Hur man installerar

Grovt golv i ett trähus

Grovt golv i ett trähus

Den som vill engagera sig i undergolvets enhet bör ta hand om förekomsten av god ventilation undergolv. Vissa experter rekommenderar att man gör ett visst antal stora hål i hörnen av byggnaden. Senare kan de stängas med en speciell grill. Hela tunnelbanan måste behandlas med en antiseptisk lösning.

Lags kallar en specialfält. som används för installation i ett trähus golv. För deras tillverkning är det ganska möjligt att använda ett träd av andra eller tredje klass. Sådant trä har ofta en inte så jämn yta, så före användningen kan den vara något jämn. Den sida som finishen kommer att installeras senare kan höjas med en yxa.

Det är inte nödvändigt att uppnå en perfekt jämn yta, men det är nödvändigt att försöka göra loggen så jämn som möjligt. Det här kommer trots allt att vara direkt relaterat till det planerade golvets jämnhet och horisontalitet. Alla skikt måste vara helt behandlade med antiseptiska medel.

De kan installeras på två olika sätt – på basen eller på överlappningen.

Enhetsbas

Hur man gör installation av sådant golv på angivet sätt? För det första är det nödvändigt att avlägsna den övre delen av den lösa jorden, då är denna plats välplanerad, lite grus fylls där.

Grovt golv i ett trähus

Utkast till planlösning

Det borde vara väl täppt. Fortsätt sedan för att markera den framtida placeringen av fördröjningen. De ska inte placeras direkt på murarna, starka stöd krävs.

Ofta i denna roll används grillage insvept med takfilt. men det kan också vara staplarna som utgör bottenprofilen.

Stödstolparna, enligt denna teknik, bör fastställas på stiftelsen. För sin konstruktion används samma teknik som för arrangemang av tegelstöd. För det första sprids en vattentätfilm på den. först då är lagret självt upprättat. Till stolpen är den fäst med skruvar, dyvar och hörn. I ett tegelhus kan du lägga loggar på exakt samma sätt.

Utkast till golvet överlappar varandra

Långa skikt måste vara korrekt installerade och väl fastsatta. Hur genomför man denna överlappningsmetod? I huvudväggarnas nedre del skall spåren göras som är lika breda som träets bredd. Det är precis i dem som väl planterade stockar borde precis ligga. Gummikuddar som är förslitna i sina ändar hjälper till att minska oönskade buller.

Grovt golv i ett trähus

Hur överlappar utkastet till golvet

Men endast spåren kommer inte att hålla en så stor stråle, den måste förstärkas ytterligare. Tegelstenar används som ett sådant tillförlitligt stöd. Hur man gör dem? På linjen av planlagd placering av lagret, på lika avstånd från varandra, gräver gropar som mäter 40/20/20. Botten av dem är fylld med rammat grus, och sanden är lika väl ramad ovanifrån.

Sedan placeras en kvadratisk del av specialförstärkande nät där. Den förberedda gropen är fylld med sandbetonglösning gjord av vatten, cement och sand i förhållandet 0,5 x 1 x 3. När betongen härdar ordentligt sprider ett lager av takmaterial på det. Först efter alla aktiviteter på grundval av detta grundas en mursten.

Beroende på vilka brädor du tänker använda för den slutliga beläggningen beror avståndet mellan de separata lagren. Huvudprincipen som ska beaktas är att ju mindre tjockleken på de förberedda brädorna, ju större fördjupningen borde vara och desto mindre är avståndet mellan dem. Det är omöjligt att lägga timmer direkt på de gjorda stöden, de måste säkert separeras av ett lager av vattentätande material.

Det är viktigt att komma ihåg att efter att ha installerat alla nödvändiga stockar måste de fästas ihop. Annars kan de vid genomförandet av efterföljande arbeten börja diverga.

Enhet och fastsättning av en stapel

Grovt golv i ett trähus

Utkast till golv och installation av osb

När loggarna är installerade kan du fortsätta till tillverkningen av nedre golv. För det första är stödet monterat, för vilket en tjock stråle på 40 × 50 krävs. På båda sidor av lagret är det fastsatt på botten. Erfarna byggare rekommenderas ofta att använda för detta är inte redan färdigt virke, och brädans storlek på 40 × 150. Det kan lösas för att få tre separata delar, vilket avsevärt sparar på att lägga en undergolv. Från styrelsen ensam finns det tre nödvändiga för skärets arbete.

Vid denna tid har hyresvärden förmodligen redan bestämt vilken typ av slutgolv han tycker om och vad föredrar han att använda som undergolv. Det är mycket bekvämare för den icke-erfarna mästaren att manipulera bitarkmaterial – bitar av spånskiva eller OSB, plywood. Du kan köpa lakan 1,2 cm tjocka för detta, som staplas i två lager.

För tillförlitlig fastsättning av golvet är det nödvändigt att montera och fixa lådan. Den är formad av de tvärgående förlängningsstängerna och är fastsatt på stödstången: på sin undre bas. Skyddsarkens leder bör sträckas längs korsstångens mittpunkt.

Grovt golv i ett trähus

Professionella rekommenderar att arrangemanget av den grova basen i ett privat ramhus ska köpas av lågkvalitativt material. För detta passar shtaketnik, avfallskort eller plattan. Varför en sådan preferens för denna typ av material? Botten nedanför svarar mycket aktivt på möjliga skillnader i fuktighet och temperatur. Det är dessa rekommenderade material som kan ändra sin form och det är bekvämt att känna under olika hårda förhållanden.

Efter genomförandet av alla ovanstående arbeten, fortsätt till nästa procedur – installation av en golvisolering. Men först, på den undre basen är det nödvändigt att lägga ett pålitligt vattentätningsskikt. I denna kvalitet kan du använda en enkel film av polyeten. Hon pålider tillförlitligt hela basen helt, inte glömmer bildandet av nischer för placering av isolering.

Det är viktigt att komma ihåg att under alla aktiviteter av uppvärmning måste du vara mycket försiktig. Att röra sig längs balkarna bör vara så noggrant som möjligt för att inte oavsiktligt bryta igenom brädorna på den undre basen. För rörelse är det bättre att bara använda loggar. Du kan också lägga tjocka brädor ovanpå stöden, som du säkert kan gå utan rädsla för konsekvenser.

Riktigt grovt golv: Lönsamheten hos satsen

Ovan är detaljerad hur man ordnar golv i huset, hur man installerar en dubbel bas för att producera högkvalitativ isolering. Utan tvekan kommer installationen av ett starkt golvbeläggning att återspeglas i den slutliga kostnaden för arbeten. Men alla utgifter som gjordes kommer mer än att löna sig efter ett tag. Redan bekräftad av övning gör det möjligt att spara upp till en tredjedel av energin under uppvärmningsperioden. Detta är en betydande del av familjebudgeten, liksom ett viktigt argument för en sådan enhet av trägolv.

Grovt golv i ett trähus

En separat bonus kan betraktas som följande faktum. Konkurrenskraftigt gjort en grov bas kan betydligt öka livslängden för det slutliga dekorativa golvet. Av denna anledning är det mycket önskvärt att arrangera golven i ett trähus med hjälp av denna teknik. Vanliga och enkla procedurer är ganska möjliga att utföra med egna händer. Jämfört med motparter, till exempel betong som häller golvet, kommer den rekommenderade konstruktionen att ha en mycket lägre kostnad.

Har ebenholtsgolvet några brister? De är få, men de är:

 • Använd inte trägolv i rum där hög luftfuktighet förväntas.
 • Denna design är inte bara hållbar, men också ganska hård. Av denna anledning kan det ganska bra dämpa olika slagverk.

En detaljerad beskrivning av artikeln på olika sätt för golvbeläggning hjälper nybörjaren att montera en undergolv hemma på egen hand. Styrd av ovanstående kan du få en klar uppfattning om ordningen och korrektheten av nödvändiga byggaktiviteter.

Enheten av ett golv i golvet i trähuset

Byggare kallar en undergolv en undergolv, på vilken en topplack läggs. Om vi ​​talar om betonggolv, innebär det under installationen av undergolvet att man installerar torrt eller våtskikt för att jämföra ytan. I träkonstruktioner hänvisar denna term till den nedre delen av ett tak med två tak.

Grovt golv i ett trähus

Att montera undergolvet i ett trähus med egna händer blir inte svårt om du har färdigheter att installera trästrukturer. Överlappningarna i trähuset gör dubbla lager så att det är möjligt att lägga isoleringsmaterialet.

Varm golv i ett trähus på första våningen är förmågan att:

 • minska värmeförlusten hemma, vilket minskar kostnaden för uppvärmning under den kalla årstiden.
 • eliminera blåser genom sprickor i golvet (utkast skapar inte bara obehag men också hälsofarligt).

Ett dubbelgolv med värmeisoleringsmaterial i mitten av strukturen installeras också som golv mellan första våningen och vind (eller andra våningen, bostadshus). Isolering tillåter inte att värmen avdunstar genom taket och fungerar samtidigt som en ljudisolator, om det övre rummet används som vardagsrum eller verkstad.

Bottenvåning första våningen konstruktion

Systemet består av följande element:

 1. Laghi.
 2. Kranialstänger. Stöd till strandpromenaden, trångt längs lagets nedre kant.
 3. Golv undergolv. Den är gjord av plankor eller plåtmaterial.
 4. Vattentätande lager. Värmeisolatorn skyddar mot fukt.
 5. Isolering. Monterad mellan lags.
 6. Ångisoleringslager. Inblandar fuktpenetration i en värmare.
 7. Kontra. Fylld längs stockarna eller bjälkarna i längdriktningen för att skapa ett ventilationsspalt – detta förhindrar ruttning av övergolv.
 8. Flooring. Monterad av ostrugannye-brädor eller plåtmaterial, ovanpå kan du lägga ytbeläggningen.

Grovt golv i ett trähus

Innan du gör ett grovt golv i ett trähus, borde du ge ventilation av utrymmet under framtida nedre golv. För att göra detta måste basen vara tillgänglig. Om de inte är det måste du borra stora hål i hörnen av byggnadens botten.

Ventilation skyddar träet från vilket överlappningen är gjord av svampskador. Biterna är åtspända med ett nät för att förhindra att gnagare tränger in under golvet. Om vintertidstiden ligger snödrivor ovanför luftvägarna, från det underjordiska utrymmet bör man ta upp ventilationsröret, vars övre snitt ska skyddas av ett paraply från penetrationen av nederbörd.

Ett annat viktigt villkor för bevarande av designkvalitetsbearbetning av timmerkomposition för brand och bioprotektion. Bearbetning utförs efter en stång, bräda eller annat element är monterat i storlek. Detta gör att du kan skydda ändarna på varje element och förhindra att foci av ruttning uppstår. Bearbetning utförs i två uppsättningar med en paus för torkning av det första skiktet av kompositionen.

Antiseptiken bör också behandlas nedre delen av väggens väggar från insidan – alla mönster som gömmer det lagda golvet.

Installationsfördröjning

Lags – strukturens lagerelement. De installeras med en tonhöjd på 400-600 mm – den här parametern beror på designbelastningen och delen av elementet. Som en logg används en stång med en sektion på 100×150 mm (vid låga belastningar), 150×150 mm (vid medelbelastning), 150×200 mm (vid höga belastningar).

Grovt golv i ett trähus

Om du behöver använda en liten sektionsstråle vid höga belastningar (eller en 50×150 mm plank som sitter på kanten) sänks lagringsteget till 300-400 mm.

Det rekommenderas inte att fixa stockar till väggarna i ett trähus, speciellt för att göra en ram i den nedre kronan. Detta försvagar väggstrukturerna och påverkar byggnadens hållbarhet.

Det bästa alternativet – lägger lagens ändar på basen eller grillen. Men för detta bör bredden på den fria delen av stiftelsen vara minst 120 mm. Bindning utförs – Skivor med liten tjocklek läggs på den fria delen av grillen eller sockeln ovanpå vattentätningsskiktet, så att träet inte kommer i kontakt med kapillärfuktigheten som stiger på porös betong.

Lagets ändar är fastsatta på trimbrädorna med hjälp av hörnen monterade på båda sidor av strålen. Lags kan inte fastas fast eftersom trädet ändrar sina geometriska dimensioner med förändringar i temperatur och fuktighet. Mellan lagets slut och väggen bör förbli ett mellanrum på 20-30 mm för en sådan expansion. Denna lucka är vanligtvis fylld med elastisk isolering, till exempel mineralull.

Om bredden på fria delen av stiftelsen är mindre än 100 mm, skuren loggarna i husets vägg. Vid slutet av varje element utföra fördjupningen av de saknade centimeterna med hänsyn till 20 mm för expansion av trä.

Grovt golv i ett trähus

Det är önskvärt att vägra en djup bindning för att inte försvaga väggarna. I detta fall monteras kolonnstöd nära fundamentet, så att huvudbelastningen, som faller på lagens ändar, ligger på dem.

Grovt golv i ett trähus

Lags behöver ett pålitligt stöd i mitten, om längden på bältet överstiger 2-2,5 m. Kolonnerna är gjorda av tegelstenar. För att minska antalet inlägg läggs en tjock stråle på tegelstöden där alla stockar kommer att stödjas. Den totala höjden på den bärande strukturen (kolumn + stråle) måste exakt matcha stiftets höjd med den avspända remmen från brädet.

Minst tre tegelstenar måste installeras under varje tvärbalk för att skapa ett tillförlitligt stöd. Ställen är ordnade i en enda linje, var och en är förberedd av en grop 400 mm djup och med en sektion på 200×200 mm. Nedtill hälls ett lager av grus på 100 mm och rammar, så ramlas ett lager av sand på 100 mm.

Ett förstärkt nät i form av en kvadrat på 150×150 mm installeras på den förberedda ”kudden” på små stöd, betongblandningen hälls. Efter den konkreta vinststyrkan är den resulterande grunden vattentät med takmaterial och en kolonn av tegelstenar är fixerade med murbruk. Innan du lägger den tvärgående strålen eller loggen (om stolparna är monterade under lags) placeras ett lager av vattentätande material på stolpen.

Enheten av ett golv i golvet i trähuset

Korrekt installerade stockar bildar ett horisontellt plan – genom att installera golvet i ett trähus med egna händer. kontrollera nivån på installationsnoggrannheten för varje element.

Kranialstänger med en sektion av 40×40 mm eller 50×50 mm är fästa på underdelen av stocken. Om det är möjligt att lösa upp brädorna är det billigare att köpa brädor med en sektion på 40×150 mm och få tre lämpliga stänger från var och en. De är fästa med naglar och formprojektioner för golv.

Grovt golv i ett trähus

Grova golv är nedre golv, som läggs över skallen. Fuktresistent plywood eller OSB-brädor används för installationen, men brädor med liten bredd används oftare. De är skuren i storlek för att passa elementen i ett kontinuerligt lager utan luckor. Att fixa detta golv borde inte vara.

Installation av en undergolv i ett trähus ger möjlighet att installera vattentätningsrullmaterial. Det speciella membranet eller den täta polyetenfilmen används. Materialet ska omsluta alla stockar, panelens leder är limmade med förstärkt tejp, som utför en överlappningsbredd på minst 120 mm. Materialets kanter måste gå till väggarna – överskottet sönderdelas därefter.

Nästa steg – isolering mellan lagarna. När du väljer hur man isolerar ditt hus ska du vara uppmärksam på de operativa parametrarna för platt- eller rullmaterial. Mineral värmeisolering och skummade polymerplattor är populära. Om värmeisolatorns tjocklek överstiger loggens höjd, är de förpackade med streck av lämplig tjocklek.

Skivor av mineralull skärs med en bredd och längd på ett par centimeter och sätts i dragkraft. Stiga plattor av polystyren eller polyuretanskum är skurna i storlek, lederna är förseglade med monteringsskum.

Om mineral värmeisolering är vald krävs en ångspärr. Det tillåter inte att fukt ackumuleras i fibervärmeisolatorn, eftersom detta dramatiskt minskar effektiviteten av isoleringen.

Det är viktigt att säkerställa täthet av ångspärren runt omkretsen och vid lederna av dukarna. Materialet (tät polyetenfilm eller ett specialmembran) är fäst på stockarna med en tippare. Kanterna kan häftas med de inslagna kanterna på ett vattentätande material med förstärkt tejp. Samma tejp limar lederna av målningarna som läggs med en överlappning på 100-150 mm.

Grovt golv i ett trähus

Underlagets läggning fortsätter med montering av motstånd på lagren. De behövs för att skapa ett ventilationshål under övre våningen. Detta minskar risken för svampens utseende och utveckling.

Trägolvets övre våning är gjord av högkvalitativa brädor eller plåtmaterial – plywood, träbaserade paneler. Fastsättning utförs på skruvarna, eftersom naglarna lossnar över tiden och kryper ut, börjar styrplattan att knäcka.

Efter installationen av golvet anses undervåningen redo.

slutsats

Steg-för-steg-instruktion hjälper till att räkna ut hur man gör ett grovt golv i ett trähus. Helst är denna fråga utarbetad vid beredningsfasen av projektstrukturen. Till exempel stödbalkar passerar genom två intilliggande rum och en inre partition är utformad i förväg.

När man utvecklar stiftelsens projekt är det värt att förutse grillens optimala bredd, med hänsyn till byggnadens bredd, så att man i framtiden inte behöver klippa stockar i väggen.

Kombinerat utkast till golv kommer att ge hemkomfort och värme, öka husets värmeeffektivitet och hjälpa till att spara på driften.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *