Hur man gör

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Det är möjligt att förhindra sprinkling av vattenintagsväggar genom att montera höljet. I sin roll kan spela plast vattenrör. Rörets botten ska ha en ”sko” – en serrated (a) eller jämn (b) kant.

De viktigaste stadierna av arbetet:

 • Förberedande stadium. Innan du borrar en brunn måste du manuellt skapa ett hål – en speciell struktur som hindrar marken från att kasta. Hålet är en grop på 1,5×1,5×2 m. Gruvens väggar stärks med hjälp av brädor eller metallplåtar, de täcker också botten.
 • Vi bygger tornet och bestämmer den centrala punkten i nedre golvet;
 • Skapa ett hål vars storlek måste matcha höljets diameter. Kontrollera om borrverktyget är vertikalt installerat.
 • Vi passerar baren genom det övre och nedre hålet och fäster porten. Det är bäst att snurra porten tillsammans. För att rätta stångens position kan du locka en tredje person.
 • Sätt ett märke på kolonnen på ett avstånd av 60 cm från toppen. Efter att kolonnen sänkts ner i marken på detta avstånd lyftes den till ytan och marken avlägsnas. Upprepa operationen flera gånger. Med verktygets fördjupning ökar den med hjälp av stavar och kopplingar. För att förstå hur man bäst borrar en brunn med eller utan hölje bör du veta jordens densitet. Installera höljespelare kommer att förhindra att vattentankens väggar faller ut, vilket förlänger dess livslängd. Diametern på höljet bör vara något större än kopplingarnas diameter. För att förhindra att väggarna kollapsar, sänk inte biten för djupt (verktyget ska inte överskrida dess längd). Således är anordningen av brunnen en växel av borrning och höljesinstallation, som ökar som fördjupning.
 • I slutänden rensar vi brunnen från berget med hjälp av en yolka, vi lägger en sil på botten, vilket förhindrar inträngning av mekaniska föroreningar och snabb siltning av källan. I filterets roll kan det vara ett perforerat rör eller ett fint mesh metallnät.

Efter det att arbetet med kärnans interna arrangemang har slutförts, fortsätt till arrangemanget av markdelen. Vi demonterar höljehöljet och återfyllningen. Vi installerar pumputrustning. Det är möjligt att dekorera en brunn i form av en kran, en skjul, en falsk brunn och till och med en prydnad.

Hur man bryter ett hål med egna händer korrekt

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Fotbrunnar vid dacha

Hur man stansar en brunn för vatten är en brinnande fråga för varje trädgårdsmästare. En sådan struktur är inte bara nödvändig för bevattning eller andra hushållsbehov, utan också en källa till rent, gott och hälsosamt dricksvatten. Artikeln föreslår att bekanta sig med tekniken på enheten väl med egna händer.

Vilken brunn är bättre

Vattenintag är av två huvudtyper:

 • Sandig, borrad på sanden. Deras djup kan nå 50 meter.
 • Artesian borrad på kalksten. Djupet på sådana strukturer är upp till 200 meter.

Skillnaden mellan de två typerna i minens diameter och storleken på höljet. Priset på självborrning av en artesisk brunn i ett hus eller nära ett privat hus är högt, och det är också en ganska komplicerad process.
Därför är en sandig typ av enhet det bästa alternativet.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Tja nära det privata huset

Tips: Innan du bestämmer platsen där vattenkällan ska byggas måste du samla information om grundvattnets djup. Om det inte är mer än 20 meter kan du själv utrusta brunnen.

Innan du stansar brunnen själv för dricksvatten måste du kontakta den sanitära epidemiologiska tjänsten för vattenanalys. Med en positiv slutsats kan du komma till jobbet.

Vilka tillbehör och verktyg behövs för borrning

Först och främst behöver du en rigg som du kan montera dig själv av metallrör och starka stockar.
På toppen finns en kabelrulle, vinschen för lyftning och sänkning av borrverktyget är monterad på botten, som består av:

Som en borr kan du använda, beroende på typ av jord:

Tips: Borrningen kräver oftast mer än en typ av borr, men flera och ofta på en gång, på grund av att olika jordar kan vara på olika djup.

Brunnen på platsen kan borras med en av borrningsmetoderna:

Borrteknikerna skiljer sig åt i metoderna för destruktion inuti berget och väl möjligheten att extrahera marken från brunnsborrningen. Användningen av annan utrustning påverkar kvaliteten och kostnaden för byggnadsenheter.

Vad är augerborrning

Augerborrning anses vara den billigaste och enklaste metoden att borra en brunn. Arbetets teknik ligger i det faktum att den klassiska arkimediska skruven, kallad skruven, är muddring.
Processen liknar borrningen av ett hål för fiske under isen av älskare av vinterfiske. Denna metod används för borrning av en brunn med ett djup av högst 10 meter.
För spolningsanläggningar används inte borrslam eller vatten.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Instruktionen visar att denna metod kan användas utan problem i torra och mjuka jordar. Sten, hårda stenar som uppträder i borrningsprocessen, och kvicksandar kan inte borras med en skruv.

Tips: Vid stansning borde hålets längd i marken hållas klart så att den når den nödvändiga akviferen och skyddar vattenbäraren från avloppsvatten och inlopp av vatten.

Vad är en roterande borrningsmetod

För borrning av djupa brunnar på ett roterande sätt används ett speciellt borrör. I sin hålighet är en roterande axel nedsänkt i brunnen, vars ände är utrustad med en spets – en mejsel.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Lasten skapas av den hydrauliska installationens inverkan. Med den här metoden kan du borra en brunn i vattnet på något djup. De flesta av dessa strukturer utförs genom roterande borrning.
Utlakning av sten eller jord från en brunn utförs av en speciell borrvätska som matas in i röret på ett av två sätt:

 • Genom att pumpa pumpen inuti borröret och sedan genom gravitationen strömmar ut ur lösningen med berget till utsidan genom ringringen – direkt spolning.
 • Faller in i ringröret genom gravitation och sedan pumpar en lösning med sten från borröret med en pump, backwashing.

Erosion av berget i andra fallet möjliggör en högre flödeshastighet. I det här fallet är det möjligt att bättre avslöja det önskade akvativet.
Nackdelen med denna teknik är att locka till sig den mest komplexa utrustningen, vilket kraftigt ökar arbetskostnaden. Med direkt spolning är byggandet av en brunn billigare, så ägare av privata hus beställer oftast det för byggandet av en struktur på deras plats.

Tips: En artesisk brunn utförs med hjälp av borrmaskiner som ägs av specialiserade företag.

Vad är chokkabeln för borrning

Den äldsta, tidskrävande och väldigt långsamma borrningen är chockkabeln (se. Brunnen i chokladvägen med egna händer: hur man ordnar korrekt). Men med hjälp kan du få en kvalitetsbrunn, redo att tjäna upp till ett halvt sekel.
Tekniken är enligt följande:

 • Ras eller jord är bruten under verkan av en tung projektil, som stiger till en viss höjd, och sedan med en kraft faller ner.
 • Med hjälp av zhelonka avlägsnas den förstörda klippan från brunnsborrningen.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Rockborrningsrigg

Fördelen med borrningsmetoden är att det inte finns något behov av att använda vatten eller en speciell borrvätska under drift, vilket gör det möjligt att öppna akvariet mer noggrant för att därigenom säkerställa den maximala flödeshastigheten för brunnen och öka dess livslängd.
Nackdelarna med metoden innefattar:

 • Stor komplexitet.
 • Den höga kostnaden för borrning.
 • För att nå andra och följande vattenförekomster krävs isolering ovanför de belägna vattenfötterna. För detta används ytterligare kablage strängar, vilket ökar utgifterna för medel för inköp av rör med annan större diameter.
 • Mängden arbete som utförs av specialister ökar också.

Hur man punchar en brunn för vatten bestämmer ägaren av hans hus på ett sådant sätt att de fullt ut möter behovet av vatten för deras behov.

Tips: En brunn under vattnet är vanligtvis byggd på den första akvarellen, som ligger på ett grunt djup. Artesian brunnar borras med speciella borrmaskiner, de behöver ge tillgång till webbplatsen.

Hur man brinner en brunn med vatten finns på videon. I denna artikel diskuteras några borrmetoder.

Jag håller med dig, det finns verkligen mycket nyanser, men de kan tas med i beräkningen. Jag, vid min dacha före borrning, byggde tornet av tre stockar och kaklade det ovanifrån. Jag gjorde ett styrhål och hängde ett block på korsstången (ibland använde jag ett rep för att göra det enklare att få skruven). Och då är det fråga om teknik. De första 8-10 meter hölls med hjälp av hopfällbara stavar och skruvar i slutet. Då, när vattnet började förekomma från tid till annan, använde de skalet att skrapa upp det med smuts. Och sådan växling fick 18 meter. Sedan installerade de höljet och installerade en slinga som gör en tratt vibrerande på djupet. Helt sommarvalsat vatten. Ibland stängde de inte av flödet per dag. I år har jag redan installerat en djupbrunnspump, som inte skapar vibrationer och voila – dricksvatten. Allt arbete gjordes manuellt.

Lägg till en kommentar

Totalt antal kommentarer: 2

Visa relaterade inlägg

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Tja, gör det själv med en pump för förortsområdet

Självgjord pump för brunn. Installation av brunnspump i ett privat hus är ett mycket viktigt villkor för oavbruten pumpning av vätska från brunn eller brunn. Men innan du köper utrustning för vattenförsörjning är det nödvändigt att borra sin källa. Först bestämmer du den plats där brunnen kommer att vara. Vanligtvis ligger akvariet på ett djup av 10 till 20 meter. Hur man gör.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Kostnaden för artesiska brunnar: beräkna kostnaderna

Aktiv artesisk brunn För små samhällen, som ligger bort från huvudnätet, är en artesisk brunn den bästa lösningen på vattenförsörjningsproblemet. Dessutom kan ett sådant vattenintag möta behoven hos hela byn, om de naturligtvis ligger inom de allmänt accepterade normerna. För dem som vill ha sin egen pool, plantera en trädgård, bearbetning.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Brunnsborrverktyg: Vad du behöver för självständigt och professionellt arbete

Borrverktyg Ett antal verktyg används för att ställa upp brunnar för vatten – deras fullständighet och syfte beror på typ av jord, penetrationsdjup och borrningsmetod. Det finns utrustning, som endast används av proffs, för att ordna djupa underjordiska vattenintag. Men det finns också småbrunnar, så kallade rörformiga brunnar (Abyssinian), som kan borras.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Att slå en brunn med egna händer

Att slå en brunn i landet Med egna händer för att ge en sommarstuga eller stuga med vatten, kan du bygga en brunn eller brunn. I det här fallet måste du köpa eller hyra specialutrustning. Hur man gör allt arbete korrekt kan ses på videon. Den här artikeln ger allmänna rekommendationer om bra konstruktion, på stadiet av arbetet med deras design.

Hur man bryter en kolonn under vattnet med egna händer

Hur man borrar en brunn själv

Självklart kan du borra ett hål. Naturligtvis kan du själv borra ett hål. Först måste du förstå hur det här är gjort och vilken typ av vatten du vill få i slutet. Vissa undrar om det kan göras i en brunn. Teoretiskt, naturligtvis möjligt men inte nödvändigt. Det kommer helt enkelt att medföra extra kostnader. Bättre placera det nära brunnen. Låt oss titta på steg för steg genom processen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *