Uppvärmning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Vid slutet av byggnadsarbetet i samband med byggandet av huset måste du ta hand om ett lika viktigt stadium – fyll golvet. För att säkerställa tillförlitlighet, hållbarhet och värme används ytmaterial: betong och trä. Var och en har ett antal nackdelar och fördelar som måste beaktas när du lägger golvet i ett privat hus med egna händer, eftersom golv är en viktig del i hemförbättring.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Verktyg och material

Golvläggningen utförs med hjälp av nödvändiga material och verktyg, en uppsättning som måste förberedas i förväg. Du behöver följande byggutrustning:

  • expanderad lera;
  • takfilt som används för att täta golvet;
  • avgränsande hörn;
  • murslev;
  • spade;
  • förstärkt nät
  • plastfilm, även för vattentätning.

För att underlätta arbetet med konkreta använd vibrotamper, som tätt trycker lösningen och ger den porositet.

Arbetsordningen

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Börja med byggnadsarbeten, innan du börjar, måste du tänka ut en handlingsplan, beräkna bristerna i materialet som används och bara sedan fortsätta till installationen. De börjar arbeta med golv, bestämma deras nivå, vilket kommer att säkerställa ytterligare jämnhet.

När beräkningarna har gjorts fortsätter du att fylla på golvet igen. Sprid ett lager av massmaterial, vilket kommer att spara betong och göra golvet ännu starkare. Ursprungligen lägger de ut grus ungefär tio centimeter tjocka, sedan ram det och fyll det med vatten. Från ovanför täcken med sand av samma tjocklek, liksom en rad grus. Det slutliga skiktet kommer att vara murar, men det måste också sprinklas med sand och komprimeras sedan bra. Ytan av bulkmaterial ska vara smidig och inte innehålla luckor.

Nästa steg när man arbetar med golvisoleringen, vilket är nödvändigt för att förhindra olika influenser. Vidare, öka kapaciteten hos materialets struktur med mer hållbara egenskaper och applicera formen. När det förberedande arbetet är klart kan du börja hälla betong och screed.

Förbereda basen

För att säkerställa golvbasens tillförlitlighet är det nödvändigt att ta hänsyn till jordens ojämnhet under huset, för att den är jämn och täppas till önskad nivå i golven. För att försäkra sig om vattentätning smuts ytan med lera och ströms med grus och sand ovanpå. Därefter lägger de ut lakan av takmaterial eller plastfilm med en tjocklek av ungefär ett par centimeter. Samlingspunkterna är limmade med ett band speciellt utformat för detta.

Nivåmarkeringar på väggarna

Golv, och mer exakt, deras nivå, med rätt bearbetningsprocess måste matcha dörrgränserna. Därför måste du fokusera på dem genom att göra nivåmarkeringen. Runt omkretsen av rummet med en byggnivån på väggarna gör märken. För enkelhets skyld dra en rad eller markera linjerna med en penna. Markera sedan nollmärket och fortsätt till arbetet, baserat på denna punkt. För att bestämma centrumpasskonstruktionen eller lasernivån.

Betongblandning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

För att groutera golvet, är en konkret lösning förberedd, vilken måste göras omedelbart innan byggnadsarbetet påbörjas, eftersom det tenderar att härda, och i den här formen blir det olämpligt. För beredning av betong som behövs: cement, grus och sand. För att göra en blandning av betong var av god kvalitet, använd sand med stora partiklar, som i sin sammansättning inte har lerstillsatser och andra organiska ämnen. Du bör också vara uppmärksam på ruckets konsistens, som ska bestå av krossat grus och ha små partiklar.

För framställning av 50 liter betonglösning ta 15 kg cement, 50 kg grus och 35 kg sand. Vatten tillsätts, beroende på hur mycket fukt i bulkmaterialen är. För att erhålla en lösning av önskad konsistens, späd fasta ämnena med rent vatten gradvis och jämnt, så kommer det att vara möjligt att undvika utseende av klumpar.

Ramning och jordning av marken

Efter byggnadsarbeten kvarstår mycket skräp, vilket måste avlägsnas innan man arbetar på marken. Innan screed golvet bli av med sprickor och ojämnheter i beläggningen.

De börjar arbeta med jorden med avlägsnande av toppskiktet och först därefter fortsätter man till markning av marken. Processen fortsätter tills ytan är jämn och fast. Om det emellertid inte var möjligt att jämföra och tampa det från första gången, avlägsna jordens övre nivå och täcka den med en tät materialsand.

Sand, grus och rubble fyllning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Börja fylla basen med grus av önskad tjocklek, medan materialet fördelas jämt över området. Nästa steg är att fylla på sand cirka tio centimeter tjock. Varje skikt vattnas med vatten och försiktigt rammade. I slutändan använder de murar och hanterar det på samma sätt som under bottenens nedre nivåer. Håll av med att ramma materialet så snart ytan blir jämn.

Vi lägger vatten och värmeisolering

Användningen av vattentätning är ett integrerat steg i att lägga botten. Med hjälp av det tillhandahålls fuktmotstånd i huset och ökad livslängd. För isolering i bostäder används plastplast, som läggs i flera lager. Samband är kopplade till skivband eller tejp. Använd sedan ett värmeisolerande skikt som gör golv av privata hus varmare. Isolering gjord med mineralull, skum, expanderad lera och polyuretanskum.

förstärkning

I privata hem används betonggolvförstärkning, vilket är nödvändigt för att öka strukturstyrkan och motståndet mot höga belastningar. För förstärkning används en speciell plastnät eller trådprodukt. För praktisk hällformning används, som är tillverkat av brädor eller plywood.

Kartor, fyrar för golvfyllning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

För att fästa beacons när man häller golvet är det bättre att använda utspädd bygggips, sprida ut det i flera högar och drunkna underlaget i gipset.

Fyrar, applicerade på golvet, behövs för att ge den önskade planheten. Fyrar kan vara från en fyrkantig profil, ett träblock eller ett runt rör. Innan du installerar detta designrum i ett privat hus är uppdelat i lika delar. Fyrar som sitter på bitar av betonglösning. För att göra det lättare att ta bort dem senare från blandningen smörj styrningarna med olja eller speciell behandling. Samtidigt är det nödvändigt att ständigt övervaka fyrarnas läge, vilket ska vara horisontellt.

Ett privat hus med stora dimensioner av golven kommer att kräva en uppdelning av rummet i kartor, vars användning är viktig i avsaknad av möjligheten att omedelbart fylla hela rummet. Efter att territoriet har delats in i tomter, är formen konstruerad med en höjd som är lika med nollpunktslinjen.

Framställning av lösningen

För att förbereda rätt lösning för hällning rekommenderas att använda en betongblandare. Lösningen bereds enligt följande recept: 2 hinkar perlit, vilket är nödvändigt för bättre isolering av huset, nedsänkt i en betongblandare och tillsatt en hink vatten. Därefter måste du blanda noggrant och gradvis hälla en hink sand, häll blandningen med två liter vatten och rör om till en flytande konsistens. Därefter ges lösningen en ”vila” och fortsätter att knäda till en plasttillstånd. Vid hantering av ett privat hus rekommenderas att använda cementmärkta M500 och M400 för golv.

Hälla och jämna betongblandning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Pneumosuperladdare för halvtorkad screed.

För att korrekt applicera beläggningen förbereder vi golvet för gjutning i ett privat hus. För att göra detta, i slutet av konstruktionen tar vi bort alla sopor och lämnar arbetsobjektet rent. Efter att ha förberett betonglösningen börjar vi hälla från dörren på motsatt sida. Genom att applicera blandningen görs hål i det för att avlägsna luftbubblor.

Med hjälp av regeln nivåerar vi lösningen, efter att ha extraherats fyller vi det resulterande utrymmet med en ny blandning. Betongens styrka uppnås på ungefär en månad.

Nivelleringsskikt

Även korrekt fungera med gjutningen, blir ytan inte alltid jämn, blandningar används för detta. vem köper i hårdvaruaffärer. Efter appliceringen avlägsnas de bildade luftbubblorna och betongen får torka i 7-10 dagar.

Med en privat struktur kan du själv göra golvet. Det viktigaste är att välja rätt material och utföra alla punkter i processen. Då kommer ett privathus att ligga i mer än ett år.

Betonggolv i ett privat hus med egna händer. Betonggolv på marken i ett privat hus

Betonggolv i ett privathem skapas vanligtvis på första våningen. Denna version är inte bara enkel, men också billig. Om du bestämmer dig för att göra denna typ av arbete, måste du använda inte bara betong, utan eventuellt lera. Populariteten på denna våning beror på det faktum att betong är ett relativt överkomligt och hållbart material. Gör bara det själv. Arbeten involverar inte inblandning av professionellt stöd, vilket minskar kostnaderna för processen.

Krav för att arrangera golvet till marken

Hälla betonggolvet i ett privat hus

För att utrusta betonggolv i ett privat hus, är det nödvändigt att tillhandahålla marken, som har vissa egenskaper. Marken bör vara torr, och för grundvatten bör de ligga på 5 meters djup eller mer. Marken bör inte präglas av rörlighet. Betonggolv löses oftast i fallet då byggnaden ger en källare eller källare. Huset borde vara bostad, vilket indikerar närvaro av uppvärmning, som på vintern jorden fryser igenom, vilket leder till en ökning av belastningen på grunden och deformationen av strukturen.

Funktioner golv på marken

Hälla betonggolvet i ett privat hus

För att utrusta betonggolv i ett privat hus, rekommenderas det att slutföra allt arbete vid konstruktion av väggar och tak. Inledningsvis kommer det att vara nödvändigt att utföra arbete på planering av golvnivå, och sedan för att rensa och komprimera jorden. Nästa steg är grus, sand och murar. Det är absolut nödvändigt att bland lagren av en sådan ”pie” bör det finnas vatten och värmeisolering. Var noga med att oroa dig för förekomsten av ett förstärkande lager. I nästa steg installeras guider och formningselement, och därefter hälls betong. Det bör inte glömmas att utjämningen av betongen måste utföras.

Utföra märkning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Om du bestämmer dig för att ordna betonggolv i ett privat hus, måste du planera en nollnivå. Det måste ställas in i spol med botten på dörröppningen. Detta märke måste överföras till alla väggar. För att göra detta måste man markera väggen vid 1 m från dörrens botten. När etiketten måste placeras på väggarna runt omkretsen måste de mäta från dem och markera 1 meter ner. Den resulterande linjen kommer att vara nollnivån, som du måste hälla betonggolv. För att få möjlighet att lättare navigera genom denna linje i hörnen av rummet, rekommenderas att hamra i naglar och sträcka ett rep mellan dem.

Clearing och jordförpackning

Betonggolv på marken i ett privat hus bör avgöras först efter att röjningen är klar. Bland annat måste jorden komprimeras. Det är nödvändigt att ta bort allt byggavfall, och ta sedan bort det övre lagret av jord, vilket kallas bördig. Golvet längs marken är en slags ”tårta”, vars tjocklek är ca 35 cm. Detta indikerar behovet av att avlägsna markskiktet till en nivå tills höjden från nollmärket till markens yta är lika med konstruktionens tjocklek.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Efter att markytan måste komprimeras. Detta kan göras genom att applicera en vibrationsplatta. Men om sådan utrustning inte är tillgänglig kan du använda en vanlig logg. Från ovan måste du nagla handtaget och underdelen för att försegla jorden. Som ett resultat bör du få en platt tät grund, som kommer att kunna röra sig utan att lämna ett spår. Det kan hända att marknivån är under 35 cm. I så fall måste du avstå från en liten del av markskiktet, kompaktera det och fyll ytan med sand. Därefter tillverkas tätningen enligt ovanstående teknik. Betonggolv på marken i ett privat hus måste anta närvaro av ett vattentätlager. För att förbättra vattenavvisande egenskaper hos strukturen kan ett lager av lera placeras över marken, som är täckt med sand. Det rekommenderas att återfuktas och täppa bort lera, vilket kommer att stoppa grundvattnets infiltration.

Läggande av substratet

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Efter att basskiktet har komprimerats kan du börja förbereda fyllningen, för det borde du använda grus. Den ska läggas med ett lager, vars tjocklek är 7 cm. Underlaget ska hällas med vatten och väl komprimeras. För att lättare kunna styra skiktets tjocklek är det nödvändigt att driva pinnarna i flera rader i bottenjorden, vilket bör ställas in på nivån. Efter att påfyllningen och tätningen är klar kan pinnarna bortskaffas. Då bör du somna sand och försegla det också bra. Dess tjocklek ska vara ungefär lika med 10 centimeter. För att förenkla kontrollen, använd samma katter. För att försegla sanden bör hällas vatten. För detta ändamål kan du använda ravinsand, som har alla slags föroreningar. På toppen av sanden bör läggas ett lager av rubel, vars fraktion är 45 millimeter. Alla lager måste igen tampas väl. Den resulterande ytan måste sprinklas igen med ett tunt lager av sand, som måste vara jämnt och väl kompakt. Om du fyller betonggolvet i ett privat hus med egna händer, bör substratet kalibreras med en vågrät nivå.

Genomförande av vatten- och värmeisolering

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Vattentätning av konstruktioner kan utföras med hjälp av polyeten. För att göra detta, använd ett material vars tjocklek är 200 mikron. Det är tillåtet att använda ett vattentätningsmembran. Materialet måste läggas över hela området, själva arken måste läggas överlappade, det är nödvändigt att ta bort sömmarna med tejp. För att förbättra värmeisoleringsegenskaperna hos golvet rekommenderas att använda material som expanderad lera, basalt eller stenull, skumplast samt mineralull.

förstärkning

Hälla betonggolvet i ett privat hus

När betonggolvisoleringen i det privata huset har genomförts kan förstärkning göras. För att göra detta, använd stålstänger, av vilka du måste bygga en ram. Istället för ett metallnät kan du använda plast. Förstärkningsburet placeras på stöder vars höjd är 3 cm. Detta säkerställer att ramverket ligger inuti golvet. Förstärkande ram av kvistar kan kokas av dig själv.

Montering av guider och montering av formning

Innan du häller betonggolvet i ett privat hus måste du lägga guiderna. Rummet ska delas i lika delar, vars bredd inte överstiger 2 meter. Hela området är uppdelat med guider. Som regel är de gjorda av barer och plankor. Höjden av dessa element måste vara på samma nivå med nollmärket. Fixering av guider är gjord på cementmortel. Formning bör installeras mellan dessa element. För att göra detta bör du använda fuktresistent plywood, men vanliga brädor kommer också att fungera. Formning och guider bör behandlas med olja, så att de lätt kan avlägsnas efter att morteln har härdat.

Golvfyllning

Innan du gör betonggolv i ett privat hus måste du förbereda betong. Det är nödvändigt att fylla i ett, högst två besök. Detta krav beror på behovet av att skapa en monolitisk struktur. För att göra detta kan du beställa en lösning från fabriken. Om du bestämmer dig för att självständigt engagera dig i tillverkningen av blandningen, är det att föredra att förbereda en betongblandare. Lämpligt cementmärke M 400 eller M 500. Det är viktigt att använda flodsand. Du borde inte bara veta hur man isolerar ett betonggolv i ett privat hus, utan också hur man förbereder betong för det. För arbete behöver du 1 del av cement, sand i mängden två delar och krossad sten i en mängd av fyra delar. Vatten bör tillsättas i en mängd av 0,5 delar.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

Oförlåtliga misstag i filmer som du förmodligen aldrig har märkt. Förmodligen finns det väldigt få personer som inte skulle vilja titta på filmer. Men även i den bästa filmen finns det fel som tittaren kanske märker.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

7 kroppsdelar som inte bör röras Tänk på din kropp som ett tempel: du kan använda det, men det finns några heliga platser som inte kan röras. Studier visar.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

12 saker du inte bör köpa i begagnade Kontrollera ut listan över saker som alltid ska vara nya och aldrig köpa dem i begagnade.

Hälla betonggolvet i ett privat hus

20 bilder av katter gjorda vid rätt tid Katter är fantastiska varelser, och alla vet om detta. Och de är otroligt fotogena och vet alltid hur de ska vara vid rätt tidpunkt i reglerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *