Grunden

Hur man fyller golvet i huset

Betonggolv är attraktivt för sin tillförlitlighet, användbarhet, funktionalitet, hållbarhet, enkelhet i utförande och låg kostnad.

Efter eget gottfinnande kan du i framtiden lägga någon täckning. Det bör noteras att golvbetong i en privat bostad kan utföras på olika ytor: på marken, på gamla golv av trä och betong, på golvplattor. För att få högkvalitativt betonggolv i ett privat hus måste du köpa och använda endast högkvalitativa material och strikt följa alla tekniska stadier i enheten.

Planeringen av betonggolvet på marken med värmeisolering.

 • bestämma nivån på det framtida könet
 • jordförberedelse
 • produkten av strö
 • vatten- och värmeisoleringsarbeten
 • förstärkningskorg
 • formwork installation
 • installation av guider
 • hälla golvbotten med betong
 • Efterbehandling golvet: rengöring och utjämning
 • utjämningsskikt
 • skärande deformationssömmar.

Nu kan du överväga var och en av dessa stadier av arbetet, hur man fyller golvet med betong i huset, med hänsyn till alla nyanser och subtiliteter.

Förberedande arbete för golv

Referensvärdet för det nya mässhallen kan fungera som botten på dörröppningen. För att göra golvet jämnt måste du följa följande rekommendation:

 1. Från botten av dörröppningen med hjälp av mätverktyg mäts strängt upp till 1 m och ett märke görs.
 2. Med hjälp av en byggnivån överförs märket till väggarna runt omkretsen av rummet, naglarna drivs in i hörnen och sladden dras.
 3. Den resulterande horisontella nivån kan också anges med en markör.
 4. Från linjen ritad mäts 1 m och en horisontell linje ritas på samma sätt eller en sladd med en annan färg sträcker sig, vilket blir nivån på det färdiga golvet.

Ordningen att fylla golvet med betong.

Nästan alltid, golv i ett privat hus utförs antingen på en betongbotten eller på marken. Vid beredning av en betongbas för gjutning är det nödvändigt att inspektera ytan för sprickor och skador och, om nödvändigt, reparera dem.

Jordarbetets förberedande arbete är som följer. Först avlägsnas jordens översta lag, upp till ca 35 cm. Med hjälp av en tampmaskin eller hand, är det resulterande bottenvåningen väl rammat.

För att göra grunden och isoleringsarbetet måste du förbereda:

Dumpning bör bestå av lager av murar och sand. Tekniken för att utföra detta arbetssteg är enkelt: Först hälles ett lager av grus, sedan ett lager av sand, var och en av dem 10 cm hög. För att styra lagens tjocklek används träpinnar som sedan tas bort. Varje skikt vattnas med vatten och väl komprimeras. Byggnivån kontrolleras av byggnivån.

För att täta golvet kan du använda material som inte passerar fukt. Det enklaste alternativet är den vanliga plastfilmen. Den ska läggas överlappande och med en tillräcklig böjning av kanterna på väggarna, alla dess fogar ska fästas med tejp. Termiska isoleringsmaterial som mineralull, kork, skum etc. kan användas för att isolera golvet.

Golvförstärkning, montering av formning och guider

Screed armeringsschema: 1 – huvudnät 2 – ytterligare förstärkning av huvudnätet 3 – U-formad förstärkning av platta kanter 4 – L-formad förstärkning av platta hörn 5 – bärande väggar.

Till betonggolv i ett privathus visade sig vara starkt, det är nödvändigt att förstärka dem. För att göra detta måste du ta hand om förvärvet av metallnät med en cellstorlek på 100×100 mm och installera den korrekt. Ankaret är fastsatt på spärrhaken och lyfter det till en höjd av 2-3 cm från basen. Efter betong kommer förstärkningen att ligga i mitten av betongplattan. Mellan sig är armeringsnätets delar förbundna med en stark metalltråd.

Efter förstärkning av det framtida betonggolvet är det nödvändigt att genomföra förberedande arbete för att underlätta fyllningen. För detta behöver du göra ett formwork och ställa in guiderna. Detta arbete är enkelt, även för nybörjare. Formeringen slås ut ur brädorna i form av fack, med naglar och en hammare. Det är viktigt att övervaka nivån på det framtida könet. Detta kommer att hjälpa de speciella guiderna, som är inställda på nollmärket. Guiderna kan fungera som trästänger eller metallrör med en slät yta. Efter konkreting av golvet avlägsnas formen och styrningarna. Vid kontinuerlig betongbehandling är det möjligt att avstå från formning.

Golvbetongteknik

För att fylla golvet i huset med betong måste du ta hand om:

 • om beredningen av betonglösning
 • om beredningen av vibratorn och reglerna.

I någon hårdvaruhandel kan du köpa färdigblandad betong eller torrblandning. Det sista alternativet är nödvändigt i de angivna proportionerna för att ansluta till vatten och blanda väl.

Processen att betonga golvet görs oftast på två sätt:

 • med användning av en vibrolath
 • med hjälp av fyrar.

Schemat för att använda vibrolater.

Häll betonggolv helt enkelt med en vibrerande skena. Det är en stålprofil med en elektrisk motor ansluten till den. Dess driftsprincip är som följer. Formeringsfacken är fyllda med betonglösning. Vibrorail sträcker sig längs styrningarna och därigenom anpassar ytan till önskad nivå och utstöter luft från lösningen. Guiderna avlägsnas efter att lösningen har hårdnat.

Processen att betonga sig utförs i remsor, från platser som är avlägsna från ingången. Betongen hälls i mellanbandet efter att de betongade remsorna har härdat och vibreringsskenan ska gå på de frusna remsorna med 15 cm. Fylltjockleken bör inte överstiga 6-8 cm.

Med hjälp av beacons utförs arbete i följande ordning. Upprätta reiki-beacons, med fokus på nollnivån, på ett avstånd av 1,5-2 m från varandra. Betong kan hällas mellan fyrar med en spade. Blandningen komprimeras med en djup vibrator när den är närvarande. Betongytan nivelleras av regeln, vilken dras längs styrningarna. Efter att betongen har torkat tas fyrarna bort.

Hur man gör och isolerar betonggolv i ett privat hus, screed med egna händer

Om vi ​​pratar om ett trähus eller garage talar vi om betonggolvet på första våningen, vilket som regel läggs direkt på marken.

Betonggolv i ett privat hus gör det själv

Betonggolv gör det själv

Vad som än var, och vilken typ av miljövänlig och hälsosam hälsa som inte betraktades som trähus, kommer betonggolv i ett privat hus alltid att vara den bästa lösningen. Torrheten, hållbarheten och tillförlitligheten hos ett sådant golv, möjligheten att lägga i stort sett vilket som helst täcke på den, gör det oersättligt, särskilt eftersom i praktiken alla kan ordna ett betonggolv med egna händer. På samma sätt som beskrivs nedan kan ett betonggolv läggas i garaget och tvättstugorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *