Lägga

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Den andra och följande raden är förskjutna.

För att jämna ut de yttre hörnen används vanligen en rörledning – en lång nylonkabel med ett fritt hängande konformat sjunker i slutet. Du kan också använda en regelnivå, vars längd är 250 cm, om det är ovanligt att arbeta med en plumb.

Under läggningen av 2, 3 och alla efterföljande rader appliceras limmassan på den redan lagda raden med en trowel. Därefter sprids limet med en trowel ”vid ögat”, varefter en kam med en tandhöjd på 15-20 mm passerar över den. Först efter detta placeras blocket ovanpå limet, medan limets skikt mellan raderna under sin montering längs en horisontell ledning och utkast kommer att vara 1/2 av kammartandens storlek.

Förstärkning under murverk och topp trim

Under processen att lägga skumblock, efter varje 4 rader, läggs limmassan av två parallella trådstångkärnor i limets tjocklek. med en diameter av 5 mm. I stället för stav kan du använda murverksvetsat nät, utformat för beteende av tegelsten eller ring murverk.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Ordningen för förstärkning av väggarna med stav eller murverk

När skumblockens väggar kommer att höjas till önskad höjd, trots att ytan på den sista raden verkar vara platt bör du aldrig göra golvet omedelbart på cellulära skumblock. I början är det nödvändigt att göra ett betongband med en höjd av 20-25 cm, och efter att bältet har härdat, kan du börja tillverka en monolitisk interflooröverlappning. Betongbandet är förstärkt med ramar monterade på korrugerad förstärkning av klass A3 med en diameter på 12 mm och parallellpipedformade klämmor.

Mer information om typerna av armering och reglerna för att arbeta med det finns i artikeln: ventiler, typer, egenskaper, bindning och böjning av ventiler.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Formning och beslag för ett bindande bälte av betong

Den mest optimala interfloor överlappar på skumblåsornas bärande väggar för att producera från expanderad lera. Claydite från vanlig betong är annorlunda genom att i sin sammansättning som fyllmedel istället för murbruk används expanderad lera. På grund av detta är lerabetong mycket lättare än vanlig betong och därför kommer belastningen på lagerväggarna att vara försumbar. Vid gjutning av en monolitisk platta av lerabetong utförs förstärkning med 12 mm förstärkning enligt gitterprincipen, med en cell av minst 150×150 mm.

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Skumhusets hus med egna händer

Fördelar och nackdelar med ett skumhushus

Fördelarna och nackdelarna med skumblock som byggmaterial karaktäriserar egenskaperna hos ett hus byggt från det. I jämförelse med andra material har det flera fördelar:

 1. Låg värmeledningsförmåga.
 2. Låg vikt på grund av hög porositet, vilket gör att du kan arbeta ensam utan stor ansträngning och speciell utrustning. På grund av detta lägger strukturen grunden mindre, vilket gör den mindre kraftfull.
 3. Stor storlek, vilket ökar konstruktionens hastighet.
 4. Skumblockets låga pris påverkar kostnaden för huset självt.
 5. Skumblodens icke brännbarhet, som ger huset den första graden av brandbeständighet.
 6. Hållbarhet och brist på kostnader för reparationer.
 7. Överensstämmelse, som gör att du enkelt kan klippa blocken i bitar och göra hål i dem.
 8. Unikt utseende, vilket uppnås på olika sätt att avslutas.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Mycket tid att bygga ett hus kommer inte att ta

På grund av de listade fördelarna används skumblokken i stor utsträckning i privat bostadsbyggande. Byggandet av väggarna av dem under en persons kraft utan erfarenhet och utan närvaro av specialutrustning. Trots de uppenbara fördelarna med materialet bör det sägas om sina brister:

 1. Användning av speciallim för montering av skumblock, vilket ger hela väggstrukturen den nödvändiga hållfastheten. Det är mycket dyrare än cement-sandmortel, vilket säkert kommer att påverka den totala kostnaden för huset.
 2. Behovet av yttre finish för att skydda materialet mot effekterna av nederbörd (gips eller tegel).
 3. Kan användas i rum med en relativ luftfuktighet på högst 75%. I andra fall är det nödvändigt att tillhandahålla ett ångspärrskydd, vilket igen kommer att påverka husets totala kostnad, särskilt om det upptar ett betydande område, till exempel en pool.
 4. Behovet av ytterligare värmeisolering, eftersom en vägg som är en tjock tjocklek kanske inte passerar en termisk beräkning.

Innan du väljer väggmaterialet som du ska använda vid byggandet av ett hus måste du ta hänsyn till alla dess funktioner så att oväntade problem inte uppstår vid byggandetiden eller efter att huset har fått i uppdrag.

Fotogalleri: yttre ytor

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion
Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

De nödvändiga materialen och verktygen för att bygga ett hus med egna händer

För att bygga ett hus av skumbetongblock måste du förbereda själva blocken, limblandningen och förstärkningsstängerna.

Material måste skyddas från nederbörd under hela konstruktionen.

Verktyg som du behöver på olika stadier av konstruktion, du måste förbereda i förväg:

 • korkad trowel eller trowel för applicering av limblandning;
 • hacksåg för sågblock till önskad storlek;
 • hammarspalt för att blockera oregelbunden form;
 • gummimallet (används för att installera blocken i önskad position);
 • planet är utformat för att nivåera signifikanta oegentligheter
 • slipplatta för ytbehandling av ytbehandlingar;
 • konstruktionskabel för orienteringsblock på den under läggning;
 • nivå för att kontrollera de horisontella ytorna;
 • en plumb för att kontrollera murens vertikalitet;
 • tank för blandning av lösningen;
 • borra med ett munstycke för att blanda lösningen;
 • spatel som används för injekteringsfogar, sprickor och marker;
 • borsta för att rengöra blocken.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

För murverk väggar av skum block behöver många olika verktyg.

Husets optimala dimensioner och beräkning av material

Innan du bygger ett hus är den viktigaste etappen dess design. Vid bestämning av storleken bör styras av följande villkor:

 • storleken på den befintliga platsen;
 • antalet personer som bor i huset;
 • graden av komplexitet i projektet
 • Antalet rum som behövs
 • önskad byggkostnad.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Den optimala storleken på huset för 4 personer

Beräkningen av det erforderliga antalet skumbetongblock som framställts enligt följande:

 1. Längden på väggarna på varje våning bestäms: L 1 = (6,0 × 4) + (8,0 × 2) + 3,0 = 40,0 m och L 2 = (4,5 × 4) + (8,0 × 2) = 34,0 m.
 2. Väggarnas yta med en golvhöjd på 2,5 m: S 1 = 40,0 × 2,5 = 100,0 m 2; S 2 = 34,0 x 2,5 = 85,0 m 2.
 3. Nettoväggytan minus fönster och dörröppningar med standarddimensioner beräknas (fönstret 1,5 × 1,5 m, dörr 0,9 × 2,0 m): S 1h = 100,0 – (2,25 × 4) – ( 1,8 × 4) = 83,8 m 2; S 2h = 85,0 – (2,25 x 2) – (1,8 x 2) = 76,9 m 2.
 4. De erhållna värdena sammanfattas: S totalt = 83,8 + 76,9 = 160,7 m 2.
 5. Beräkna det önskade antalet skumblock med en höjd av 198 mm och en längd på 598 mm. Vid 1 m 2 behöver väggarna 8,5 bitar, därför för ett område på 160,7 m 2. 160.7 × 8.5 = 1366 bitar.
 6. Antalet ytterligare enheter och block vid slag (24 stycken) beaktas också: 1366 + 24 = 1390 bitar.

Totalt, för byggandet av ett två våningar hus kommer att behöva 1390 bitar av skum betongblock. Om du jämför kostnaden för en låda med ett hus av samma storlek gjord av tegel eller trä, är det uppenbart att en av de viktigaste fördelarna med ett skumblok är priset.

Priset på skumblock i olika regioner är något annorlunda. När du väljer en tillverkare måste du vara uppmärksam på produktkvaliteten och avlägsenhet av produktionen från byggarbetsplatsen.

Bestämning av typ av stiftelse och dess enhet

Innan byggandet av källaren påbörjas görs en geodisk nedbrytning av axlarna tydligt på projektet.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Geodisk axelfördelning

Vid fastställandet av typ av grund för ett hus bör man uppmärksamma grundvattennivån på platsen, djupet av frysning och typ av jord och belastningen på fundamentet. Som regel, när ägaren bygger bostäder med egna händer, försummar han det högkvalitativa design- och undersökningsarbetet på grund av betydande ekonomiska kostnader för dem. Om grundvattennivån och marktypen kan kontrolleras självständigt, med borrning av en brunn på 2,5 – 3 m, är det bäst att överlämna beräkningen av belastningen på fundamentet, bestämning av det önskade djupet och dess typ till proffs.

Om grundvattennivån ligger på ett djup mindre än 2 m är den monolithiska plattformen vanligtvis monterad. Om denna indikator är mer än 2 m, överskrider inte markens frysning 1 m, marken är svagt klumpig eller utlösande, då är en monolitisk grunddjup med högsta djup oftast byggd. Arbeten på sin enhet representerar inte speciell komplexitet, och även en icke-professionell kan göra det.

För markering gräver de en gräv av det önskade djupet och bredden, lägger ett sandgrusbädd 15-20 cm tjockt i botten och monterar en formning som är gjord av 5 cm tjocka plankor.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Träformningen med den lagda förstärkningsburken tillåter att observera samma bredd längs hela längden av fundamenten.

Parallellt med konstruktionen av formningsstackförstärkningen. Före betongplattor fuktas brädorna med vatten och betongen läggs i etapper, varvid varje skikt komprimeras genom vibrering. När dessa arbeten är färdiga täcker grunden med en trasa eller sågspån och hålls våt för att förhindra sprickbildning. Nu kan formen demonteras, ta sedan upp vattentäta arbeten. De behövs för att skydda grunden från effekterna av grundvatten och nederbörd. Vattentätning appliceras på alla yttre ytor på olika sätt med hjälp av material som skiljer sig åt i pris, applikationskomplexitet och livslängd.

Gör-det-själv skumbetongkonstruktion

Vertikal vattentätning kan utföras med beläggning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *