Källare

Hur man gör en inre partition

Gör-det-själv-rumsdelare

Hur man gör en inre partition

Inredningspartitioner hjälper till att göra ombyggnaden av lägenheten till din smak. De tillhör inte de stödjande strukturerna, men delar bara utrymmet på den lägenhet som bildas av huvudväggarna. För tillfället finns det flera typer av partitioner, de kan vara gjorda av material, oavsett vad huset är byggt från. Under ombyggnaden bör hänsyn tas till de krav som gäller för varje typ av byggnader. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om funktionerna i självuppbyggande inre partitioner och du kan se detaljerade videoinstruktioner för att arbeta med tegel, gipsbetong, trä, gipsskiva och glas.

Rumsavdelare varav bättre

6 förhållanden som måste beaktas före inbyggnad av inre partitioner

 1. Skiljeväggar för mansards, 2 och 3 våningar bör ha en liten vikt.
 2. I rum med hög luftfuktighet måste väggarna vara av fuktresistenta material, annars behöver du finér fuktbeständigt material.
 3. Om du planerar att genomföra ytterligare kommunikation, ska partitionen bli tjockare än vanligt.
 4. Skiljeväggen, som skiljer uppvärmda och ouppvärmda lokaler, ska isoleras.
 5. En glaspartition hjälper till att bevara naturbelysning inomhus.
 6. Färdiga strukturer ska vara hållbara, tillförlitliga och säkra.

Hur man gör en inre partition

Gör-det-själv-rumsdelare

Hur man ökar ljudisoleringen av inre partitioner

Ju högre ljudisoleringsindex, ju bättre partitionen förhindrar spridningen av ljud från TV, dator, konversationer. Isolationsindexet mellan rummen i lägenheten bör vara ca 43 dB, men det inkluderar inte lågfrekventa ljud som uppstår från industriell utrustning. Monolitiska väggar, i motsats till ramen, är mycket bättre begränsade av lågfrekventa ljud.

De absorberar perfekt ljudet från konstruktionen från skalsten, gas och gipsbetong och keramiska material. Ett isolationsindex på upp till 50 dB ger bafflar med en tjocklek av ca 150 mm och upp till 40 dB kommer att ge väggar på ca 100 mm.

Flerskiktsstrukturer garanterar en högre isolationsnivå, därför placeras basaltplattor och mattor ofta mellan beläggningen inom ramen för beläggningen. Ljudisoleringsnivån i ramsystem kommer att vara högre om du ökar avståndet mellan skikten, använder byggmaterial med förbättrade isoleringsegenskaper och ökar också vikten och styvheten på plåten.

Hur man gör en inre partition

En smal partition med flera lager har en mer komplex struktur, men samtidigt kan det spara utrymme. En massiv monolitisk partition kommer att ge exakt samma ljudisoleringseffekt som en smal, men det kommer avsevärt att minska rummet i rummet.

För att säkerställa god ljudisolering med egna händer. glöm inte att isolera med pads skarvarna i skivan med golv och tak. Gipsfiber kan användas för plätering (12 mm) och som mellanlager – mineralull eller glasfiber. Elektriska kablar är dolda i korrugerade rör, och rör från en luftkonditionering rekommenderas att isoleras.

Hur man gör inre väggar av populära byggmaterial

Invändiga väggar av kalksten, tegelsten, luftbetong installeras ofta i hus med armerade betonggolv. Tjocklegen på tegelväggen kan vara 12 cm eller 6,5 cm. I det senare fallet rekommenderas att lägga till ytterligare lager av mineralull, ca 5 cm tjock på båda sidor för ljud och värmeisolering. Oftast är rörledningar dolda i tegelpartiet, så det har en tjocklek på ca 40 cm. Den yttre ytan är utförd med gips.

Om byggnadsstrukturen är tillverkad av luftbetong, gör skiljeväggar upp till 12 cm tjocka från samma material. Invändiga väggar är gjorda av keramikblock av ungefär samma tjocklek som betongbetong. Dessa byggmaterial är lättare än tegelstenar, så det är fördelaktigt att använda dem i de fall du behöver minska belastningen på golvet.

Hur man gör en inre partition

Installationen av sådana skiljeväggar utförs efter det att huvudstödsväggarna redan har uppförts i byggnaden.

 1. Nivån golvet med cementmortel.
 2. Börja ligga med hörn och kontrollera ständigt sin nivå av vertikalitet.
 3. På de platser där partitionen är fastsatt på väggen är det nödvändigt att lämna spår upp till 6 cm.
 4. Mellan taket och toppen av den uppförda strukturen kör du i träkilor och fyll sedan klyftan med lösningen.

På grund av att blocken av massiva material är jämn, är det bekvämt att arbeta med dem även för en nybörjare. För att försäkra sig om att väggarna är mjuka, fixa träplattor på golvet och väggen. Om du arbetar med luftbetong, glöm inte bort vattentätningen, som måste läggas vid basen. Det rekommenderas att förstärka tegelväggar med alla dimensioner. Vid arbete med andra material är det värt att utföra förstärkning om väggen är hög eller tjock.

Hur man gör en inre partition

Hur man gör väggmurar av tegelsten och gipsbetong

Hur man gör väggmurar av tegelsten och gipsbetong

Idag på byggmarknaden hittar du mycket material baserat på gips. Det rekommenderas att göra väggar av dem i byggnader med golv av trä eller armerad betong. Materialen behandlas med vattenavvisande om luftfuktigheten i rummet är hög.

Gipsbetongskivor är mycket ljusare än tegelväggar och har en slät yta. Gips betongplattor är lämpade för att lägga hushållskommunikation, eftersom detta byggmaterial är lätt att skära. Tjockleken på den färdiga gipsbetongpartitionen är från 6 till 10 cm, beroende på utgångsmaterialets dimensioner. För att öka ljudisoleringen gör du en dubbelpartition.

Hur man gör en inre partition

Installation av gipsbetongskivor

 1. Gör partitioneringsinstallationspartitioner.
 2. Takmaterial läggs under bottenrad av gipsbetongblock, och sedan installeras hela systemet på cementmortellen.
 3. Det förstärkande nätet läggs i horisontella fogar, samtidigt som den fixeras i lagerväggarna.
 4. Alla luckor är förseglade med en lösning av gips.
 5. Upprättade väggar shpaklyuyut.

Tänk på att gipsmjölken härdar snabbt, så förbered inte det i förväg. Om de icke-bärande väggarna är gjorda i en ny byggnad måste du vänta 4 till 12 veckor efter konstruktionen av den färdiga strukturen, så att väggarna inte spricker. I de nya byggnaderna måste väggar installeras på golvskiktet. Innan installationen, glöm inte att göra märken i alla plan så att den färdiga väggen visar sig vara jämn.
Titta på videon: Invändiga partitioner från Knauf gipsskivor

Hur man gör en inre partition

Hur man bygger inmurar av trä

Hur man bygger inmurar av trä

Skivor av trä är fasta eller ramar, lämpliga för vindsvåning, 2 och 3 våningar i huset. Installera sådana väggar kan vara i byggnader av alla byggmaterial. Fördelen med träsystem är att de i framtiden är lämpliga att demontera och genomföra ombyggnad.

Monolitiska träväggar är gjorda av golv till tak. För att göra en bra ljudisolering måste du installera brädorna i 2 rader och lägg isolering mellan dem. Ett sådant system har betydande nackdelar – mycket vikt och materialförbrukning.

Om du vill tillverka en inredning av brädor och stänger var mängden material som konsumeras minimalt, gör ramkonstruktionen. Ramens grund är gjord av stavar, varav upprätt och strapping. Täcker på foder eller spånskiva. Tjockleken på den färdiga strukturen kommer att vara ca 17-18 cm, så ytterligare kommunikation kan placeras i mitten.

Hur man gör en inre partition

Installation av träpartition

Installation av träpartition

 1. Slipsstången ligger vid basen.
 2. Strålen är installerad på strålen och på bulten.
 3. Om partitionen är fast, måste du fixa de horisontella styrningarna på remmen och mellan dem – brädorna.
 4. Om ramkonstruktionen är nödvändig, är det nödvändigt att sätta racket var 400-600 mm. Alla ramelement är fästa med skruvar och metallhörn.
 5. Avståndet mellan staplarna fyller materialet för ljudisolering.

Så att sprickor inte dyker upp över tiden fixeras ett metallgaller i lederna. Klyftan mellan taket och den övre delen av strukturen bör vara ca 100 mm och mer. Fyll den med grova fibrer och triangulära barer.

Hur man gör en inre partition

Hur man gör innergäggar av gipsskivor

Hur man gör innergäggar av gipsskivor

Tillverkningsväggar GKL – idealisk för nybörjare och de som vill genomföra ombyggnad på kort tid. Gipsmur lämplig för byggandet av väggar i hus av olika material, såväl som i byggnader med hög luftfuktighet.

I ramsystemet ingår förutom gipsplåt metallprofiler och ljudisolering. Höljet kan vara singel, dubbel eller dubbel med ett luftgap.

Hur man gör en inre partition

Installera partitioner av gips

 1. Systemet installeras på screed eller överlappas innan golvbeläggningen läggs.
 2. För ljudisolering, fäst ljudisolerat band i profilerna.
 3. Fäst horisontella profiler på golv och tak.
 4. Lägg ljudisolering mellan metallprofiler.
 5. Försegla alla defekter och utskjutande skruvar med en kitt.

För att skydda lederna från sprickbildning, lägg ett förstärkande nät och zashpatlyuyte.
Titta på videon: DIY gipsskiva partition

Glasinspirationer gör oss själva

Idag är glasblock representerade på marknaden av olika storlekar, färger och ytrel reliefer. Oftast används dessa mönster för att inte minska mängden naturlig belysning i rummet eller för att göra ytterligare ljus.

Hur man gör en inre partition

Utseende ser ut som glasblock som kvadratiska tegelstenar med glasväggar. Det finns luft inuti blocken, så de släpper igenom ca 60-70% av ljuset och har bra ljudisolering. Måtten på tegelstenens kant är ofta 190 eller 240 mm.

Till skillnad från alla tidigare typer av inre partitioner, glas staplas efter golvet screed, på avslutningsstadiet, men innan du avslutar. Lägg glasblocken på principen om murverk på cementskiktet. Tjockleken på sömmarna är ca 10 mm. Glöm inte att smyga sömmarna vackert så att skivan ser estetiskt glädjande ut.

Eftersom glas är ett bräckligt material, använd korktätningar för att skydda strukturen mot sprickbildning. Vi rekommenderar att du använder färgad eller vit cement när du lägger block.

Kostnaden för att installera en inre partition är upp till 50% av materialets pris. Genom att följa instruktionerna från foto och video kan du själv göra ombyggnaden. Byggandet av skiljeväggar är ett bra sätt att förändra bostadsutrymmet. Nu är skafferiområdet lätt att använda för att utöka korridoren eller rummet, och enrumslägenhet kan delas upp i två delar. Använda olika material och råd om konstruktion. Du kan göra en partition med en tjocklek på 6,5 till 20 cm, medan konstruktionen kan vara både monolitisk och glidande.

Relaterade artiklar:

 • Hur man gör en inre partition

  Ljudisoleringsvägg gör det själv

 • Hur man gör en inre partition

  Trädgårdsstegen gör det själv

 • Hur man gör en inre partition

  Penoplex – vad är det?

 • Hur man gör en inre partition

  Hur man gör ett växthus från polypropenrör

 • Hur man gör en inre partition

  Hur man gör en källare vattentätning

 • Hur man gör en inre partition

  Priming väggarna innan du stavar tapeter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *