Trägolv

Hardwood Cake Mellan Golv

Polyetenfilm kan användas som ett tätningsmedel. Lakorna överlappar varandra med 20-25 cm och är fasta med konstruktionsband.

Rengör golv

Färdiga golv kan vara gjorda av grovade brädor. Vid ett steg på 60 cm kommer stödstänger som är lämpliga för att lägga mineralull, 35 mm tjocka brädor att vara optimala. När du använder ett mindre steg kan du använda en mindre tjocklek på brädorna.

På toppen av staplarna kan du lägga plywood eller OSB-plattor med en tjocklek av 16-20 mm, över vilken en topplack är.

Kakgolv på balkarna på första våningen har en flerskiktsstruktur. För att träkonstruktioner ska kunna fungera i rätt tid är det nödvändigt att följa de tekniska reglerna för att lägga varje lager.

Hur man gör en interfloor ”tårta” i ett trätak

God kväll! Säg mig, snälla, jag vill göra ett rum ovanför garaget, taklocket är trä. Vilken film som ska läggas (det finns förstärkt polyeten, izospan B, izospan F, izospan AM, och en annan. Hur man gör en interfloor ”tårta” (botten av garaget ovanpå det varma rummet). I andra delen av byggnaden på första våningen planerar jag golvet på marken termit, screed, vattenuppvärmt golv, screed, beläggning), men här är hur man gör en ”paj” i trägolvet i den här delen av byggnaden. Jag är förvirrad. Jag läste på Internet att det var en röra i mitt huvud.

Expert svar

Den speciella komplexiteten hos isolering och ljudisolering på övervåningen är inte. Du kan använda lämpliga material, det är bara viktigt att följa tekniken och glöm inte rekommendationerna från erfarna hantverkare.

I ditt fall är det nödvändigt att nödvändigtvis behandla balkarna och golvbrädorna med medel som förhindrar ruttning och formning av mögel. Därefter läggs de vattentäta. Det är naturligtvis bättre att använda inte en enkel polyetenfilm, men ett material med bra diffusionsförmåga, till exempel Izospan som nämns av dig.

Eftersom det är nödvändigt att göra en ”tårta” av isolering i taket inuti byggnaden är det bäst att ta Izospan B – den har lämpliga egenskaper och ganska acceptabel kostnad. Naturligtvis har membranet märkt med AM en högre styrka, men för ditt ändamål är användningen överflödig och leder endast till extra kostnader. Glöm inte att filmen måste läggas på ett sådant sätt att det tar bort fukt, därför är det orienterat med en fuktig sida mot värmeisoleringen. Det är viktigt att lima alla lederna med tejp – ångspärren måste vara fast och fri från skador och tårar.

Nästa steg – isolering. Du kan använda både mineralullskivor och alla rullade material. Tro mig, de fantastiska egenskaperna hos värmeisolatorn hos ett varumärke är starkt överdrivna. Det är bara viktigt att tjockleken på dess lager är tillräcklig för dina levnadsförhållanden. I centrala Ryssland är mer än 20 cm isolering tillräcklig om det finns konstant uppvärmning.

Därefter måste det värmeisolerade materialet täckas med samma ångspärr Iszospan B, med den släta sidan uppåt. Som i föregående fall, ta hand om täthet av lederna. I denna installation av ”varm kaka” kan betraktas som komplett och fortsätt till installationen av undergolvets undergolv. Förresten, om du planerar att inte använda brädor, men plywood eller OSB för sitt arrangemang, är det bäst att lämna ett mellanrum på 1-2 cm mellan dem och värmeisoleringsskiktet för att ge ventilation.

Egenskaper av isoleringen av golv i trähus

Ett trähus kräver särskilt noggrant värmeskydd, eftersom träet börjar riva och förlora dess starka egenskaper vid bristande temperatur- och fuktighetsförhållanden. Förhindra att detta kommer att hjälpa till med effektiv isolering. Innan du börjar arbeta med skydd mot kyla, är det nödvändigt att räkna ut hur man ordentligt värmer golvet i ett individuellt trähus.

Varför värma trägolvet

Trä är ganska varmt material i jämförelse med betong, men vid uppbyggnad av ett ramhus eller ett hus från en bar är det inte alltid möjligt att uppnå en rationell balans av konstruktionens tjocklek för styrka och värmeledningsförmåga. För att minska materialförbrukningen för väggar och stiftelser krävs värmeisolering. Det är möjligt att utföra arbeten med väderleksförändring både i en gammal byggnad och i nybyggnation.

Att värma golvet i ett trähus kan förhindra följande problem:

 • överdriven fuktighet i rummet;
 • temperaturreduktion i uppgiften;
 • kondensation, på grund av vilken form som uppstår
 • Utseendet av svamp och andra farliga mikroorganismer för människor;
 • ökade värmekostnader;
 • förstörelse av träkonstruktioner från insidan.

Att arbeta med egna händer kan avsevärt minska kostnaderna. Nu finns det många material, vars användning inte kräver speciella färdigheter och höga kvalifikationer.

Hardwood Cake Mellan Golv

Diagram över all värmeförlust av ett trähus

Vilka golv kräver isolering

Följande strukturer behöver skydd:

 1. kallt källare tak tårta;
 2. vinden golv;
 3. interfloor överlappning design.

Vid interfloor-alternativ används materialet som ljudisolering. I detta fall är det nödvändigt att ge en skikttjocklek på 3-5 cm.

Att värma golvet på första våningen i ett trähus garanterar bekväma levnadsförhållanden. Det mesta av värmeförlusten sker genom överlappningen på övervåningen, så det är nödvändigt att isoleringen valdes och läggs på rätt sätt.

Material för arbete

För att kompetent värma golvet i ett trähus måste du välja en högkvalitativ isolering som har alla nödvändiga egenskaper. Uppvärmning kan utföras både från rummet och från den kalla luften.

För att värma vindgolvet från insidan eller källaren från botten är det bättre att använda lätta material som kommer att sättas till golvet över cirkeln utan problem. I det här fallet kommer det att vara korrekt att tillämpa:

 • mineralull i rullar;
 • skumplast;
 • polyuretanskum.

Dessa material kommer att ge maximal bekvämlighet att arbeta med takets isolering med egna händer.

Vid uppvärmning av ramhuset. Det är möjligt att utföra arbete från insidan av rummet till bottenvåningen och utifrån för det sista från ett timmer eller timmerhus. I det här fallet är det bättre att genomföra golvisolering över stockar eller balkar, eftersom detta förhindrar överföring av last på det bräckliga materialet. För denna typ av arbete kan du använda följande material:

Hardwood Cake Mellan Golv

Hardwood Cake Mellan Golv

Hardwood Cake Mellan Golv

Hardwood Cake Mellan Golv

Hardwood Cake Mellan Golv

Hardwood Cake Mellan Golv

Mer information om isolering av sågspån och expanderad lera finns i artiklarna ”Värme av golv med expanderad lera” och ”Värme av golv med sågspån”. Dessa material har sådana fördelar som naturligt ursprung och låg kostnad, så om du behöver minska kostnaden för byggnad eller isolering i den gamla byggnaden och säkerställa fullständig miljövänlighet är det bättre att använda dem. De är emellertid mindre anpassningsbara jämfört med andra material.

Nyligen ökar också metoden för golvvärme med skum (polyuretanskum) popularitet. Denna metod är bra för sin låga komplexitet och hög effektivitet.

Uppvärmning av golvet med expanderad polystyren förtjänar också uppmärksamhet på grund av den relativt låga kostnaden för material och enkel installation. Metoden för golvisolering av Penoplex (extruderat polystyrenskum) är mindre populärt i trägolv på grund av den höga kostnaden för materialet – det är mer lämpligt för isolering under skikt.

Golvisoleringsteknik

Det är viktigt att korrekt isolera isoleringen med iakttagandet av rätt ordning av alla lager. Golvkakan när vi värmer vinden, golvet på andra våningen eller första våningen har inte alltid märkbara men betydande skillnader.

Bottenvåningen golvisolering nedan

Hardwood Cake Mellan Golv

Ordningen med att värma golvet över den kalla tunnelbanan

I det här fallet bör materialet placeras korrekt i följande ordning när du arbetar med egna händer:

 1. tätskikt;
 2. isolering;
 3. ångspärr;
 4. överlappande design.

Material vid konstruktion av huset från en bar eller ram är fixerad på balkar. Efter det är arkivering gjord. Som skydd mot fukt och ånga kan du använda en vanlig plastfilm. Som ett andra alternativ vattentätning används vattentätt membran. Om du lägger alla lager korrekt, kommer byggnaden att vara tillförlitligt och kompetent skyddad mot kyla från värmekonstruktionens synvinkel.

Denna metod är mycket mödosam och gäller endast om det inte finns någon möjlighet att värma inifrån.

Också för isolering under perfekt metod för isolering överlappande skum.

Värmer golvet på första våningen inuti

Hardwood Cake Mellan Golv

Uppvärmning av trägolv

Hardwood Cake Mellan Golv

Hardwood Cake Mellan Golv

Värmeisolering under varm screed

Det är ganska obekvämt att utföra arbete under taket. Därför utförs ofta uppbyggnad av ett ramhus eller en byggnad från ett virke, isolering av första våningen över balkarna utförs ofta ovanifrån. I detta fall kan förutom ovanstående material bulkmaterial såsom sågspån och expanderad lera användas. När du utför isolering med egna händer, lägg alla lag i rätt ordning i följande ordning:

 1. golvstruktur;
 2. tätskikt;
 3. isolering;
 4. ångspärr;
 5. rent golv.

Ångspärren måste vara belägen inuti rummet, så det fungerar korrekt, vilket hindrar skador på taket på balkens strålar.

Uppvärmning av interfloor överlappning

Hardwood Cake Mellan Golv

Isolering av mineralull mellan lagren

Hardwood Cake Mellan Golv

Ljudisolering av golv av lövträ

I det första fallet släcker isolatorn luftburna ljud: mänskligt tal, musik etc. I det andra fallet är konstruktionen perfekt isolerad också från stötar, steg, hopp, etc.

Kompetent isolering av golv i golv – nyckeln till ett bekvämt boende för alla familjemedlemmar.

Uppvärmning av taket på övervåningen från insidan

Hardwood Cake Mellan Golv

Installering av isolering från insidan ger inte maximalt skydd för konstruktioner, men det kan användas som ett andra alternativ för att lägga isolering. I det här fallet är isoleringen monterad på balkarna under taket. Det kommer att vara korrekt att ordna lagren i denna ordning:

 1. ångspärr;
 2. isolering;
 3. tätskikt;
 4. överlappa konstruktion på balkar.

Golvisolering på vinden

Hardwood Cake Mellan Golv

Vid uppförande och reparation av ett ramhus, ett hus av trä eller timmer, är det bättre att värma upp vinden ovanifrån. Denna metod har följande fördelar:

 • enkel installation;
 • möjligheten att använda billiga bulkmaterial
 • kompetent värmeskydd
 • väderleksförändring inte bara av lokalerna utan också överlappningen av husets balkar från ett trä eller en ram;
 • förebyggande av kondensat i takets tjocklek.

Hardwood Cake Mellan Golv

För att säkerställa ett korrekt skydd staplas lagren i följande ordning från botten till toppen:

 1. golvstruktur;
 2. ångspärr;
 3. värmeisoleringsmaterial;
 4. tätskikt.

Polyetenfilm är tillräcklig för vattentätning, men för det andra mer allvarliga alternativet kan takmaterial användas. När du bygger ett hus av trä eller ramkonstruktion, kan du också läsa artikeln ”Värme av vinden på träbjälkar.”

Beräkning av isoleringens tjocklek

För att utföra en fullständig värmeberäkning av rambyggnaden eller träbyggnaden är det inte nödvändigt att ha en byggnadsutbildning. Vid beräkningen är det viktigt att känna till tjockleken på alla lager av kakan och deras värmeledningsförmåga. Det är ganska enkelt att räkna ut.

Därefter på nätverket hittar du programmet ”Teremok”, som är representerat i det offentliga området.

Beräkningen gör att du kan utföra en kompetent väderleksförändring av huset från en bar och förhindra överskridande av material. Alla beräkningar som tar hänsyn till sökningar av de ursprungliga uppgifterna tar knappt en halvtimme. Vanligtvis beaktas inte sådana lager som vattentätning, ångspärr.

Kompetent val av isoleringsmetod, typ av material och dess tjocklek kan eliminera många problem vid drift. Under uppförandet av flerhusiga bostadshus uppstår inte frågan om isolering: det krävs nödvändigtvis. Korrektheten av valet av tjocklek och tillgången till åtgärder för värmeskydd av golv, vindsvåning och väggar kontrolleras av expertis, som beaktar dessa beräkningar tillsammans med styrkalkylberäkningar.

I privat bostadsbyggnad kontrollerar ingen närvaron av bra isolering, men det gör det inte mindre viktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *