Laminat

Hur man fixar lags till stiftelsen

Hur man fixar lags till stiftelsen

Golvplan med lags.

Att fixera stockarna till betonggolvet är ganska enkelt, för det här behöver du bara fylla på tre saker – material, verktyg och tålamod. Sådant arbete kan enkelt utföras oberoende, utan specialister och assistenter. Varianter av fästning av trälagret till betong är ganska många, dessutom är det även möjligt att vägra någon fastsättning av lagret på betongytan. I detta fall ger styrkan i strukturen en tillförlitlig bindningslagring med golvbrädor, laminat eller annat golv. Men denna teknik är full av risker för oavsiktlig förskjutning av brädorna i förhållande till virket, det vill säga att hela golvet kan vara snett på grund av den minsta ouppmärksamheten. Därför är det bättre att inte riskera och hålla sig till klassikerna, vilket är att fästa loggen i betongen med skruvar eller andra fästelement.

Efter att ha förberett alla nödvändiga material och verktyg fortsätter vi till installationen av lagbrädorna:

Hur man fixar lags till stiftelsen

Schema för installationslagerskivor.

 1. Det första du behöver sätta på vattentäta på ett betonggolv är det vanligtvis antingen takmaterial eller plastfilm. Fogarna ska noggrant limmas tillsammans med hjälp av konstruktionstejp, så att inget enda gap kvarstår.
 2. Efter den här uppsättningen lags. Två av dem ligger längs motsatta väggar och resten är sammankopplade. Avståndet mellan de tvärgående strålarna är inställt beroende på många faktorer, men det beror främst på golvets styrka och hur säkert det ligger på stockarna utan att böja. Ju starkare golvmaterialet desto kortare är steget mellan staplarna. I allmänhet sträcker sig avståndet från 50 till 80 cm.
 3. Lags kan förenas gemensamt till gemensamt, om stora belastningar inte antas. I annat fall görs speciella skärningar i änden av lagret för en mer tät förbindelse mellan dem.
 4. Efter att de två huvudlagren lagts, mäts horisonten av nivån och linjalerna och samma höjd är inställd. För bekvämligheten med att placera tvärgående lagring, dra sladden på platsen för framtida installation av strålen.
 5. Det är dags att göra den faktiska fixeringen av loggen till betonggolvet. För detta ändamål borras symmetriska hål både i loggen och i betonggolvet. I hålet på betonggolvet sätts antingen en handtag av polypropenplast eller en låsande del av stålankaret. Lags med betong är fästa antingen med skruvar eller med bultar. För en tillförlitlig fastsättning av en stock med golv är 2-3 ankare tillräckliga. Skruvar krävs, en för ca 40-80 cm.
 6. I vissa fall kan du inte utan speciella plywoodremsor, tunna brädor eller spånskiva. De sätts in mellan lags och isoleringsmaterialet för att anpassa strukturen. Syftet med dessa pads är att bekämpa lagens avböjningar, och därmed slingrarna i de kommande våningarna. Självklart är sådana packningar redan en indikator på arbete av dålig kvalitet hos någon som hällde betong över golvet, för att den helst borde vara helt platt, men ibland har även mindre mästare sådana mindre brister. Särskilt svåra fall kan kräva att man till och med skär ett spår i en stång under golvens konvexa ojämnhet.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Korrekt montering av stocken kommer att hjälpa till att undvika sådana problem som piggiga eller ojämna golv.

Redan efter att all laggods mellan dem har lagts, läggs det förutvalda isoleringsmaterialet. Ett annat vattentätskikt läggs över toppen av stocken och före golvläggningen. Detta gör att du kan göra golvet och hållbart, och ganska varmt, utan att spendera extra pengar. Det vill säga enligt kriteriet pris och kvalitet är detta ett av de bästa alternativen för att bygga ett effektivt golv. Det är ett enkelt system för att fästa lagret på betongytan, vilket gör det möjligt att uppnå så bra resultat.

Du kan uppnå allt detta själv, tekniken för att fästa ett timmer till fundamentet betong och lagret på betongytor är inte komplicerat, det är tillgängligt även till en person. Men när man förbereder sig på sådant arbete, bör man inte spara på material, det är bättre att välja lags och barer som passar dig, exakt den nödvändiga sektionen och kvaliteten. Spara inte på verktyg, särskilt eftersom de svåraste av dem troligtvis kommer att vara en stansare, resten av materialmassan är förbrukningsbar (skruvar, bultar, förankring, vattentätningsmedel etc.).

Du kommer att lyckas. Lycka till i dina strävanden!

Hur lager är monterade på olika golvbaser

Lags är den typ av trä som kan tillverkas av trä eller olika polymerer. Deras installation på grundval av golvet kan utföra sin ytbeläggning.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Lags är trästänger av olika mönster och former som används för att göra golvet.

Lags har en annan design och kan, beroende på den, variera i form och storlek. Beroende på dessa funktioner finns det olika sätt att hjälpa till att lösa problemet med hur man fixar lags.

Typer av lag och golv

Trots mångfalden av mönster har lags samma syfte och utför följande funktioner:

Hur man fixar lags till stiftelsen

Vid montering av lags finns det ett ventilationshål som gör att du kan ventilera utrymmet under golvet.

 1. Under golvet, skapa ett utrymme som kommer att ventileras.
 2. Hjälper till att göra en horisontellt plan yta.
 3. Minska ljudnivån.
 4. Öka värmeisoleringen.
 5. Gör fördelningen av lasten på de nedre lagren på botten av golvet.

Arrangemang av golvlagringar kan utföras på följande sätt:

 1. På jordens mark.
 2. På golv av byggnader.
 3. På en betongbas.

För att utrusta golvet på en jordbas, vill du avlägsna de bästa grönsaksskikten av marken. Därefter måste du tampa den beredda ytan och hälla grus ovanpå den. Grusskiktet ska vara 40-50 mm. En konkret murbruk hälls ovanpå gruset, vattentäthet arrangeras, och sedan görs en sandcementplåt. På den resulterande strukturen måste du sätta och fixa stockarna på ytan som du behöver montera den slutliga beläggningen på.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Ordningen på golvet på stockarna på marken.

Du kan använda en annan installationsmetod. För dess genomförande är det nödvändigt att göra kolonner av silikat tegel. Deras höjd bör vara 20-30 cm. De är byggda endast på en betonggrund, vars djup ska vara minst 50-60 cm.

Tegelstenar på översta raden ska monteras i ett vinkelrätt läge i förhållande till lagret. För att behålla de nödvändiga nivåerna av horisontellt arrangemang kan du använda speciella fodningar mellan pelarna och lagsna.

Det erforderliga antalet tegelkolumner bestäms i förhållande till materialet för tillverkning och konstruktion av golvbrädor. För att minska detta antal, är det nödvändigt att använda tjocka staplar och ovanpå dem installera ett andra lager av tunnare material.

Ju tunnare det staplade materialet är desto mindre är avståndet mellan stolparna. Bestämning av det optimala antalet pelare och fördjupningstjocklek bör utföras på konstruktionsstadiet.

Installera lagret i taket

Hur man fixar lags till stiftelsen

För att golvet ska vara jämnt måste lags planeras med ett plan.

Balkar för golv planeras ofta inte till dess att en idealisk yta erhålls, detta tillåter inte ett plant vågrätt golv. Därför, för att undvika eventuell krökning av golvet, som senare kan leda till att det knyckas, behöver du självständigt förädla dem med en planer. På de ställen där det kommer att finnas stora droppar kan du använda foder.

För att utföra allt installationsarbete behöver du följande verktyg:

 1. Elplan.
 2. Borrmaskin eller skruvmejsel.
 3. Byggnivån.
 4. Hammer.
 5. Skruvmejsel set.

Efter att träplankor läggs är det nödvändigt att montera dem. Du kan utföra det med dowel-naglar. För att underlätta installationen måste du borra hål i stockarna, vars diameter borde vara mindre än diameteren på dowel-naglarna med 1-2 mm. Dessutom kommer förberedelserna av förhålen att hjälpa till att undvika att träet spricker. För fixering används lagret 2 hål i ändarna.

Om stora luckor uppstår mellan balkarna, ska det andra lagret läggas ovanpå dem. Dessa stockar ska installeras sidledes (med en mindre tjocklek). Du kan använda tjock plywood, som måste läggas på ett förskjutet sätt.

Monterad på betong

Hur man fixar lags till stiftelsen

Utformningen av trägolv på stockarna.

För att installera stockarna på betonggolvet kommer beställningen av deras installation att vara något annorlunda:

 1. Läggande av vattentätande material.
 2. Installation av ett värmeisolerings- och ljudisoleringsskikt.
 3. Fyllning av cement-sandskikt.
 4. Installation av upphöjt golv och logg.
 5. Installation av den slutliga beläggningen.

När man lägger en lagring på en betongbotten, kan längden vara annorlunda men vara minst 2 m. Om längden på rummet är längre kan du docka på ändarna av materialet. För att förbättra hållfastheten hos dockningsfogarna är det möjligt att göra längsgående sektioner vid balkarnas ändar, vilka är 10-15 cm långa och deras bredd är lika med halva bredden av strålen. I de två intilliggande raderna av stötfogar bör det inte finnas en enda gemensam längsgående lucka, de bör spridas med 40-50 cm.

Stommen för strålarna måste noggrant förberedas. För detta ändamål läggs alla nödvändiga lager (vattentätning, ljudisolering etc.). För att uppnå strukturell styrka måste alla isolerande och isolerande skikt hällas över med en cementskrot.

För att den resulterande konstruktionen ska vara väl ansluten (fast) är det nödvändigt att fixera strålarna till basen med förankringsbultar. När luckor mellan raderna bildas måste de förseglas med hjälp av värmeisoleringsmaterial. Detta bör göras mycket tätt, inte sparsam isolering.

Nyligen har justerbara lags blivit utbrett. I kroppen finns det plasthylsor i vilka tråden redan har förberetts. Racks från plast twist i dessa hål. Dessa ställen är fastsatta på golvets botten med hjälp av dyna-naglar. Förekomsten av sådana ställen möjliggör en liten förskjutning av lagret i höjd, vilket kommer att bidra till att noggrant ställa in våningsplanets vågräta nivå.

Om rätt sätt att lösa problemet, hur man ordentligt fixar lagsna, kommer det att hjälpa till att uppnå en helt platt yta på golvbeläggningen. Det kommer att göra att bo i huset bekvämt och bekvämt.

Hur man gör ett grovt golv i ett trähus – instruktioner för att skapa

Varje person vet att det inte är möjligt att bo fullt ut i en lägenhet eller ett hus utan ett utrustat golv. Han behövde bara. Och är det värt att göra det i ett trähus? En sådan fråga oroar många. Deras logik pekar på det faktum att varför spenderar på ett extra golvlag, det kan vara lättare att bara lägga ner efterbehandlingen en med en gång. Här är allt tvetydigt.

Du kan säkert bli ren, men för att få en tillförlitlig och vacker täckning i det här fallet kommer det inte fungera. Men det viktigaste med vilket golvet ska sticka ut är tillförlitlighet, hållbarhet, en platt yta, liksom några andra parametrar, som är extremt svåra att uppnå utan undergolv. Att byta det rena golvet varje år, om det inte finns något utkast, är det en oöverträffad lyx.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Foto: Grovt golv i ett trähus

Utkast till våning – vad är det?

Utkast golvet kallas en speciell bas under ytbehandlings golvet, som bildar ett platt horisontellt plan. Grovt golv ger lastfördelning som påverkar golvet.

I ett trähus kan grovbearbetning ske på flera sätt:

 • trä på stockar;
 • plywood golv;
 • betonghällning.

Trägolv på stockar

I ett trähus är installationen av en undergolv på stockar praktiskt taget densamma som att installera den i monolitiska eller tegelhus. Den största skillnaden i monteringslagret.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Allmänt system av enheten

Lag mount

Lags av golvet bör inte fästas på en trävägg, och det behöver inte stötas i det. Det är tillrådligt att fixa stockarna till källaren eller grillen på stiftelsen, och dra tillbaka från väggen med några centimeter. Samtidigt måste avståndet på stödet som faller på fundamentet hållas minst 10 cm på vardera sidan av lagret.

Lags är fastsatta på basen

Innan du lägger på botten av lagret måste du lägga bottenbandet av långa tunna brädor, till vilka stockarna kommer att fästas med metallankar (hörn).

Lags bör inte vara fast fastsatt på remsan – de behöver bara fixas så att de inte kör medan de lägger andra lager på undergolvet. Den skapade strukturen kommer att ha ett avstånd på flera cm från varje vägg, där det är möjligt att installera tunn isolering.

Var noga med att behöva vattentätningsloggen

Om avståndet till stiftelsen är mindre än 10 cm är det bättre att stöta på väggarna, men det är nödvändigt att lägga in loggarna på fundamentet och sedan fästa en timmer eller timmer till dem. Mäta snittets kontur och klippa sedan de nödvändiga spåren i träet med de dimensioner som är nödvändiga för stödavståndet (för efterföljande expansion ska lagret läggas ca 2 cm).

Glöm inte att läggning av balkar och lags utförs på basen eller grillen först efter att ha lagt ett lager av vattentätning.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Lags är knutna till grundstiftelsen

Standardavståndet mellan lags är 40-60 cm. Men valet beror på isoleringens bredd, liksom den faktiska belastningen. Lagsektionen väljs också från den faktiska belastningen. Med en ljus tvärsektion, välj 15 × 10 cm, med en genomsnittlig – 15 × 15 cm, med tung – 15 × 20 cm.

Om strålen är liten, och belastningseffekten är signifikant, är det nödvändigt att ordna på ett avstånd av 30-40 cm – det här är ett ganska optimalt alternativ.

Installation av undergolv på stockar

Med slutet av läggandet är lagret en standardinstallation av golvet på stockarna. Det ser ut så här:

 1. Fästning av kranialstängerna. De har en liten sektion (ca 4 × 4 cm), de är fasta på sidan i lagrets nedre del. Kranialstängerna kan också ersättas med brädor som är bredare än lags på varje sida, de spikas längs lagret eller botten.

Hur man fixar lags till stiftelsen

Diagram över enheten för undergolvet

 • Staplade golvbrädor. Layering utförs på kranialstängerna, men de är inte fästa och lämnar att ligga fria, eftersom deras funktion är att hålla isoleringen.
 • Tätskikt. Det läggs ovanpå brädorna och underlagets lag så att vattentätning kan omringa dem. Vattentätningen läggs på ett sådant sätt att hon gick till väggarna på nivån på framtidens golv. Det är lämpligt att applicera en film vattentätning, och fästa dem med en häftapparat.

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Det första skiktet av vattentätning placeras på oförsedda brädor.

 • Värmeisolering. Den placeras mellan lagren ovanpå vattentätningen.
 • Ångspärr. Läggandet är gjort som att lägga på vattentätning – med in i väggarna, fäst den till stockarna med en häftapparat, och filmen mellan dem är limmade med tejp.

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Mineralull kan användas som isolering

 • Ventilation. För att skapa en ventilationslucka längs loggen över ångspärren spikade räcken.
 • Däck – här kan du använda brädor, lakan OSB och spånskiva. Golvet, såväl som stockar, bör begränsas från väggen till ett gap på 2 cm, där du kan lägga isolering.
 • Hur man fixar lags till stiftelsen

  En ventilationsgap måste lämnas mellan isoleringen och golvbrädet.

  Det är viktigt! Brädor, stänger och stockar bör behandlas med ett antiseptiskt medel för att förhindra att de utsätts för olika svampar och insekter.

  Plywood grov golv

  Ett golv i plywood kommer att vara tillförlitligt under lång tid. Hon har hög styrka. Kryssfiner kan till och med användas för slutgolv, eftersom om den är noggrant polerad och lackerad, kommer den att se ganska ädel ut. Det används emellertid oftare som en bas för beläggning av laminat, parkett och linoleum.

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Lägger plywood på gamla golvet

  Plywood kan passa:

  1. På en cementbas, men det är nödvändigt att säkerställa plattheten och den horisontella basen, eller använd justeringsstället.
  2. Montera på stockarna. Här försvinner svårigheten för att försäkra sig om att lederna på arken faller på dem. Lags måste ställas så att deras övre yta ger ett horisontellt plan. I loggarna döljer ingenjörskommunikation, isolering och isolering.

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Lägger plywood på stockar

  Det är viktigt! Att lägga plywood i ett lager, det är nödvändigt att dess tjocklek är inte mindre än 15 mm, om i två lager måste du välja åtminstone 9 mm för skiktet.

  Innan den slutliga installationen av plywood är det nödvändigt att ta bort allt damm och skräp från basen. Det är också önskvärt att utföra primingen, det vill säga att göra behandling med en speciell primer.

  Plywood rekommenderas att montera på lim, men tillåts utan det. Kåporna på de självuttagande skruvarna ska vara försänkta – för detta ändamål är hålen försänkta under dem.

  Betongfärgat golv

  Betonggolv anses vara den mest tillförlitliga och hållbara. Skillnader i jämnhet och hållbarhet, vilket representerar en idealisk yta för alla golvbeläggningar. Dessutom, i ett trähus betonggolv är resistent mot förstörelse.

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Lägger trägolv på en betongbotten

  Bland bristerna kan man identifiera att det är mycket kallt. Detta problem kan dock lösas – på grund av värmeisoleringsmaterial.

  Typer av betonggolv i ett trähus:

  1. Ligga på marken;
  2. Lägger på lags;
  3. Betongskikt över trägolv.
  4. Vi definierar golvets horisont, markerar den med märken (du kan sträcka sladden).
  5. Pinnar drivs i marken, ungefär under 10 cm, och grus hälls över dem. Det är nödvändigt att täppa och ta bort pinnarna.
  6. Nästa skikt hälls sand och komprimeras också.

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Hälla en konkret undergolv genom lags

 • En tjock polyetenfilm läggs på toppen, vilket säkerställer överlappningen på väggarna. Hon kommer att fungera som vattentätning.
 • Rummets område med hjälp av skenor bör delas upp i separata banor – vardera är ca 1 meter bred. Höjden på skenorna installerade bör vara lika med nivån på ledningen. Betong hälls på den beredda ytan.
 • Översvämd betong nivelleras med regeln längs skenorna. Under gjutning avlägsnas lamellerna och hålrummen fylls med lösningen.
 • Vid slutet av arbetet täckes betongen med en film och lämnas för att det härdas i flera veckor. Under torkperioden måste du periodvis spruta den med vatten så att det inte spricker.
 • Slutligen är basen täckt med cementcement. I detta fall användes också lameller.
 • Betong Grov Golv över marken

  Hälla betong över marken

  Betonggolv längs stockarna utförs oftast vid reparation av trägolv och byte till betong.

  Marken mellan lagren rensas ursprungligen av smuts och skräp. Grus eller sand hälls i utrymmet mellan lagren, varefter det granulära materialet försiktigt täppas. Nästa är det isolerande skiktet, hällde sedan betong. Golvet ska vara torrt i flera veckor. Därefter utförs en nivelleringsplatta. Generellt sett kommer gjuttekniken att likna att hälla betong på bottenvåningen i ett trähus.

  Rekommenderade artiklar om ämnet:

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Hur man gör golvet i ett trähus varmt?

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Hur man gör golvisolering i ett trähus?

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Golvanordningen i ett trähus: de befintliga strukturerna och sekvensen av läggning

  Hur man fixar lags till stiftelsen

  Självutjämande polyuretangolv – ett steg för steg guide för att skapa

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *