Lägga

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Täcker ramens väggar på finsk teknik

4. Installation av ramväggar

Därefter installeras väggen vertikalt och dess anslutning till nedre taket. Den mest tillförlitliga är fästningen av stången med stiften. Väggarna efter installationen är sammankopplade med hjälp av bultar som passerar genom hålen i ramens hörnstavar.

Byggande av andra våningen av huset på finsk teknik

På toppen av väggarna på första våningen är monterad interfloor överlappning. Man bör komma ihåg att golvet på andra våningen upplever en något lägre belastning än golvet på första våningen, därför kan strålsnittet tas mindre, 245×50 mm. För att golvet ska vara tillräckligt starkt är det tillåtna avståndet mellan balkar inte mer än 35 cm. Utkastet golv sys med plywood med en tjocklek av 18 mm. Montering av väggarna liknar första våningen.

Takkonstruktion och takinstallation

Väggens övre del utgör grunden för taket på vilket taksystemet ska monteras. Som en takbjälk kan du använda ett timmer på 150×50 mm (om planen för huset inte är planerat att bygga ett bostadshus eller vinden). Inuti rummet balkar är mantlade med plywood. Detta är ett grovt tak. Därefter tillverkas en takkarm av ramhuset, som kan tillverkas med plywood från 8 till 10 mm tjock. På balkarna installera takspjäll, som är täckta med kista. Som tidigare nämnts är taket på de finska husen gavel. Takmaterialet som tillhandahålls i projekt av huset är fäst vid kassan.

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Byggnad av taket och taket på huset på finsk teknik

För att säkerställa brandsäkerhet och bioskydd, ska alla trädetaljer i ramkonstruktionen i förväg, innan byggnadsarbetet påbörjas, behandlas med flamskyddsmedel och antiseptisk.

Avslutningsarbete

Efter installationen av taket är färdigt, är huset färdigt med ett kvarter, vilket skapar utseendet av massiva stockar. Alternativt kan du sya clapboard. För att förhindra kondens på insidan av kondensatets yta finns ett utrymme mellan den yttre ytan och det vindtäta materialet för naturlig ventilation.

Därefter monteras fönstren, alla nödvändiga kommunikationer är anslutna, väggarna är isolerade och som slutstadiet är rummet färdigt.

Byggande av hus på finsk teknik – video

För närvarande är byggandet av hus som använder finländsk teknik ockuperat lejonens andel av rambyggnadsmarknaden. Dess högkvalitativa indikatorer gör det till en av de mest populära när det gäller energibesparing, tillförlitlighet och termiskt skydd.

DKMK Plant

Hur man bygger ett finskt ramhus med egna händer?

Många drömmer om att bygga ett ramhus med egna händer. Detta är korrekt, eftersom det är den optimala tekniken för att bygga hus i förhållande till pris / kvalitet.

Tack vare den relativt enkla konstruktionen monteras ramhuset snabbt, även med endast två eller tre personer som arbetar, vilket underlättar förvaltningen och sparar pengar. Det finns många fall när kärleksfull man och hustru bygger sitt eget ramhus under sommaren!

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Ett sådant hus är hållbart och kan erbjuda bekväm familj som bor året runt. Också en bra funktion i byggandet av sådana bostäder är den låga kostnaden för drift.

I allmänhet är lusten att bygga ett hus med egna händer orsakad av en önskan att rädda och inte av passion för kreativ konstruktion, även om det finns så gott som många i Ryssland som bara har gyllene händer!

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Ändå vill jag omedelbart varna dem som tycker att det är möjligt att bygga ett hus med egna händer och billigare och bättre än de som har byggt tiotals hundratals hus:

 1. Teoretiskt – ja, det kan du!
 2. I praktiken är det inte så lätt, och inte för snabbt, speciellt om det byggs för första gången från början.

Konstruktion – precis som någon annan gren av mänsklig aktivitet, vare sig det är programmering eller bokföring. medicin eller pedagogik är teknik. Och tekniken måste vara känd noggrant, den minsta kränkningen av den kan vara mycket dyr. Upp till resultatets obehörighet.

– Hur så. – du frågar Vi läser på forumet att folk bygger sina egna hus bokstavligen för ett öre, och bor sedan i dem!

Det är faktiskt det. Människor bygger hus, böcker och Internet, råd från vänner och släktingar, bygga egna händer och kostnaden för dessa hus i pengar är 30-50% mindre än kostnaden för hus byggda av ett byggföretag.

Det är sant att husbyggare i regel glömmer, med tanke på sina besparingar, att lägga till på sin arbetstid: sina egna, deras släktingar och vänner. Glöm inte att lägga till förbrukad bensin, kostnaden för förändringar, skador på en byggarbetsplats.

Och som regel när du först bygger ett hus med egna händer, får en person bara den nödvändiga erfarenheten. vilket är nödvändigt för korrekt byggnad av ramhuset!

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Ibland blir det roligt hur människor är rädda för att laga stek med ett recept som tagits från Internet, även om de redan har erfarenhet av matlagning, men samtidigt bestämmer de sig för att bygga ett hus, med bara ett par hamrade naglar ur hela byggnadsupplevelsen! Spillat kött kan kastas bort. Vad ska man göra med ett olämpligt hus? Är det till salu? Så att någon kunde köpa ett ramhus billigt?

Hur man bygger ett ramhus med egna händer för att inte göra misstag?

Plant DKMK föreslår att den svåra uppgiften delas in i etapper.

Konstruktionens huvudfaser:

 1. Skapa ett projekt.
 2. Order och tillverkning av domokomplekt.
 3. Stiftelsen.
 4. Väggkonstruktion.
 5. Tak enhet.
 6. Installation av tekniska system.
 7. Finish.

Projektet är nyckeln till framgångsrik konstruktion. Grunden för grunderna, och det är nödvändigt att uppmärksamma förberedelsen av ett stort antal små saker.

För det första är det nödvändigt att bestämma husets yta, och i detta fall är det nödvändigt att förstå skillnaden mellan området på ytteraxlarna och den inre. Till exempel verkar ett hus som mäter 4 × 6 meter ha en yta på 24 kvadratmeter, men endast 20 meter kan förbli inuti det användbara området med hänsyn till väggens tjocklek. Därför är det nödvändigt att fortsätta från de önskade dimensionerna längs de inre väggarna vid utformning av ett hus.

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

För det andra är det i projektet nödvändigt att ange kommunikation: vattenförsörjning, avloppsvatten, inmatning av elnät, uppvärmning, ventilation och andra moment. Under byggprocessen kan de behöva läggas samtidigt med andra verk, och detta bör också förutses i förväg.

För det tredje ska projektet innehålla information om lagerelementen, liksom elementen i efterbehandling.

Det finns fjärde och femte – mer detaljerat i en annan artikel, helt ägnad åt principerna om att utforma ett ramhus.

Nu är husprojekten allmänt tillgängliga på Internet, och det är inte svårt att hitta något som är lämpligt, ett projekt som utarbetats av yrkesverksamma och redan genomfört i praktiken.

Därför föredrar många att ta den i färdig form. Det är sant att det är mycket användbart att söka råd från proffs som hjälper till att bedöma projektets lämplighet från Internet till klimatförhållandena i Jekaterinburg och Sverdlovsk-regionen.

När projektet, som har upplevt och genomtänkts till minsta detalj, finns i handen, kan du börja bygga.

Beställa och tillverka huskit för ditt projekt. Det här steget är enkelt:

 1. Du ringer oss på t. (343) 361-27-66 och samtycker till en bekväm mötesperiod
 2. På mötet berättar du om dina önskningar, visar projektet
 3. Vi beräknar kostnaden för huset i ditt hem.
 4. Vi slutar ett avtal med dig, där kostnaden, sammansättningen av bostadsuppsättningen och leveranstiden överenskommits.
 5. På den bestämda dagen tar vår lastbil husvagnens huskit på din webbplats och lastar bort dem.

Stiftelsen. Medan domokomplekt håller på att förberedas är det möjligt enligt projektet att skapa grunden för ditt hus.

Mer information om typerna av stiftelser är en separat artikel. Här lägger jag till att du själv kan skapa stiftelsen eller kontakta oss. Självklart kan självständig produktion vara billigare – men samtidigt bär du alla risker för fel, dvs. tillverkning för opålitlig eller för dyr grund. I regel lägger oberoende byggare från en okunnighet en överflödig säkerhetsmarginal i grunden. Och pengar.

Konstruktion av ramväggar under taket. Från hushållssatsen tar detta skede flera dagar. Händerna på icke-sågade byggmaterial – fem till sex veckor. Jag kommer ihåg att väggpaneler från fabriken levereras med färdig exteriör, redan med isolering och skyddsfilmer. Du måste bara montera husets väggar från dem, som från kuber och fästa ihop med omslagsbrädor.

Rafter system och tak. Detta ämne är också en separat artikel på vår hemsida. Arbete kräver kunskap om teknik och obligatorisk överensstämmelse med säkerhetsbestämmelserna!

Ingenjörssystem och efterbehandlingsarbeten är det sista steget i byggandet av ett ramhus med egna händer.

Det här är verk både utanför huset och inuti det:

 1. installation av fönster och dörrar,
 2. gips eller väggdekoration,
 3. elektriska ledningar,
 4. värme- och vattenförsörjningsnät,
 5. fasadarbete,
 6. isolering,
 7. målning,
 8. anslutning till extern kommunikation och nätverk.

Hur man bygger ett finskt hus med egna händer

Och detta stadium är slutgiltigt.

Efter färdigställandet kan du fortsätta till förbättringen av området nära huset och förbereda för uppvärmning.

Relaterade artiklar

Husuppsättningar av ramhus för självmontering

Lantgård för permanent bostad, stuga, ramhus, finska hus

Historien om växten DKMK, historien om ramhus i Uralerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *