Överlappar

Hur man gör en källare vattentätning

Många experter föredrar att arbeta med mastic cold applicerat. De skapar på kammarens väggar i ett privat hus ett tjockt skyddande skikt som tränger igenom alla sprickor av betong eller murverk. En sömlös film med ett hög elasticitetsindex bildas på ytan.

Hur man gör en källare vattentätning

Observera att för sömmar (knutar) används speciell bitumenmastik. Kontaktknuten är först broderad, fylld med cementmortel och efter torkning bearbetas den med mastik.

Ansökningsmetod

Tekniken för att applicera mastic är ganska enkel. Detta kommer att kräva antingen en pensel eller en rulle. Materialet appliceras på typ av färg. Huvuddelen är att jämnt fördela mastiken genom hela den behandlade ytan. Ränder överlappar varandra.

Hur man gör en källare vattentätning

Vissa mastics kallas flytande gummi. Dessa inkluderar varumärket ”Elasstomix” eller ”Elastopaz.”

Kom ihåg att det här är ett bra sätt att vattentäta källaren, men det kan bara användas om grundens yttre isolering utförs. Själva flytande gummi kan inte motstå tryck av vatten, även med ett litet tryck.

Vätskeglas

I kategorin vattentätningsmaterial upptar flytande glas en viss plats. Någon behandlar honom med misstro, någon anser honom vara en utmärkt hydroisolator.

Hur man gör en källare vattentätning

I vilket fall som helst har tekniken för dess användning varit känd under lång tid.

Användningsteknik

Vätskeglas appliceras oftast utanför grunden. Emellertid späds det med vatten i ett förhållande av 1: 2. Sömmar och knutar i en designprocess med särskild uppmärksamhet. Huvudkravet är en solid och slät yta utan fett och oljefläckar. Därför måste det senare förberedas innan du applicerar det flytande glaset på den behandlade ytan.

Hur man gör en källare vattentätning

Applicera materialet med en pensel, borste eller rulle. Det är faktiskt samma källare vattentätning av källaren efter typ av målning. Det finns ett annat alternativ för att använda flytande glas. Den sätts i cementgipsmörtel, som behandlas inuti källarväggarna. Sådana blandningar skapar ett utmärkt hydroskyddande skikt.

Pasta (valsad) vattentätning kan användas både ute och inne. Oftast används den utanför. Därför förbereds fundamentets väggar: nivå med en skillnad på 2 mm, bearbetas med bitumenemulsion, sedan rullar (takmaterial, takfält och andra) läggs med remsor överlappas. Sömlbearbetning utförs kontinuerligt, det vill säga att du inte kan gå med i två remsor vid korsningen av två plan.

Hur man gör en källare vattentätning

Valsisolering är mycket känslig för mekanisk stress, så experter rekommenderar att man installerar en tegelvägg mot fundamentet. Så kom med takmaterial och med vattentätning och med andra material.

penetrering

Penetrerande vattentätning är en modern teknik som huvudsakligen används för intern bearbetning. Dess huvudsyfte är att göra betongvattentät.

Hur man gör en källare vattentätning

Idag är det den bästa vattentätningen i källaren, som kan göras med hand.

Sammansättning och egenskaper

Faktum är att denna blandning, som innefattar cement, kiselsand och aktiva kemiska tillsatser. Det är den senare som tränger djupt in i betongstrukturen, blockerar kapillärerna, genom vilka vatten tränger in i rummet. Inträngningsdjupet är upp till 25 cm.

Användningsmetod

För att tränga in vattentäthet efter applicering varade länge, måste du rensa betongväggen av utbländning. Detta kan göras med en strykborste för hand. Men det är bättre att använda en borr med en järnborste på den eller tvätta ytan med vatten under tryck. I vilket fall som helst ska den behandlade ytan vätas. Och ju djupare fukten tränger in i betongen, desto djupare kommer de kemiskt aktiva tillsatsmedlen att tränga in och blockerar kapillärerna.

Hur man gör en källare vattentätning

Experter rekommenderar att man applicerar 5 liter vatten till 1 m² yta. Det bästa alternativet är att applicera vatten i flera lager med absorptionen av den föregående. Lösningen i sig appliceras på väggarna i två lager med en borste, spatel eller rulle. Det andra lagret appliceras vinkelrätt mot den första efter det att den senare har torkat. Nästa är en annan fuktning av de behandlade ytorna med en liten mängd vatten.

Hur man gör en källare vattentätning

Men det här alternativet har en minus – det kan bara användas för bearbetning av betongkonstruktioner. Kvaliteten på betong bör vara hög med sprickor högst 0,4 mm djup.

hydrofob

Hydrofob injektion vattentätning källare – detta är en av de bästa, men mycket svåra tekniker för att skydda källaren från vatten. För detta ändamål används olika geler baserade på polymerer eller akrylater.

Hur man gör en källare vattentätning

Kärnan i principen för denna typ av isolering är att geler, i kontakt med vatten, börjar härda. Därför pumpas de till platserna för grundvatteninträngning från speciella tankar eller burkar. För detta ändamål borras hål med en diameter på 12-20 mm i betongväggar och golv. Några hål går igenom, andra är döva. De fördelas växelvis var 30-50 cm.
Oberoende utför denna typ av vattentätning svårt. Det är särskilt svårt att bestämma fuktens penetrationsställe. Därför, utan specialister, kan det här arbetet inte ske.

Vattentätningssystem

Vattentätning av en källare med egna händer innehåller vanligtvis flera typer av arbete som görs. Allt kommer att bero på GWL.

Högt vatten bord

Om nivån är hög är det nödvändigt att bygga ett avloppssystem, täcka fundamentets ytterväggar med bitumenmastik eller häll upp en vattentätning, höja tryckväggen.

Hur man gör en källare vattentätning

Gå sedan in i källaren och behandla alla ytor (golv och väggar) med anti-kapillärskydd och flytande gummi.

Lågt vattenbord

Om GWL är låg måste en bra blindarea och stormvatten byggas. Extern slipmedelsisolering eller klistring utförs (till exempel takfilt).

Hur man gör en källare vattentätning

Från insidan är det bäst att använda ett integrerat tillvägagångssätt med användning av flera material.

Internt arbete

Multilayerisoleringsanordning är en garanti för att lokalerna skyddas mot fukt. Hur man korrekt utför hela byggkomplexet finns nedan.

Ytbehandling

Vi måste börja med förberedelsen. För detta är golv och väggar inriktade. På golvet kan du hälla en screed, gipsa väggarna. Sedan appliceras kapillär vattentätning på alla ytor med pensel eller rulle.

Hur man gör en källare vattentätning

Isoleringsskikt 1-2 mm. Vi väntar när allt torkar ut. Ytterligare ett mer samma lager.

Materialläggning

Nu kan du använda det rullade materialet. Dess ränder staplas i form av ett tråg, det vill säga från väggens övre kant längs golvet till övre kanten på motstående väggen.

Hur man gör en källare vattentätning

Det bästa alternativet är att lägga i två lager, vinkelrätt mot varandra med överlappning. Valsat material kan bytas ut med en beläggning.

Hur är vattentätning källaren?

 • Typer av vattentätning
 • Hur man gör vattentätning inuti källaren?
  • Använd flytande gummi
  • Horisontell vattentätning
  • Vertikal vattentätning
 • Tekniska funktioner

För att skydda källaren från överflödig fukt kan du använda en mängd olika material och metoder. När du bestämmer dig för hur man gör en källare vattentätning, kan du ta sådana traditionella isolatorer som takmaterial och bitumenbaserad mastik, men andra medel erbjuds på marknaden, såsom genomträngande vattentätning.

Hur man gör en källare vattentätning

Källare vattentätning schema.

Typer av vattentätning

Att göra vattentätning erbjuds vanligen med hjälp av ett rulle eller limmaterial som klistras fast på ytan av golv eller väggar. Men de tränger inte in i golvytan, det vill säga om vatten ackumuleras mellan ytan och materialet, kommer bubblor att dyka upp, läckor kommer att bildas. För att göra en vattentätning med trängande material – innebär det att man applicerar en blandning som tränger in i väggar och golv från 5 till 60 cm, det vill säga att de vattenavvisande egenskaperna överförs till själva golvmaterialet.

Vattenavstötningsmedel är lämpliga för exteriör och golv på golv, de är nya på marknaden. Efter behandling rullar vattnet helt enkelt bort från ytan utan att skada byggmaterialet. De appliceras enkelt, skapa en hållbar beläggning. Men vattenavstötningsmedel är inte lämpliga för tätning av sprickor, de tränger bara 5 mm djup, inte mer.

Gidrofobizator försvinner med tiden, och om den är gjord av vattenbaserad, blir den efter tre år oanvändbar.

Schemat för att applicera flytande gummi.

Därför måste vi välja mellan en sådan metod för vattentätning av källaren att varje 3-5 år ska genomföra inspektion av ytor. Gör en vattentätning måste re och mer än en gång.

För utomhusbruk används trängande isolering i fallet då konstruktionen är tillverkad av betong. Denna komposition, som innefattar ingredienser såsom malda kvarts sand, aktiva kemiska tillsatser, är Portlandcement som huvudkomponent. Det är möjligt att göra en vattentätning och sätta den på en fuktig yta eftersom kemiska element måste reagera med fukt. Inträngningsdjupet för källarens ytterväggar är från 15 cm till 25, men för vissa material kan värdet vara så högt som 90 cm.

Sådant material kan också användas för arbete från insidan av källaren, men det fungerar bara för betong av utmärkt kvalitet med sprickor och kapillärer upp till 0,4 mm.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man gör vattentätning inuti källaren?

Hur man gör en källare vattentätning

Schema för horisontell vattentätning grund.

Det är möjligt att göra en vattentätning inte bara ute, men också inuti. Om huset byggs på vattenmättade jordar, är det nödvändigt att utföra internt arbete för att skydda strukturen. I samband med kärnans egenutvecklingsfunktioner är det möjligt att använda penetrerande material för isolering, vilka särskiljs av de erforderliga egenskaperna. Särskilt anmärkningsvärt bland dem är det så kallade flytande gummit, vilket är lätt att applicera, är av hög kvalitet.

För att isolera källaren med hög kvalitet rekommenderas det att använda speciella penetrerande material. Dessa blandningar appliceras inuti eller utanför rummet, de tränger in i ytan på ett visst djup (för varje enskilt material kan detta värde vara annorlunda).

Bland de positiva egenskaperna bör det noteras att genomträngande föreningar helt impregnerar sprickor, sömmar, leder, kan användas tillsammans med andra vattentätningsmöjligheter. Alla dessa blandningar är snabbhärdande, om så behövs kan de användas för att eliminera små läckor under reparationen av väggens yta eller golvet i källaren.

Innan du börjar arbeta med vattentätning i källaren, är det nödvändigt att förbereda ytorna, rengöra dem, applicera ett lager av primer. Det är endast möjligt att applicera material på en yta av våt betong.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Använd flytande gummi

Hur man gör en källare vattentätning

Alternativ med vattentätning och dränering av grundväggen.

Vattentätning kan göras med hjälp av flytande gummi, som tillhör penetrerande isoleringsmaterial. Med denna unika komposition kan du hantera inte bara väggarna, men också golvytan. Vätskegummi är ett modernt polymermaterial som också kan framställas på basis av bitumen. Den appliceras i flytande tillstånd, efter torkning bildar den en elastisk, tät beläggning som inte släpper igenom vatten.

För att applicera kompositionen på ytan på väggarna och golvet kan du applicera enkomponentkompositioner, som staplas med en rulle eller pensel. Sådant arbete kan utföras när som helst på året, kompositionerna själva säljs i färdig form. Det är bara nödvändigt att öppna hinken, blanda vätskeblandningen noggrant.

Arbeta inuti källaren för att isolera golvet bör utföras först efter att ytan är helt fri från skräp. Om det är nödvändigt, är källarens golv yta inriktad, det rekommenderas vanligtvis att utföra betongskikt. Men noggrann inriktning är inte nödvändig, det flytande gummit själv fyller alla hålrum och hål i en liten storlek. I närvaro av stora höjdsskillnader kan blandningens flödeshastighet vara ganska stor, så det är bäst att utföra arbete på den preliminära nivelleringen.

Hur man gör en källare vattentätning

Därefter behandlas ytan på väggarna, källarbotten med en primer (före användning måste du blanda kompositionen noggrant). Gumminet själv appliceras med en rulle, borste eller spatel. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt marker, små sprickor, oegentligheter. Därefter får kompositionen på väggarnas ytor och källarens golv torka. När materialet är helt torrt, kommer det att se ut som ett vanligt tjockt lager av gummi.

Men det finns en stor minus. En sådan vattentätning, mer exakt gummifilm, ligger bakom ytan med tiden, eftersom betongen under den är mättad med vatten, som inte har någon annan väg ut. Tillverkaren hävdar att blandningen penetrerar 15 mm djupt i betongen, men om trycket i grundvattnet (eller stormvattnet) är stort, kan beläggningen inte vara längre än fyra eller fem år. Därför kan du välja vätskegummi endast för de jordar som inte är mycket mättade med fukt.

Sammansättningen av den vätskeformiga polymeren är inte konstruerad för att motstå negativt tryck, det vill säga att det är nödvändigt att anordna de så kallade tryckväggarna för att göra ett golvskikt med en tjocklek av 50-100 mm. Sålunda garanteras frånvaron av beläggningsläckor.

Även under förutsättning att alla krav är uppfyllda krävs regelbunden inspektion av källarens vattenskydd för att förhindra problem i tid.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Horisontell vattentätning

Diagram över utformningen av vattentätningen på källarvåningen med högt tryck på grundvattennivån.

Horisontell vattenskydd kan göras med fyra lager av vattentätning eller takmaterial. Detta alternativ är mycket effektivt, alla lager är fixerade med bitumenmastik. Sådan isolering bör gå full matta, har inga defekter, raster. I förväg måste du göra ett konkret substrat. Isolering, genom väggarna, ska släppas ut på utsidan, 50 cm högre än grundvattennivån.

Ovanpå isoleringen läggs ett lager av betongskrot, som också kallas lastning. Detta gör att vattentrycket kan balanseras. För att göra detta kan du köpa speciella vattentätningsmedel i torr form.

Valet av hydroskydd mot den yttre ytan av källarens väggar beror på det material från vilket grunden är gjord. Det är viktigt att noggrant följa tekniken för att lägga hydroskydd. Efter arbetets slut kan du använda vilken typ av foder som helst, vilket passar byggnadens övergripande utseende, det kommer att fungera som extra vattentätning.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Vertikal vattentätning

Schemat för vattentätningskällaren.

Vertikal vattentätning för källaren utförs endast utanför. Väggar i kontakt med marken måste beläggas med bitumen eller hartsmastik. Basväggar bör beläggas till en höjd av 150 mm över marken. Du måste också utföra på husets omkrets för att utföra beläggningen, som är gjord av asfaltbetong.

Samtidigt är det nödvändigt att observera avvikelsen från huset vid 2-3 ° för att säkerställa avloppet av fukt. Två lager av något vattentätande material måste placeras under blinda för att ge skydd. Betong hälls genom sektionerna så att inga sprickor går över ytan under krympningen.

Om den framtida strukturen kommer att ligga nära reservoaren, det vill säga det finns en låg grundvattennivå, högt tryck under säsongsvariationer, är det nödvändigt att förutse åtgärder för ytterligare skydd mot översvämning. För detta görs golv på källarvåningen med en sluttning, i ett hörn är det nödvändigt att ordna ett avloppshål täckt med ett galler. I väggarna måste vara ventiler under taket i källaren. Utanför finns ett extra lager av hydroskydd.

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

20 oktober 2015

Ivan, i det här fallet måste du bygga på en 10-liters hink. Fyll en hel hink med sand och tillsätt 1/3 cement, blanda allt 10 liter. eller.

16 oktober 2015

Hur är beräkningen av färdig betong per 1 kvm M screed 5cm tjock? Hur mycket sand och cement krävs för detta? Så att inte köpa för mycket. Jag vill.

12 oktober 2015

I olika kvaliteter av betong, om mätt i volym, förändras endast förhållandet mellan sand och murar till cement och vatten tas alltid exakt hälften av cementvolymen.

Några tillägg: 1. Om du behöver utföra vattentät av hög kvalitet, är det önskvärt att applicera geotextiler över hela ytan. Konsumtion.

23 september 2015

Hur och vad ska man göra överst på grunderna på grundföremålet (natursten, Plitnyak)?

Hur man gör en källare vattentätning

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • arbeta med stiftelsen
 • förstärkning
 • skydd
 • instrument
 • montering
 • dekoration
 • lösning
 • beräkning
 • reparationer
 • anordning
 • Stiftelser
 • band
 • stapel
 • kolumnär
 • platta
 • andra
 • Om webbplatsen
 • Frågor till experten
 • utgåva
 • Kontakta oss

Hur man gör en källare vattentätning

 • Fungerar med stiftelsen
  • Stiftelse förstärkning
  • Stiftelsens skydd
  • Grundverktyg
  • Foundation installation
  • Foundation Finish
  • Stiftmortel
  • Stiftberäkning
  • Stiftelse reparation
  • Stiftanordning
 • Stiftelser
  • Strip foundation
  • Stapelstiftelse
  • Pillar foundation
  • Slab foundation

Hur man gör en källare vattentätning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *