Uppvärmning

Hur man bygger ett billigare hus

I områden med en mycket hård vinter i en tvåskikts vägg kan det vara fördelaktigt att lägga lagerdelen av mindre hållbara men mer ”varma” block: luftbetong, gassilikat, skumbetong eller porös keramik med en densitet på 600-100 kg / m 3. Denna lösning kommer att minska tjockleken på skiktet av högeffektiv isolering, men på grund av väggens lägre hållfasthet måste materialet öka tjockleken på väggarna.

En kvadratmeter av ramväggen innehåller den maximala mängden mycket effektiv isolering. Detta är förmodligen den mest lönsamma konstruktionen av väggar när det gäller återhämtning av byggkostnader.

Hur man bygger ett billigare hus

Ramväggen till ett billigt hem för ett hårt klimat:

 • Mellan rackarna på ramen släpper mineralullens isoleringstäthet på minst 45 kg / m 3. 100-200 mm tjock.
 • Utanför en isoleringsplatta från extruderad polystyrenskum (EPS) eller skum eller fasadplattor av mineralull med en densitet på minst 125 kg / m 3. 40 till 100 mm tjock.
 • Tunnskikt gips på isoleringen.

Ramhuset har dock andra funktioner. vilket inte alla utvecklare gillar.

Det är också lönsamt att bygga ett hus med ramväggar i områden med mindre allvarliga vintrar. Det yttre isoleringsskiktet på ramväggen i områden med ett mildare klimat kan inte göra.

Hur man bygger ett billigare hus

Enskiktsvägg av ett billigt hus för de södra områdena. (söder om Orenburg – Saransk – Kursk – Kaliningrad):

 • Att lägga på lim eller värmebesparande lösning av block från autoklaverad betong, gassilikat med en densitet av 300-500 kg / m 3 eller ihåliga block från porös keramik, murtjocklek är 380-510 mm.
 • Extern cementspackel 3 mm.

I områden med milda vintrar är hus med enkla lager väggar av lätta cellulära betong mindre kostsamma. varm porös keramik eller storpors Keramsit betong utan extra isolering och murverk tjocklek som inte överstiger 510 mm.

Träväggar av timmer eller stockar i de flesta klimatzoner i Ryssland uppfyller inte moderna krav på värmebesparing. Träväggar av hus för året runt levande behöver ytterligare uppvärmning.

Uppvärmning av träväggar förnekar praktiskt taget miljövänligheten och andra egenskaper hos sådana hus. Till exempel, efter isolering, är den här egenskapen, för vilken många värde trähus, hur högt den okontrollerade andningsförmågan hos träväggar (”andningsväggar”) försvinner.

Det är fördelaktigt att bygga trähus utan ytterligare väggisolering endast som sommarstugor, för säsongsboende och kortsiktiga vinterrapporter.

Ändå byggs hus med traditionella träväggar för året runt boende nu. Våra förfäder byggde sådana hus i tusentals år, eftersom de helt enkelt inte hade något val. Nu finns det ett val.

X ozyaeva trähus utan tilläggsisolering väggar är ständigt betala högre bränsleförbrukning för uppvärmning – för vad? Tydligen fann de svaret på den här frågan. Eller kanske frågade de inte honom.

Livslängd, hållbarhet hemma. Behöver jag bygga ett hus i åldrarna?

Vid val av design av väggar och andra delar av huset bör också ta hänsyn till hållbarhet, eller som byggare säger – kapital byggande. Avgränsa byggnadens totala livslängd och livslängd före övervakningen. Ju längre den planerade livslängden för huset, desto högre är kostnaden för byggandet.

Livslängden bestäms av byggnadselementens konstruktion och egenskaperna hos de material som används för konstruktionen. I det allmänna fallet, om det inte finns några brister i strukturen, kommer ett hus med stenmurar att vara längre än med träväggar i en stock eller en bar. Ett hus med ramväggar blir mindre hållbart än alla andra. Ju större tjockleken på husets väggar är, desto större är huvudstaden i strukturen.

Vid omhändertagande återställer de, de mest skadade, mindre hållbara delarna av byggnaden som är tillgängliga för reparation, till exempel fasadbeklädnad, isolering, takläggning, fönster, tekniska system.

Huset över tiden blir gammalt inte bara fysiskt, men också i mentalplanet. Layouten, uppsättningen och storleken på rummen i huset motsvarar inte längre familjens livsstil. Människors uppfattningar om arkitektur och förbättringsnivån för ett privathus förändras. Ofta blir gatan och byn där huset ligger över tiden mindre attraktivt för livet. Titta runt på privata hus byggt 50, 70 eller 100 år sedan. Vill du leva nu i ett sådant hus, i dina föräldrars hus, på den gatan, i den där byn? Dina barn, när de växer upp, är också troliga att svara på den här frågan – nej.

Det är ingen mening att bygga ett hus i åldrar, familjen boet i många generationer. Bygg ett hus för dig själv med en livstid på 50-60 år. Ge barnen möjlighet att bygga sina egna, olika hem, hur de vill och var de vill bo.

Vad inte att spara

1. På teknisk övervakning av byggandet. Även om du läser mycket material om konstruktionens ämne, utan erfarenhet, kan du fortfarande inte helt kontrollera kvaliteten och förstå logiken för byggnadsarbetet.

Att bygga ett hus är en komplex, mångfacetterad verksamhet. Du behöver ta med dig av en teknisk tillsynsingenjör eller en person med byggnadsutbildning och uppleva att du litar på.

En professionell tekniker för teknisk tillsyn hjälper dig:

 • Att hämta ett projekt, material för att bygga ett hus.
 • Välj en entreprenör och skriv ett kontrakt med honom.
 • Kontrollera uppskattningar av omfattningen av arbete, material, priser och priser.
 • Styr arbetet för att överensstämma med SNiP och nuvarande praxis.
 • Kontrollera entreprenörens inköp och förbrukning av material.
 • Godkänn byggnadsarbetet, inspektera leveranserna av arbetet som utarbetats av entreprenören.
 • Att vara din representant på byggarbetsplatsen, för att försvara dina intressen före entreprenören.

2. På projekt av huset och binda det färdiga projektet till byggarbetsplatsen. Hämta och köp ett färdigt projekt hemma. När du köper anger du de klimatförhållanden som projektet gjordes för – utomhustemperatur, snö och vindbelastning.

Har lokala designers tilldela projektet till villkoren för byggarbetsplatsen.

Var noga med att binda grunden till markförhållandena på byggarbetsplatsen. Stiftelsens överensstämmelse med markförhållandena och byggandet av huset kommer att ge de nödvändiga minimikostnaderna för byggandet.

Det är ofta möjligt att observera när grunden är gjord med en otillbörligt stor säkerhetsmarginal. Utvecklaren beklagade pengar för formgivarna att knyta grunden, lyssnade på sin förman-entreprenör, till vilken den dyrare, desto bättre, som ett resultat, begravde han en betydande del i marken.

Stora förändringar i projektet: Utbyte av material och väggarnas placering, öppningarnas mått på väggarna, installation av ytterligare fönster, utbyte av golv, ska också tilldelas designspecialister.

Ge inte utformningen och konstruktionen av huset i ena handen – det måste vara annorlunda, oberoende av varandra experter eller organisationer. Tävlingen om intressen och åsikter från dessa specialister gör att du kan välja den optimala lösningen och undvika obehöriga kostnader.

3. På kommunikations- och ingenjörssystem. El, uppvärmning, vattenförsörjning, avlopp, ventilation, kommunikation och tillgång till huset ger livets komfort.

Ge inte upp något av systemen. De, som människokroppens system, måste vara friska, hälsosamma, tillförlitliga och på rätt plats.

Vilket material är bättre att bygga ett hus?

Gör ditt val – rösta! Ta reda på vad andra har valt:

& lt; a href = ”http://polldaddy.com/poll/8188139/” & gt; Vad är det bästa sättet att bygga ett hus? & lt; / a & gt;

Se! – alla omröstningar

I kommentarerna, vänligen motivera ditt val: billigare, varmare, mer hållbart och mycket mer.

Artiklar om detta ämne:

Vad är billigare att bygga ett hus – olika sätt

Jag håller med om att hus från rambyggnad är den mest ekonomiska. Detta gäller även för lådan och grunden själv. Jag är nu engagerad i byggandet av ett hus från SIPS nyckelfärdiga paneler (Saransk). Detta är det billigaste alternativet i byggandet. Jag tittade på den här betongbetongen mer… Jag blev bestridad av att själva bostaden från SIP skulle bli mer ekonomisk att driva. Mindre pengar kommer att gå till uppvärmning definitivt. Och med våra vintrar visas det betydligt ekonomiskt på fickan. Fortfarande tänker på vad man ska göra takläggning. Förmodligen klara sig med bältros. Hon för pengarna är också det mest ekonomiska alternativet.

Min man och jag kommer snart att gå i pension. Jag vill verkligen förbereda mig för detta ögonblick. Vi bor i staden, så vi köpte land i landet och bestämde oss för att bygga ett hus. Under lång tid kunde vi inte bestämma valet av ett byggföretag, ville inte riskera pengar. Och då kom gudfadern och skryter att hon beställde ett badhus och ett pensionat för bolaget i skogsbolaget från Vologda, de har redan tagit logghus. Mannen reste, tittade på materialet, pratade med byggarna. Jag gillade allt. Nästa dag valde vi redan huset på företagets hemsida. Jag gillade det faktum att betalningen efter faktum. Träet till väggarna levererades i två veckor, även om de transporterades nästan halvvägs över landet till Rostovregionen. Loggarna är stora, det fanns ingen minkfel eller sprickor. Timmerstuga var klar på en vecka. Uppgör nu. Och vi väntar på fortsatt konstruktion.

Hur man bygger ett billigare hus

Billigaste hem. Hur man bygger ett billigt hus

För de flesta är byggandet av ditt eget hem en ouppnåelig dröm. Anledningen är att någon konstruktion är väldigt, mycket dyr. Ta en titt på förslagen för försäljning av fastigheter – priserna på hus som väldigt få personer har råd med. Därför tänker många inte ens om möjligheten att lösa bostadsfrågan på detta sätt.

Men idag har en hel del modern teknik och byggmaterial uppträtt, vars användning kan skingra sådan pessimism. I allt större utsträckning har vi möjlighet att se till att ett hembyggt hus fullt ut kan vara tillförlitligt, estetiskt och, viktigast, billigt!

Hur man bygger ett billigare hus

Billigaste hem – vad är de?

Låt oss försöka förstå vilka gemensamma funktioner som är inneboende i nya budgetbyggnader. Finns det billigt hus i princip? När allt kommer omkring har inte priserna på entreprenadens material och tjänster avbrutits. Men om du korrekt följer vissa villkor kan byggkostnaderna minskas med nästan en tredjedel.

Så tecknen på billiga bostäder. Det är framför allt sådana hus (stugor) som är optimalt planerade. De kan inte bara vara moderna, men också funktionella, tankeväckande, kompakta. Det användbara området bör uppta så stor andel som möjligt (helst upp till 90 – 95%). Genom att planera ett hus lyckas vi uppnå minst 20% sparande.

Ett annat ”trick” är användningen av moderna, ekonomiska byggmaterial och hanteringen av byggprocessen med nya högteknologiska metoder. Detta kommer att spara oss cirka 40% av vår budget.

Hus på landet billigt

Både extern och intern design av huset borde vara så funktionell som möjligt, enkel, utan några överskott. Det kommer faktiskt att spara cirka 10% av budgeten. Taket ska göras antingen gavel eller femkantigt. Golvet ska bara vara en. Lyxiga stugor med balkonger och kolonner är inte vårt alternativ. Bostadsområdet bör ursprungligen tillhandahållas för en liten med möjlighet till omvandling, det vill säga lägga till ytterligare lokaler i framtiden.

Hur man bygger ett billigare hus

Vi behöver inte en källare. Stiftelsen borde fördjupas inte så mycket. Om geologiska och klimatiska förhållanden tillåter, är det bättre att göra det enklare. Efterbehandling, både internt och externt, bör väljas så enkelt som möjligt. För fasaden är en ganska lämplig version av cementkalkgipset. Tro mig, och med det kan huset se bra ut.

En betydande ”viktminskning” för byggnadsbudgeten är förekomsten av många fönster (särskilt oregelbunden form), ett flertalltak med komplex lättnad, flera våningar, ett stort antal partitioner och ett stort antal dekorativa yttre element. Allt detta äter upp en stor summa pengar. Undvik onödiga kostnader, behåll den grundläggande funktionaliteten, det är ganska möjligt. Dessutom, ett landhus, byggt koncist utan ett överflöd av ”klockor och visselpipor”, ser elegant ut och stilfullt.

Själv med en mustasch!

En annan viktig sak i ekonomin är användningen av ditt eget arbete. Teoretiskt kan ett privat hus byggas själv. Cirka 90% av allt byggnadsarbete kan nästan alla själv göra det. Det är vettigt att anställa människor från utsidan endast för komplexa typer av arbete, för att producera självständigt vilket kvalifikationsnivå inte tillåter. Eller de som inte i princip kan ha en icke-expert.

Ett obligatoriskt villkor för att behålla budgeten ”inom ramen” är en strikt och stadig kontroll över kvaliteten på det utförda arbetet (om vi pratar om ett anställt lag). Kontrollera och spåra behöver nödvändigtvis priserna på inköpt material och processen med förvärvet. Detta är återigen att utbudet kommer att vara engagerat av de involverade arbetarna.

Kostnaden för att locka en specialiserad ingenjör som hjälper dig att anpassa ditt valda standardprojekt till dina specifika behov, med hänsyn till klimatförhållandena, kommer att helt rättfärdiga dig själv. I någon ”tipikov” kan du göra lönsamma ändringar i budgeten. Till exempel, att ersätta en del av byggmaterial med billigare analoger. Projektet själv är ganska realistiskt att ändra till specifika krav. I detta avseende är ett privat hus ett öppet fält för kreativitet.

Hur man bygger ett billigare hus

Vad mer kan vi spara?

Dessutom är det möjligt att optimera det tekniska utrustningssystemet som ingår i projektet, vilket kommer att ge ytterligare besparingar vid drift och underhåll. De billigaste husen kostar väl med hushållsutrustning, vilket i ett antal parametrar inte är sämre än importerad utrustning. VVS och andra artiklar ska också väljas så enkelt som möjligt.

När man köper byggmaterial bör man komma ihåg att köp av ett stort parti innebär en bra rabatt. Men innan du går till marknaden eller till affären är det bäst att noggrant undersöka priserna, med hänsyn till säsongsvariationer, utbudet av tillgängliga produkter (både importerade och inhemska), lära känna recensioner, ta reda på de aktuella erbjudandenen och Som ett resultat väljer du det alternativ som är optimalt när det gäller valuta för pengarna.

Med något val, som också bärs av processen att spara, riskerar du att köpa lågkvalitativa material. Även de billigaste husen ska se estetiska och ha en säkerhetsmarginal. Glöm inte att bostäder är byggda i flera decennier framöver. Därför ska ”komponenterna” köpas så bra som möjligt, som din plånbok tillåter. Annars ”skiner” behovet av extra kostnader för att omarbeta ett äktenskap och en snabb reparation.

Det bästa alternativet är att använda säsongsrabatter. På vintern, på grund av fallande efterfrågan på byggmaterial, kan priserna minskas betydligt. Spara, dessutom kan du på egen leverans köpas till byggarbetsplatsen.

Hur man bygger ett billigare hus

Mänsklig faktor

Om du absolut inte eller inte vill göra arbetet med egna händer, måste du ”gå och buga” till specialisterna. Det är bäst att bjuda in brigaden genast. Genom att välja det bör det kontaktas så allvarligt som möjligt. Var inte lat för att fråga alla sökande i detalj, prata med dem som anställde dem kort före dig, studera recensionerna. Detta kommer sedan spara dig inte bara en anständig summa pengar, men också tid och ovärderliga nerver.

Att locka specialister är att man måste ingå ett skriftligt avtal med dem. Den bör sammanställas så mycket som möjligt med de minsta nyanserna: tidsfrister, volym och kvalitet, full kostnad. Kontraktet måste stavas ut vid sådana tillfällen som typ och mängd av påföljder för brott mot dess villkor och villkor samt alla andra skyldigheter från båda parter. Dessa inkluderar en klausul om att ge arbetstagare boende, verktyg, hushållsfaciliteter och, om det behövs, mat.

För åsidosättande av de angivna villkoren måste det fastställas ett straff. Om brigaden bryter mot kontraktet är det bäst att säga upp kontraktet och anställa andra eller slutföra det själv. Att återställa arbetet med dålig kvalitet blir mycket dyrare.

Vad är ditt hem värd

Hur sparar du på stiftelsen? Om projektet är litet (med ett område på mindre än 40 kvm M. Eller det är ett lanthus), kan det byggas. Detta är den mest ekonomiska, men inte det mest tillförlitliga alternativet. En större bostad med tunga bärande strukturer kommer att kräva en remsa grund. Det är den mest hållbara, men det är också det dyraste.

Hur man bygger ett billigare hus

Lösningen kan vara en mellanliggande version med en kombination av båda typerna, vilket kan vara en rimlig kompromiss samtidigt som alla fördelar behålls. Igen: Som i ett visst stadium av konstruktionen kan man göra så mycket pengar som möjligt när man bygger upp stiftelsen själv. Egna krafter är ganska realistiska för att gräva en grop eller gräv, installera formwork eller gräva hål för staplar.

Beräkningen av grunden måste utföras särskilt noggrant. Bredden på tejpen eller antalet högar ska vara tillräcklig för att på ett tillförlitligt sätt stödja hela strukturen. Samtidigt borde det inte vara alltför tungt – igen för ekonomins skull.

Titta ovanför

Låt oss gå till väggarna. Hur kan jag spara på lådan hemma? Det är lättare att uppnå detta genom att ta billiga byggmaterial – ved, timmer, skumblock. En av de mest budgetalternativen – prefabricerade hus. Många leverantörer kräver att vi köper och installerar ett ramhus billigt och utan mycket krångel på vår webbplats. Sådana färdiga byggnader (av kanadensisk typ) har nyligen fått stor popularitet på grund av kombinationen av pris och möjligheten till snabb montering.

Det här alternativet är inte det mest hållbara i våra klimatförhållanden. Men med en snygg sammansättning av ett sådant hus kan tjäna ett antal decennier. Eftersom klimatet i Kanada liknar den ryska, behöver inte billiga prefabricerade hus som tillverkas med lokal teknik kräva någon speciell förfining. Det är bara viktigt att vara uppmärksam på materialets värmeledningsförmåga, som kommer att bildas väggar. Ramverket kommer i allmänhet att kosta dig billigt och kan vara ett utmärkt sätt för dem som inte är benägen att ”långsiktig konstruktion”.

När du köper material till taket, var uppmärksam på bältros, böljande stål eller metall takläggning. Naturligtvis kan du välja material, noggrant studera och jämföra alla fördelar och nackdelar. Det är uppenbart att landet hus byggs för att möta kraven är inte lika strikta som i fråga om bostäder för permanent bosättning.

Hur man bygger ett billigare hus

Och på vad du inte kan spara?

Först och främst försök inte göra detta på grund av kvaliteten på de inköpta materialen. När allt kommer omkring beror det direkt på hur ditt hus kommer att dyka upp. Det kommer inte heller att fungera till ”falskt” pappersarbete (dokumentera och erhålla bygglov). Denna procedur kommer tyvärr att kräva mycket personlig tid och vissa kostnader.

All design bör genomföras innan du börjar bygga något. Annars, i slutet av arbetet har du åtminstone ett smärtsamt förfarande för att legitimera din samostroya. Dessutom, korrekt och aktuellt genomförda dokument – en pant för installation och anslutning av verktyg på optimal tid.

Tillförlitlighet – i framkant

Det kommer inte heller att vara möjligt att spara på att hälla en kvalitetsgrund. Detta är fallet när god kvalitet och tillförlitlighet är grundläggande viktigare än någon ekonomi. Takramen är inte heller den mest lämpliga artikeln att spara. Bäst och mest tillförlitliga om det är tillverkat av träbjälkar.

Hur man bygger ett billigare hus

Material för leverans av teknikkommunikation bör i början välja högkvalitativa och moderna (plaströr, tillförlitliga elkablar) och inte spara på deras professionella anslutning. Var noga med att kräva teknisk övervakning vid genomförandet av projektet. Den ska utföras av en besökande ingenjör eller i extrema fall av en erfaren, välbekant byggare. Även de billigaste husen kräver sådan tillsyn. Det är särskilt nödvändigt vid oberoende utförande av arbete eller meningsskiljaktigheter hos en anställd brigad. Erfaren utseende specialist kommer att kunna identifiera bristerna och lösa relationer med entreprenörer omedelbart.

Att bygga ett billigt hus är alltså ganska realistiskt, och hur snabbt du gör det beror på dig.

Hur man bygger ett billigare hus

Gör aldrig det här i kyrkan! Om du inte är säker på om du beter sig ordentligt i en kyrka eller inte, så gör du förmodligen inte rätt. Här är en lista med fruktansvärda.

Hur man bygger ett billigare hus

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Hur man bygger ett billigare hus

13 tecken på att du har den bästa mannen Män är riktigt bra människor. Vad synd att goda makar inte växer på träd. Om din andra hälften gör dessa 13 saker, då kan du med.

Hur man bygger ett billigare hus

Våra förfäder sov inte som vi gjorde. Vad gör vi fel? Det här är svårt att tro, men forskare och många historiker är benägna att tro att den moderna mannen inte sover alls som hans forntida förfäder. Början.

Hur man bygger ett billigare hus

11 saker som dödar din sexuella lust i hemlighet Om du började märka att du inte längre vill ha sex bör du definitivt hitta orsaken till detta.

Hur man bygger ett billigare hus

Det visar sig att ibland slutar den högsta ära i misslyckande, som det är fallet med dessa kändisar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *