Grunden

Grunden är hur man gör det rätt

För att erhålla höghållfast betong och därigenom en högkvalitativ remsa grund, är det nödvändigt att göra det styvt, samtidigt som man gör största ansträngningar för att blanda med en spade. Om konstruktionen utförs på vintern, vilket är oönskat, kräver betong värme vid inställning. Detta görs med halm, sågspån, glasull eller du kan helt enkelt värma upp. Det är omöjligt att hälla betong från en höjd av mer än 1,5 m, annars kommer blandningen att separera.

Om butobeton används som en blandning, är det nödvändigt att följa sammansättningen av murstenar, de borde passa tätt mot varandra. Det här valet tar lång tid, särskilt om du gör det med egna händer, eftersom stenarna är exakt utvalda och justerade. Denna teknik reduceras till växling av operationer för läggande av lager och deras kompaktering, och mellan dem är hällt betongbindemedel, vilket bör fyllas fint.

Vattentätningsanordning

Grunden är hur man gör det rätt

Diagram över kolumnären.

Efter att betongen har härdat helt (minst 10 dagar) kan formen avlägsnas. För vattentätning rekommenderas att använda bitumenmastik. Hon täcker ytterväggarna och installerar sedan vattentätningsmaterial. Som ett vattentätande passande takmaterial. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att noggrant övervaka installationens kvalitet så att vattentätningsmaterialet inte avviker från fundamentets väggar.

Om hål och lösgörningar hittas måste de avlägsnas. Det finns ett annat sätt, enklare att tillhandahålla vattentätning. Bihålor som bär basen är fyllda med lera, som är väl komprimerad. Efter det rekommenderas att man behandlar jorden, som ligger intill fundamentet, med polymerblandningar, då kan man vara säker på basens hållfasthet.

Grunden är hur man gör det rätt

Ordningen dränering steg grunden.

Efter det att ett lager av vattentätning har gjorts, utförs återfyllning av bihålorna hos den bärande basen. För detta behöver vi medium sand. Varje lager är noggrant rammade och vattnas. Denna operation måste utföras noggrant med egna händer för att inte skada vattentätningsskiktet. Vattentätning skyddas av ett dräneringsmembran eller geotextil. Om det finns en källare i projektet och det är nödvändigt att värma det, rekommenderas det att använda ett lager av isolering över vattentätningen. Därefter skyddas vattentätningsskiktet på ett tillförlitligt sätt från mekanisk påverkan vid återfyllning.

Se även: Mauerlat fästpunkter pekar på skumblocket

Column Foundation

Denna kategori av bärare är en pelare, som nedsänkts till det djup som krävs av projektet. På toppen av pelarna förbinder stiftbalkarna av armerad betong. Stiftelsen grundpelare används för enskild byggnad av hus (högst 2 våningar), som är byggda av trä eller annat lättviktigt material. Stolpekommunen används oftast för byggandet av ett ramhus eller en lätt lantstuga.

Enligt typ av prestanda kan de delas in i:

 • landslag;
 • monolitisk betong (B10 och B20).

Följande material används för pelarna:

 1. Tree. Det kan behandlas ek eller tall. Den används för små byggnader.
 2. Tegel av lera på en lösning av cement och tegel. Den används för 2-vånings tegelbyggnader.
 3. Natursten med hög hållfasthet. Den används för tunga tegelbyggnader.
 4. Betong (B15, B25) med förstärkande burar. Den används för tunga lokaler utan källare eller industriella strukturer.

Konstruktionsordningen för denna typ av grund börjar med markeringen, för det här behöver du verktyg:

 • konstruktionskabel;
 • nivå;
 • måttband;
 • träpinnar (50 cm långa);
 • gon.

Märkningen börjar från ankarpunkten eller från en godtycklig vald en av hörnen längs den inre konturen, det är där som den första pinnen klättrar. Därefter mäts grundytans yttre sidor. Å ena sidan är storleken lika med längdväggen (längd) och å andra sidan – tvärgående. Vid skärningspunkten av axlarna sätter de kvarvarande pinnarna. Diagonala mätningar uppnås med rätvinklar.

Därefter gräver gropen av kolumnären på ett avstånd av 3-4 meter, installering av formning och hällning av betong. Detta kommer att kräva följande material:

För formning behöver du brädor med en tjocklek av 20 mm, för att skapa en skärm. En låda är gjord av sköldar och införd i förberedda gropar i marken på stödplatsen. Förstärkning tillverkas av rördelar med en diameter av 14 mm, den sätts in i lådan, så att kanterna inte når framstycket på 5 mm. De längsgående stavarna är monterade på horisonten med ett steg på 40 cm. I det sista steget gör de hällning av betong och fogning.

Slabbas

Grunden är hur man gör det rätt

Stiftfyllningsmönster.

Lagerbasen är utsmyckad av en armerad betongplatta som ligger på marken. Den ska vara 30 till 10 cm. Denna platta är förstärkt med beslag med en diameter på 12 till 25 mm. För jordning av marken används lättbetong (V7, 5) eller sand. Denna typ av stiftelse gör det möjligt för dig att omfördela belastningen på byggnaden över hela området på plattan.

En sådan lagerbas används för svaga jordar, där sand, bulkdump och ojämn kompressibilitet. Stiftelsen gäller för byggnader med 2 eller 3 våningar med hög belastning under arket. Stiftelsen är också lämplig om byggnaden har en komplex form eller en stor längd, då är expansionsfogar applicerade. Dessa sömmar skär varje platta i mindre storlekar.

Vid slutet kommer alla delar av plattan att fungera som en enhet. Även med ett ojämnt utdrag på plattan kommer inga sprickor att uppstå, och bärförmågan är fortsatt tillförlitlig. Den enda nackdelen med denna typ av stiftelse är dess höga kostnader, men kostnaderna kommer att blockeras av långsiktig drift.

Stapelstiftningsenhet

Grunden är hur man gör det rätt

Konstruktionen av bandfunderingar.

Denna bärare är gjord av en hel grupp av högar. Använd ofta enskilda pålar, vilka är sammankopplade ovanpå armerad betong eller betongplatta eller grillning (stråle). Stapelbärare bas används i fall då det är nödvändigt att överföra en stor last till mycket svag jord eller för att stödja byggnaden på en mer hållbar genom att piercera det övre lagret. När svaga jordar (vattenmättade, avtagande, lös, sandiga) deponeras vid stora djup, kommer en stapelbearbetning till räddningen.

Pålar används för kraftiga byggnader upp till 25 ton per kvadratmeter, men det är möjligt att använda dem i enskild konstruktion, där jordbasen är mycket svag och, med undantag för högar, passar inget. Om vi ​​tar hänsyn till materialet kan vi skilja mellan följande typer av fundament:

 1. Förstärkt betong och armerad betong för tunga konstruktioner av armerad betong.
 2. Träet från den bearbetade tallan appliceras på en enkel 2-våning design.
 3. Metallrör används för tunga konstruktioner, där det är obekvämt att använda armerade betonghögar.
 4. Kombinerade högar av betong och metall används i svåra geodesiska förhållanden för höghus.

Staplar är av följande typer:

Driftshögar används i fallet då webbplatsen inte är fullständigt undersökt. Och indryckta och tryckta är utformade för mycket trånga förhållanden. Skruvar används för stöd av torn, mast, broar och läggs i alla markar. Nackdelen är den höga kostnaden, det är praktiskt taget omöjligt att göra det själv, det är nödvändigt att locka specialutrustning.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Reglerna för att lägga grunden för huset med egna händer: den korrekta metoden

Grunden är hur man gör det rätt

Processen att lägga grunden för huset är det viktigaste steget i hela byggnaden. Oavsett om det är en liten stuga, ett sommarboende eller en flervåningsbyggnad, är den rätta läggningen av stiftelsen nyckeln till hållbarheten i den framtida byggnaden. Om arbetsordningen utförs korrekt kan den spara dig i framtiden från de kostsamma kostnaderna för att reparera hela strukturen.

Grunden är hur man gör det rätt

Det är önskvärt att utveckla ett projekt för grundandet av ett hus tillsammans med erfarna specialister, och även om orderläggningen är en komplex och arbetskraftsprocess, beväpnad med all nödvändig kunskap, kan du själv göra jobbet.

Hur man beräknar arbetet med att lägga grunden?

Här är de nödvändiga parametrarna som du behöver veta för att korrekt beräkna arbetet med att lägga grunden:

 1. Typen av mark och grundvattnets nivå i området, marksänkning, terräng.
 2. Mängden säsongens nederbörd.
 3. Typ av hus och dess vikt.
 4. Planerar du att bygga en källare eller andra relaterade byggnader.
  Grunden är hur man gör det rätt

Det finns två sätt att bestämma grundvattnets djup: borrbrunnar och användning av en brunn. Ju djupare jorden fryser genom på vintern, desto djupare bör grunden vara.

Minsta djup för att lägga grunden för ett hus utan källare för sandjord är minst 50 cm, för lera – 70 cm.

Med markdata och byggplan för hela huset kan du bestämma typ och djup för att lägga grunden.

Grunden är hur man gör det rätt

Stiftelser

Separera flera typer av fundament:

 • Tape, den mest tillförlitliga. Monteras på fast mark, används vid konstruktion av tunga, höghus. Kräver stora kostnader för material.
 • Precast block foundation. Betong- eller betongblock installeras i gropen på cementmortellen. Blockerar ståltråd. Denna typ av bokmärke är väldigt snabbt, men dyrt.
 • Stapel eller kolonngrund, lämplig för myrmark. Applicera under ram eller trähus.
  Grunden är hur man gör det rätt
 • Monolitisk, används om jorden är lös. Tunga högar installeras på plattorna och huset är helt skyddat från att sjunka.
 • Brick foundation har en låg hållbarhet. Tegelstenen i sådana fall använder rött fuktbeständigt.

Ribbon foundation är mest populär om du vill ha ett hus med en källare och källare. Det är relativt billigt och slitstarkt, som klarar stora belastningar. Djupet av att lägga remsan grundar sig också på jordens hållfasthet och fuktighet.

Grunden är hur man gör det rätt

För att undvika förekomsten av kalla sömmar, rekommenderas att fylla remsa grunden på en dag, vilket kräver noggranna beräkningar för beredning av en viss mängd murbruk.

Cement bör inte torka ut, och om huset är planerat att vara stort, kan du inte utan speciell utrustning. Efter hällning av skikten är cementet ordentligt täppt ner. För att förstärka styrkan hos remsa fundamentet vid gjutning används förstärkning.

Pillar foundation är perfekt för bad, bastu eller annan ljusstruktur. Först måste du beräkna avloppsmekanismen under stiftelsen, och fortsätt sedan till att lägga pelarna. De är installerade runt byggnadens omkrets i alla vinklar och skärningspunkten på innerväggarna.

Grunden är hur man gör det rätt

Basen är monterad mellan pelarna. Källaren är nödvändig för att skydda husets underjordiska hus från att snöa, snöa, blåsa och så vidare. Efter att ha placerat källarbasen, rekommenderas att den är vattentät och färdig med gips eller kakel.

Grundläggning

Material som krävs för att lägga grunden:

 • cement;
 • tegelsten, sten;
 • sand;
 • vatten;
  Grunden är hur man gör det rätt
 • träplankor eller plywood;
 • material för förstärkning: metallstänger, tråd;
 • takmaterial eller annat material för vattentätning.

Gör inte utan specialutrustning och verktyg:

 • klassiska och hydrauliska nivåer;
 • spade;
 • skottkärra för transport av sand, lera, krossad sten;
 • ledning för markering av fundamentet;
 • axel, naglar, såg.

För att blanda betong skulle det vara mer lämpligt att hyra en betongblandare och att hyra specialutrustning för att gräva en grop.

Så, för att börja arbeta med att lägga grunden du behöver:

Grunden är hur man gör det rätt

 1. Gör markup.
 2. Vidare gräver vi med en särskild utrustning en gräv av ett visst djup längs hela framkanten av framtida byggnad.
 3. Botten av diket är tätt täckt med sand.
 4. Förbered formen från träplankor eller plywood. Stiftelsens bredd är 20 cm tjockare än husets avsedda vägg.
 5. Förbered tjock cement, blanda sand, krossad sten och vatten i en betongblandare. Fyll grunden. I enlighet med typ av fundament läggs tegelsten, sten eller betongblock på cement. Förläggningen av förstärkning under huset görs med hjälp av tätt anslutna stålstänger.
 6. Två lager av takmaterial placeras i stiftelsens kropp, som är ansvarig för vattentätning.
  Grunden är hur man gör det rätt

  Innan du somnar med jorden måste grunden behandlas ordentligt med bitumen.

 7. Därefter monteras ingångarna för avlopps- och vattenrör i källar murverk. Glöm inte heller om ventilationskanalerna för att rädda huset från fukt.
 8. Det sista steget att lägga grunden med egna händer kommer att vara vattentät.

Efter att ha lagt grunden för huset rekommenderas att vänta 30 dagar innan man fortsätter att montera formen. Under torkning är det nödvändigt att undvika vätning eller torkning av fundamentet, för detta vid regnigt eller för varmt väder är det nödvändigt att täcka fundamentet med en film eller annat ogenomsläppligt material.

Det sista steget i stiftelsens konstruktion är läggning av avloppsrör.

Att lägga röret måste ligga över marken för jordfrysning på vintern.

Priset för stiftelsens uppbyggnad beror på graden av arbetets komplexitet, det valda materialet.

Grunden är hur man gör det rätt

Det finns fall där du vid misstaget lägger grunden, huset saken eller sprickorna, då kan du stärka grunden för byggnaden, men det kräver stora kostnader och kan inte avhjälpas utan hjälp av specialister.

För att ersätta stiftelsen under bandetypen, är det nödvändigt att spruta golvet och ersätta de gamla plattorna med nya. Du kan fylla i ytterligare grunden. För att göra detta är runt omkretsen av de gamla grundarna monterade nya högar.

Det finns flera sätt att ersätta stiftelsen under ett trähus. Kosmetiska alternativet är det enklaste och billigaste. I stället för den ruttna delen sätts ett nytt träelement in. Du kan helt demontera väggen och ersätta den lägsta delen av logghuset. Demontering av fundamentet innebär att 20 cm basskiktet och dess efterföljande ersättning avlägsnas. Det sista alternativet är det mest föredragna. Huset lyfts med hjälp av jacks och byter helt och ersätter nödvändiga kronor.

Stiftelsen av huset med egna händer

Oberoende bygga ett hus från början är en svår uppgift, men genomförbar. Noggranna beräkningar, kompetent urval av byggmaterial och högkvalitativt genomförande av varje process hjälper till att klara sig utan att specialister engageras. Det mest avgörande steget är fundamentets läggning, eftersom byggnadens hållbarhet och tillförlitlighet beror på styrkan i stiftelsen. Det tar ungefär 2-3 månader att skapa en grund för ditt eget hus.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Stiftelsen av huset med egna händer

Innehåll steg för steg instruktioner:

Foundation Design

För byggandet av bostadshus använder man oftast en remsa grund. Det kan vara grunt djupt om huset är envåning och ett litet område eller standard – ligger 1,8-2 m djup. Bredd på basremsan är vanligtvis 40 cm, men den kan ökas beroende på byggnadens specifika belastning. Vid utformning av ett hus bör omedelbart ta hänsyn till eventuella förlängningar och arrangemang av källare och semi-källare. Närvaron av en gemensam bas kommer att förenkla installationen av en veranda eller andra strukturer som kan behövas senare.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

För att inte misstas med basparametrarna är det nödvändigt att noggrant beräkna den totala belastningen per kvadratmeter jord och jämföra den med tillåtna värden.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Följande faktorer beaktas vid beräkningen av belastningen:

 • väggmaterial;
 • typ av värmeisolering;
 • typ av takläggning;
 • Antalet golv i huset;
 • typ av jord på platsen;
 • grundvatten nivå
 • regionen;
 • snö och vindbelastningar.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Tvärsnittet av tejpbasen

Beräkningar görs med hjälp av specialtabeller för varje faktor separat. Därefter summeras alla laster som bestämmer grunddjupets djup i detta område och den tillåtna bredden på basens botten.

Basmarkering

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

För att markera marken för stiftelsen behöver du pinnar, ett starkt tunt rep och ett måttband. Ta först bort allt som kan förhindra markeringen – stenar, buskar, torra stubbar och mycket mer.Bestäm linjen på fasaden av huset i förhållande till platsen och ange det med ett rep sträckt mellan pinnarna. Avståndet från en fyr till ett annat ska vara 30-40 cm längre än fasadens bredd. Markera placeringen av hörnen på huset på ett rep, och genom dessa punkter rita 2 vinkelräta linjer, något längre än sidoväggarnas längd.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Mäta nu avståndet från fasadens hörn till bakväggen och markera punkterna på båda linjerna och dra sedan ett annat rep parallellt med den första. Korsningarnas snitt bildar byggnadens hörn, och det är från dessa punkter att diagonalen för den resulterande rektangeln måste mätas. Om diagonalerna är lika är layouten korrekt. Därefter betecknas de inre gränserna för källbandet, avvikande från 40 cm märkningslinjer inuti omkretsen. Pinnar bör placeras runt omkretsen – det här gör det möjligt att markera vinkeln på basen mer exakt. Den sista beskriver de inre lagerväggarna, basen under verandan eller verandaen.

Trench preparation

När märkningen är klar börjar du gräva gräv under fundamentet. Detta kan ske med skovlar eller med hjälp av specialutrustning, vilket blir mycket snabbare och bekvämare. För en grund grund är djupet av skyttegraven 60-70 cm, för en normal grund – från 1,8 m, beroende på jordfrysningsgraden. Grävens botten ska vara minst 20 cm under denna nivå. Att räkna djupledning från de lägsta punktmarkeringarna.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Skyttegravets väggar måste planeras vertikalt, om marken smuler, installera rekvisita. Efter utgrävning kontrolleras botten nödvändigtvis mot horisonten, alla oegentligheter skärs av med en spade och överskott av jord tas bort. Plankarnas läge och bredd måste uppfylla projektet fullt ut. Nästa steg är installationen av en sandgrus kudde avsedd att minska belastningen från byggnaden på grunden av marken.

Sand- och grusanordningen har följande ordning:

 • Botten av gräven längs omkretsen är täckt med ett tunt lager av flod grov sand;
 • spill sand med vatten och ram grundligt;
 • Häll ett annat lager sand och kondensera igen;
 • häll grus med liten fraktion och nivå med ett lager av 15 cm;
 • tampad yta.

För en grund grund är den inre ytan av grävarna fodrad med geotextil före sandfyllning. Detta material skyddar sandkudden från erosion genom grundvatten och siltning.

Montering av formning

Grunden för ett bostadshus bör stiga minst 15 cm ovanför markytan. På de översvämmade områdena kan höjden på den överliggande delen av basen nå 50-70 cm. Formeringen samlas in med hänsyn till den önskade höjden med hjälp av tillgängliga material.

Installation av fundamentformwork

När du ska installera formningen krävs:

 • kantade brädor med en tjocklek av 2 cm eller plywood ark;
 • plastfilm;
 • måttband;
 • skruvar eller naglar;
 • hammare och skruvmejsel;
 • barer för struts.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Formning remsa foundation

Skivorna fästs i rektangulära sköldar, vilket säkrar de tvärgående stängerna från utsidan. Skruvarna skruvade inifrån för att demontera formen var bekvämare. Av samma anledning rekommenderas att du använder skruvar och inte naglar. Vid monteringen bör du överväga placeringen av avloppshålen och göra skärningar av lämplig diameter i brädorna. Sammanfattningsvis är sköldarna täckta med en film som inte tillåter trädet att absorbera vatten från lösningen.

Montera formpartierna på båda sidor av skyttegraven, och stärka sedan tvärbalkarna varje halv meter. Sköldar utsätts strikt vertikalt och håller samma avstånd mellan motsatta sidor längs hela längden av omkretsen. Utanför formen stöds av stag från en bar. Det borde inte finnas några luckor mellan brädans nedre kant och den övre kanten på grävningarna, annars löser lösningen ut.

Montering av förstärkningsramen

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Montering av förstärkningsramen

Närvaron av förstärkningsramen i fundamentets tjocklek gör att du kan stärka basen och förlänga dess livslängd flera gånger. För tillverkning av ramen används vanligtvis stålförstärkningssektionen på 10-16 mm. Det är mycket viktigt att binda stavarna korrekt för att fördela belastningen jämnt över hela området.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Ribbstiftningsförstärkning

För ytterligare arbete behöver:

 • stickning tråd;
 • byggnadsnivå;
 • bulgarian;
 • plast rör trim;
 • Roulette.

Armaturen skärs av kvarnen längs grävens längd och bredd, varefter gitteret med celler från 30 cm stickas av det. Därför fästs 4-5 längsgående stavar med tvärgående segment varje 30 cm.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Det är inte kategoriskt rekommenderat att använda svetsning för en fog, eftersom det försvagar fästpunkter och bidrar till rostning av stavarna. Rammen ska vara tredimensionell, så horisontella gitter placeras på 3-4 nivåer, bundna med vertikala stänger.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Ytterligare armaturer bör göras vid varje hörn av stiftelsen och vid korsningen av de stödjande inre väggarna. Du kan sänka ramen i grävningar i delar, och redan innanför för att ansluta dem. För att undvika korrosion så mycket som möjligt kan förstärkningen inte läggas direkt på sanden. De tar ett gammalt plaströr, skär det i ringar 4-5 cm breda och placera det under gallret i hörnen och var 50-60 cm längs grävningarna. Omkring 5 cm ska lämnas mellan sidoväggarna och ramarnas kanter, detsamma gäller för förstärkningens övre kant.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Montering av förstärkningsramen

När gallret är fixerat inuti formen indikerar nivån på betonghällen på insidan av brädorna. Du kan göra detta med hjälp av en fiskelinje: i änden av formen fyller små nejlikor och fixar på dem en linje sträckt strängt horisontellt. Den ska placeras 5 cm över kanterna på det förstärkande gitteret och löpa längs hela omkretsen på samma horisontella nivå.

Betonghälla

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Betonghälla

Det rekommenderas att hälla lösningen i taget, men inte i den totala massan, men i lager. Varje lager ska inte vara tjockare än 20 cm; Detta kommer att tillåta att jämnt fördela det mellan armeringscellerna och minska antalet luftrum. För tillverkning av blandningen ta cement M400 eller M500, fina fraktionspumpar och grov flodsand.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Det är mycket viktigt att observera proportionerna korrekt vid blandning, annars kommer kvaliteten på lösningen att ligga under normen. På 1 hink cement behövs 3 hinkar av siktad sand och 5 hinkar. Vatten bör tas om hälften av summan, lägg det i portioner, för att inte överdriva det. Morteren ska inte vara antingen för tunn eller för tjock. Högkvalitativ betong har en jämn konsistens, och när den vänds glider skovlan långsamt ner med en total massa.

Efter hällning av den första satsnivån planeras lösningen med en spade och genomborras längs hela längden av grävarna med ett förstärkningssteg för att frigöra den luft som har samlat in i lösningen under blandning. Det är mycket effektivt att kompaktera betong med en vibrator, det ökar styrkan på en monolit flera gånger. På samma sätt häll de resterande skikten tills betongytan inte är jämn med den sträckta fiskelinjen. Formpressningen tappas med en hammare, varefter toppen av morteln jämställs med en regel eller trowel.

Grunden är hur man gör det rätt
Grunden är hur man gör det rätt

Det tar ungefär en månad att stärka stiftelsen

Det tar ungefär en månad att stärka stiftelsen. Så att ytan inte spricker, är den hela tiden fuktad och täckt av polyeten från regn. I betongens värme bör det också stängas från direkt solljus för att undvika sprickbildning. Formeringen kan demonteras 10-15 dagar efter hällning och byggnadsarbetet kan fortsättas efter 28-30 dagar.

Video – Grunden för huset med egna händer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *