Trägolv

Hur man dekorerar väggarna i huset

Hur man dekorerar väggarna i huset

Detta alternativ är inte bara billigt, utan också tillgängligt. Att montera en sådan yta blir ganska enkel, eftersom den har speciella fixeringar. Med hjälp kommer det att vara möjligt att skapa starka anslutningar, och ytan blir vacker och jämn. Denna inredning är idealisk för rum med hög luftfuktighet, till exempel ett badrum eller kök. Du kan inte bryr dig om materialets fuktighet, eftersom tillverkningsprocessen använder råmaterial med 12 procent av dess nivå. Beroende på syftet med rummet är det bäst att välja en specifik typ av väggpaneler. Linden, björk eller aska för vardagsrummet och sovrummet. Men för badrummet eller köket är det bättre att inte använda barrträd.

Ytterligare fördelar med foder

Hur man dekorerar väggarna i huset

Om du står inför frågan om hur man sätter på väggarna i ett trähus är det billigt att välja en väggpanel, som är miljövänlig. Med hjälp kan du skapa en unik atmosfär i lokalerna. Materialet har en fin struktur. Besök butiken och bekanta dig med ett brett sortiment, du kan själv välja alternativ med olika mönster och naturliga nyanser. Tillverkare erbjuder produkter av olika sorter beroende på vad du kan välja rätt material till ett överkomligt pris för dig. Till exempel är högsta kvalitet klass A, som kallas eurolining. Denna bräda kommer att ha den högsta kostnaden och den perfekta ytan. På grundval av det kommer du inte att märka knutarna och sprickorna. Men den lägsta är betyg C, som har låg kostnad och kosmetiska defekter. Men vissa konsumenter tror att fläckar av knutar i vissa fall ser väldigt snygga och färgstarka ut i utsmyckning av lokalerna, varför de väljer denna sort och försöker matcha designidén.

Några nackdelar med foder

Hur man dekorerar väggarna i huset

Ganska ofta tänker ägarna hur man ska mjuka väggarna i ett trähus inuti. Foto rekommenderas att tänka på i förväg, kanske det låter dig göra rätt val. Foder ser väldigt attraktivt ut, men har vissa nackdelar som kan driva ett antal konsumenter. Exempelvis deformeras den något efter installationen, vilket kan leda till att man behöver ersätta enskilda element. En av nackdelarna kan anses vara det faktum att väggarna på väggpanelen kräver noggrant underhåll, vilket inte alltid är bekvämt, eftersom huset endast kan besökas av ägarna från tid till annan.

Brandbeständig foder

Brandbekämpningen hos en sådan beläggning är signifikant lägre jämfört med gips, men den förblir på en hög nivå om den jämförs med en plastbeläggning. Denna effekt uppnås genom speciella impregneringsanordningar, som appliceras vid plantstadiet även i tillverkningsstadiet.

Funktioner av användningen av gips

Helt ofta tänker husägare och hus på hur man ska mjuka väggarna i ett trähus inuti tapeten. Gipsskivan är perfekt för denna efterbehandling, vilket gör att du kan dölja alla brister och ojämnheter i väggarna. Med det kan du gömma kommunikationen. Detta material är universellt, eftersom det kan användas i rum med normal eller hög luftfuktighet. Den kan användas även under de förhållanden som kännetecknas av hög temperatur. Men i detta fall rekommenderar experter att köpa eldfast gips.

Varför välja gips

Termiska och ljudisoleringsmaterial kan placeras bakom arken, bland annat är gipsskivan själv kännetecknad av sådana egenskaper. Han kan ge och absorberar fukt, därför är det ett material som reglerar lokalklimatets mikroklimat. Att lösa frågan om hur man bättre kan sheathera väggarna i ett trähus inuti, kan du välja exakt gipsmur, eftersom det gör att du kan implementera de mest våldsamma designlösningarna, vilket inte kan sägas om de två alternativ som beskrivs ovan, med vilka du bara kan skapa släta väggar. Tänk på hur man muterar väggarna i ett trähus inuti mössen, du kan använda gipsskivan, som är impregnerad vid tillverkning med speciella kemiska föreningar.

slutsats

Så presenterade vi flera alternativ för att avsluta väggarna i ett trähus inuti. Vad man ska välja – blockera hus, väggpaneler, gips – det är upp till dig.

Hur är det att vara en jungfru på 30? Vad är intressant, kvinnor som inte har haft sex nästan tills de når medeltiden.

Hur man dekorerar väggarna i huset

I motsats till alla stereotyper: en tjej med en sällsynt genetisk störning, besegrar modevärlden. Den här tjejen heter Melanie Gaidos, och hon bröt snabbt in i modevärlden, chockerande, inspirerande och förstör dumma stereotyper.

Hur man dekorerar väggarna i huset

10 charmiga stjärnbarn, som idag ser väldigt annorlunda ut tiden flyger, och en dag blir små kändisar vuxna personligheter som inte längre känns igen. Söt pojkar och flickor blir till en.

Hur man dekorerar väggarna i huset

Varför är några barn födda med ”en ängels kyss”? Änglar, som vi alla vet, är snälla mot människor och deras hälsa. Om ditt barn har en så kallad ängelkus, så är du inte.

Hur man dekorerar väggarna i huset

15 symtom på cancer som kvinnor oftast ignorerar Många av tecken på cancer liknar symtomen på andra sjukdomar eller tillstånd, så de ignoreras ofta. Var uppmärksam på din kropp. Om du märker det.

Hur man dekorerar väggarna i huset

Hur man ser yngre ut: De bästa hårklippningarna för de över 30, 40, 50, 60 Tjejer på 20 år oroar sig inte för hårets form och längd. Det verkar som om ungdomar skapas för experiment på utseende och vågiga krökningar. Men den sista

Tegelvägg från insidan

Hur man dekorerar väggarna i huset

Efter avslutad konstruktion av ett tegelhus är det en vanlig önskan att glada ägare ska dekorera väggarna inuti huset. Börja arbeta i den här riktningen är det värt att titta på de faktorer som påverkar väggarna. På gatan kommer murmurar att påverkas av nederbörd, solstrålning och vindkraftens kraft. På lokalerna utsätts de för fukt som beror på den livsviktiga aktiviteten hos husets invånare.

Husets tegelmurar har sina egna nyanser som måste beaktas när man planerar finisharbetet. Deras största nackdel är att skapa en växthuseffekt. Från sidan av gatan är de flesta ägarna av tegelmurarna i huset plasterade och täckta med sidospår eller täckt med färg. Men från insidan till väggarna kan du använda många fler alternativ för efterbehandling.

Material för väggar

När du förbereder arbete inne i stugan, som endast kommer att användas under sommarperioden, kan ytan göras av följande typer av ytmaterial:

 1. Gipsskivor. Det blir värdelöst från plötsliga förändringar i temperatur och fuktig luft.
 2. Bakgrund. De kommer att ligga bakom väggarna och vara täckta med mögel från fukt och vara i kylan.
 3. I en sådan situation rekommenderas användningen av ”våtgips”. Väggarna i tegelhuset från insidan är också föremål för plastering. Och du kan slutföra processen på olika sätt och med användning av olika material.

Hela processen med att avsluta lokalerna inuti huset kan delas in i två steg: roughing och finishing. Grov finish omfattar läggning av kablar och rör samt värmeisolering. Om ljudisoleringen av lokalerna är planerad utförs den också på detta stadium. För att isolera väggarna inuti huset från penetration av ljud kan du använda porösa material: mineralull, kork etc.

Efterbehandling sker i följande ordning: tak, väggar och golv. En sådan sekvens

Hur man dekorerar väggarna i huset

Efterbehandling kan hjälpa till att förhindra många obehagliga stunder. Valet av takdekoration beror på överlappningen (deras material och tillstånd):

 1. Tree. Enligt det är det bättre att avsluta klädbrädet eller gipset.
 2. Förstärkt betong. Det behöver plastering och puttying. Liknande händelser utförs med väggarna.

Varianter av hängande och sträckta tak blir alltmer populära. De första är gjorda av gipsskivor, och den andra är gjord av en polyvinylkloridfilm.

Utkast till arbete på golvet beror också på grunden. Om det är armerad betong, producerar den en cementplåt. Ansök om denna speciella blandning av gips eller cement-sandmortel. Med ett trägolv agerar på grundval av dess faktiska tillstånd: de raderar eller tar bort synliga brister.

Att dekorera väggarna i ett tegelhus förtjänar särskild uppmärksamhet. Börja processen med plastering. Efterbehandling gör ytan mjukare och mer estetisk. Hon kan dock ha en annan utmaning – bevarandet av värme. För detta måste du tillämpa isoleringsalternativet.

Det här materialet har blivit klassiker när man utför avslutningsarbete i europeiska länder. Han kom till CIS-länderna mycket senare, ungefär 10 år sedan. ”Varm” gips är en analog av expanderade polystyrenplattor, men har obestridliga fördelar:

 1. Den homogena och monolitiska strukturen tillåter inte att den spricker och avskalas.
 2. Materialet innehåller inte skadliga kemiska komponenter.
 3. Det ersätter ytbehandling och isoleringsmaterial för väggar.

Det finns andra sätt att avsluta. Alla vet dekorativt gips – ett material som lämnar ett unikt mönster på en tegelvägg.

En bra visuell effekt har en tegelvägg, vars mål är gjord av gipsskivor. Det kan lösas på två sätt:

Genom självuttagande skruvar till stänger från ett träd eller en aluminiumprofil. Och de är fastsatta på väggen med fästbultar. Metoden är attraktiv genom att ett luftgap bildas mellan väggen och ytan som verkar som en värmeisolator.

För speciella blandningar direkt till väggen. Applicera dessa formuleringar enligt bifogade instruktioner. Metoden är bra eftersom den inte tar bort från rummet det dyrbara utrymmet längs väggarna.

Tegelplåster

Efter att ha övervägt de allmänna frågorna kan du gå vidare till handling. Avslutande tegelväggar kan bara börja när basen har torkat, och murmuren är äntligen härdad. Om du inte väntar på det här ögonblicket, kommer gipset inte att hålla länge: det kommer att spricka och avlägsna.

Sömmarna ska rengöras från morteln till ett djup av minst 1 cm. Muren är rengjord av damm med en styv borste. Väggen är fuktad med vatten eller sprutad med cementmortel (mycket flytande med stor andel cement). Detta är nödvändigt för bättre vidhäftning av gipset mot väggen.

Du kan börja gipsmurmurar. Det finns tre sätt att börja arbeta:

 1. Hur man dekorerar väggarna i huset

  På en vägg kasta separata platta kakor från en lösning i horisontella och vertikala rader. Försöker hålla ett avstånd mellan dem 100-150 cm. De nivelleras av nivå. Anslut dem börjar i nedre riktningen.

 2. Vertikala stålbehållare installeras i tegelverket. En kant slaktas i murskar, den andra är jämn längs en rörledning. Från hörnet borde de yttre kantarna vara 20-25 cm. Vi upprätthåller klyftan mellan två angränsande i området 130-150 cm.
 3. Först kastas kakorna på väggen med murbruk i vertikala rader, i vilka de profilerade fyrkanten pressas in på nivån.

Ytterligare arbete går i samma scenario. Mellan de intilliggande fyrkanterna appliceras morteln från botten till toppen, och primerns tjocklek visas. Nivellering är nödvändig genom att flytta verktyget i vågor. Från sådana rörelser är finishen inte helt slät. Emellertid appliceras ett skikt av beläggning över det. Därefter avlägsnas fyren, och de resulterande spåren är fyllda.

efterbehandling

Efter plastering och kittning av väggarna börjar de måla eller andra ytbehandlingar. De flesta föredrar traditionell tapet, och någon nyfångad – ”flytande”. De fick sitt namn på grund av konsekvensen när de applicerades på väggarna. De säljs i form av en torrblandning bestående av cellulosa och bomullsfibrer, färgpigment och limbas. Du kan trimma ytan med en spatel eller en behållare.

Denna lösning har många positiva punkter:

 1. En helt platt vägg är inte nödvändig.
 2. Dölj mindre defekter i gips och kitt, fyll i små chips.
 3. Om de är skadade behöver ingen tapeter ersättas. Reparation på platsen kan vara en liten del av det utspädda pulvret, vilket var kvar från reparationen.
 4. Behöver inte noggrann justering av bilden på grund av sin frånvaro.

Popularitet är att få paneler imitera trä. I utseende är de svåra att särskilja från detta träd. Grunden för dem är MDF. Korkplattor är dyrare och dyrare. Men de behöver noggrannhet. Båda alternativen är inte lämpliga för installation i våta områden, till exempel kök och badrum. Du kan också använda PVC-paneler som redan har ett limlager applicerat.

Relaterade artiklar

Hur man dekorerar väggarna i huset

Tegelstenmålning

Hur man dekorerar väggarna i huset

Hur man målar en tegelvägg på balkongen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *