Hur man bygger

Hur man bygger en trätrappa

När du mäter, överväga höjden på din framtida trappa i ett ramhus. vinkeln av dess lutning, antalet steg och deras bredd.

Hur man bygger en trätrappa

Sådana system är i regel i elektronisk form. Det finns speciella datorprogram och applikationer som låter dig skapa sådana modeller. Professionella program för byggorganisationer har en 3D-funktion. Även om det inte är nödvändigt för byggandet av mittflygningsstegen, är den vanliga planen på papper tillräcklig.

Standard interfloor trä trappor är installerade på kosourah eller på bowstrings. Skillnaden är så här: böjsträngar är placerade på sidan av stegen och spett är under stegen.

Trappan har vanligtvis två sidobågar. Stegen är monterad på båda sidor. Överväg installationen och installationen av trappan med denna teknik.

Installation av trappan

Ursprungligen utarbetar vi ett detaljerat schema för trappan och dess delar. Förskurna steg från brädor, gör 2 bågsträngar och specialstöd. Därefter är stegen anslutna till bågen. Under varje steg skapar vi en stödbar bar. Alla bowstrings monterade på golvet och till väggarna.

Hur man bygger en trätrappa

Kosuar och bowstrings

Spiral trägolv trappor

Hur man bygger en trätrappa

Ek spiral trappa

Om du inte kan bygga en trappa i ett trähus med egna händer, kan du välja en färdig spiral trästruktur. Fördelen med denna trappa är att det kommer att avsevärt spara utrymme i huset.

Det är viktigt att överväga att bygga en spiraltrappa sin lutningsvinkel. Om det är för coolt kan det vara hälsofarligt, särskilt om det finns barn och äldre i huset.

Ett enkelt sätt att installera och installera en spiraltrappa är att köpa en redan färdig, uppmätt struktur. Att spara vid installationen ger dig också stora fördelar.

En spiraltrappa består av tre huvuddelar: ett stativ, en räcke och steg. När du väljer ett träd för stegen, välj en ek. Han är inte bara ett av de mest hållbara materialen, men har också en vacker utsikt och utmärkt prestanda.

Innan du köper en spiraltrappa, mäta dimensionerna i detalj för att välja rätt design för ditt hem. Det finns ett annat alternativ – att anställa en specialist som ska göra alla mätningar själv, och därefter göra en order för trappan. Om du har färdigheter i konstruktion, kan du göra stegen själv, bara beställa rack och räcken. Vanligtvis ställer rack och räcken på beställning chiseled, även om det också är rektangulärt.

Enheten är en spiraltrappa

– På ena sidan är stegen fäst på stativet och å andra sidan har de hål för räcken.

– Rackar oftast metall. De har en fläns till vilken stegen är fäst.

– Den vanligaste konstruktionen av trappan – ”i anka steg.” Det förutsätter en speciell form av steg.

– Rack monterad mellan golv. Den är fastsatt på golvet med fästbultar.

Hur man bygger en trätrappa

– Efter installation av stället, installation av steg. Avståndet mellan stegen ska inte överstiga 20 cm. Detta är nödvändigt för din säkerhet. När du installerar och installerar steg räknar du så att trappans sista steg passar exakt till golvet på andra våningen.

I spiraltrappen, som i marschen många dekorativa element och detaljer. Och varje uppsättning har sina egna dekorationer och olika delar och fästelement. När du installerar och installerar en enkel mellanslagsstege, är beräkningen annorlunda, öppningen är rektangulär. Öppningen vid spiraltrappen är en cirkel.

Om du väljer att beställa en färdig trätrappa, kontakta då ett bevisat och pålitligt företag med bra recensioner. Köp en färdig trä stege eller gör det själv med egna händer är upp till dig.

Trappfärgning

Hur man bygger en trätrappa

Målning av trappan är indelad i tre huvuddelar:

– Förberedelse av alla delar av trappan

– måla trappan och dess delar

– målar trappan med en skyddande lackbeläggning

Innan du börjar arbeta måste du förbereda varje del av trappan för målning. Och det betyder: kitt och polering av trappan. Putty behöver producera speciella blandningar för trä. Användningen av föreningar som inte är lämpliga för trä är strängt förbjuden.

När det puttied lagret har torkat, fortsätt att slipa ytan. Slipning går i två steg. Det första steget är grovt, det kallas också ytligt. Efter det måste du vänta några dagar. Du kommer att märka att villi-formen på trädets yta. Blås med luft före den andra slipningen.

Efter avslutad slipning blir arbetsplattan helt jämn och smidig. Nu är du välkommen att börja applicera den första beläggningen.

Innan du börjar måla, applicera ett lager primer på trätrapporna. Och bättre att välja en primer i linje med färgen.

Vid val av färg stoppa din uppmärksamhet på alkyd- eller uretanbeläggningstyper. Dessa färger är idealiska för trappuppgången. Välj ljustoner från färgområdet.

Om så önskas, kan du istället för färg använda impregnering. eller använd en fläck eller lack. Fördelarna med fläcken är att den perfekt framhäver och belyser trädets unika mönster. Din trappa kommer att se perfekt ut. Välj en fläck med lack. Och spara inte med inköpet. Ju bättre färgkompositionen desto längre kommer stegen att vara. Stain är inte bara en dekorativ finish utan också skydd från olika faktorer.

Efter att färgen har torkat, applicera en topplack av lack. Välj matt eller halvmatt lack. Lackering utförs i tre steg. Och innan varje efterföljande applicering av det föregående lagret av lack bör torka. Om luftbubblor bildas på lacken, sanda dem i slutet av målningen.

Video om produktion av raka trappor

Spiraltrappa produktionsvideo

Hur man gör en trätrappa i ett lanthus eller lusthus: steg-för-steg-instruktion

Ett hus i landet kan vara envåning eller ha 2-3 våningar – mycket bestäms av ägarens ekonomiska ställning. Vanligtvis, om det finns tillräckligt med pengar, föredrar folk att bygga ett hus med två våningar – mer utrymme kommer ut, och det tar upp så mycket utrymme på tomten som en envåningsbyggnad eller lite mer. Byggandet av ett tvåhus hus kommer inte att göra utan trappor. Trä är ett av de mest lämpliga materialen för tillverkning. En trappa av trä passar in i alla interiörer och blir dess dekoration. Trätrappor för att ge idag kan beställas från specialiserade företag eller tillverkas självständigt.

Konstruktiva typer av trappor

De viktigaste typerna av trappor – det här förstås, marschering och vändning. Rak trappor är marscherade konstruktioner, de är enklaste att montera, men de tar upp mycket utrymme, så det här alternativet är mer lämpligt för ett stort hus.

Hur man bygger en trätrappa

Marchingtrappa med stigare och intressanta räcken av trä, nät och metall lameller. Sidostöd är få, deras brist kompenserar för användningen av rutnätet. Hallen på första våningen är rymlig, användningen av mittflygningsstegen är ganska lämplig här.

Pivotstegen är kompakt, den kan vara skruv och marschera. Genom att installera en skivspelare kan du spara utrymme, speciellt skruvdesigner, men nackdelen är att det inte är lätt att göra dem själv.

Hur man bygger en trätrappa

Spiraltrappor ser mycket mer original marschera, en sådan trappa är i sig en central detalj i inredningen, men för tillverkningen är det nödvändigt att locka specialister

De viktigaste stadierna av byggandet av trappan

Steg # 1 – Välja rätt material

Arbetet påbörjas vid skapandet av trappan redan med materialvalet. Tall, bok, björk, aska och ek är träslaget som passar bäst för detta – de är vackra i inredningen och är slitstarka i bruk. Eksteg är den dyraste och hållbara, men tall är ett relativt billigt material med goda egenskaper.

Steg # 2 – gör beräkningar och ritningar ritningar

Innan du börjar utforma måste du beräkna trappans dimensioner och göra en ritning. För huset kan du göra en eskortstege med stigare, balustrar och räcken. Vi ska titta på hur man konstruerar en trappa utan varv med en skottstigning.

Först måste du förbereda en plats för installation. Om denna stund ignoreras kan stegen vara felaktig, knäckt, luckor kommer att uppstå över tiden. Ojämnhet i golvet och väggarna medför en felaktig fördelning av lasten, vilket leder till deformation av strukturen.

Kunskap om grundläggande normer är nödvändig för att göra nödvändiga beräkningar. Marschens idealiska höjningsvinkel är 45 grader, men om det inte finns tillräckligt med utrymme kan det minskas till 30-40 grader.

Hur man bygger en trätrappa

Konstruktionsschemat för en trästrådsstege med stigare. Enkel konstruktion kan användas både inuti och utanför huset under uppförandet av veranda

Då måste du beräkna längden på trappan. Här måste vi komma ihåg skolens kurs i geometri. Formeln för att beräkna hypotenusen i en rätt triangel hjälper dig: c = √ (a2 + b2). Här är c ​​längden på sidobaserna och är höjden från golvet till andra våningen, b är avståndet mellan den punkt där det är planerat att lokalisera det första steget till marken på andra våningen, vilket måste projiceras på golvet.

Beroende på höjden och den interna strukturen i huset kan trappan vara ensammarkerad eller dubbelmyrig. Höjden på stigarna är 290 mm. Stegens bredd – högst 25 cm, 3 cm går till kanten. Om stegen är hög, eller hur många steg i mars överstiger 18, kan du göra en liten plattform (700 / 1000mm). Bredden på marschen bör inte vara mindre än 80 cm, helst borde det vara mätare.

Enligt de etablerade standarderna är räckens höjd 90 cm till en meter. Det blir mycket lättare att arbeta om alla nödvändiga beräkningar anges på ritningen av den kommande stegen.

Steg # 3 – Förberedelse av verktyg och arbetsorganisation

Verktyg och material som behövs för arbete: en mätare, en penna, en hammare, en fyrkant, för att markera kosouri, en hacksåg, brädor för steg, stigare, kosour, skruvar, naglar, räcken och balustrar.

Först görs sidobaserna. Vi mäter vinkeln på korsningen till golvet från undersidan av brädet, rita en horisontell linje. Från linjen med en kvadrat mäter vi bredden och höjden för varje steg till toppen, mät sedan vinkeln till 2: a basen. På samma sätt gör vi layouten på andra styrelsen. Skär mönstren med en hacksåg, fixa den på rätt ställe med skruvar.

Nästa steg sårar och spikar stigarna till basen. De borde vara intill kosoura utan snedvridningar, helst exakt. När basen är klar kan steg monteras.

Hur man bygger en trätrappa

Steg kan göras från massiva brädor eller använda två smala brädor 15 cm bred. Det du väljer är upp till dig, men trädet bör ligga stadigt och jämnt. Brädorna är fastsatta med skruvar och naglar

Steg # 4 (valfritt) – Räcke och stängsel

Räcken är en viktig del av en trappa, de gör uppstigningen och nedstigningen säker och utför en dekorativ funktion som ger trappstrukturen fullständighet. Ett enkelt alternativ som skulle se bra ut är en räcke från en bar. Skär ut mätare balustrarna. Två balustrar ska vara raka stöd, resten måste klippas och förkortas med 5-10 cm i en vinkel på 45 grader. Sidostödarna kläms fast i stegen, spåren kan skäras i dem. Ett trä placeras på toppen, vilket utför funktionen av räcken.

Hur man bygger en trätrappa

Trappvariationer för lanthus: 1 – marsch med stigare, 2 – utan stigare, 3 – svängande konstruktion, 4 – lätta trätrappor, 5 – lätta spiraltrappor av trä och metall, 6 – spiraltrappa med steg längs stödstången

Om du vill skapa en originaltrappa, kan räcken vara gjord av annat material – du kan beställa smidda skenor, metall eller till och med härdat glas till en trätrappa. De snidade detaljerna kommer att lägga till en attraktiv utsikt över trappan.

Hur man bygger en trätrappa

Vridbar stege av trä och metall. Smidesjärnstång och metallstöd kombineras perfekt med trästeg.

Hur man bygger en trätrappa

Marschera trappa med en liten plattform. Plattformen kommer att vara bekväm med ett stort antal steg. Trappor utan klassiska stigare ser lättare ut. Designen ser estetisk ut, trots enkelheten

Trappan kan vara utan räcke, men det här alternativet ses sällan – det är farligt för barn att gå upp en trappa och ha tunga föremål uppåt.

Hur man bygger en trätrappa

Om du vill kan du göra en stege utan räcke – till exempel, den här stegarna, där underläggningar används för affärsändamål – du kan sätta diskar och andra små saker i en sådan skåp och hela strukturen ser väldigt original ut

En sådan enkel stege kommer att träna om du följer denna instruktion. Designen är klar, och om du täcker den med lack, skickar du inredningen skickligt och sedan ser det attraktivt och estetiskt tilltalande trots sin enkelhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *