Grunden

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Steg 2. Lim appliceras på plåtar av extruderad polystyrenskum eller skumplast – det här är bekvämt att göra med en hakad trowel. Sedan trycks arken försiktigt mot väggen – från hörnet. Materialet måste stödjas på startskenan. Efter det är lakorna fixerade med självgängande skruvar (på ett träd), och efterföljande rader rör sig lite: sömmen ska vara som tegelverk. Vi täcker byggnadens fasad med material helt, fixa sömmarna.

Steg 3. Fäst förstärkningsnätet på skumarken, klistra fast det med lim: ett lager av grovt kitt ska dyka upp på ytan (det ser mycket ut som gjuten betong).

Steg 4. Vatten hälls i skopan (1/3 volym) och blandningen hälls för att göra dekorativa (fasad) gips. Med hjälp av en borr med ett speciellt munstycke (”mixer”) löses lösningen väl.

Steg 5. Färdig gips appliceras på spateln och fördelas jämnt över väggarna. När det gäller skiktets tjocklek, följ i detta fall instruktionerna från tillverkaren av materialet. Om du har texturerat gips, skapa ett mönster.

För att arbeta snabbt och utan förlust av material, förbered så mycket mortel som du kan träna tills blandningen börjar sätta i tanken.

Vilket alternativ av ovanstående är att föredra för utformningen av fasaden av ett land ramhus? Du bestämmer dig. Om du vill att huset ska fungera så länge som möjligt, om du har ekonomiska möjligheter ska du välja en tegelfärg. Om du tvärtom vill spara pengar, föredra att avsluta med sidospår – det här är en bra, populär fasaddesign av byggnader uppställda av olika material – från trä till tegel. Dekorativt gips – nöjet är dyrare, men med rätt tillvägagångssätt kommer en sådan finish att se imponerande ut och tjäna – under lång tid. Välj de bästa lösningarna och njut av skönheten och komforten i ditt förortshus!

Vi rekommenderar att du tittar på en video om avslutning av ett ramhus:

Fasad av ett ramhus – hur man avslutar, en översyn av alternativ och material

I flera årtionden har vårt land aktivt använt teknik för byggande av ramhus. Samtidigt vill varje ägare att fasaden på ett ramhus inte bara är vacker men också tillförlitlig – för att skydda mot olika miljöskador (vind, snö, regn).

När man talar om ramkonstruktion innebär det inte bara flervåningsstrukturer, där installationen av byggnadsramen är gjord av förberedd betong. Det finns fortfarande en lågindustri – här används de i träramar. Låt oss prata om en mycket viktig punkt – hur man trimmer ramhus så att konstruktionen inte bara ser snygg ut, men också modern. Vi kommer också att vara uppmärksamma på de olika detaljerna i sådan efterbehandling, analysera listan över lämpliga material, vilka väljs när efterbehandlingen sker med egna händer.

Innan vi pratar om hur man trimmer ramhus ska du ta itu med det faktum att fasaderna av sådana strukturer kan vara. När ett material väljs för fasaden är det här det som betyder mest.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Huvudramen av huset, på grund av vilket all teknik fick sitt namn

Beroende på vilken typ av fasad som är ett ramhus, beror det också på vilken teknik som avslutar arbetet är lämpligt att välja.

Oftast möts följande konstruktiva typer av ramhuset:

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Husets fasad kan ramas på olika sätt.

Om den typ av husramstativ

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Något som detta är grunden för en ram-pelare struktur.

Hur man färdigställer ramen på huset, om dess typ – ramhyllan. Låt oss prata mer om det här, eftersom sådana typer av strukturer på vårt lands territorium är mycket vanliga.

Vad du behöver veta:

 • Rack-and-Frame och Frame-rack-typerna av hus skiljer sig inte från varandra, inte så dramatiskt, så att de här strukturerna kan överföras i allmänhet. Kärnan i hela processen är som följer: det är nödvändigt att fylla utrymmet med isolering mellan ställen, för att dekorera väggen både inifrån och utifrån.
 • Det bör förstås att dekorationen av fasaden av ett ramhus är alltid flerskiktad. Varje skikt ligger tydligt på plats – för att se till att det här är tillräckligt, ser man på vilken konstruktion som helst. Först och främst måste du göra följande: köpa en riktigt korrekt, högkvalitativ isolering.
 • Eftersom bredden på trästolparna i enlighet med normerna är 150 mm, måste det isolerande materialets tjocklek också motsvara denna dimension. Det rekommenderas att köpa isolering i plattformens formfaktor (det är bättre att avstå från att köpa en rulle). Passar perfekt för en eller annan typ av ull: glasfiber, sten, mineral. Framgångsrika resultat visar till exempel användningen av isonon, penoizol, polystyrenskum.
 • De mest budgetalternativ inkluderar skum. Vad är också intressant – det här materialet är det enklaste, därför är det fråga om hur man ska dekorera ett ramhus, det måste köpas. Det finns emellertid också en viss brist på skumplast: av alla befintliga typer av isolering är det den som är mest brännbar. Alla är skyldiga att veta om detta, såväl som att bestämma om de ska användas för ditt ramhus eller ej.
 • I en situation då värmeisoleringsplattan har en bredd på några centimeter mer än avståndet mellan ställen är dess installation mycket enkel – isoleringen faller inte ut ur cellerna. Enligt det kommer en ångspärrfilm att fästas på insidan (detta kan till exempel vara ”Izospan B”.
 • Om du väljer att köpa en varmare som är modernare och har en folieyta, måste den monteras så att folien är vänd mot insidan av huset. I denna situation är det naturligtvis inte nödvändigt med en ångspärrfilm. Allt är enkelt – över den givna värmaren kommer obreshetka fortfarande att fyllas. För tillverkning av en sådan struktur används vanligtvis skena med dimensionerna 2 till 9 cm.
 • En liknande kista kommer också att installeras utomhus, men innan de är utrustade med vattentätning, ger det också vindskydd. I det här fallet är det smala rullmembranet inte det mest idealiska alternativet, så välj något annat.

Ett tunnrullmembran skyddar verkligen ditt ramhus från fukt. Men det kan inte sägas om vinden. Ett specialdiffusionskikt med tre lager används som ett vindtätt lager när du färdigställer ett ramhus.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Utsmyckning av ramhusets fasad kommer endast att vara i många år när alla rekommendationer om arrangemanget följs.

För att göra fixeringen används skenor, vars dimensioner är 4,5 med 4,5 cm. De är de som är packade rätt längs rackarna. Enligt skenorna fixar de ytterkassen. När ”denna kakts” fyllning är helt förberedd finns det bara en sak kvar att göra – för att göra höljet med ett dekorativt material. Vad dekorativt material som ska användas för att avsluta ett ramhus är bäst – vi talar lite om det här lite senare.

Finska ramhus och dess dekoration

Begreppet ”sköldhus” är känt för många människor – särskilt de som bor i våra lands nordliga regioner. Ett annat namn för liknande konstruktioner är finska hus.

Vad är det genomsnittliga finska huset? Det här är en envåningsbyggnad med ett sluttande tak, som vanligtvis är symmetriskt.

Hur man monterar ett finskt hus från en bar

Allt är gjort så här:

 1. Om man tittar på situationen i stor utsträckning är finska huset samma stuga som kan byggas på olika sätt. Finska hus är ofta byggda av laminerat faner, monterat på paneler, som är helt färdiga från fabriken. Ett karakteristiskt drag: alla delar av huset är tillverkade i sin helhet – både väggar och takbjälkar, och självklart själva ramen.
 2. Minsta möjliga tid för att bygga ett hus krävs för sköldstrukturer. Övning visar att allt arbete kan bokstavligen ske på en månad. Redan från fabriken finns väggpaneler – de har isolering och i vissa fall även elektriska ledningar, det vill säga efter montering av huset finns det bara en sak kvar – för att producera en finish.
 3. Produktionen av väggpaneler är tillverkad av OSB, som, även om de är tillverkade av trä, är anmärkningsvärda för hållbarhet, fuktmotstånd och temperaturförändringar. Sådant material är inte rädd för mögel – det är också en obestridlig fördel. Vilken trimram hus byggs av paneler? Som regel är det tillräckligt att måla väggarna – många är begränsade till detta.
 4. Men om du vill få ett riktigt vackert ramhus (så att fasaden ser framträdande, lyxig), är det bättre att kombinera målning med andra efterbehandlingsalternativ. Du kan till exempel fästa fasaden med klädbräda, gör detsamma med hjälp av kontrasterande skenor som är packade längs konturerna av befintliga sköldar. För att färdigställa husets fasad från en bar på så sätt monteras speciella frontpaneler på ytan, som redan har en lämplig textur.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Utseendet på ett finskt ramhus, vars fasad redan är färdig

Om du tar hänsyn till de traditionella finska husen, för deras konstruktion (och för tillagning av ytterväggsdekoration) används alltid trä. Men nya ytbehandlingar kommer in på marknaden varje år och idag kan du enkelt hitta vad som gör ditt trähus riktigt ovanligt.

Med andra ord kan dekorationen av fasaden av ett ramhus vara vilken som helst. Någon föredrar till exempel att imitera murverk.

Frame-frame-teknik för att bygga hus

Denna typ av rambyggnad över hela världen är känd som ”korsvirkeshus”. Det verkade länge sedan – under medeltiden, och många europeiska länder kallade denna arkitektoniska stil uteslutande sina egna.

Kärnan i sådana bostäder var detta: först gjorde de ramen. Basen av dessa var inte rack alls, men ramar med speciella struts.

Låt oss prata mer om stilen på fachwerk

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Arkitektonisk stil fachwerk i färd med att skapa

 • Husets hålrum fylldes med olika material som kunde vara till hands. Lera, tegelsten, sten användes. Idag kan marknaden lätt hitta många andra material som helt klarar av alla uppgifter – du kan använda block av skumbetong, cementbundna eller magnesitplattor
 • När det gäller att dekorera ett ramhus i stil med fakhverk, finns det verkligen mycket utrymme för fantasi. När allt kommer omkring, går arkitektonisk stil aldrig ut ur mode. För att klara det är det inte nödvändigt att köpa de mest moderna ytbehandlingar som erbjuds i hårdvaruaffärer. Det är lätt att få en vacker fasad av ett sådant ramhus: fokus ligger på olika geometriska former. Dessa former bildas av strålar. Dessutom är särskild uppmärksamhet åt kontrasterande finish.
 • I vår tid kan ramhuset i stil med korsvirkeshus inte bara ha en ram av trä, men också en mycket stark metallram. Ja, det kommer i viss utsträckning att öka dina byggkostnader, men i gengäld får du livslängd – det kan du knappast argumentera för med det.
 • Vad är uppvärmningen av det här huset? Allt är ungefär detsamma som i exemplen ovan, som vi lyckades ta fram. Det enda steget är att det inte är vanligt att använda trämantel, och glasmagnesitskivor används för vindrutaskydd – de utgör grunden för efterföljande målning.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Typisk korsvirkeshus – dekorationen ser bra ut!

På grund av vissa strukturella kännetecken hos ramverkens inramade hus framkom en hel stil som används för dekoration av fasaderna i en mängd olika byggnader, inklusive de som har en helt annan design.

Utsidan av korsverkets ramverk imponerar på människor. När du personligen ser sådan skönhet kommer du för alltid att vara under ett gott intryck.

Du kan få en liknande yta på vilken byggnad som helst, men i detta fall kommer kontrastramens funktion att utföras av polyuretanbalkar, vilka är monterade på väggytan.

Ramhus och deras efterbehandling

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Mitt i yttre trimramkonstruktion

I en situation då de bärande konstruktionerna är tillverkade av trä kan det vara bra att göra en yttre yta på ett ramhus med ett träd – det är tillrådligt. Men även i en sådan situation kan det finnas flera alternativ.

Fasaden är ofta pläterad med klädbräda – brädans sektion kan imitera ett naturligt trä eller en mycket vacker rundad logg.

Och nu mer:

 1. Det finns en speciell typ av sidospår, som inte är gjorda av vinyl eller aluminium (som är allestädes närvarande), men av naturligt trä. Priserna på sådan sidospår är något högre än för klädplatta, men ytan av sådant material kräver ingen behandling alls – antingen dekorativt eller antiseptiskt. Följaktligen, för att slutföra allt arbete på att slutföra rambyggnaden, tar det mycket mindre tid, såväl som hjälpmaterial.
 2. Alla typer av sidospår, som nämnts ovan, används för närvarande i stor utsträckning vid fasader av olika byggnader. Prefabricerade hus är inget undantag. Detta kan förklaras av det faktum att installationen av paneler är ganska lätt, materialkostnaden är tillgänglig för nästan vilken som helst familj, och utseendet på produkterna är spektakulärt. Det är oundvikligt att säga, i vilket stort utbud idag presenteras sidoklädsel för efterbehandlingshus?
 3. Mantel av detta material är inte svårt. Om det uppstår problem – kan du alltid titta på en träningsvideo om hur det görs – och alla oförståliga stunder kommer att bli omedelbart tydliga. Dessutom, för att avsluta rambyggnaden – arbete som görs snabbt, för det här materialet uppskattas också av både erfarna efterbehandlare och nybörjare i denna svåra sak.
 • Om du behöver ett yttre ramhus exteriör, kan du alltid använda träfasadpaneler för detta ändamål. Dessa element är tillverkade av träfiber, medan hartspolymerer också används vid produktionsstadiet – de är bindemedlet. På grund av effekten av hartser, förvärvar trä ytterligare kvaliteter som vanligtvis bara polymerer har. Här kan vi notera motståndet mot deformation och fukt, motstånd mot ultraviolett strålning och plötsliga temperaturförändringar.
 • Fasadpaneler är bra eftersom de kan vara ganska annorlunda. Det är, du hittar lätt denna metallprodukt. Grunden för tillverkningen av sådana paneler är aluminiumplåtar, och ytan av dessa plåtar har ofta en speciell polymerbeläggning. Träimitation eller någon form av lättnad är också möjligt.
 • Att göra yttre trim av ett ramhus med fasadpaneler är förmodligen ett av de snabbaste och enklaste sätten att finera ditt eget hus eller byggnad – även om det är flera våningar.
 • Du kan välja fibercementpaneler. Sådana produkter är gjorda av cement, lös massa, syntetfiber. Fibropaneler, som är monterade på fasaden av byggnaden, kommer att göra väggarna väldigt attraktiva, snygga. Vad är också intressant – du kan alltid få exakt den efterbildning du vill ha – oavsett om det är sten eller murverk.
 • Om termopaneler kan du säga samma sak. Skillnaden här är att naturliga material inte imiterar sådana paneler. Deras yta är faktiskt mantlad med klinker eller stenplattor på fabriken.

Det är värt att notera följande faktum – alla frontpaneler passar perfekt tillsammans, det vill säga du kan kvalitativt revet ett riktigt stort område.

Tegel mot en fasad

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Tegelvägg – en väldigt populär lösning för möblerad ramhus

Idag är en väldigt populär lösning för att klara fasaderna i olika hus, inklusive tegelstenar, användningen av ihålig (vänd tegel).

 • Om du vill att tegelverket ska vara naturligt är det meningsfullt att dekorera fasaden på ett ramhus med en riktig tegelsten. Hålsten, även känd som lättvikt, har utvecklats speciellt för sådana uppgifter. Den kallas en vänd tegel.

Om du har några problem med hur muren läggs på, var noga med att kolla in den tematiska videon som vi har förberett.

 • Facing tegel är ett idealiskt material inte bara för att avsluta fasaden på ett ramhus, det kan också användas för att enkelt dekorera staketet i ditt lokalt område, materialet används aktivt i landskapsdesign.
 • För att se till att en sådan lösning är vad du vill – titta bara på illustrationerna nedan, hur ser en tegelfasad ut.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Inte bara representativt, men också mycket hållbart!

Fasadplastering efter avslutning

 1. En annan fråga som folk ofta frågar om planerna inkluderar fasadens utformning – hur kan man avsluta ramhuset från utsidan, så att du senare kan utföra plasteringen? Faktum är att det finns alternativ. Men för att applicera ett gipsskikt krävs en bas – den är vanligtvis fixerad på den med ett speciellt förstärkande nät.
 2. OSB, tunna ark av expanderad polystyren, och även femskiktsplywood kan användas som sådan.

Vilket förstärkande nät kan användas? Idealiskt val av metall med ett litet nät.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Det ser ut som ett förstärkande nät, tillverkat av metall

 • Förstärkning av nät till plattorna eller plywood är fast med naglar. Men om man måste arbeta med polystyren är det mycket bekvämare att helt enkelt lima ett glasfibernät. Och sedan görs plastering på samma sätt – som om arbetet utförs inte med en ram men med en tegelsten eller ett blockhus.

På den här grunden kan du enkelt göra inte bara plastering, men också inför – fragmentarisk sten eller kakel. Detta krävs ofta när du gör kammaren i kammaren eller gör en dekorativ panel på väggarna.

Som du redan har lyckats se till – för att avsluta ramhuset kan du säkert använda en mängd olika material. Inklusive de som vanligtvis används för byggnation av tegel eller betong.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Bara du bestämmer – hur ditt ramhus ser ut och hur dess fasad kommer att trimmas!

Det viktigaste för sådant arbete är att strikt se till att processtekniken inte bryts och resultatet kommer verkligen att imponera på dig.

Exteriör finish ramhus: material och metoder

Exteriör målramhus – ett viktigt och nödvändigt byggnadsstadium, eftersom skelettet utan fasadbeklädnad ser grimt ut, det är dessutom dåligt skyddat mot exponering för den yttre miljön. Vi kommer att berätta hur du ska dekorera fasaden på ett ramhus, vilka material används för detta och hur man gör jobbet själv.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Exteriör målramhus – ett nödvändigt byggnadsstadium.

Avslutande ramhus

Skelettens struktur och egenskaper

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Exteriör målramar hus bör göras med hänsyn till deras struktur och design funktioner.

Inredning av rambyggnaden med egna händer, såväl som yttre dekoration, bör göras med hänsyn till strukturella egenskaper hos denna typ av konstruktioner.

Den mest märkbara effekten på slutförandet av sådana skillnader:

 • Husets botten är en träram, som fördelar lasten genom ett system av stolpar, balkar, spärrar och tvärstänger från byggnadens tak till grunden. Som det är känt är trä ett ganska flexibelt och mjukt material, och under krafternas verkan ger ramen en viss krympning, det finns en ojämn förskjutning och rörelse av delar i förhållande till varandra;
 • I regel läggs slaktkroppar på kolonn- eller stapelfunderingar, och ojämn nedsättning av strukturen är möjlig, vilket inte är särskilt dödligt för ramen, eftersom den är flexibel och kan tillåta små snedvridningar och geometriska förändringar, men en monolitisk beläggning, såsom gips kan spricka;
 • Husets väggar består av ett system av ramstänger och paneler som fyller utrymmet mellan stängerna. Ofta i stället för paneler är detta utrymme fyllt med isolering och mantel på båda sidor med fuktresistent OSB-plywood, som i sig inte kan utföra funktionerna i en fasadfinish antingen för dekorativa eller för byggnadsegenskaper.
 • Väggkonstruktionen är sådan att isoleringen är i sitt inre utrymme, så för mittenbandet och södra externa isoleringen är inte nödvändigt. Men många skumar fortfarande polystyren i hemmet, eftersom det är en utmärkt grund för gips.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Utanför väggar mantlad OSB.

Alla dessa funktioner gör att du kan bestämma hur du ska klippa ramhuset utanför, så att beläggningen varar så länge som möjligt och mer effektivt. Som regel föredras de gångjärniga fasadstrukturerna, olika paneler och plattor, träpaneler och gips.

Det är viktigt! Fasad tegelstenar är mycket sällan inredda, eftersom ramhuset är en variant av prefabricerade prefabricerade bostäder, och priset på installationsarbetet och kostnaden för tegelstenen gör denna fördel obetydlig.

Varianter av yttre trim

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Gardin väggar – en av de mest populära typerna av finish.

Tänk nu på materialen för att avsluta fasaden på ett ramhus.

Oftast för dessa ändamål gäller sådana medel:

 1. Ventilerade fasader, sidospår, vinylhus och andra typer av monterade konstruktioner. Den låga kostnaden, enkel installation, hög pålitlighet och hållbarhet hos dessa beläggningar gjorde tekniken ledande inom byggmarknaden.
 2. Klädplatta, blockhus, träspår och andra träprodukter gör att du kan skapa en likhet med ett trähus av trä eller trä, vilket inte bara är modernt, men också naturligt, vackert och varmt.
 3. Dekorativa fasadplaster ser bra ut och skapar effekten av en Medelhavet stuga. Dessutom skyddar detta material väggarna bra och tjänar under lång tid;
 4. Efterbehandling med olika paneler imitera tegel, sten, trä och andra beläggningar är också känt för sitt demokratiska pris och enkel installation.
 5. Inredning med kakel, naturlig eller konstgjord sten skapar intrycket av ett dyrt fast hus, men samtidigt skapar det en stor belastning på väggarna och grunden och till en kostnad som kan jämföras med tegel. Det används emellertid i stor utsträckning, speciellt för att slutföra källaren. hörn, fönster och dörröppningar och andra delar av strukturen tillsammans med andra typer av klädsel.

Installation av ventilerad fasad eller sidospår tar lite tid och kräver ingen speciell kunskap eller färdigheter. Samtidigt är en sådan beläggning lätt att underhålla, och vid behov kan den snabbt demonteras och bytas ut med en annan.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Bilden visar att för installation av sidospår tillräckligt en anställd.

Samma sak kan sägas om alla slags paneler, vars installation inte orsakar svårigheter, och kostnaden är tillgänglig för många medborgare med relativt låga inkomster.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Montering av paneler är enkelt.

Träpaneler liknar sidospåren, bara här finns det färre olika delar och monteringsregler, allt är intuitivt klart och enkelt: vi gör kassen och fyller brädan, lederna, hörnen och öppningarna med ramar och olika formade element: hörn, vertikal och horisontell plåstång.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Foder fylld på träkassen.

Efterbehandling av ramhuset utan med gips kräver stor ansträngning, men som ett resultat kommer du att få en vacker medelhavsstilfasad som är en klassiker och pryder någon egendom. Grunderna för installationen av beläggningen är bättre att göra polystyrenskum, eftersom det inte absorberar fukt och gör att du kan utföra vått arbete fritt.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Dekorativt gips skapar ett vackert utseende av huset.

Mot fasaden med sten eller kakel kommer ditt hus att se ut som ett riktigt slott eller en tegelbyggnad, och det är nästan omöjligt att skilja ett sådant skydd från naturligt murverk och materialets livslängd är tiotals hundratals år.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Stone dekoration är den mest solida och monumentala.

Det är viktigt! Vid val av modern finishteknik är det nödvändigt att strikt följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer, följa installationsreglerna och endast använda beprövade och rekommenderade material och verktyg.

Montering av fasadgips

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Processen att applicera gips med en spatel.

För dem som är intresserade av att avsluta fasaden på ett ramhus med dekorativt gips, har vi sammanställt en steg-för-steg-instruktion:

 1. Längs väggens nedre gräns, ovanför källaren, längs hela kanten av huset bifogar vi startskenan från en metallprofil eller trä. Häften måste vara strikt horisontell;

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Vi spikar startskenan.

 1. Applicera lim med en skårad trowel på ett skumplast eller EPPS, tryck arket mot väggen från hörnet, vila det på startskenan och fixa det med skruvar genom plastrunda. Raderna förskjuts så att sömmen överlappar varandra som tegelverk;

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Skivor fixar skruvarna på trädet.

 1. Gradvis täcker vi hela fasaden med skumplast;

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Vi täcker hela fasaden med isolering.

 1. Vi fastar ett icke-alkaliskt förstärkande nät på ytan av skumplasten, som vi limar med lim så att det finns ett kontinuerligt lager av grov kitt på ytan. Huset kommer att likna en sten- eller betongbyggnad;

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Efter roughing med lim, liknar fasaden plasterbetong.

 1. Häll ungefär en tredjedel av vattnet i hinken och häll blandningen för fasadgips i vattnet. Rör lösningen med en borr med ett mixermunstycke;

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Förbereda en lösning av gips.

 1. Vi samlar lösningen på spateln och applicerar den på väggen med ett jämnt snyggt lager. Tjocklek görs enligt tillverkarens anvisningar på förpackningen. Om gipset är texturerat, skapar vi ett mönster på ytan med hjälp av riktningsrotationer eller rätlinjiga rörelser.

Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus
Hur man dekorerar fasaden på ett ramhus

Applicera gips på väggen och bild ett mönster.

Det är viktigt! Förbered den mängd lösning som du har tid att utveckla för tiden tills blandningen börjar sätta i en hink.

Ramhuset behöver en obligatorisk fasadfinish som kan tillverkas med en mängd olika material och tekniker. Vi visade hur man gör dekorationen med dekorativa gips, och videon i den här artikeln kommer att komplettera våra instruktioner med illustrativa exempel (se även artikeln ”Populära stilar av färdiga lägenheter och hus”).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *