Lägga

Hur man bygger ett skumhushus

Storleksdiagram över skumbetong och materialförbrukning för läggning.

Förhöjning av styrkan hos skumblockens vägg uppnås genom förstärkning. Förstärkning är gjord av rördelar med en diameter av 8 mm. Den första installationen av förstärkning utförs ovanpå den första raden av skumblock. Därför skärs två parallella kanaler 40×40 mm i storlek längs väggen på blockens yta. Kanaler bildas runt husets omkrets. Förstärkningen placeras i kanalerna, sedan läggs nästa rad av block. Förstärkningen läggs varje 4-5 rader.

Överlappningen av dörr- och fönsteröppningar i väggen måste stärkas. För att göra detta installeras stålhörn med en storlek på minst 80×80 mm ovanför öppningarna. Hörnet är installerat på båda sidor av väggen och bör överskrida öppningens bredd med ca 60 cm. Ibland används en armerad betongbalk.

Överdelen av väggen bör sluta med ett förstärkande bälte på vilket taket kommer att installeras.

Ett sådant bälte är vanligtvis tillverkat av armerade betongbalkar eller stålkanaler.

Förstärkningselementen är fixerade med förankringsbultar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Slutförande av konstruktion

Husets överlapp och takets uppläggning skiljer sig inte från samma verksamhet när man bygger hus från andra material. Särskilda funktioner finns vid fasaden, om du bestämmer dig för att bygga ett hus av skumblock. Skumblåsans fasadvägg måste nödvändigtvis täckas med gips med tillsats av vattentätningsföreningar. Det bästa sättet är att använda en speciell gipsblandning för skumblock. som är gjord på en cementbas med ett polymerfyllmedel. För tillförlitligt skydd av fasaden används ibland tegelbeklädnad med ett luftgap eller paneler av polyvinylkloridplast. Goda resultat kan erhållas när man möter moderna kompositpaneler.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Nödvändiga verktyg och utrustning

Hur man bygger ett skumhushus

Produktionsteknik av skumblåsor.

För att kunna bygga ett skumblokhus själv måste du förbereda följande utrustning och verktyg:

 • svetsmaskin;
 • bulgarian;
 • elektrisk borrning;
 • sågverk;
 • betongblandare;
 • skruvmejsel;
 • slipmaskin;
 • kopplingar;
 • en hammare;
 • hammare;
 • spatel;
 • murslev;
 • mejsel;
 • bågfil;
 • mejsel;
 • mejsel;
 • fil;
 • tång;
 • avbitare;
 • kvalster;
 • spade och spade
 • en kniv;
 • sax för metall;
 • måttband;
 • mätare linje;
 • nivå;
 • lod;
 • Emery sandpapper.

Att bygga ett hus av skumblock är ganska svårt. Detta kräver viss kompetensbyggare och snickare. Samtidigt ger rätt material och noggrannhet i arbetet dig möjlighet att göra konstruktionen själv.

Hur man bygger ett skumhushus
Hur man bygger ett skumhushus
Hur man bygger ett skumhushus
Hur man bygger ett skumhushus
Hur man bygger ett skumhushus
Hur man bygger ett skumhushus
Hur man bygger ett skumhushus

I lågt privatbyggande finns det en tendens till en rationell inställning till byggandet av stugor, villor eller stugor för permanent bostad.

Alla vill minska kostnaden för byggandet, men samtidigt så mycket som möjligt för att bevara byggnadens värmeledningsförmåga och tillförlitlighet. Dessa krav uppfylls av väggblock av cellbetong: skumbetong, luftbetong och andra. Tillverkare erbjuder nya bygg- och efterbehandlingsmaterial till marknaden.

På grund av denna överflöd av alternativ måste en oskadd person lösa ett antal problem. Tänk på ett av de mest populära alternativen i form av steg-för-steg-instruktioner – byggandet av skumblock med egna händer.

Hur man bygger ett skumhushus

Bygga ett hus från skumblock med egna händer

Har beslutat att bygga ett hus på egen hand eller att beställa, måste ägaren ha djup kunskap för att kunna utföra eller kontrollera.

Hur man bygger ett skumhus utan byggnadsupplevelse

Det förberedande skedet saknas, eftersom Det här ögonblicket är täckt separat – hur man börjar bygga ett hus på din webbplats (steg för steg förberedelse: projekt, dokument för enskild bostadsbyggnad, jämförelse av material, när och i vilken ordning som fyller grunden, väggmontering, takkonstruktion etc.).

1 steg. Valet av skum för att bygga ett hus

I det inledande skedet undrar alla vad material att bygga ett hus från (bättre, billigare, säkrare). I det här fallet anses block av cellbetong. Varje material har sina fördelar och nackdelar, vi rekommenderar att du läser den detaljerade beskrivningen av var och en av sökandena:

 • Vad är bättre, skum eller luftat (jämförelse)
 • Fördelar och nackdelar med betongblock
 • Fördelar och nackdelar med skumblock (+ tips om att välja)
 • Fördelar och nackdelar med betonghus (+ recensioner av ägarna)
 • Fördelar och nackdelar med skumbetonghus (+ ägarrecensioner)

Vilket skumblock är bättre att välja för huset:

 • skum betong densitet. Densitet bestämmer blockets syfte. Ur denna position utmärker sig följande: byggblock (D1000-1200 med en densitet 1000-100 kg / kubikmeter), strukturell värmeisolering (D600-900 varumärke, densitet 600-900), värmeisolering (D300-500 varumärke, densitet 300 -500);
 • typ av skumblock. På grund av detaljerna i tillverkningen av ett skumbetongblock (hälls i formen) finns det flera storlekar på marknaden: en klassiker (monoblock), ett block med hålrum och ett Lego-skumblock. Den senare möjliggör förenkling av installationen och dessutom utför vertikal förstärkning av murverk;
 • skumblok kategori eller klass Om huset kommer att bli föremål för ytterligare efterbehandling, kan du köpa ett block av någon kategori. Den andra klassen skiljer sig från den första endast i närvaro av marker och mindre ytfel. Skillnaden i geometriska dimensioner avrundas av sömmens storlek. Men valet av block ökar driftstiden och limförbrukningen (med stor skillnad måste du lägga det på cementmortellen, och det är kalla broar). Därför är det bättre att föredra förstklassiga block.

Kostnaden för skumblokken, en klassisk typ (monoblock), beroende på kategori presenteras i tabellen.

Pris på skumblokmärke D500 gnidning. per kubikmeter

Hur man bygger ett hus av skumbetong

Skumbetongens hus är varmt, lätt och samtidigt överraskande hållbart. Skumbetong är ett modernt material som framgångsrikt ersätter tegel- och betongplattor. Att jobba med honom är så enkelt att en person kan göra det. Men innan du bygger ett hus av skumbetong behöver du veta några av de noggrannheter som är förknippade med sådan konstruktion. De flesta nyanser beror på materialets särdrag.

Under skummet behöver inte en tung grund, eftersom huset blir lätt.

Den inre delen av formen är täckt med glas asfalt eller annan liknande i materialegenskaper.

Det bästa alternativet här är en solid plattform, men om du vill kan mästaren också leverera ett solidt band.

Hur man bygger ett skumhushus

Slab foundation device

Hur man bygger ett skumhushus

Installation av extern formning Arbetet görs i följande ordning.

 1. Det är nödvändigt att ta bort det övre lagret från marken och göra en liten gräv.
 2. Ytan måste vara jämn och lägga på en ram av brädor.
 3. Alla som är bekant med sådana fundament, är det känt att ramen är indelad i en slags ”sandbox”. Således kan du förutbestämma placeringen av lagerväggarna.
 4. I ”sandlåda” är det nödvändigt att hälla sand, häll det med vatten och ram så försiktigt att det blir svårt. Om sanden inte längre kvarstår när man går på den, är arbetet gjort korrekt.
 5. Därefter bör ramlade platser täckas med en film som är fäst vid sidorna.
 6. Nästa steg är installationen av extern formning. Det ska produceras av nivå.
 7. På de platser där bärande väggar är planerade (luckor mellan sandkvadratar) är det nödvändigt att installera förstärkning.
 8. Hålls dubbel förstärkning av fundamentet. Först läggs det nedre förstärkningsnätet, och sedan den övre.
 9. Nästa steg är konkretisering. Efter att betongen hälls behöver den bara lite justering.

Bottenrad

Stiftelsen är klar, det är dags att börja bygga en källare. Att han lade ut den nedre raden av skumblock.

 1. Hur man bygger ett skumhushus

  Vi använder en vattentätningsblandning När du arbetar måste du först installera skumblod i hörnen. För att bestämma vad som kommer att bli byggandet av huset, kan du se de olika fria projekten av hus av skum betong.

 2. Den första raden av block läggs på vattentätningsblandningen. Före läggandet måste materialet fuktas.
 3. De återstående blocken är installerade på limet, vilket är speciellt utformat för skumbetong.
 4. Skumbetong är bra för att det enkelt kan klippas och ge det en annan form. Om så önskas kan mästaren själv till och med framställa block av olika former och skära dem som han tycker är lämplig.

De yttre raderna av block förstärks nödvändigtvis. För detta ändamål skärs speciella axlar i dem, i vilka beslagen läggs. Om du behöver göra windows i den nedre raden (till exempel för ventilation), så behöver det förstärkningshörn.

Det är lätt att bygga ett hus av skumbetong. Men om du arbetar ensam, kan bara kammarens arrangemang ta ungefär två veckor.

Efter det att nedre källaren är klar installeras ett armerat betongbälte ovanpå. Armaturen är svetsad direkt på plats, eftersom den är väldigt tung.

Ytterligare arbete

Efter att betongbältet är installerat är det nödvändigt att börja arbeta med fönster och dörrar. Allting är mycket lättare här, eftersom den viktigaste, svåraste delen var i början. Lär dig att det är lätt att arbeta med skum, principerna är mycket enkla.

Taket på skumbetongkonstruktioner är installerat på samma sätt som på andra konstruktioner.

Trots att skumbetong är ett mycket varmt material, krävs det fortfarande isolering. Dessutom är det önskvärt att utföra det från insidan och utsidan av huset. Intern uppvärmning i sig kan göra att väggarna blir våta. När allt kommer omkring kommer blocken fortfarande att vara kallt, vilket leder till kondens. Vad och hur man isolerar huset från skummet utanför?

Ett av de mest optimala materialen är polystyrenskum. Den kan installeras med den gamla beprövade metoden.

 1. Först måste du göra en kista av trä på ytan av skumblock. Så att den inte sönderfall, bör trä behandlas med speciella föreningar.
 2. Styrofoam läggs på kassen.
 3. Från ovan är allt täckt av ett dekorativt lager. Detta kan vara något material för ägarens smak. Den enklaste finishen är gips.

Skumkvarterens hus måste isoleras ovanifrån. Det är lämpligt att sätta ett lager av värmeisolator mellan taklagret och också för att göra ett varmt golv. Vid isolering av golv och tak är det också nödvändigt att installera en hydraulisk och ångisolator. Detta kommer att rädda ägaren från många problem.

Det största problemet som en husägare kan stöta på med sådan uppvärmning är att du måste veta exakt vad varumärke av skumbetong är den här typen av arbete för.

En annan form av skumbetongisolering bygger på ”sandwich” -metoden. Dess väsen är att på väggens yta installeras lager av en slitsten, polystyrenskum och skumbetong. Denna design ger utmärkt skydd mot kyla. Och om du dessutom installerar en värmeisolator också inne i huset, så kommer ägarna inte längre att vara kalla.

Intern uppvärmning utförs på samma sätt som uppvärmning av något annat hus. Från material kan du använda gips, mineralull och andra miljövänliga värmeisolatorer. Först installeras antingen karm- eller stålfästena (profiler) på ytan. Då är själva materialet fäst på dem, och dekorativt skydd är installerat på toppen.

Ofta i sådana fall och applicerat gips och polystyrenskum. Med den här designen kan du skydda inte bara från förkylningen utan också från buller. När det gäller skumbetonghus borde man inte vara rädd att stålprofiler, förstärkta utan kasser, blir kalla överbryggar. I avsaknad av yttre isolering borde man oroa sig mer om fukt och ökad kondensation.

I sig skyddar skumbetong perfekt mot kyla. Den höga värmeledningsförmågan har redan uppskattats av många ägare av privata hus från olika länder. Det enda problemet som verkligen behöver lösas är fukt.

Processen att bygga ett hus av skumbetongblock i följande video:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *