Hur man bygger

Gör-det-själv skumblok konstruktion

Alla vill minska kostnaden för byggandet, men samtidigt så mycket som möjligt för att bevara byggnadens värmeledningsförmåga och tillförlitlighet. Dessa krav uppfylls av väggblock av cellbetong: skumbetong, luftbetong och andra. Tillverkare erbjuder nya bygg- och efterbehandlingsmaterial till marknaden.

På grund av denna överflöd av alternativ måste en oskadd person lösa ett antal problem. Tänk på ett av de mest populära alternativen i form av steg-för-steg-instruktioner – byggandet av skumblock med egna händer.

Gör-det-själv skumblok konstruktion

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Har beslutat att bygga ett hus på egen hand eller att beställa, måste ägaren ha djup kunskap för att kunna utföra eller kontrollera.

Hur man bygger ett skumhus utan byggnadsupplevelse

Det förberedande skedet saknas, eftersom Det här ögonblicket är täckt separat – hur man börjar bygga ett hus på din webbplats (steg för steg förberedelse: projekt, dokument för enskild bostadsbyggnad, jämförelse av material, när och i vilken ordning som fyller grunden, väggmontering, takkonstruktion etc.).

1 steg. Valet av skum för att bygga ett hus

I det inledande skedet undrar alla vad material att bygga ett hus från (bättre, billigare, säkrare). I det här fallet anses block av cellbetong. Varje material har sina fördelar och nackdelar, vi rekommenderar att du läser den detaljerade beskrivningen av var och en av sökandena:

 • Vad är bättre, skum eller luftat (jämförelse)
 • Fördelar och nackdelar med betongblock
 • Fördelar och nackdelar med skumblock (+ tips om att välja)
 • Fördelar och nackdelar med betonghus (+ recensioner av ägarna)
 • Fördelar och nackdelar med skumbetonghus (+ ägarrecensioner)

Vilket skumblock är bättre att välja för huset:

 • skum betong densitet. Densitet bestämmer blockets syfte. Ur denna position utmärker sig följande: byggblock (D1000-1200 med en densitet 1000-100 kg / kubikmeter), strukturell värmeisolering (D600-900 varumärke, densitet 600-900), värmeisolering (D300-500 varumärke, densitet 300 -500);
 • typ av skumblock. På grund av detaljerna i tillverkningen av ett skumbetongblock (hälls i formen) finns det flera storlekar på marknaden: en klassiker (monoblock), ett block med hålrum och ett Lego-skumblock. Den senare möjliggör förenkling av installationen och dessutom utför vertikal förstärkning av murverk;
 • skumblok kategori eller klass Om huset kommer att bli föremål för ytterligare efterbehandling, kan du köpa ett block av någon kategori. Den andra klassen skiljer sig från den första endast i närvaro av marker och mindre ytfel. Skillnaden i geometriska dimensioner avrundas av sömmens storlek. Men valet av block ökar driftstiden och limförbrukningen (med stor skillnad måste du lägga det på cementmortellen, och det är kalla broar). Därför är det bättre att föredra förstklassiga block.

Kostnaden för skumblokken, en klassisk typ (monoblock), beroende på kategori presenteras i tabellen.

Pris på skumblokmärke D500 gnidning. per kubikmeter

Hus av skumbetong med egna händer

Gör-det-själv skumblok konstruktion

Hittills har byggandet av skumhus fått stor popularitet. Detta beror på det faktum att detta material har ett antal fördelar. Skumbetong förgäves förvirrad med luftbetong, eftersom det är helt olika material. Den första är mjukare än den andra, men också mer fuktbeständig. Priset på skumblock är lägre än gasblock. Av denna anledning, under byggandet av hus, är skumblock mer populära än gasblock.

Skumblokken är ett block som mäter 0,6 x 0,2 m. Gjord av skumbetong.

Fördelarna med att bygga skumblock

 • Att bygga ett hus av skumbetong är billigare än trä eller tegel, och om du bygger det med egna händer, kommer besparingarna att öka flera gånger. Att ha en låg kostnad, hus av detta material har de flesta av de egenskaper som har ett hus av tegel och trä.
 • De är miljövänliga, eftersom de inte innehåller kemikalier som påverkar människors hälsa negativt och har utmärkt ljudisolering.
 • Skumblockets yta är lätt bearbetat och för bearbetning av väggar behöver ingen betydande ansträngning.
 • På grund av dess porositet tillåter den också luft genom. Därför finns det praktiskt taget ingen hög luftfuktighet i huset.
 • Den enkla och snabba konstruktionen av skumbetong på grund av sin stora storlek och det faktum att du kan använda en speciell limkomposition istället för cementcementmörnen.
 • Brandblock är brandbeständiga, de kommer inte att brista och kommer inte att spricka vid höga temperaturer, till skillnad från betong, så länge kommer de att kunna skydda förstärkningen från uppvärmning.

Nackdelar under konstruktion

Men som med något material har skumbetong sina nackdelar, vilket inte inkluderar mycket hög hållfasthet, vilket för det första inte tillåter att skapa en stark belastning på väggarna, för det andra kräver det obligatoriskt foder eller plastering av fasaden.

Instruktioner. Hur man bygger ett hus av skumbetong med egna händer?

Gör-det-själv skumblok konstruktion

Stiftschema som du kan se på bilden

Betongblock väger mindre än en tegel, så det finns ingen anledning att göra en stark grund. Vi pratar inte om det faktum att du kan spara på stiftelsen, du behöver bara inte ha stora utgifter.

Det bästa alternativet för detta hus – Strip Foundation:

 1. Beräkna bredden och djupet på formningssystemet. Bredden är lika med den framtida strukturs tvärsnitt, och djupet beror på det lokala klimatet och graden av jordfrysning.
 2. Vi gräver en gräv, ca 2 m djup. Vi lägger sand på botten, vi blötar det med vatten och vi tampar väl. För att ge rätt form till fundamentet lägger vi formen och fixar remsor av takmaterial. Över hela längden på trenchen för att fixa bältet uppsättning av armering.
 3. Nu fyller vi grunden med en lösning som består av 5 delar murbunkar, 3 delar sand och 1 del cement och gradvis ökar den, komprimerar den med jämna mellanrum.
 4. Stiftelsen måste stå och ”mogna” inom en månad. Vid den här tiden täcker vi det från solljus och fuktar med jämna mellanrum.
 5. Därefter rullar du ut takfilt på betongstrukturen för att förhindra fuktighet.

Murverk väggar

Gör-det-själv skumblok konstruktion

Se bilden för väggläggning.

 1. Vi börjar lägga blocken i hörnen, från husets högsta hörn.
 2. Dra sladden i hörnen, vi börjar lägga den första raden. Storskalig patching mellan blocken minskar värmebesparing och ljudisolering till minsta indikatorn. Om blocket inte passar för att slutföra raden, skär vi det, applicerar lim och installerar det i det resulterande gapet.
 3. Vi lägger skumblock, strängt observerar nivåernas korrekthet horisontellt och vertikalt. Oregelbundenheter rengörde omedelbart och avlägsnade damm.
 4. Armatur läggs längs hela murens omkrets i en speciellt utskurd krom fylld med lim. Under murverk följer vi alla byggkoder och förstärker platser för dörr- och fönsteröppningar med glasfiberväv. Efter avslutad läggning på toppen av väggarna gör vi ett förstärkningsbälte av betong för följande installation av taket.
 5. Externt producerar vi isoleringsglasullens bredd på 50 mm. Ovanifrån fixar vi ett vetro- och gidrozashchitny-material.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *