Installation

House cladding clapboard utanför

Vi rekommenderar också att du installerar ånga och vattentät mellan isoleringen och klädmaterialet. Detta kommer att vara ett bra hinder mot fukt och rädda trädet från ruttna. Och kom ihåg att filmen är placerad jämn med sin sida mot isoleringen och grov – mot huden.

House cladding clapboard utanför
House cladding clapboard utanför
House cladding clapboard utanför
House cladding clapboard utanför
House cladding clapboard utanför

Hur man sätter ut husets klädbräda utåt med egna händer

Hur man väljer foder?

House cladding clapboard utanför

Gå till affären, bestäm på förhand vilken typ av paneler du behöver – trä eller plast. Dessa typer av foder har vissa fördelar och nackdelar. Plast har till exempel en lägre kostnad och spricker inte, vilket kan orsaka luckor. Hög luftfuktighet leder inte heller till att fasaden på ditt hus är dekorerad med färgad form. Å andra sidan är träet bättre tolererat de låga temperaturer som finns i många regioner i vårt land, och ultravioletta strålar leder inte till att det blir ömtåligt. Därför kan det slutliga valet endast göras av dig.

Med valet av plastfoderproblem uppstår vanligtvis inte – tillverkningstekniken har länge verifierats, och här är det viktigaste att inte misstas med tillverkarens val. Med trä desto svårare. Det är lämpligt att köpa material med en vattenhalt av högst 10-15%. Annars kommer det att torka över tiden, och sprickor kommer att dyka upp. Försök att inte ha knutar på väggpanelen – de förstör inte bara utseendet utan faller ofta också ut. Och hålen på fasaden kommer inte att lägga till hans skönhet.

Vilka verktyg är användbara?

När materialet väljs och köps i tillräckliga kvantiteter är det dags att samla alla nödvändiga verktyg. För att framgångsrikt klara av arbetet behöver du:

Som du kan se – allt material kan köpas på alla butiker eller låna från vänner. Det finns inget högt specialiserat eller värt mycket pengar på listan. När alla nödvändiga verktyg är monterade kan du börja trimma huset med clapboard utanför.

Sekvensen av operationer beklädnad hus clapboard

Innan du börjar jobba behöver du veta hur framtidsdesignens system ser ut.

House cladding clapboard utanför

Ordningen med den korrekta paj som täcker husets klaffbräda.

Förberedande arbete

Som med alla andra byggnadsarbeten måste du förbereda grunden innan du börjar kläda huset med klädplatta. Om du slår ett trähus, så se till att det inte finns några svaga punkter på det – påverkat av mögel eller rutt. Annars, vidta åtgärder genom att behandla väggarna med ett speciellt antiseptiskt medel.

Oavsett väggens material, rengör dem grundligt från damm och smuts. Alla sprickor måste noggrant beräknas och täckas – även små sprickor kan orsaka allvarlig värmeförlust på vintern. Och för att eliminera klyftan för att eliminera klyftan är detta en stor mängd extra arbete.

Väggen ska vara helt platt och så smidig som möjligt.

Vi tar hand om ångspärren

den

House cladding clapboard utanför

Levande områden är alltid våta. Och fukten oundvikligen, även genom de minsta porerna, kommer delvis att läcka in i gatan. Och under klädesplattan läggs vanligen ett lager av isolerande material. Om det blir vått, kommer dess egenskaper att falla dramatiskt, och han själv kan snabbt bli oanvändbar.

Därför är det extremt viktigt att säkerställa god ventilation och skydda det värmeisolerade skiktet mot fukt. Det är bäst att använda takmaterial för detta – hållbart och slitstarkt material. Men det är inte för billigt, och mycket tyngd kan orsaka problem vid installationen. Så, du kan använda tjock konstruktion polyeten – mindre pålitligt, men billigare material och lättare att installera.

Träblock installeras direkt på väggen. Det optimala avståndet mellan dem är 1 meter, och stavens tvärsnitt är 2 × 2-3 × 3 centimeter. Detta ger tillräckligt med utrymme för ventilation mellan väggen och isoleringsmaterialet. Det valda materialet är fäst vid stavarna. Se till att det också finns en ventilationslucka längst ner och upptill. Därefter kan vi anta att ångspärren är framgångsrikt lagd.

Vi arbetar på ramen

House cladding clapboard utanför

Nästa viktiga steg är ramen. Det är nödvändigt för bekväm och enkel installation av isolering. Vid installation är det bäst att använda brädor med en tjocklek av 3-4 centimeter och en bredd på minst 10 centimeter. Styrelsen monteras vertikalt. Avståndet mellan dem ska motsvara bredden på isoleringsarken och helst vara 1-2 cm mindre. Detta ger den mest tillförlitliga fixeringen och kommer samtidigt inte att ha för mycket komprimering, vilket kan leda till en avsevärd försämring av materialets isolerande egenskaper.

Styrelserna måste noggrant nivelleras med hjälp av en nivå – även små oregelbundenheter kommer att bli särskilt märkbara efter klädpanelpaneler. Dessutom är det mycket viktigt att välja högkvalitativa styrelser. Under inga omständigheter ta inte materialet med hög luftfuktighet. När det torkas kan det allvarligt deformeras, vilket leder till förstöringen av väggpanelen eller åtminstone försämringen av husets utseende.

Lägger isolering

House cladding clapboard utanför

Högkvalitativ värmeisolering är särskilt viktig i vårt hårda klimat. Allt material kan användas här, men de flesta föredrar mineralull – ett billigt, enkelt att installera och hållbart alternativ.

Laying startar från botten. Insatt mellan två brädor är lakan säkert fastsatta och behöver inte ytterligare fästning. Nästa lager läggs direkt över den föregående. Det är mycket viktigt att se till att det inte finns några luckor mellan arken – även ett halvt centimeter gap kan orsaka allvarliga värmeförluster, särskilt vid blåsiga dagar.

Glöm inte om vattentätning

För att på ett tillförlitligt sätt skydda värmeisoleringen, som i de flesta fall är rädda för fukt, från snö, regn, dimma och bara hög luftfuktighet, måste du ta hand om pålitlig vattentätning. Det är bäst att använda en speciell vattenisoleringsfilm – det låter materialet ”andas”, men samtidigt skyddar det på ett tillförlitligt sätt mot fukt.

Installationen tar inte mycket tid – filmen läggs ovanpå isoleringsmaterialet och är fastsatt på brädorna med häftklamrar eller naglar. För att säkerställa maximal tillförlitlighet är det lämpligt att göra en liten överlappning (5-10 centimeter), och att lima fogen med vidhäftande tejp. Dessutom bör filmen läggas jämn sida inåt och grov utåt – många icke-professionella vet inte detta.

Komma ner till trimmen

House cladding clapboard utanför

Allt förberedande arbete har slutförts, och nu börjar det viktigaste steget – väggbeklädnad med klapbräda.

Det är lämpligt att förbereda foderet i förväg – för att justera materialet, och om behovet uppstår – att skära dem i bitar av lämplig längd. Det första kortet är monterat horisontellt längst ner, med ett spår uppåt. Använd nivån för att lägga den på perfekt nivå. Fix det borde vara rätt på ramen. För att göra detta kan du använda både konventionella skruvar och klyymery. Det andra alternativet är besvärligt, men om det behövs kommer inte demontering (att ersätta isoleringen eller av andra skäl) att bli exakt skadad.

House cladding clapboard utanför

Metoder för fixering av foder.

Ytterligare foder är installerat ovanpå spiken för att komma in i spåret. För att fullständigt eliminera luckorna måste du använda en hink – ljusstroppar längs hela längden gör att du kan passa väggpanelen så tätt som möjligt. Vid lederna bör fodret justeras så tätt som möjligt så att luckorna är minimala. Detta gäller både lederna på väggarna och i hörnen när de ligger vinkelrätt. Bara med noggrann passform säkerställer du maximal attraktivitet på utsidan av huset.

Nu, att veta hur man sätter ett hus med klädplatta utanför, du kan göra allt arbete utan några problem.

För illustrativt exempel rekommenderar vi att du tittar på den här videon.

Gillade artikeln. Dela det sedan med dina vänner på sociala nätverk:

Hur man mantlar en byhyddad clapboard utanför

Århundradehundratals privat träkonstruktion har varit populär i vårt land. Att täcka huset med klädbräda kommer att återspegla ägarens estetiska och konstnärliga smak och markera huset bland andra liknande. Efterbehandling av inredning och yttre byggnad kommer att hjälpa till. Ett kostnadseffektivt och prisvärt sätt att förvandla utseendet på huset – det är mantlad clapboard clapboard utanför.

House cladding clapboard utanför

Förutom den färgglada konstruktionen tillhandahålls med denna metod för efterbehandling ett ytterligare skydd av byggnaden mot negativa påverkan av yttre faktorer, vilket påverkar förlängningen av livslängden.
Den här artikeln innehåller användbara tips för att undvika att göra fel när du täcker ett logghus med klädplatta.

Typer av foder som byggmaterial

De viktigaste egenskaperna som bestämmer foderets popularitet som en typ av finish är enkelhet och snabbhet för installationen, liksom ett naturligt utseende, vilket gör det möjligt för dig att snabbt och väl utföra ett trähus utanför.
Sortimentet på byggmaterialmarknaden varierar. Först av allt är det bestämt av vilket material väggpanelen och dess bearbetning behövs, vilka fästelement behövs.
Förutom ovanstående fördelar är träpanel en naturlig ljudisolator och har en låg värmeledningsförmåga. Skydda husets inre utrymme från yttre buller skapar huset med klädbräda ett ytterligare lager av värmeisolering.
När du väljer träet från vilket väggpanelen är gjord, var uppmärksam på dess kvalitet. Så att det inom den närmaste framtiden kommer sprickor på ytan, ska timets fuktighet vara under 15%, brädorna väljs utan maskhål och påverkas inte av mögelsvamp. Närvaron av ett stort antal knutar i en grupp av trä minskar den färdiga produktens mekaniska hållfasthet.

Men oftare sheathe huset utanför med paneler av plast eller metall sidospår och jämnplåt av stål. Det finns ett antal skäl till detta:

 • Lång livslängd hos ett konstgjort eller metalliskt material som dessutom skyddar trästrukturen med ruttning.
 • Motståndskraft mot yttre faktorer (temperatur extremiteter, nederbörd, exponering för sol UV-strålning), upprätthåller presenteras under lång tid;
 • Utmärkt hygrofobicitet;
 • Låg brännbarhet i plast, vilket säkerställer säkerhet vid brand.

När det gäller träfoder är plastpaneler billigare och kräver dessutom inte ytterligare bearbetning för att skydda mot fukt och skadedjur, men är mottagliga för mekanisk stress, från vilka bulvor, repor kvarstår på ytan och kan inte klara fastigheten av ytterligare dekorativa element.
Innan du klappar ett trähus utanför med en klädbräda, välj vilken typ av profil du arbetar med. Följande sorter erbjuds:

 • Lugn, vilket ger fullständig osynlighet av anslutningsfogarna och en platt yta av huden.
 • Typfodral ”amerikansk”, vilket möjliggör installation av brädor överlappar varandra;
 • Euro-fodrar med höga ventilations- och dräneringsegenskaper på grund av fästning av ”spårtorn”
 • Blockera huset med en konvex yta, utseendet på huden som är en sidospår i form av en stockar;
 • Enkel panel – imiterat timmer.

Det är viktigt att skära ut en stuga på utsidan med klädplatta för ytterväggar, vilket är mer motståndskraftigt, så det rekommenderas i affären att uppmärksamma panelernas tekniska egenskaper.

House cladding clapboard utanför

Enhetskasser

För att skära ut ett trähus utanför med trä eller plastplåtar, monteras manteln först, dvs ram där panelerna monteras direkt. Kassen är tillverkad av trä eller metallprofil med en tjocklek av 27 mm och en bredd på 60 mm.
Mantelanordningen är monterad både vertikalt och horisontellt. Detta påverkar främst layouten på plåtpanelerna, vilka är monterade vinkelrätt mot ramstyrningarna.
Innan monteringen av basen monteras är det viktigt att först behandla väggarna med antiseptiska och brandskyddsmedel för att skydda mot råtta och eld och för det andra att placera en ångspärr på väggarna av takmaterial, asfalt, aluminiumfolie eller plastfilm.
Installation av lathing utförs enligt följande algoritm:

 1. Monteringsstödsprofiler;
 2. Fästning längs kanterna av element vinkelrätt mot delarna av batten;
 3. Installation och fixering av ytterligare element;
 4. Installation av extra delar runt omkretsen av utskjutande delar av fönster och dörrar;
 5. Montering av monteringsupphängningar för att skapa ytterligare strukturell styrka;
 6. Inrättning och fastsättning av profiler med skruvar i styrningar;
 7. Fastspänning av suspensionerna vid punkterna för montering av profilen i en vinkel på 90 grader
 8. Fastspända böjda vingar av suspensioner;
 9. Trimning av överskott, utskjutande ovanför profilen, delar.

För att ordentligt skära ut huset utanför, är det viktigt att säkerställa en tillförlitlig fastsättning av nagelprofiler. Detta görs i steg om 15-20 cm. Om väggytan är ojämn är det nödvändigt att använda underlag för fästelement, annars kommer profilerna att böjas.
Efter att ha etablerat en ram av trä måste den behandlas med speciella skyddsämnen som skyddar materialet från ruttning, svamp, hög luftfuktighet och utseende av skadedjur av trädet.

House cladding clapboard utanför

Egenskaper av ventilerade fasader

För att skapa en ventilerad fasad, bygger de en rattgitter och väljer material för ventilationsfasaden. Valet av en liknande design kommer att ge naturlig ventilation, och om du dessutom sätter ut husets vägg utifrån med en penespegel eller annan isolering, vilket ökar byggnadens isolerande egenskaper.
Även utan isolering har skapandet av krockkudde en positiv effekt på:

 • ökad isolationsnivå, minskad energiförbrukning för uppvärmning med mer än 25%;
 • förlängd livslängd (upp till 50 år) på grund av det ursprungliga installationsprogrammet, vilket neutraliserar effekten av termiska deformationer som orsakar sprickor på klädmaterialet.
 • motståndskraft mot hög luftfuktighet
 • ytterligare skydd av stödjande strukturer
 • användning av ytterligare arkitektoniska och designlösningar på fasaden;
 • montering på typer av ytor från trä eller metall till tegel och betong.

Att skära ut byggnaden från utsidan med material på ett motgaller är en rimlig lösning för våra väderförhållanden.

House cladding clapboard utanför

Typ av monteringspaneler

Det finns flera sätt att fästa panelerna, men alla ger möjlighet att gömma fästena, vilket gör att du kan bada ett bad, hut eller annan byggnad utan sikt på fästet.
Särskilt ofta är speciella spårklämmor – klämmor – som är fastsatta med skruvar eller spikar till kassen, avsedda för montering av träfoder. Kleimer pressade fast panelen till väggen och är osynlig efter installationen av nästa del.
Använd också naglar, den gamla och tidskrävande metoden, eller dekorativa skruvar, som säkert sätter fast panelen på ytan. Denna monteringsmetod låter dig demontera eller byt ut klädseln om det behövs.
PVC-paneler är som regel fastsatta med häftklammer, avfyrade från en speciell bygghäftare. Med den här metoden kan du snabbt skära ut husplattan utanför.

Av de två beskrivna materialen måste man välja en. Traditionell foder kräver betydande tid och vissa färdigheter och ger också extra kostnader för att bearbeta paneler från effekterna av yttre faktorer. Det bör noteras att fodret är resistent mot mekanisk stress.
Användningen av plast minskar installationstiden för panelerna, sådana paneler är lättare och billigare.
I alla fall är det viktigaste att följa alla nyanser av installationen och köpa kvalitetsmaterial till fasadbeklädnaden. Det här låter dig få ett resultat som kommer att glädja ögat under lång tid.

Inga relaterade inlägg.

Spela in navigering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *