Hur man lägger

Hur man dekorerar ett ramhus

Du kan dekorera ramhusets efterföljande timmer – så att du kan få effekten av att huset är av trä, men spendera mycket mindre pengar. Om fodret kan läggas både vertikalt och horisontellt, kan strålningens imitation endast läggas horisontellt. Detta material kan vara mantlat ramhus både ute och inne.

Fasadplattor

Detta material gör det inte bara möjligt att göra ramverket attraktivt, men skyddar även det på ett tillförlitligt sätt från effekterna av negativa naturliga faktorer.

Natursten

Hur man dekorerar ett ramhus

Ordningen av fasadtrimmen med natursten.

Nackdelarna med natursten för att möta byggnaden är att den har en godtycklig tjocklek och dimensioner, och detta försvårar dess installation.

Den presenteras inte i ett brett spektrum av färger, det har mycket vikt, så det används nästan aldrig för att avsluta ett ramhus.

Sten är ett ganska dyrt material, och få människor har råd med det.

Konstgjord sten

Den har en mer varierad palett och mindre vikt. De som har en aning om hur man lägger keramiska plattor kommer att kunna arbeta med konstgjord sten utan några problem. Konstgjord sten har bra värmeisolering, så huset blir varmt och mysigt. Det är mycket billigare än natursten, så det är billigare.

Dekorativt gips

Detta material används ofta tillräckligt för att slutföra byggnaden. Med den kan du skapa en fasad som ser ut som trä, sten, sand eller vågor. Användningen av dekorativa gips gör att du kan dölja bristerna och ojämnheterna på väggarna.

Blandningen består av silikon, akryl, marmorflis.

Detta material är motståndskraftigt mot fukt och tolererar frost, så huset kommer att vara mysigt och bekvämt både på vintern och på sommaren. Detta material behåller värmen väl och brinner inte, det är billigt och kan användas för att avsluta byggnaden, både inomhus och utomhus.

Använd siding

Hur man dekorerar ett ramhus

Ordningen med väggbeklädnad ram hus sidospår.

Siding har låg kostnad, hög stabilitet och hållbarhet och enkel installation. Valet är gjord mellan vinyl och metallfasad.

 • högt motstånd mot förhöjda temperaturer;
 • motstånd mot solljus;
 • hög styrka.

Detta material behåller värmen dåligt, så tillsammans med det bör värmeisolering användas för att täcka ramhuset. Om du använder metallfasad, måste du göra en pålitlig kista, eftersom materialet är ganska tungt.

Metallsidor

Siding är väldigt lätt att installera, eftersom det har speciella lås och är täckt med specialfärg, så det rostar inte och skyddar säkert rambyggnaden. För att slutföra byggnaden kan du använda paneler av olika färger.

Vinylfasad

En mängd av detta material gör det möjligt att avsluta huset med imitation för alla slags trä eller sten. Vinylskärning, om den används på rätt sätt, kommer att vikas 50 år eller mer, det korroderar inte och är billigare än dess metallkomponent. Detta material presenteras i olika färger, så du kan alltid välja den nödvändiga nyansen för att avsluta ramhuset.

Vinylfasad är mycket lättare än andra material, därför är den idealisk för att avsluta ett ramhus. Det påverkas inte av mögel och rutt, insekter skadar inte det, det smälter inte och håller inte förbränning.

Det är lätt att behålla detta material, det räcker att bara tvätta det med tvålvatten. Det finns ingen anledning att täcka den med antiseptisk eller periodisk nyans. Om du avslutat ramhuset med vinylskärning glömmer du den yttre dekorationen i mer än ett decennium.

Rekommendationer för arbetet

För att efter avslutning av rambyggnaden finns inga sprickor och sprickor på materialet, måste du vänta tills byggnaden krymper.

Om huset är täckt med trä, är de mest lämpliga arterna ek och lerkär. Alla trämaterial måste bearbetas ytterligare för att skydda dem från att drabbas av solljus, fukt, rot och mögel.

För att uppnå maximal effekt vid användning av foder eller sidospår måste du dessutom installera isolering, och det bästa alternativet är mineralull.

Som du kan se är valet av efterbehandlingsmaterial till ett ramhus ganska stort, och du kan alltid välja material som passar dig inte bara för dess egenskaper och egenskaper, men också för priset.

Exteriör finish ramhus: material och metoder

Exteriör målramhus – ett viktigt och nödvändigt byggnadsstadium, eftersom skelettet utan fasadbeklädnad ser grimt ut, det är dessutom dåligt skyddat mot exponering för den yttre miljön. Vi kommer att berätta hur du ska dekorera fasaden på ett ramhus, vilka material används för detta och hur man gör jobbet själv.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Exteriör målramhus – ett nödvändigt byggnadsstadium.

Avslutande ramhus

Skelettens struktur och egenskaper

Hur man dekorerar ett ramhus

Exteriör målramar hus bör göras med hänsyn till deras struktur och design funktioner.

Inredning av rambyggnaden med egna händer, såväl som yttre dekoration, bör göras med hänsyn till strukturella egenskaper hos denna typ av konstruktioner.

Den mest märkbara effekten på slutförandet av sådana skillnader:

 • Husets botten är en träram, som fördelar lasten genom ett system av stolpar, balkar, spärrar och tvärstänger från byggnadens tak till grunden. Som det är känt är trä ett ganska flexibelt och mjukt material, och under krafternas verkan ger ramen en viss krympning, det finns en ojämn förskjutning och rörelse av delar i förhållande till varandra;
 • I regel läggs slaktkroppar på kolonn- eller stapelfunderingar, och ojämn nedsättning av strukturen är möjlig, vilket inte är särskilt dödligt för ramen, eftersom den är flexibel och kan tillåta små snedvridningar och geometriska förändringar, men en monolitisk beläggning, såsom gips kan spricka;
 • Husets väggar består av ett system av ramstänger och paneler som fyller utrymmet mellan stängerna. Ofta i stället för paneler är detta utrymme fyllt med isolering och mantel på båda sidor med fuktresistent OSB-plywood, som i sig inte kan utföra funktionerna i en fasadfinish antingen för dekorativa eller för byggnadsegenskaper.
 • Väggkonstruktionen är sådan att isoleringen är i sitt inre utrymme, så för mittenbandet och södra externa isoleringen är inte nödvändigt. Men många skumar fortfarande polystyren i hemmet, eftersom det är en utmärkt grund för gips.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Utanför väggar mantlad OSB.

Alla dessa funktioner gör att du kan bestämma hur du ska klippa ramhuset utanför, så att beläggningen varar så länge som möjligt och mer effektivt. Som regel föredras de gångjärniga fasadstrukturerna, olika paneler och plattor, träpaneler och gips.

Det är viktigt! Fasad tegelstenar är mycket sällan inredda, eftersom ramhuset är en variant av prefabricerade prefabricerade bostäder, och priset på installationsarbetet och kostnaden för tegelstenen gör denna fördel obetydlig.

Varianter av yttre trim

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Gardin väggar – en av de mest populära typerna av finish.

Tänk nu på materialen för att avsluta fasaden på ett ramhus.

Oftast för dessa ändamål gäller sådana medel:

 1. Ventilerade fasader, sidospår, vinylhus och andra typer av monterade konstruktioner. Den låga kostnaden, enkel installation, hög pålitlighet och hållbarhet hos dessa beläggningar gjorde tekniken ledande inom byggmarknaden.
 2. Klädplatta, blockhus, träspår och andra träprodukter gör att du kan skapa en likhet med ett trähus av trä eller trä, vilket inte bara är modernt, men också naturligt, vackert och varmt.
 3. Dekorativa fasadplaster ser bra ut och skapar effekten av en Medelhavet stuga. Dessutom skyddar detta material väggarna bra och tjänar under lång tid;
 4. Efterbehandling med olika paneler imitera tegel, sten, trä och andra beläggningar är också känt för sitt demokratiska pris och enkel installation.
 5. Inredning med kakel, naturlig eller konstgjord sten skapar intrycket av ett dyrt fast hus, men samtidigt skapar det en stor belastning på väggarna och grunden och till en kostnad som kan jämföras med tegel. Det används emellertid i stor utsträckning, speciellt för att slutföra källaren. hörn, fönster och dörröppningar och andra delar av strukturen tillsammans med andra typer av klädsel.

Installation av ventilerad fasad eller sidospår tar lite tid och kräver ingen speciell kunskap eller färdigheter. Samtidigt är en sådan beläggning lätt att underhålla, och vid behov kan den snabbt demonteras och bytas ut med en annan.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Bilden visar att för installation av sidospår tillräckligt en anställd.

Samma sak kan sägas om alla slags paneler, vars installation inte orsakar svårigheter, och kostnaden är tillgänglig för många medborgare med relativt låga inkomster.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Montering av paneler är enkelt.

Träpaneler liknar sidospåren, bara här finns det färre olika delar och monteringsregler, allt är intuitivt klart och enkelt: vi gör kassen och fyller brädan, lederna, hörnen och öppningarna med ramar och olika formade element: hörn, vertikal och horisontell plåstång.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Foder fylld på träkassen.

Efterbehandling av ramhuset utan med gips kräver stor ansträngning, men som ett resultat kommer du att få en vacker medelhavsstilfasad som är en klassiker och pryder någon egendom. Grunderna för installationen av beläggningen är bättre att göra polystyrenskum, eftersom det inte absorberar fukt och gör att du kan utföra vått arbete fritt.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Dekorativt gips skapar ett vackert utseende av huset.

Mot fasaden med sten eller kakel kommer ditt hus att se ut som ett riktigt slott eller en tegelbyggnad, och det är nästan omöjligt att skilja ett sådant skydd från naturligt murverk och materialets livslängd är tiotals hundratals år.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Stone dekoration är den mest solida och monumentala.

Det är viktigt! Vid val av modern finishteknik är det nödvändigt att strikt följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer, följa installationsreglerna och endast använda beprövade och rekommenderade material och verktyg.

Montering av fasadgips

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Processen att applicera gips med en spatel.

För dem som är intresserade av att avsluta fasaden på ett ramhus med dekorativt gips, har vi sammanställt en steg-för-steg-instruktion:

 1. Längs väggens nedre gräns, ovanför källaren, längs hela kanten av huset bifogar vi startskenan från en metallprofil eller trä. Häften måste vara strikt horisontell;

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Vi spikar startskenan.

 1. Applicera lim med en skårad trowel på ett skumplast eller EPPS, tryck arket mot väggen från hörnet, vila det på startskenan och fixa det med skruvar genom plastrunda. Raderna förskjuts så att sömmen överlappar varandra som tegelverk;

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Skivor fixar skruvarna på trädet.

 1. Gradvis täcker vi hela fasaden med skumplast;

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Vi täcker hela fasaden med isolering.

 1. Vi fastar ett icke-alkaliskt förstärkande nät på ytan av skumplasten, som vi limar med lim så att det finns ett kontinuerligt lager av grov kitt på ytan. Huset kommer att likna en sten- eller betongbyggnad;

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Efter roughing med lim, liknar fasaden plasterbetong.

 1. Häll ungefär en tredjedel av vattnet i hinken och häll blandningen för fasadgips i vattnet. Rör lösningen med en borr med ett mixermunstycke;

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Förbereda en lösning av gips.

 1. Vi samlar lösningen på spateln och applicerar den på väggen med ett jämnt snyggt lager. Tjocklek görs enligt tillverkarens anvisningar på förpackningen. Om gipset är texturerat, skapar vi ett mönster på ytan med hjälp av riktningsrotationer eller rätlinjiga rörelser.

Hur man dekorerar ett ramhus
Hur man dekorerar ett ramhus

Applicera gips på väggen och bild ett mönster.

Det är viktigt! Förbered den mängd lösning som du har tid att utveckla för tiden tills blandningen börjar sätta i en hink.

Ramhuset behöver en obligatorisk fasadfinish som kan tillverkas med en mängd olika material och tekniker. Vi visade hur man gör dekorationen med dekorativa gips, och videon i den här artikeln kommer att komplettera våra instruktioner med illustrativa exempel (se även artikeln ”Populära stilar av färdiga lägenheter och hus”).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *