningen av partitionen, fästes trälister längs vilka blocken läggs.

Kontrollzoner

 • Vid anordning av skiljeväggar från en gasbetong i deras grundlägga vattentätningsmaterial (två lager av takmaterial).
 • Om längden på partitionen 12 cm tjock mursten överstiger 5 m eller mer än 3 m i höjd, förstärks murverket med ett galler eller trådstavar, placera dem i lösningen var 4-5 rader och binda ändarna på förstärkningen med byggnadens vertikala och horisontella lagerstrukturer. 6,5 cm tjocka murmurar är förstärkta med vilken längd och tjocklek som helst.
 • Block av luftbetong och keramikblock ska skäras för att säkerställa att sömmarna ligeras (två vertikala sömmar borde inte ligga ovanpå varandra).

Gör-det-själv-rumsdelare

Inredningspartitioner från massiva material

I slutet av det här avsnittet bör du titta på videobandböckerna, där du tydligt kan se rätt för steg exakt hur de inre partitionerna är byggda av luftbetongblock:

Invändiga skiljeväggar av gipsbetongplattor

På grundval av gips och olika fyllmedel tillverkas prefabricerade storskaliga plattor avsedda för skiljeväggar.

tillämpningsområde

Strukturer av gipsbetongplattor används i hus med armerad betong och trägolv. För rum med hög luftfuktighet används fuktsäkra plattor behandlade med vattenavvisande medel.

Material och konstruktion

Gips betongplattor kan mäta 30-50 x 80-125 cm och tjocklek 6, 8, 10 cm. Vanligtvis är spår och utskjutningar gjorda längs kanterna på plattan, vilket ger en snabb och hållbar montering. Materialet är lätt att klippa och sys för att lägga teknikkommunikation i den. Skivor av gipsbetong är tre gånger ljusare än tegelstenar och har en jämn och jämn yta. Tjockleken på konstruktionen av ett lager av plattor är 6-10 cm. Om det är nödvändigt att förbättra ljudisoleringen av rummet eller lägga ledningarna i partitionen, görs det dubbelt.

Systemet är installerat på överlappningen av cement-sandmortellens överlappning, under de nedre blocken ingår vattentätning av takmaterial. Mallen är gjord av två ställen med en rörlig räls. Plattor placeras på varandra, som regel med långsidan horisontellt, med bandage av suturer. Använd gipslösning. I de horisontella sömmarna lägger förstärkning och fixar den i väggarna, som begränsar partitionen. Spalten mellan taket och skiljeväggen är förseglad med gipsmörtel. Gipsplåtar behöver inte tillräckligt för att proshpaklevat.

Kontrollzoner

 • Gipsmortel bör beredas omedelbart före användning, eftersom det härdar snabbt.
 • Metallstavar, som placeras mellan plåtarna, måste behandlas med bitumenlack.

Allmänna installationsregler

 • I nya byggnader är det lämpligt att vänta flera månader efter monteringen av byggnadens stödstrukturer innan skiljeväggarna installeras så att deras krympning uppstår.
 • Skiljeväggar ställs innan du gör golvskiktet. I framtiden görs en packning av ett ljudisoleringsmaterial med en tjocklek på 2 cm mellan golvet och väggen på väggväggen.
 • Installation av system börjar och noterar sina positioner på golvet, väggar och tak.
 • Strukturerna är stift förbundna med taket vid basen och angränsande väggar (eller andra partitioner).

Gör-det-själv-rumsdelare

Invändiga skiljeväggar av gipsbetongplattor

Videoguide för montering av skiljeväggar och icke-bärande väggar av gipsbetongplattor:

Träinredningspartitioner

I grund och botten använder de två typer av partitioner med hjälp av trä – fast och ram.

tillämpningsområde

Träskivor kan användas i hus av något material utan att förstärka trägolv, de är idealiska för andra våningar av byggnader och vindsvåningar. Konstruktioner av detta material är lätta att demontera, så de är lämpliga om det är möjligt att göra ombyggnad i framtiden. I rum med hög luftfuktighet måste träskivor skyddas med vattentät finish.

Material och strukturer

Massiva träpartier är gjorda av vertikalt stående brädor med en längd av golvhöjd och en tjocklek på 4-6 cm. För att förbättra ljudisoleringen installeras brädorna i två rader, med ljudisoleringsmaterial eller ett luftgap mellan dem. Bristen på design – hög konsumtion av material och därmed kostnaden, liksom stor vikt jämfört med rampartitioner. System på grund av en träram är gjorda av stativ – stavar med ett tvärsnitt av 50-60 x 90-100 mm och övre och undre band (horisontella stavar som ramar ramen) i samma sektion. Ljudisolerade plattor placeras mellan rampelarna. Foderet är tillverkat av klädbräda, plywood, OSB eller GCR. Uppdelningen av de två raderna av ramen med att separera luftluckan eller med ett skikt med två lager skikt ljudisolering ökar betydligt. Denna design har en tjocklek på 15-18 cm, inuti du kan montera teknisk kommunikation.

Vid partitionens botten läggs en omslagsbalk som måste vara fast på golvbalkarna. Det enklaste sättet att placera det direkt på strålen, och när partitionen är parallell eller vinkelrätt mot strålarna, liksom diagonalt, är strålen installerad på bulten och vilar på angränsande strålar. För att skapa en solid struktur, är två horisontella guider fixerade på trimmen, mellan vilka brädor är vertikalt monterade och förbinder dem i övre delen med en fästbalk. När du monterar en rampartition på en fästbalk sätter du racket i steg på 40-60 cm (helst faller det ihop med storleken på plåtplattorna), och kombinerar dem med övre omslag. Ramelementen är fastsatta ihop med naglar eller skruvar, med hjälp av metallhörn. Å ena sidan monterar de höljet och fyller sedan ut mellanslag mellan stängerna med ljudisolering. Ramens konstruktioner är fästa vid väggarna med metallkryckor, till höljet med självgängande skruvar.

Kontrollzoner

 • Vid korsningen av partitionen med angränsande strukturer är det nödvändigt att fixera metallnätet. Detta förhindrar sprickbildning.
 • I ett trähus bör ramkonstruktioner installeras ett år efter byggnaden har byggts (efter krympningen). Avståndet mellan skivans överdel och taket ska vara minst 10 cm. Det är fyllt med släp och täckt med trekantiga stänger.

Gör-det-själv-rumsdelare

Träinredningspartitioner

Inredning gipsskiva partitioner

Ett speciellt system för installation av rampartitioner av gipsskivor (GKL), som innehåller alla nödvändiga element, gör att du kan arbeta särskilt snabbt.

tillämpningsområde

Ljusväggar av gipsplattor kan användas i hus av alla konstruktioner och material och i alla lokaler, även med hög luftfuktighet (speciella fukttäta ark finns för sådana föremål).

Material och strukturer

Systemet består av ramens metallprofiler – horisontella styrningar och vertikala ställhållare (sektion 50-100 * 50 mm) samt gipsplätering av 1,25 cm tjock och 120 x 200-300 cm i storlek och ljudisolerat material. Applicera mönster med en-, två- och treskikts mantel samt på en dubbelmetallram (med plats för verktyg). Nivån på ljudisolering av partitionen beror på antalet plåtar, tjockleken på det inre ljudisoleringsskiktet, förekomsten av ett luftgap. Beroende på detta kan tjockleken på partitionen med en enda hud vara från 7,5-12,5 (singel) till 17,5-22,5 cm (dubbel) och med en dubbel hud och en luftgap.

Konstruktionerna installeras under ytbehandlingen innan golvet läggs på golv eller golv. Polyuretan eller skumgummi ljudisoleringstejp limmas till horisontella profiler, och de är fästa på golv och tak med klämmor och skruvar (i steg om ca 1 m). Rackmonterade profiler installeras i steg om 30, 40 eller 60 cm. Rammen på ramen på ena sidan är fastsatt med självgängande skruvar och ljudisoleringsmaterial placeras mellan profilerna. Montera sedan trimmen på andra sidan av partitionen. Oregelbundenheten hos klädseln och skruvans huvud förseglas med kitt.

Kontrollzoner

 • För att förbättra ljudisoleringen är skivor monterade på takets stödkonstruktioner och först efter installationen av gips.
 • Sömmar mellan gips ska sitta i två steg.
 • För att skydda mot sprickor bör fogarna mellan gipsförbandet mellan sig och angränsande strukturer fyllas med förstärkningstejp.

Gör-det-själv-rumsdelare

Inredning gipsskiva partitioner

Denna videoguide visar tydligt alla steg i konstruktionen av interroom-partitioner av gipsskivor av liten storlek (litet format):

Glas inredning partitioner

För att skapa partitioner producerar glasblock, som skiljer sig i en bred palett av färger, ett antal ytstrukturer och storlekar.

tillämpningsområde

Glasskivor används för att inte blockera tillgången till naturligt ljus till rummen ligger i husets djup.

Konstruktioner och material

Glasblock är ihåliga ”tegelstenar” med väggar av transparent eller färgat glas. På grund av förekomsten av luft inuti har de bra ljudisoleringsegenskaper och överför 50-80% av ljuset. Som regel är de kvadratiska i form med dimensionerna 19 x 19 cm eller 24 x 24 cm och 7,5 till 10 cm tjocka.

Glasblock läggs på scenen för att slutföra lokalerna efter att apparaten har screed och plasterar väggarna, men innan du slutar golvet och avslutar väggarna och taket. Glasblock kan läggas på cementskiktet. Processen att lägga dem i väggen liknar tegelverket, men bandage sömmarna är inte färdig. Tjockleken på sömmen är ca 1 cm. En cement eller murbruksmortel används, vilken appliceras på de horisontella och vertikala ytorna av kvarteret innan de läggs. Ur estetikens synvinkel krävs kvalitetsbindning.

Kontrollzoner

 • Kryssningen mellan glasskivans uppdelning i taket måste vara elastisk med korkpackningar, eftersom glaset är ett bräckligt material och väggen kan spricka under deformation.
 • Glasblock läggs bäst på vit eller färgad cement, så kommer sömmarna att se mer estetiska ut.

Gör-det-själv-rumsdelare

Glas inredning partitioner

Den slutliga kostnaden för septum beror på många faktorer. Fuktbeständigt och brandbeständigt material är dyrare än vanligt, priset ökar kvantiteten och kvaliteten på ytbehandling, ram och ljudisolerat material. Installationen av partitionen är 30-40% av materialkostnaden, och leverans och lossning, speciellt vid tunga material, kan motsvara deras kostnad.

Dessa artiklar kommer också att vara av intresse för dig:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *