Trägolv

Hur man bearbetar lags och golv

Trägolvsloggar kan bearbetas inte bara av fabrikstrukturer, men också av olika folkmedicin.

 1. Transformatorolja. Vid bearbetning av denna kemikalies fördröjning är en djup penetration av oljan i trästrukturen och dess balsamering. Det finns inget vetenskapligt baserat bevis på metodens effektivitet, men dömande av återkoppling från mästarna bidrar transformatolja till att skydda veden.
 2. Motorolja Används ofta för att skydda lagret och använda motorolja. I sin ansökan finns det en betydande nackdel – träning har en mycket obehaglig och ihållande lukt. Dessutom kan lukten fortsätta i många år – tills fullständig vädring. Därför kan användningen av test vara långt ifrån allt: i tekniska lokaler, men inte i bostadshus. Fördelen med denna teknik är den låga kostnaden eller till och med utan kostnad för använd olja.
  Hur man bearbetar lags och golv
 3. Resin. Hartsbaserade föreningar, till exempel sap av barrträd eller björktjära, skyddar trä från råtta, svamp och pestbaggar. Den huvudsakliga nackdelen med hartsartade föreningar är osäkerhet före brandfara. Dessutom är hartserna ihållande, svåra att förväxla lukt.
 4. Saltlösning. Enligt några mästare kan salt skydda träsloggar. För tillverkning av lösningen behöver 100 gram salt per liter vatten.

Att välja en specifik komposition för att skydda fördröjningen bör vägledas av målen. Av alla alternativ som beskrivs ovan är det perfekta valet en ognebiozashchitny substans, som har det maximala handlingsspektret.

Hur man hanterar lags från förfall – valet av impregnering och antiseptisk

Lags är de stödjande elementen som ger hela strukturen den önskade styvheten. Monteras ovanpå dem golv. För att kunna hantera golvet under lång tid, är det nödvändigt att på ett tillförlitligt sätt skydda träelement från rötande och skadedjur. Och för detta behöver du veta hur man hanterar lags och grov golv.

Hur man bearbetar lags och golv

Funktioner i operationsloggen

Träelementen i strukturen under drift påverkas inte direkt av olika naturliga faktorer, såsom nederbörd och vind. I regel finns det ingen direkt kontakt mellan lags och den naturliga miljön.

Ibland kan fukt endast skada dem när de läggs på en våt grund. Men när avveckling av fastighetsägare tenderar att förhindra kontakt med barens yttre miljö. Tal i det här fallet handlar om apparatens ånga och vattentätning.

Hur man bearbetar lags och golv

Eftersom trä är mycket mottagligt för sönderfallsprocesser och mögel kan svampa intensivt på den, måste det skyddas mot negativa yttre faktorer.

Med ett litet misslyckande att följa installationstekniken hos trästänger börjar trädet att ruttna. Det är av den anledningen att det är nödvändigt att behandla golvets golv med olika speciella föreningar som kan skydda strukturelementen från ogynnsamma processer. Denna procedur anses obligatorisk och bör inte glömmas vid arrangering av ett trägolv.

Typer av mönster av naturligt trä

Eftersom alla trädarter är ett material som lätt kan ruttas, kvarstår frågan: ”Vad är behandlingen av sexuella lags?”.

Under golvet, som nämnts ovan, faller inte fukt från den yttre miljön, men den är där. Detta innebär att kondens uppsamlas under golvytan. Anledningen till detta fenomen ligger i lufttemperaturskillnaden mellan rummet och källaren under den. Dessutom kan skillnaden mellan dem vara betydande.

Hur man bearbetar lags och golv

Allt detta innebär att bearbetning av träskogar verkligen behövs. Förutom förfall är trä ett gynnsamt fält för olika insekter som helt kan förstöra trägolv i en byggnad. Detta borde inte tillåtas. Skadedjur måste förstöras.

Det finns ingen perfekt lösning på hur man behandlar skikt under golvet. Valet beror i hög grad på vilken typ av trä som används vid installationen av golvstrukturen. Vattenmiljön kan påverka olika trädslag på olika sätt. Faktum är att mikroklimatet i taket på de uppförda husen har sina egna egenskaper, och de är beroende av många parametrar.

Klimatförhållandena, liksom mark- och luftfuktighet, skiljer sig från de platser där hus byggs. För att lösa problemet, borde man kontakta ansvarsfullt än att suga upp lags.

Behandling av golvstrukturer från ruttning

Utan att vidta åtgärder för att förhindra förfall av byggnader av träelement, inklusive överlappningar, kommer eventuella strukturer på kortast möjliga tid att kräva större reparationer. Det finns ett brett sortiment av effektiva medel på hemmamarknaden än att behandla råttor.

Enligt både specialister och hantverkare har ett verktyg som heter ”Senezh” rekommenderat sig bäst av allt, men det kan tyvärr inte kallas universal. När man köper den bör man vara uppmärksam på att en enskild komposition har utvecklats för varje trädart. Det beror på kostnaden för medel. Detta antiseptiska har cirka 10 olika läkemedel. Dessutom är metoden för deras användning också annorlunda.

Hur man bearbetar lags och golv

Det var för lagarna att läkemedlet Senezh Ognebio skapades, vilket:

 • skyddar träet perfekt
 • appliceras utan ansträngning
 • har ett överkomligt pris
 • kunna förhindra eld i ett trähus
 • är ett utmärkt biologiskt försvar för ojämna barer.

Detta verktyg, som beskrivs i bilden, kan hantera alla utan undantag sektioner av träslag. ”Senezh Ognebio” används också för impregnering av trästrukturer.

Läkemedlet efter applicering på träelementet skyddar mot brand i en period på upp till 3 år. Vid användning av professionell antiseptisk för laggolv, förlängs denna period till 5 år. Om vi ​​pratar om biosäkerhet, är perioden med effektiv åtgärd ungefär två decennier.

Vid applicering av ”Senezh Ognebio” bör man komma ihåg att det är oacceptabelt att loggarna tidigare behandlats med andra färger eller filmmaterial. Applicera detta verktyg enligt anvisningarna på förpackningen. När kompositionen appliceras på stängerna ändras deras ursprungliga nyans till rödaktig. Se även: ”Hur man behandlar golv i ett bad från ruttning – Antiseptisk impregnering och deras typer.”

Hur man bearbetar lags och golv

Utöver detta är ett av de mest effektiva antiseptika på hemmamarknaden andra högkvalitativa preparat som skyddar trä från förfall, tillgängliga för försäljning.

Vissa experter rekommenderar användningen av varm transformerolja för lagbehandling, eftersom det:

 1. Djupt nog, ibland upp till flera centimeter, kan penetrera ved.
 2. Embalm materialet, ändra dess ursprungliga egenskaper.

Ibland använder hemmagjorda hantverkare använt motorolja för att skydda fördröjningen från ruttningsprocesser, även om professionella inte rekommenderar att de används för sådana ändamål. Faktum är att denna åtgärd lukter obehagligt efter applicering och kommer inte att vara bekvämt i ett rum under lång tid.

Ett extra sätt att skydda trä från rot

I praktiken används ett annat behandlingsalternativ för fördröjning från rötningsprocessen – det består i användning av kreosot. Denna komposition är vanligtvis bearbetade järnvägssvängare. Tyvärr, när man applicerar kreosot finns det också en obehaglig lukt, vilket inte är lätt att bli av med. Att vara i ett sådant hus skulle inte heller vara helt trevligt.

På hemmamarknaden är valet av antiseptika för träelement inte begränsat till Senege. Du kan bearbeta lags med hjälp av olika kvalitetsverktyg (läs: ”Hur man behandlar lags i ett bad och hur man gör det korrekt”).

Hur man bearbetar lags och golv

Att välja en antiseptisk komposition är det nödvändigt att inte glömma att material från olika trädslag har särskiljningsegenskaper och beredningen bör förvärvas med hänsyn till de egenskaper som trästrukturer för golvbeläggningar har.

Skydd av insektslagret

Ofta står ägarna av trähus inför ett stort problem – insekter skadedjur som lever i skogen, ger dem mycket problem. Med detta fenomen bör säkert slåss. Eftersom platsen där lagen ligger alltid är varm, föredrar insekter att bosätta sig och reproducera där. Hela kolonier av skadedjur kan ogiltiga golven och måste göra större reparationer.

För att förhindra detta är det nödvändigt att hantera fördröjningen med hjälp av speciell skyddsutrustning. Som visat är den mest effektiva och beprövade metoden användningen av harts. Den måste fortfarande vara beredd att användas före användning.

Hur man bearbetar lags och golv

Hartset upphettas genom att placera i en metallbehållare. När det mjuker kan du börja arbeta. Impregnering för logg golv appliceras med en pensel. Efter avslutad procedur kan inget skadedjur penetrera vedstrukturen. Faktum är att ett sådant hållbart lager nästan inte förstörs över tiden.

Men inte bara med harts kan du skydda trädet från insekter, konsumenter på marknaden erbjuder idag även kemikalier som kan bekämpa skadedjur.

Material säkerhet

När impregnering väljs för lagret, måste du ta hänsyn till att det är tillåtet att använda endast säkra formuleringar hemma. På grund av detta kommer träet att skyddas mot insekter och hälsan hos de som bor i huset kommer inte att lida. När man köper ett kemiskt ämne bör man vara bekant med komponenterna i sin sammansättning.

Baserat på ovanstående information är det uppenbart att det hittills finns flera alternativ för bearbetning av lagret av naturligt trä. Alla hjälper till att lösa problemen i samband med insekter – skadedjur och mikroorganismer som orsakar ruttning. Båda dessa aktiviteter måste utföras på obligatorisk basis. Om sådana krav ignoreras blir golvet oanvändbart under de närmaste 5 åren, och reparation kommer att kräva betydande finansiella kostnader.

Lämna feedback:

Hur man skyddar trägolvsloggar från ruttning

Hej jag har ruttat trägolv i korridoren i mitt hus. Öppnade golvet i de närliggande vardagsrummen. I rummet längst bort från korridoren var golvet torrt, i rummet som ligger närmast korridoren lutas inte bara ruttat, utan också ett par stödjande fälgar. Alla rengjorda, bearbetade alla lager under huset och utkastet golv antiseptiskt. Marken under lags är någonstans torr, någonstans våt. Produkho är tydligt inte tillräckligt. Rotta virke klippa bitar och byta till tegel. Jag bestämde mig för att göra vanliga trägolv med laminat. Innan dess var MDF och linoleum på träbrädet. Nu tog allt av sig. Fråga: Är det nödvändigt att lägga filmen på marken för fuktisolering, kan och bör vi stänga lagren (rå, för ny), men impregnerad med antiseptika, ångspärr, kan torka i det här fallet och vad är den korrekta sekvensen med läggande lager av olika material och Det här är för materialen. Tack så mycket i förväg för professionellt svar och hjälp.

Inga antiseptika hjälper inte, träkonstruktionerna fortsätter att ruttas, tills du säkerställer normala luftfuktighetsförhållanden i underfältet. Genomträngningen av fukt genom jorden och sprickor i ytterväggarna bör uteslutas. Effektiv ventilation (ventilation) på golvutrymmet bör tillhandahållas. För detta måste du uppfylla flera villkor:

 1. Förhindra att fukt kommer in genom basen. Om det är en primer, ska den vara jämn och täckt med valsad bitumen eller ångspärrfilm. Du kan använda en tät växthusplastfilm, men det kommer inte att vara så länge. Limfilmremsor bör byggas, inte hushållsband. Under läggningen är det nödvändigt att noggrant se till att filmen inte rinner.
 2. Ångspärr bör vara fast. Du nämner inte konstruktionen av stocken, men det borde finnas några kolumner, betong eller tegel. Fukt kan också tränga igenom dem och genom grunden. Vi ser två möjligheter att förhindra penetration av fukt genom stenstrukturer:
  • Behandla betong eller murverk med cementpolymertätningsförening, börja sedan på vertikala ytor och lima ångspärren. Som lim kan du använda konstruktionstätningsmedel, dessutom pressa filmen med remmar.
  • Komplett sätta ihop kolonnerna i film och på fundamentet för att göra ångspärren överlappande för att göra filmen under vattentätning, läggd på fundamentet.
 3. Träelement bör inte komma i kontakt med stenstrukturer. Mellan loggar och betong eller tegel är det nödvändigt att lägga två lager av valsad bitumenpolymerisolering, en ångspärrfilm räcker inte.
 4. Skydda loggens nedre fälgar från övermodernering. För att göra detta bör en remsa av bitumenpolymervattentätning, en mer hållbar analog av takmaterial läggas på den horisontella ytan på fundamentet. Om sådan isolering är frånvarande eller blivit spröd med tiden rekommenderar vi att du använder en jack för att gradvis höja timmerhusets väggar på varje sida. En centimeter är tillräckligt för att placera en remsa av material i det bildade gapet. Utanför den nedre kronan rekommenderar vi att du gör en lågvatten, om den inte är ännu.

Hur man bearbetar lags och golv

Ventilation av undergolv kan bli mycket effektivare om du placerar en vertikal ventilationskanal närmare mitten av det underjordiska utrymmet, flyttar den till taket

 • Du själv skriver: ”Produkter är tydligen inte tillräckligt.” I motsatta väggar måste det finnas hål med tillräcklig diameter för att säkerställa effektiv ventilation av undergolvet. Inte tillräckligt – du behöver göra. Den optimala diametern är 10 cm, ett standardventilationsrör kan sättas in i hålet, från utsidan kan det stängas med ett standardnät med ett galler från penetreringen av gnagare och insekter.
 • Impregnering av träskyddande komposition kommer att gynna, men denna metod är inte självförsörjande.
  • ”… det är möjligt och nödvändigt att stänga lags (rå, för ny), men impregnerad med antiseptika, ångspärr.” Nej. Rot och mycket snabbt. Antiseptisk, som redan nämnts, är bara ett tillägg. Lags bör torkas, och det är absolut omöjligt att stänga dem med ångspärr. Tvärtom borde de placeras i underfältet öppet och ständigt blåst genom att luft kommer in genom sidöppningarna i fundamentet.
  • ”… vad är den korrekta sekvensen av att lägga lager av olika material och vilken typ av material.” Och vad är utformningen av ditt golv? Vad är stöden till lags, finns det någon isolering, hur är avståndet mellan lags, vilken typ av täckning planeras? Om du inte anser det nödvändigt att ange minsta nödvändiga information för att bedöma situationen, hur kan vi ge dig ett ”professionellt svar”? Korrekt trägolvskonstruktion kan utföras i en mängd olika olika alternativ. På grund av bristen på specifika frågor i frågan begränsar vi oss till allmänna rekommendationer:
   1. Om du inte värmer golvet, bör en ångspärrfilm läggas mellan lags och golv (brädor, OSB, plywood, etc.), vilket hindrar penetreringen av fuktig luft från rummen till källaren.

  Hur man bearbetar lags och golv

  Isolering vid konstruktion av trägolv ovanför en välventilerad undergolv (överbilden) ska separeras från det med ett vindtätt membran. Om det finns en risk för penetration av gnagare, kommer metallnät med en liten cell inte att vara överflödig.

  Hur man bearbetar lags och golv

  En av varianterna av ett varmt golv över den ventilerade undergolvet. Figuren visar inte basångångspärren, men den här lösningen är endast meningsfull för torrjord. Så fort fukt hittades inuti golvet öppnade du det, vilket hindrar penetreringen underifrån, vilket minimerar sannolikheten för vattenloggning av trä och isolering. I det här fallet, då vindisoleringen är placerad i botten och ångspärren är överst, finns inget speciellt behov i luftgapet mellan lags och isolering, motkorsningen kan inte fyllas

 • Om golvet värms blir byggandet mer komplicerat. Vi rekommenderar att du använder ett effektivt och obrännbart material: sten eller glasull. Det är emellertid extremt hydrofobt, absorberar fukt, vilket leder till förlust av isolerande egenskaper. Det innebär att isoleringen behöver ventileras inte mindre intensivt än trä. Ventilation kan genomföras på två sätt:
 • Bottom, om tunnelbanan är väl ventilerad. Isoleringen bör skyddas underifrån med ett isolerande membran (för att inte förväxlas med ångspärr!), Det kommer att förhindra blåsa av fibröst material, samtidigt som det säkerställer fritt flöde av vattenånga. Ångisoleringsfilm placeras ovanpå isoleringen.
 • Ovan, om det finns tvivel om effektiviteten av undergolvans ventilation.I detta fall bör ångspärren placeras under isoleringen och separera den från undergolvet. Över isoleringen kan, men inte nödvändigtvis, bana vindrutan. Dess funktion begränsas endast av det faktum att det kommer att förhindra spridning av småfibrer av stenull. Mellan isoleringen och det fasta golvet bör ventileras luftgapshöjd på 25-40 mm, och i motsatta hörn av rum – ventilationsgaller, stängda med ett galler från gnagare. Skiktet ska skapas på bekostnad av räknaren, som ska vara fylld över lagret. För att undvika oventilerade områden i ventilationsluckan borde det finnas luckor i motjärnet. Det bör noteras att detta beslut är sämre än det föregående, eftersom luftfuktigheten i huset är högre under större delen av året än utanför.
 • Om tunnelbanan är djup kan den fyllas med expanderad lera till nivån på lufthålen i fundamentet, det blir varmare i huset.
 • Du kan ordna ett kallt golv på en varm tunnelbana. Det är meningsfullt om du inte kan göra tillräckligt med hål i stiftelsen. I det här fallet är basen fylld med expanderad lera, isoleringen mellan lagsna är inte lagd och golvventilationen är placerad ovanifrån, från rummen.
 • Hur man bearbetar lags och golv

  Ventilation av undergolvet kan organiseras från rummen (ritning ovan) eller genom hålen i fundamentet (nedan)

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *