Skelett

Hur man bygger ett ramhus

Hur man bygger ett ramhus

Husets ram med fönster

Inlägg är små bitar av trä som används för ytterligare styrka av ramen.

Korsstänger – är ett virke som ligger horisontellt i strikt horisontellt läge mellan vertikala stolpar. De är fasta på stället.

Hur man bygger ett ramhus

Hörn av ett ramhus med hack

Racks bör slås ner med naglar på 80 mm, på ett avstånd av 450 mm från varandra. De spikas på trimmen med 2 naglar 120 mm från toppen och 2 från botten. Med hjälp av metall hörn kan designen bli starkare. Alla material som används vid konstruktion måste behandlas med en septiktank.

Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt hörnen. Det finns obligatoriska armeringsställ.

Hur man bygger ett ramhus

Frame Wall Cake Scheme

Glöm inte att kontrollera husets geometri efter varje steg – alla horisontella staplar ska ligga horisontellt och de vertikala staplarna ska vara exakt uppåt. Selen måste läggas platt, och för detta måste ytan på stiftelsen vara jämn längs hela omkretsen – ett fel på 1 cm är tillåtet. Den övre selen kontrolleras även av nivå. Om det finns fel på fundamentet – läggs det till med cement, nivellering. Om nivån visar små ojämnheter – använd delar av virket, efter att ha genomfört behandlingen med en septiktank och nivåera ytan. Väggarnas jämnhet kontrolleras av en rörlampa.

Hur man bygger ett ramhus

Rammen på huset på stiftelsen

Alla komponenter i takets ram

Taket är det viktigaste, och i ett ramhus kan taket monteras med viss erfarenhet med egna händer. Men innan du sätter på taket måste du göra toppkanten och kontrollera dess nivå. På bandets jämnhet beror på hur överlappningen kommer att ligga. Om det finns små oregelbundenheter tar vi bort dem med egna händer med hjälp av en chipfodring under den låga delen.

Du kan installera trussystemet på två sätt:

Båda typerna av trussystem används i ramkonstruktion, men strålarna när hängande trussystem är beroende av mauerlat. Mauerlat är färdig med egna händer, han är ett trä av trä, som har ett snitt av 10,0 × 10,0 cm, som ligger runt omkretsen av byggnaden och är fastsatt på ytan av lagerväggarna på den övre raden av bandning. På övre sidan av trissbenen är fäst på varandra med en åsstråle.

Tak ram hus

Den upphängda konstruktionen görs på hand på ett annat sätt, det är inte fastsatt av spärrar mellan sig själv i övre delen. Räfflarna vilar i övre delen på den längsgående mittväggen eller speciellt försedda bärande kolonner.

Vilket strykarsystem att välja i ditt fall, berätta om byggnadens dimensioner. Hängande taksystem är lämpligt för små byggnader, avståndet mellan lagerväggarna som inte är mer än 6 meter.

Hur man bygger ett ramhus

Först måste du samla truss ben i en mängd av 2 stycken. Screeds är nödvändiga för anslutning av de första trussbenen i nedre delen av dem, de är fastsatta med förankringsbultar till trussbenen. Benen är fastsatta vid mauerlat och fixeras med hjälp av de snittiga spåren. Klipp ut spåren i rätt form med egna händer. I spåren är installerade spärrar, avståndet mellan vilket beror på takets storlek. Ungefärligt steg är ca 1 meter.

Om ditt tak är högre än tre meter, var uppmärksam på vertikala spärrar.

Således kommer takets ram att bestå av:

 • taksparrar
 • supportstyrelsen
 • åsstråle
 • kuggstänger
 • Golvbalkar, som överlappar över den inre lagerväggen
 • Kör
 • podstropilnoy ben
 • ligger ner
 • sammandragningar

Hur man bygger ett ramhus

Montering av flänsben

När takets skelett monteras är det nödvändigt att göra lådor. Det här är det viktigaste elementet i taket, så gör det med egna händer, var försiktig och försiktig: kassen är inte bara nödvändig för att fästa takmaterialet utan också för att bunta samman alla takkonstruktioner. Lutningen säkerställer stabiliteten hos ramen, därför är det före arrangemanget nödvändigt att anordna en tillfällig bindning på undersidan. Batten kan vara:

Valet av typen av batten beror främst på det material med vilket taket kommer att täckas. Massiv kista utförs för ett mjukt tak som passar bäst för ett ramhus. Metallplattor eller skiffer kan läggas på mellankassan.

Grundläggande regler för ramkonstruktion

Hur man bygger ett ramhus

Ramhus – det bästa valet

För att inte få ett ramhus av dålig kvalitet måste du följa vissa regler:

 1. Endast högkvalitativa material. Om du väljer träkonstruktion, använd antingen limmade trävaror eller tekniskt torkvirke eller utför inte byggnad alls. En bar som säljs på sågbänkar är rå – efter 3 års drift kommer 90% av virket att få en spricka, och de andra 10 kommer att vrida på ett sådant sätt att det kommer att lyfta skruvarna.
 2. Du vet inte hur man gör det själv – lita på de professionella. Experimentera inte i komplext byggnadsarbete – överlåta något till specialister. Detta gäller särskilt för arbete i höjd, elektricitetsledningar och annat, komplicerat smalprofilarbete.
 3. Spara inte på bagage. Du sparar inte mycket på bagage, och du kan skada ditt hem i framtiden avsevärt. Detta gäller främst impregnering för trä. Gör två lager och välj den europeiska brandsäkerheten.
 4. Ned med kinesiska material. Köp inte kinesisk isolering och isolering, de är inte bara av dålig kvalitet utan också avger skadliga ämnen. Europeiskt material har bekräftat certifiering och säkerhetsklass.

Efter att ha läst artikeln insåg jag en sak, jag behöver kontakta experterna när man bygger ett ramhus. När allt kommer omkring kommer bara en specialist att skilja. vad är timmen torkning, eller att träet ska blötläggas i 2 sojabönor, och inte i ett. Även om min familj och jag byggt stugan själva och ville bygga ett ramhus själva. Ändå har vi frågor. Hur är ramen ansluten till stiftelsen? Om murverk, läggs förstärkning i fundamentet, men hur är ramen?

Jag hade ingen aning om att byggandet av ett ramhus är så svårt och så många steg. Efter att ha läst din artikel bestämde min man och jag att de skulle vända sig till proffs, inte till byggare från ”gatan”. Jag vill ha ett hus precis som i ditt foto, det här är mitt drömhus!

Ramhus gör det själv: byggnadsstadier

Ramhuset är lätt och mycket enkelt, det kan byggas på kort tid. Sådana anläggningar blir alltmer populära. Byggnaderna är uppförda i förortsområdena för både säsongsbetonad och permanent bostad. Vid byggande av byggnader med hjälp av denna teknik är det nödvändigt att ta hänsyn till endast en detalj – bosättningsperioden.

Hur man bygger ett ramhus

Pelare grunden i avsnittet

Eftersom ramhusen är mycket lätta, behöver den inte en särskilt kraftfull grund, du kan installera följande typer:

 • skruvhögar;
 • staplar;
 • grunt djup tejp.

Mycket när man lägger grunden beror på typen av jord och strukturens höjd. Så, i byggandet av ett enkelt etthus hus kan du helt göra kolumnar, även på humörig mark.

kolumnär

Hur man bygger ett ramhus

 1. För att bygga ett litet hus för en medelstor familj på en kolonnbas, för stiftelsen, måste du köpa ca 120-150 kolumner.
 2. Med hjälp av en normal borr är det nödvändigt att göra i marken urtag med en diameter av 20 cm och ett djup av ca en meter. Avståndet mellan hålen är ca 80 cm.
 3. Sedan sätts asbestcementrör (kolonner) in i hålen. Utrymmet som lämnas bredvid rören bör täppas, fyllt med murar och sand.
 4. Genom en tratt i kolonnernas hål är det nödvändigt att hälla cementlösningen.

Efter att ha etablerat en sådan grund, behöver du inte ens vänta tills lösningen hårdnar för att fortsätta arbeta.

Skruvhög

På skruven kan du bygga ett hus utan att involvera en brigad av arbetare. Att installera pålarna är tvärtom önskvärt att använda exakt manuellt arbete. Detta beror på det faktum att det här arbetet gör att du kan skruva högen strikt på nivån utan avvikelser.

Medan skruvning i högar måste man komma ihåg en grundläggande regel: det är strängt förbjudet att skruva av staplarna igen. Även om en av dem installerats felaktigt är det bättre att bara lämna den i samma position än att bryta den packade marken.

Unscrewing högar och är det största misstaget för alla nybörjare.

Steg för steg

Det finns två tekniker för byggandet av ramhus: finska och kanadensiska. Men själva principerna för konstruktionen av sådana strukturer är desamma.

 1. För byggandet av huset används ramar. De kan vara trä eller stål, beroende på ägarnas önskemål. Idag är det mest utbredda träverket. De är ekonomiska, miljövänliga och lätta att installera. Stålramar är samtidigt dyrare med ungefär en tredjedel. Men de är lite lättare, vilket gör att du kan spara på fundamentet. I stålkonstruktioner kan du säkert använda stålfästen. Men för ett träd är det bättre att välja träpinnar.
 2. Hur man bygger ett ramhus

  Konstruktion Först och främst måste du göra golvet. För att göra detta, sätt ruberoid på botten av golvet. Därefter måste du installera på timmerets omkrets, vilket kommer att fungera som underlag för installation av undergolv. Grovt golv är gjord av det billigaste materialet – obehandlat bräda.

 3. Innan du installerar ett golv, måste du laga och placera isolering mellan dem som skyddar mot kyla och fukt. Plattor innan det läggs är det bättre att preliminärt behandla impregnering från ruttning och fukt.
 4. När golvet är klart måste du montera väggarna. De monteras först på en viss plan yta och installeras först då. Det är lämpligt att välja en helt platt plats för att slå ner ramen på varje vägg, annars kan snedvridningar uppstå. På varje sida av väggarna är det nödvändigt att göra strängar som kommer att stödja hyllan.
 5. Vid installation av väggarna måste du ta hänsyn till den önskade höjden på taket. Det är bättre om det ligger inom 2,5 meter. Detta säkerställer att det efter dekoreringen inte blir lägre än 2,3 meter. Vanligtvis sänker lågt tak och orsakar obehagliga känslor.
 6. Hus mantlade brädor.
 7. Lika viktigt är installationen av Windows. Enligt tekniken bör deras storlek inte överstiga 20% av väggens storlek. När du använder glas kan du välja vilka fönster som helst. Om du planerar att bo i ett hus året runt är det bättre att välja trippelförseglade fönster.

Efter att rammen är monterad och mantlad, och taket är klart, är det nödvändigt att gå vidare till dekorationens dekoration. Huset kan färdigställas med klädbräda, sidospår eller sandwichpaneler. När du är klar ska taket vara noga med att det inte läcker ut. Mellan lagren är det bättre att lägga ett lager isolerings- och vattentätningsmaterial. Ett sådant modernt material som metallplatta är väl lämpat för yttre beläggning.

Före isolering hemma måste du välja material. Uppvärmning utförs både inomhus och utomhus. Det är bättre att göra inredningen med mineralull och gips. Om så önskas kan du använda inuti gipsplasten vinyl, som inte bara behåller alla materialets isolerande egenskaper, men har också utmärkta estetiska egenskaper. Mästaren löser samtidigt problemet med isolering och kommer att göra en dekorativ dekoration av rummet.

Extern isolering utförs till mållinjen. Det är också nödvändigt att genomföra värmeisolering.

 1. Gör först en kista hemma. Ett lager av mineralull läggs mellan batten av batten.
 2. På toppen av mineralullen är överlagret skum.
 3. Mellanrummen mellan skivans skivor och ställen är zavenyvayutsya vanligt monteringsskum.
 4. Uppvärmning av den yttre delen av ramen kan ske utan ramar.

Interiören är isolerad nästan samma. Det är nödvändigt att lägga materialet mellan höljet i huset, och sedan stänga skummet.

Ångspärr

Ångspärr är ett måste i vilket rum som helst. Speciellt om det är ett bostadshus där det finns kök, badrum och andra ställen med hög luftfuktighet. Det noteras att i sådana rum kan fuktnivån vara ännu högre än i friluft.

Att installera en ångspärr är ofta fel.

 1. Det största misstaget är att använda hemmagjorda material och polyeten istället för fabriksångisolatorer. Ångspärrfilm, trots dens likhet med polyeten, har en speciell struktur. Det är flera lager.
 2. Felaktig installation av ångspärr. Ibland kan byggare som installerar membranet bryta det eller skada sömmarna. Det händer ofta att membranet inte håller sig väl vid väggarna.
 3. Installation av ångspärr på utsidan av huset. Vindbeständiga lager tillverkas vanligen utanför. Och ångisolatorn bör endast monteras från insidan. Förvisso, under installationen bör du se till att membranet är installerat med höger sida.

Ångspärren monteras på ett värmeisolerande skikt. Faktum är att det är värmeisolatorn som oftast skadas av kondensat. Därför måste det skyddas. Om ånga tränger in i, efter ungefär några årstider, kommer husets ägare att upptäcka att isoleringen har upphört att fungera. Fukten här är att skylla, vilket orsakade sprickor i detta skikt. Om du inte eliminerar defekten blir det bara värre. Snart kommer ångan att nå brädorna.

Typiskt består tjockleken hos väggarna i ett ramhus för 70% av isolering. Om det isolerande skiktet förstörs kommer strukturen att falla sönder mycket snabbt.

Vid installation av en ångspärr måste vi komma ihåg att byggnaden måste ”andas”. Det bör innehålla luftmassans naturliga rörelse.

Installation av polyeten istället för specialmembran förstör ventilationsprocesserna. Detta orsakar förstörelsen av huset. I lokalerna börjar man se fukt, mögel och svamp. Tvingad ventilation är osannolikt att spara dagen.

Inget material fungerar som destruktivt som polyeten. Det förseglar helt i rummet. Med tanke på att i moderna bostäder finns också slutna fönster och dubbeldörrar, kan du föreställa dig hur atmosfären kommer att vara i ett sådant rum.

Hur man bygger ett ramhus

Hur man bygger ett ramhus

Hur man bygger ett ramhus

Hur man bygger ett ramhus

Hur man bygger ett ramhus

Hur man bygger ett ramhus

Om du vill beställa byggandet av ett nyckelfärdigt ramhus är det bäst att kontakta ett beprövat företag (med bra recensioner).

Steg-för-steg-byggnadsanvisningar för ett ramhus

Fram till nyligen, uppfördes logghus, tegel eller betong, i vårt land, men nu är det dags för ny teknik, och ramkonstruktion har dykt upp i detta segment. Det har ännu inte blivit behärskat med full kapacitet, så jag vill noggrant överväga hur konstruktionen av ramhallen sker med egna händer med stegvisa instruktioner i artikeln. Instruktionen i sig består av 4 steg:

 • grundinstallation;
 • rammontering;
 • vägg- och värmeisoleringsarbete;
 • takarbete.

Den största fördelen med den här konstruktionen ligger i konstruktionens snabba takt utan inblandning av speciella lyftmekanismer. Lågprisrambyggnader tas i bruk under en säsong, men sådan hastighet på något sätt försämrar komfort och värmebehandling, och här är sådana parametrar inte värre än trä- eller stenhus. Nu erbjuder vi att demontera alla byggnadsfaser separat.

Välja en plats på platsen

Användningen av trämaterial föreslår närvaron av en plats utan överdriven fuktighet. Webbplatsen måste vara väl ventilerad och torr nog så att veden inte ruttnar. Ritningar från projektdokumentationen måste sammanställas med hänvisning till landskapet, eftersom endast sådana skruvar kan garantera hållbar drift av bostaden utan problem och stora reparationer.

Hur man bygger ett ramhus

Det är möjligt att göra en kvalitativ grund först efter en geologisk analys av jorden, medan huset byggs enligt beräkningen av driftsbelastningen.

Vi gör ett projekt

Utvecklaren måste styras av projektet som skapats av experter inom detta område. Sammanställd dokumentation måste också godkännas av auktoriserade tjänstemän vid olika tjänster, där ändringar och / eller tillägg kan göras. I det inledande skedet möjliggör steg-för-steg-instruktionen oberoende skissering, men då måste du välja ett lämpligt standardprojekt eller göra en individ med hänsyn till personliga preferenser och önskemål, men i det andra fallet är det nödvändigt att markera all kommunikation och lägga till tekniska system i planen.

Hur man bygger ett ramhus

Ett exempel på ett utkast till ett typiskt projekt

Vi uppmärksammar att typiska projekt traditionellt kostar mindre, och individuella projekt låter dig förverkliga dina egna idéer.

Engineering Systems

Byggandet av ett ramhus, som alla bostadshus, innebär att alla tekniska nätverk införs i projektet.Enligt instruktionerna läggs kommunikationen i en viss sekvens, och du måste börja från stiftelsen. Alla tekniska hål för kommunikationssystem måste göras vid tidpunkten för hällning, så att efter solidificering av basen är det inte nödvändigt att engagera sig i komplex borrning.

Det elektriska systemet består av en växel, elektriska ledningar, uttag och jordning. Avståndet mellan punkterna under socklarna ska vara högst 4 m. Sockor med lock är installerade nära vattenkällorna. Ventilationssystemet innehåller luftkanaler med öppningar. Ska jag påminna dig om att rätt tillgång till och användning av kranar, omkopplare samt drift av avlopp och avloppsavlopp beror på korrekt ledning av rör och ledningar?

Foundation installation

Tekniken för byggandet av ett ramhus ger möjlighet till installation av grunda stiftfundament. kolumnar eller block betongfundament. Styrka grunderna ökar med rebar och monolitisk bandning. För ramkonstruktionen av en ganska liten bas, som lätt kan motstå små belastningar. Den mest effektiva typen av fundament för ett ramhus – skruvhögar. Denna grund kräver inte en stor mängd material, vilket minskar kostnaden för byggprognoser.

Hur man bygger ett ramhus

Varianter av apparatgrill på skruvhögar

Under grundplattan är det nödvändigt att gräva en gräv eller borrbrunnar för högar och häll sedan en sandplatta. Innan du börjar hälla betong, måste du göra ett formwork och installera rebar. Ribbon fundament i processen att hälla nödvändigtvis ram. Steg-för-steg-instruktionen säger att för byggandet av ett ramhus monteras vertikala bultar halv meter långa i fundamentets vätskebetong varje 2 m. Ytan på grillen måste jämställas med samma cementmortel.

Lägre rörledningar

Sju dagar efter arbetet med att hälla betong läggs bottenplattan av trästänger med en yta på 15×15 cm över hela ytan på basen. Träet måste förbehandlas med antiseptiska medel, och två lager av takfilt, som utförs rollens vattentätning, läggs i botten. Timmer kan fixeras med förankringsbultar eller fundamentpinnar. Om bultar används, då måste de borra tekniska hål upp till 10 cm djupt. Längden och i hörnen av anslutningen är ordnad och fastsatt med naglar.

Hur man bygger ett ramhus

Botten trim hus

När alla trästänger läggs och är förbundna med varandra och med fundamentet bildas spår i dem och golvslogor placeras (50×150 mm bräda). Lagrets övre del är inriktad horisontellt, och staplarna är fastspikade i botten, vilket kommer att tjäna som grund för installationen av undergolvet, till vilket membranångspärrmaterialet sys. Mellan lagren måste du trycka på värmaren (mineralull eller skum). En trimbräda (40×15 mm) läggs på toppen.

Hur man bygger ett ramhus

Golvlayout

Nu kan du gå igenom följande steg, som kommer att diskuteras vidare.

Skapa en ram

Montera ramhuset med egna händer, utvecklarna från teknikens namn heter att huvudelementet i en sådan struktur är ramen, och det är på den att hela strukturen bibehålls. Skelettet består av vertikala stolpar som är fasta med bultar och horisontell remsa. Som tidigare görs hela byggprocessen i steg. Materialet som används är trä eller metallprofil. för installation av vilket kommer att kräva en svetsmaskin och vissa färdigheter. Om du bestämmer dig för att skapa en ram av trä, rekommenderas att du väljer lövträ, till exempel lerk eller den mest populära ek. Höjden på hyllan ska motsvara samma rumparameter. Anslut racktornspåret enligt principen om nedre omformning. Efter montering ska det inte finnas några luckor.

Hur man bygger ett ramhus

Väggramelement

Beroende på vilken typ av belastning som ska påverka de bärande stöden, planera avståndet mellan stolparna och deras kaliber, och måtten på klädmaterialet är redan valda för dem. Tvärsnittet av ställen tar typiskt 150×50 mm, i öppningarna sätts en dubbelstråle 150x50mm. De mest populära stativhållarna – 600 mm (gör att du kan installera isolering ”i spänningen” för tät fyllning av väggen). För att ansluta stativen med den undre remmen används tillfälliga hållare, vilket är anledningen till att strukturen förvärvar den nödvändiga styvheten.

Hur man bygger ett ramhus

Diagram över enhetens hörnram

Nu ledde steg-för-steg-instruktionen till installationen av överdelen, som utförs efter installationen av den vertikala strålen. Fixering sker med hjälp av samma spår, som fästa det nedre virket. Det övre fästet på stolparna utförs av två naglar, som ska komma in i materialet inte mindre än 10 cm. Ramens slutliga fastsättning utförs genom permanent klippning, installerad i stället för demonterad tillfällig. Läs mer om detta i artikeln ”Övre och nedre delen av ett ramhus”. Vi rekommenderar också att du bekantar enheten med de viktigaste komponenterna i ramhuset.

Vi installerar och isolerar väggar

Husets yttre väggar är klädda med sidospår under en träskog, träfodring, plastspår, som husägaren önskar. Uppvärmning görs bäst med mineralull. Det löser på ett tillförlitligt och billigt sätt problemet med hemisolering, vilket gör ramkonstruktionen ännu mer lönsam och efterfrågan. Om du planerar att bo här året runt, välj sedan isolering med en tjocklek av minst 15 cm. För bättre effektivitet, ta hand om gitteret från en 50×50 mm (8) bar och lägg isoleringen (7) med ”andra lagret” ovanpå reolarna så att du kan undvika möjliga kalla broar och göra huset riktigt energieffektivt. Läs mer om pajväggenheten. och även om ramhusens allmänna uppvärmning.

Hur man bygger ett ramhus

Schema för uppvärmning av en ramvägg

Materialet pressas in i alla mellanrum mellan balkarna för att avlägsna tomrum. För att skydda träet mot fukt, kommer en vattentätfilm att hjälpa, som monteras ovanpå isoleringen på stativen, och endast då är lathhöljet för ventfacaden, som kommer att döljas under utsidan, packat. En OSB- eller gipsfiberplatta är lämplig för väggbeklädnad från insidan.

Bygga ett tak

Taket är fäst vid takbjälkarna, som i sin tur är fasta med spår eller stålfästen på översta stången. Där interroom skiljeväggar är installerade, är det nödvändigt att installera stödstänger i stället för vilken en trä taksköld är spikad.

Hur man bygger ett ramhus

Varmvatten golvschema

På toppen av skölden måste du sätta ett ångspärrmembran med en obligatorisk överlappning på balkarna, med vilken mineralullen, skumplast etc. mättas. Isoleringen är stängd med ångspärr och brädor läggs över den. Läs mer om väderläge.

Så i ettapper kom vi till takets montering. Taket väger mycket, så det måste förlita sig på de färdiga väggarna utan att avslutas. Innan du börjar arbeta, bestäm graden av lutning, antalet rampar, typen av takbeklädnad, konstruktionen av trussystemet.

Hur man bygger ett ramhus

Beroende på höjden på taket på materialet som används

Ett tak med komplex form ser attraktiv ut, men det är svårt att genomföra, därför inte billigt. Oftast finns det tvåfaldiga konstruktioner. tillåter att utrusta vinden eller vinden utrymme. Här är det nödvändigt att installera endast en ås, ändig och helt frånvarande, vilket eliminerar ackumulering av nederbörd och läckage. Så att snön inte stod på taket, planera dess sluttning mer än 28º men inte mer än 50º, annars ökar vindbelastningen.

Spärrets tvärsnitt bestäms beroende på placering av isoleringsmaterial mellan dem, i genomsnitt 100-150 mm. Det är bäst att ta en bräda, kaliber 150x50mm och 6m lång. Två brädor måste slås ned i form av en L och sedan lyfts de upp och vinkeln bestäms, så att överhängen sträcker sig bortom väggnivån med 30-50 cm. Nu kan brädorna monteras med en bult, och vi får en slags spärr.

Hur man bygger ett ramhus

Utformningen av trussystemet gaveltak

Där det kommer att finnas stöd, är trekantiga skåror för en tredjedel av höjden. Den övre rambindningen fungerar här som en mauerlat. Enligt det gjorda provet skapar de spärrar på hela taket, inte att glömma ett steg på 700 – 800 mm. Rafters på en skate satt till gaveln, och redan på dem fortsätter att installera de återstående elementen. Beror på vilket dekorativt foder som ska vara.

Takmaterial

Steg-för-steg-instruktionen slutar vid scenen av montering av takbeklädnaden. Du kan välja en mjuk kakel, wellpapp eller metallplatta. Det är lätt att arbeta med alla dessa material, de är prisvärda och har ett anständigt utseende. Efter det är det bara nödvändigt att installera avloppsrör och avloppssystem, vilket kommer att ansvara för avlägsnande av nederbörd utanför platsen.

Men för dig en unik film – en detaljerad steg-för-steg instruktion om byggandet av ett ramhus från början. Tacka inte!)

Nu kan du bygga ett ramhus med egna händer så att strukturen är stark och varm. Om du inte ignorerar reglerna för konstruktion och monteringsteknik kommer du att bli den lyckliga ägaren till ditt eget hem, som du bara kan drömma om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *