Lägga

Hur man bygger en pool i huset

För tillverkning av skålen direkt vid anläggningen är det lämpligt att använda speciell polypropen eller hållbar glasfiber.

Huvudskillnaden mellan det inre bassänget och den yttre är att speciell teknisk och teknisk kommunikation måste vara utrustad för drift och korrekt funktion av systemet.

Hur man bygger en pool i huset

Det är inte bara ett separat vattenförsörjningssystem, utan även värme- och värmesystem, ventilation. avlopp och strömförsörjning.

I vissa fall finns också ett nödutsläppssystem. Alla dessa kommunikationer ökar väsentligt nätverksbelastningen, så all elektrisk utrustning måste stärkas väl.

I detta sammanhang utrustar de även ibland sina egna separata transformatorstationer.

Det kommer vara ganska problematiskt att göra sådana förändringar i ett redan färdigt hus, så det är bäst att tänka på poolen redan på scenen av bostadsdesign.

Hur man bygger en pool: extra utrustning

Hur man bygger en pool i huset

Moderna företag som installerar pooler, erbjuder idag sina produkter olika ytterligare alternativ.

Dessa inkluderar:

Inomhuspoolen kräver extra kostnader, men det har också flera fördelar.

Hur man bygger en pool i huset

Ett sådant objekt kan drivas året runt, oavsett årstid.

Inget behov av att spendera pengar på bevarande på vintern.

Dessutom krävs mycket mindre elektrisk energi för att värma poolvattnet.

Inomhuspool i byggnaden: designfunktioner och nyanser

Var i huset är det bättre att utrusta poolen? För att göra detta kan du använda alla lämpliga storlekar.

Teknisk dokumentation förutsätter byggandet av anläggningen:

 • Hur man bygger en pool i huset

  i källaren;

 • i en separat bilaga
 • på översta våningen;
 • i den uppvärmda vinden.

Projektet ska ge en solid grund med nödvändig styrka, beräkna optimal belastning på höljet, integriteten och styrkan hos alla ramkonstruktioner. Det bästa alternativet är att bygga ett autonomt utrymme för poolen.

Enheten i det egna huset i den inre poolen är ganska svår process som systemet och kompetent tillvägagångssätt är nödvändiga för.

Det är nödvändigt att börja arbeta med planering och utveckling av planen. De inbjudna experterna kommer att genomföra alla nödvändiga studier: bestämma markens tillstånd och grundvattnets dynamik, beräkna det kommande arbetet och deras ungefärliga kostnad.

Hur man bygger en pool i huset

De kommer att ge råd om vilken form av skålen och typen av pool som passar ditt speciella fall. Om poolen ska byggas i ett färdigt rum kommer de erfarna specialisterna att skapa en byggplan och föreslå lämpliga alternativ för parametrarna för den framtida anläggningen.

Om så är nödvändigt kommer de också att utveckla ett lämpligt recirkulationsschema, välja filtreringsutrustning och kontrollautomatik.

Alla viktiga detaljer diskuteras i förväg: ventilationssystemet, teknikkommunikation, typ av dränering av poolen.

Redan i konstruktionsstadiet kommer ägaren att ha en uppfattning om alla viktiga egenskaper hos den framtida designen – prestanda och kraften hos värme och elektrisk utrustning, vattenspegelns område.

Först efter att ägaren har studerat planerna och godkänner dem kan du gå vidare till installationsarbetet.

Privat pool: utsikt och form

Hur man bygger en pool i huset

Hur bestämmer du typ och form av framtida strukturer? På många sätt beror de på områdets yta och geologiska egenskaper.

Enkelare i utveckling och konstruktion, liksom de mest miljövänliga, är en öppen struktur.

Vanligtvis föredrar ägare geometriska former av strukturer: rektangulär eller kvadratisk, som är enklare att designa och bygga. Ganska populär storlek – 18 kvadratmeter. m.

Enligt lokaliseringsmetoden är de:

 • Inte nedsänkbar, installerad över marknivå.
 • Dämpbar, belägen under marken;
 • Delvis nedsänkt är respektive halv under jordlinjen.

Hur man bygger en pool i huset

Poolskålen kan tillverkas på olika sätt, från olika material:

 • armerad betong är tillverkad av tung betong och armering;
 • Polypropylenkonstruktioner kännetecknas av exceptionell täthet, så de behöver inte ytterligare vattentätning.
 • tegelsten är gjord av lera, med villkoret att väggtjockleken är minst 25 cm;
 • hopfällbara prefabricerade strukturer av plast eller metallkomponenter.

Pooler kan också skilja sig från principen om vattenförsörjning.

Enligt dessa egenskaper är de uppdelade enligt följande:

 • Hur man bygger en pool i huset

  Skimmer. Denna typ av pool är typisk för byggnader som finns separat. I en sådan struktur är vattennivån ungefär tio centimeter under dess kanter. Filtreringsvätska uppsamlas genom speciella öppningar på sidoväggarna. De kallas skimmers.

 • Overflow. Vatten hälls vanligtvis i ytterkant, och det ser mer estetiskt ut. I detta fall installeras en speciell överflödig rännan längs omkretsen, i vilken vattnet som överflödas kanterna samlas in. Därifrån omdirigeras den till en lagertank där den filtreras, bearbetas och upphettas. Detta garanterar cirkulationen. Denna design har en ganska hög kostnad.

DIY utomhuspool

Tänk på stadierna av självbyggande öppna strukturer på platsen.

Hur man bygger en pool i huset

Det här är en konstruktion av en ganska enkel typ och att bygga den på egen hand kommer att minska dina finansiella kostnader jämfört med hur du skulle anställa en brigad av specialister.

Först måste du markera området, samt göra ett projekt som inkluderar poolen, tekniska rum och tankar för utrustning placering.

Delar av den uppställda strukturen bör inte röra grunden för en bostadskonstruktion, annars kan den senare förstöras.

Vi beskriver i detalj det pågående arbetets gång:

 • Hur man bygger en pool i huset

  Välja plats för det framtida objektet. Det är bättre att inte göra det i tillväxtområdet av buskar och träd. Var försiktig om platsen för rekreationsområdet.

 • Pit med formen. Eftersom det finns en ganska imponerande mängd arbete att göra, är det bättre att använda hjälp av specialutrustning. I det här fallet kommer det att bli en grävmaskin. Det önskade djupet beror på poolens lämpliga storlek och ska vara en halv meter större än den här indikatorn. När allt kommer omkring behöver vi extra utrymme för installation av ett vattentätlager och konstruktion av formen. När gropen är grävd till ett förutbestämt djup är det nödvändigt att rengöra väggarna och bottenna grundligt från rötter och skräp. Också, om möjligt, ta bort eventuella oegentligheter.
 • Det är nödvändigt att utrusta dräneringssystemet. För att göra detta placeras murarna på botten, sedan ett tjugo centimeter lager av sand, sedan tio centimeter grus. Avlopp är grunden för strukturen.
 • Hur man bygger en pool i huset

  Före montering av formningen förstärks konstruktionen med armeringsnät. Senare kommer olika delar av den nödvändiga utrustningen att fästas.

 • Det var formen av formen själv. För henne passar tjocka hållbara brädor (50 mm), vilka är anslutna med distansorgan. För att säkerställa smidigheten av brädorna på insidan av skålen, är det önskvärt att förbehandla dem med emerypapper.
 • Skapa en skål med betong. Vår byggnad kommer att kräva högkvalitativ, högkvalitativ tungbetong, som har en lämplig vattenbeständighet och kan klara även extremt låga temperaturer. Arbetet är ganska mödosamt och ganska komplicerat, därför är det lämpligt att hyra en konkret pump eller en automixer för att leverera blandningen. Ett oumbärligt tillstånd är användningen av en djup vibrator. Med hjälp blir alla luftbubblor som bildas i den avlägsnade från det hällda materialet. Vi skyddar den färdiga platsen från soligt solsken med lakan av takmaterial och i varmt torrt väder häller vi vatten. för att förhindra sprickbildning av betong.
 • Hur man bygger en pool i huset

  Nästa steg är vattentätning. För sitt arrangemang behöver du följande: PVC-membran, beläggning med ett speciellt vattentät, kakel. Det kan användas penetrerande isolering – i detta skede beror allt på ägarnas preferenser och ekonomiska förmåga.

 • All nödvändig kommunikation, utrustning. I detta steg ingår installation av den processutrustning som är nödvändig för den efterföljande driften av strukturen. Dessa är anordningar för vattenuppvärmning, sanitetsanordningar, rengöringsutrustning, anordningar för kemisk behandling och vattenbehandling. För att lagra alla nödvändiga speciella tekniska rum bör tilldelas.
 • Konstruktionen testas för styrka. När skålen är klar måste du hälla vatten i den. Alla utlopp och rörledningar måste vara stängda för att förhindra dess passage genom dem. I ungefär fem dagar måste du övervaka beteendet hos den konstruerade strukturen. Placering av små skåror på skålens väggar hjälper till att bestämma närvaron eller läckage. Om ett problem föreligger är det nödvändigt att försegla defekterna i PVC-membranet. Därefter fylls krossens bihål med sand.

Pool i huset

Pool i bostadshus är attraktiv eftersom den kan användas oavsett väder och andra yttre faktorer. Den hålls varm och upplever inte någon påverkan av naturen. Men hans arbete beror helt och hållet på hur konstruktionen ska fortsätta, om projektet kommer att uppfylla de grundläggande kraven och i vilken del av huset du bestämmer dig för att bygga upp den här strukturen själv.

Pool i ett hus kan ligga i nästan vilken del av den, även på taket eller i källaren. Ofta föredrar ägarna att installera den bredvid bastun. Det viktigaste är att ta hänsyn till alla nyanser av konstruktion och strikt följa det godkända projektet.

utformning

Hur man bygger en pool i huset

För att göra din drömpool i huset, skulle det vara mer lämpligt att lägga till det i planen på hela planets plan. I det här fallet kan du framgångsrikt organisera rummet och undvika oväntade överraskningar. Designproblemet är också viktigt, men i början har det nästan ingen effekt på projektet, men när rummet är klart, är alla meddelanden färdiga, tiden för dekoration och utseende av din pool i ett privat hus.

Det är omöjligt att bygga en pool med egna händer utan ett färdigt projekt, men först och främst måste du bestämma sig för ett antal problem:

 • plats;
 • Kommunikation och utrustning;
 • funktionalitet;
 • Design.

Ställa in poolen i ett privat hus, du måste förstå för vilket syfte du behöver det. Om du anser det som en plats där du kan koppla av, så borde det se ut i enlighet med detta. För seriös simning är projektet helt annorlunda, eftersom en sådan pool har sina egna parametrar och kräver ett annat tillvägagångssätt vid konstruktionen. Du måste välja ett ställe baserat på dess syfte, storlek, form och andra nyanser.

Hur man väljer rätt plats

Hur man bygger en pool i huset

Poolen i ett privat hus är vanligtvis täckt, och ligger på första våningen eller i källaren. På de övre våningarna och takkonstruktionen är mindre vanligt, men inget hindrar dig från att göra det i ditt hem. Det finns ett stort antal videoklipp som bekräftar att takpoolen ser bra ut. Det enda är att byggandet tar mer tid, ansträngning och pengar.

Om det finns en bastu i huset enligt planen är det logiskt att installera en pool bredvid den. Dess dimensioner kan vara större än de som ligger på taket. Den genomsnittliga volymen är 7 kubikmeter. I denna pool kan du koppla av och simma, men det är självklart inte lämpligt för allvarlig sportträning.

Om du bestämmer dig för att bygga ett hus med pool med egna händer, var noga med att installera ventilation. Det ska fungera perfekt, i enlighet med poolens volym och yta. Det bör alltid finnas frisk luft i rummet, men utkast är uteslutna. Titta på videon eller fråga de kunniga människorna hur man ordentligt ventilerar rummet, eftersom det här är en av de viktigaste i konstruktionen.

Lufttemperaturen påverkar också: den ska inte vara under 28 grader. Fuktighetsnivån bör vanligtvis nå 65%. Både temperatur och luftfuktighet beror på huruvida du kommer att kunna utforma konstruktionen av en simbassäng i ett privat hus och genomföra kommunikation på rätt nivå.

Glöm inte att vatten skapar fukt, så det är inte önskvärt att bygga inomhus dammar nära sovrummet eller barnrummet. I allmänhet är det bättre att förbereda projektet så att poolen i ett privathus ligger separat. Till exempel, i en speciell förlängning till huset. Det är inte meningsfullt att bygga det nära bostadshus.

Komponentval och design

Hur man bygger en pool i huset

Börja byggandet av poolen med egna händer, du måste bestämma badmodellen. Oavsett om det kommer att vara hopfällbart eller stationärt beror på dina mål för användningen. Det är nödvändigt att lösa detta även vid utarbetandet av ett projekt, sedan är det omöjligt att ändra någonting.

De mest seriösa och solida är stationära modeller. Innan du börjar bygga, måste du vara väl förberedd, studera alla huvudpunkter, titta på tematiska videon. Det är dock fortfarande bättre att överlämna arbetet till proffs, eftersom du inte kommer att kunna hantera det själv. Det är omöjligt att bygga en sådan konstruktion utan förberedande förberedelse, eftersom stationära pooler är gjorda av hydraulisk betong, och under byggandet måste varje detalj beaktas.

Fördelen med detta alternativ är möjligheten att välja skålens storlek och form. Om du planerar att göra en simbassäng nära bastun, passar det här alternativet. Designen kan också vara vilken som helst, det finns inga begränsningar i detta avseende, men oftast är de sida vid sida.

Valet av komponenter för en sådan pool är praktiskt taget obegränsad. Vissa slutar på bubbelpoolen, andra lägger till fler enheter som har en fördelaktig effekt på kroppen. Stationära pooler placeras vanligtvis i källaren eller i närheten av bastun. I detta fall är det mycket viktigt att utrusta bra ventilation för korrekt rörelse av luftmassor.

De positiva egenskaperna hos modeller av hydraulisk betong är deras styrka och hållbarhet, vilket inte kan sägas om den vikbara och uppblåsbara typen. Uppblåsbara pooler – ett alternativ mer för barn, det kräver ingen konstruktion. Collapsible har en mer komplex struktur och förmågan att rymma ett stort antal människor. Kanske dessa typer av pooler passar dig, för att de är lätta att installera med egna händer och ta bort när du vill, men av någon allvarlig anledning kommer dessa reservoarer inte att fungera.

Fördelar med stationära pooler i huset

Hur man bygger en pool i huset

Lusten att göra en pool i ditt hus är lätt att motivera. Nu nekar många husägare inte nöjen att ha egen dam och bastu, och det finns skäl för detta:

 • Health. Simning har en positiv effekt på människokroppen, stärker muskelramen, tränar andningsorganen och låter dig koppla av. Det är användbart för barn och vuxna, så närvaron av en pool, handgjord, kan inte kallas ett infall.
 • Rest. Men inte alla installerar simbassänger på grund av hälsoproblem, för vissa är det en utmärkt möjlighet att koppla av eller ha en fest vid vattnet.
 • Tillgänglighet. Bygg nu en pool med egna händer är inte så svårt. Det finns många instruktionsvideor och stegvisa instruktioner. I extrema fall kan du alltid vända dig till proffs som hjälper till att göra en inomhus damm någonstans med all nödvändig kommunikation.
 • Care. Om koppen är liten kan du själv göra det. Vården beror på vilken speciell poolmodell som är installerad.

brister

Naturligtvis har närvaron av sin egen inomhusreservoar sina nackdelar, och det finns saker som behöver uppmärksammas mer:

Hempoolen kan vara farlig av olika skäl. Börja med det faktum att en person som inte vet hur man ska simma kan falla in i den och slutar med ett misslyckat arrangemang av strukturen. I det andra fallet förvärras situationen allvarligt av det faktum att efter byggnad är det svårt att fixa någonting, så måste alla punkter beaktas vid konstruktionsstadiet.

Det är farligt att göra en egen pool på andra våningen eller på taket, eftersom det kräver mer kunskap och färdigheter än vad som visas även i den bästa videon. Lagerstrukturer kan bryta igenom på grund av felaktig installation, och bristen på nödvändig ventilation kommer att förstöra något projekt.

Att innehålla reservoarer med en stor volymskål med egna händer är svårt precis som det ska byggas. Det måste ständigt rengöras, övervaka kvaliteten på vattnet och övervaka ventilationsarbetet.

Men närvaron av en privat pool i ett lanthus och de möjligheter det ger uppväger de få nackdelarna. Och om du bestämmer dig för detta, börja med att välja i förväg lämplig plats och design för din framtida personliga damm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *