Hur man gör

Hur man bygger en pool med egna händer

Frame pool

Kräver speciell kunskap för arrangemanget

Hur kan jag göra en pool med egna händer?

När du bestämmer dig för hur man gör en pool med egna händer på din dacha eller på gården av ett privat hus behöver du inte ha särskild kunskap, det kommer att räcka för att bekanta sig med tekniken för skapandet. Innan du bygger en pool i landet måste du bestämma om det kommer att vara en fast, bärbar version eller en liten dekorativ. Mer bekvämt och bekvämt att använda en fast pool.

Hur man bygger en pool med egna händer

Vilka är typerna av pooler?

Du kan göra olika pooler med egna händer, allt beror på hur mycket utrymme i landet du kan allokera för den här byggnaden och på vilken tid på året du planerar att använda den.

Gör-det-själv-slaktkroppar är vanligtvis gjorda av belagd metallplåt. Denna typ av struktur används endast i varmt väder. Eftersom det har en skål med PVC-film, är det inte nödvändigt att vattentät det. Innan du installerar dessa pooler själv måste du förbereda en sandkudde, vars tjocklek ska vara 20 cm eller mer.

Om du bestämmer dig för att göra en stationär pool i landet med egna händer, gör du i så fall en betongkonstruktion och använd kakel eller mosaik som målskål.

Du kan inte själv bygga en plastbassäng, så du kan köpa färdiga tankar, som kan tillverkas av glasfiber, polypropen eller kompositmaterial.

Det enklaste och snabbaste sättet att bygga din egen sommarpool i landet. Först, gör gropen, höjden på väggarna som inte får vara mer än 25 °. Därefter är väggarna och bottenna välskötta och täckta med sand.

Hur man bygger en pool med egna händer

Som ett vattentätningsmaterial används en film eller presenning som limes eller sys till de dimensioner som krävs och placeras i en grop med en marginal på 50-60 cm längs kanterna. Därefter pressas kanterna på filmen med träbeläggning.

Du kan göra dig så enkel pool i landet på alla typer av jord och för att förhindra att vattentätningsmaterialet stiger, rekommenderas att trycka på det med ett lager av sand. Det här alternativet passar väl för ett lanthus, om du bor där bara under den varma perioden. Därefter vattnet dräneras och filmen eller presenningen avlägsnas och döljes till nästa år.

Hur man bygger en konkret pool?

De mest populära är betongpooler i landet med egna händer, medan skålens kant kan vara jämn med marken eller vara över den. Om du bestämmer dig för att bygga en simbassäng på gården så att kanterna spolas i marken måste du gräva en djupare grop och det här är en extra investering av tid, ansträngning och pengar.

Innan du gör din egen pool måste du utveckla sitt projekt, där du måste beräkna mängden material och utrustning, placering av kommunikation. Bara i närvaro av det färdiga projektet kan du börja bygga poolen.

Hur man bygger en pool med egna händer

Vid grävning av gropen bör utsläppsrätter på 30 cm djup och 60 i bredd tillåtas. Det är nödvändigt att göra väggarna och golvet i skålen. När du bestämmer dig för hur man bygger en pool i landet eller på innergården i ett privat hus, måste du fylla på med beslag, med hjälp av vilken ramen för skålen kommer att göras.

Först hälls ett betonglager i botten, varefter en ram av väggar och ett golv är gjord av förstärkning. Vid nästa steg att skapa en pool i landet eller på gården av ett privat hus, tillverkas väggformar och betong hälls. För att banan runt poolen inte ska vara ständigt våt, görs en ränn längs skålens väggar, för detta kan du trycka ett rör av lämplig diameter i den fräscha lösningen.

Nu kan du ordna vägarna runt poolen. För att göra detta, förstivå webbplatsen, lägga ett lager av vattentätning och häll betong. Om du bestämmer dig för att göra en pool i huset med egna händer med konkreta steg, måste de läggas på scenen för att hälla skålen med lösningen. Den mest bekväma betraktas som höjden på steget 15 cm.

Sammanfattande kommunikation

Stationära pooler för dachas ska anslutas till vattenförsörjning och pumpsystem. Systemet för sådana system bör utvecklas i förväg för att lämna utrymme för rör för att skapa skålen genom vilket vatten pumpas in i och ut ur poolen.

Hur man bygger en pool med egna händer

För att säkerställa en god cirkulation av vatten, var noga med att installera en skimmer – en apparat som tar vatten från ytan och skickar den till rengöringssystemet och återgår till poolen igen.

Renset vatten genom munstycket faller tillbaka i skålen. Innan du gör en pool i landet med egna händer, utförs beräkningen av det önskade antalet hål för vattenförsörjning, det beror på skålens storlek. Det är accepterat att skålen i genomsnitt ska fyllas helt i 1-3 timmar. Dräneringens diameter bör inte vara mindre än 100-150 mm, så att den inte täpps under vattenavloppet. Det är nödvändigt att se till att det stängs med ett galler: det här kommer inte att tillåta att stora skräp kommer in i avloppet, och semesterfirare kommer inte att kunna skada om de slår röret.

Om din pool ligger under markens nivå, kommer ett spontant utflöde av vatten inte att fungera, så du måste installera en extra pump för att tömma den.

Vattentätning och efterbehandling

Du kan göra en inomhuspool på webbplatsen med egna händer eller lämna den öppen, men i vilket fall du måste utföra vattentätning. Vattentätning hjälper till att skydda stödstrukturen från de negativa effekterna av fukt och ökar poolens livslängd avsevärt.

Hur man bygger en pool med egna händer

När skålen bildas bildas arbetssömmar, vilket kan vara en läckageplats. Därför läggs vanligtvis en hydraulisk spline före hällning av betong, men en böjning av bentonitkabel eller tätningsprofil kan också placeras.

Dessa pooler med egna händer, som är gjorda i rummet, kräver nödvändigtvis skapandet av ett ventilationssystem. Tänk på att det är omöjligt att rikta tilluften till vattnet. Det ökar förångningen och du kommer inte att trivas i poolen.

Det är inte svårt att bygga en simbassäng själv, en av de ansvariga och seriösa stadierna av sådana verk är efterbehandling. Det vanligaste beslutet är att slutföra skålen med en mosaik och en kakel med låg vattenabsorptionskoefficient, eller det kan du göra med en PVC-film.

För att skapa den bas som nyligen användes självutjämningsgolv, som lägger på den förberedda ytan, och efter några dagar får du en solid och ogenomsläpplig yta, som har hög motståndskraft mot mekaniska och kemiska effekter.

Om du använder självnivellerande golv med 3-D-effekt får du vackra bilder som ses genom vattenkolonnen och gör din pool ännu vackrare och bekvämare.

För att koppla av i poolen på kvällen är det nödvändigt att utrusta sin belysning, det kan vara allmänt, kontur eller bara bestå av att belysa skålen.

Erforderlig utrustning

Det är absolut nödvändigt att installera filtreringsutrustning som effektivt rengör vatten från skräp och olika mikroorganismer. Beroende på valet av rengöringsmetod kan det utföras efter en viss tid eller permanent.

Strukturen hos sådan utrustning innefattar en pump, flervägsventil och filterelement. Det genomsnittliga filterlivet är ca 2 år. Förutom filterenheten kan speciella kemikalier användas.

Om strukturen ligger inomhus är det möjligt att göra och installera en lufttorkare, värmeväxlare, genomströmningsvärmare i närheten av poolen. Elektrisk uppvärmning kan användas för små pooler, och stora är vanligtvis anslutna till centralvärmesystemet.

Nu vet du hur man bygger en pool med egna händer. Som du kan se är det här en enkel uppgift som kan göras av någon hantverkare, varefter din dacha kommer att förvandlas, och du kommer att kunna vila utanför staden ännu bekvämare.

Se också

  • Hur man bygger en pool med egna händer

    07/14/2016 Material för vattentätning av poolen

  • Hur man bygger en pool med egna händer

    06/27/2016 Hur man gör en polypropenpool med egna händer

  • Hur man bygger en pool med egna händer

    06/29/2016 Moderna pooler – konstruktion och underhåll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *