Hur man lägger

Hur man bygger en grund för hemmet

För att erhålla höghållfast betong och därigenom en högkvalitativ remsa grund, är det nödvändigt att göra det styvt, samtidigt som man gör största ansträngningar för att blanda med en spade. Om konstruktionen utförs på vintern, vilket är oönskat, kräver betong värme vid inställning. Detta görs med halm, sågspån, glasull eller du kan helt enkelt värma upp. Det är omöjligt att hälla betong från en höjd av mer än 1,5 m, annars kommer blandningen att separera.

Om butobeton används som en blandning, är det nödvändigt att följa sammansättningen av murstenar, de borde passa tätt mot varandra. Det här valet tar lång tid, särskilt om du gör det med egna händer, eftersom stenarna är exakt utvalda och justerade. Denna teknik reduceras till växling av operationer för läggande av lager och deras kompaktering, och mellan dem är hällt betongbindemedel, vilket bör fyllas fint.

Vattentätningsanordning

Hur man bygger en grund för hemmet

Diagram över kolumnären.

Efter att betongen har härdat helt (minst 10 dagar) kan formen avlägsnas. För vattentätning rekommenderas att använda bitumenmastik. Hon täcker ytterväggarna och installerar sedan vattentätningsmaterial. Som ett vattentätande passande takmaterial. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att noggrant övervaka installationens kvalitet så att vattentätningsmaterialet inte avviker från fundamentets väggar.

Om hål och lösgörningar hittas måste de avlägsnas. Det finns ett annat sätt, enklare att tillhandahålla vattentätning. Bihålor som bär basen är fyllda med lera, som är väl komprimerad. Efter det rekommenderas att man behandlar jorden, som ligger intill fundamentet, med polymerblandningar, då kan man vara säker på basens hållfasthet.

Hur man bygger en grund för hemmet

Ordningen dränering steg grunden.

Efter det att ett lager av vattentätning har gjorts, utförs återfyllning av bihålorna hos den bärande basen. För detta behöver vi medium sand. Varje lager är noggrant rammade och vattnas. Denna operation måste utföras noggrant med egna händer för att inte skada vattentätningsskiktet. Vattentätning skyddas av ett dräneringsmembran eller geotextil. Om det finns en källare i projektet och det är nödvändigt att värma det, rekommenderas det att använda ett lager av isolering över vattentätningen. Därefter skyddas vattentätningsskiktet på ett tillförlitligt sätt från mekanisk påverkan vid återfyllning.

Se även: Byggande av betongskivor

Column Foundation

Denna kategori av bärare är en pelare, som nedsänkts till det djup som krävs av projektet. På toppen av pelarna förbinder stiftbalkarna av armerad betong. Stiftelsen grundpelare används för enskild byggnad av hus (högst 2 våningar), som är byggda av trä eller annat lättviktigt material. Stolpekommunen används oftast för byggandet av ett ramhus eller en lätt lantstuga.

Enligt typ av prestanda kan de delas in i:

 • landslag;
 • monolitisk betong (B10 och B20).

Följande material används för pelarna:

 1. Tree. Det kan behandlas ek eller tall. Den används för små byggnader.
 2. Tegel av lera på en lösning av cement och tegel. Den används för 2-vånings tegelbyggnader.
 3. Natursten med hög hållfasthet. Den används för tunga tegelbyggnader.
 4. Betong (B15, B25) med förstärkande burar. Den används för tunga lokaler utan källare eller industriella strukturer.

Konstruktionsordningen för denna typ av grund börjar med markeringen, för det här behöver du verktyg:

 • konstruktionskabel;
 • nivå;
 • måttband;
 • träpinnar (50 cm långa);
 • gon.

Märkningen börjar från ankarpunkten eller från en godtycklig vald en av hörnen längs den inre konturen, det är där som den första pinnen klättrar. Därefter mäts grundytans yttre sidor. Å ena sidan är storleken lika med längdväggen (längd) och å andra sidan – tvärgående. Vid skärningspunkten av axlarna sätter de kvarvarande pinnarna. Diagonala mätningar uppnås med rätvinklar.

Därefter gräver gropen av kolumnären på ett avstånd av 3-4 meter, installering av formning och hällning av betong. Detta kommer att kräva följande material:

För formning behöver du brädor med en tjocklek av 20 mm, för att skapa en skärm. En låda är gjord av sköldar och införd i förberedda gropar i marken på stödplatsen. Förstärkning tillverkas av rördelar med en diameter av 14 mm, den sätts in i lådan, så att kanterna inte når framstycket på 5 mm. De längsgående stavarna är monterade på horisonten med ett steg på 40 cm. I det sista steget gör de hällning av betong och fogning.

Slabbas

Hur man bygger en grund för hemmet

Stiftfyllningsmönster.

Lagerbasen är utsmyckad av en armerad betongplatta som ligger på marken. Den ska vara 30 till 10 cm. Denna platta är förstärkt med beslag med en diameter på 12 till 25 mm. För jordning av marken används lättbetong (V7, 5) eller sand. Denna typ av stiftelse gör det möjligt för dig att omfördela belastningen på byggnaden över hela området på plattan.

En sådan lagerbas används för svaga jordar, där sand, bulkdump och ojämn kompressibilitet. Stiftelsen gäller för byggnader med 2 eller 3 våningar med hög belastning under arket. Stiftelsen är också lämplig om byggnaden har en komplex form eller en stor längd, då är expansionsfogar applicerade. Dessa sömmar skär varje platta i mindre storlekar.

Vid slutet kommer alla delar av plattan att fungera som en enhet. Även med ett ojämnt utdrag på plattan kommer inga sprickor att uppstå, och bärförmågan är fortsatt tillförlitlig. Den enda nackdelen med denna typ av stiftelse är dess höga kostnader, men kostnaderna kommer att blockeras av långsiktig drift.

Stapelstiftningsenhet

Hur man bygger en grund för hemmet

Konstruktionen av bandfunderingar.

Denna bärare är gjord av en hel grupp av högar. Använd ofta enskilda pålar, vilka är sammankopplade ovanpå armerad betong eller betongplatta eller grillning (stråle). Stapelbärare bas används i fall då det är nödvändigt att överföra en stor last till mycket svag jord eller för att stödja byggnaden på en mer hållbar genom att piercera det övre lagret. När svaga jordar (vattenmättade, avtagande, lös, sandiga) deponeras vid stora djup, kommer en stapelbearbetning till räddningen.

Pålar används för kraftiga byggnader upp till 25 ton per kvadratmeter, men det är möjligt att använda dem i enskild konstruktion, där jordbasen är mycket svag och, med undantag för högar, passar inget. Om vi ​​tar hänsyn till materialet kan vi skilja mellan följande typer av fundament:

 1. Förstärkt betong och armerad betong för tunga konstruktioner av armerad betong.
 2. Träet från den bearbetade tallan appliceras på en enkel 2-våning design.
 3. Metallrör används för tunga konstruktioner, där det är obekvämt att använda armerade betonghögar.
 4. Kombinerade högar av betong och metall används i svåra geodesiska förhållanden för höghus.

Staplar är av följande typer:

Driftshögar används i fallet då webbplatsen inte är fullständigt undersökt. Och indryckta och tryckta är utformade för mycket trånga förhållanden. Skruvar används för stöd av torn, mast, broar och läggs i alla markar. Nackdelen är den höga kostnaden, det är praktiskt taget omöjligt att göra det själv, det är nödvändigt att locka specialutrustning.

Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet
Hur man bygger en grund för hemmet

Hur man lägger grunden för ett hus: krav till basen, speciellt band-, block- och skruvdesigner

Frågan om hur man bygger grunden för huset i sig intresserar många nybörjare byggare. Och allt för att byggnaden – evenemanget är inte billigt, och det är en ganska naturlig önskan att minimera kostnaderna.

Modern teknik ger oss ett sådant tillfälle, och därför kommer vi i denna artikel att beskriva flera sätt att självständigt ordna stiftelsen.

Hur man bygger en grund för hemmet

Varje hem behöver en solid grund.

Foundation krav

Innan vi pratar om hur man korrekt lägger grunden för huset, låt oss försöka hantera de krav som vi lägger fram för det.

Så vad ska beaktas vid byggandet av en kapitalgrund för en bostadsbyggnad?

 • Den första är naturligtvis bärkapaciteten. Stiftelsen, oberoende av dess designfunktioner, är nödvändig för att klara belastningen på konstruktionen som byggs på den utan förstörelse och deformation och helst med en säkerhetsmarginal.

Tips! Vid beräkning av lagerkapaciteten är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara konstruktionens massa utan också viktbelastningen från möbler, kommunikationer, dekoration etc.

 • En mycket viktig faktor är också miljövänligheten och säkerheten för kapitalbasen. Eftersom grunden ligger under en bostadsbyggnad bör användningen av material som innehåller flyktiga, giftiga eller radioaktiva ämnen undvikas.
 • Värme- och vattentätningsegenskaperna hos stödkonstruktionen bestämmer i hög grad komforten i rummet. Arrangemang av ytterligare vattentätningskretsar, yttre och inre isolering ger ett acceptabelt mikroklimat.

Hur man bygger en grund för hemmet

Extra värme och vattentät gör inte ont!

 • Vid valet av stiftelsens designfunktioner bör du också vara uppmärksam på dess tillverkningsförmåga och enkel installation. Eftersom vi ska göra allt byggarbete med egna händer, bör man föredra de enklaste teknikerna.

Och slutligen, när vi bestämmer metoden, är det värt att beräkna hur mycket det kostar för att skapa grunden för det planerade områdets hus. Detta bör ta hänsyn till inte bara materialpriset utan även kostnaden för relaterat arbete, såsom utgrävning, betongleverans etc.

Bandteknik

Utskjutande

Att välja hur man bäst ska lägga grunden för huset är att det är värt att överväga flera olika alternativ. Det är precis vad vi ska göra, och först och främst analyserar vi bandteknik – en av de enklaste och överkomliga.

Tejpbasen för huset representerar remsan av armerad betong som placeras under alla lagerelement. Först och främst är det naturligtvis ytterväggar, liksom inre kapitalpartitioner.

Hur man bygger en grund för hemmet

Tejpbasens utformning innehåller definitionen av två huvudparametrar – djupet av inbäddning i marken och stödets bredd.

Med djup av inbäddningstejpkonstruktioner är indelad i:

 • Grunt – upp till 60-70 cm.
 • Inhägnad – till nivån av jordfrysning, dvs. en och en halv meter och djupare.

I de flesta fall är det tillräckligt att utrusta en grund bas, eftersom installationen av stöddelen vid jordfrysning krävs endast under de svåraste klimat- och jordförhållandena, och även när du planerar att bygga en källare eller en uppvärmd källare.

Hur man bygger en grund för hemmet

Beträffande bredden på betongremsan är det för de flesta privata hus 50-60 cm tillräckligt, och ljuskonstruktioner som ett hus med sköldhus kan placeras på en fyrtio-centimeter bas.

Tips! Det är värt att uppmärksamma denna teknik om du letar efter hur man lägger grunden för ett färdigt hus från en bar eller en träsköld. Självklart måste du tinker med utgrävningen, installationen av jacks och påfyllningsband, men du behöver inte demontera och montera strukturen igen.

I följande avsnitt kommer vi att beskriva hur man korrekt grundar ett hus med hjälp av tejpteknik.

schaktning

Början av byggandet av varje stiftelse i samband med webbplatsens layout. På ytan med sladdar markerar vi konturerna för vår framtida grund.

Var uppmärksam! Märkena för grävningarna måste göras minst 200 mm bredare än den planerade basen – 100 mm på varje sida går till monteringen av formen.

Genom att märka börjar vi utgrävning:

 • Vi gräver grävar antingen manuellt eller med en grävmaskin.
 • Grävens botten sänks 40-50 cm under konstruktionen och försiktigt jämnas.
 • Då gör vi sängkläderna: först lägger vi oss och tappar ner 30 cm grus, och då – 20 cm sand.
 • På toppen av sängen läggs antingen tjock polyeten eller takfilt. Dessa material kommer att spela rollen som fuktskyddskrets.

Basarrangemang

 • Formplattor är gjorda av ogregannye-plattor med en minsta tjocklek på 30 mm eller plywoodskivor på 15-18 mm.

Tips! För att minimera läckage av lösningen, samt att ge ytterligare vattentätning, i vissa fall är hela formen fodrad med polyeten eller ett vattentätt membran.

 • Höjden på brädorna bör vara minst 10 cm mer än de planerade dimensionerna av stiftelsen.
 • Vi monterar strutar inuti formen, liksom rörsektioner fyllda med sand. Därefter läggs i stället för dessa rör tekniska hål för upprättandet av kommunikation genom stiftelsen.

Hur man bygger en grund för hemmet

Obligatoriskt krav för basen av bandetypen är dess inre förstärkning:

 • Vi använder stålfibrer med en diameter på 12 mm som förstärkning.
 • Det minsta tillåtna är arrangemanget av de övre och undre banden av två stavar som är förbundna med tvärgående element.
 • För montering av förstärkning kan användas som stickningstråd och punktsvetsning.

Tips! Metallram monterad på tegelstenarna som ligger på botten av grävningen. Detta gör det möjligt för oss att undvika kontakt med rören med jordfuktighet och minska risken för korrosion.

Hur man bygger en grund för hemmet

Foto av formning med förstärkning före hällning

Fyll formningen med beslag med betong av en kvalitet som inte är lägre än 300. För att ordna grunden behöver vi flera kubikmeter morter, därför borde vi antingen hyra en betongblandare eller beställa färdigbetong från tillverkaren.

Det är lämpligt att fylla i omedelbart för att undvika kalla broar. Omedelbart efter hällning suger vi betongen (piercera med en metallstång) eller behandlar den med en vibrerande kompaktor för att avlägsna luft.

Hur man bygger en grund för hemmet

Hällmortel från betongblandare

För fullständig torkning kräver bandfundamentet minst 30 dagar. Den här gången är det lämpligt att täcka betongens yta med polyeten för att sänka avdunstningen och effektivare byggnad. När ytan under polyeten börjar spricka, bör den fuktas dessutom.

Blockera grunden

Förberedelse för läggning

Om du inte vill röra med konstruktionen av formen och dess efterföljande gjutning, kan du bygga en prefabricerad grund av byggstenar. Hittills finns flera sorter av strukturella element, allt från traditionella armerade betongprodukter till förstärkta paneler och plattor.

Hur man bygger en grund för hemmet

Var uppmärksam! När man väljer vilken grund att göra från skumbetongblock till ett hus, föreslår de ganska ofta att använda samma skumblock som en bas. Detta bör inte göras, eftersom skumbetongen är hygroskopisk och ånggenomsläpplig, och därför kommer en sådan grund att bli intrasslad med fukt över tid och kommer att deformeras när den fryser.

Det är värt att komma ihåg att uppbyggnaden av blockfundamentet nödvändigtvis kräver att byggnadsutrustning deltar i arbetet, eftersom elementets massa inte innebär att man manuellt bär dem

Installationsinstruktionerna för blockbasen innebär följande åtgärdssekvens:

 • Vi gräver en gräv under alla lagerelement – som i föregående fall.
 • Längs botten av gräset lägga en grus sand kudde med en tjocklek av minst 40 cm. Försiktigt nivå och tampa basen.
 • För större styrka kan kudden ersättas med fot eller till och med armerade betongplattor.

Hur man bygger en grund för hemmet

Stiftelsen grop med fot

När du har slutfört beredningen kan du börja montera basen själv.

Monteringsbas

Betongblock läggs i en gräv på tegelprincipen:

 • Applicera först ett lager av cementmortel på basen.
 • Med hjälp av en kran placerar vi det första hörnblocket, justerar det och justerar det på planet och vertikalt.
 • Vi fortsätter att ligga längs hela omkretsen, noggrant styra geometrin i vår bas.

Hur man bygger en grund för hemmet

 • Efter att alla element har lagts och lösningen utförs vattentät. För att skydda mot fukt kan du använda bitumenmastik, rullmaterial etc.
 • Också i detta skede är det möjligt att genomföra värmeisolering, klistra ut ytterytan av blocken med skumplattor baserade på polystyren.

Efter färdigställande av vattentätning och värmeisoleringsarbeten fyller vi grävar eller gropar. Ju tätare jorden är komprimerad, desto säkrare blir grunden skyddad mot läckage.

Skruvfundament

Schematiskt diagram

Tekniken som beskrivs ovan har en ganska allvarlig nackdel – en stor mängd jordarbeten. Det är därför, ensam eller ens med några assistenter, det är ganska svårt att genomföra sådana projekt – du måste involvera en brigad av arbetstagare.

Men om du letar efter, varifrån du ska skapa en grund för ett hus med minsta arbetskraftskostnader, bör du överväga arrangemanget av skruvhuggningsstiftet.

 • Nyckelelementet i en sådan stödkonstruktion är metallskruvhögar. De är begravda i marken under de viktigaste lagerväggarna och skiljeväggarna.
 • Stapeln består av två element – en bagage och ett spets. Trummet är ett ihåligt rör med en väggtjocklek på upp till 5 mm, i den övre delen av vilken finns hål för fastsättning av handtag.

Hur man bygger en grund för hemmet

Markstödmönster

 • Spetsarna på de flesta stöden är gjorda av härdat stål. Det koniska munstycket är utrustat med ett skruvblad, vilket ger begravning i marken under rotation.
 • Hålen hos de installerade staplarna hälls med betong, varefter spetsen med en metallplattform läggs på toppen av varje stöd.
 • Alla huvuden är inriktade på ett plan, och en horisontell ram av barer eller metallbalkar är trampad på dem – den så kallade grillen.

Skruvfunderingar är oumbärliga i de fallen när du letar efter hur man lägger grunden för ett hus från skumblock eller andra lätta material, eller försök att placera strukturen på en sektion med en sluttning.

En viktig faktor till förmån för denna design är dess rimliga pris: ja, högarna själva är inte billiga, men deras installation ger inte plats för grävningar och stora gropar.

fördjupa pålar

Grunden för skruvtypen monteras ganska snabbt – på mindre än en dag.

Arbetssekvensen är följande:

 • Med hjälp av yamobur gör vi grunda starthål på platsen för den planerade installationen.
 • I hålet börjar vi hålens spets, rikta det vertikalt och sätt sedan in det i spåren på handtagets axel.

Hur man bygger en grund för hemmet

Djupstöd i marken med hjälp av skrot och uppfinningsrikedom: två högar spelar rollen som spakar

 • För att underlätta arbetet kan du använda maskinen för skruvstöd. Det kommer också att bidra till att snabbt tränga in i högen med hjälp av Capstan-rör med speciella ögonlock för långa handtag.
 • Vi börjar rotationen av handtagen, gradvis fördjupa spetsen av stödet i marken.

Tips! Om stödet måste skruvas in i en tät lerjord är det värt att förbereda en brunn i den, vars diameter kommer att vara mindre än stammen. Detta kommer att försvaga strukturen något, men låter stapeln sänkas till designdjupet.

 • Alla skruvade stödsnivån med en såg för metall, fyll sedan med gjuten betong till skärsnivån.
 • Vi lägger på kepsar på sektioner och svetsar dem, se till att kuddarna ligger i samma plan.

Hur man bygger en grund för hemmet

Bas med svetsade tips

Den ovan markerade delen av stapelfonden behandlas med en komposition som skyddar metallen mot korrosion. Särskild uppmärksamhet ägnas åt svetssömmar.

På infällda stöder monterar vi en horisontell grillning av balkar, skenor eller kanaler.

Som framgår av beskrivningen är den största fördelen den högsta hastigheten på arbetet: ingen anledning att vänta tills betongen är torr, och du kan omedelbart fortsätta till nästa steg i konstruktionen.

Vi hoppas att du har studerat den här artikeln, du har själv förstått hur du ska ställa grunden för huset i din situation. Som du kan se finns det flera alternativ, och var och en har sina egna unika egenskaper. Det är därför det är värt att noggrant undersöka alla inledande data, bestämma prioriteringar – och först då gå ner till jobbet. I den presenterade videon i den här artikeln hittar du ytterligare information om detta ämne.

Hur bygger man en stiftelse?

Det är svårt att föreställa sig modern konstruktion utan grund. Det är en stöddel som överför lasten av uppströmsstrukturerna till marken. Byggnadens prestanda – hållbarhet och kapital, är direkt beroende av den tillförlitliga byggandet av stiftelsen. Hur man bygger en stiftelse, och vilka faktorer bör beaktas? Låt oss prata om detta ämne.

Foundation Foundation

Den gradvisa sänkning av grunden i marken, som påverkas av överbelastningsbelastningar, kallas grunden för grunden. Sinking finns sällan i en låghus. Ofta kan referensområdet för den uppställda grunden överstiga det beräknade området. Men, nästan alltid, det ger ett stabilt tillstånd på icke-sjunkande markar.

Tyvärr är inte alla sidor lämpliga för byggandet av en byggnad. Ta alltid hänsyn till jordens sammansättning. Vad är grundvattnets djup, liksom vad är djupet av frysning av marken själv. Välja stiftelsens typ och djup, du måste bygga på, framför allt jordens egenskaper. Ja, konstruktion är möjlig på alla markar. Men det är hans typ som bestämmer den tekniska lösningen som kommer att behövas för att bygga en stark och stabil grund. Och naturligtvis är finansiella kostnader direkt beroende av jordens mark. Var därför uppmärksam på jordens analys innan du bygger en grund för ett hus eller någon annan struktur.

De första åren ligger marken under objektets vikt. Mot bakgrund av detta behöver designern inte eliminera neddragningen av byggnaden, men behöver helt enkelt göra den enhetlig. Annars kommer vissa delar av föremålet att plattas ut ojämnt, vilket leder till en snedvridning av byggnaden. Förvrängning – orsaken till förstörelsen av golv och väggar i huset. Som ett resultat av skevning kan sprickor och sprickor bildas.

Huvudfaktorn i förskjutningarna som leder till skador och deformationer är emellertid vattenets frysningskraft. När det är kallt sväller jorden mättad med vatten, det ökar i volymerna. Och klämma grunden, han ”försöker” att trycka honom på ytan. Samtidigt kan marken lägga så mycket i storlek att den kan lyfta en helt enorm struktur. Utkastningskraften kan nå 10-15 ton per kvadratmeter. Frosthöjningskraften kan nå 100-150 ton, med en total basarea på ca 10 kvadratmeter. m. Och detta tar hänsyn till det faktum att vikten av en byggnad som kan byggas på denna grund är minst 10 gånger mindre.

Ibland kan krafterna för frosthuggning förstöra grunden. I det här fallet kommer dess nedre del från toppen. Stiftelsen kan också spetsa över med objektet. Detta är möjligt när sidoförskjutningen av enskilda lager av jord är närvarande. Till exempel ligger huset på en kulle (lutande plats).

På våren, när marken tinas, stiftar grunden, men inte alltid då tillbaka till sin ursprungliga position. I allmänhet förekommer förskjutningar på grund av jordens ojämna densitet, och naturligtvis med de mycket ojämna processerna för upptining och frysning.

Bygg dig själv

Hur bygger man en stiftelse med egna händer? Som i processen av någon konstruktion kan läggandet av stiftelsen göras efter att du har alla nödvändiga material för att bygga ett hus. Det är mycket önskvärt att slutföra allt byggnadsarbete, samt att beställa anläggningen inom en säsong. I annat fall kan deformeras på vintern utan att lägga väggarna på fundamentet.

Före byggnadsarbeten är det nödvändigt att placera material nära byggarbetsplatsen. Varje typ av byggnadsarbete börjar med planering på marken. Tekniken för markarbeten beror helt och hållet på grundvattnets nivå, jordens sammansättning, liksom typen av fundament.

Stiftelser

Innan du bygger en grund för huset måste du bestämma vilken typ av stiftelse som är lämpligast just nu. Då måste du bestämma djup och storlek. Var noga med att beakta inte bara tillståndet och djupet av markfrysning utan även parametrarna och egenskaperna hos objektet själv (vikt, dimensioner, design).

En annan viktig faktor för stiftelsens utformning är dina planer: om objektet ska drivas kontinuerligt eller säsongsmässigt. Märkligt nog finns det inte alltid ett behov av en massiv, djup och dyr grund. Med hänsyn till alla relaterade stunder kan du dra slutsatser om grunden för grunden för ett visst objekt. Stifttyper kan delas ut beroende på deras tryck på marken. Hittills finns följande typer: plattan, högen, bältet och kolumnen.

Stripfunderingar är de mest populära idag. Med hjälp kan du bygga ett hus av alla slag, inklusive tunga väggar, källare och källare. Denna typ av grund är en vägg, både hög och inte mycket. Den ligger under alla inre och externa huvudväggar.

Plattfundamenten präglas av höga kostnader, tack vare de stora kostnaderna för jordarbeten, metallbeslag och betong. Med tanke på detta används de sällan i låg träkonstruktion. Undantaget är närvaro av en källare i objektet. Pile foundation-typ används där det övre lagret av jord inte klarar tunga belastningar. För att rensa upp det till starkare lager, lägg sedan grunden på dem, ett mycket dyrt nöje. Kolonnens utsikt över källaren kommer under trähus med lätta väggar och ingen källare.

Stiftelsen konstruktion. Steg.

Ingen vill göra misstag vid byggandet av en stiftelse. Därför är frågan om hur man bygger en stift ordentligt alltid relevant.

Det första steget är att bestämma jordens sammansättning, liksom höjden av dess vatten. För att förstå jordens typ är det nödvändigt att gräva ett hål, inte mindre än en meter djup. Om vattnet är närvarande i gropen, bör grunddjupet i detta fall ligga i intervallet 0,5 till 1,2 meter. Om det inte finns något vatten (ett stort vattendjup), och jorden är en blandning av grus, sten och sand, kan du använda en standardremsa. Därefter måste du ta bort det bördiga jordlaget och göra en tomt på webbplatsen. För att göra detta, gräva en gräv runt omkretsen av byggnaden av önskat djup. Och botten av grävningen är jämn med ett sandlag.

Nästa steg är att fylla grunden. För det behöver en formning, som är gjord av plywood ark eller brädor. Fyllning utförs på basis av cementblandning. I sin sammansättning finns en del av cement, tre delar grov sand och fyra eller fem delar grus. Denna komposition späds ut med vatten till tillståndet av densitet, som liknar sur grädde. Det bör noteras att stiftelsens styrka beror på lösningens tjocklek. I det fall då sten, tegel eller block används för fundamentet, läggs läggningen ut, med en sandkudde, på en cementmortel. Hur som helst, du behöver fortfarande förstärka fundamentet med metallstavar som är fästa med stickningstråd.

För att kunna veta hur man korrekt byggar en stiftelse är det nödvändigt att studera metoden för vattentätning. För att genomföra vattentäthet på marknivå, lägg två lager av takmaterial och därefter kan fundamentet fyllas i till önskad höjd. Dessutom är det nödvändigt att smörja en del av vår fundament med varm bitumen i flera lager, varefter grävningen kan fyllas upp. Vidare, med hjälp av nivån, nivellerar vi grunden, vi härleder den till nollmärket. Om det behövs lägger vi in ​​för avlopp och ett vattenförsörjningssystem. Lägg sedan grunden på blocken eller tegelstenarna på vattentätningsskiktet. Vi lämnar hål för luftventilation i fundamentets motsatta väggar. Detta hjälper till att undvika fuktig under golvet i vår byggnad.

Om det finns behov av ett visuellt exempel kan du enkelt hitta videon ”hur man bygger en grund”. En sådan videokurs kommer att kunna tydligt visa konstruktionen. Också vara säker på att läsa artikeln ”Vad är den bästa grunden? ”.

Så nu vet du vad en grund är, vilka typer det kan delas in, hur man bygger en grund för ett hus eller något annat objekt, liksom stadierna i sin konstruktion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *