Lägga

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Geometrisk noggrannhet av skumblock.

Valet av materialkvalitet och väggtjocklek bestäms av klimategenskaperna i området där byggnaden av skumblåsor byggs. Externa bärande väggar ska byggas av byggnadsblock som har låga värmeisoleringsegenskaper. Detta kräver att det andra lagret av isoleringsblock läggs. Därför, i områden med kallt klimat, bör yttre väggar vara minst två lager; Samtidigt, i söder kan du gå med ett lager av block.

Porösa konkreter har ganska låg motstånd mot växlande och periodiska vertikala belastningar. Detta villkor kräver förstärkning av zoner där sådana belastningar är möjliga. På de ställen där väggar, dörr och fönsteröppningar installeras är det nödvändigt att tillverka förstärkningsbälten eller starka lintar.

Penetration av vatten i luften porerar väsentligt alla viktiga fördelar med skumblod. Detta kräver pålitlig yttre vattentätning av väggar. För väggar av skumblod krävs extern gips med tillsats av speciella vattentätande föreningar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Steg-för-steg-instruktioner: bygga en stiftelse

För grundandet av skumhusets hus gräver en grop 80-170 cm djup, med hänsyn till djupet av vinterfrysning av marken. Dimensionerna för utgrävningen väljs med en marginal på 60-100 cm på varje sida för att underlätta grunden. På botten av gropen är en kudde under grunden av sand och fin krossad sten med en tjocklek på upp till 30 cm fylld och komprimerad. Sedan monteras en förstärkning med en diameter på upp till 15 mm. Stiftets förstärkande ram består av vertikala och horisontella stavar. Avståndet mellan förstärkningens vertikala stänger är 1-1,5 m. Det är lämpligt att ta tag i armaturen genom svetsning.

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Kolonnbasens schema under huset av skumblock.

Därefter hälls formen på båda sidor av förstärkningsburet för hällning av murbruk. Formen är gjord av trä- eller plywoodskivor. Mellan formpanelerna upprättas ett avstånd på 30-80 cm beroende på väggtjockleken. Formhöjd – inte mindre än 70 cm. Sidoväggar ska vara parallella med varandra och fästas med hoppare på toppen.

För att hälla fundamentet används en betonglösning, blandad i proportion: 1 del av cementkvalitet M500 till 3 delar sand med fint grus. Cement-sandblandningen blandas med vatten till en tjock konsistens. Fyll i följande ordning. Ett skikt av cementmortel hälls på sandkudden (cement med sand i ett förhållande av 1: 4 utan tillsats av grus). Därefter hälls huvudbetonglösningen.

Fyllning sker i lager (varje lager är ungefär en tredjedel av källarhöjden) längs hela husets omkrets, med massan obligatorisk komprimerad med en vibrator eller en bajonettspade. Stiftelsens torkningstid är 7-10 dagar, varefter formen avmonteras och gapet mellan grunden och jorden fylls med jord. Om förstärkningen sticker ut från fundamentets yta måste den avbrytas.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Lägger väggar av skumblock

Att bygga ett hus av skumblock – först och främst betyder det att man bygger väggar från detta material. Väggkonstruktionen börjar med att nivellera grundytan. För att göra detta, först med hjälp av nivån kontrolleras den horisontella ytan. Sedan jämnde cementmorteln grunden. På toppen av fundamentet appliceras 1-2 lager av takmaterial för att säkerställa vattentätning av väggens källarskikt. Skikt av takmaterial är staplat med överlappning.

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Läggande av skumbetong med horisontella membran: A – tegelmembran; B – membran från skumbetong och armerat stål.

Att lägga skumblock ger ett speciellt lim för skumblock. Kanske användningen av cement-sand eller cement-sand-kalkmortel. Ett skikt av lim appliceras på ytan av det föregående skiktet och till undersidan av blocket. Byggnaden av väggen börjar med läggning av hörnblock till en höjd av 3-5 block. Systemet för läggningsblock beror på väggens tjocklek. Med en enkelslags vägg staplas kvarter i en rad med långsidan längs väggen.

Om en tvåskikts vägg tillhandahålls kan läggningen utföras på två sätt: två identiska parallella skikt eller interlaced-läggning, då i 3-5 linjer läggs kvarteret i tvärriktningen. Ligering av rader bör utesluta sammanträffandet av sömmarna mellan blocken i två närliggande rader. Detta uppnås genom det faktum att den första raden börjar med ett longitudinellt belagt block och den andra raden börjar med blockets ände vinkelrätt mot väggen. Detta säkerställer att blocken förskjuts i förhållande till varandra i angränsande rader.

För tillverkningskvaliteten är hela väggen väldigt viktig noggrann läggning av första raden. För att styra läggningslinjen är det nödvändigt att dra åt sladden längs den framtida väggen mellan hörnblocken. Blockerar när du lägger tätt på limet och pressas för hand. Om det behövs kan du använda en hängare med ett gummilag. Horisontaliteten för varje lager kontrolleras av nivå. Hela väggtjockleken bildas omedelbart. Om det påvisas att en serie ytfel upptäcks bör de omedelbart elimineras.

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Storleksdiagram över skumbetong och materialförbrukning för läggning.

Förhöjning av styrkan hos skumblockens vägg uppnås genom förstärkning. Förstärkning är gjord av rördelar med en diameter av 8 mm. Den första installationen av förstärkning utförs ovanpå den första raden av skumblock. Därför skärs två parallella kanaler 40×40 mm i storlek längs väggen på blockens yta. Kanaler bildas runt husets omkrets. Förstärkningen placeras i kanalerna, sedan läggs nästa rad av block. Förstärkningen läggs varje 4-5 rader.

Överlappningen av dörr- och fönsteröppningar i väggen måste stärkas. För att göra detta installeras stålhörn med en storlek på minst 80×80 mm ovanför öppningarna. Hörnet är installerat på båda sidor av väggen och bör överskrida öppningens bredd med ca 60 cm. Ibland används en armerad betongbalk.

Överdelen av väggen bör sluta med ett förstärkande bälte på vilket taket kommer att installeras.

Ett sådant bälte är vanligtvis tillverkat av armerade betongbalkar eller stålkanaler.

Förstärkningselementen är fixerade med förankringsbultar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Slutförande av konstruktion

Husets överlapp och takets uppläggning skiljer sig inte från samma verksamhet när man bygger hus från andra material. Särskilda funktioner finns vid fasaden, om du bestämmer dig för att bygga ett hus av skumblock. Skumblåsans fasadvägg måste nödvändigtvis täckas med gips med tillsats av vattentätningsföreningar. Det bästa sättet är att använda en speciell gipsblandning för skumblock. som är gjord på en cementbas med ett polymerfyllmedel. För tillförlitligt skydd av fasaden används ibland tegelbeklädnad med ett luftgap eller paneler av polyvinylkloridplast. Goda resultat kan erhållas när man möter moderna kompositpaneler.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Nödvändiga verktyg och utrustning

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Produktionsteknik av skumblåsor.

För att kunna bygga ett skumblokhus själv måste du förbereda följande utrustning och verktyg:

 • svetsmaskin;
 • bulgarian;
 • elektrisk borrning;
 • sågverk;
 • betongblandare;
 • skruvmejsel;
 • slipmaskin;
 • kopplingar;
 • en hammare;
 • hammare;
 • spatel;
 • murslev;
 • mejsel;
 • bågfil;
 • mejsel;
 • mejsel;
 • fil;
 • tång;
 • avbitare;
 • kvalster;
 • spade och spade
 • en kniv;
 • sax för metall;
 • måttband;
 • mätare linje;
 • nivå;
 • lod;
 • Emery sandpapper.

Att bygga ett hus av skumblock är ganska svårt. Detta kräver viss kompetensbyggare och snickare. Samtidigt ger rätt material och noggrannhet i arbetet dig möjlighet att göra konstruktionen själv.

Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong
Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong
Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong
Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong
Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong
Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong
Hur man bygger ett hus med egna händer från skumbetong

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *