Skelett

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Dessa golv är bra för ett väntrum, men de är inte lämpliga för tvätt. Där vattnet kommer att flöda gör du följande:

 1. En intern, separat rumsfundament konstrueras.
 2. Inuti det tas ett lager av jord bort, sand och grus hälls på denna plats. Detta lager ska vara 10 centimeter eller lite mer.
 3. Asbestcementrör med en diameter på 100 kommer att behövas igen som en lagring. De ligger på fundamentet och hälls med betong.
 4. För att lägga golvet behöver avrundad kantad bräda.

Inomhusarbete görs bäst från asp. Från det gör bra foder. I ångrummet, placera under innerfodret.

Inredning rambad

Förutom klapplatta badklap kan du använda andra material att välja mellan:

Alla är perfekta för denna byggnad.

slutsats

Nu när badet är klart kan du bjuda in dina vänner att ta ett ångbad och dricka te i naturen. Byggandet av ett sådant bad kan ta från flera dagar till en månad beroende på schemat för det utförda arbetet.

Rambad: Vi bygger från A till Z med egna händer

Att bygga ett ryskt badhus, eller snarare att montera en ramstruktur för sig själv, är inte en svår och jämn intressant sak. Men du kan inte göra det själv, eftersom någon privat konstruktion kräver minst en partner.

Med ramkonstruktionen är antalet underhållsarbetare direkt relaterade till konstruktionens hastighet, så hur man snabbt planerar ramen, plockar upp material och ritningar berättar i detalj.

Låt oss börja med projektet

Låt oss beräkna bildmaterialet: vilken typ av familj eller företag kommer att besöka byggnaden när det gäller antal? Standarden för en genomsnittlig familj är en konstruktion på 4×6 eller 3×6 meter. Vi ser:

Hur man bygger en ram bad själv

Klassisk för en hälsosam semester.

Alternativ med terrass:

Hur man bygger en ram bad själv

Classic, kompakt 4X3:

Hur man bygger en ram bad själv

Organisera basen

Efter att ha definierat projektet, fortsätt att lägga grunden. Naturligtvis gör vi den nödvändiga gropen i bredd och djup.

Det är viktigt! Det är bandetypen av fundament som behövs endast för tvättrummet och ångbastunet.

Det är lönsammare att placera ett väntrum, ett vilo eller en terrass på metallpoler eller poler.

Hur man bygger en ram bad själv

Det är vettigt att göra kassettypen i källaren om det finns fler än en våning i planerna. När allt kommer omkring kommer designen att bli tyngre flera gånger.

I vissa fall räddar de tvärtom på allt, inklusive stödet. Rammen samlas på vad som kommer att ha. En sådan byggnad kommer att börja dämpas under den allra första säsongen! Men det är tillåtet att göra sådana fundament för ramen:

 • bälte;
 • columnar;
 • trä;
 • förstärkt;
 • skruv;
 • Block eller tegelsten.

Normal grund gör det:

 1. Rengör och nivåera området.
 2. Markera punkterna på pelarna och planen på grävningarna.
 3. Gräva gropar eller grävor.
 4. Ge vattentätning.
 5. Häll betonglösning.
 6. Kokgrill.

Tips! Att bestämma den specifika typen av grund som tas av njurarna. När allt kommer omkring, även i träsken, kommer ett tejp med fittings snart att ”flyta”.

Vi tänker över avloppssystemet

Ja, ibland förbereder de helt enkelt grundkärnan under byggnaden, men om rummet används flera gånger i veckan, är det lämpligt att räkna ut en typ av septiktank till ett privat hus:

Hur man bygger en ram bad själv

Kostnadsanpassning. Men annars kan stagnation av smutsigt vatten inte undvikas, särskilt på vintern.

Vanligtvis dräneras dräneringen rätt under tvättrummet, men konstruktionen kan inte alltid bibehålla storleken och överskottet av avfall kan inte pumpas ut.

Vi kommer ihåg om golvisoleringen

Framtida konstruktion är nästan utomhus, utkastet kommer just att gå över benen, om du inte ger varma golv i de torra delarna av det ryska badhuset i ramprovet. Det är lämpligt att göra det:

 1. På stockar spikar vi en bar. En sektion på 5×5 cm räcker.
 2. På den lägger vi det grova styrelsen golvet.
 3. På toppen av brädorna var noga med att lägga ruberoid.
 4. Isolering (mineralull, polystyrenskum).
 5. Stele fair floor.

För ett vått område (tvätt, ångrum) krävs en grund för en sluten typ. Under golvbeläggningen för att hålla avståndet mellan brädorna är det tillräckligt och 1 cm. Fuktade brädor ska spikas fast, men inte till ramen eller basen. Metallstöden är speciellt avsedda för dem, annars kommer byggnaden att ruttna.

Vi ska rama

Hur man bygger en ram bad själv

 1. Börja med bottenbandet. Fäst på ankarbultarna, men det är önskvärt att lägga till en stålbeslag för varje anslutning – kommer inte vara överflödig.
 2. Vi sätter poler på selen. Fästning – på 2 bultar.
 3. Mellan oss monterar vi hörnposten. Det är bekvämare att använda ett stålhörn för jämn och säker fixering.
 4. Sätt sedan mellankolven. Det är bättre att bibehålla ett avstånd på 50-60 cm.
 5. Vi slutar med det övre omslaget och ständigt håller fast för styvhet.
 6. Avsluta – balkar och karmar.

Vi organiserar väggarna och deras isolering korrekt

I arbetet passar endast torkat trä.

För din information: använd inte björk eller planka. Dessa saker rotar sig snabbast.

Inuti sitter vi lövträ och ute – furu eller lark.

Processen att skapa väggar kan utföras både på ramen och i sköldmetoden, med den efterföljande lyftningen av varje block till badets ”skelett”. Dessutom behandlas den yttre delen nödvändigtvis med antiseptiska medel. Interiören slipas och impregneras med temperaturbeständiga föreningar (t.ex. fläck).

De börjar alltid med uppvärmning, vi arbetar så här:

 1. Mellan varje rack installera glasfiber.
 2. Redan på racket installerar vi en vattentätfilm. vi fixar baren.
 3. Vi fixar ett blockhus eller ett bord i baren från utsidan.
 4. Insidan är nödvändigtvis paroizolirutsya, då går klädplatta eller klädbräda.
  Hur man bygger en ram bad själv

Viktigt att veta! Invändig, använd inte lack. Han vid temperaturdroppar ger skadlig avdunstning.

De börjar vanligtvis installera isolering inte från väggarna, men från taket. Men för det här gör vi först trussystemet. Vad mer.

Hur man monterar taket ordentligt på ramen

Det nödvändiga materialet i arbetet: bräda 15×5. Vi lägger på kanten och fixar. Vi håller ett avstånd mellan plattor på 10-15 centimeter. Vi samlar de så kallade ”trianglarna” och förbinder strålen.

För golvbalkar är ett viktigt villkor att utsprånget ska bibehållas högst en halv meter från väggnivån. I slutändan ordnar vi lådan av obehandlad bräda (tjocklek högst 2,5 cm). Lägg omväxlande från topp till botten, från åsen.

Våra ”trianglar” eller ”virke” mäts ut enligt följande:

Hur man bygger en ram bad själv

Tips! Det är lättare att montera delar av trussystemet separat, på jordens yta, och först sedan lyfta dem till ramen.

För taket tar vi mjukt kakel eller metallplatta. I extrema fall profilerade. Men innan du behöver göra uppvärmningen. Vi arbetar från utsidan, vi börjar med följande materiallista:

 1. Ångspärr.
 2. Isolering.
 3. Vindskyddande membran.
 4. Kakel eller professionellt ark.

För din information! Tre objekt från listan är perfekta för arbete och med badkarets väggar.

Läs mer om dvukhskatny version av taket på ramen:

Byggande av golv, tak med förklaringar.

Arbetet genomförs mellan sektorerna. Och efter montering av det skyddande membranet sätta en kakel med en kakel. Exempel på ett landmärke:

Hur man bygger en ram bad själv

Vad att ta i väggens dekoration utöver trä

Att använda moderna material för klädsel är nu mer lönsamt, vackrare och ibland snabbare. Ja, och med bra timmer med så mycket mer konkurrenskraftiga varor är det svårare.

Ta för rambad:

Om ånga mer

Detta är det mest ansvarsfulla rummet, eftersom mikroklimatet i ångrummet är kärnan i byggnaden. För att göra detta, öka mängden isolering. Om ett lager på 10 cm var på väggar, tak eller tak, skulle minst 15 centimeter behövas för ångrummet. Det är också viktigt att sedimentet av ånga (kondensat) inte ackumuleras inuti väggarna, så att du inte kan göra utan värmeisolator.

Vi förvärvar nödvändigtvis foiled och monteras så att folielaget är utåt, det vill säga ”ser” ut i ångrummet självt. Och redan på toppen av isolerings- och värmeisolatorn är det nödvändigtvis kalk. Det spelar ingen roll om foder eller vanligt bord. Det viktigaste som man förstod från träfibrer. Under inga omständigheter behandlas inte lack och färg.

Hur bäst kan du utrusta ugnen

Lyckligtvis, om badet kan värmas samtidigt och samtidigt tvätta. Därför placeras en kamin av sten, järn eller tegel i diskbänken eller i omklädningsrummet, och huvudstrukturen ligger närmare ångrummet.

Dessutom är det bättre att utrusta ugnar för landrambad på en gång med två tankar för vatten för att spara.

Hur man bygger en ram bad själv

Att bygga ett sådant värmeelement är mycket enkelt. Det kommer att ta:

Och en primitiv spis utmärkt värme stenar till en hög temperatur. Det är den här designen som inte brinner länge, eftersom temperaturen från ugnsstålens ram ramar till tankar och stenar. Det är helt enkelt inget att värma upp till.

Glöm inte väntrummet

För ramkonstruktion. Vardagsrummet är ett rum i det redan klassiska ryska badhuset. På det här ”halvrummet” sparade de alltid, helt enkelt genom att fästa ett improviserat skur av brädor till ett 3-vid-3-logghus. Även nu innebär ramprojektet av ett 3 m till 6 m bad ett isolerat vila på halva torget.

Hur man bygger en ram bad själv

 1. Varm. Kräver isolering av alla områden – från golv till tak. Det är önskvärt att sätta på en tejpfundament. Försiktighet måste också vidtas om ventilation. Och för detta köps asbestpipor vanligtvis i 10-15 cm och ritar. Ger komfort när som helst på året.
 2. Det är kallt. Normal förlängning. Denna typ är mycket lämplig för sommarstugan, eftersom den lätta konstruktionen är ventilerad naturligt. Arbetet behöver inte mycket dyrt material. Ja, och samla för ett rambad är inte svårt med egna händer och på kort tid.

Båda typerna kan vackert föreställa sig genom att göra interiören. Men för vinterlov och epiphanybadning är den kalla versionen utesluten. I väntrummen är det vanligt att placera bänkar, sängar, ett bord och flera hängare för lager.

Bekvämt, från själva tröskeln är det möjligt att ta in eller pumpa upp vatten genom väntrummet samt värma ugnen.

Först tänker vi då gör vi det

Att bygga ett rambad är inte en efterbildning av västerländsk teknik. Trots allt, alltid i en del av planen, kan du göra det vanliga blygsamma huset för ett ångbad och resten av området att utföra från modernt material.

Det viktigaste är att allt är tekniskt, annars kommer väggarna att ”samla” fukt. Därför är det inte värt att försumma något material för att spara pengar – reparationer blir mycket dyrare.

Ram bad från en bar:

Tillräckligt hållbart och samtidigt lågkostnadsbyggande alternativ. Författaren har ansökt om att arbeta allt som kan anpassas för budgetkonstruktion.

Ram bastu gör det själv

Hur man bygger en ram bad själv

För att möta mängden 350 tusen rubel kan du bygga ett rambad 4×4 m som lägger till verandaens huvudbyggnad 4×1.8 m. I det här fallet kan du utrusta ångrummet 2.1 x1.6 m, vila rum 3.8 x2.1 m, samt en dusch – 1,6×1,6 m.

Stiftelsen byggnad

Hur man bygger en ram bad själv

Djupet av fundamentet bestäms av frusen på markterrassen, i det här fallet är det 60 cm. För att bestämma dess parametrar är det nödvändigt att titta på badprojektet. Om det inte finns någon projektdokumentation utarbetad av specialister bestäms stiftelsens typ beroende på väggens material.

Hur man bygger en ram bad själv

Om du bestämmer dig för att lägga ett rambad, kommer det att räcka för att göra en liten remsa grund. För sitt arrangemang installeras en kvadratisk formning av 2 parallella plankor på en beredd plan yta. De är fästa med skruvar, dessutom använda korset, för att sedan lägga baren.

Hur man bygger en ram bad själv

Du måste också ta hand om stiftelsens ventilation, skapa lämpliga bokmärken. För att inte misstas med grävens storlek och riktning under grunden är det mer lämpligt att först göra formen och sedan i utrymmet mellan brädorna för att gräva gräven. Det är bättre att dumpa det utgrävda landet omedelbart i hinkar och transportera det bort från platsen för att förhindra förorening.

Hur man bygger en ram bad själv

Formen är monterad runt omkretsen och under de inre partitionerna, och där ugnen ska installeras. Så belastningen blir jämnt fördelad. Det är också önskvärt att utföra förstärkning. Trenches fylls först med sand för att minska belastningen på basen och sedan med betong.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

När det härdas, är det bara att skruva loss skruvarna och demontera formen. Vanligen i 5-7 dagar blir betongen starkare. Vid torra och heta förhållanden rekommenderas att vattnet grundas med vatten.

Hur man bygger en ram bad själv

Arrangemang av ett golv i ett bad

Först måste du rulla ut vattentätningen mellan elementet i stiftelsen och på fundamentet själv. Detta kan vara den vanliga ruberoiden. Den används även för vattentätning i fundamentets urtag, utformad för stockar, som blir grunden för golvet.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Så att lagsna inte böjer under drift stärks de dessutom av mellanliggande stöd. Stiftelsens övre del är också vattentät. Nästa kommer att lägga en golvbräda, från början av stiftelsen. Det måste behandlas med antiseptiska medel.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Tillverkningsram

Nästa steg i att bygga ett rambad med egna händer är tillverkningen av ramen själv. 4 separata väggblock är gjorda av kantade brädor och lämnar hål för fönstret och dörren. Det är nödvändigt att samla arbetsstycket på marken, på en helt platt yta.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

När ämnena är klara för installation, installeras de vertikalt och fästs i par med självgängande skruvar. Det är mycket viktigt att observera rätt anslutningsvinkel för att övervaka nivån. Externt ser ramställen ut som ihåliga strukturer av vertikala och horisontella element. Efter installationen är det nödvändigt att kontrollera jämnheten en gång till, och först då börja bygga taksystemet.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Takarrangemang

Nästa steg i steg för steg instruktioner är konstruktionen av taket på ett rambad.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Installationen börjar med installationen av en laggolv på 2 våningar. Därefter lägger de resulterande strålarna ett lager av brädor för överlappning. Sedan monterat truss system. Glöm inte att skorstenen ska tas bort, därför bör motsvarande utrymme vara kvar i taksystemet. Nästa lägg vattentätning, gjord kontrreshetka, obreshetka. Montering av taket.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Utrymmet under gaveltaket kan användas aktivt för att lagra besättningar och andra användbara saker.

Skäggning av badkarets väggar

Hålrummen i badkaret är fyllda med isolerande material. Du kan använda mattor, rullar. Men mattorna är mycket bekvämare, de sätts helt enkelt in i ramens befintliga hålrum. Det valsade materialet måste skäras i enlighet med de mellanliggande rammedlemmens dimensioner.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Vid väggarrangemang är det inte nödvändigt att glömma ångspärr och vattentätning. När filmen är fixad, börja ytan av badet på stugan blockhouse.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Därefter måste du installera dörrar och fönster.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Inredning

Inuti är badet täckt med ett annat lager av värmeisolering, såväl som ångspärr. Samband måste vara tejpade. Över den här väggen är mantlad av clapboard.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

När du utför utsmyckning av ångbadets väggar måste du göra 3 lager:

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Motsvarande utrustning installeras i duschen. Det är bättre att avsluta väggarna i stället för installation av duschhörnet med kakel, mosaik eller plastplattor.

Nästa steg i badets konstruktion – byggandet av en veranda. Det kommer att kräva en grund columnar foundation. Därefter lägg grunden för styrelsen, för detta sätter de på rumpan, så utbuktningen kommer att uteslutas.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Därefter monteras en sidostrukturram som består av vertikala stöd och en övre tvärdel, där verandaens huvudsakliga takbelastning kommer att placeras på den. Rammen är fastsatt på basen med förankringsbultar.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Mellan denna ram och badets tak upprättar anslutningselement som täcker kassen. Takmaterialet läggs på toppen, skiffer eller annat takmaterial kan fästas på toppen.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

På grund av terrassen fäst golv av brädorna. Tillgängliga hålrum i sidramen fylls med blankor med ett dekorativt tränät.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Installation av ugnen för ett bad

Ett av sista stegen är installationen av ugnen och utloppet från skorstenen.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Om du väljer en spis med möjlighet att installera en värmeväxlare, kan tanken placeras i ett annat rum. I synnerhet används Ermak-12 spisen här, en 70-liters tank är vald för den, som placeras på vinden i området mellan den inre partitionen mellan dusch och ångbastu.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Här är en kallvattentank, det är mer – 120 liter. En pump används för att tillföra vatten till tankarna från brunnen.

Passande plommon

Arrangemanget av dräneringen från befintliga vattenintag måste tas hand om på ett tidigt stadium i badets konstruktion.

Hur man bygger en ram bad själv

För det första bör ett avloppsrör läggas med en lutning på 1-3,5 cm. Detta rör borde komma från duschen och från avloppsventilen från rörledningssystemet. Den ligger vid den lägsta punkten av rörledningen. En sådan kran behövs för att tömma vattnet från systemet och bevara badet under lång tid, till exempel för hela vintern. Det är bättre om avloppsröret inte kommer att ha grenar och svängar. Rett rör är ett sätt att undvika blockeringar. Diagrammet visar hur man bäst kan kombinera de två vattenmottagarna till ett system.

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Hur man bygger en ram bad själv

Det är bättre att ansluta avloppsröret med en septiktank. att dränera vattnet går inte in i marken.

Videokonstruktion av ett bad med egna händer

Och vad är detta material ovanpå minwats utanför? Filmen. Eller någon form av vattentätning?

Hur man bygger en ram bad själv

Det är logiskt att det här är en speciell vattentätfilm. Hon måste andas per definition, annars kommer det att finnas ett växthus inomhus. Om så inte är fallet, så är det faktiskt en sken. Och så verkar allt vara korrekt och byggt i sinnet. Tack för en så detaljerad bildrapport om byggandet av ett rambad!

Hur man bygger en ram bad själv

Och plommon på platsen där grönsakerna växer))) Tja, det var nödvändigt att göra en septiktank

Hur man bygger en ram bad själv

Generellt visade reglerna på bilden. Men jag skulle inte bygga mig ett sådant bad. Å ena sidan är det billigt och du kan verkligen höja det själv med en assistent över sommaren om du kommer varje helg. Men å andra sidan är detta inte ett ryskt bad alls. Ur min synvinkel är det lättare att beställa ett timmerhus. Det är billigare och enklare, men badet är riktigt!

 • Hur man bygger en ram bad själv

  Trädgårdsgazebo gör det själv

 • Hur man bygger en ram bad själv

  Brazier från en tegel med egna händer

 • Hur man bygger en ram bad själv

  Contribute a better translation

 • Hur man bygger en ram bad själv

  Garden swing gör det själv

  Andrei Parkhomenko, det är ingen sak att jämföra en gipsmur med gips, alls, förutom att du kan. En helt annan klass av material och tillämpningsområde är annorlunda. Från gips.

  Hur man bygger en ram bad själv

  Jag gjorde det här. bara istället för kakel lim. rekommenderas ”belaton”
  Blandat gips och kitt 50 till 50 och pv-m professionellt
  Det visade sig.

  Hur man bygger en ram bad själv

  Bra ämne termopaneler! Snabbt varmt och pålitligt! Det finns också keramiska termoelementer som gjorde kontoret bara coolt.

  Hur man bygger en ram bad själv

  Jag byggde ett hus av luftbetong och jag ska sheatha den utifrån med termopaneler. Vem har redan monterat dem? Hur är resultaten? Eller det kan vara enklare och billigare att göra en våt fasad, även om det inte är.

  Hur man bygger en ram bad själv

  Tack för de detaljerade instruktionerna! På min dacha ligger bara en gammal tvättmaskin. Det kommer att bli nödvändigt att använda en motor från den för att skapa en emery-maskin. Unika.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *