Trägolv

Hur man bygger från sandwichpaneler

Hur man bygger från sandwichpaneler

Minsta längd av fästanordningar för sandwichpaneler

Antalet skruvar per kvadratmeter område beror på typen av byggnads- och vindbelastningar i regionen. Att bygga ett garage av smörgåspaneler i Moskva och regionen eller i St Petersburg, det räcker att skruva dem på sidorna av panelen i 300-400 mm steg.

När den är monterad på en metallram, limes en gummitätningstejp till stolparna och korsarna. På en av dess sidor finns ett klibbigt lager skyddat av en pappersremsa. Innan papperet tas bort klistras bandet på ramställen.

Monteringsmetoder för väggpaneler

Installation av vägg sandwichpaneler kan vara vertikal och horisontell. Under varje av dem gör rammen, med hänsyn till funktionerna i bifogade filer i varje enskilt fall. Avståndet mellan stolparna är lika med bredden på den valda typen av material. Endast de första stolparna från hörnet har ett mindre avstånd (150 mm om stativen är 150 * 50 mm eller 150 * 150 mm).

Vid horisontell installation placeras det första arket direkt på basen. För bättre värmeisolering kan du lägga skum eller polystyrenskum under panelerna. Låset måste vridas så att spåren är utvändiga. Så strömmar inte vattnet i fogen.

Vid vertikal montering börjar väggbeklädnad med sandwichpaneler från en av hörnen. Låsets riktning väljs vederbörligen. För bättre värmeisolering under panelen kan du också sätta polystyren eller polystyrenskum.

Oavsett vilken typ av läggning, innan du fixerar arket, är det nödvändigt att kontrollera om den ligger korrekt. Ta nivån och kontrollera vertikalitet eller horisontell installation. Bara efter det installeras fästelement.

När du installerar kan du eliminera en av nackdelarna med byggnader från smörgåspaneler – bristen på isolering i lederna, varigenom lokalerna blåses igenom och snabbt släpper ut. För att förbättra värmepåverkan bör en monteringsband, en butylgummi eller tunn isolering placeras i fogen. Ibland, för att säkerställa täthet, är fogen belagd med tätningsmedel. Detta är särskilt sant när enhetstaket, men för väggarna i garaget gör inte ont. När du går ihop med plattorna är det viktigt att du försäkrar att arken är tätt förenade med varandra, men du bör inte krossa isoleringsmaterialet.

Efter installationen läggs hörnen och sidans skarvar med isolering och täckes med dekorativa hörn eller lameller. Färgen är vald för att passa huvudytan eller i en kontrasterande färg.

Takinstallation

Tak sandwich paneler gör efter väggbeklädnad. Få av de privata garagerna har en längd på mer än 12 meter, så det är bättre att lägga takplattorna i hela lakan längs överhänget. Detta kommer att undvika skapandet av vertikala sömmar som är svåra att göra tätt.

Om trussystemet är monterat i metall sitter en gummistift på balkarna och balkarna och börjar sedan installationen. När det läggs låses låset med en torn uppåt – mot åsen. Före dockning är övergången av arken belagd med silikon tätningsmedel. Detta garanterar en god tätning av taket.

Vid installation av självlindande takpaneler krävs längre skruvar – mer vindbelastning (se tabell nedan).

Hur man bygger från sandwichpaneler

Skruvlängden för montering av takpanelplattor

Det finns också monteringsfunktioner:

 • Först kan du fixa arket bara två skruvar. Efter att ha lagt hela ytan, installera de återstående skruvarna.
 • Fästet är installerat på toppen av vågen, från början, nedåt.
 • På takets monteringssteg – 500 mm.
 • Längs överhängskruvarna inställda i steg om 250 mm.
 • Efter fixering av alla lakan lockar de dessutom den överlappande vågen. För detta ändamål används självuttagande skruvar med reschina packning med en diameter av 4,8 mm och en längd av 28 mm. Installationssteget är minst 500 mm.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Vertikala fogar är svåra att klara sig på

Efter installationen av takpanelplattor, fortsätt till dekorationen av överhängen och åsen. De sys upp med formade element från galvaniserad metall med motsvarande färg. Vid installation är det viktigt att säkerställa täthet, för vilken elementen installeras med en överlappning på 80-100 mm. Dessutom är fogarna belagda med ett yttre tätningsmedel.

Alla ytterligare element är fastsatta med skruvar med en diameter av 4,8 mm och den längd som krävs. Var noga med att använda en gummitätning.

Nodmönster

Inte allt kan förklaras med ord, men oftare ger mer information en grafisk bild. De viktigaste komponenterna som kan vara till nytta när du bygger ditt garage från smörgåspaneler monteras i detta avsnitt. Alla detaljerade spår och signerade.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Hörndel av paneler (1 variant)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Installation av den interna partitionen (alternativ 2)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Installation av den interna partitionen (alternativ 1)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Horisontell fog med vertikal layout

Hur man bygger från sandwichpaneler

Horisontella gemensamma sandwichpaneler (ritning)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Korsningen av väggpaneler till krvle

Hur man bygger från sandwichpaneler

Fönster block dekoration

Hur man bygger från sandwichpaneler

Hörnfog (alternativ 2)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Göra porten (dörröppning)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Ordningen av den vertikala fog av sandwichpaneler

Hur man bygger från sandwichpaneler

Intill källaren (alternativ 2)

Hur man bygger från sandwichpaneler

Intill källaren (alternativ 1)

Regler för lagring och arbete

Sandwichpaneler ska lagras på jämnt mark. Om det inte finns någon, använd barer eller annat liknande material, vars yta kommer att skapa en plan yta. Du kan sätta staplarna med ett steg i 1,5-2 meta, men du måste se till att de ligger i samma horisontella plan.

Materialets livslängd beror på polymerbeläggningens integritet. Därför försök inte att skada ytan under lagring och under arbetet. När repor uppstår, de avfettas och målas med reparationsföreningar.

När garaget är byggt från smörgåspaneler måste deras platser skäras. Om värmeisolering är mineral (basalt) ull, bör detta ske i andningsskydd. Om isoleringen är glasull, är det dags att stänga kläder, skyddshandskar och skyddsglasögon.

Metall kan skäras med sax för metall (manuell eller elektrisk). Användning av vinkelslipor med en skiva är förbjuden: vid skärning är metallen i skärområdet mycket het, zinkbeläggningen förångas. Som ett resultat, börjar kortningen efter en kort stund att rosta.

Garage av sandwichpaneler: dimensioner och mönster

Att hitta färdiga projekt av garage från något material är ganska svårt. De beställer inte alltid ett fullfjädrad projekt, även för att bygga ett hus, men det finns inget att säga om uthus. Men planerar ett garage av sandwichpaneler, undrar oundvikligen om den optimala storleken. Om vi ​​pratar om minimumet, överväg att bredden på garaget ska vara 1 meter mer än bredden på bilen och längden – 1,5 meter. Det här är om du planerar att installera åtminstone en del utrustning. Med sådana dimensioner kan den placeras på bakväggen. Om det inte finns någon utrustning, är det tillräckligt att lägga 1 meter till bilens längd.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Projektet av smörgåspanelens garage för en bil

Om en inspektionshål behövs görs den genom att förskjuta lite närmare en av väggarna och vanligtvis till vänster. På den här sidan lämnar de utrymme så att du kan öppna dörrarna i garaget utan några problem. För att underlätta incheckningen läggs 40-50 mm tjocka brädor på gropen. De kan enkelt motstå alla personbilar.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Utkast till garage för två bilar

Om det finns två bilar ska avståndet mellan dem inte vara mindre än 60 cm, och för komfort är det bättre att lämna samma mätare.

Steg för steg instruktioner för att bygga ett garage av smörgåspaneler med egna händer

Fördelarna med byråer i smörgåsar är uppenbara: de fryser inte och värms i solen som metall, de är byggda snabbare än sten och lättare än armerad betong. Garaget i sig, med en färdig stiftelse, kan monteras, med minimal support, bokstavligen över helgen.

Varför sandwichpaneler?

Sandwichpanelen är en ”paj” av 2 skyddsskikt med isolering mellan dem. Mineralull eller skumpolystyren kan fungera som värmare, och i fråga om ull är det nödvändigt att utrusta ventilationen i garaget, eftersom fukten har en negativ effekt på den. Skyddsskiktet på en sådan panel kan vara tillverkad av galvaniserat stål, polymermaterial, OSB, gips. För byggandet av garaget är det bättre att välja stålpaneler, som de mest hållbara och tåla de aggressiva effekterna av bensindunstar, lösningsmedel och vatten.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Valet av sandwichpaneler som byggmaterial för garaget är motiverat av deras tekniska egenskaper:

 • Ett sådant garage behåller värme enligt principen om termos och behöver ingen extra uppvärmning vid frost upp till -20 grader, eftersom värmeöverföring genom väggarna och taket är minimalt. Ju mer norra regionen desto tjockare panelen att välja. Så om vinteren håller temperaturen stabilt under -30, är ​​det nödvändigt att stanna på paneler med en tjocklek av 300 mm.
 • Panelerna har en hög grad av ljudisolering – ljudet av en uppvärmningsmotor kommer inte att vakna hushållet.
 • Allt arbete utförs snabbt och utan inblandning av specialutrustning, eftersom panelernas vikt är liten. Det är också möjligt att bygga ett garage på vintern om grunden hälldes under den varma säsongen. Det viktigaste är att inte låta det inre skiktet på panelerna bli våta, eftersom detta kommer att försämra deras värmeisoleringsegenskaper och så småningom skada hela strukturen.
 • En mängd olika färger av skyddande beläggning hjälper till att harmoniskt kombinera garaget med huset och byggnaderna på platsen. Panelerna kräver inte extra exteriör och inredning, vilket minskar tiden och kostnaden för att bygga ett garage.
 • Kvalitets sandwichpaneler är brandfarliga, korroderar inte, avger inte skadliga ämnen och är miljövänliga.
 • Ett garage för en bil, om du bygger det själv, kommer att kosta ägaren upp till 15 tusen rubel, inklusive alla komponenter, och kommer att vara minst 30 år.

Vid byggandet av ett garage av smörgåspaneler är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att de inte kan tåla hög belastning, till exempel kan metallstänger med verktyg inte fästas på dem. Beläggningen är inte för hållbar och det är lätt att skrapa den med metallföremål. Du måste också vara uppmärksam på tätningsfogar, eftersom de kan frysa genom svåra frost.

Hur man bygger från sandwichpaneler

För byggandet av garaget, förutom sandwichpanelerna själva, behöver vi:

 • perforator och borr,
 • skruvmejsel,
 • bulgariska
 • fintandad metallsåg
 • nivå, roulette,
 • rammaterial
 • fästelement,
 • tätningspackningar,
 • tätningsmedel för exteriör arbete.

Grunden för garaget

Hur man bygger från sandwichpaneler

Eftersom smörgåspanelens garage är lätt, behöver den inte en mycket stark grund under. En tillräckligt kolumnär eller grundig remsa grund. Ett ännu enklare alternativ är en ”kudde” av krossad sten och små grus på täppt mark, men i det här fallet är det nödvändigt att organisera dränering och häll betongbaser för att fästa ramen.

Ramkonstruktion

På den helt torkade grunden eller förberedd grusbasis byggs ramverket för det framtida garaget. Det kan vara metall eller trä.

 • För metallanvändningsvinkel 50 * 50 eller 75 * 75 mm. Mellan sig är delar av ramen svetsade eller bultade.
 • För en träram med en bar 100 * 100 mm, impregnerad med en antiseptisk och brandbekämpningslösning. Den är ansluten med metallhörn.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Rammen är en styv rektangel med ytterligare vertikala inlägg. Först monteras ramens nedre bälte och fixeras till fundamentet. Den måste ligga absolut horisontellt, därför att justera den, använd packningar av tätningstejp eller plank. Vertikala stolpar installeras i hörnen, på sidorna av framtida portar och minst 3 meter över varje vägg.

Panelinstallationen börjar vid någon av hörnen av ramen. Den första dockningsplattan är fastsatt på stativet med hjälp av skruvar med ett bulthuvud, vilket anpassar det i ett horisontellt och vertikalt plan med en nivå. Skruven måste vara placerad minst 5 cm från panelens dockningskant.

Skruvarna skruvas varje 50 cm, det vill säga på en tvåmålsplatta behöver du 4, och på en tre meter en – 6 stycken. Om väggen kommer att ha en betydande belastning (mekanisk vind), är intervallet mellan skruvarna värd att minska.

Den andra panelen är fäst vid den andra med en låsmekanism. Tätningar sätts i sömmarna för en mer tät och tät anslutning, och tätningstejp läggs också mellan panelerna och ramen. För att panelerna ska passa bra med varandra måste lederna försiktigt ”pressas” och förhindra deras deformation. I områden med frostiga vintrar och en stor mängd nederbörd rekommenderas att belägga låsningsmekanismen med tätningsmedel och anslut sedan panelerna.

Varje ny rad börjar med en dockningspanel, och de försöker så att lederna mellan panelerna i de horisontella raderna går ”i rad”. För att göra detta, starta en ny rad med en bit kvar från föregående rad. Vid väggarnas ändar lämnas deformationsluckor som också är täckta med hörnplattor.

Om det finns behov av att skära panelen, så använder de i detta syfte en fintandad hacksåg för metall- eller elverktyg, och inte en kvarn, eftersom panelens kanter överhettas och deformeras från den.

Platser där panelerna var sammanfogade inte med hjälp av en torn-groove-anslutning, men helt enkelt i änden, är täckta med skyddande plattor av stål. Dessutom bör de utskjuta en 5 cm söm på båda sidor. Foder från insidan är belagd med tätningsmedel och fäst på skruvarna. Ju snäva lederna är, desto varmare kommer garaget att vara i framtiden.

Efter avslutad byggnadsarbete avlägsnas skyddsfilmen från panelerna. Att göra detta förut är inte värt det för att inte skada ytan med ett verktyg.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Det är också tillrådligt att täcka taket med smörgåspaneler. Det kan vara singel eller dubbel. Montera panelen längs takets längd från bottenkanten och fäst dem med skruvar på överkanten till ramen. Således kommer den sista raden att gå längs åsen. Varje fog är belagd med tätningsmedel, eftersom ökade krav ställs på takets vattentätning. Alla leder bör också täckas med skyddshattar.

Panelerna är ganska bräckliga, så om det finns behov av att flytta runt dem, använd trägolv, som vilar på ramen. För taket på sandwichpanelerna med mineralull krävs avlopp. för att förhindra att fukt kommer in i panelen.

Vad ska man tänka på när man bygger?

 • Skruvarna måste skruvas in i ramen strikt vinkelrätt.
 • Skydds- och dekorationsfoder ska helt stänga monteringsgapet.
 • Om slipmaskinen används för att trimma panelerna är dess kanter överhettad och den korrosionsbeständiga beläggningen skadad. För dessa ändamål är det bättre att använda sax för metall, handsåg eller pussel.
 • Om du inte kan undvika repor, är de målad över med oljemaling i 2 lager. I framtiden kan du utföra antikorrosionsbehandling av garaget med hjälp av verktyg för metall.

Hur man bygger ett hus med smörgåspaneler med egna händer?

Hur man bygger från sandwichpaneler

Idag när rytmen i vårt liv växer stadigt, när tiden blir mindre och mindre är det – vår tid – blir allt mer värdefull. Vi behöver resultatet omedelbart, just nu och denna princip fungerar även inom byggbranschen: vi värdesätter genomförandegraden, låg kostnad och lägsta kostnad i drift. Därför vill vi förvärva ett privat hus, det blir alltmer från sandwichpaneler.

De är bra eftersom dessa hus kan byggas på kortast möjliga tid och när som helst på året. Dessutom, bland deras fördelar: de är mycket enkla och snabba att värma upp, och värmen i sandwichpanelernas hus hålls under mycket lång tid vilket gör det möjligt att avsevärt minska värmekostnaderna. I dessa hus en mycket hög grad av ljudisolering. men självklart är deras främsta fördel att de är mycket billiga hus.

Vad är sandwichpanelens hus?

Hur man bygger från sandwichpaneler

I den här artikeln kommer vi att försöka lista ut vilka hus som är från sandwichpaneler, om det är vettigt att bygga ett liknande hus med egna händer och hur det verkligen görs.

Och så nyligen kan man se att en oändlig ström av reklam för liknande hus häller på oss från överallt. Vart du än går, trumpeterar de över de många fördelarna med panelkonstruktion, de säger att du inte kommer att kunna hitta mer tillförlitliga byggnader – allt kommer att kollapsa, men panelhuset kommer att förbli etc.

I ett ord finns ingenting i denna värld bättre än hus från sandwichpaneler. Men det här är inte det mest absurda, mycket intressantare att se annonser som: ” Vi kommer att bygga ett hus av smörgåspaneler. Eco-boende snabbt, effektivt, billigt. ”

Hur man bygger från sandwichpaneler

Faktum är att sådana hus inte alls är miljövänliga och harmlösa för hälsan.

Den enda anledningen till att ett sådant hus, med viss sträckning, fortfarande kan kallas miljövänligt, beror på att tack vare sandwichpanelerna kan du spara på uppvärmning, dvs. spara naturresurser. Allt!

Nu ska vi försöka förstå de största fördelarna och nackdelarna med husen från sandwichpanelerna.

Låt oss börja med fördelarna:

 • Konstruktion hastighet Faktum är att en låda för ett sådant hus kan byggas om en vecka eller två.
 • Möjligheten till konstruktion när som helst på året.
 • Sådana hus har mycket tunna väggar, vilket väsentligt ökar byggnadens användbara område.
 • Hus av sandwichpaneler värms upp snabbt och behåller värmen under lång tid. Allt på grund av det faktum att det mesta av panelen faller på isoleringen.
  Hur man bygger från sandwichpaneler
 • Det är mycket viktigt – sådana hus är inte föremål för krympning och deformation. Inredning kan börja omedelbart efter byggandet. Och därefter kommer vi in ​​och lever direkt.
 • Utmärkt ljudisolering.
 • Panelerna är väldigt lätta att installera vertikalt – planet är slät.
 • Besparingar vid uppvärmning.
 • På grund av den lätta konstruktionen är det inte nödvändigt med en förstärkt grund.
 • Smörgåspanelernas hus är hållbart och kan stå emot en orkan.
 • Panelerna är lätta att transportera och installeras som designer.
 • Billighet. Sådana hus är billigare än alla andra.

Vi vänder oss till nackdelarna:

 • Sandwichpaneler tjänar mindre än samma träd, och ett hus av sådant material kommer att tjäna mindre. Vanligtvis kostar sådana hus från 25 till 30 år.
  Hur man bygger från sandwichpaneler
 • Den relativa styrkan hos ett sådant hem. Ja, han kan tåla en orkan, men en man med en yxa kommer att hållas kvar för en sandwichpanel under en mycket kort tid.
 • Sandwichpaneler är klädda med strandskärplattor som innehåller många hartser och andra icke-miljövänliga tillsatser. Intern fyllning, tobisisolering gjord av helt syntetiska produkter, såsom polystyrenskum.
 • Sådana hus är 100% lufttäta och för att säkerställa flödet och ständig uppdatering av luften i huset (för att inte kvävas) är det nödvändigt att utföra ytterligare tillufts- och avgasventilation på principen om tvångsarbete. Vad som praktiskt taget förstör all den deklarerade billigheten av kaklade byggnader.
 • Den som säger någonting, och SIP-paneler (sandwichpaneler) är vackert upplysta. Men det skulle bara vara hälften av besväret, om skumpolystyren inte under förbränning blev till ett aggregerat vätsketillstånd och inte skulle hälla ner ”med ett eldstråle”. Vidare, vid bränning av material som utgör SIP, avger skadliga ämnen.
 • Som regel är det bättre att installera ett luftvärmesystem i panelhus. Eftersom det inte är svårt att gissa, följer detta från hela våra hem.
 • Ibland kan exempelvis en svamp uppstå i panelerna vid felaktig användning.
 • Om du väljer att sälja ett sådant hus kommer det att kosta mycket mindre tegelsten.

Baserat på ovanstående fördelar och nackdelar kan alla själv bestämma om du behöver bygga ett hus från sandwichpaneler eller inte.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Om du bestämde dig för att bygga, skapar du först ett projekt för ett sandwich-panelhus. Panelkonstruktion lämnar ett stort urval projekt, både redo och anpassade till individuella behov.

Hur man bygger från sandwichpaneler

SIP-paneler har en standardiserad storlek på 2500 vid 1250 och 2800 vid 1250. I själva verket bestämmer dessa dimensioner den typiska höjden på första och andra våningen. Naturligtvis kan du bygga väggar och andra storlekar, men i det här fallet måste du bygga upp paneler, som för det första inte är så estetiskt tilltalande, och för det andra, på grund av detta kan tillförlitligheten i ditt hus leda till.

När det gäller tjockleken finns det redan mer utrymme för val: 124, 174 och 224 millimeter. För innerväggar rekommenderas att man använder paneler med en tjocklek av 124 mm.

När du börjar bygga, kom ihåg ett mycket viktigt steg – beräkna korrekt och välj ventilation.

Hur man gör ett hus med sandwichpaneler?

Vad som än kan sägas måste du fortfarande begära hjälp från byggnadsorganisationen så att de kan göra sandwichpaneler för dig. Om du försöker göra det själv så kommer det inte att prata om någon billig konstruktion. SIP-paneler är gjorda på grundval av ditt projekt, så i designfasen av ditt hem måste du också vara mycket försiktig. Du kan köpa färdiga standardpaneler, och sedan anpassa dem för att passa dina behov, men det kommer att bli lång och mödosamt. Färdiga paneler transporteras till byggarbetsplatsen med lastbil, och du kan omedelbart börja bygga.

Hur man bygger från sandwichpaneler

För byggandet av huset på smörgåspanelen passar perfekt band grunda grunden . Det är också en bra passformsplatta, tejp-kolonn och stapelgrill.

Så snart den typ av stift du har valt är klar kan du fortsätta med trimbjälkens läggning.

Vi behöver en stavsektion på 250 till 150 millimeter. Strålen är ansluten med metoder ”till trädets golv” eller ”till tass”, och anslutningarna själva är fastsatta med träpellets. För vilka hål görs i stavarna ca 20 mm. diameter och 100-150 mm. i djupet. Negel är hammad i storlek något mindre än hålet. Fäst på fundamentet med 350 mm ankar 10-12 mm. diameter. Skruvarna måste drunkna i strålkanten.

Golvet och golvet i sandwichpanelernas hus

Du kan ordna på två sätt: Finsk teknik och inhemsk. Enligt den finska versionen är hela huset helt, inklusive golv och väggar. kan byggas av samma smörgåspaneler. Inhemska företag skulle dock rekommendera att bygga ett golv på det vanliga board-lag mode. Och mellan lågen låg isolering. Ett sådant golv kommer att vara längre, det blir lättare att demontera och reparera.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Nu behöver du lägga styrkortet, det heter ”vi ljuger”. Välj dess storlek, baserat på sandwichpanelernas tjocklek. Till exempel en 224 mm panel. därmed styrelsen behöver vi 50 till 200 mm. Brädet läggs ovanpå bandet eller golvet. Med hjälp av nivån dubbar vi strikt horisontellt och fäster 5 till 70 mm självuttagande skruvar. varje 350-400 mm. Vi börjar installationen av väggarna från hörnet och har noggrant studerat partitionernas layout.

Före installationen sänker vi den nedre spåret på smörgåspanelen och sätter den på ”sängen”. Lika horisontella och vertikala. Panelerna skruvas på golvet med självgängande skruvar 3,2 med 35 mm. i steg om 150 millimeter.

Sätt sedan in ett fyrkantigt bräde mellan panelerna och fäst dem ihop. Spåren skumas, pressas fast mot varandra och fästs med skruvarna 12 till 220 var 500 mm. Vi monterar också resten av panelerna.

Hur man bygger från sandwichpaneler

Så snart väggarna är klara, är de övre spåren på panelerna också zapenivatsya, och sedan är övre trimbordet – strålen 150 med 200 mm nedsänkt i dem. Dörrar och fönster kan skäras som i redan installerade väggar och förberedelser inför tid.

Balkar av golv är fastsatta på övre delen på vanligt sätt: med hörn, fästen eller hölje.

Hur man bygger från sandwichpaneler

För ett hus med smörgåsplattor är ett vanligt truss tak perfekt. Rafters kommer att baseras på mauerlat eller på spåren på vindsvåningen. På taket läggs mantel och takmaterial.

Men också, du kan montera taket på alla samma paneler. Om den här metoden väljs monteras taket från en kant och byggs gradvis upp längs åsen. Först och främst, med en självuttagande skruv, fäster vi en tång till Mauerlat, och till dem fäster vi smörgåspanelen på exakt samma sätt som väggarna. Därefter fästes en annan takfläkt, och operationen utförs igen.

Och för att bättre förstå tekniken kan du titta på videon ”Hur man bygger ett hus från sandwichpaneler. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *