Laminat

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Innan du påbörjar byggarbetet måste du bestämma vilken typ av konstruktion du vill bygga. Den vanligaste versionen av husen byggda med egna händer – ramskärm. Du kan bygga ett skyddshus från en mängd olika material. För ramen kan man använda trä eller bräda. Det är mycket viktigt att fördela belastningen utifrån strukturen.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Panelenas layout.

Sådana strukturer karakteriseras framförallt hållbarhet och styrka. Byggnaden av panelhuset innebär skapandet av säkra för hälsa och bekväma levnadsförhållanden, därför är hus av ramskärmstyp i många avseenden överlägsen konstruktioner av betong, sten eller timmer. Optimal temperatur och fuktighet inuti rummet skapas tack vare ång- och värmeisoleringsskikten mellan väggarnas inre och yttre lager.

Ett pålitligt byggt sköldhus kan överföra en jordbävning på 9 poäng, vilket indikerar hög hållfasthet och pålitlighet. Även i de svåraste väderförhållandena är det officiellt erkända livet för ett sådant hus 75 år. Kostnaden för uppvärmning av ett sådant hus är mindre än byggnaderna av tegel eller betong av samma storlek. Detta beror på att panelhusets väggar är varmare än stenen.

Du kan installera ett gas- eller elvärmesystem. Du kan använda någon annan energi. Ingenjörsnätverket för en sådan byggnad kan döljas inuti väggarna på grund av deras speciella struktur. Dessutom kan du klara byggandet av ett panelhus på bara 3 månader, det vill säga under 1 sommarsäsong.

Fördelarna med ett rambyggnadshus är:

 1. Snabb konstruktion och låga kostnader.
 2. Möjligheten att skapa en struktur av alla former och storlekar efter eget gottfinnande på grund av flexibiliteten i designen.
 3. En sådan byggnad är ganska lätt, så kostnaden för stiftelsen kommer att minskas.
 4. Torrt trä som används för byggandet av panelhus krymper inte, så du kan inte oroa dig för bevarande av husets form över tiden. Det är hållbart och miljövänligt material.
 5. Konstruktionen, byggd enligt reglerna, har 4 grader brandbeständighet.

Alla dessa fördelar borde ha övertygat dig om att byggandet av ett panelhus är det rätta beslutet om du fortfarande tvivlar på det. Om du fattar det slutliga beslutet kan du börja studera tekniken för att bygga ett panelhus.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Tekniken för byggandet av ett rambyggnadshus

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Systemet för installation av ramhusets väggar.

För att ett skyddshus ska kunna visa sig riktigt starkt och pålitligt, är det nödvändigt att följa vissa villkor under konstruktionen. Först av allt måste du fylla grillen eller stiftelsen. Det rekommenderas att vänta en månad efter tillverkningen. Efter denna tid är det möjligt att betrakta betongbasen ganska stark.

Vid hällning av fundamentet är det nödvändigt att åstadkomma installation av ankare under den nedre raden av virket i dess tjocklek. I det här fallet ska ankarna stiga 10 cm över grundytan.

När du köper material för tillverkning av ramen, var uppmärksam på hur väl den torkas. Det är lämpligt att välja torra brädor, i det här fallet kommer inte byggnaden att tömma. Om du upptäcker att processen med att torka virket för ramen ännu inte har slutförts, måste du montera ramen så snart som möjligt och sy den med OSB. Det är nödvändigt att köpa orienterade strandbrädor i förväg, så att de omedelbart kan sy ihop ramen med dem, de var till hands.

Det kommer att vara problematiskt att behandla den sammansatta konstruktionen med antiseptisk, därför är det nödvändigt att använda den innan montering av allt trämaterial. Använd det vanliga takmaterialet för vattentätning av huset och speciella takläggningar med dressing.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Vilka prylar behöver du?

Om du fyller på material, är det dags att tänka på nödvändiga verktyg och fästanordningar, som är lika viktiga som basmaterialet. Antalet fästelement som du behöver är ganska svårt att bestämma, men byggnadsarbetare säger att det genomsnittliga antalet är:

 1. Naglar 120 mm – 5 kg, 100 mm – 3 kg, 50 mm – 1 kg.
 2. Självgående skruvar 100 mm – 500 st. 50 mm – 100 st.

Det är möjligt att i början av installationen bestämma hur mycket förbrukningsmaterial du spenderade, och utifrån detta beräknar du hur mycket du behöver köpa. Beräkningen utförs inte i volym eller metriska detaljer, men med deras nummer.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Fästdon för konstruktion.

Förbered dessutom följande uppsättning verktyg:

Tillbaka till innehållsförteckningen

Några nyanser att bygga ett panelhus

Var försiktig med uppvärmning av huset.

Det bästa alternativet för isolering är basaltull, som gör att du kan göra ett skyddshus med väggar som är 15-20 cm tjockare än mursten med en väggtjocklek på 40 cm. Du kan använda glasfiberisoleringsmaterial, skummet polystyrenskum eller skum. Användningen av skum är ganska vanlig på grund av sin låga kostnad, enkel installation och hög hållfasthet. Det avger inte ämnen som är farliga för naturen och människors hälsa. Tjockleken på isoleringen av huset kommer att bero på hur mycket isoleringen används, så du måste bestämma i förväg på vilket material du ska ansöka om och köpa den.

Det finns inga begränsningar för tillverkare och material för tillverkning av dörrar och fönster, du kan välja dem baserat på dina personliga preferenser och ekonomiska möjligheter. Vi måste sträva efter att se till att de harmoniskt passar in i hela huset.

För att komma in i kommunikation i panelen måste du använda lämpliga material. Använd korrugerade metall- eller plaströr för att dölja kommunikationssystemens inre väggar. De kommer att ge tillförlitligt skydd för elkablar, vattenförsörjning, ventilation och andra kommunikationssystem.

Valet av takmaterial för panelhuset är extremt brett. Den vanligaste kan kallas bältros. Det kan vara av olika slag: flexibel, polymerslipning, bituminös eller naturlig. Du kan självständigt bestämma det bästa alternativet för dig.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Fasad konstruktion av ett ramskärmshus

Det är nödvändigt att utföra byggnadsarbete i en tydligt definierad ordning i enlighet med byggprojektet. Du kommer att kunna få det högsta kvalitetsresultatet och klara av arbetet på kortast möjliga tid endast om du följer denna regel. Förfarandet som skall följas är följande:

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Schema för isolering av ett ramskärmshus.

 1. Att lägga grunden, utformad för en viss belastning som utövas på honom vid huset. Innan detta måste du exakt bestämma höjden på huset.
 2. Installation av ramkort av industriell produktion. Detta panelmaterial är installerat i specialmoduler som måste anges och numreras i projektet och levereras tillsammans med ramarna till byggarbetsplatsen.
 3. Genomförandet av det isolerande skiktet, vilket gör att du kan spara på värme.
 4. Limning av ångspärrfilm avsedd för att skydda det isolerande materialet från fukt som kan penetrera det från insidan av byggnaden.
 5. Montering av skyddande membran för att skydda mot yttre fukt och vind.
 6. Installation av dörrar och fönster.
 7. Byggnaden av taket, som kan täckas med material efter eget gottfinnande.
 8. Exteriör dekoration av huset. Olika material kan användas för detta, från strukturella gips till silikat tegel.
 9. Inredning av huset.

Om alla steg utförs konsekvent och på rätt nivå kommer byggandet av panelhuset att slutföras på kortast möjliga tid, och resultatet blir hållbart, pålitligt, säkert och bekvämt. Att bo i ett sådant hus är ett nöje!

Sköld hus gör det själv: steg för steg instruktioner

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Ramsköldshuset är ett billigt alternativ till strukturer av timmer eller avrundade stockar. Till en okunnig person kan det tyckas att byggandet av en sådan byggnad är svår. Det är faktiskt inte helt sant. Det finns många nyanser, utan vilka du inte kan göra i någon konstruktion. Generellt är det helt riktigt att bygga ett ramsköldshus med egna händer.

Vad är inramad panelkonstruktion

Ramkonstruktion har blivit relevant på grund av den ökande efterfrågan på prisvärda bostäder som kan användas som sommarstugor. Dessa byggnader är inte lika mäktiga och fasta som tegelstenar, men de har ett annat syfte. De viktigaste kraven som ramkonstruktionen uppfyller är låg kostnad och hastighet. Alla fördelar med panelhus kan uttryckas i följande uppsättning egenskaper:

1. Byggandet av en våningsbyggnad tar 3, högst 4 månader.

2. Allt material kostar flera gånger billigare jämfört med motsvarande skala för att bygga ett hus av tegel, laminerat faner och annat material.

3. Byggd för en så kort konstruktionstid är dock tillräcklig styrka och motståndskraft mot deformation. De krymper inte och kan klara ett jordbävning på 6-7 poäng.

4. All kommunikation är enkelt dold bakom skölddesignen.

5. Ramskyddshuset är väldigt lätt och behöver därför inte en stark grund.

En mer fullständig uppfattning om hur man bygger ett ramskärmshus med egna händer kan ge vår steg-för-steg-instruktion med videolektioner. Det är alltid nödvändigt att börja med planering, planering av byggnaden och beräkning av nödvändiga material. Bilden nedan visar ett diagram över en sådan struktur från stolparna till grunden och källarbroarna – till taket och skorstenen.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

En allmän uppfattning om vad ett skyddshus kan erhållas från sin layout.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

I det här fallet är det omöjligt att inte ta hänsyn till några av nackdelarna med dessa strukturer. Till exempel kan ramskärmshuset inte byggas om. Det är ett enhetligt system som inte kan förändras. Dessutom är det bättre att inte göra andra våningen. En bra väg ut ur situationen kommer att vara en liten mysig vind. Och viktigast av allt är rampanelhuset utformat enligt normerna för endast 75 år. Det är bättre att inte kräva mer från honom.

Den byggnad vi överväger är väldigt lätt. Häll en sådan seriös grund, som under en två våningar tegel byggnad, det bara inte vettigt. Under ramskärmshuset eller stugan kan du skapa en stapel eller ett band som inte är inbäddad. Det första alternativet anses vara ännu mer föredraget eftersom det låter dig höja byggnaden ovanför marken något. Detta kommer att bevara trägolv och bevara spridningen av mögel. Titta på fotot hur det ser ut live.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Golvinstallationsvideo

Ramskyddshuset är utrustat med en viss typ av bas. Golven i den har 2 nivåer. För byggandet av den första kan du använda råstänger. Sett dem överallt kommer det inte. Plattor på basens ram läggs enligt markeringen av rummets framtida väggar. För att förhindra att brädorna ruttnar, räcker det inte att lyfta dem över marken, du måste också bearbeta hela trämaterialet med en speciell förening – en antiseptisk.

Det är mycket viktigt att golvet ligger perfekt. Kvaliteten på genomförandet av detta byggnadsstadium beror på hur smidig alla andra väggar och strukturen som helhet kommer att vara. Var noga med att använda nivån och allmänt ta ansvar för detta stadium. Hur man lägger golvet från a till z beskrivs i detalj i videomästarklassen.

Till grunden av bräda och golv är fäst med fästbultar. Lags staplas på toppen, i de intervaller mellan vilka isoleringen är belägen. Det billigaste och kvalitetsmaterialet – mineralull, men du kan använda skum. Sedan är det andra skiktet avgjort: 50×150 mm brädor är fastspiktade på skiktet. De är fästa ark OSB, överst – substratet under laminatet och själva laminatet i sig.

Väggar av huset sköld video

Ramskyddshuset är anmärkningsvärt för sin speciella konstruktion, inte bara av golvet utan också av väggarna. Faktiskt på grund av egenheten hos deras enhet fick ram-och-sköldkonstruktionen sitt namn. En mycket detaljerad steg-för-steg-instruktion om hur man byggar upp väggarna i en sådan byggnad med många användbara tips presenteras i den andra videon. Generellt sett kan det beskrivas enligt följande:

1. Först monteras byggramen. För detta ändamål är det bäst att använda ett mycket hållbart trä med dimensioner på 150×150 mm. Helst bör det vara ett egeträ. För fästning är det bättre att använda trästift i stället för metallfästen som oxiderar över tiden och förvärrar ramens tillstånd.

2. Sedan är hängslen gjorda. De är nödvändiga för att säkerställa strukturens styvhet.

3. Monterade sköldar och isolerade väggar med mineralull. Hur ser skärmen i avsnittet på bilden. Var uppmärksam på hur vindtätt, värme- och ångisolering tillhandahålls.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

För att isolera ramsköldshuset används vanligtvis mineralull. Från byggnaden kan väggarna trimmas med klädbräda eller vertikalt spår- och spårbräda. Golv kan täckas med laminat, parkett eller linoleum, beroende på byggnadsbudgeten och syftet med rummen.

Fönsteröppningar får inte överstiga 20% av väggens totala yta där de ligger. Om huset kommer att användas som sommarstuga, bör du installera ett enda glasfönster. För permanent bostad är bättre att använda en dubbel. Sådana fönster isolerar bättre insidan av byggnaden från buller från gatan och kyla.

Vinylfästen kan användas som ytterväggsbeläggning. Det är enkelt att installera, skiljer sig åt i praktisk och lång sikt. Dessutom kommer detta material att bidra till bevarandet av panelhusets väggar. Ibland är väggarna täckta med metallfasad. Om du väljer denna beläggning, glöm inte bort skyddet av metall mot korrosion. Använd för detta ändamål en speciell lösning som kan köpas på byggvaruhus.

Ett annat alternativ för extern beläggning är blockhus. Det är dyrare material, men det ser ut som den mest verkliga loggen. Innan du målar, se till att du behandlar det med brandskyddsmedel och en antiseptisk lösning.

Tak- och kommunikationspanelhus

Detaljerade anvisningar för montering av ett ramtak presenteras i vår tredje videon lektion. Det är möjligt att bygga grunden för ett tak från en tjock bar som kallas en mauerlat. Stavar med en sektion på 150×50 mm är anslutna till varandra i en vinkel på 50 °. Spärren är fästa tillsammans med en tvärgående bräda med naglar. Crate är gjord av brädor 100×25 mm. Avståndet mellan brädorna – 10 cm.

Sedan är kassen täckt med takfilt. Taket är bättre att täcka med metall, från botten och flytta upp till åsen. Skikt av takmaterial måste överlappa! Ryggdelen är fastsatt med skruvar. Taket är täckt. Du kan börja installera kommunikation.

Ramskärmshus och dess egenskaper: Mästarens råd

Om du bestämmer dig för att bygga ett ramskärmshus, kommer följande expertens rekommendationer att vara användbara för dig. Först, komplicera inte byggnadens struktur. Sköldteknik är konstruerad för byggnadens enklaste arkitektur. Eftersom väggarna själva är mycket tunna är det extremt viktigt att välja rätt isolering för dem. Det här är inte värt att spara.
Välj sköldar som inte är för stora, annars behöver du hyra tung byggnadsutrustning. Och dessa är redan extra – och betydande – kostnader. Små sköldar gör det möjligt för dig att bygga ett hus bokstavligen med dina nakna händer. Panelstavlor är gjorda av specialföretag. Innan du beställer, fråga vad kvaliteten på deras produkter är. Be om adressen där byggnaderna i företagets sköldar byggdes och personligen kommunicera med sina ägare.

Hur man bygger ett sköldhus med egna händer

Med allt detta material kommer du att kunna bygga dig en stuga eller ett hus för permanent bostad. Men ta byggprocessen mycket ansvarigt. Mycket beror på hur länge din byggnad kommer att stanna, om den kommer att se korrekt ut och uppfylla dina förväntningar. Var noga med att läsa vår video. Här får du en hel del användbara tips om byggandet av ett ramhus.

Inga relaterade inlägg.

06/09/2016 av
Kategorier: hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *