Källare

Hur man fyller tejpfundamentet

Du måste börja med tillverkning av fasthållningsklämmor. Det är bättre att göra detta med en förberedd mall. Mallen är en sektion av en tjock styrelse i enlighet med storleken på fundamentets tvärsnitt. Om brädan är längre och bredare, rita en del av din foundation på den. I brädet måste du borra i hörnen av fyra hål med en diameter av 16 mm. Hålens axel ska vara 40 mm från fundamentets kanter. Kör långa M16-bultar med brickor i hålen och dra åt muttrarna genom brickorna från baksidan. Runt bultarna i mallen kan böjda förstärkningsstänger för klämmor. Det blir lättare att böja stavarna om en bit av ett ihåligt rör sätts i ändarna.

Den längsgående armeringen är stickad med tråd till klämmorna på ytan, så här får man färdiga ramar. Om grunden är lång måste du skriva in ramen i sektioner. Anslutande sidor som länkar släpper ut längsgående förstärkning. Överlappningen bör vara 40 diametrar av förstärkning. I hörnen är ramarna anslutna genom L-formade segment med längsgående förstärkning. I ett hörn binds en extra separat stång vertikalt.

Under rammen längst ner i skytten bifogas speciella plastdistanser för att bilda ett skyddande skikt. Istället kan du använda slaget av lera eller keramiska tegelstenar, bitar av betong. Men det är inte så bekvämt. När det gäller formen, är ramen kuggad genom att binda upp segment av ytterligare stavar, vars längd är lika med stiftelsens bredd.

Hälla betong i formen

Observera att betongarbete inte utförs vid temperaturer under + 4 ° C. Det bör också härda vid högre temperaturer.

Teoretiskt kan betong för grunden beredas på plats, men det är mycket svårt att säkerställa en homogen komposition av blandningen. du är osannolikt att ha tid att förbereda blandningen för att fylla hela grunden på en gång, och detta är mycket viktigt. Någon sömnad försvagar strukturen, och om horisontella sömmar fortfarande är tillåtna, kan vertikala sådana inte göras. Om du fortfarande måste göra dem, innan du häller nästa sats betong måste du slå av de frusna flödena av cementmjölk från föregående stadium. Därför är det lättare att beställa betongmärke 250 på en betonganläggning för hela volymen av stiftelsen.

Om mixern inte kan köra upp till alla sidor av stiftelsen, förbereda i förväg brickor på vilken betong som kan levereras från betongblandarens parkeringsplats till någon stanspunkt. Placering av betong utförs i lager med tappning och piercing varje lager för att komprimera blandningen och avlägsna luft från den. Bättre att använda en djup vibrator.

På insidan av formen bör naglarna vara halvtäppta varje 40-50 cm, vilket markerar nivån på fyllningen. Försök inte dra denna nivå, för Den dragna linjen blinkas fortfarande med betong. Betong direkt efter hällning måste täckas med en film och dagligen fuktas med vatten.

Vertikal vattentätning och återfyllning

Formeringen kan avlägsnas runt den sjätte dagen. Därefter försiktas källarväggarna försiktigt med bitumenmastik. Då kan den täckas med jord med täppning. Det är bättre om landet för återfyllning blandas med sand, detta kommer att minska sannolikheten för att hävda. Ytterligare skydd kommer att vara blindareanordningen. Det ska gå utöver takets överhäng minst 500 mm. Ytterligare arbete kan startas efter att stiftelsen har nått 80% styrka, dvs. efter ca 7 dagar. Stiftelsen kommer att få full styrka om 28 dagar.

Hur fyller du remsan grunden med egna händer? + Video

Hur man fyller tejpfundamentet

Stiftelsen är grunden för varje bostadsbyggnad.

Byggnadens prestanda, stabilitet, hållbarhet och säkerhet beror på dess styrka och tillförlitlighet.

Det är trots allt han som tar på sig den största bördan av hela strukturen, så dess kompetenta konstruktion är så viktig.

Ribbon foundation är överkomligt och ganska populärt: det faller ofta val under byggandet av bad, hus och garage av privata byggnader. Det är mycket mer ekonomiskt än dess högaktighet. Det är dock mycket mer funktionellt.

Ribbon foundation passar bäst för byggandet av bostäder med en aktivt använd källare.

Förberedande arbete

Förberedelse av projektet för den framtida grunden

Hur man fyller tejpfundamentet

Först av allt: design- och byggorganisationen måste beställa en geodetisk studie för att bestämma vilken typ av jord, hur mycket den kan frysa på vintern, närvaron och djupet av grundvatten i området. Dessutom kommer detta företag att utföra de nödvändiga beräkningarna och utarbeta ett projekt för byggandet av den framtida grunden.

Om den planerade konstruktionen är liten kan alla nödvändiga aktiviteter utföras självständigt. För byggandet av en stuga eller annan storskalig struktur är det önskvärt att vända sig till proffs.

Vanligtvis används sådana betongprodukter av högkvalitativ betong av tvåhundradedel. Mix kan tillverkas oberoende, och det är möjligt att beställa ordentligt. Processen är ganska mödosam, vilket förklarar heterogeniteten hos basen, fylld med individuella portioner.

Kompositionen av betong för tillverkning av bandbasen innefattar:

 • cement, grus och grov sand i ett standardförhållande;
 • ren sand (flod) för uppläggningen av kudden;
 • 2 centimeter planerad planka för formning;
 • tråd för förstärkning och stålstång 8-12 mm i diameter.

Hur man fyller tejpfundamentet

Från markup att fylla

Hur man fyller tejpfundamentet

Ett av de viktiga stegen är utformningen av webbplatsen för stiftelsen. Först är platsen befriad från främmande föremål och små skräp. Vidare skärs hela marken från platsen med ca 15 cm djup för att ytterligare begränsa processerna av förfall i källarens byggnad.

Hur gör markeringen?

 1. Hitta platsen för det första hörnet av byggnadens axel. Med hjälp av en plumb line installeras pinnarna: de kan fungera som lämpliga armeringsdelar.
 2. Hitta följande hörn. den andra och den tredje med hjälp av strängen och pinnarna. Montera pinnar där.
 3. Dra sladden i fjärde riktningen från de föregående, på torget gör du rätt vinkel, lägg också en pinne.
 4. Kontrollera diagonalen för den resulterande rektangeln och upprepa byggnadens yttre omkrets. De ska vara platta, om hörnen är byggda korrekt.
 5. På samma sätt markera den interna grunden. och även dess delar under separata komponenter: en veranda, stöd under kolonner, en terrass, bärande väggar.
 6. Installera lameller eller lameller av trä. att anpassa markeringarna i det horisontella planet, genom att de sträcker repet.

Markarbeten

 1. Hur man fyller tejpfundamentet

  Det är nödvändigt att förbereda en gräv med ett visst djup. Beräknad i förväg (eller specificerad i projektet).
  Gravarbetet börjar från lägsta vinkel så att gropen inte visar sig vara mindre än den inställda. Väggarna måste vara strikt vertikala. Botten är nivå.

 2. I en grävpit placera ett lager av sand, inte mindre än 15 cm tjockt.
  Denna kudde kommer att spela en viktig roll vid omfördelningen av lasten på basen. Detta gäller särskilt för jordar som kan svälla. Sand hälls i skikt, vilka var och en är impregnerad med vatten och väl täppt.

För att förhindra slipning av marken måste tillfälliga stöd göras!

Hur man fyller tejpfundamentet

Använd repet och markera konturen för formning. Installera stöd i hörnen. Detta kräver stavar med en tjocklek av 5 centimeter.

Formen är gjord av kantade brädor som är kopplade med hjälp av hörn med självgängande skruvar eller trästänger.

Hörn och stänger är placerade utanför formen, skruvarna ligger kvar inuti.

För att undvika deformering av strukturen vid hällning av cementmassan placeras rekvisita ute. Formeringen ska stiga ovanför marken till en sådan höjd att den resulterande grunden inte var lägre än 30 cm. Nivån till vilken betongen hälls noteras inuti fundamentet.

 1. Hur man fyller tejpfundamentet

  8-12 mm metallstång krävs. som skärs i bitar av önskad längd.
  De placeras längs och över basen, och om den är tjockare än 40 cm, då också vertikalt.

 2. Ankaret är fast bundet ihop med metalltråd och är säkert fastsatt på väggarna på formen.

Svetsning bryter mot materialets korrosionsbeständighet på dess platser, så det rekommenderas inte att använda det!

Processen med att hälla bandfundamentet under huset

Hur man fyller tejpfundamentet

Om betong beställs, utförs hällning samtidigt, samtidigt. Layering fyllning gör om massan är förberedd på egen hand.

Steg-för-steg-fyllning av tejpbasen

 1. Förbered först betongen.
  Sand siktas, blandas med cement och vatten, jämnt omrörd. Den beredda kompositionen häller murar, vars mängd är lika med mängden sand. Blanda väl så att alla murar är jämnt fuktade.
 2. En betongblandning hälls i en handgjord formning.
  För högkvalitativ fyllning och eliminering av bubbelbildning, är betongen genomborrad med en stångjärn och komprimerad med en bar av trä. Det är mer lämpligt att använda för detta ändamål en speciell byggnadsblandare eller perforator med ett munstycke.
 3. Fyll formen med betongblandning till den markerade nivån.
  För att påskynda utfällningen av betongrålarformning utanför.
 4. Smid betongytan med en trowel eller regel.
 5. En betongspegel sprinkles med siktat torrt cementpulver.
  Gör det jämnt genom en sikta. Ett sådant förfarande säkerställer snabb montering av betongytan, förhindrar sprickbildning eller erosion.
 6. Betong är inslaget med ett täckmaterial eller en vanlig burlap.
  Lämna den i ungefär en månad i denna form för att mogna. Om vädret är varmt och torrt blir det övre cementskiktet periodiskt vattent för att undvika uttorkning.

Färdigställande och användbara tips

Först efter den slutliga mognaden av betongmonoliten kan du fortsätta vidarebyggandet och börja bygga väggar.

När formen avlägsnas måste du utföra vattentätning av hög kvalitet. Detta kommer att förbättra de fuktisolerings- och värmebesparande funktionerna på bandfoten, samt öka dess livslängd.

 • Det är bättre att i förväg se till att den beställda maskinen översvämmer betongblandningen från vilken vinkel som helst.
 • Det är lämpligt att ta hand om tillverkningen av en extra bricka: kompositionen matas in i den.
 • Före hällning måste lösningen kontrolleras – ibland blir det lite svårt under transporten.
 • I regnet, ta hand om pålitligt skydd, annars kan det övre lagret av cement tvättas med vattenstrålar.

Hur man fyller remsa grunden

 • Karaktäristisk remsa grund
 • Jordverk och grundmärken
 • Förberedelse för Bay Strip Gulf
 • Formwork installation
 • Ribbon Foundation Hälla

I privat konstruktion är bandgrundarna mest utbredda. För genomförandet behövs inga specialverktyg och extra kostnader. För arbete är det bara nödvändigt att veta hur man korrekt fyller remsa grunden. och bekanta sig med nyanser av arbetet.

Hur man fyller tejpfundamentet

Schema för montering av grundstämpelremsa.

Karaktäristisk remsa grund

För byggandet av en byggnad med en källare eller källare är stiftelsen det bästa alternativet. Att bygga en grund av denna typ är bäst på torr, stabil mark. Det är inte önskvärt att bygga ett hus på hängande mark med en remsa grund – det kan innebära extra kostnader.

Mest av allt är grunden för en bältetyp lämplig för små byggnader – bad, garage, sommarhus. På en sådan grund kan du bygga ett hus. Djup för byggandet av sådana byggnader med egna händer behöver en liten, vilket sparar byggmaterial.

Hur man fyller tejpfundamentet

Tvärsnitt av den tapeless inte begravda källaren.

Att skapa en stiftelse med egna händer kan kosta en tredjedel av den totala kostnaden för att bygga en byggnad, så ett sådant problem bör tas ansvarsfullt. Preliminär forskning bör genomföras för att bestämma typen av jord och för att fastställa hur djup det kan frysa. Det är bättre att initialt klargöra alla omständigheter, eftersom den efterföljande korrigeringen av fel kan vara dyr.

Förteckning över nödvändiga material och verktyg:

 • träpinnar;
 • rep;
 • formsättning;
 • sågspån;
 • förstärkande nät;
 • tegelstenar eller stenstöd;
 • betongblandning;
 • spatel eller trowel;
 • betongblandare;
 • tamputrustning (vibratorer).

Du kan fylla remsa grunden med egna händer och utan extra verktyg. Korrekt utformning av stiftelsen och konstruktionen ska ske av en specialist. En kvalificerad arbetstagare kan korrekt bestämma den tillåtna belastningen på fundamentet och eliminera eventuella felberäkningar.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Jordverk och grundmärken

Hur man fyller tejpfundamentet

Innan du börjar hälla stripfoten, bör du rensa den valda platsen och göra layouten enligt projektet. Grunderna för stiftelsen appliceras på marken med hjälp av alla tillgängliga medel – pinnar, fittings eller rep.

För att markeringen ska kunna utföras smidigt, är det nödvändigt att ange var strukturen ska placeras. Med hjälp av en rörledning bör du räkna ut det första hörnet. Vinkelrätt mot den, har sträckt den andra, är det nödvändigt att skissera de återstående 2 vinklarna. Med torget kan du skissera det sista, fjärde hörnet. Därefter måste du kontrollera jämnheten i alla vinklar. Detta kan göras genom mätning av diagonalerna. Så om alla vinklar sammanfaller med varandra betyder det att du kan köra pinnar till dessa platser, mellan vilka fiskelinjen dras.

På liknande sätt utförs extern markering. Det enda tillvägagångssättet – för genomförandet är det nödvändigt att dra sig tillbaka från den inre märklinjen ett avstånd på 40 centimeter.

Efter att grundmarkeringen har utförts bör höjdsskillnader på plotens yta undersökas. Arbetet måste börja med den lägsta punkten. Det är från denna nivå att räkningen av grunddjupet bestäms. Utför detta för att undvika skillnad i stiftelsens höjd. Att samarbeta ett litet hus med egna händer räcker en grund på cirka fyrtio centimeter djup.

Att gräva en grop kan du använda en grävmaskin eller en spade.

Allt arbete ska åtföljas av att man kontrollerar den horisontella positionen med nivån, och botten av grävningen ska vara så jämn som möjligt. Det är nödvändigt att i god tid kontrollera kontrollen av graden av vertikalitet.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Förberedelse för Bay Strip Gulf

Hur man fyller tejpfundamentet

Typer av remsa fundament.

Före hällning är det nödvändigt att göra platsberedning för byggnadsarbete. I botten av grävningen måste du installera en speciell sandkudde. Den är utformad för att minska belastningen som utövas på fundamentet genom att fördela den över hela området av strukturen.

Tjockt sandlag måste göra minst femton centimeter. Sand bör hällas i lager, varpå varje efterföljande skikt ska försiktigt täppas och jämnas, förtorkas med vatten. I avsaknad av sand kan du använda grus. Han kan ha en liknande effekt på fundamentet, med en optimal tjocklek på sju till åtta centimeter. Efter att kudden är platt och täppt ner, är det nödvändigt att lägga ut vattentätningsskiktet – polyeten eller takfilt. Han kan ge designen ytterligare styrka.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Formwork installation

Hur man fyller tejpfundamentet

Scheme formwork strip foundation.

Så att remsa grunden är väl tagen, är det nödvändigt att installera formwork och ytterligare förstärkning. Formeringen är gjord för att få gjutformens form, utskjutande ovanför ytan av grävningen. Däck kan användas för att förhindra att trenchväggar faller och stärker dem.

Du kan använda din egen (hemlagad eller klar) eller hyra den. Ur ekonomins synvinkel kommer det att vara korrekt att göra det med egna händer från alla skrotmaterial som finns tillgängliga på alla byggarbetsplatser – plywood, brädor eller metallplattor. För att fästa formpanelerna kan du använda skruvar eller naglar. Regeln bör följas: skruvarna eller naglarna ska vara placerade inuti formen. Detta kommer att bidra till att fundamentets väggar blir så smidiga som möjligt.

Formeringen installeras före hällning så att dess övre kant sticker ut åtminstone trettio centimeter ovanför grävytans yta. Med hjälp av sladden måste du göra en märkning av den nivå inom vilken betongen kommer att gjutas inuti formen.

Efter att formen har installerats, är det nödvändigt att börja montera enheten. Korrekt lindad förstärkning kommer att vara nyckeln till stiftelsens stabilitet. I gallret måste stavarna vara bundna med tråd. Alla arbetspunkter, såsom cellens storlek och frekvens, måste anges i förväg och anges i projektet till stiftelsen.

Systemet för installation av förstärkning från plana förstärkande burar och galler och formningsbandfundament.

Ofta, för att bygga ett hus, måste du använda ett förstärkande nät, sidan av cellen är trettio centimeter. Det är oönskade att använda svetsat nät. På bindningsställen förekommer ofta korrosionsfenomen. Det fastställdes experimentellt att strukturer av denna typ inte uppfattar böjspänning.

Att lägga förstärkningen i botten av grävningen bör ske på ett sådant sätt att det inte finns några kontaktpunkter med marken. Under grundgjutning bör arbetet utföras så att hela armeringsstrukturen är belägen inuti monoliten. Då kan du garantera ett fullständigt skydd av fundamentet från rost och ytterligare strukturell styrka.

Förstärkningsnätet ska läggas på stöd av liten höjd av stenar eller tegelstenar. Höjden på ett sådant stöd bör vara ungefär fem centimeter. Ett liknande avstånd bör bibehållas mellan grävens väggar och armeringsnätets kant. Efter förstärkningen är installerad kan du börja fylla grunden.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Ribbon Foundation Hälla

Hur man fyller tejpfundamentet

Ordningen med vattentätning stift foundation.

Ett hus kan byggas på många olika sätt. Fyll på remsan grundigt på två sätt. Den första metoden innebär en engångshällning av hela betongblandningen innan det föregående lagret griper. Det andra sättet är att lägga betongen i flera bitar, när det föregående lagret torkar ut. I det här fallet skapas en kall söm eller en konkreta söm efter varje lager.

Innan du gör nästa lager av betong, bör den föregående tas bort från cementfilmen, som kan bilda på sin yta. Var noga med att vänta tills var och en av lagren når en viss grad av styrka. Om du inte väntar på torkning kan huset visa sig vara instabilt. Du kan göra det själv med båda händerna.

Enligt expertutlåtande skulle det vara rätt när man byggde ett hus för att tillämpa en kontinuerlig metod för att lägga betong. Men av organisatoriska eller tekniska skäl är det möjligt att utveckla en situation där det inte finns någon möjlighet att hälla stiftelsen på en gång. Använd i detta fall arbetssömmar. Innan du häller ett annat betonglag, måste du noggrant rengöra sömmen med vatten och vänta tills den torkar. Om du inte tömmer cementfilmen kan förstörelsen börja direkt från denna plats.

Gör grunden gjutning med egna händer. en arbetsriktning bör följas – rörelser bör alltid riktas i samma riktning i varje lager. Om du fyller remsan grunden av ett stort område, kan du lägga blandningen med lutande skikt. Under drift är det nödvändigt att observera en vinkel på trettio grader.

Stiftelsen bör hällas i flera steg. Så, efter varje hällt 20 centimeter skikt, bör du vänta ett tag innan stelningen. Var och en av skikten ska motsvara längden på skytten. Om man ska fylla på bitar, kommer det att minska hållbarheten hos all design. När skiktet är ordentligt fyllt med egna händer, måste du testa blandningen noggrant med speciell utrustning.

Hur man fyller tejpfundamentet

Stödordningen för förstärkning av den djupa remsa grunden.

Tampen fortsätter fram till det ögonblick då cementgelé framträder på ytan av stiftelsen. Det är nödvändigt att försegla var och en av skikten från förskärningssektionen. Innan lagret sätts ned ska betongblandningen placeras jämnt över hela området av konstruktionen. Höjden på varje enskilt utsprång ovanför ytan bör inte överstiga tio centimeter.

Upprepa ett hus, du kan inte använda en vibrator för att omfördela blandningen, som redan har arkiverats i formen. Tampningen kan utföras först efter att arbetet med att nivellera arbetsområdet är klart.

Stämpling av remsa grunden måste utföras på ett sådant sätt att inga krockkuddar bildas i gjutningen. Varje lager måste hällas och sedan försiktigt slå alla väggarna på formen. Detta kommer att leda till att bubblorna i lösning kommer att stiga till ytan och inte bilda hålrum, vilket minskar strukturen i integritet.

Beroende på vilken stiftelsens höjd, välj antalet fyllnadslag. Så snart det sista lagret är fyllt, måste ytan på remsa grunden jämföras med egna händer. För att göra detta kan du använda en trowel (specialverktyg) eller en trowel. För att eliminera överskottsluft från strukturen måste förstärkningen sticka grunden flera gånger.

Efter några timmar, när betongen krymper, måste grundytan sprinklas med sågspån. Det kommer att vara korrekt om de lägger ett tjockt lager. Sågspån behövs för att förhindra att det sista lagret av betong torkar ut. Betongens översta lager ska torka jämnt, så det behöver skydd mot yttre påverkan.

Om det inte finns sågspån, kan du istället använda något täckmaterial.

Komplett torkning av stiftelsen tar upp till tre veckor. När konstruktionen är torr kan du demontera formen och börja bygga ett hus.

Hur man fyller tejpfundamentet

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Hur man fyller tejpfundamentet

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Hur man fyller tejpfundamentet

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Hur man fyller tejpfundamentet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *