Hur man lägger

Hur man bygger ett hus med en källare

Tejp- och skivkonstruktionen utmärks inte bara av de material som används, men också av kostnaden. Den senare har ett högre pris, men det rättfärdigar sig helt och hållet i att bygga på jordar med dåliga egenskaper.

Dessa inkluderar torv, lera och lövmarker. De utmärks av instabilitet och överdriven innehåll av grundvatten. Som ett resultat av denna situation uppträder deras naturliga krympning och rörelse periodiskt. Med de vanliga grunderna är det svårt att skydda byggnaden.

Hur man bygger ett hus med en källare

Plattkonstruktionen kännetecknas av ett stort tryckfördelningsområde. Därför förvärvar byggnaden tillräcklig stabilitet. Detta är särskilt viktigt vid byggandet av stiftelsen med källaren under huset med egna händer.

Du kommer att lära dig nyanser av byggandet av en monolitisk källare från källaren genom att titta på videon:

Hur man utför arbetet

Varje byggprojekt har sina egna egenskaper. De kommer att bero på strukturens vikt och jordens kvalitet. Men i alla byggnadsarbeten kan du hitta liknande steg.

Så när man bygger plattans botten utförs följande åtgärder:

 • Förberedande arbete pågår. Kostnad och inköp av material beräknas, utrustning beställs
 • Utgrävningen är grävd och jorden avlägsnas;

Hur man bygger ett hus med en källare

 • En kudde skapas. Sand och murar används för detta;
 • Hällt cementskrot;
 • Är vattentätning;
 • En grundfond bygger på;
 • Om det finns nära sängkläder av grundvatten tillhandahålls dräneringsanordningar;
 • Källaren är täckt med vattentätande material.

Hur man bygger ett hus med en källare

uppförande~~POS=TRUNC utbildning

Som nämnts ovan är det nödvändigt att göra en exakt beräkning av stiftelsen, utarbeta en plan och utvärdera den nödvändiga budgeten innan arbetet utförs.

Vid bestämning av arbetskostnaden är det nödvändigt att ta hänsyn till priset på byggmaterial och ordningen för teknisk utrustning. Vid val av en armerad betongbas bör kostnaden för betonglösningen inkluderas i kostnaderna.

När du häller basen ska du försöka jobba på en dag. Ökning av perioden kan leda till förlust av styrka. Du bör inte glömma källarens vattentätning.

Hur man bygger ett hus med en källare

Det första steget kräver tillgång till utrustning och lastbilar. Spara inte på det här. För byggandet av källaren, som har en källare, är stora jordarbeten nödvändiga.

Lastbilar behövs för export av jord. En del bör lämnas för att fylla på den underjordiska delen av strukturen. Stiftelsen med källaren under huset med händerna bör placeras på en nivå som ligger under djupet av markfrysning.

I det första steget bör konturerna i den framtida strukturen markeras. Vidare utföra grävning genom att använda grävmaskinen. Botten rensas. Gör sedan en manuell ram.

Hur man bygger ett hus med en källare

Konstruera botten av fundamentet

Efter det att förberedelsesteget har slutförts är det nödvändigt att hantera arrangemanget av den nedre delen av strukturen. För hennes påfyllning använder flera lager sand och grus. Lager tappas försiktigt. Det borde inte finnas lufthålor.

Hur man bygger ett hus med en källare

I nästa steg kan du börja hälla cementmortelskrot. Med hjälp av det är territoriet av botten av huset anpassat.

Även screed tjänar till att skapa en vattentät beläggning. Utan det kan inte källaren.

Genomförande av fyllning, slutarbete

Efter att du ställt in screed måste du lägga en isolerande beläggning på den. Därefter grundas grunden. Under arbetets gång krävs flera operationer:

 • Montera formen. Praktiskt taget ingen grund kan göra utan det. Det bidrar till att skapa den önskade formen av betong och stöder den vid solidifieringsstadiet.
 • Förstärka formen. Förstärkta stavar ska utskjuta 0,1 m. Projektioner är nödvändiga för att binda remstrukturen och plattan;

Hur man bygger ett hus med en källare

 • Implementera fyllning. Vid varmt väder, innan betongen är helt torr bör den vattnas.
 • Installera ett dräneringssystem. Detta stadium är särskilt viktigt i närheten av grundvatten. Under denna operation läggs speciella rör;

Hur man bygger ett hus med en källare

 • Bygg blinda området. De skyddar byggnaden mot penetration av fuktighet;
 • Installera vattentäta beläggning på basen.

Du kan lära dig mer om nyanser av att bygga källaren med källaren. tittar på videon:


Som vi ser är byggandet av basen för en byggnad med en källare ett ganska svårt jobb. För att kunna utföra det borde man ha viss erfarenhet och kunskap. Om du aldrig har träffat sådan verksamhet tidigare är det bättre att överlåta byggandet till professionella byggare.

Berätta för dina vänner om den här artikeln i det sociala. nätverk!

Hur man lägger grunden för ett hus med en källare

När man bygger ett hus med egna händer försöker ägarna alltid att öka sitt användbara område. Många gör ytterligare golv eller helt enkelt använda en större tomt för byggande. Men om det här är omöjligt att lösa problemet, så kan du ordna en källare i huset.

Hur man bygger ett hus med en källare

Naturligtvis kommer det att finnas behov av ytterligare jordarbeten och mer material, men om det inte skrämmer, kan vi säkert skapa en grund för ett hus med en källare. Det är absolut nödvändigt att det här rummet inte tillåter vatten att passera genom det, och kondens visas inte på väggarna. För att eliminera förekomsten av sådana problem genom att skapa en solid grund, fylld i enlighet med reglerna.

Hur man bygger ett hus med en källare

Bestämning av typ av stiftelse

Grunden för privata hus med källare är ordnade endast i försänkta typer. För att kunna bestämma vilken typ det passar mer, måste du utföra vissa beräkningar i enlighet med grundvattnets och markens egenskaper.

Denna grund beräknas beroende på belastningen hemma, kan tillverkas av olika material och i kompositstrukturen. Dess nackdel är att belastningen från strukturen inte kan jämnt fördelas över hela grundbandet, därför är det på problematiskt jordar bättre att avstå från att bygga den.

Tejpbasen är ett betongband runt omkretsen av basen med en bredd på ca 50 cm och en höjd på 1,5-2 meter. Om en källare är planerad längst ner i huset är det bäst att skapa en foundation något högre än två meter för att kunna röra sig fritt i källaren till sin fulla höjd.

Hur man bygger ett hus med en källare

Fördelarna med denna bas är:

 • Godtagbar kostnad för hällning och arbete.
 • Den enkla teknologin, där det inte är nödvändigt att locka specialister och många arbetare. Du kan utföra en sådan grund för ett hus med en källare och med egna händer för flera tillvägagångssätt i enlighet med tekniken.
 • Tillförlitligheten hos den färdiga strukturen. Bandbasen kommer att kunna bibehålla stora belastningar på sig själv.
 • Sidoplanet kommer att vara bekvämt för att utföra vattentätning och isolering fungerar på den.
 • Det är inte nödvändigt att locka tung utrustning, gräven kan grävas med en spade.

Tips! Gräva en gräv är bäst gjort med en amerikansk spade. På grund av sin böjda form är grävning enklare och snabbare.

Det är möjligt med hjälp av en tejpbas för att lösa ett sådant problem att lägga grunden för ett gammalt trähus, där basen har blivit oanvändbar.

Det är absolut nödvändigt att när man häller grunden är det nödvändigt att följa tekniken så att inga obehagliga överraskningar uppstår senare.

Förstärkt plattform

Denna grund kommer att vara ett alternativ till tejp på problematisk mark, eftersom den utförs som en enda plattform eller från plattor. Naturligtvis kostar genomförandet mer pengar än det första, men även pålitligheten är högre. På lera och lövmarker är en sådan grund helt enkelt oumbärlig, eftersom den kan fördela lasten över plattan.

Hur man bygger ett hus med en källare

Grunden för blocken

Detta är ett slags alternativ. Standard betongblock används för installationen. Men denna grund har många nyanser:

 • Eftersom sömmarna kommer att vara närvarande på basplanet blir det mycket svårt att göra vattentätning.
 • Under jordens rörelser kan plattorna flytta i förhållande till varandra, vilket medför gradvis förstöring av strukturen. För att förhindra denna negativa punkt är det bäst att fästa speciella lintar eller förstärkta nät till lederna.
 • När man går ihop med kvarteren bör så lite cement som möjligt användas så att sömmen inte är för tjock. Annars kommer betongen att kollapsa över tiden, och fukt kan komma in i källaren och sedan in i källaren.
 • Endast tunga lyftutrustning kommer att bidra till att skapa grunden för denna typ av hus.

Naturligtvis är det möjligt att använda block, men det blir lättare att utföra installationsarbetet på remsan.

Hur man bygger ett hus med en källare

Byggande av källaren för ett hus med en källare

Som tidigare nämnts är det möjligt att bygga vilken typ av stiftelse som helst beroende på omgivande mark och andra förhållanden. Vi överväger det allmänna systemet för att hälla grunden för ett hus med en källare, oavsett vilken typ av stiftelse.

Arbetsstadier

Vanligtvis görs arbetsstegen i följande ordning:

 1. Undersökningar på plats och bestämning av vilken typ av stiftelse som ska byggas.
 2. Konstruktion och beräkning av nödvändiga material, inköp och beställning av utrustningen som kan behövas under byggandet.
 3. Gräver en gräv, i fallet med en stiftfundament eller gräv, om en plåtsbas är vald.
 4. Sova sand och grus kuddar till botten av gräv eller grop.
 5. Hälla betong.
 6. Arrangemang av värme och vattentätning.
 7. Om grundvattnet ligger nära fundamentet måste du ta hand om avloppssystemet.
 8. Källare vattentätning och isoleringsmaterial.
 9. Efterbehandling, men det kan produceras inte tidigare än efter 1 år efter byggandet.

Förberedande arbete

Man bör komma ihåg att för varje enskilt projekt kan hus ändras i stiftelsens konstruktionsteknik, eftersom arbetet i varje situation anses och utförs annorlunda.

Till exempel kommer grunden för ett tegelhus och ett timmerhus att skilja sig åt i sin kraft. Eftersom träet är mycket lättare, kan du göra en tunnare grund, använda en mindre del av förstärkning, utspädd betong i olika proportioner. Att lägga grunden för ett trähus blir mycket billigare och mer ekonomiskt när det gäller tid. I alla fall beräknas alla dessa poäng individuellt.

Till att börja med, innan du lägger grunden måste du noggrant beräkna allt och skapa ett projekt. Redan på detta dokument måste följas i byggprocessen.

Hur man bygger ett hus med en källare

Stiftelse arrangemang

Låt oss nu se närmare på byggandet av stiftelsen:

 1. Grävning av gropen, lite mer än 2 meter i höjd, för möjligheten att flytta runt i källaren.
 2. Utjämning av jorden längst ner i en strikt horisontell projicering.
 3. Fyllning av sand över hela ytan av gropen och dens täta ramming. Detta behövs för att skapa dämpning mellan betongplattan och marken.
  Hur man bygger ett hus med en källare
 4. Rullande över takfiltremsor med överlappning av ark över varandra, inte mindre än 15 cm, liksom deras behandling med bitumenmastik. Kanterna på ruberoid runt kålets omkrets bör höjas till sidoväggarna till en höjd av ungefär en halv meter.
  Hur man bygger ett hus med en källare

Tips! Det är nödvändigt att använda takmaterial på filmbasis, eftersom det är mer hållbart och kan sträcka lite om det behövs.

 • Montering av förstärkt nät med tvärsnitt av stavar på minst 6 mm och en cellstorlek på 50 till 50 cm. Förstärkning måste vara minst 4 meter lång för att stiftelsen ska vara starkare.
 • Utfärda runt omkretsen av förstärkningsväggar till en höjd av ungefär en halv meter för att binda golvet och framtida källarväggar.
 • Fyll betongen i botten av gropen med ett lager av minst 30 cm. Blandningen hälls i sin helhet på en gång för att undvika att lagret baseras.
 • Efter att betongen har satt till ett sådant tillstånd att det är möjligt att gå på det, är det nödvändigt att binda väggens förstärkningsram och montera formen runt omkretsen.
  Hur man bygger ett hus med en källare

  Det är viktigt! Formen är formad en halv meter från väggarna i grundkärnan, så att det i framtiden blir möjligt att fixera isoleringsmaterialet och vattentätningen.

 • Hällning av betong i den färdiga formen, efter det att den har torkat, är brädorna demonterade.
 • Anordning av avloppssystemet, om data erhålls på nära grundvattenbordet. För detta behöver du lägga ett speciellt rör under fundamentets fundament.
 • Priming yttersidan av väggarna och täcker dem med bitumen mastic.
 • Limning till de yttre ytorna på väggarna av polystyrenskum.
  Hur man bygger ett hus med en källare
 • Sov gap mellan väggen och kanten av gropen marken.
 • Placerar taket på toppen.
  Hur man bygger ett hus med en källare
 • slutsats

  Att bygga en källare med en källare är inte lätt, vilket kräver erfarenhet och all kunskap, liksom strikt vidhäftning till arbetsalgoritmen. Det är ännu bättre att överlåta installationen eller läggandet av källaren under huset med källaren till specialister som kommer att utföra förberedande arbete och forskning och genomföra grunden kvalitativt utan risk att det uppstår problem inom en snar framtid till följd av felaktig konstruktion.

  Hur man bygger ett hus med en källare

  Diskutera artikeln på forumet

  Hur man bygger ett hus med en källare

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *