Installation

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus
Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Schema för installationsarbete

Installationsarbetet består av följande steg:

 • Okosyachki sammansättning;
 • fönsterkarm fästelement;
 • fästen fästen;
 • fixeringsreflux.

Överväga var och en av dessa steg mer detaljerat.

Okosyachki gör

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus
Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Okosyachka med installerat trä fönsterbrädan

Monteringen av plastfönster i ett trähus är så att det första är att tillverka höljet.

Detta görs enligt följande:

 • Klipp ut öppningen. Om öppningen redan finns, kontrollera dess sidor för oegentligheter. Alla utskjutande fragment av öppningen skär av kedjesågen noggrant.
 • På sidorna av öppningen skär vi en ”ås” – en utskjutning som motsvarar vagnens storlek (vagn – vertikala väggar av höljet, som har karakteristiska utsprång i form av ett spår eller spets).

Utsprånget på öppningen skär en motorsåg. Vi försöker arbeta noggrant med ett smalt däck så att skäret är rakt.

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus
Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

 • Höljesboxen är monterad från två sidor, såväl som botten och toppen. Anslutningen av alla element tillsammans görs i halvskog.

Spikning eller fastsättning med skruvar används inte, eftersom konstruktionen måste kompensera för öppningens deformation. Höljesmontering utförs direkt i öppningen.

Viktigt: Det färdiga höljet fästs inte på bländaren, det bildar en glidskruv med den. Om höljet skruvas på väggen med skruvar kommer det inte att vara någon känsla av denna konstruktion, som om väggen deformeras, leder den till bläckfisken.

Installation av ett dubbelglasat fönster

Monteringsanvisningar för plastfönster i ett trähus, förutsatt att höljet redan är installerat, skiljer sig lite från installationen av liknande konstruktioner i en tegelbyggnad.

Installationsarbetet utförs enligt följande:

 • Vi förbereder ett dubbelglasat fönster för installation. Namnlösa: Vi demonterar alla de monterade elementen från ramen.

Detta steg är relevant om glaset kommer i samlingen. Om alla objekt skickas i ett demonterat tillstånd kan du omedelbart börja installera.

 • Rammen sätts in i höljet och är inriktad i den i enlighet med vattennivån. För att rammens placering ska bli framgångsrik, läggs träflis av den erforderliga tjockleken från olika sidor in i gapet.
 • När ramen är inställd i enlighet med vattennivån, från insidan i ramen borrar vi hål för skruvar.

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus
Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Om man vid montering av fönster i tegelhuset använder klämmor med plastspetsar, används i träkonstruktioner självuttagande skruvar som går in i ett träd och på ett tillförlitligt sätt.

Längden på skruvarna väljs så att de går in i höljet, men når inte öppningen i väggen.

 • Efter skruvarna skruvas i trä. Sprida lätt mellan kammaren och höljet från sprutan. Detta görs för att ge bättre vidhäftning av skum och trä. Sedan applicerar vi skum i detta gap.
 • Efter fullständig härdning av skummet fortsätter vi till installationen av fönsterbrädan och utflödet.

Montering av fönsterbrädan

Korrekt montering av plastfönster i ett trähus med egna händer innebär installation av fönsterfönster efter installationen av glasenheten är klar.

Instruktioner för montering av träfönsterkarmar är följande:

 • I sidosektionerna av höljet, på nivån av framtidens framställning, tillverkas speciella spår till ett djup av 1,5-2 cm.
 • Fönsterbrädan flyttas in i spåren.
 • I fönstrets övre del är fästet fastsatt med skruvar som skruvas direkt in i höljet. För att förhindra att skruvlocken blir synliga, förtvettes svettningar före dem, vilka därefter fylls med träspackel.

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus
Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Montering av plastfolie

Monteringsanvisningar för plastfönsterkarmar innebär inte att skruvar används. Också, som i föregående instruktion, väljs spår i sidoväggarna i vilka plastkåpan glider. Fästning av locket i öppningen kan utföras med skum.

Montagevatten

Reglerna för montering av plastfönster i ett trähus innebär att man måste installera en extern hälla.

Lågvatten behövs av flera skäl.

 • Först av allt. med återloppsuppsättningen ser fönstret mer attraktivt ut.
 • Sekund. förutsatt korrekt val och installation av lågvatten kommer regn inte att falla på ytan av väggen under fönstret.
 • För det tredje kommer det monterade skummet som appliceras runt ramen att skyddas mot exponering för UV-strålar och kommer inte att förlora sina ursprungliga isoleringskvaliteter.

Installationsanvisningar för återflöde är följande:

 • Lågvatten appliceras på höljet på ett sådant sätt att det är den övre kanten som gick till bottenkanten av fönsterramen.
 • När ebbnivån har nivån sitter vi fast med skruvar.
 • Därefter monteras hela trimmen runt hela ramen.

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus
Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Fullt installerat dubbelglasat fönster med fönsterbrädan och platbanor

När installationsarbetet har slutförts hänger dörrarna på ramen, och glasen anses vara installerad. Om en uppsättning fönster kommer helt demonterad måste du montera sashen, nämligen sätta in glaset och tryck det med plastpärla.

I denna artikel tittade vi på installationen av plastfönster i ett trähus. Så nu kan du beställa glaset på ditt hus utan installation och därmed spara pengar.

Det finns frågor som behöver klargöra? Mer användbar information kan hittas genom att titta på videon i den här artikeln.

Plastfönster. Installera fönster i ett trähus med egna händer

tanya (Builderclub expert)

Det är bekvämare att börja med en längre pärla, vanligtvis en pärla längs fönstets höjd. Av verktygen behöver du bara en bred kniv, till exempel en skomakerns kniv (du kan köpa i byggmarknaden). Den har ett blad ca 4 cm bredt, ca 2 mm tjockt och bladet är diagonalt fasat på ett sådant sätt att i slutet finns ett skärpt plan plan ca 5-6 cm långt.

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

Skomakerns kniv eller någon bred kniv med ett starkt blad (för att inte böja sig).

Använd din hand för att försiktigt hammar knivbladet mellan pärlan och ramen. Längden på pärlan är ungefär i mitten. Lossa kniven lite fram och tillbaka, igen med handens ansträngning böjer vi kniven i riktning mot glasenheten och samtidigt kommer pärlan ut ur slitsen. Det kan tas bort. De återstående pärlorna avlägsnas på samma sätt, bara kniven är bättre placerad inte i mitten, men närmare pärlens fria ände.

Ibland rekommenderas att ta bort pärlan med en vanlig planskruvmejsel. Men det är bättre att inte försöka – plasten kommer att svettas.

Det är säkrast att haka tillbaka pärlorna med en speciell gummihammare.

Tack, jag ska försöka.

Jag kommer att klargöra. Den del av verktyget (med vilken du tar bort pärlan) som går in mellan pärlan och fönsterprofilen – 3-5 mm ska ha en minsta tjocklek. Jag brukar använda en vanlig svart spatel, som alla ansikten redan har skärpt. En sådan spatel är tunnare än en skokniv, men den är mindre styv. I allmänhet här utan fanatism.

När du lägger in ett dubbelglasat fönster, glöm inte att återföra alla packningar till platserna, de måste sitta ordentligt, det dubbla glasrutan ligger precis i mitten av ramen!

Och du måste göra en pärla i följande ordning: två korta, då två långa! Om det inte finns någon gummihammare är det möjligt att linda en 300-400 gram hammare med en trasa (bomull).

Tack för tillägget!

Artikeln är informativ. Men om trädgården är ny? Vi byggare innan du installerar windows, sätt okosyachki http://oknaeuropa.ru/okna-dlya-derevyannogo-doma Det finns en video av en sådan installation. Okosyachku kallas också ett hölje och det är nödvändigt att huset, under krympning, inte deformerar fönstren. Så här ser det ut:

Hur man fäster ett plastfönster i ett trähus

© 2007 – 2015 BuilderClub

Gilla den här artikeln? Dela en länk till den via ditt favorit sociala nätverk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *