Skelett

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Många gillar att reparera sina trädgårdar med egna händer. För att fixa grunden för huset, fyll spåret, sätt ett staket på inläggen, behöver du en enhet som en betongblandare. Det finns ingen anledning att förvärva en industriell modell, eftersom det blir väldigt dyrt. I det här fallet skulle en konkret mixer med egna händer vara en utmärkt lösning, vilket inte skulle kräva stora finansiella utgifter. Så hur gör man själv en konkret mixer? Tack vare den presenterade videon kan du tydligt se hela processen med sådan produktion.

Vad är en betongblandare för?

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Många tror att en liten mängd av lösningen enkelt kan blandas med en spade. Resultatet är emellertid en mycket låg kvalitet blandning. Faktum är att det är mycket svårt att störa lösningen i tråget med en spade. Sådan fysisk aktivitet är inte allas styrka, så det är lättare att installera en betongblandare. samlas in för hand från fatet. Dessutom, om du knådar en stor mängd av blandningen, så kommer kompositionen till slut att vara torr. Lösningen börjar förlora fukt mycket snabbare än det har tid att röra sig till önskad konsistens.

Betong av bra kvalitet fungerar inte ens om du använder en borr. När du sätter fast på fästet, kvarstår slemar i blandningen. Borren ska inte bara snurra, utan också röra sig fram och tillbaka och i en cirkel. Ofta stannar verktyget inte sådan stress och pauser.

För att förstå principen om självtillverkad betongblandare med egna händer, som är gjord för en liten mängd arbete, är det nödvändigt att överväga processen att blanda lösningen. Det finns 3 sätt:

 • gravitation metod;
 • vibrationsmetod;
 • mekanisk metod.

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Gravity metod. I industrin används inte denna metod, eftersom den resulterande cementen är av dålig kvalitet. Som ett resultat av gravitationsblandning rullas kapaciteten över, komponenterna börjar ”plop” på varandra och blandas i en relativt homogen massa.

Vibrationsmetod. Det anses vara den mest pålitliga metoden för tillverkning av betong i industrin. I den fasta hinken börjar vibromixern att flytta, vilket resulterar i en högkvalitativ lösning.

Mekanisk metod. Används endast med gravitation. I det här fallet börjar antingen mixern att rotera i ett stationärt badkar, eller tuben med utskjutningar inuti utför rotation.

Betongblandare Teknik

Det finns ett stort antal hemlagade enheter som är lämpliga för att göra betong. Den enklaste konstruktionen kan göras från en vanlig mjölkburk, en stor panna, en gammal vyvarki. Dess ritning är ganska enkel, och tillverkningstekniken är ännu enklare:

 • svetskapacitet till axeln;
 • En pinne, ett rör eller ett gummiband infogas i locket och lockar väldigt starkt locket till handtagen.
 • för att förenkla konstruktionen av kopplingen används inte. och skär in i sängen bågformade skåror och lägg dem på axeln.

För att göra en mer praktisk enhet måste du använda andra ritningar.

Stegen att göra betongblandare med egna händer

Tillverkningskapacitet

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Innan du börjar skapa en betongblandare med egna händer, bör du välja en tank. Det är bäst att använda för dessa metallfat som kan hålla minst 200 liter. Det är denna volym som anses optimalt för att kunna kneda den önskade mängden betong åt gången. Det är bättre att inte använda plasttankar, eftersom de inte kommer att pågå länge.

För tillverkning av betongblandare behöver ett fat med lock och botten. Om behållaren inte har ett lock, bör det svetsas genom att det skärs av ett metallplåt. Därefter ska flänsar med lager läggas på botten och locket på cylindern. I sidan skär ut luckan, genom vilken därefter kommer att fylla komponenterna i lösningen. Ett sådant hål är bäst att närma sig tankens ände, vilket under betongblandarens process kommer att vara lägre. Den snittiga delen av tunnan kommer att användas som lock för luckan. Den är fixerad med hjälp av gångjärn och låsanordning.

För att göra lösningen bättre blandad, svetsas bladen till cylinderns inre väggar i en vinkel av 30-40 grader. Lutningsvinkeln beräknas på ett sådant sätt att betongen kan ”tryckas” ut under blandningsprocessen. Dessutom kan sådana blad inte fixeras på väggarna. men på enhetens axel.

Om du inte hittar en lämplig behållare kan du själv göra det. Följande verktyg och material behövs för detta:

 • plåt 1,5 – 2 mm tjock;
 • svetsmaskin;
 • valsarna;
 • trämallet eller hammare.

Innan du börjar klippa metall, ska du förbereda ritningarna med de nödvändiga dimensionerna. För att göra fallet med mixern behöver du en central runda del, botten av tanken och två stympade koner som utgör de nedre och övre delarna av strukturen. Delar som klipps på markeringen måste böjas i ringar. Det är bekvämare att göra detta med hjälp av rullar. Efter montering av alla delar är sömmarna svetsade på ett tillförlitligt sätt.

Monteringsbas

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Självgjord betongblandare måste ha en pålitlig och stabil bas. Annars kan strukturen rulla över under drift. Om du inte tänker lägga en stor betong i det, är det bättre att göra ett skelett från en fyrkantig trästång. med ett tvärsnitt på 10×10 eller 15×15 cm. För att förhindra att strukturen baseras på vibrationer under drift, bör du använda anslutningar med halvt träd eller torn. Efter montering måste alla fogar vara ordentligt lim och dra åt med skruvar.

Om du vill skapa en mer tillförlitlig och slitstark enhet, bör du föredra ramen, som är svetsad från en metallvinkel på minst 45×45 mm i storlek. Du kan också använda kanalen. Om det inte finns någon gassvetsapparat är rammen fixerad med nitar eller muttrar med bultar.

Om det finns en sådan önskan kan basen vara utrustad med hjul. Detta kräver en axel utan lager och hjulen själva. En sådan betongblandare är lätt att vrida och flytta. Montering av basen, det är nödvändigt att ge pennor. Med hjälp kan enheten flyttas.

Vid montering måste ramen ge plats för motorn. En motvikt kommer också att behövas. så att strukturen inte vrids när betongen lossas. Om du planerar att lossa lösningen med en spade, så behöver inte motvikten behövas. Alla dessa punkter bör tillhandahållas under ritningen.

Motormontering

Hur man gör en hemlagad betongblandare

För att göra mixern mer effektiv behöver du enfasig motor vars rotationshastighet inte överstiger 40 rpm.

Många hantverkare som skapar en hemlagad design, rekommenderas att använda elmotorer från gamla tvättmaskiner som har misslyckats, till exempel ”Wave” eller ”Seagull”. Sådana motorer kan arbeta länge och överhettas inte. När man väljer en motor bör man komma ihåg att den optimala rotationshastigheten för karet är 20-30 rpm. För att göra detta, använd en rad olika växellådor. Det optimala och enkla alternativet är dock att använda en remskiva och drivrem.

I stället för motorn från tvättmaskinen kan du använda motorn från en motorcykel eller en moped som arbetar på bensin. I det här fallet behöver inte mixern strömförsörjning och kan användas under alla förhållanden. Motorn är fastsatt med 4 skruvar i konsolen eller på ramen som är svetsade på växellådshuset.

Men hemmagjord betongblandare kan arbeta med hjälp av manuell kontroll. I det här fallet behöver varken el eller bensin behövas för den. En sådan enkel enhet är mobil, enkel att montera, och alla kan hantera den. Dess enda nackdel är närvaron av en assistent för att blanda lösningen.

Slutligen gängs en axel genom kärlet. För att göra enheten stabilare bör den grävas i marken i en vinkel på 30 grader.

För att göra en betongblandare med egna händer behövs ingen speciella färdigheter. Mer tydligt kan tillverkningsprocessen ses på video. Innan du börjar montera en sådan enhet ska du använda ritningarna. De kommer att bidra till att skapa en hemlagad design på rätt och korrekt sätt utan allvarliga finansiella investeringar.

Hemmagjord betongblandare gör det själv. Komplett guide

Konstruktion är ofta förknippad med konstant användning av en stor mängd betong, blandning vilket inte bara kräver en stor fysisk styrka, men också en sådan dyr tid.

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Förenkla eller hellre lösa detta problem kommer att möjliggöra byggandet av en hemlagad betongblandare, med apparaten kan du enkelt och snabbt förbereda den önskade mängden av blandningen i rätt proportioner och önskad konsistens.

Teckningar och mönster av hemmagjorda betongblandare

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Frågan om att bygga en hemmagjord betongblandare beror i princip på en mycket enkel teknisk uppgift att bygga:

 1. enkel i design, med minst antal delar och anslutningsanordningar;
 2. använda samtidigt improviserade, maximala tillgängliga eller bara lågvärda delar och mekanismer;
 3. pålitlig och opretentiös i arbetet, inklusive med minsta kostnader för reparation och service.

Med alla de olika idéer och tekniska lösningar för beredning av betong, kokar alla betongblandningar i princip för att lösa ett enkelt problem – torr mekanisk blandning och efter tillsats av vatten och en flytande blandning för att erhålla en homogen komposition lämplig för vidare byggnadsarbete.

Med tanke på detta är de mest populära bland DIY hantverkare enheter baserade på:

 • på användningen av muskelstyrka
 • med elmotorer och olika växellådor;
 • Små maskiner som används som en fungerande kropp av vanliga hushållsverktyg.

Enligt deras typ av konstruktion kan hemmagjorda betongblandare delas in i följande grupper:

 • med användning av gravitationsprincipen för blandning – enkelt erhållande av en homogen massa genom sedvanlig inversion av behållaren med cement och fyllmedel, när under gravitationens verkan hälls blandningen upprepade gånger och blandas;
 • tvingad mekanisk metod för att förbereda betongbetong – oftast är detta ett alternativ när lösningen blandas i en horisontell eller lutande tank med en intern mixer. Varianter är möjliga här – antingen mixaren själv roterar i ett stationärt badkar, eller hela kapaciteten roterar, med mixerbladet tätt fast inuti.
 • vibrationsmetod – metoden för betongberedning består i detta fall av att blanda komponenterna med en vibrationsblandare placerad inuti karet. En sådan blandare-vibrator, som skapar en tillräckligt hög frekvens av vibrationer, ger rörelsen av cement och fyllmedel.

Samtidigt är alla de typer av strukturer som anses för oberoende produktion de mest lämpliga, eftersom den tredje vibreringsmetoden för blandningsberedning är den mest tekniska och energikrävande.

Steg-för-steg guide för att göra en betongblandare gör det själv

Hur man gör en hemlagad betongblandare

När du kommer till projektets praktiska skede borde du tydligt förstå vilka egenskaper designen ska ha.

I detta spelas den främsta rollen av:

 1. storlek på arbetsförmåga – badkar;
 2. antalet och typen av noder som innehåller olika roterande delar;
 3. enhetens konstruktion – den måste säkerställa pålitlig retention av karet, vara stabil och samtidigt relativt lätt.

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Alternativ för användning som behållare för beredning av blandningen kan vara massa:

 1. mejerbetong för 40 liter;
 2. gasflaskor;
 3. trummor;

Huvudproblemet vid val av material bör vara dess kvalitet, tjocklek, förmågan att montera delar med elektrisk svetsning.

För den horisontella typen av behållarens placering är ett sidofyllnadsfönster anordnat, med en lutning eller med möjlighet att ändra lutningsvinkeln, hinkar med en något smal nacke av öppen typ för bekvämt sovande av lösningskomponenterna.

Invändigt, för att förbättra kvaliteten på den förberedda lösningen, svetsas bladen till metallkammar, vilket bidrar till bättre blandning av komponenterna. Sådana blad är gjorda av metall med en tjocklek av minst 2 mm.

Hur man gör en hemlagad betongblandare

För aktivering av blandarens arbetsförmåga är det enklaste för idag att:

 • manuell drivning – en elementär lösning på detta problem – en axel som är fäst på två stöd, på vilken skopan är fixerad, på ena sidan av axeln finns en krökt ände som liknar den som är installerad på brunnar;
 • elektrisk drivenhet – elektrisk motor som överför axelns rotation med hjälp av en rem eller växellåda. Detta är det vanligaste alternativet för hemmagjorda betongblandare, men det är dåligt lämpat att arbeta på oförberedda områden utan strömförsörjning.

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Som mixer kan vara:

 • metallstänger med en diameter av 8 mm, svetsas i form av en kam och används i blandare med fast tub, där rotation endast sker av den centrala axeln;
 • plåt av 3 mm tjock, svetsad i form av blad på väggarna i mixertanken i en vinkel av 45 grader till botten;
 • standard mixer, för en elektrisk borrblandare som används i vibrationssystem;

Enkel mekanisk betongblandare

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Den enklaste och ganska effektiva alternativet budgetmixern.

Utformningen av en sådan anordning består av:

 • basen i form av svetsad från hörnen, rören eller profilerna av en stabil bas som kan motstå vridning av tunnan med 50-7 kg betonglösning;
 • Skopan är vanligtvis en fat, en mjölkbehållare, en metallbehållare fylld med färg eller en del av en gascylinder med en hermetiskt förseglad nacke och en axel i den centrala delen som är fäst vid basen, på lager eller bussningar;
 • handtaget för manuell drivning för tubens rotation;

Basen är kvadratisk mot två motsatta sidor, vars sidoväggar är svetsade i form av två trianglar (triangeln är den mest stabila och styva figuren) över vilken borrningsaxeln för borgen är fixerad på lagren.

Horisontell mortelblandare från tunnan

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Enkel och effektiv version av mixern.

 • grunder;
 • badkar med ett gångjärnslock och en låsningsmekanism;
 • rotationsaxel på lager eller bussningar med handtag för rotation;

Designfunktionen är placeringen av cylindern horisontellt eller monteringen av axeln diagonalt över motsatta sidor av cylinderns botten och nacke.

Kombinerad horisontell med kamar

Hur man gör en hemlagad betongblandare

I denna utföringsform är hemmagjorda inuti cylindern på den roterande axeln monterad två eller tre kamar, som liknar en rake. Kombinationer är gjorda av metallstav, remsa eller annat material, för att rörbetongen ska roteras under tänderna.

Kombiner längs axeln är fästa så att mellan dem finns en vinkel på 180, 120 eller 90 grader från centralaxeln. Basen är gjord enligt principen för återstående betongblandare. Tömning av den färdiga lösningen görs vanligtvis genom att luta badkaret eller genom att öppna dräneringsnålen.

Verklig elektrisk

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Denna version av mixern betraktas som höjdpunkten för hemmaproducenternas tekniska förmågor inom betongblandare. I huvudsak är detta en kopia av en kommersiellt producerad betongblandare.

Men medan du har ett antal funktioner:

 1. i stället för ett ringväxel som används i industriella enheter för hemmagjorda motsvarigheter, drivs drivningen via en växellåda eller växellåda till tunnan, med ibland sistnämnda på stödrullar;
 2. Samtidigt har tunnhinken, som den industriella prototypen, en smalning i kroppens övre del och inuti de sidosvetsade 2-3 sidbladen i blandaren för att förbättra blandningen av lösningen;
 3. basen är utformad med hänsyn till kvarhållandet av tankens vikt med den fyllda lösningen och möjligheten att tippa över för att tömma den färdiga betongen;
 4. som en enhet används oftast:
 5. elektrisk motor med en remdrivning på cylinderns rotationsaxel;
 6. elektrisk motor med växellåda på fatet.

Bland de obestridliga fördelarna med en sådan maskin är lätthantering och minimala arbetskostnader när man arbetar, men en minus är den exakta beräkningen av alla komponenter och delar, närvaron av nästan professionell kunskap och färdigheter när man arbetar med många verktyg, inklusive elektrisk svetsning.

vibration

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Mottagning av den mest kvalitativa lösningen, det är möjligt när man använder en vibrerande betongblandare. Det är också den mest högteknologiska typen av mixer.

En gasflaska eller en annan behållare med tjocka väggar men med relativt liten diameter används som arbetsförmåga, eftersom en ganska stor effekt krävs för vibratorns funktion.

Som en vibrator kan en konventionell perforator med en speciellt tillverkad arbetsdel i form av två skålformade eller plana nätplattor vända upp och ner till varandra användas.

Behållaren är fixerad vertikalt på basen på ett sådant sätt att det säkerställer en stabil kvarhållning av själva behållaren och vibrerande propellern.

Framdrivningskraften måste vara minst 1,5 kW, användningen av en mindre motor eller perforator har en ineffektiv systemdrift eller snabb nedbrytning.

Grunden för en sådan betongblandare är nästan identisk med alla andra typer och måste säkerställa inte bara stabiliteten hos själva konstruktionen utan även möjligheten att vända behållaren för att tömma den färdiga betongen.

Typiska misstag

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Vid montering av en sådan anordning är följande huvudfel och nackdelar möjliga:

 • utformning:
 • skillnaden mellan den beräknade och den faktiska konstruktionen för huvuddelarnas styvhet;
 • felaktig vald kapacitet för mixern;
 • en elektrisk motor som inte motsvarar konstruktionens kraft och hastighet;
 • icke-kompatibel växellåda;
 • teknik:
 • otillräckligt fast anslutna delar av höljet;
 • instabil bas;
 • högt arrangemang av det roterande badkaret;
 • smala eller brett munnar;

Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till det obligatoriska kravet på elsäkerhet vid installation av elektrisk utrustning.

Varför borra inte?

Hur man gör en hemlagad betongblandare

Med en borr är allting mycket enklare:

 1. Den elektriska borren är inte avsedd för kontinuerlig användning. Funktionssättet är en variabel kontinuerlig 5 minuters drift, varefter en 15-minuters paus är nödvändig;
 2. Borrenas redskap är idag tillverkade av plast och är konstruerade för en kraft som är tillräcklig för att borra hål på högst 13 mm i betong, 20 mm i trä eller 12 mm i metall, men för att blanda 70-90 kg av arbetsvolymen är inte avsedd.
 3. Att göra en betongblandare med en skålkapacitet på 5-7 liter är inte rationell.

slutsats

Som erfarenheten visar skapar skapandet av något, även det enklaste sättet att mekanisera arbetet, betydligt ökad produktivitet och minskar arbetstiden.

I grund och botten är en betongblandare inte den mest komplicerade mänskliga uppfinningen som skapats av improviserade medel och som inte kräver obligatorisk högre ingenjörsutbildning, några elektriska svetsfärdigheter och ett par dagar av arbete, så att du kan få en arbetsmodell av enheten, vilket gör det möjligt att i framtiden inte bara förbättra designen utan också att korrigera identifierade brister.

Hemmagjord betongblandare gör det själv. Komplett guide

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *