Hur man bygger

Hur man bygger ett hus i etapper

Ett snyggt kvadratformat hus är billigt, ekonomiskt underhållbart och lättare att utrusta det inuti. Därför, om du inte behöver ett område på mer än 100 m², kan du stanna kvar i ett sådant etthus. Det är särskilt lämpligt för gamla människor. Tvåvånings hus är byggt när du vill ha utrymme, men inte på bekostnad av platsen. Tre våningar kommer att vara lämpliga när området är litet och huset ska vara stort. På de övre våningarna gör de rum där de inte är ofta. Gästrum och sovrum för gamla människor upptar en del av första våningen.

Bygg ett hus inte bara i höjd men också i djupet. Det handlar om källaren. När du ställer upp det, kontakta en specialist – vad om du har nära grundvatten på din webbplats? Om jordens lättnad tillåter, kan du skapa en rymlig källare, arrangera i ett biljardrum, bastu eller verkstad. Och huset, byggt på en sluttning på en kulle, ber honom att göra honom till en källarvåning. I det och garaget kan placeras, och köket och skafferi.

Vad gör man för väggarna i huset

Och hur man börjar bygga ett privat hus, utan att tänka på hur man bygger det från? Det är rätt – inget sätt. Och först och främst bestämmer vi materialvalet för väggarna. Ramljushus består till största delen av lätta konstruktioner och isolering, så de byggs snabbt och kostar mindre. Byggnader från betong- och keramikblock har tjockare väggar, bygga dem längre, observera de nödvändiga rasterna för att ställa in mortel.

För att underlätta urvalet listar vi skillnaderna mellan tunga block och ljusramhus.

 • Ett hus byggt av block måste göras på en djup grund av en bandtyp. Ramhuset kan byggas på en enkel kolonnbas.
 • Lätta bostäder kräver trä- eller metallgolv. I blockbyggnader kan de tillverkas av armerad betong eller i form av träbjälkar.
 • Även om det är billigare och snabbare att bygga ett ramhus, är dess livslängd mindre än för ”tunga” material. Det senare kan vara hundra år. Och fortfarande värmer huset från tunga material upp långsammare på sommaren och kyler på vintern.
 • Men under byggandet av ett block eller tegelhus på platsen måste upplösa mycket smuts – trots allt är det nödvändigt att göra lösningen och lägga ner materialen. Lättviktiga material kräver inte ”våta” stadier av konstruktion och hela byggprocessen ser mer kompakt ut.

Bygga ett tak – vad?

Ju mer komplexa konturerna i huset, desto mer invecklade och formen på taket. Det kan bli svårare och dyrare, och det kan till och med flöda på böjningsplatser. Så det är inte alltid meningsfullt att förfina formuläret. Ibland ser enkla linjer i kombination med det ursprungliga takmaterialet sig mycket intressantare ut. Takmaterial är i form av lakan och bitar.

 • Bladmaterial (skiffer, metallplattor och vikta tak) väger lite och är billigt. De är väl lämpade för vanliga tak med rektangulära ramper. Det finns nästan inget slöseri. Under dem bosätta sig en sällsynt kista.
 • Styckematerial är en annan typ av kakel. För hennes läggning behöver en erfaren mästare. Lämplig kakel för någon form av taket. Den kan tillverkas av bitumen, keramik eller cement-sandblandning. Det billigaste – bituminösa taket. Men kassen under den är bara solid. Keramiska plattor är de dyraste, men det varar mycket länge. Under henne behöver kraftfulla spärrar.

Följande artiklar kan hjälpa till med val av tak och takmaterial:

Uppvärmning och avloppsvatten

# 1. Det billigaste sättet att värma är en gaspanna. Om tomten förgasas, blir den här metoden den bästa. Tänk på att skaffa rätt tillstånd kommer att kosta ett visst belopp.

När gasen inte levereras är det värt att tänka på elvärme. Sätt den elektriska pannan billigt.

Fastbränslepannor är mycket ekonomiska, enklare att installera än gas. Men de behöver kol eller trä.

Den kombinerade pannan är fortfarande dyr, så det är praktiskt att använda den endast i större hus.

# 2. Avlopp – ett viktigt moment i byggandet av huset. Om i byn där du bygger, är den centraliserad, då behöver du bara ansluta. Om inte, då är det nödvändigt att montera antingen en septiktank eller VOC, ett lokalt avloppsreningsverk. Deras fördelar och nackdelar med.

 • LOS kommer att kräva mer utrymme än en septiktank, och kommer också att kosta mer.
 • Septiktanken, till skillnad från VOC, är inte rädd för några kemikalier.
 • För en stor familj är rengöringssystemet mer praktiskt, eftersom volymen av septiktanken är begränsad.

Vem ska bygga?

För att inte ångra att anställa olyckliga arbetstagare kommer vi att överlämna starten av byggandet av ett bostadshus och avsluta arbetet med proffs. I det här fallet kan du gå på flera sätt.

 • För varje fas av arbetet anlitar vi ett separat team som specialiserat sig på stiftelsen, taket eller murverkens väggar. Det viktigaste är att veta vem man ska fråga om ett äktenskap.
 • Det är också möjligt att överlåta det stora byggföretaget i hela saken genom att ingå ett avtal om parternas ansvar. Detta ger en garanti.
 • Ett hus av trä eller på en ram, som är designad av design- och byggorganisationen, är det meningsfullt att ge för att bygga den.
 • När det gäller efterbehandling och verkstadsarbeten, låt dem ledas av experter med bra recensioner.

Hur man bygger ett hus i etapper

Närmar sig valet av byggare mycket noggrant, för att inte bara kostnaden för arbete uppgår till cirka 40% av värdet av hela huset, beror kvaliteten och komforten på huset på det.

Vi letar efter ett projekt för hemmet

När du väljer ett projekt kan du gå på två sätt: ta ett prov eller utveckla en individ. Det färdiga projektet är 5 eller till och med 10 gånger billigare. Han kommer att tillåta att omedelbart se framtidens hem ”i all sin härlighet”. Ett individuellt projekt utvecklas upp till två månader. Men när man bygger ett stort hus eller en komplex tomt är det bättre att stanna kvar på det. I andra fall skulle den bästa lösningen vara att söka efter ett projekt på olika webbplatser.

Video: Hur man börjar bygga ett privat hus

Bygg ditt hus – uppgiften är långt ifrån lätt, och det är inte avsaknaden av betydande besparingar. Detta är en objektiv anledning.

Många slutar att de inte vet var man ska börja bygga ett hus på din webbplats. Skrämmar olika typer av arbete, kostnader, dokument, tid, risken att göra misstag och eventuella konsekvenser. Vårt mål är att ge information om hur man steg för steg utför alla steg i att bygga ett privat hus med egna händer. Och det slutliga beslutet är ditt.

Hur man bygger ett hus i etapper

Hur man börjar bygga ett hus på din webbplats

IHC – vad är det?

Tolkning av förkortningen IHC – är en individuell bostadsbyggnad. Den individuella bostadskonstruktionen möjliggör byggandet av en bostadsbyggnad på en ägt tomt.

IZhS-objekt är: bostadshus, utbyggnad, överbyggnad, garage och andra huvudbyggnader. dvs de byggnader för byggande som kräver tillstånd från lokala myndigheter och i vissa fall samtycke från grannar.

Mark är ett område med tydligt definierade gränser. Samtidigt anses jordens ytskikt också privat egendom. Skiktets djup på lagstiftningsnivå anges inte. Men det är värt att komma ihåg att när du ska gräva en brunn, handlar du inom dina intressen. Om planerna inkluderar borrning av en artesisk brunn, så bryter du in statlig egendom, vilket innebär att borrningen måste samordnas och dokumenteras.

Byggplot

För att börja bygga behöver du ha en viss budget och en tomt. Om det inte finns något land, och budgeten tillåter, kan du köpa den.

Vad du behöver vara uppmärksam på när du väljer en webbplats för att bygga ett hus:

 • personliga intressen. Först ställ in riktningen för sökningen. Kanske är minnen förknippade med någon plats, eller om du vill ha en tomt nära vatten eller i en skog, etc.
 • Läge. Mer populärt är områden som ligger inom staden eller på avstånd av 10-15 km från den;
 • storleken på tomten. Påverka byggnadsskalaen. I konstruktion ansluter sig proportionen 1:10. dvs på en tomt på 6 hektar skulle vara lämpligt att bygga ett hus på 60 kvm. Överensstämmelse med denna rekommendation eller ej, bestämmer ägaren av webbplatsen, men i fallet med försäljningen ökar väsendets likviditet väsentligt.
 • tillgång till infrastruktur. Även om planerna för fullständig integritet är det önskvärt att på byggnadens territorium fanns flera fler byggnader, ett förstahjälpstjänst, en butik, en skola etc. Detta är särskilt viktigt om huset är avsett för en familj med barn och det är planerat året runt boende;
 • närhet till transporten. För biltägarna är det viktigt att bedöma kvaliteten på tillfartsvägarna, asfaltvägs närvaro / tillstånd. För att inte vara i en situation när du, för att komma till huset, behöver byta bil till en annan, med en högre clearance. För dem som inte har bil är närhet till kollektivtrafik önskvärt;
 • tillgänglighet av kommunikation. Är det möjligt att ansluta till centralvärme, vattenförsörjning, avloppsvatten. Finns det några kraftledningar? Ägare av webbplatser i nybildade satellitbyar stöter ofta på en sådan situation.
 • tillståndet för ekologi i området. Det kan vara att det att bo här är fylld med negativa konsekvenser (närhet till farlig produktion).
 • jordtyp. Det beror på valet av fundamentet, möjligheten för enheten bra. I praktiken kan det vara att denna jord i allmänhet inte är lämplig för konstruktion av tunga föremål. dvs ett sommarhus eller en liten stuga kan läggas på det och att bygga ett tvåhus hus med en vind är orealistiskt.
 • marknadsvärdet av tomten. Det bestäms av alla parametrar i aggregatet. Slutpriset beror på webbplatsens ägare och din förmåga att pruta med argument.

Rådet. Efter att ha bestämt dig för webbplatsen, var inte lat för att kontrollera dokumentets lagliga renhet, att webbplatsens faktiska storlek överensstämmer med de storlekar som anges i kadastralpasset. Du kan sälja det territorium som faktiskt ägs av någon annan.

Situationen med webbplatsen kan utvecklas i två scenarier:

Först kan på platsen redan vara belägna kapitalstrukturer. En ganska vanlig situation är inköp av en tomt med ett redan uppfört hus. Nu handlar det inte om restaureringen, utan om rivningen. Fördelen med en sådan webbplats är att huvudkommunikationen är ansluten till den. I det här fallet måste du, förutom ovanstående parametrar, kontrollera lagligheten i kommunikationen.

För det andra kan tomten inte byggas upp. Var uppmärksam på detta alternativ.

Hur börjar man bygga ett hus på en tom tomt?

1. Beslut om stilen på tomten / huset

Från konstruktionen beror på byggnadens utseende, dess läge, materialvalet etc.

Husets storlek beror på antalet personer som permanent bor i den. Huset kan bestå av flera våningar, så det är möjligt att erhålla ett tillräckligt område, men inte på bekostnad av att bygga upp platsen.

Obs. Om du planerar att gräva en brunn, ska du omedelbart ringa mästarna, som kommer att berätta för dig om det finns vatten. Kanske är den enda platsen på platsen där akvariet ligger nära ytan exakt den plats där det var planerat att hyra huset. Förresten, i det här fallet behöver du prata med dina grannar och ta reda på vad vattenkvaliteten är på platsen.

Oberoende byggande av ett lanthus blir lättare, eftersom det inte finns något behov av till exempel vid uppvärmning.

2. När ska man bygga ett hus?

Det är bättre att börja bygga arbetet så snart det blir varmare – dvs på våren. Sex månader med gott väder kommer att finnas tillgängliga. I praktiken är den mest framgångsrika tiden att börja bygga sen vår. Eller hellre, perioden då natttemperaturen inte faller under + 5 ° С. Vid denna tid på året kommer inte bara snön att komma ner, men vattnet kommer att gå iväg, förhindra utgrävning av gropen eller byggandet av grunden. Dessutom, under den varma årstiden är arbetsproduktiviteten mycket högre.

Obs. Förvänta dig inte att slutföra byggandet av huset under en säsong. Enligt normerna får endast stiftelsen stå i 1 år. Och till exempel skiljer sig byggandet av ett tegelhus i tid från byggandet av ett ramhus. Så, bevarandet av oavslutad konstruktion är oundviklig (förutom prefabricerade hus).

3. Vilket material att bygga ett hus?

Valet kommer att påverka: driftstid hemma (för permanent uppehåll eller bara på sommaren), budget, miljökrav, mode, förmåga att arbeta snabbt med engagemang från specialister eller med egna händer. Tänk på flera alternativ:

 • bygga ett hus av tegelsten. Vanligt material för konstruktion. Den obestridliga fördelen med ett tegelhus kan kallas en tidtestad livslängd.
 • bygga ett hus av skum block. När det gäller pris / kvalitet, upptar skumbetong en fördelaktig position. Skumblock av hållbar cellbetong på grund av luftbubblor har bra värmeledningsförmåga och låg vikt.
 • bygga ett hus av luftbetongbetongblock. Detta material är slitstarkt, lättviktigt, kännetecknat av hög värmeledningsförmåga och förmåga att andas, lätt att bearbeta. Konstruktionen av luftbetong ställer inte särskilda krav på grunden;
 • byggandet av huset från träbetong Praktiseras mindre ofta på grund av den höga kostnaden för materialet. Arbolitovy-blocken utgör en slags lättbetong, bestående av en blandning av cement och krossat trä (träflis). De kännetecknas av låg vattenabsorption och höga värmeisoleringsegenskaper;
 • ram eller modulkonstruktion. Funktion i närvaro av modulär design. De är billigare, och arbetet är klart på kort tid. En sådan struktur är lätt, därför behöver den inte betydande kostnader för stiftelsen;
 • byggnad av huset från en bar eller en logg. Avser kostnader och tillverkningsbarhet för arbeten till kategorin elitkonstruktion.

Glöm inte att allt byggmaterial har både fördelar och nackdelar som behöver åtgärdas.

Vad ska man bygga ett hus för permanent bostad?

Korta jämförande egenskaper hos material för byggandet av stugan i bordet (priser på 2016). Vilket är bättre bestämmer du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *