Grunden

Hur man bygger ditt hus

Vi gör avlopp och VVS med plaströr. Problemen med värme och varmvatten löses perfekt av en modern och billig dubbelkedjig gaspanna.

Var särskilt uppmärksam på elektriska ledningar inne i huset. Dess installation är bättre att anförtro experter. Hus brinner ofta på grund av problem med ledningar.

Hur man bygger ditt hus

Inredning – ingen gräns för fantasin

Här väljer alla för sig de designlösningar som han gillar mest och passar prisgränsen. Väggar är billigare att limma tapeter. Linoleum läggs på golvet eller billigt matta. Badrummet är inrett med keramiska plattor. Material för inredning en stor mängd. Studera, analysera, jämföra och göra ditt slutgiltiga val.

Hur och från vilken det är billigare att bygga ett hus: vi jämför material och teknik

Att bygga ett nytt hem är alltid en stor kostnad. Få personer har råd att bygga, utan att uppmärksamma uppskattningarna. Oftast måste spara för att passa in i budgeten. Besparingarna bör dock vara rimliga, eftersom ägaren och hans familj kommer att bo på en ny plats. Byggnaden ska vara varm, torr, bekväm och trivsam. Hur uppnås detta utan överbetalningar? Först och främst – spara på arbetarnas lag. Om utvecklaren har rätt kompetens, kan allt eller nästan allt ske själv. Du kan också välja billiga material, tillgänglig teknik, ett typiskt projekt. Hur billigare att bygga ett hus med egna händer? Vad är värt att spara, och var bättre att inte riskera?

Besparingarna börjar med projektval. Ju mer komplexa de arkitektoniska formerna är desto dyrare konstruktionen. Det är orimligt att försöka minska kostnaderna genom arbetstagare, teknisk övervakning eller materialkvalitet, i första hand välja ett dyrt projekt.

Det är bättre att tydligt definiera det nödvändiga bostadsområdet, inte beröva familjen, men inte tillåta dig extra kvadratmeter för att välja en enkel takform. Detta kommer att göra det möjligt att skapa en mysig bostad som helt uppfyller familjens behov, men utan arkitektoniska ”överskott” – ett flertalltak, karmfönster, kolonner, bågar.

Det är vettigt att överväga alternativ för byggandet av en byggnad med en eller två våningar med ett bostadshus.

Hur man bygger ditt hus

Bostadshus är mycket mer lönsamt än en separat våning. Byggandet av golvet kommer att behöva mer material – för väggar, isolering, efterbehandling

Om du väljer lätta byggmaterial och lämplig teknik för väggkonstruktion kan du spara på fundamentet. En mindre kraftfull konstruktion kommer att behövas, plus formningen kan tillverkas av en icke-standardbräda, använd fiberboard.

Det enda som är oönskade för att minska kostnaderna är cement. Det är nödvändigt att köpa kvalitet, annars kommer styrkan i strukturen att vara en stor fråga. Grunddynans djup måste också motsvara byggnadens beräknade vikt för att undvika tung utfällning, vilket kan leda till sprickor i väggarna.

Vad används oftast vid konstruktion:

I byggandet av hus och stugor används alltmer ramteknik. Detta är en lovande metod som låter dig bygga snabbt och med minimal kostnad.

För att ta reda på vad konstruktionen kommer att kosta minst, är det nödvändigt att beräkna uppskattningar för var och en av alternativen, eftersom Kostnaden för själva materialet är inte alltid ett mått på vinst. Om du väljer multipurpose resurser kommer du till exempel att minska kostnaderna. Kostnaden för vatten-, ångisolering ”två i en” kostar i slutändan billigare än inköp av två olika typer av isolering.

Vid beräkningen bör man fortsätta med att den färdiga byggnaden ska vara bekväm för att leva, följa normerna för värmebesparing och säkerhet.

Hur man bygger ditt hus

Fördelarna med ramkonstruktion – på kortare tid och arbetskostnader för byggandet av byggnaden. Designen är enkel, skapar inte en ökad belastning på fundamentet och behöver inte stärkas

Alternativ # 1 – rambyggnadskonstruktion

En bostad som använder denna teknik är uppställd i flera veckor till flera månader, beroende på om ägaren bygger eller hyr en brigad. Färdiga byggnader är slitstarka, resistenta mot deformation. Den beräknade nyttjandeperioden är cirka 75 år.

Lagerstrukturer är lämpliga för efterföljande trimningsmaterial, eftersom alla element är förenade. Detta expanderar väsentligt valet av alternativ för fasadefönster: sidospår, kassettpaneler, blockhus kan monteras på väggarna. Vid plätering ökar styrkan i hela strukturen utan en väsentlig ökning av dess vikt.

Konstruktion Video

Det finns två huvudtekniker, som alla har sina egna egenskaper.

Rampanel. Hur billigare att bygga ett hus? Samlar sin egen. Naturligtvis krävs det kompetens och utrustning. Tack vare denna typ av konstruktion är det möjligt, men det tar mycket tid och extra pengar att köpa isolering och andra saker. Rammen är gjord av trä och mantlade smörgåspaneler. Varje del måste monteras separat, vilket påverkar konstruktionens tid och komplexitet.

Ramskärm. Detta alternativ är dyrt, men pålitligt och kräver mycket mindre arbete. Designen är monterad från färdiga sköldar, vilka tillverkas på fabriken med specialbeställning. Brädorna levereras redan uppvärmda och helt färdiga för montering. Om vi ​​jämför priserna på panel- och panelbyggnader är den första dyrare. Den slutliga kostnaden kan dock visa sig vara samma om arbetare uppmanas att montera ramkåpan, eftersom du måste betala för alla typer av arbeten separat – montering, plätering, värmeisolering och efterbehandling.

Hur man bygger ditt hus

Träramen i monterad form ser redan ut som ett färdigt hus. Det kräver bara trimning och efterbehandling. Ång- och vattentätningsmaterial installeras också i fabrikens väggar, som bidrar till en ökning av byggnadens livslängd.

Teknikens obestridliga fördelar:

 • Ekonomi. Låg vikt är ett uppenbart tillfälle att spara på stiftelsen, och en kort tid – på betalning av arbetstagare. Man tror att hus byggda på ramteknik kostar mindre, men i många avseenden beror effektiviteten på byggnadsområdet, de valda komponenterna, ytorna etc. Beräkningar av erfarna ingenjörer visar att det är lönsamt om byggnadens längd inte överstiger 20 m och antalet våningar är 3. Ofta bestäms allt av projektet.
 • Hög energibesparing. Designen snabbt och effektivt värms upp. Väggarna är gjorda av material med låg värmeledningsförmåga, så att konstruktionen håller värmen väl. Väggtjockleken kan vara 15-20 cm. Bland de ytterligare fördelarna är en minskning av värmekostnaden jämfört med den vanliga konstruktionen av samma område.
 • Ingen krympning. Väggen i strukturen är hållbar, resistent mot deformation, är mycket styva och huset i sig krymper inte. Detta har också en positiv effekt på byggnadsperioden: efterbehandlingsarbetena kan startas omedelbart efter avslutandet av huvudarbeten. Mantel kräver inte ytterligare bearbetning, vilket minskar kostnaden för efterbehandling.

Nackdelar eller vad man bör tänka på:

 • För att montera en sådan struktur behövs särskild kunskap och verktyg. Byggverksamhetens kvalifikationer är av grundläggande betydelse, hittills kan inte alla utvecklare hantera det själv och laget måste välja noggrant.
 • Träramar kräver ytterligare behandling med biologiska och brandskyddsmedel.

Vid val av projekt bör särskild uppmärksamhet ägnas åt ventilation. Konstgjorda material är väl värmeisolerade, men från miljösynssynpunkt är det mycket att önska. Om bostaden är liten, så kan du teoretiskt få genom med naturlig ventilation, men helst bör du beräkna och installera ett system med normal ventilation.

Hur man bygger ditt hus

Vid installation av ramkonstruktioner används inte ”våt” teknik. Denna funktion är ett stort plus eftersom tillåter dig att arbeta när som helst på året

Hur man bygger ditt hus

Tightness – en av de främsta fördelarna med ett ramhus, eftersom fungerar som en garanti för god värmeisolering. Men det har också en nackdel – ett brott mot luftcirkulationen. För att säkerställa att mänskliga avfallsprodukter, damm och andra faktorer inte förvärrar mikroklimatet i byggnaden, minska inte mängden syre i luften, det är nödvändigt att designa ett högkvalitativt ventilationssystem

Vad man ska göra:

 • Tree. Trots alla slags bearbetning utsätts trä för fukt, mikroorganismer. I genomsnitt tjänar en sådan ram upp till 60 år och är sämre mot metallkomponenter i styrka, ljushet och motståndskraft mot destruktiva miljöfaktorer.
 • Metal. För tillverkning av applicerad lätt profil. Dess fördelar är utmärkt brandbeständighet, låg vikt, korrosionsbeständighet. Metalldelar är inte föremål för attacker av mögel och mögel. Allt detta kan öka strukturen i upp till 100 år.

Vad är billigare att bygga? Vid beräkningen av uppskattningar kommer en klar fördel att vara en träram. Men om du ”tittar in i framtiden” och tar hänsyn till de högpresterande egenskaperna hos en värmeprofil, betalar det för dess livslängd.

Stiftelsen kan väljas sida vid sida, kolumnär eller tejp, beroende på jordens typ. Du kan spara på ett enkelt att installera tak – gavel eller mansard. Valet är för utvecklaren.

Hur man bygger ditt hus

1 sq. m metallram väger 30-50 kg, med plätering – ca 200 kg. Den lilla delen av det färdiga huset gör att du kan bygga på instabila markar. Profilen används också vid rekonstruktion av byggnader med tungt bärande bärande konstruktioner.

Alternativ # 2 – tegelkonstruktion

Tegel är en av de mest populära. Hus från det kan knappast kallas billigt. Väggarna måste vara tjocka, plus de kräver ytterligare isolering, vilket leder till en ännu större ökning av byggkostnaden. Vikten av den färdiga strukturen är stor, så grunden behöver en riktigt stark. Den är gjord till hela djupet av jordfrysning.

Det är svårt att spara på det. Nackdelarna är tillskrivna, och en lång arbetskrävande konstruktion. Konstruktionens hållbarhet, deras brandsäkerhet och användbarhet betalar emellertid i stor utsträckning kostnaderna.

Om man tittar på priserna för byggandet av konstruktion av god kvalitet på webbplatser för specialiserade företag verkar det som om kostnaden är låg. Men även i ”nyckelfärdiga” byggpris är det ingen slutbehandling: installation av golv, innerdörrar, rörsystem etc.

Om du gör allt detta själv, bör du bara lägga till kostnaden för inköp av material. Om du behöver anställa arbetstagare – betalar du också för deras arbete. Konstruktion är endast fördelaktig om platsägaren ursprungligen korrekt valt projektet och det mesta av arbetet kan ske självständigt.

Video: om tegel för byggnader

Alternativ # 3 – betongblock

Betongblock – en värdig konkurrent till den traditionella tegelstenen. Konstruktionen av lådan är mycket billigare än erektion. Väggtjockleken kan vara mindre med 1/3 utan förlust av värmeisoleringsegenskaper. Materialet i sig är märkbart lättare, vilket möjliggör besparingar på grund av grunden. En extra ”bonus” för en husägare är bra ljudisolering.

Bostaden av luftbetongblock ”andas”, luftutbytet i det störs inte, för porer genom. Av samma skäl anses block inte vara det bästa alternativet när det gäller vattentätning. Om konstruktionen utförs med kränkning av teknik kan den färdiga strukturen också rensas. Behöver vara uppmärksam på mållinjen.

När det gäller byggtiden kan den belagda betongstrukturen byggas 2-3 gånger snabbare än tegel, det krymper praktiskt taget inte. För att ansluta blocken använd speciella limkompositioner. Det är inte önskvärt att använda vanlig cementmortel sedan Det ger tjocka sömmar som kan orsaka bildandet av kalla broar.

Hur man bygger ditt hus

En av nackdelarna med betongblock är relativt låg frostbeständighet, så du måste ta hand om högkvalitativ finish. Materialen kan användas gips, sidospår, sten

Alternativ 4 – ekonomisk timmerstruktur

För utvecklaren är trävaran mer lönsam än vad som helst annat. Om vi ​​jämför loggen och tegelväggarna för värmebesparande egenskaper, visar det sig att strukturen på gran 220 mm tjock och tegel 600 mm tjock blir lika varm. Vanligtvis används 200 mm trä för konstruktion, en 100 mm tjock isolering används och ett lag av plaster från 20 mm appliceras.

 • effektivitet;
 • snabb konstruktion (uppförd om några veckor);
 • enkel teknik;
 • miljöskydd
 • utmärkt värmeisolering;
 • bekvämt mikroklimat;
 • enkel konstruktion.

Om du väljer, varifrån det är billigare att bygga ett hus, är timmer ett vinn-vinn-alternativ. Det här är lönsamt, och tekniken är enkel, och nästan vilken som helst ägare kan behärska det om han redan har konstruktionskunskaper.

Hur man bygger ditt hus

När du bygger hus från en bar måste du noggrant utforma värme- och strömförsörjningssystemen. Byggnader betraktas som brandfarliga. Trädet är också räddat för fukt, så det kräver skydd mot fukt och svamp.

Jämför priser per kvadratmeter

Hur och från vilket det är billigare att bygga, kan du se i siffrorna uppskattningar. Om beräkningarna är baserade på genomsnittliga indikatorer (djupet av markfrysning är 1,5 m, grundvattnet är 2,5 m, sandjord), då kan du bestämma byggkostnaden på 1 kvm. Beroende på komponentnumren kommer du att vara:

 • ramkonstruktion – 875 rubel;
 • tegelstenar – 2330 rubel;
 • luftade – 2000 rubel;
 • timmer – 1900 rubel.

Granskning av populära material – video

Självklart kommer rambyggnaden att kosta utvecklaren den billigaste. Slutligen besluta om valet, du måste ta hänsyn till alla funktioner i projektet, marken, själva webbplatsen. I beräkningarna ingår inte betalning för byggnadsteamets tjänster. Anställd arbetskraft är en extra (och betydande!) Kostnadspost.

Hur man bygger ditt hus
Hur man bygger ditt hus
Hur man bygger ditt hus
Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus
Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus

Hur man bygger ditt hus

Välkommen till byggportalen, kära gäster!

Att bygga ditt eget hem är en svår process, som ofta bara är under de professionella byggherrenas kraft, men när du är på den här resursen är du inte rädd för svårigheter, eller kanske du bara bestämt dig för att bevisa dig själv och dem omkring dig att du är en riktig man som måste göra 3 saker varav en är att bygga ett eget hus (och med hjälp av vår hemsida, bygga även ett bad:)). Vi stöder dig fullt ut i detta val och vi vill säga att de i de flesta fall är engagerade i att bygga hus – entreprenörer som knappt kan förklara varför och varför de gör det eller så, ofta blir deras arbete bara reducerat till de fysiska ansträngningarna för vilka få mycket bra pengar. Det är därför vi tror att även om sådana människor kan bygga en stuga, varför är vi rädda för att börja bygga ett hus från början?

Hur man bygger ditt hus

Vackert hemgjorda hus

Så, du har en stor encyklopedi som gör det möjligt för dig att inte flytta från en informationsresurs till en annan för att söka information om att bygga eller designa ett lanthus, tvärtom – vår webbplats är strukturerad på ett sådant sätt att du alltid kan hitta ett uttömmande svar på den nya frågan. Vi har försökt att måla varje kategori så stort som möjligt, vilket förhoppningsvis hjälper dig att uppnå detta mål. Vår portal är fylld med professionella byggare som delar sina egna erfarenheter och vi fungerar som ett slags förråd av kunskap som är strukturerad på ett ställe och denna plats är StroyVopros.net webbplats, vi rekommenderar dig att komma ihåg vår adress, för nu är den här sidan din guide till skolan modern landskonstruktion.

Hur man börjar bygga ett hus?

Varje framtida ägare frågar en sådan fråga när han börjar bygga sin herrgård, förstås börjar byggandet först och främst en plats för ett framtida hem. Välj först en plats för byggnaden, så snart du bestämmer dig för platsen och du gillar den, gå runt grannarna i området, fråga om det finns några problem med grundvattnet, nämligen deras nivå eller skräp – det här görs för att få reda på hur man gör en brunn eller kan fortfarande behöva borra ett hål i området. och det här är en helt annan kostnad. Dessutom fråga vad situationen i området finns ingen brottslighet eller våldsamma grannar och så vidare.

Låt oss nu gå direkt till stadierna för att bygga ett hus.

Det första du behöver göra är att göra ett vägledande projekt av ett hus, låt oss säga att för att skapa ett hus / stugprojekt behöver du inte vara en professionell arkitekt, men du behöver inte skapa ett projekt på knäet i 1 timme. hus. Ett modellhusprojekt kan köpas för en liten del i projektföretag, men om du ska göra ett exklusivt hus (en unik struktur), måste du antingen betala projektbolagen cirka 50 dollar per kvm / m eller utforma projektet själv. Är det verkligen möjligt utan ett projekt? Ja. Du kan bygga ett hus utan ett projekt, men notera att bygga huset ”för öga”, du kan inte ta hänsyn till även de ungefärliga byggkostnaderna och kan inte klara av byggnadsbudgeten, förutom felaktiga laster som distribueras eller oförberedda enligt standarder som last på grunden av hela strukturen kan gå fel och överbetalning för förändringen kommer att ha mycket mer.

Hur man bygger ditt hus

Småhusprojekt

Dessutom glöm inte att en kopia av projektet måste lämnas tillsammans med en ansökan om bygglov. Sammanfattningsvis är det värt att notera att husets projekt består av flera sektioner – det här är:

 1. Engineering del, som inkluderar: Elektriker. Avloppssystem Vattenförsörjning och uppvärmning.
 2. Den arkitektoniska delen – den innehåller ritningar och storlekar av strukturer.

När projektet är klart fortsätter vi vidare. Nu är det nödvändigt att utrusta vår hemsida. Först lägger vi en byggande släpvagn på territoriet – det är nödvändigt så att i de första stadierna av byggandet finns det var att byta kläder, och även var att dölja ett dyrt verktyg från regnet och inte inbjudna gäster, förutom att uppmana med varmt te när du är trött.

Hur man bygger ditt hus

I de inledande stadierna av konstruktionen kommer en byggvagn att fungera bra

Nästa steg i byggväg är byggandet av ett staket. Staketet är en mycket funktionell sak, för det första kommer det att skydda den ursprungliga konstruktionen från oinvigda gäster, liksom från djur som kontinuerligt vandrar in i din webbplats. Ett stakfäste är en mycket snabb och bekväm lösning som kommer att ge en oumbärlig service först. Vi rekommenderar även dig att läsa om ett staket av staketet. och naturligtvis det nu populära staketet från ett professionellt ark.

Hur man bygger ditt hus

Vackert staket för hem

Webbplatsen är utrustad med undantag för toaletten, glöm inte det, för det här stället är ganska besökt om toaletten i landet kan prata länge, men en sak är säkert, gör inte toaletten bråttom. Gör en bra cesspool på toaletten, om du har ledig tid, koppla omedelbart den med en septiktank (till exempel med en septiktank av betongringar), så behöver du inte göra omloppet av avloppssystemet flera gånger.

Hur man bygger ditt hus

Så med förberedelserna för byggandet räknat ut. Fortsätt nu till byggandet av huset:

I början ska vi lägga grunden. Stiftelsen läggs ut från typ av struktur, jordfrysning i regionen samt byggandet av huset. Naturligtvis måste du först bestämma sin typ och design, låt oss ge dem en kort beskrivning:

 1. Brick foundation – Extruderad teknik, men som fortfarande är lämplig för ljushus, växthus, gazebos, verandor eller bad.
 2. Stapel och stift fundament – Teknik som är perfekt för svaga och höjande markar.
 3. Monolitisk grund – Teknik, som används främst för byggande av hus av icke-standardbyggande konstruktion, har sådana fundament höga kvaliteter av tillförlitlighet och hållbarhet, men kräver höga kostnader.
 4. Grunt fundament – Bred användning av teknik som gör det möjligt att spara på konstruktion, men samtidigt har goda hållbara egenskaper.
 5. Grunden för asbestcementrör används huvudsakligen för lätta ramhus, växthus och så vidare. Denna teknik för att lägga grunden används också ofta i områden som är utsatta för översvämningar, eftersom denna typ av grund inte påverkas av grundvatten.
 6. Ribbon foundation – en typ av byggnad som används för att bygga hus och stugor. Ribbon foundation är ofta billigare än solid konstruktion.
 7. Flytande fundament – grunden, som används på flytande, höjande, torviga, myrmarker som är benägna att ständigt förflytta. Denna typ av fundament ligger på bulkkudden och blandas med jordens rörelse, det går inte djupt till frysningshöjden, vilket gör att du kan behålla sin integritet.
 8. Bored foundation – en grund som, som högen, används främst i områden med stor mängd grundvatten och flytande jordar.

Hur man bygger ditt hus

Byggande och förstärkning av stiftelsen

När du är klar med valet av typ och förstärkning av stiftelsen, förresten, välj noggrant lämplig betong för att fylla grunden. Därefter värmer vi grunden från utsidan och insidan för att hålla värmen inuti huset och inte spendera pengar på uppvärmningen.

Nästa steg är ramhusets bottenram. och uppbyggnaden av väggar, som för väggarna, bestämmer sedan på hur huset ska bestå av tegelstenar eller spjällblock, och kanske av trä eller expanderade lerblock. Förresten har byggandet av väggar ofta i vår tid blivit modernt att använda träbetongblock – det här är ett urval av material som är tillverkat av sågspån, cement och speciella föroreningar som håller värmen väl och är brandsäkra.

Efter det att väggarna har monterats kommer det ögonblick då monteringen av taket uppstår, måste du först göra armopoyas under strömplattan. sedan organisera taket system för att bestämma dess beståndsdelar och välj typ av tak:

 1. Sluttande tak
 2. Gabeltak;
 3. Tre tak och andra;

Hur man bygger ditt hus

Taket är täckt med material som finns till hands, vi råder naturligtvis inte att dekorera med halm eftersom nu är de populära:

 1. Mjukt kakel – ett utmärkt material med låg kostnad och utmärkt kvalitet.
 2. Ondulin takläggning är ett material som annars kallas Euro-skiffer, men till skillnad från skiffer har den mindre vikt och vackrare form.
 3. Slate är ett klassiskt takmaterial.

Innan du börjar täcka taket med klädmaterial, måste du naturligtvis göra manteln.

Så vi räknade också ut taket, nu måste vi börja göra en veranda, infoga fönster och andra lämpliga procedurer som faller inom ramen för designstrukturer. När vi talar om byggnaden av verandaen kommer vi att berätta hur man gör:

Hur man bygger ditt hus

Tegel veranda

Efter huvudstadierna i samband med konstruktionen kommer vi nu gradvis att flytta till yttre (yttre) dekoration av ett lanthus. Först ska vi göra monteringen av batten för sidospår. då ska vi göra installationen av vinylskärning eller metallskärning under trädet, grunden efter dess isolering är också önskvärt för att avsluta sidospåren eller termopanelerna med klinkerplattor – det här låter samtidigt värma och ge ett vackert utseende till ditt hem.

Hur man bygger ditt hus

Inredning dekoration

Tja, i allmänhet är huset byggt, nu ska vi gå vidare till avloppssystemet och dränering.

Vattenförsörjning på tomten är en mycket viktig sak tillsammans med el. Men om allt är klart om elkablarna i ett trähus, när det gäller vattenförsörjningssystemet är det här fortfarande en fråga, naturligtvis kan vattenförsörjningssystemet också tillverkas från en brunn. men här behöver du veta om grundvattennivån, men hur man får reda på det är vi inte geologer. Svaret är enkelt – fråga grannarna och ta reda på om de gör brunnar eller borrar brunnar. Skillnaden är ofta väldigt stor och det visar sig på kostnaden för arbete, så läs vårt avsnitt om brunnsbyggandet och brunnen där du hittar svar på frågorna: när är det bättre att gräva en brunn. bättre brunnar än brunnar och mer.

Nu om avloppssystemet: För det första måste vi göra ett avloppssystem. Det är antingen en dränering till sumpen. antingen till avloppshålet. Generellt sett om avloppssystemet är det bättre att utforma det enligt standarder, det vill säga att inte använda avloppsbrunnar, eftersom detta kan undergräva den ekologiska situationen på platsen och förorena vattnet till dig och dina grannar. Det är önskvärt att göra avloppsvatten vid användning av en cesspool, men då måste du ofta ringa en ashenizator maskin och det bästa sättet att bygga ett avloppssystem är att ansluta alla VVS-komponenter till septiktanken och sedan dränera det filtrerade vattnet till luftningsfälten.

Hur man bygger ditt hus

Avlopp gör det själv för ett lanthus

Talar om användningen av septiktankar kan de delas in i flera typer, vilken en att välja, låt oss bestämma:

 1. En septiktank av betongringar är en typ av septiktank som skapas med egna händer. I hjärtat av enheten finns betongringar där avloppsvatten behandlas gradvis med hjälp av bakterier och i slutstadiet rengörs och slutligen filtreras i grundvattnet.
 2. Septiktank aster – septiktank från tillverkaren, kännetecknad av kompaktitet och relativt enkel installation.
 3. En septiktank av eurokubar med egna händer – kännetecknas av en enkel installation (jämfört med en septiktank av betongringar), såväl som en liten kostnad.
 4. Septiktanken TANK är en inhemsk septiktank vars huvudsyfte är avfallshantering av hög kvalitet.
 5. Septic TRITON – ett annat prov av rysk produktion.
 6. Och om alla bestämde dig för att installera en septiktank, läs sedan om Topas septiktank och dess egenskaper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *