Skelett

Hur man bygger det mest ramlade huset

Hur man bygger det mest ramlade huset

Husets ram med fönster

Inlägg är små bitar av trä som används för ytterligare styrka av ramen.

Korsstänger – är ett virke som ligger horisontellt i strikt horisontellt läge mellan vertikala stolpar. De är fasta på stället.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Hörn av ett ramhus med hack

Racks bör slås ner med naglar på 80 mm, på ett avstånd av 450 mm från varandra. De spikas på trimmen med 2 naglar 120 mm från toppen och 2 från botten. Med hjälp av metall hörn kan designen bli starkare. Alla material som används vid konstruktion måste behandlas med en septiktank.

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt hörnen. Det finns obligatoriska armeringsställ.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Frame Wall Cake Scheme

Glöm inte att kontrollera husets geometri efter varje steg – alla horisontella staplar ska ligga horisontellt och de vertikala staplarna ska vara exakt uppåt. Selen måste läggas platt, och för detta måste ytan på stiftelsen vara jämn längs hela omkretsen – ett fel på 1 cm är tillåtet. Den övre selen kontrolleras även av nivå. Om det finns fel på fundamentet – läggs det till med cement, nivellering. Om nivån visar små ojämnheter – använd delar av virket, efter att ha genomfört behandlingen med en septiktank och nivåera ytan. Väggarnas jämnhet kontrolleras av en rörlampa.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Rammen på huset på stiftelsen

Alla komponenter i takets ram

Taket är det viktigaste, och i ett ramhus kan taket monteras med viss erfarenhet med egna händer. Men innan du sätter på taket måste du göra toppkanten och kontrollera dess nivå. På bandets jämnhet beror på hur överlappningen kommer att ligga. Om det finns små oregelbundenheter tar vi bort dem med egna händer med hjälp av en chipfodring under den låga delen.

Du kan installera trussystemet på två sätt:

Båda typerna av trussystem används i ramkonstruktion, men strålarna när hängande trussystem är beroende av mauerlat. Mauerlat är färdig med egna händer, han är ett trä av trä, som har ett snitt av 10,0 × 10,0 cm, som ligger runt omkretsen av byggnaden och är fastsatt på ytan av lagerväggarna på den övre raden av bandning. På övre sidan av trissbenen är fäst på varandra med en åsstråle.

Tak ram hus

Den upphängda konstruktionen görs på hand på ett annat sätt, det är inte fastsatt av spärrar mellan sig själv i övre delen. Räfflarna vilar i övre delen på den längsgående mittväggen eller speciellt försedda bärande kolonner.

Vilket strykarsystem att välja i ditt fall, berätta om byggnadens dimensioner. Hängande taksystem är lämpligt för små byggnader, avståndet mellan lagerväggarna som inte är mer än 6 meter.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Först måste du samla truss ben i en mängd av 2 stycken. Screeds är nödvändiga för anslutning av de första trussbenen i nedre delen av dem, de är fastsatta med förankringsbultar till trussbenen. Benen är fastsatta vid mauerlat och fixeras med hjälp av de snittiga spåren. Klipp ut spåren i rätt form med egna händer. I spåren är installerade spärrar, avståndet mellan vilket beror på takets storlek. Ungefärligt steg är ca 1 meter.

Om ditt tak är högre än tre meter, var uppmärksam på vertikala spärrar.

Således kommer takets ram att bestå av:

 • taksparrar
 • supportstyrelsen
 • åsstråle
 • kuggstänger
 • Golvbalkar, som överlappar över den inre lagerväggen
 • Kör
 • podstropilnoy ben
 • ligger ner
 • sammandragningar

Hur man bygger det mest ramlade huset

Montering av flänsben

När takets skelett monteras är det nödvändigt att göra lådor. Det här är det viktigaste elementet i taket, så gör det med egna händer, var försiktig och försiktig: kassen är inte bara nödvändig för att fästa takmaterialet utan också för att bunta samman alla takkonstruktioner. Lutningen säkerställer stabiliteten hos ramen, därför är det före arrangemanget nödvändigt att anordna en tillfällig sele på undersidan. Batten kan vara:

Valet av typen av batten beror främst på det material med vilket taket kommer att täckas. Massiv kista utförs för ett mjukt tak som passar bäst för ett ramhus. Metallplattor eller skiffer kan läggas på mellankassan.

Grundläggande regler för ramkonstruktion

Hur man bygger det mest ramlade huset

Ramhus – det bästa valet

För att inte få ett ramhus av dålig kvalitet måste du följa vissa regler:

 1. Endast högkvalitativa material. Om du väljer träkonstruktion, använd antingen limmade trävaror eller tekniskt torkvirke eller utför inte byggnad alls. En bar som säljs på sågbänkar är rå – efter 3 års drift kommer 90% av virket att få en spricka, och de andra 10 kommer att vrida på ett sådant sätt att det kommer att lyfta skruvarna.
 2. Du vet inte hur man gör det själv – lita på de professionella. Experimentera inte i komplext byggnadsarbete – överlåta något till specialister. Detta gäller särskilt för arbete i höjd, elektricitetsledningar och annat, komplicerat smalprofilarbete.
 3. Spara inte på bagage. Du sparar inte mycket på bagage, och du kan skada ditt hem i framtiden avsevärt. Detta gäller främst impregnering för trä. Gör två lager och välj den europeiska brandsäkerheten.
 4. Ned med kinesiska material. Köp inte kinesisk isolering och isolering, de är inte bara av dålig kvalitet utan också avger skadliga ämnen. Europeiskt material har bekräftat certifiering och säkerhetsklass.

Efter att ha läst artikeln insåg jag en sak, jag behöver kontakta experterna när man bygger ett ramhus. När allt kommer omkring kommer bara en specialist att skilja. Vad är tiden för torkning av timmer eller att träet ska blötläggas i 2 sojabönor, och inte i ett. Även om min familj och jag byggt stugan själva och ville bygga ett ramhus själva. Ändå har vi frågor. Hur är ramen ansluten till stiftelsen? Om murverk, läggs förstärkning i fundamentet, men hur är ramen?

Jag hade ingen aning om att byggandet av ett ramhus är så svårt och så många steg. Efter att ha läst din artikel bestämde min man och jag att de skulle vända sig till proffs, inte till byggare från ”gatan”. Jag vill ha ett hus precis som i ditt foto, det här är mitt drömhus!

Skapa ett ramhus med egna händer

 • Typer av ramhus
 • Hur man bygger ett ramhus?
 • Stiftelsen skapande
 • Lägre rörledningar
 • Bottenvåning överlappar varandra
 • Installera upprättningar
 • Montering av takbjälkar
 • Montering av spjäll
 • Avslutande ramhus

Numera blir ramhus allt vanligare. I dessa hus fungerar en träram, som är monterad från balkar, balkar, strutar och band, som en stödjande bas. Ramen tar vikten på taket, golv och väggar.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Särskild uppmärksamhet vid byggandet av ett ramhus ska betalas vid val av timmer till ramen, skogen ska vara torr, geometrisk slät och inte innehålla svampar och skadedjur.

När det gäller arbetskraftskostnader och byggmaterialkonsumtion är ramhus en av de mest ekonomiska strukturerna.

En annan fördel med ett sådant hus – möjligheten att bygga sina egna händer. Alla byggnadsarbeten (takläggning, installation av dörr- och fönsterblock, skärplåmaterial, skärbrädor och brädor, lägger en lätt grund) kräver ingen speciell professionell konstruktionskompetens. Ramhusen innehåller inte tunga element som kräver användning av lyftutrustning för installation. Hur man bygger ett ramhus kommer att diskuteras i den här artikeln.

I jämförelse med hus från barer och stockar har ramhus ett antal operativa fördelar. Sådana hus är varmare, de har inga spår mellan stockarna, som kräver isolering. Ramhuset ger inte nederbörd. Detta underlättar konstruktion och vidare drift. Ramhuset är signifikant mindre påverkat av slipmaskiner som bosätter sig i massiva barer och stockar. Vid uppvärmning kommer ett sådant hus att värmas upp snabbare, det har mindre fuktighet. Alla dessa fördelar lockar utvecklare att bygga ett ramhus.

Typer av ramhus

Hur man bygger det mest ramlade huset

Skelettramens hus.

Beroende på väggens konstruktion finns det två typer av ramhus: ramfyllning och ramskärm. I ramskärmshusen är väggarna separata och helt färdiga sköldar, vilka görs på förhand och monteras på byggarbetsplatsen. Väggarna monteras vanligtvis någonstans på en varm plats på hösten eller vintern.

Tillverkad med hög precision, på mallens layout, med noggrann läggning av isoleringsmaterial och isolering, snygg inredning och exteriörplätering, gör det möjligt för dig att snabbt montera huset med högkvalitativ konstruktion. Storleken på brädorna är vald för en längd som är lika med väggens höjd. Den önskade bredden är vald beroende på storleken på det tillgängliga klädmaterialet.

Ramfyllnadshus har väggar som monteras på byggarbetsplatsen från början till slutet. På rammens stolpar är det inre foderet med läggning av ett ångspärrskikt (asfalt, plastfolie kan användas). Väggens inre utrymme är fyllt med isolerande material.

I sådana strukturer används massisolering ofta: perlit sand, torv, sågspån. Under förlängningen av den yttre huden läggs isoleringen. Lös isolering för att undvika nederbörd och hålrum.

Den typ av väggar som väljs ut för hemmet bestämmer ramens utformning. Väggskivor ensamma kan inte bära lasten. Ramfyllnadshus kräver att en mer hållbar ram skapas.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man bygger ett ramhus?

Innan vi fortsätter till byggandet av ett ramhus, görs ett projekt. Enligt projektet beräknas alla nödvändiga material. Tekniken att skapa ett ramhus innehåller flera steg.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Scheme of the Dacha Frame House.

Verktyg och material som behövs för att skapa ett ramhus:

 1. Liten och stor hammare.
 2. Elplan.
 3. Mejslar av olika storlekar.
 4. Stor och medium nageltraktor.
 5. Borra med en uppsättning övningar.
 6. Cirkelsåg.
 7. Elektrisk sticksåg.
 8. Byggnivån och plumb.
 9. Markör och penna.
 10. Roulette.
 11. Flat och Phillips skruvmejsel.
 12. Kvastar av olika storlekar.
 13. Scaffold.
 14. Trappa.
 15. Takmaterial för vattentätning.
 16. Asbeströr.
 17. Armatur av olika sektioner.
 18. Betong för att hälla fundamentet.
 19. Plattor av olika sektioner och tallrikar.
 20. Polyfoam eller mineralull för isolering.
 21. Foder eller sidospår för yttre trim.
 22. Gipsskiva för inredning.
 23. Skyddande film.
 24. Takbeläggning.
 25. Material för sammanfattning av kommunikation: rör, ledningar etc.
 26. Naglar, metallfästen, bultar.
 27. Antiseptisk beläggning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Stiftelsen skapande

Hur man bygger det mest ramlade huset

Väggkonstruktion diagram.

Att bygga ett högkvalitativt hem behöver du en bra grund. För att förlänga hållbarheten får vi inte glömma att utrusta vattentätning.

Eftersom ramhusets vikt är liten, skapar den oftast en grund för asbeströr. Längs framtidens omkrets är markeringen av placeringen av stödpunkter. Det är nödvändigt att övervaka rackens enhetlighet.

På de markerade platserna grävs hål med en diameter av 200 mm och ett djup av 1 m. Röret sätts in i hålet, dess vertikalitet är verifierad, och sedan jorden är grundigt ramad.

Därefter läggs armeringen och hällen hälls med betong. Samma procedur görs med varje pelare. Efter hällning måste du ge pelare några dagar så att de kan få ett bra grepp.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Lägre rörledningar

Med bottenläggningen på fundamentet börjar arbetet med att skapa ett ramhus. Den kan tillverkas av rund trä, bakad på 2 kanter. Det blir ännu bättre att använda ved med en sektion på 120×120 mm (det är bekvämare att arbeta med det). Om det inte finns någon lämplig timmer och stockar, kan den undre och övre delen (och andra ramelement) tillverkas av 40×120 mm plankor.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Schemat för bottenbandet.

Träet för bottenplattan, som arbetar under de mest ogynnsamma förhållandena, behandlas med ett antiseptiskt medel. Detta skyddar träet från förfall och förlänger därför strukturen. Den enklaste metoden för behandling är impregnering med en 10% vattenlösning av järn- eller kopparsulfat. Denna impregnering klämmar inte porer – trä kan andas. Nybörjare byggare gör ofta misstaget av infiltrerande lager och lägre balkar med begagnad motorolja och målning med oljemålning. Detta leder till förfall av trä och bildandet av hussvamp. Detta beror på det faktum att oljan stänger porerna och tillåter inte fukt att avdunsta.

Om bottenplattan läggs på en fast remsa, är det nödvändigt att lägga en torr stark styrka 50 mm tjock, impregnerad med varm bitumen, mellan strålen och den. Om en kolumnär grund läggs upp, läggs en sektion av samma brädan, inslagna med 2 lager av takmaterial, mellan kolonnen och strålen.

Mellan sig är strålarna anslutna i halvorna. Minst 4 poäng måste fästet fästas till fundamentet med inbäddade metallankar. Det är nödvändigt att strikt kontrollera det horisontella med hjälp av byggnivån.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Bottenvåning överlappar varandra

Efter att ha installerat underdelen på fundamentet, kan du fortsätta att lägga loggen, på vilken golven kommer att läggas. Vanligtvis loggar är gjorda av en bräda på 100-120 mm bred och 40-50 mm tjock. Med en väggmodul på 1,2 m installeras de i steg om 0,6 m. Låg ska installeras på kanten. De bör stödjas på inlägg av skrotstål eller asbestcementrör. Efter installationen, under loggarna, måste du bifoga stavarna, förviklade med takfilt.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Installera upprättningar

Hur man bygger det mest ramlade huset

Fäst hörnställen.

Vertikala ställställ på ett avstånd av 0,6 m från varandra. Således skapar varje 3 rack en modul på 1,2 m. Modulen väljs ofta beroende på bredden på de tillgängliga fönstren.

Storleken på denna indikator ger en uppdelning av bandningen. Hörnavloppet är kraftfullare. Det material som används är protesannoggar, trä eller två bräda som är förbundna med naglar.

Mellanställen är gjorda av brädor 40-50 mm tjocka. Ovanför dörrblocket ovanför och under fönstret blockeras horisontella bultar från samma brädor. Sillbulten stöds nödvändigtvis av en kort hållning. Stångar och stockar är fastsatta med häftklamrar, och 120 mm långa naglar är fastsatta på stativet.

Bredden på ställen är vald beroende på vilken värmare som används. Till exempel, med hjälp av plattor av mineralull 100 mm tjock, behöver du rack 100 mm bred. För mycket för att öka denna storlek är inte meningsfullt, eftersom luftrör inte förbättrar värmeisoleringen, utan kan leda till glidning och avveckling av isoleringen. Användningen av bulkisolering eliminerar sådana begränsningar. Bredden på hyllorna är vald i enlighet med storleken på det tillgängliga träet (vanligtvis inte mer än 150 mm).

Om den inre och yttre väggbeklädnaden är gjord med brädor, är det nödvändigt att göra diagonala anslutningar längs stolparna mellan övre och nedre trimmen. De kommer att skydda huset från vindbelastningar, skev och ojämna sediment av fundamentet. För att brädorna inte ska störa fyllningen med isolering är det nödvändigt att skära dem vinkelrätt mot rackens plan. Om arkmaterial används som täckmantel (asbestcementplåt, spånplatta, plywood), är det inte nödvändigt att installera vindband. För att ge huset den nödvändiga styvheten, skivas skivorna fast i ramen. När rackarna är på displayen kan toppkanten monteras på dem. Det görs med samma material och följer samma teknik som botten. Med hjälp av naglar och häftklamrar fästs det med ställen.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Montering av takbjälkar

Dessa ramdelar måste ha mycket hög hållfasthet. Om huset sitter på vinden, blir belastningen ännu större. I närvaro av stora spänningar är det nödvändigt att strålen hade en initial krökning. För att ytterligare böjas under en stor belastning och tog ett horisontellt läge är den konvexa sidan uppåt. Om detta inte är gjort kan taket ha ett lugnande utseende. Om det finns ett mellanstöd måste strålen vara platt. Strålar av plankar 150-200 mm breda och 50 mm tjocka, belägna i 0,6 m steg, ger tillräcklig hållfasthet på 3-4 m spännor. Om stora spänningar planeras fördubblas brädorna för att öka stråltjockleken till 100 mm. Ändarna av strålarna är sågade av spola med bandningen. Fästning görs med naglar 120 mm långa.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Montering av spjäll

Det är bara att installera spärren. Vid användning av hängande takspjäll blir det möjligt att fullt ut utnyttja hela vindytan. För att skapa spärrarna behöver du runt ved med en diameter av 120-140 mm och ett bräde med en bredd av 120-150 mm och en tjocklek på 50 mm. Ryggstrålen kan vara gjord av 2 brädor med 30 mm vardera sys ihop.

Installation måste börja med montering av ändkrokparet. Där det finns platser som kompisar med takbjälkar, ordnas ordentligt. Om spärren och balkarna är gjorda av plankor, förstärks deras leder med metall eller träplattor. De skruvas på bultar eller spikas på sidan. Om spärren och bjälkarna är tillverkade av timmer eller rundvirke, görs fästen med hjälp av fästen. Rafters ansluter på toppen av korsvirkesträdet. Därefter dras sladden längs åsen.

Tekniken för att installera mellanliggande spärrar utförs på samma sätt. Om en fast eller frekvent lathing läggs under taket och spännbensbenen har tillräcklig styrka (tillverkad av dubbla brädor eller rundvirke), kan spjällen installeras i 1,2 m steg.

För att göra vindsalen högre, är det nödvändigt att helt använda längden på standard timmer, vilket vanligtvis är 6,5 m. För att göra detta behöver den nedre änden av trussfoten bara släppas något bortom vägglinjen. Det önskade överhänget på taket, som förhindrar att väggarna blir våta, kan erhållas genom att fästa filéer i ändarna av spärrarna (små bitar av plankor, till vilka takskenorna ska upphängas). Därefter kan du lägga takmaterialet och konstruera ett dräneringssystem. Dessa arbeten skiljer sig inte från annat takarbete.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Avslutande ramhus

Rammen måste behandlas med antiseptisk och grundligt torkad. Utanför kan byggnaden vara färdig med sidospår eller klädbräda. Därefter installeras dörrar och fönster, en veranda och praktiska steg är konstruerade, kommunikationer tas med.

Inuti kan rummet vara täckt med gipsskiva, vilket är vit, målade eller klistras över med tapeter. Efterbehandling alternativ är helt beroende av din smak och preferenser. Hur man bygger ett ramhus, du vet redan, är det bara att fortsätta med konstruktionen!

Hur man bygger en ram hus själv med egna händer – video och foto

Hur man bygger det mest ramlade huset

Hur man bygger en ram husar sig själv med egna händer utan att involvera kraftfull byggutrustning och dussintals anställda till denna process? Det är enkelt. Bara titta på några praktiska videor om hur man bygger en ram hus själv med egna händer och bläddra igenom webbplatsen, skriv ner alla rekommendationer.

Är det verkligen möjligt att bygga ett ramhus ensamt? Som den person som gjorde det, svarar jag dig ”ja”. Och kan jag ha byggt ett mycket litet skelett med dimensioner på 10 med 6 med ett område på endast 60 kvm. men det här huset är varmt och uppvärmt av en liten pelletspanna.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Så, var du ska börja och hur du kan bygga ditt eget boende ensam? För att börja, måste du naturligtvis planera platsen för byggande. Välj den högsta och torraste platsen på det tomt du har. Om det inte finns någon sådan plats måste du dra jorden eller den begagnade smörgåsmakaren, lyfta tomten under huset.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Därefter behöver vi en grund för skelettet. Jag använde trimning av pålarna som jag köpte från byggnadsorganisationen från byggarbetsplatsen till ett stort hus i närheten. Pålar tog med sig och slängde mig till platsen gratis.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Sedan flyttade jag, med hjälp av två vagor och rullar, dessa staplar från 3,0 till 4,0 meter i längd enligt planen och placerade dem på byggplatsen. Det tog mig en vecka.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Sedan monterade jag ramens bottenkarm, på vilken jag började exponera vertikala stolpar från ett bräde 150 till 50 mm, från början av hörnet. Naturligtvis kan du montera väggarna helt och höja dem, men den här metoden kräver lyftmekanismer.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Därefter gjorde jag den övre trimmen, installerade strängarna och sydde ramen från utsidan med en 25mm bräda diagonalt. Därefter rejste han ett trussystem från ett bräde 150 till 50 mm, en kista från ett bräda på 100 x 30 mm och lagt metalltäthet.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Därefter sätter jag i fönstren och dörrarna, fyllde dem upp. På detta område värmde jag min ram med basaltull 150 mm tjock – tre lager av 50 mm vardera med överlappning. Insidan skyddad isoleringsånga. Därefter värmde han taket med läggning av alla filmer av ångspärr och vindrutan.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Eftersom pelarnas ”bas” är skyddad från utsidan med skumformning 150 mm tjock, gjorde jag inte golvet isolerat från marken, men hällde golvet över marken.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Därefter mjukade väggen inuti och satte partitioner av gipsskivor på en metallram. Inredning, tror jag, kommer inte vara intressant för någon. Alla gör det till din smak.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Vid uppvärmning är allt standard. CO obligatoriska, polypropenrör, bimetall radiatorer, Cooper vattenkokare med pelletsbrännare. Konsumtionen av pellets är relativt liten.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Helt fin finish kommer att slutföras nästa år på våren.

Hur man bygger det mest ramlade huset

Sergey Putyatin, Lysva, Permregionen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *