Grunden

Grovfotade tejpfundament med egna händer

För att hålla byggnaden så länge som möjligt bör följande fel undvikas när man lägger grunden:
• innan du börjar arbeta är det nödvändigt att helt avlägsna hela jordens jordskikt (gräs) med 15-20 cm, annars kommer växterna och bakom den att rotna

• Det är förbjudet att fylla en grund grund utan föregående fyllning med sandgrusblandning som kan passera vatten. annars har våtmarken, frusen till betong på vintern, helt enkelt ”dra” bandet uppåt; Detta är särskilt farligt i avsaknad av isolering;
• Ett vanligt misstag är den felaktiga bindningen av förstärkning i fundamentets hörn med överlappning i form av ett kors; För en perfekt förbindelse med stavar som går längs, måste dess ändar böjas genom 90 ° ;

• Att förbinda verandaen eller verandaen till huvudet är förbjuden, de måste vara åtskilda av en deformationssöm. annars kan en paus inträffa vid korsningen;

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Expansionsfog mellan byggnad och veranda eller veranda
Det är bättre att lägga mineralull eller annat isolerande material

• Stiftelsen får inte lämnas lossad för vinter. hela cykeln av byggnadsarbeten bör slutföras under en säsong; Om byggnaden är kvar i ett år kommer marken helt enkelt att trycka ut den eller ”riva den”.

Relaterade videor: Grunt grundlagstiftning med egna händer

Hur man gör en grundig djupare bandtyps grund själv?

 • Ribbon Foundation – Fördelar
  • Tape foundation gör det själv
  • Steg för att skapa ett grundband
  • Stiftelse förstärkning
  • Betonghälla

Ribbon Foundation – Fördelar

Ribbon grund grund är ofta ett prioriterat val i privat byggande. Detta beror på att konstruktionen inte är svår, så att denna grund kan skapas av egna händer utan att involvera ett professionellt team av byggare.

Grovfotade tejpfundament med egna händer

För enheten ska den grunda plattformen för konstruktionen gräva en gräv 40-60 cm djup.

Denna typ av stiftelse kännetecknas av dess tillförlitlighet, speciellt för tunga fasader. Nu kan du ordna en källare som är helt skyddad mot mögel, fukt och farligt grundvatten.

Huvudmaterialet i en sådan grund är armerad betong, som du kan hälla en kontinuerlig vägg under hela omkretsen av huset och dess bärande väggar. Den grunda grunden för bältetypen kan användas säkert på svåra grunder, som utmärks av deras heterogenitet över hela området. Stiftelsens djup och bredd beror främst på byggnadens massa. Du kan skapa en grundig grund med dina egna händer på kortast möjliga tid.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Tape foundation gör det själv

Arbetet med att skapa denna typ av grund börjar först efter projektets utformning på huset. Detta arbete måste överlåtas till en professionell designer. Detta beror på det faktum att kostnaden för felet i detta skede kan vara ganska dyrt. Det är i projektet att grundparametrarna är fullt angivna, på grundval av vilka den erforderliga mängden byggnadsmaterial ska beräknas. För att bygga en grundgrundlag med egna händer måste du använda följande byggmaterial:

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Schema för typer av remsorfundament.

 • sand;
 • beslag;
 • cement;
 • stickning tråd;
 • specialverktyg för bindning av tråd;
 • vattentätande material i rullar.

Det första steget är grävning av gräv och installation av en sandkudde. För att göra detta är det nödvändigt att göra markering på tomten, vilket motsvarar den framtida placeringen av stödväggarna och fasaden av huset. För märkning använd ett rep som enkelt kan lösas med hjälp av pinnar, speciellt drivna i marken. Markera bredden på väggen, dra det andra repet parallellt. För hållbarheten i den framtida strukturen bör bredden på fundamentet göras 10 cm större än väggens konstruktion bredd.

Enligt den resulterande markeringen är det nödvändigt att gräva grävor. Eftersom du arbetar med egna händer, använd en spade. Djupet på grundstommen är 40-60 cm. Tänk alltid på djupet av markfrysning. Det är önskvärt att placera grunden av fundamentet under det givna märket i centimeter med 20. Häll sanden i lager, högst 15 cm tjock, varje lager ska hällas rikligt med vatten från en slang. Vattning är nödvändigt för tampning av sand.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg för att skapa ett grundband

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Schematiskt band grunda grunden av armerade betongblock.

Det andra steget är skapandet av ditt eget förarbete. För att göra detta fixar på sidorna av grävarna vattentätningsmaterial som säljs i rullar. Som ett exempel kan du använda glassine. Detta material används ganska ofta, eftersom det utan svårigheter tillåter demontering av formen efter härdning av lösningen. Om allt är gjort noggrant kommer inte vattentätets integritet att äventyras. Formningen måste vara tillverkad av brädor, 50 mm tjocka. Ena sidan av brädorna är speciellt planerad för att uppnå en perfekt jämn yta. Under självmontering ska de vändas till mitten av grävningen.

Brädorna borde vara stående vertikala, de borde överstiga marknivån med mer än 30 cm. Som regel motsvarar denna höjd källarvåningen. Den färdiga strukturen måste fyllas med betong och förstärkning. Det här är precis hur en grundig tejpfundament är ordnad med egna händer. För privat konstruktion är denna typ av stiftelse den mest optimala när det gäller tillförlitlighet, kvalitet och ekonomisk komponent.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Stiftelse förstärkning

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Scheme band grunda monolitiska fundament.

Den tredje etappen är förstärkningen av stiftelsen. Förstärkning är ett mycket viktigt steg i skapandet av en remsa grund, så det kräver felfri drift. Detta stadium påverkar stabiliteten och kvaliteten på grunden för den framtida uppförda strukturen. Beräkningen av den använda armeringen är baserad på byggobjektets massa. Utgående från praktisk arbete bör armeringsstångens diameter inte vara mindre än 10 mm och inte mer än 16 mm.

Eftersom arbetet med byggandet av stiftelsen är gjort med egna händer, används vanligtvis tänger och speciella krokar. Arbetet kräver stor fysisk ansträngning. Förstärkning är nödvändig för att producera två bälten i fyra stavar. Långstänger är placerade på avstånd av 5 cm från fondens kant ovanför och underifrån. Ett avstånd på 25 cm väljs mellan de tvärgående stängerna. På de ställen där förstärkningens stavar skärs, måste en ytterligare förstärkning göras. Detta kan göras på två sätt: med svetsning eller speciell stickningstråd.

Den första metoden, det vill säga svetsning, har många nackdelar. Bland dem är det värt att notera en märkbar ökning av arbetskraftskostnaderna, svetsning kan bryta mot förstärkningen och hela grundfältet. Detta beror på det faktum att svetsning minskar stavarnas stabilitet på grund av hög temperatur. Samtidigt ökar styvheten hos hela strukturen, eftersom stavarna är fastsatta på plats. En sådan konstruktion kan enkelt förstöras vid hällning av betong eller under drift av vibratorn. Stickningstråd betraktas som ett mer tillförlitligt sätt att fixera armeringsstängerna. För att utföra sådant arbete kan du använda verktyget som ligger till hands:

 • speciella krokar;
 • tång;
 • tråd stickning pistol.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Betonghälla

Mörteln, som fylls med grundbuntfundament, är framställd av cement och sand i ett förhållande mellan 1 och 3. M500 cement anses vara optimal för gjutning. För högkvalitativ fyllning av skytten används en speciell vibrator, vilket möjliggör hällning av skikt jämnt. Om det inte finns någon sådan vibrator kan du helt enkelt slå väggarna på formen och samtidigt fördela lösningen manuellt med träramare.

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Ordningen för förstärkning grund-strip foundation.

För att uppnå en högkvalitativ grund måste betongen endast hällas en gång. Detta kommer att bidra till att eliminera lagretorkning av lösningen, vilket kan leda till bildandet av oönskade tomrum mellan skikten. Konsistensen av den resulterande betongblandningen bör inte vara väldigt flytande, den måste kontrolleras ständigt. För att göra detta, raka lösningen med en spade och kontrollera hur lösningen böjer sig runt hinder. Om det är snabbt och enkelt, är blandningen fortfarande flytande. För att fylla en grunt grundremsa, använd en flexibel slang genom vilken lösningen tränger in i skytten med en pump. Det är inte nödvändigt att höja den i en höjd av 1,5 m, annars kommer betongen att börja stratifiera när den fryser. Sådant arbete är önskvärt att utföra under den varma säsongen.

Enligt tekniken innehåller enheten av en sådan grundvattentätning. Vattentätning kan göras med egna händer, men du måste vänta 10 dagar tills betongen helt hårdnar. Vid den här tiden kan du redan demontera formen. Applicera ett lager av bitumenmastik till de vertikala och horisontella ytorna på den stelnade grunden, till vilken det rullade isoleringsmaterialet sedan fästs. Ruberoidet visade sig väl, det borde hålla fast vid lagret av likformigt applicerad mastik.

Dessa är de viktigaste stadierna för att skapa en remsa grund av grunda fördjupning med egna händer.

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Grovfotade tejpfundament med egna händer

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Grovfotade tejpfundament med egna händer

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Hur man gör grunda djupunderlag med egna händer: steg-för-steg-instruktion

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Ekonomisk och samtidigt den mest tillförlitliga grunden – drömmen om varje nybörjareutvecklare. Men är ett sådant alternativ möjligt? Det är. Direkt bekräftelse på detta – grunda tejpbasen. Arrangemang av en sådan grund kräver inte stora ekonomiska och tidskostnader, men resultatet är väldigt glad – du får en kvalitet och hållbar bas. Dessutom kan du även bygga det själv utan att involvera professionella byggare. Så att du är övertygad om detta, låt oss överväga varje steg i byggandet av en grund grund. Och dessutom rekommenderar vi att du tittar på videoredigering – det låter dig förstå tekniken för att lägga grunden.

Särskilda egenskaper hos den grunda grunden

Innan vi går vidare till analysen av tekniken för läggning, låt oss ange huvuddragen i grunden av grunden av basbandet:

 • är en ram i form av en monolitisk tejp av armerad betong, som skisserar omkretsen av den framtida strukturen;
 • kostar två gånger billigare än en djupbrunnsbas
 • lämplig för byggandet av en- och två- och trevåningsbyggnader av trä, betong, sten och tegelsten;
 • kan användas på icke-steniga områden, såväl som på låg, medium och tung mark;

Det är viktigt! I de senare två fallen är det nödvändigt att tillhandahålla högkvalitativ markdränering.

 • arrangemang förutsätter minsta volymen av markarbeten;
 • gör det möjligt att bygga en liten källare eller källare i byggnadens omkrets;
 • för att lägga behöver inte använda särskild utrustning.

Grunt fundament kan inte lösas på frusen mark, så allt arbete måste slutföras innan frosten kommer. Att lägga basen utförs i fyra steg.

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Steg 1: Trench Preparation

Först och främst är det nödvändigt att förbereda grävningar i vilka betongen kommer att hällas senare.

Markera först webbplatsen där stiftelsen kommer att ligga. Bestäm sedan noggrant vinklarna i framtida struktur – de ska vara så smidiga som möjligt. Gå sedan vidare till skapandet av basen – gräva grävdar runt omkretsen av den markerade platsen. Stödets djupaste djup är 50 cm. Bredden på varje gräv måste vara minst 60-80 cm.

När spåren grävas måste du komprimera jorden – för att ordna en speciell kudde på den. Om basen på platsen är dammig fin sand måste marken först täckas med geotextil – det kommer att förhindra siltning av platsen och skydda grundkudden från ogräs, som är mer benägna att växa i det på grund av hög luftfuktighet.

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Kudden i sig ska nå en höjd av 30-50 cm – detta kommer att räcka för att ge grunden den nödvändiga styrkan. Först är sanden fylld med ett lager av 15-20 cm. Det måste vara fuktigt och komprimerat. Häll sedan 15-20 cm grus. Dampa och tampa basen igen. Nästa är vattentätning – staplade ark av takmaterial.

När arbetet är klart, kontrollera nivån på den erhållna grundytan – den ska vara strikt horisontell.

Steg 2: Arrangemang av formning

Nästa steg arbetar med formwork. För dess konstruktion behöver du ett stort antal brädor. Tänk på att när man häller betong på formen, kommer det allvarliga mekaniska påverkningar att utföras, varför det är ett solidt bräda – dess tjocklek måste vara minst 5 cm.

Styrelserna måste skjuta ner i form av sköldar. Den optimala anslutningshöjden är 80 cm. Om tonhöjden är bredare kommer konstruktionen inte att vara tillräckligt stark. Färdiga träsköldar kan fixeras till basen med hjälp av rekvisita eller stödstänger. Den senare måste installeras var 60-70 cm. Den rekommenderade tvärsnittet av stavarna är 50×50 mm. Sköldar måste vara ordentligt fastsatta mellan de installerade stängerna eller stagen. Efter montering av formen täcka sköldarna med tät polyeten eller glassin.

Från utsidan är det också önskvärt att förstärka formningsdesignen med speciella rekvisita så att den inte deformeras under det efterföljande installationsarbetet.

Steg 3: Basförstärkning

Högkvalitativ förstärkning är en garanti för integriteten och hållbarheten hos hela grundkonstruktionens grundstruktur, så detta steg får inte överhoppas på något sätt.

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Börja bygga en förstärkt ram. För att göra detta, förbereda metallstavar 14-18 mm i diameter. Deras längd kan vara vilken som helst, men experter rekommenderar användning av långa produkter – 2-5 m. Kom ihåg: ju längre stavarna är, desto färre anslutningar och desto starkare är basen av stiftelsen. Metallprodukter läggs längs hela omkretsen av grunden på kudden och bildar därigenom ramen.

För att arrangera det förstärkta skelettet används stavar av en mindre sektion – upp till 10 mm. Produktens längd bör vara något bredare än grävningen. Alla ventiler är installerade strängt vinkelräta mot ramelementen. Anslut dem på två sätt: mer tillförlitlig – elektrisk svetsning och billigare ledning. Det senare måste vara väldigt flexibelt för att enkelt kunna arbeta med det.

Rådet. För att underlätta installationen av det förstärkta skelettet, kan du använda plaströrs trimning: klippa dem på ett cirkulärt för att få ringar på 5 cm i höjd, montera de resulterande produkterna på basen och fixa den förstärkta strukturen på dem.

Steg 4. Betonghällning

Det mest avgörande skedet är stiftets direkta hällning. Det kan också delas in i flera steg:

 1. Framställning av blandningen. Om du lägger grunden med egna händer, borde du bestämt dig för att förbereda betongblandningen själv. Det finns inget komplicerat med det. Det viktigaste är att köpa förbrukningsvaror av hög kvalitet: betong sig, murar och sand. Det är önskvärt att den senare var en stor fraktion – den är bättre kopplad. Blandningen är tillverkad av betong, sand och vatten i ett förhållande av 1: 3: 1. Efter noggrann blandning sätts 5 delar krossad sten i kompositionen.
 2. Häller blandningen. När kompositionen är grundligt blandad kan du hälla den i de beredda grävarna. För att förhindra bildning av luftkammare under stärkningen av fundamentet måste betong komprimeras efter installationen. Detta kan göras antingen manuellt – med träspjäll eller genom en speciell vibropress. Kompositionen måste hällas inte på en gång, men som den är ramad. Vid torkning av betongen kontrolleras dess nivå regelbundet.
 3. Efter den slutliga solidifieringen av grunden täcker de återstående skikten mellan grundgraven med jord och tampar ner den.

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Som du kan se är det väldigt lätt att ordna din egen grunda grundfond med dina händer. Håll dig till den allmänna tekniken och följ installationsreglerna, som professionella byggare sedan länge har tagit ut. Att följa dessa två villkor leder dig till ett positivt resultat, även om du för första gången är upptagen med att hälla fundamentet.

Grundgrundlagstiftelser: video

Ribbon Foundation: foto

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Grovfotade tejpfundament med egna händer
Grovfotade tejpfundament med egna händer

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Grovfotade tejpfundament med egna händer
Grovfotade tejpfundament med egna händer

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Grovfotade tejpfundament med egna händer
Grovfotade tejpfundament med egna händer

Grovfotade tejpfundament med egna händer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *