Hur man gör

Hur man bygger ett hus med loft

* Isolering måste stå emot hög luftfuktighet. Idealisk skumad polystyren. Det är bättre att inte använda mineralull, eftersom det lätt absorberar fukt och snabbt kollapsar.

* Mellan isoleringsskiktet och takventilationen måste utföras. med olika extrakt och luft.

* En ångspärr måste vara närvarande.

* Den yttre sidan av spärren är dessutom täckt med vattentäta och ljudisoleringsskikt.

Oberoende byggnad av vinden börjar med installationen av dalok runt omkretsen av huset. Därefter fortsätt till byggandet av ramen för framtida lokaler. Ramställen kan vara både från en bar och från skumbetong eller till och med metall. Vertikala ställen är placerade i hörnen, strålar är installerade mellan dem. Detaljerna är fastsatta med metall hörn, nagelplattor eller skruvar.

På toppen av rackbroarna är fäst och designen måste stärkas ordentligt. Nu kan du börja montera de nedre spjällen. Träet skärs till önskad längd, vid basen är det gjord ett spår för en mer hållbar fastsättning till strålen. Fixering av de nedre spjällen ska vara tillförlitlig.

Efter de nedre spjällen fortsätt till installationen av toppen. Det är svårare att stärka dem, eftersom det är nödvändigt att justeringsvinkeln för hela strukturen är harmonisk.

Nästa steg är att installera de övre balkarna. Svårigheten ligger i att observera vinkeln och centreringen av strukturen som helhet. Så att fästvinkeln inte rör sig kan du skapa en mall som exakt upprepar anslutningen av spärrar före arbetet. Enligt det här mönstret beskärs strålarna och monteras på en ram.

Rafters hamnsångisoleringsmaterial. och ovanifrån är kassen slagen från brädor eller plywood.

Isoleringsskiktet på vinden måste vara säkert och brandbeständigt. Detta gäller särskilt för mansards, där placeringen av barnrum och sovrum. Inuti spjällen läggs ångspärren först och därefter isoleringsskiktet. Det är nödvändigt att se till att det passar till spärren så tätt som möjligt och inte har luckor. Lådan som fixar isoleringen läggs ovanpå isoleringsskiktet. Och först efter det läggs takmaterialet.

Fönster på vinden kan installeras på två sätt – fönstren sticker ut i speciella lådor och fönster i takets plan. Det är bäst att göra vertikala fönster om en låda är till för dem. I annat fall kommer de installerade fönstren att ligga på själva taket.

När man självständigt utformar och installerar fönsterkonstruktioner på vinden, måste viktiga detaljer beaktas:

1. Fönstren får inte uppta mer än 10% av vinden.

2. Fönstrenhöjden ska vara i harmoni med takets vinkel.

3. Metoden att öppna fönstret beror på fönsterinstallationens höjd.

När vindsurfglas måste du ta hänsyn till solens strålning – ljuset ska vara diffunderat och skapa en bekväm atmosfär. Fönster i vinden på golvet, antingen på kassen eller på taket. I det första fallet bör kistan vara tillräckligt stark och hållbar för att klara fönsterkonstruktionen. Om du planerar att installera träfönster, ger rammen och spjällen ett gap som förhindrar deformationen av trädet.

Installera fönstret på vinden är som följer:

* installation av en fönsterlåda

Inredning

Inredning både hemma och vind är beroende av individuella preferenser. Loftet kan dekoreras som ett rekreationsområde, skapa ett sovrum, spelrum eller titta på filmer.

Inredning på vinden är inte annorlunda än att slutföra hela huset, men här finns det några särdrag. Väggarna på vinden är bäst gjorda av gips och täcker dem med vattenbaserad färg eller tapeter. När du väljer en tapet måste du välja ett mönster som skulle se harmoniskt ut i vind och hörn.

Att bygga ett hus med en vind med egna händer är sålunda helt nybörjare, och att bo i ett sådant hus blir bekvämt och bekvämt för boende.

Dela i sociala nätverk:

Grisha Ett sådant staket är ännu mer lämpligt för industriella anläggningar. MAKSIM Min vän och jag bestämde mig för att bygga ett stort tvåhus med egna händer. Som ett resultat sparade vi upp till 50% av. Andreybest78 Bygga ett hus, processen med en enda dag, en mycket svår process. Behöver en tydlig, försiktig plan och med. Jerard Bygg ett hus med egna händer – det här är en svår och ansvarsfull uppgift. Men du borde inte förlora mod, det viktigaste. valerafa För att bygga ett bra hus måste du först välja en bra plats för den och sedan köpa materialet.

Vad är den bästa grunden för ett trähus?

© 2015-2017 Hur man bygger ett hus med egna händer | Alexander Kustovs konstruktion blogg sashakustov.ru
Användning av webbplatsen, inklusive inlämning av annonser, innebär godkännande av användaravtalet.

Attic konstruktion: steg för steg instruktioner

Hur man bygger ett hus med loft

Byggnaden av vinden är en väldigt viktig process som genomförs både vid hela byggnadens konstruktion och efter byggandet. Detta rum ger sina ägare extra kvadratmeter boyta. På funktionerna i byggnaden av vinden, vi överväger nedan.

Innehållsförteckning:

Byggnad av vinden: projektet och dess utveckling

Attic – ganska svårt att bygga en del av byggnaden. Det är att föredra att utforma det under byggnadsfasen av huset självt. Eftersom byggandet av ett bostadshus som redan finns på den färdiga byggnaden är inte alltid möjligt. Först och främst på grund av det faktum att vinden rummet har stor vikt, och därmed laddar grunden.

Hur man bygger ett hus med loft

Byggnaden av vinden består av en viss typ av stadier, till exempel:

 • tegel konstruktion ritningar;
 • demontering av gamla takmaterial, om vinden monteras på en redan färdig byggnad;
 • stärka väggarna på övervåningen, stärka grunden om det behövs
 • byggnaden av väggarna på vinden rummet;
 • byggnad av taket, dess isolering, vattentätning och efterbehandling;
 • installation av fönsterkonstruktioner;
 • interna ytbehandlingar.

Överensstämmelse med alla tekniska nyanser vid byggnaden av vinden kommer att ge en pålitlig och hållbar byggnad.

Det första och viktigaste steget är utarbetandet av ett vindrum. Vid detta tillfälle är det nödvändigt att beakta sådana egenskaper som rummets storlek, materialet som används vid konstruktionen, taket och höjdsnivån och många andra nyanser.

Hur man bygger ett hus med loft

Det finns tre sätt att designa en vind. Den första – mest budgeten, utarbetar projektet manuellt. Men för att utföra denna operation krävs minimal designupplevelse. Det andra sättet är att använda färdig projektdokumentation, men det är inte ett faktum att någons takprojekt är helt lämpligt för ditt hem, så du måste ändå göra vissa anpassningar till det. Det tredje sättet är att kontakta specialiserade organisationer som på kortast tid hjälper dig att skapa ett vindprojekt för dig som är idealiskt för ditt hem.

Vid självdesign bör processen ta hänsyn till väggbelastningen på byggnaden, dess utseende och ytbehandling som används både inom och utanför rummet. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till belastningen på byggnaden på stiftelsen, du kan behöva stärka den. Om vinden är för tung finns det risk för deformation eller sprickbildning i huset.

Experter hjälper dig att välja det bästa byggmaterialet, vilket å ena sidan kommer att garantera hållbarhet på vinden, och å andra sidan – hjälper till att minska belastningen på grunden av hela byggnaden.

Dessutom, efter projektets utformning, bör det överenskommas med de särskilda myndigheterna. Om du har ett kompetent projekt kommer denna process att gå ganska snabbt.

Hur man bygger ett hus med loft

Byggnadshuset gör det själv i huset

Vi erbjuder att bekanta oss med möjligheten att bygga en vind i ett lägenhetshus som redan har byggts och tas i bruk. I det här fallet är det först och främst nödvändigt att demontera det gamla taket. Således kommer det att vara möjligt att expandera taktaket och för att öka säkerheten hos byggnaden som byggs.

För demontering av taket är inte nödvändigt att anställa specialister, kan allt arbete göras för hand. För att göra detta måste du först avlägsna det externa takmaterialet. Därefter måste du helt ta bort lådan och taksystemet.

Därefter är det nödvändigt att stärka väggarna på intilliggande golv, eftersom vinden tar lite tryck på dem. Strukturella egenskaper på vinden lägger inte bara på byggnadens yta utan även på väggarna. Därför är det först och främst före byggnaden av vinden att det är nödvändigt att stärka väggarna, nära att lyssna på den. För detta bör du använda speciella beräkningar enligt vilka denna process utförs och styrkan hos de gamla väggarna bestäms.

Nästa steg är isolering och vattentätning på vinden, vilket också är taket på föregående våning. Med denna åtgärd kommer det att vara möjligt att säkerställa en hälsosam atmosfär i rummet. För att isolera vinden kan du använda olika isoleringsmaterial i form av skum, mineralull etc.

Byggnad av vinden foto:

Hur man bygger ett hus med loft

Följande är processen att bygga väggar på vinden rum. Väggar är gjorda i förhållande till det i förväg utvecklade projektet. Oftast, för byggandet av väggar med trä eller timmer. För att isolera vinden rekommenderas att använda mineralull eller polystyrenskum. Vid val av material för utvändig och inredning av väggar, försök att föredra material med hög brandskydd.

Nästa process – byggandet av taket. I detta fall är beräkningen av takets rätta vinkel väldigt viktig. Eftersom alltför platt tak har negativ påverkan på vindsummets användbarhet. Tänk på att taket måste vara ordentligt vattentät, som om det finns de minsta läckorna på ytan, kommer fukt in i vinden.

Dessutom ska takets form vara så enkelt som möjligt, närvaron av brutna och formade element komplicerar bara processen med sin konstruktion. Också viktigt är frågan om uppvärmning av vinden. För dessa ändamål använder man olika typer av byggmaterial. Att välja isolering på vinden gör att man föredrar material som inte absorberar fukt, är resistenta mot frost, temperaturförändringar och gnagare. Dessutom ska isoleringsmaterialet inte passera värme från rummet.

Hur man bygger ett hus med loft

Det är bäst att hålla sig på uppförandet av inre isoleringsarbeten. Gör så här för att utföra en rad åtgärder:

 • montera ytan i form av en gipsplatta eller plywoodbas
 • bilda ett ångspärrskikt, använd i detta syfte speciella filmer;
 • Lägg isoleringsmaterialet – den perfekta lösningen – mineralull;
 • Se till att du har rätt vattentätning av taket med en speciell typ av membran.
 • lägg det yttre ytbehandlingsmaterialet.

För montering av taket behöver du också installera ett trussystem för att montera batten, vars monteringssteg beror på typen av takmaterial. Efter installationen av taket bör installeras fönster.

För att ge högkvalitativ belysning i rummet bör du installera flera fönster i den, storleken av vilken direkt beror på storleken på vinden själv. Fönstret på vinden taket bör vara av hög kvalitet. Den bör vara resistent mot nederbörd, vind, temperaturförändringar. Dessutom, med hjälp av fönster design tillhandahöll högkvalitativ ventilation på vinden.

Ytterligare åtgärder vid byggnaden av vinden är relaterade till de inre ytbehandlingarna, uppvärmningen, designen och utformningen av rummet. Noggrann överensstämmelse med alla rekommendationer för uppförande av vinden kommer att bidra till att lokalerna ska fungera långsiktigt.

Hur man bygger ett hus med loft

Byggnadsteknik ram vind

Ramhöjd – En bra lösning för hem, garage och till och med ett bad. Bland fördelarna med en vindsurf typ:

 • enkel konstruktion, så det laddar inte huvudbyggnaden, det finns inget behov av ytterligare förstärkning av väggarna och basen;
 • överkomlig kostnad på vinden – jämfört med sina stenalternativ
 • hög isolering och ljudisolering;
 • Möjligheten att bygga en takvåning med nästan vilken form och konfiguration som helst.
 • enkel konstruktion, eftersom byggmaterialet är ganska ljust och ingen särskild utrustning krävs för att lyfta dem till ytan av huset.

Byggnaden av ramsvåningen gör att du kan få en färdig byggnad med utmärkt värme- och ljudisoleringsprestanda. Dessutom kommer taket att vara i gott skick, och det effektiva området i rummet kommer att öka betydligt.

Hur man bygger ett hus med loft

En enklare process är byggandet av ett vindsvå på en byggnad som ännu inte har uppförts. Byggnaden av vinden på det redan färdiga huset kräver demontering av det gamla taket. Arbetet bör börja med en undersökning av markens egenskaper på platsen och bestämma stiftelsens bärkraft. Om stiftelsen inte kan tåla vinden, måste du producera en serie verk som syftar till att stärka det.

Därefter bör du inspektera väggarna i huset på deras känslighet för ytterligare belastningar. I detta fall förstärka väggarna vid behov. Därefter demonteras det gamla taket och taket stärks.

Byggnaden av en trä vind består av följande steg:

 • tillverkningsramsystem;
 • vägginstallation;
 • utförandet av vinden väggar;
 • installationsarbete i samband med montering av taket;
 • vindsurf finish med takmaterial och takisolering;
 • inredning hall.

Hur man bygger ett hus med loft

Dessutom omfattar byggnaden av vinden installation av fönster- och dörrkonstruktioner, tillverkning och installation av trappor etc.

För att slutföra byggnaden av vinden i ett trä, bör du förbereda en trimskiva, plywood, självuttagande skruvar och själva träet. Ramkonstruktion bör vara lämplig för den genomsnittliga personens rörelsehöjd. Det bästa värdet på höjden på vinden är minst två meter. Höjden på åszonen bör vara ca 350 cm.

Det enklaste sättet att montera ramen på marken, och sedan höja den på taket. Den övre timmer- eller ramramen kommer att fungera som en eldstad på vinden. För fixering av ramkonstruktionen på ytan av huset används specialplattor eller plywood. Således är det möjligt att erhålla en särskild plattform. Knutar och fastsättningskvalitet beror på materialet från vilket väggarna görs. För att ansluta träet i den övre delen av konstruktionen med skruvar. Efter att rammurarna är tillverkade ska taket isoleras och vattentät. Därefter tillverkas väggens ytter- och innerväggar, fönster och dörrar monteras och inredningsarbeten utförs.

Hur man bygger ett hus med loft

Rekommendationer för att göra vinden gör det själv

Att planera vinden bör noggrant analysera huvudbyggnadens allmänna villkor. Loftet kan vara ett rum eller bestå av flera rum. Vid konstruktionsfasen bör du också ta hänsyn till designen och formen på fönstren, såväl som deras läge.

Attic bör byggas av lätta, men samtidigt hållbara material. Eftersom materialen ska klättra lätt på taket och utöva minimal belastning på byggnadens grund.

De mest optimala materialen för uppbyggnaden av vinden – en träd- eller stålprofil. Attic sten eller betong kommer att ladda huvudbyggnaden. Material för takläggning bör också vara lätt, men samtidigt hållbart och pålitligt. Det är att föredra att använda bältros eller bitmetall för takläggning. För innerväggar och anpassning rekommenderar vi att du använder gips.

Eftersom vinden ligger ovanför huvudbyggnaden är den mer i kontakt med kall luft. Därför är det nödvändigt att säkerställa korrekt isolering av lokalerna. Den uppvärmda luften i rummet ska inte tränga igenom isoleringen. För att förhindra att fukt kommer in i rummet är det dessutom nödvändigt att försäkra sig om vattentätning.

Hur man bygger ett hus med loft

I förhållande till vindens designegenskaper består den av ett system av takfästen, som är installerat med iakttagandet av ett steg på sextio centimeter. För att fylla mellanrummen mellan hissystemet, rekommenderas att installera värmeisoleringsmaterial inuti dem, såsom mineralull. Alternativet att lägga isolering i ett, två eller till och med tre lager är möjligt. För att beräkna den totala tjockleken på det isolerande materialet bör hänsyn tas till den totala värmeförlustens koefficient i rummet. För att skydda taket inifrån rummet måste du installera en ångspärr. Därefter ska du avsluta taket med gips, väggpanel eller ytbehandling.

Glöm inte att lämna ventilationsgapet, vars huvuduppgift kommer att vara att bli av med överskott av fukt i takytan. Bredden på denna lucka beror på typen av takmaterial. På utsidan av isoleringsmaterialet bör installeras ånggenomsläppligt vindskydd.

Ett utmärkt ångspärrmaterial är en film av polyeten-, glas- eller takmaterial. Isoleringen är lagd med överensstämmelse med 15 cm. För limning av sömmar används klisterremsan. Observera att folie vattentätning läggs foliebelagd inuti rummet. Folien kommer således att återspegla värmen som kommer från rummet.

Byggnad Attic Video:

Relaterade artiklar

Attic konstruktion hemma

Om man tittar på berättelsen användes vinden först i Frankrike. Dåliga människor bodde i det, men idag har allt förändrats, och det blev modernt och prestigefyllt för att få ett extra utrymme för att leva eller en bekväm vila. I denna artikel kommer vi att överväga steg för steg instruktioner där vi kommer att berätta hur man bygger ett loft med egna händer. Dessutom kan du se bilder och videor av vindsurfstrukturen med egna händer.

Hur man bygger ett hus med loft

Innan man börjar bör man förstå att det extra bostadsutrymmet kommer att ligga på vinden, vilket innebär att takkonstruktionen måste ändras helt.

Material för uppförande av vinden

Hur man bygger ett hus med loft

Så, för byggandet av vinden med egna händer kommer att kräva sådana material:

 • Reiki.
 • Träbarer.
 • Board.
 • Metall hörn.
 • Fästelement.
 • Metallfästen.
 • Mineralull.
 • Tätskikt.
 • Fönsterdesigner.
 • Mineralull.
 • Trappa.

Förutom alla dessa material är det nödvändigt att förbereda en uppsättning byggverktyg som en skruvmejsel, borr, hacksåg, häftapparat, mejsel, nivå.

Stegvis instruktioner för byggnaden av vinden gör det själv

1. Projektet av det framtida vinden

Hur man bygger ett hus med loft

Huvudelementet i detta arbete är taket, vilket kännetecknas av dess okonventionella struktur. Mycket ofta installeras fönster i taket. Deras skillnader är att de ligger i en vinkel. Taket på vinden med egna händer innebär ofta att man ändrar profilen, vilket gör den trasig.

2. takform

Hur man bygger ett hus med loft

Föreställ dig i förväg vilken form det framtida taket ska ha och lutningsvinklarna för planen.

Taket tak kan vara:

 • Den trasiga gaveln.
 • Standard gavel.
 • Shed (sällsynt).

Hur man bygger ett hus med loft

Gå ner till ritning. Det måste göras i olika prognoser. Var noga med att ange storleken och ange relativ position för alla element.

3. Konstruktion av framtidens vindsram

Hur man bygger ett hus med loft

Experter anser att denna fas av konstruktion anses vara den mest tidskrävande. Det är omöjligt att göra det här arbetet på egen hand, det kräver deltagande av en partner. Längs omkretsen av den övre delen av huset är det nödvändigt att lägga mauerlat. Fäst sedan de två extrema ställen med remmarna till mauerlat (horisontella stänger, hopkopplade) med metallhörn. Därefter installeras en längsgående jumper på överst på rackarna.

4. Arched konstruktion

Hur man bygger ett hus med loft

Spänn sladden. Mellan bågarna sätter du inramen. Tänk på att deras storlek borde motsvara sidbågarna. Mellan alla stoikerna borde vara samma steg. Bågkonstruktionens element bör sättas fast med metallfästen och hörn. Vid inställning av de lutande takelementen behåll den beräknade lutningsvinkeln och centreringen. Efter det, från utsidan av det resulterande taket med en hammare och naglar, nagla manteln på skenorna eller brädorna. Glöm inte att lämna öppningar i det för framtida fönster.

5. Hydro och värmeisolering

Hur man bygger ett hus med loft

Hydro och värmeisolering är ett viktigt steg i byggnaden av vinden med egna händer. Det bästa alternativet att skydda vinden från fukt är en membrantypfilm.

Hur man bygger ett hus med loft

Den placeras ovanpå lådorna. Mineralull är ett utmärkt material för isolering. Bomuld ull är fäst på insidan av kepsen. Det är viktigt att installationen utfördes utan luckor.

6. Lägga takmaterial

Hur man bygger ett hus med loft

Idag finns det ett stort utbud av takmaterial: plåt, metall, skiffer mm

Hur man bygger ett hus med loft

7. Installation av fönster och inredning

Hur man bygger ett hus med loft

Därefter fortsätt till installationen av fönstermönster och inredningstänk med egna händer.

Med hjälp av ovanstående tips kommer du inte längre ha en fråga om hur man gör ett loft med egna händer, eftersom vi har öppnat denna fråga helt.

Foto vinden gör det själv

Nedan finns bilder på vinden, gjorda för hand:

Hur man bygger ett hus med loft

Hur man bygger ett hus med loft

Hur man bygger ett hus med loft

Hur man bygger ett hus med loft

Videokonstruktion vind gör det själv

Vi rekommenderar att du ser nedan videoklippet av vinden med egna händer:

Andrei Parkhomenko, det är ingen sak att jämföra en gipsmur med gips, alls, förutom att du kan. En helt annan klass av material och tillämpningsområde är annorlunda. Från gips.

Hur man bygger ett hus med loft

Jag gjorde det här. bara istället för kakel lim. rekommenderas ”belaton”
Blandat gips och kitt 50 till 50 och pv-m professionellt
Det visade sig.

Hur man bygger ett hus med loft

Bra ämne termopaneler! Snabbt varmt och pålitligt! Det finns också keramiska termoelementer som gjorde kontoret bara coolt.

Hur man bygger ett hus med loft

Jag byggde ett hus av luftbetong och jag ska sheatha den utifrån med termopaneler. Vem har redan monterat dem? Hur är resultaten? Eller det kan vara enklare och billigare att göra en våt fasad, även om det inte är.

Hur man bygger ett hus med loft

Tack för de detaljerade instruktionerna! På min dacha ligger bara en gammal tvättmaskin. Det kommer att bli nödvändigt att använda en motor från den för att skapa en emery-maskin. Unika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *