Uppvärmning

Hur man gör en plattform med egna händer

Hur man gör en plattform med egna händer

Formningsschema för en monolitisk platta

10. Efter montering av förstärkningsskiktet är plattformen fylld med betong. Det måste ha en tillräcklig rörlighet, så att murarna inte sitter fast mellan förstärkningsstängerna.

11. Lösningen framställs enligt rekommendationer från en specifik cementtillverkare. 10 kg cement tas vanligen 30 kg ren sand utan tillsats av lera och 50 kg grus.

12. Den översvämmade lösningen är noggrant planerad och lämnad att torka.

Hur man gör en plattform med egna händer

Proportionerna av beredningen av lösningen för grundandet av cement M400

Titta på videon: Grunden för en monolitisk platta gör det själv
Del 1

Del 2

Hur man lägger en plattform med egna händer – enheten och tekniken

Hittills kan plattformen med rätta kallas den vanligaste grunden för byggnader. Detta förklaras lätt. På grund av den solida fasta konstruktionen, gjord under hela området av strukturen, är han inte rädd för jordens rörelse eftersom tallrik flyttas tillsammans med huset. Det är därför den andra namnet på en sådan bas är en monolitisk flytande grund.

Innehållet

Plattans botten – det bästa sättet ut ur den svåra situationen för konstruktion av strukturer på problematiska markar, till exempel höjande eller sänkande bergarter. Byggandet av kaklat källare visas när våtmark råder på platsen med förhöjda nivåer av stående grundvatten. Slabbasen anses vara idealisk för att skapa vattentätt skydd för källare och källare.

Plattformen är nödvändig:

 • med mark med låg bärkraft (kvicksand, vattenmättad sand, bulkjord) och en stor belastning på husets botten;
 • om så önskas, minska risken för ojämn komprimering av marken och utfällning av strukturen;
 • i närvaro av tryck på grundvattnet på byggarbetsplatsen.

Visuellt är grunden av plattorna en solid eller gitterförstärkt betongplatta, genomträngd med förstärkning. Tjockleken kan vara olika, beroende på beräkningarna.
Plattformen består av följande komponenter:

 • dräneringskudde;
 • tätskikt. Det rekommenderas att man inte bara arrangerar slutskiktet utan också på toppen av dräneringsplattan.
 • isolering;
 • förstärkande nät;
 • betong. Minsta värdet är M15 och frostbeständighet F 75.

Hur man gör en plattform med egna händer

Slab foundation: enheten, placeringen av de beståndsdelar strukturerna

De listade komponenterna kan variera beroende på marken och typen av klimat. Till exempel, om klimatet ligger nära genomsnittet, kan isoleringen endast användas på sidans delar av basen.

Om konstruktion uppträder på lösa markar, är det nödvändigt att öka foundationens tillförlitlighet och lägga till den med förstärkande revben.

Hur man gör en plattform med egna händer

Förstärkningsbas av gitter för att hälla plattformen

För ljuskonstruktioner, som ett garage, kan du använda ett ekonomiskt alternativ – att bygga en bas av galleren med celler 1,5 x 1,5 m.

Det är nödvändigt att veta!
Stiftelsens tjocklek beror på byggnadens vikt. För referens: Tjockleken på basen av ett litet hus brukar inte överstiga 25-50 cm.

1. Låg kostnad och enkel tillverkning och installation.
2. Den goda bärförmågan som orsakas av det stora kontaktområdet med jorden.
3. En vanlig, inte föremål för lokal deformation, plattformen säkerställer integriteten hos husets väggar. Under den kalla perioden bildar konstruktionen inte vgibov och misslyckanden, sedan den stiger och faller jämnt. Denna värdefulla egendom förklaras av att stiftelsen är en styv plattform där väggar och pelare ligger.
4. Möjligheten att använda plattorna som ett ”utkast” av golvet i källaren. I den här situationen kan du inte använda i källaren ytterligare enheter för golv vilket sparar mycket pengar.
5. Möjligheten att bygga källarplattor i svåra markar, kringgå jordarbeten. Detta kommer att minska dyrt och arbetskraftigt arbete under förhållanden med hög grundvattennivån, frusen mark etc.

Innan du börjar göra grunden för huset, måste du göra en beräkning av plattformen. Det är i detta skede att många utvecklare som vill fullfölja hela arbetssättet på egen hand gör irreparabla misstag.

Detta är viktigt!
Om du inte har en byggnadsutbildning är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att beräkna korrekt, eftersom Det är nödvändigt att ta hänsyn till många faktorer: möjliga rullar, deformationer, krympning, fördelning av lasten på hela ytan av plattan etc. Det är därför bättre att vända sig till professionella designers som kommer att göra allt snabbt och effektivt.

Hur man gör en plattform med egna händer

Processen med att hälla betong ovanpå den etablerade armeringsburken

Slab Foundation: Steg för steg Teknik

1. Märkning av byggarbetsplatsen och avlägsnande av mark.
2. Etablering av geotextilens golv i syfte att skapa ett hinder som förhindrar övergången av sand till lera.
3. Bildandet av en sandkudde, som består i att fylla platsen med en blandning av sten och sand, stampa för hand eller använda en vibrationsplatta. Sand ska rammas i lager av 10 cm.

4. Placering av kommunikation.
5. Tillverkning av betongpreparat – screed, gjutet av cement (M-100). Tjockleken på screed är 10 cm. Vattentätande material placeras på betongplattan, deras leder är lödda med en propanbrännare eller en blåsbrännare. Vattentätets storlek bör vara större än den framtida grundstorleken, vilket gör det enkelt att sätta på golvets kanter.
6. På toppen av vattentätningsskiktet läggs isolering från extruderat polystyrenskum. Arenan är inte obligatorisk, men i framtiden, genom att ge ett varmt golv i källaren, kommer det att spara på uppvärmning av bostaden.
7. Den resulterande ”sandwich” är monterad förstärkning. Ramverket består av två galler (twigs 12-16 mm) med en cellstorlek på 20×20-30-30 cm. Det första gallret monteras i källarens nedre del (på ett avstånd av högst 5 cm från den expanderade polystyrenen), den andra – i den övre delen (under det övre källplanet på 5 cm).
8. Längs plattans omkrets läggs noggrant förankring. Betongen hälls med den täppas för hand eller med hjälp av inre vibratorer. Betongens yta är jämn och jämn.
9. Betongplattan är täckt med folie och avsatt åt 4 veckor. Under den första veckan bör du fukta stiftelsen med vatten varje dag.
10. Efter fixering av betongen rullas sidoväggen av vattentätning upp och lödas till fundamentets ändar.

Hur man gör en plattform med egna händer

Nu ska plattformen torka ut.

När den solida grunden är klar kan du fortsätta arbetet med att bygga ditt drömhus – mysigt, vackert och tillförlitligt. Kom ihåg att en korrekt organisation av processen att bygga upp grunden för en byggnad är en säker garanti för stabilitet även på den mest ”luriga” jorden.

Gör-det-själv källare fundament: steg för steg instruktioner, tips, foto

Hur man gör en plattform med egna händer

DIY-plattform: steg för steg-instruktioner © 2014-2016 Postroj-sam.ru

Slabstiftet, eller som det kallas också – den monolitiska plattan, anses vara det mest tillförlitliga stödet för byggandet av det framtida hemmet. Denna grund är lämplig för nästan alla typer av byggnader, allt från trä, och slutar med konkreta, block- eller tegelstenar med låga privata hus.

En annan obestridlig kvalitet på plattformen är att läggtekniken är så enkel att det enkelt kan utföras med egna händer.

Låt oss nu överväga steg-för-steg-instruktionerna om hur man lägger plattformen med egna händer, som vi delar upp i flera steg.

Markeringen är inte ett svårt, men väldigt viktigt stadium av konstruktion. Utan noggrann märkning kan den vidare byggnaden av huset bli en kontinuerlig plåga och problem med inriktningen av inte bara grunden själv utan även väggarna med ett tak.

Hur man städer ut grunden under huset med egna händer – Jag beskrev i en av de föregående artiklarna, vi kommer inte att dö på detta. Tänk bara på några mindre skillnader:

 1. För skivfundament är markeringarna mycket enklare, eftersom det räcker för att bara markera husets omkrets. Och där de inre väggarna och skiljeväggarna kommer att ligga, kan du bestämma dig för den färdiga grunden.
 2. Skivfundamentet är upplagt, i varje riktning, en meter bredare än husets omkrets. Detta är nödvändigt för att genomföra avloppssystemet och blindområdet.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 3. Som regel, om huset har terrasser, balkonger, en veranda eller förlängningar, läggs de också ut och hälls ihop med huvudstiftet, eftersom plattformen måste vara monolitisk. Annars kan ingen garantera integriteten hos det framtida hemmet.

Djupet av plattformen beror först och främst på vilken typ av jord på byggarbetsplatsen.

 1. När det gäller täta jordklot, grävas en utgrävningsgruva, vanligen ca 50 cm djup.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 2. Om på platsen finns mycket svaga markstenar, exempelvis torv, är det nödvändigt att helt avlägsna dessa lager. Djupet av en sådan grop kan nå 1 meter eller mer.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 3. Botten av den utgrävda grävningen måste jämföras med horisonten, hög noggrannhet krävs inte, men den borde fortfarande vara ungefär jämn.
 4. För att gräva gropen måste du hyra specialutrustning. Att gräva egna händer är mycket dyrare och längre. Manuellt kan du bara nivå botten och kanterna, samt ta bort alla brister som kommer att göra grävmaskinen.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 5. Om grävmaskinen gräver på vissa ställen djupare än vad du behöver, faller du inte i alla fall av dessa gropar med samma jord som du gräver. De kan fyllas endast med sand, som inte kommer att krympa.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 6. I de fall då avloppssystemet är ordnat med dränering av vatten är det nödvändigt att omedelbart ta hänsyn till och gräva ut alla böjar i förväg, med hänsyn till höjdskillnaden.

Det är värt att notera att i fallet med ett bra dräneringssystem är det nödvändigt att göra en liten höjdskillnad, i botten av gropen, i riktning mot vattendräneringen.

Efter att grundkärnan är klar och jämn, börjar nästa steg i våra instruktioner för att lägga plattformen: gör det själv sand- och grusplattans installation:

 1. Sand hälls i den utgrävda gropen. Sanden ska tvättas, utan lera, krita, kalk och andra föroreningar som kan krympa i framtiden. Den är fylld så att mindre än 20 cm lämnas till markytan för nästa lager. En sådan sandig kudde är nödvändig för att jämnt överföra byggnadens belastning till marken och för det andra att se till att det inte fanns någon höjande mark under fundamentet, vilket skulle ha en skadlig effekt på plattformen.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 2. Sand måste täppas. Om gropen är djup, sönder sanden i lager. Med andra ord – varje lager av 30-40 cm måste komprimeras, och endast då hälls nästa lager. Denna procedur är nödvändig, så att den inte sjunker under driften av ett hus på en plattform.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 3. Redan i detta skede, eller till och med tidigare, är det nödvändigt att ta hand om all kommunikation som kommer att komma in i huset. Om el med gas kan vara och sedan ange, måste vattnet och avloppet tänka i förväg.
 4. En geotextil eller liknande material sprids över den komprimerade sanden. Det kommer att förhindra att sanden blandas med nästa lager – grus, men kommer att passera vatten genom sig själv. Eftersom det kommer att finnas en hel del tomrum i lagret av murbruk, och om de med tiden fylls med sand, så kommer hela strukturen tillsammans med plattformen och huset att dräneras.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 5. En grusplatta är staplad på geotextilen (ett lager av krossad granit med en tjocklek av ca 20 cm). Det här skiktet är nödvändigt så att vattnet som bildas av nederbörd, eller några andra fenomen, inte linger runt plattan och går in i sanden och fördelas jämnt i marken. Krossad sten är också nödvändig för jämnare fördelning av lasten från stiftelsen och huset till marken.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 6. Gruset ska fördelas jämnt över sanden, och så att det här skiktet antingen spolas med huvudmarken på platsen, eller något högre, men strikt horisontellt. Horisontalitet kan kontrolleras efter nivå, eller den vanliga vattenhalten. Skiktet av murbruk, liksom sand, är noggrant komprimerad. Om detta inte är gjort kommer det att komprimeras av sig själv, men senare, när huset redan är byggt, vilket kan innebära ojämn krympning och skada på både stiftelsen och huset som helhet.

Det bör noteras att det finns olika tekniker för enhetsplattformen med egna händer. Ibland är en sand- och grusdyna redan anordnad i formen, och mellan det och kammarens kanter är ett separat dräneringssystem anordnat, men i allmänhet är resultatet nästan samma.

I anordningens formning och vattentätning för plattformen med egna händer är det inget svårt. Här är en liten steg för steg guide:

 1. Nästa steg i enhetsplattformen med egna händer är installationen av formwork. Det är arrangerat runt omkretslocket, 50 mm tjockt. Förvirra inte, gropen grävdes 1 meter mer i varje riktning, och formen sitter runt husets omkrets, resten kommer att användas som dränering.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 2. Formningen måste ställas in i en höjd som motsvarar tjockleken på plattan, och också, med hjälp av snoddar och nivåer, nivåera den horisontellt. Detta är nödvändigt så att problemet vid den horisontella plattan inte uppstår vid hällning av betong. Om det inte tränas, måste du sätta etiketter på själva formen innan du häller. Tjockleken på plattan måste beräknas, för ljushus kan det vara mindre, för tunga respektive. Den genomsnittliga tjockleken på plattan – 20-30 cm.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 3. Efter att formen är exponerad och stramt fast, är det nödvändigt att lägga ett vattentätningsskikt. Vanligtvis är vattentätning gjord av valsade material på bitumenbasis.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 4. Strimlorna av vattentätande material staplas med en överlappning på formen längs hela höjden och är svetsade ihop. Detta tillåter inte vatten och fukt från jorden att tränga in i basplattan. Fyllning på formen är nödvändigt för bättre vattentätning, eliminering av hål mellan brädorna, och det gör det också möjligt att enkelt demontera formen efter att betongen har härdat.
  Hur man gör en plattform med egna händer

Det är värt att notera att ibland under ett lager av vattentätning stapelplåtisolering. I regel är det extruderat polystyrenskum (EPS) med hög densitet.

Förstärkningen av plattformen utförs först efter fullständig installation av vattentätning, efter förstärkning kommer installationen av vattentätningsskiktet att vara nästan omöjligt.

 1. Förstärka plattformen nödvändig metallförstärkning. Diametern beräknas beroende på belastningen på fundamentet, men i regel används förstärkning med en diameter av 10-14 mm.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 2. Armeringsburet är stickat i två rader. Den nedre raden placeras på speciella klämmor, så att mellan armering och vattentätning var 5-7cm. Ett förstärkande nät med en tjocklek på 20-25 cm är stickad med en krok för stickning förstärkning. Materialet som används för att binda förstärkningen är vanlig stickningstråd.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 3. Den andra raden passar in så att förstärkningen efter att ha hällt betongen försvinner minst 5 cm innanför. Båda raderna måste anslutas med vertikala stolpar av samma förstärkning. De behöver för det första att hålla den övre raden på gallret, och för det andra kommer de inte att tillåta att plattan delamineras, under vissa belastningar.
  Hur man gör en plattform med egna händer
  Hur man gör en plattform med egna händer
 4. När armeringsburet är klart kan du börja hälla betong i formen. Betong måste vara märke M200 och över. Mycket ofta används märke M300. Betong måste hällas åt gången. Med andra ord, om du vill ha en solid och pålitlig plattform, fyll i den på en dag. Dessutom desto mindre är intervallet mellan leverans, desto bättre. Vid hällning är det önskvärt att vibrera betongen med en industriell vibrator.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 5. Översvämd platta måste planeras horisontellt, desto mjukare blir det desto lättare blir det senare att bygga väggar och golv. Plattformen jämställs med regeln, antingen med en jämn batt eller bräda.
  Hur man gör en plattform med egna händer
 6. Efter att betongen har hällts och jämnats måste den stå i 28 dagar. tills fullständig härdning. Idealiska förhållanden för process av härdning av betong – +20 o C. och fuktighet runt 80%. Därför, om det är varmt ute, är det nästa dag nödvändigt att kasta det med vatten och täcka det med en film som inte tillåter fukt att avdunsta snabbt. På vintern – du måste ta hand om uppvärmningen av betongen.
  Hur man gör en plattform med egna händer

Det är värt att notera att om plattformen hälls, lämnar du den länge, och speciellt för hela vintern utan tak, är det nödvändigt att ta hand om sin ”bevarande”, dvs. täcka för att förhindra att nederbörd faller på den.

 1. Om du har myrmark på platsen måste en grund, inklusive plattan, förses med ett tillförlitligt avloppssystem. Det kommer att bidra till avledning av vatten från under det, och därigenom förbättra fundamentets beteende på marken.
 2. Lyssna inte på dem som säger att en rad förstärkande nät är tillräckligt för plattan. För att stiftelsen ska kunna vara tillförlitlig är det nödvändigt att binda två rader, en över basen med 5-7 cm. Och den andra respektive under den övre planen på plåten med samma 5-7 cm.
 3. Ankaret måste vara fast så säkert att det, när betongen hälls och tryck på den, förblir på plats, förskjutningar är inte tillåtna.
 4. Vid beräkning, köp alltid allt med ett lager. Bristen på material kan stoppa byggprocessen för en dag eller ännu längre.
 5. Ladda inte grunden tills den är helt botad (28 dagar). Detta kan leda till irreparabla konsekvenser.
 6. Med en konkret volym på mer än 2-3 kubikmeter. Att laga det själv på en dag är en svår uppgift. Därför är det bättre att använda köpta betong, där och kvaliteten blir högre.

God dag. Efter att ha läst den här artikeln hade jag bara en fråga. ”Det är nödvändigt att förstärka plattformen med metallförstärkning” varför skriver du så kategoriskt om metallförstärkning. Tiden står inte stilla och i flera år finns det redan ett underbart alternativ i form av kompositförstärkning. Han använde sig själv både i plåtar och bandfunderingar, vad gäller tillförlitlighet är han inte sämre än metall, och i form av enkel installation bara vinner.

1. Vänligen inte delta i självpromotion.

2. Kompositdelar, och detta har redan visat sig, fungerar bra i spänning. Men i pausen är metall mycket attraktivare.

3. I dag, den som inte släpper ut dessa ventiler, och därigenom ökar andelen äktenskap. Jag vill inte att någon ska brännas efter mitt godkännande för att använda sammansatta förstärkningsstiftelser.

Jag håller helt med!
Vilken typ av kompositarmatur är detta? Det är uppenbart att ekonomin borde vara ekonomisk men också skära på allt – ett meningslöst företag som kan gå i sidled i tid. Hur kan du spara på stiftelsen, grund och stöd för bostäder?

Och under artikeln hade jag också en liten fråga. Utan tvekan kom en vacker grund ut, det är värt att notera separat �� Men vilken typ av bärförmåga kan han ta på sig? Det finns trots allt ingen grill i den. Under ”skelettet” passar perfekt, men om han kan klara av en mer ”kraftfull” design? Till exempel, skum blocket + ansikte evig tegelsten.

Sådan förstärkning kallas även glasfiber.

Och så är allt nödvändigt, åtminstone en ungefärlig beräkning, här måste vi ta hänsyn till inte bara grunden själv, men också marken under den, grundvatten etc. etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *