Trägolv

Hur man bygger en partition i ett trähus

Enligt föreskrivna krav bör det luftburna ljudisoleringsindexet vara minst 43 dB för skiljeväggar mellan rum, kök och rum, badrum och rum.

Ju högre den här siffran är, desto bättre förhindrar inredningen hushållens buller – från att prata med TV och radio. Även om det inte inkluderar isolering av lågfrekventa ljud från ett hemmabios högtalarsystem eller arbetsbyggnadsutrustning.

Med samma index för luftburet ljudisolering, undertrycker en förtjockad partition perfekt lågfrekventa ljud än en tunn ram.

En viktig punkt är hålen i partitionen (till exempel luckor i dörröppningen) minskar signifikant bullerisoleringen.

När det gäller högtalarsystemet finns det många olika nyanser, och om du behöver perfekt ljudisolerade rum, kontakta de akustiska ingenjörerna.

Standard typer av inre partitioner i ett privat hus kommer att ge en ganska bekväm nivå av ljudisolering. Konstruktioner av förtjockade och samtidigt porösa byggmaterial som keramik, luftbetong. gipsbetong, skalsten – mycket väl absorberar och speglar alla ljud. Dessa partitioner har en tjocklek av 10 cm och ger ett akustiskt isoleringsindex på 40 dB.

Hur man bygger en partition i ett trähus

Gipsskivor skiljeväggar

För att förbättra ljudisoleringen av system som är gjorda av dessa material tillverkas ett speciellt luftgap mellan två rader murverk eller väggen är dessutom täckt med gips.

Flerlagskonstruktioner är också ganska effektiva, deras yttre hårda lager reflekterar ljudet och kombineras med mjuka lager som absorberar det.

I ramens inre partitioner används mattor eller plattor av basaltfiber som mjuka lager. som passar tätt mellan det vända materialet.

Nivån på ljudisolering av ramsystem kommer att vara högre om massan och styvheten hos alla lager av klädsel blir större. Därför förbättrar absorptionen av allt ljud betydligt användningen av ett dubbelskikt av klädmaterial och speciellt buller och inte värmeisoleringsmaterial.

Uppdelning av gipsbetongplattor

Hur man bygger en partition i ett trähus

Gips betong partition väggar

På grundval av en blandning av gips och olika fyllmedel tillverkas prefabricerade storskaliga plattor, vilka är idealiska för inre partitioner.

Strukturer av gipsbetongplattor används i bostäder med armerad betong eller trägolv. För rum med ökad luftfuktighet används fuktsäkra plattor behandlade med ett speciellt vattenavvisande medel.

Plåtar av gipsbetong har dimensioner på 50 x 125 cm och en tjocklek av 10 cm. Som regel görs speciella spår och utskjutningar längs kanterna på plattan, vilket ger en ganska snabb och pålitlig montering. Detta material är lätt att klippa för att lägga olika tekniska kommunikation i den.

Invändiga partitioner av gipsbetong flera gånger lättare än tegel, har en jämn och slät yta.

Tjockleken på en sådan konstruktion från ett enda lager av plattor kommer bara att vara 10 cm. Om du behöver höja ljudisoleringen i ett rum eller lägga ledningar i en inre partition måste du fördubblas.

Installationen av detta system börjar med inriktningen av cement-sandmortellens överlappning, och under de nedre blocken ingår dessutom en speciell vattentätning av takmaterial. Mallen är gjord av två ställen med en rörlig räls. Plattorna är vanligtvis monterade på varandra med långsidan strikt horisontellt, med ligering av alla sömmarna. Applicera en gipslösning. I alla horisontella fogar lägger man metallförstärkning och fäster den i väggarna, vilket begränsar den inre partitionen. Klyftan mellan taket och den inre partitionen är förseglad med en speciell gipsblandning. Det är inte nödvändigt att plåta tallrikarna, det räcker för att bara smitta.

Viktigast är att gipsblandningen måste beredas omedelbart innan den används, eftersom det härdar mycket snabbt. Och alla metallstavar som är installerade mellan raderna av plattor, måste du hantera en speciell bitumenlack.

I nya bostäder, innan du installerar partitioner, är det lämpligt att vänta flera månader efter att ha installerat husets bärande konstruktioner så att den nödvändiga krympningen uppstår. Interiörväggar i huset monteras innan de gör golvskiktet. I framtiden utförs en plåt eller ett grovt trägolv, mellan väggen och golvet, en packning av ljudisolerande byggmaterial med en tjocklek av 2 cm.

Installation av system börjar med att notera sina positioner på golvet, väggarna och taket.

Inredning är starkt förknippad med överlappningen vid basen och nära väggarna.

Träinredningspartitioner

För närvarande används två typer av skiljeväggar i ramhuset med trä – det här är fast och ram.

Hur man bygger en partition i ett trähus

Träpartitioner används i hus av olika material, utan förstärkning av trägolv, de är perfekta för andra våningar av hus och vindsrum. Sådana strukturer är lätta att montera och demontera, så de är idealiska om du planerar att utveckla i framtiden. I rum med ökad luftfuktighet bör träskivor skyddas med vattentät impregnering.

Massiva skiljeväggar av trä som tillverkas av vertikalt stående brädor. För att öka ljudisoleringskortet monteras i två rader, fördelar mellan dem ljudisoleringsmaterial eller luftgap. Nackdelen med denna design är den höga förbrukningen av material och därmed kostnaden, liksom en stor andel jämfört med ramens inre partitioner.

Hur man bygger en partition i ett trähus

Strukturella system baserade på en träram är gjorda av stänger och övre och undre remsor. Ljudisoleringsplattor installeras mellan ramens träramar.

Täcker på foder. plywood ark och grejer. Vid den inre partitionen av två rader av en träram med ett luftgap som skiljer dem ökar ljudisoleringsindexet signifikant. Denna design har en tjocklek på ca 18 cm, och inuti kan du enkelt installera teknikkommunikation.

Monteringen av dessa skiljeväggar i huset med egna händer görs enligt följande: På basen av den inre partitionen läggs en speciell stråle, som fast ligger på golvbalkarna. För att bilda en fast struktur på omslaget är det nödvändigt att fästa två horisontella styrningar, mellan vilka brädorna är vertikalt fastsatta och förbinder i sin övre del med en fäststol.

När du installerar en rampartition på bandstången, installeras ställen med en viss tonhöjd och kombinerar dem med toppbandet. Detaljer och element i en träram är fastsatta mellan sig med naglar eller skruvar, med hjälp av metallhörn. Å ena sidan installerar de höljet, och därefter är utrymmet mellan trästängerna fyllda med ljudisolering. Träramkonstruktioner är fastsatta på väggarna med metallkryckor, till huden med självgängande skruvar.

Vid korsningen av skiljeväggar med angränsande strukturer behöver du fixa ett speciellt metallnät. Detta skyddar hela strukturen från sprickbildning.

I ett träramhus måste interiördesign installeras ett år efter att huset är byggt, dvs efter signifikant krympning. Avståndet mellan överdelens inre och taket ska vara minst 10 cm. Det måste fyllas med drag och täckas med trekantiga stänger.

Gipsskiva partitioner

Hur man bygger en partition i ett trähus

Gipsväggspartitioner

Ett modernt system för installation av gipsskivor gör det möjligt för dig att utföra byggnadsarbetet särskilt snabbt.

Lätta gipsskivväggar i huset kan användas av olika konstruktioner och byggmaterial och i alla andra lokaler, även med ökad luftfuktighet.

Strukturen i detta system omfattar metallprofiler – horisontella styrningar och vertikala rack och speciellt ljudisolerat byggmaterial.

Använd mönster med olika lager av plätering, såväl som på en dubbelmetallram. Ljudisoleringen för en interroom-partition beror på det totala antalet klädplåtar, den totala tjockleken på det inre ljudisoleringsskiktet och förekomsten av ett luftgap.

Dessa konstruktioner monteras under avslutningsarbeten före installation av golvbeläggningar. Polyuretan ljudisoleringstejp limmas till horisontella metallprofiler, och de är fastsatta på golv och tak med klämmor och skruvar. Rackmonterade metallprofiler är installerade i steg om 60 cm. Ramen på ramen måste fästas på ena sidan med självgängande skruvar och ett ljudisolerat material måste placeras mellan metallprofilerna. Därefter installeras trimmen på den andra sidan av partitionen. Allt grovhet och ojämnheter i klädningen, liksom skruvarna på skruvarna måste patchas med kitt.

För bättre ljudisolering installeras skiljeväggar i takets stödkonstruktioner, och först därefter läggs gipsskivan. Alla sömmar mellan gipsskivor bör sitta i flera steg.

Invändiga skiljeväggar av glasmaterial

Hur man bygger en partition i ett trähus

Glas inredning partitioner

För att skapa dessa inre partitioner med glasblock, som skiljer sig från varandra i en stor palett av olika färger, valet av ytstruktur och initiala storlekar.

Glasinterväggar används för att inte begränsa tillgången till naturligt ljus till de rum som ligger i ramhusets djup.

Alla glasblock har formen av ihåliga ”tegel” med väggar av transparent eller färgat glas. På grund av närvaron av luft inuti dem har de utmärkta ljudisoleringsegenskaper och sänder upp till 80% dagsljus.

Montering och montering av glasblock utförs enligt följande: block placeras som regel på efterbehandlingsstadiet för att avsluta rummet, men innan väggarna och taket avslutas slutligt. Glasblock placeras på cementskiktet. Den tekniska processen i deras läggning i väggen är lik processen för tegelverk, fastän sömmarnas ligering inte behövs. Tjockleken på sömmen erhålls ca 1 cm. För att applicera en cementblandning eller cementkalkmortel. Den appliceras på glasskärmens horisontella och vertikala ytor.

Anslutningen av den inre partitionen av glasblock till taket måste vara tillräckligt elastisk med korkpackningar, eftersom glaset är ett mycket bräckligt byggmaterial och väggen kan spricka under olika deformationer.

Det är bättre att installera glasblock på vit eller färgad cement, så kommer sömmarna att se snyggare ut.

Priser för inredningsdetaljer

Den slutliga kostnaden för den inre partitionen beror på olika faktorer.

Fukt och brandbeständigt byggmaterial kommer att kosta mer än vanliga material. Priset kan också öka kvantiteten och kvaliteten på slutänden, basramen och ljudisolerat material. Installationen av en inre partition är cirka 40% av kostnaden för hela byggmaterialet, och leveransen till destinationen och lossningen, speciellt vid val av tunga byggmaterial, kan vara lika med deras kostnad.

Hur man gör partitioner i ett trähus

Allmän information

Skiljeväggen ska göras efter krympning hemma. Det anses vara en självbärande struktur och dess huvudsyfte är bildandet av ett inre interiör eller rum. Det bör präglas av god ljudisolering och värmeledningsförmåga. Interna partitioner uppfyller inte de globala konstruktiva målen, de utsätts inte för speciell belastning. De gör inte ens alltid ett projekt hemma.

Byggkoder förbjuder användning av interna partitioner som stöd för golv. En avväggen partition ska ha möjlighet att enkelt demonteras och demonteras. Utvecklaren, ägaren till huset kommer att vara intresserad av problemet – hur man gör partitioner i ett trähus.

Material för skiljeväggar

Det finns många alternativ för materialet, men vi måste omedelbart eliminera användningen av tegelstenar, kvarnblock och annan byggsten. För det första är det meningslöst. För det andra kommer grunden att vara nödvändig för byggandet av en så kraftfull partition. I vårt fall är det knappast tillgängligt. Material för skiljeväggar i ett trähus varierar. Det finns ett antal typiska alternativ:

 1. Trä, standardpartitioner. Denna typ är den mest praktiska, pålitliga och funktionella. Dessa skiljeväggar gör huset perfekt och ger det tröst. Träpartitioner är slitstarka, med sitt deltagande kan du montera väggtak, hänghyllor och skåp, rack. Denna design kan gipsas eller utsättas för dekorativ bearbetning. Denna vägg är lätt utsatt för brandbehandling och rotting, vilket är mycket önskvärt.
 2. Gipsskiva partitioner. De är ekonomiska, lätta och inte dyra. Dessa skiljeväggar är snabbt uppställda och bildar sömlösa ytor. Gipsmur har goda ljudisoleringsegenskaper och brandbeständighet. Fritt utrymme inuti väggen kan användas för elektriska ledningar och andra tekniska tjänster. Materialet är miljövänligt.
 3. Ramskärmspaneler. Detta är den vanligaste och mest praktiska konstruktionen. För tillverkning av önskad stång 50 × 50 mm. För ökad ljudisolering med en bar 50 × 100 mm. Du kan ansöka om en profil. Mantel av en sådan struktur kan vara gips, plywood. Inte det bästa alternativet – fiberboard.
 4. Fasta partitioner. De har en mycket tung konstruktion, är gjorda av brädor. Om brädorna är mer än 50 mm tjocka krävs ytterligare stöd i form av stockar. Det kommer att kompensera för septumets vikt. Brädorna är monterade vertikalt i förberedda spår – uppifrån och nedåt. Designen i tvärsnitt har bokstaven ”P”. Längst upp i toppen får du inte ha mer än 2 centimeter vid sänkning. Stycken kan vara mjuka, och du kan dekorera med träfläck och lack.
 5. Glasskivor. Det finns många tillgängliga alternativ för design av glasskivor och skjutdörrar. De kan användas även på verandan eller terrassen. Med hjälp kan du enkelt och snabbt ändra rummets parametrar.
 6. Design partitioner. Med sin konstruktion fungerar principen om utrymme för alternativ, det här är en möjlighet för en kreativ person att visa sina designförmågor. Materialet kan vara trä, plast, metallprofil, spånskiva, papper. Detta är ett utmärkt tillfälle att separera en del av rummet och använda partitioner. Smidda partitioner inkluderar smidda och tygskivor.

Vad är partitionerna i ett trähus, om det har mer än ett våning? I det här fallet är det nödvändigt att fortsätta med bärkraften för det tak som partitionen kommer att baseras på. I denna situation fungerar principen – ju lättare desto bättre. Behöver beräkna styrkan. Även om taket står emot partitionen – de kan böja och ändra strukturens geometri. Ytterligare stöd eller förstärkning krävs.

Grundkrav och önskemål för enheten

Huvudkravet för alla byggnadsstrukturer är säkerhet. Det måste vara säkert fastsatt, för att utesluta möjligheten att falla, förstörelse. Alla fästelement, om möjligt, borde ha möjlighet att demontera. Detta kommer att underlätta ditt arbete om du bestämmer dig för att göra omarrangemang eller ombyggnad. Det är lämpligt att maximera användningen av små brännbara material, var noga med brandsäkerhet. Material för skiljeväggar måste vara miljövänligt, fukttåligt, estetiskt.

Hur man gör partitioner i ett trähus

Installation av rampartitioner

Hur man bygger en partition i ett trähus

Deras installation börjar med att lägga en vågrät bar på golvet. Träets mått ska motsvara den framtida partitionens dimensioner. Sedan fixeras det vertikala stativet med naglar eller skruvar till väggen. Den undre änden vilar på kanten av den horisontella strålen. Nästa steg är att bestämma punkten på taket där kanten på taket kommer att vara. För den här uppgiften behöver du en plumb.

Efter montering av de vertikala horisontella elementen. Standardavståndet mellan dem är 55 centimeter. Men det här är inte en dogma, det är nödvändigt att ta hänsyn till designens egenskaper hos materialet och den totala storleken på väggen, dess höjd. Numera används aluminiumramen aktivt som ram. Dockningen själv utförs mitt i stället. Gipsskivor, plywood, fiberboard används som plätering. Här tar hänsyn till hygroskopiska materialet. Utrymmet mellan fodret inuti ramen är fyllt med ljudisolerande material – skum eller mineralull.

Installation av fasta partitioner

Hur man bygger en partition i ett trähus

Det första steget är märkningen av linjerna i vår partition. För den här stora plumben. Gör sedan förberedelserna för styrningarna. Till styrelsen bifogas två staplar som är anordnade parallellt. Naglar eller skruvar (självgängande skruvar) används som fästelement. Avståndet mellan styrningarna ska vara lika med framtida väggens tjocklek. Om brädorna sätts ordentligt och sätts in i styrningarna kan endast den extrema lösas.

Resten kommer inte att kunna röra sig fritt. Konstruera inredningsskivor i ett trähus kan framtida vägg täckas med plywood, plåt av hardboard eller spånskiva. Du kan göra en huvudversion, obbivera dem med bältros och gips. Därefter måste en ytterligare fördröjning finnas närvarande i strukturen, som kommer att hålla den tyngre strukturen.

Installation av gipsskivor

Hur man bygger en partition i ett trähus

Hur man gör inredningar i ett trähus av gipsskivor? Den största fördelen med gips i denna uppgift är förmågan att jämföra väggarna. Arbetet kan göras mycket snabbt. Det är viktigt att ta hänsyn till att trähuset nästan alltid krymper. Detta bör inte påverka gipset och förstöra det. Arbetet börjar med markeringen, ritning av framtida vägg på taket. Sedan projicerar de den på golvet med en rörledning.

Ramen utförs med användning av en aluminiumprofil. Trästavar används mindre vanligt, även om konstruktionen är billigare och mer miljövänlig. Med den direkta installationen av gipsplattor är det nödvändigt att ta hänsyn till att konstruktionen kommer att röra sig något. Om arken är monterad tätt stum – de kommer att kollapsa. Små luckor bör lämnas för att kompensera för expansion på grund av temperatur och fuktighet. Som bas för installation kan användas:

 • träväggar,
 • trälattar
 • träbjälkar
 • kista av trä
 • ram gjord av trä
 • träväggen själv eller golvet.

Det finns flera metoder för fixering av gips på järnvägen själv. Detta kommer att kräva klämmor, skruvmejsel, skruvar, såg, elektrisk eller mekanisk borrning. Skenans roll kommer att gå i trädel på 50 × 100 mm eller 50 × 74 mm. Den optimala platsen för fastsättning – mitt på skenan eller baren. Det bästa mellanrummet mellan skruvarna är 15 cm. Fästet bör vara lite begravt i gips. Skarvarna är idealiskt nära med limförstärkningsfilm. Om dimensionerna av lederna visade sig vara mer än 3 mm, ska de fyllas och förseglas sedan med förstärkningsband.

Vid installation av väggskivor av glas och annat material används alla ovanstående principer. Och installationen av designpartitioner beror endast på själva konstruktionen och utvecklas direkt av designern eller arkitekten.

Hur man bygger en partition i ett trähus

Hur man bygger ett hus billigt och snabbt läser här

Göra partitionerna i ett trähus med egna händer, du kan perfekt visa dina förmågor och bygga talanger. Dessa arbeten är lätta att utföra med mindre installationsförmåga. Huvuddelen är uppfinningsrikhet, logiskt tänkande, efterlevnad av de enklaste byggreglerna. Om du gör misstag blir det enkelt att göra om och korrigera dem. Men konsekvenserna, med undantag för avfall på det skadade materialet, borde inte vara.

Byggandet av skiljeväggar i ett trähus: videoinstruktion

Videon visar vilka nyanser man bör överväga när man bygger partitioner i ett trähus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *